1、课时作业(二)Discovering Useful Structures&Listening and Talking必备知识基础练进阶训练第一层.单句语法填空1I think he is likely _(visit) us if he knows where we live.2Every time I had a problem, I would turn _ Mr. Wang for help.3I am sure your suggestion will contribute to _(solve) the problem.4The research _(conduct) by a gr
2、oup of top scientists has made great and rapid progress.5The _(disappear) of language is the loss of one of our wealth.6Many people find it worthwhile _(join) an archaeological society.7I am glad to say that your _(donate) can bring us one step closer to find this cure.8If someone, especially an off
3、icial, _(investigate)an event, situation, or claim, they try to find out what happened or what is the truth.9Of course, doing something could lead _ mistakes, but mistakes are a part of life.10I have to prove myself as a respectable, _(balance) person. 完成句子1前两天当我单独一人走在街上的时候,我突然听见有人叫我的名字。While _ in t
4、he street the other day, I heard my name _ suddenly.2如果没有人可以求教,就难以作出恰当的选择。Without anyone _, making an appropriate choice can be difficult.3他不仅讲得更正确,也讲得更不费劲了。Not only _ more correctly, but he spoke more easily.4那场音乐会是上周举行的,获得了巨大的成功。The concert, which was held last week, was _5嫉妒和愤怒通常会导致做错事情。Jealousy
5、and anger usually _ the wrong thing.单元语法练习A.用适当的关系代词或关系副词填空1This is the most interesting book _ I have ever read.2We talked about the things and persons _ we were interested in.3Most of the people _ lost their lives in the earthquake are Sichuan natives.4She tells us that Lao Wang is a person from _
6、 we can learn a lot.5I shall never forget those years _ I lived on the farm with the farmers.6Those _ live in glass houses should not throw stones.7Michel Crozier, _ whose help Daisy passed the exam, was one of the straight A students of the school.8They arrived at a farmhouse, in front of _ sat a s
7、mall boy.9The boy, of _ the hair is red, is my brother.10He was the only one _ was saved in the earthquake.B.完成句子1找到一些小组活动,你可以和那些和你有同样兴趣的人在一起。Find group activities _ you can be with people _ share your interests.2自动驾驶是一个中国和世界其他国家都在同一起跑线的领域。Selfdriving is an area _ China and the rest of the world are
8、 on the same starting line.3你刚刚握手的那个女孩是谁?Who is the girl _ you just shook hands?4他是那些学生中唯一一个当时正在学习汉语的人。He was the only one of those students _ learning Chinese at that time.5没有这个男孩的帮助,我不可能通过那么困难的考试。This is the boy _ help I couldnt have passed that difficult exam.关键能力综合练进阶训练第二层.阅读理解2022河北衡水模拟Mary Ann
9、ing was an English fossil(化石)collector, dealer and paleontologist(古生物学家). Her fossilhunting helped change the way people thought about the world.Mary was born into a poor family in England on May 21, 1799. She lived in the seaside town of Lyme Regis, in Dorset. The family had nine children. Only Mar
10、y and her brother Joseph grew up. Marys father took his children along the beach. They picked up shells and stones to sell to visitors. Mary did not go to school much. Her family was too poor. And schools did not teach children about fossils. Mary could read and write. She taught herself. She learne
11、d about rocks and how bodies are made.In 1811 when Mary and Joseph were fossil hunting, Joseph saw a bone sticking out of the rock. Mary had a hammer to chip away at the rock. Very carefully she uncovered it.To her satisfaction, she found the first complete fossil of the ichthyosaur(鱼龙).Since then,
12、Mary was absorbed in fossil hunting. She liked to hunt on the beach after a storm. The wind, rain and waves made the rocks crumble. It was easy to spot fossils. Most days Mary went fossil hunting with her dog, Tray.Rich friends helped Mary by selling fossils for her. They sent her money. Scientists
13、wrote letters and came to see her. One good friend was William Buckland, a professor at Oxford University.In addition, Mary also opened a shop to sell fossils, stones and shells. She chatted with visitors.Mary Anning died in 1847. How evolution(进化)works was explained by Charles Darwin not long after
14、 Mary died. Her fossils had helped scientists understand how things began.1Why did Marys father take his children along the beach?A.To enjoy life.B.To make a living.C.To look for fossils.D. To teach them about fossils.2What can we learn about Mary?A.Her father was a paleontologist.B.Her father educa
15、ted her at home.C.She might be popular at that time.D.She had nine brothers and sisters in all.3Who was the first to catch sight of the rock containing the first complete ichthyosaur fossil?A.Charles Darwin. BMarys dog.C.Joseph. DMary.4What can we infer from the last 2 paragraphs?A.Unfortunately, Ma
16、ry passed away in her fifties.B.Mary finally explained the theory about evolution.C.Darwin once worked at Oxford University as a paleontologist.D.Its Marys fossilshunting that changed the way people thought about the world.完形填空2022山东青岛模拟I wont forget my voluntary experience a while back. It always r
17、eminds me what people truly need is not always so _1_. This story is a lesson which has stayed with me and helped me ever since.It was Thanksgiving and I was volunteering with my mother at a _2_ for the needy. We stood behind the counter _3_ food to whoever came in. It seemed that most of our diners
18、 (用餐者) had been having _4_ times. Their clothes were ragged, worn and dry; they were hungry and tired.When we were busy with the unlucky fellows, a welldressed man came in who looked anything but poor. I wondered what he was doing there and my jaw dropped in _5_ when he joined the line for food. Sur
19、ely he wasnt going to take the food _6_ for those really in need! He had small talks with the poor and the look on his face suggested that he just wished to _7_ being alone.Then my mother _8_ took me to one side, saying, “As you know, the needs of the people who come here must be purely _9_: hunger,
20、 shelter, clothing, etc. But this gentleman seems to have none of those problems. What if his needs are emotional(情感的)? What if he needs _10_, friends, or just to be among other human beings?” Her words _11_ me like a ton of bricks! I felt like I should apologize to the man, but I didnt.About a week
21、 later, from an unknown _12_, the shelter(收容所)received a large donation. I cant help but _13_ if it came from that man.Needs arent always visible. Maybe emotional _14_ is not only the loneliest feeling, but also the most difficult need to get _15_. But kindness always makes a difference.1.A.great Br
22、easonableC.obvious D.creative2A.temple B.hospitalC.canteen Dshelter3A.handing BlendingC.pushing D.throwing4A.enjoyable BpleasantC.hard D.content5A.regret BamazementC.delight D.disappointment6A.preserve BpaidC.prepared D.rewarded7A.escape BappreciateC.experience D.promote8A.violently BquietlyC.angril
23、y D.curiously 9A.practical B.mentalC.personalD.bodily10A.foodBincomeC.comfortD.clothes11A.hitB.persuadedC.attracted D.injured12A.destination BpersonalityC.signature D.source13A.realize BwonderC.admire D.debate14A.support BproposalC.behaviourD.hunger15A.confused BaddictedC.satisfied D.balanced .读后续写I
24、 always wonder how people will react if I want a total stranger for help in a busy place like a street corner or in a crowded station. I personally have always hurried past a stranger who tried to catch my attention in a busy place or when I am rushing around.Yesterday I was stuck in such a hopeless
25、 situation where my only hope of help would have to come from a total stranger.I was in a busy shopping mall(中心)buying a large piece of luggage. After the purchase in one of the large, fancy, expensive shops, I picked up my phone from my pocket to call my driver waiting in the parking lot and my pho
26、ne was dead.I then requested the shop assistant who had just sold me the luggage, which was not cheap at all, if she could help me telephone my driver. She replied, still all smiles, “Im sorry, Sir, but it is the shop policy that we cannot use mobile phones while working in the shop.”As I was wonder
27、ing what kind of policy that was, I saw a nicelooking teenage boy coming toward me. Remembering my wifes interesting theory(理论)that beautiful people are more likely to give you a hand when youre in trouble, I thought I might have a chance. But before I could say a word, he walked past me. It turned
28、out he simply didnt see me.I waited a bit longer in the mall but it seemed nobody bothered to look at me. Disappointed and tired, I got out of the shop on to the busy street in front. I stood there with people rushing by, looking at their faces to see if there was a sign of kindness on their face. I
29、 began wondering how many times I had reacted to strangers like the shop girl and the teenager.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。At that point I saw a young mother with her two kids._Finally a man wearing a cheap Tshirt and dirty jeans seemed to notice me._课时作业(二)Discovering Useful Structur
30、es&Listening and Talking必备知识基础练.1to visit2.to3.solving4.conducted5.disappearance6.to join7.donation8.investigates9.to10.balanced.1walking alonecalled2.to turn to for help3did he speak4.a great success5.lead to doing.A.1that2.that3.who4.whom5.when6.who7.with8which9.whom10.thatB1wherewho2.in which3.wi
31、th whom4.who was5without whose关键能力综合练.【语篇解读】本文是一篇记叙文。玛丽出生在一个贫困家庭,以卖贝壳和石头为生。一次机会她发现了第一个完整的鱼龙化石。自此以后玛丽就迷上了搜寻化石。1答案与解析:B细节理解题。结合文章中的“Marys father took his children along the beach. They picked up shells and stones to sell to visitors.”可知,玛丽家里很穷,父亲经常带着她去海滩。他们把捡到的贝壳和石头卖给游客。2答案与解析:C判断推理题。根据第二段的描述,玛丽捡到贝壳和石
32、头卖给游客;同时根据下文中“Mary also opened a shop to sell fossils, stones and shells. She chatted with visitors.”可推知,她很有可能会“非常受欢迎”。3答案与解析:C细节理解题。结合文章第三段中的“.Joseph saw a bone sticking out of the rock. Mary had a hammer to chip away at the rock.”可知,是Joseph首先发现了鱼龙化石。4答案与解析:D推理判断题。根据文章最后一句可知,玛丽所搜集的化石帮助科学家了解了生物的起源。.
33、【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者在做志愿者发放食品的时候,无意间看到一位衣冠楚楚的男子也夹在队伍中,这着实让作者很吃惊。后来母亲告诉作者,有时候人们所需要的东西不仅仅是物质上的,也包括心灵上(精神上)的。1答案与解析:C通读全篇之后可知,人们的需要有些是明显的,而有些是不明显的。obvious“明显的”,符合句意。2答案与解析:D结合文章表述的内容,作者去做志愿者,为穷人们分发食物,同时根据下文中的“.the shelter(收容所)received a large donation”可知,肯定是在“收容所(shelter)”分发食物。3答案与解析:Ahand“分发”;lend“借
34、给”;push“推,逼迫”;throw“扔”。结合上下文语境内容可知,这里描述的是在收容所为穷人们分发食物。4答案与解析:C句意:看来我们的大多数用餐者都过得很艰难。hard times表示“艰难的岁月/时光”。5答案与解析:B结合上下文内容可知,“我”看到这个男子衣冠楚楚,居然也在排队领取救济食物,很自然就会感到非常吃惊(amazement)。6答案与解析:Cprepare for是固定词组,表示“给准备”。很明显他不打算拿走为那些需要的人准备的食物。7答案与解析:A句意:他脸上的表情表明他可能只是为了摆脱自己的寂寞和孤独罢了。escape“逃脱”,符合语境含义。appreciate感激,欣
35、赏;experience经历,体验;promote促进,提升;推销。8答案与解析:Bviolently暴力地;quietly静静地;angrily生气地;curiously好奇地。结合句意可知,这里指的是“妈妈悄悄地把我带到一边”。9答案与解析:D根据空后的内容“hunger, shelter, clothing, etc”可知,这些都是用来描述“身体上/物质上的”东西的,故用bodily。10答案与解析:C根据空前的“emotional”和空后内容“friends, or just to be among other human beings.”再结合上句话表示的含义可知,这里指的是“心灵上
36、的慰藉、安慰(comfort)”。11答案与解析:A此处表示“她的话让我大吃一惊,”故选hit一词。结合空后一句话内容“I felt like I should apologize to the man, but I didnt.”也可知答案。hit“打击;袭击;伤的感情”,符合情境内容。persuade说服;attract吸引;injure受伤,伤害。12答案与解析:D不久之后,我们收到了很大的一笔捐助,但不知道是谁捐的/来自什么渠道。destination目的地;personality人格;signature签名;source来源。13答案与解析:B但我总是会情不自禁地想是不是那位当时排队
37、的衣冠楚楚的男子所捐。realize意识到;wonder纳闷,想知道;admire羡慕;debate争论。14答案与解析:D句意:也许情感上的需求不仅是最孤独的感觉,也是最难满足的需求。结合上文内容可知,这里指的是这位男士需要的是情感上的慰藉,故hunger符合语境内容。15答案与解析:C句意见上一题。confused迷惑的;addicted入迷的;上瘾的;satisfied满意的;满足的;balanced平衡的;均衡的。结合全文的内容可知,这里是指“精神上的满足”。.【参考范文】AtthatpointIsawayoungmotherwithhertwokids. I thought that
38、 a beautiful woman with charming blue eyes must be willing to help me. So, with great expectation, I walked towards her with an appropriate smile on my face, and requested if she could be kind enough to make a phone call for me. However, without a word, she pulled her kids to escape from me, as if s
39、cared by a murderer. I stood there, hopeless, with a blank face and a sinking heart.FinallyamanwearingacheapTshirtanddirtyjeansseemedtonoticeme. I squeezed a smile and requested him the same thing. Unexpectedly, he took out his mobile phone for me without hesitation. Dancing in his eyes was the real kindness that I had been struggling to look for so long. From that day on, I began helping other strangers in trouble, just like the poorlooking but kind man, with the aim of passing kindness and melting the ice in many peoples hearts.