1、新疆昌吉州教育共同体2020-2021学年高二英语上学期期末质量检测试题考试时间:120分钟 考试分值:120分一、阅读理解1.The Hearst CastleHearst Castle is a park on the central California coast and a National Historic Landmark. It was designed by Julia Morgan for William Randolph Hearst from 1919 until 1947. In 1957, the owner gave it to the state of Cali
2、fornia. Since that time it has been a state historic park where its large collection of art and antiques are open for public tours. Despite its location far from any urban center, the site attracts about one million visitors per year.Guided Tours Tour One is recommended for first time visitors. It n
3、ow includes the movie, Hearst Castle Building the Dream. Tour Two gives visitors a closer look at the main houses upper floors, Mr. Hearsts private suite, the libraries, and the kitchen. Tour Three looks at the Castles North Wing, guest rooms and guest house Casa Del Monte. Tour Four includes the im
4、pressive gardens and grounds, the largest guesthouse, the wine basement, and the Hidden Terrace.Ticket PricesHearst Castle accepts VISA, Master Card, American Express and Discover. Free day use parking is available for automobiles, motorcycles, tour buses and recreational vehicles.ToursAdultAges 6-1
5、7Tour 1$24$12Tours 2, 3 or 4$24$12Evening tour$30$15*Children under 6 are free when accompanied by a paying adult.Reservation (预订)Information1. Who does the Hearst Castle belong to at present?A. William Randolph Hearst.B. Julia Morgan.C. The Hearst Corporation.D. The state of California.2. If you ar
6、e quite interested in wine, which tour will you choose?A. Tour One.B. Tour Two. C. Tour Three. D. Tour Four.3. If a couple take Tour One with their 5-year-old son, how much will they pay for the tickets? A. 36.B. 48C. 60.D. 75.2When I was a boy, I was always happy to see those little brown coins. Af
7、ter years I was still very happy to pick up pennies on the ground. I usually saved them up. I usually bought a pack of gum or a bag of chips when it was enough. After growing up, I heard a story about coins. It was said that our loved people sometimes would leave pennies on the ground in front of us
8、. People wanted to show us that we were loved and watched over kindly. I never doubted that story even as an adult. It is difficult for me to find a lot of money on the ground, but pennies are there all the time. Maybe that is why I still enjoy seeing them and picking them up, no matter how dirty or
9、 old they are.A few months ago, I was walking to the local post office to mail a letter. As I entered the room, I saw not one, not two, but four pennies shining in the sunlight. I smiled and picked them up. I kept them in my hands as I walked in the post office. “Four is Ok,” an office said to a lad
10、y. The lady began searching her purse. Her face went red. I understood what had happened. I laughed to myself at this surprising moment. I placed my pennies on the desk before her. The smile I got in return was worth a thousand dollars.The coins werent so valuable to me, but they did matter to her.
11、I just performed a little kindness. I was happy.4. What did the author use to pick up when he was young?A. Funny toys.B. Little brown coins.C. Small things on the floor.D. Money his parents put on desks.5. What might the author probably buy when he saved enough pennies?A. A set of storybooks.B. A ba
12、g of sugar.C. A box of chocolates.D. A pack of chips.6. When grown up, the author_.A. saw some careless women lost coinsB. still believed the story about coinsC. thought rich people threw coins on purposeD. found old people forget coins on the ground7. What can we learn from this passage?A. Doing sm
13、all acts of kindness is good.B. Every coin should be used to buy important things.C. We should look for coins when we are walking.D. Pay more attention to what you hear from now on.3Since the first Earth Day in 1970, Americans have gotten a lot “greener” toward the environment “ We didnt know at tha
14、t time there even was an environment, let alone that there was a problem with it,” says Bruce Anderson,president of Earth Day USA. But what began as nothing important in public affairs has grown into a social movement. Business people,political leaders, university professors, and especially millions
15、 of grass-roots Americans are taking part in the movement. “The understanding has increased many, many times,” says Gaylord Nelson, the former governor from Wisconsin, who thought up the first Earth Day. According to US government reports,emissions(排放) from cars and trucks have dropped from 10.3 mil
16、lion tons a year to 5.5 million tons. The number of cities producing CO beyond the standard has been reduced from 40 to 9. Although serious problems still remain and need to be dealt with, the world is a safer and healthier place. A kind of “Green thinking” has become part of practices Great improve
17、ment has been achieved In 1988 there were only 600 recycling programs; today in 1995 there are about 6,600. Advanced lights, motors, and building designs have helped save a lot of energy and therefore prevented pollution Twenty-five years ago,there were hardly any education programs for environment.
18、 Today,its hard to find a public school,university, or law school that does not have such a kind of program. “Until we do that,nothing else will change!” says Bruce Anderson.8.According to Anderson, before 1970, Americans had little idea about _.A.the social movement.B.recycling techniques.C.environ
19、mental problems.D.the importance of Earth Day.9.Where does the support for environmental protection mainly come from?A.The grass-roots level.B.The business circle.C.Government officials.D.University professors.10.What have Americans achieved in environmental protection?A.They have cut car emissions
20、to the lowest.B.They have settled their environmental problems.C.They have lowered their CO levels in forty cities.D.They have reduced pollution through effective measures.11.What is especially important for environmental protection according to the last paragraph?A.Education.B.Planning.C.Green livi
21、ng.D.CO reduction.4Researchers found animals lovers exercise their pet twice a day for 24 minutes each time - a total of five hours and 36 minutes a week. On top of that, the average dog owner also takes part pet out to take three long walks each week adding another two hours and 33 minutes to the t
22、otal. But those without a dog spend an average of just one hour and 20 minutes per week exercising by going to the gym or heading out for a walk or jog. And almost half of non-pet owners admit they take no exercise.A spokesperson said the difference between the two was that going to the gym can feel
23、 like a boring task while dog-walking can be far more enjoyable. “Having a couple of short walks every day soon adds up and this research shows that it amounts to more time than people spend in the gym,” he said. And gym goers exercise inside an air-conditioned gym, while dog walkers are able to jog
24、 for miles and enjoy fresh air when admiring the Great British countryside.”The study of 5,000 people, including 3,000 dog owners, showed that 57 percent of those considered walking the dog as their main form of exercise. More three quarters said they would rather take their dog for a walk than go t
25、o the gym. A total of 86 percent said they enjoyed taking their pet out each day, with just 22 percent saying they sometimes saw it as a boring task. But only 16 percent of respondent said they enjoyed exercising in the gym, while almost 70 percent considered it a boring task.The survey shows that h
26、aving a dog to walk actually encourages regular exercise, with 60 percent of pet owners saying they always go for a walk with their dog - even when timer is precious(宝贵的).12. What is the main idea of this passage?A People without a pet usually go to the gym B. Pet owners spend no time exercising in
27、the gymC. Dog owners usually get more exercise than gym goers D. People do exercise either by walking a dog or going to the gym13. According to the study, on average each week dog owners walk their dog for _.A. one hour and 20 minutes B. eight hours and 9 minutes C. two hours and 36 minutes D. five
28、hours and 36 minutes14. The writer mentioned what the spokesperson said in Paragraph 2 mainly to show that _.A. walking a dog can be tiring sometimes B. taking exercise in the gym can be very comfortableC. people prefer to exercise in the gym rather than walk a dog D. walking a dog is more enjoyable
29、 than exercising in the gym15. The underlined word “respondents” in Paragraph 3 probably refers to people who _.A. like walking their dogs B. enjoy going to the gym C. took part in the study D. organized the study二、七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。Its hard to adjust to attending a new scho
30、ol. Everything seems new. Making new friends can be hard too because people seem to have formed their own group. The following are some ways to help you make friends at a new school.Make sure you are kind to whoever you meet at the new school._16_ _ If you think that you will say something that will
31、 offend(冒犯,得罪)them, do not say anything and just nod your head if they talk to you.Be yourself._17_ If your friends dont accept you for you, theyre not really friends. Most people belong in a certain group simply because they are being themselves and their unique personalities and interest fall into
32、 that type. For example, someone who likes sports may make friends with people who also like sports._18 Anywhere, in the bathroom, near your locker, or at the water fountain, you can find someone that has something in common with you. All you need is to know how to approach them. Give a smile or say
33、 hi. Introduce yourself. Tell them your name and where youre from. You never know where you can find a nice friend._19 You can take part in a sports club, an art club or a foreign language learning club. Even if you dont know anyone there, youll all share a common interest, and you can experience pe
34、ople with different personalities from yours that have the same interest.Figure out who the “mean girls” or the hot-headed jocks”(鲁莽、急躁的肌肉男) are._20 _ But dont be mean to them and dont completely avoid them because they may be nice people. Also stay away from people who are in gangs and do criminal
35、activities.A Make the first move.B Do something nice for someone.C Join after-class activities you like.D Make eye contact with other people.E Never change who you are to try to fit in.F These are the people that you might want to avoid for a while.G Make sure to be nice to people of all cultures an
36、d backgrounds.三、完形填空A Welcome GiftDario and his mother loved their new apartment. The living room was large enough for their piano. That night, the two of them21 side by side at the piano. They played jazz music to celebrate their new home. The loud 22 filled the room and made them feel very happy.T
37、he next morning,23 , their happiness disappeared. Someone had left a 24 under their door during the night. One of their neighbors had written to complain(抱怨) about the sound of the piano. Darios mother asked the building superintendent(管理员) if he knew anything about it. But he said that they were al
38、l25people and he couldnt imagine any of them had done that. Later that morning, Dario suggested that they write a letter to their 26 and apologize for their playing. “Maybe we could go and 27 everyone in person.” his mother said. “What if we invited them to come here for a 28 instead? Dario asked.Th
39、ey both loved the 29 . Over the next few days, they sent out invitations and prepared desserts30their guests. They decorated the apartment with streamers(彩带) and party lights.Finally, the day of the party31 . Some guests brought presents. Others brought flowers. Some even brought desserts to 32 . On
40、e woman, Mrs. Gilbert,33 Darios mother with a book of piano music by Chopin. “I heard you playing the other night,” she said. “The sounds woke me out of bed. I 34 that you might play like this every night. So I wrote a short note. I hope you dont think I disliked the playing.”Darios mother smiled at
41、 Mrs. Gilbert. “I think maybe we 35 you an apology.” she said. “I didnt36 how late it was when we were playing. Maybe we should play some quieter music at night. “You play, you play!” Mrs. Gilbert said. “I like what you play! Just not so loud at night.” She pointed to the book she had given them. “T
42、hese songs are not such 37 music.”“These songs are beautiful music.” Darios mother said. “We will be 38 to play them in the evening.” “And we wont play so loud or late!” Dario said. He was already looking forward to39 the new music. More than that, however, he was happy to see the big smile on his m
43、others face. It gave him a feeling of40and made him feel that they were home at last.21.A.satB.stoodC.layD.walked22.A.voiceB.ringC.musicD.cry23.A.thereforeB.howeverC.otherwiseD.instead24.A.noteB.posterC.billD.report25.A.proudB.richC.luckyD.nice26.A.neighborsB.friendsC.relativesD.audiences27.A.blameB
44、.instructC.questionD.visit28.A.partyB.concertC.showD.play29.A.experienceB.ideaC.performanceD.action30.A.toB.withC.forD.from31.A.continuedB.arrivedC.passedD.finished32.A.orderB.sellC.shareD.advertise33.A.treatedB.presentedC.helpedD.served34.A.promisedB.admittedC.agreedD.worried35.A.giveB.sendC.offerD
45、.owe36.A.realizeB.rememberC.understandD.accept37.A.sweetB.strangeC.funnyD.loud38.A.braveB.sorryC.happyD.afraid39.A.changingB.practicingC.recordingD.writing40.A.equalityB.freedomC.warmthD.sympathy四、语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。The computer is widely used in our daily life. The computer is
46、a machine that _41_(design) to help people do many things. When it first came into_42_(be), it was just a calculating machine, and later it was built as an analytical machine that could “think” logically and produce an answer_43_(fast) than any other person. Still later, the computer could be made t
47、o work as a “universal machine” to solve any difficult mathematical problems. There were times when its size was_44_(total) changed. It became smaller and smaller but it got cleverer and clever. In the early 1960s, computers were connected by network and brought into common peoples homes _45_(deal)
48、with information and help communication_46_people around the world. It could share _47_(inform) with others and they could talk to each other. The Internet has become_48_important part in our life and we can do many things with the help of the Internet. The computer is used to connect people_49_aren
49、t close enough to speak to each other. It has been serving the human race since_50_(it) birth.五、短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在此处加一个漏字符号(),并在其下面写出修改的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下划一横线,并在其下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改 10 处,多者(从 11 处起)不计分。Dear
50、Mr. Principal,I learned the news on TV that an accident was happened to the Chinese students in a PE class. I suggest that our school organizes a first aid course, that is very useful. The reasons why a first aid course is necessary are as follows: we students lack first aid knowledges. A first aid
51、course cant satisfy our need. Beside, it will give information about many situations and give us the chance to practice first aid treatments.As for the course, they can be given monthly. The course should main include the practice of first aid treatments. It would better if the experts in first aid
52、were introduced to instructing the course.Yours,Peter六、书面表达假设你是李华,你英国朋友Tim邀请你参加他们学校组织的暑假夏令营。你想参加,现在就此事向他咨询该活动的相关事宜。请你根据以下提示给他写一封信。1.感谢他的邀请;2.询问夏令营的相关事宜(具体日程安排,需要携带的物品.);3.希望尽快得到回信。注意:1. 词数100左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯;3.提示词:summer camp夏令营 _参考答案1.答案:1.D; 2.D; 3.B解析: 2.答案:4.B; 5D; 6.B; 7.A解析: 3.答案:8C; 9A; 1
53、0D; 11A解析:8. 细节理解题。根据第一段中所引用的Bruce Anderson说的话可知,那时美国人没有环保意识。9.细节理解题。根据第二段中的“especially millions of grass-roots Americans”可知,草根阶层是这场运动的主要支持者。10.推理判断题。文章第三段谈到,汽车排放减少、许多城市的二氧化碳排放量也大大降低,由此可以推知,他们通过有效的措施减少了污染。11.推理判断题。由最后一段的内容可以看出,教育对环境保护特别重要。4.答案:12.C; 13.B; 14.D; 15.C解析: 5.答案:16.客观填空 G17.客观填空 E18.客观填空
54、 A19.客观填空 C20.客观填空 F解析: 6.答案:21.A; 22.C; 23.B; 24.A; 25.D; 26.A; 27.D;28.A; 29.B; 30.C; 31.B; 32.C; 33.B; 34.D; 35.D; 36.A; 37.D; 38.C; 39.B; 40.C解析:21.本文讲述的是邻里冲突的故事。一对母子乔迁新居后的当天晚上一起弹奏钢琴进行庆祝,但第二天早上却收到了邻居充满抱怨的字条。母子商讨,最终决定举办一个聚会向邻居表达歉意。在参加聚会的邻居中,写抱怨字条的女士向母子赠送了一本轻音乐的书,邻里最终皆大欢喜。考查动词。根据下文的play jazz music
55、可知,他们坐下弹奏钢琴。A. Sat坐;B. Stood站;C. Lay躺;D. Walked走,故选A。22.考查名词。根据语境中的jazz music,可知这里就是指爵士乐这种稍响的音乐。 A. voice人声;B. ring铃声;C. Music音乐 ;D. cry哭声,故选C。23.考查连词。根据上下句的逻辑关系,他们晚上庆祝的非常开心,但是第二天这种愉悦消失了。A. therefore因此;B. However但是;C. otherwise否则;D. instead反而,故选B。24.考查名词。根据语境中的“under their door”和后面文段中的“so I wrote a
56、short note”来判断,门缝下下出现的应该是纸条。A. Note纸条;B. poster海报;C. bill账单;D report报告,故选A。25.考查形容词。此空与空后的语句“he couldnt imagine any of them had done that”形成对比关系,意思是“这里住的都是好人,但无法想象有人干了这件事(写纸条)”由此可以推断修饰people的应该是nice,好。A. proud骄傲的;B. rich富有的;C. lucky幸运的;D. Nice好,故选D。26.考查名词。根据上下文,写纸条的是邻居,因此道歉信也应该写给邻居。A. Neighbors邻居;B
57、. friends朋友;C. relatives亲戚;D. audience听众,观众,故选A。27.考查动词。根据语境,知道他们要向邻居道歉,所以需要亲自拜访。A. blame责备;B. instruct指导;C. question质疑 ;D. Visit拜访,故选D。28.考查名词。 根据后文10空处信息可知,他们决定改登门拜访为举办聚会。A. Party聚会;B. Concert音乐会;C. Show演出;D. Play话剧,故选A。29.考查名词。这里是母子在谈论如何向邻居致歉,想出了举办聚会的主意。因此母子都喜欢这个想法。A. experience经验,经历;B. Idea想法 ;C
58、. performance表演;D. action行动,故选B。30.考查介词。根据语境,他们发出邀请,并为客人们准备了甜点。A. to朝向 ;B. with 带有、和;C. for为了;D. from来自,故选C。31.考查动词。根据语境,准备多日的聚会终于到来了。A. continued继续;B. Arrived来了;C. passed通过,经过;D. finished完成,故选B。32.考查动词。根据语境,客人们带来鲜花(给作者和母亲),有的还带来了甜品,当然是和参加聚会的人分享。A. order订购;B. sell卖;C. Share分享;D. advertise做广告,故选C。33.
59、考查动词。根据上下文中写纸条、轻柔音乐等判断,Mrs. Gilbert赠送给母亲一本肖邦钢琴曲的书。A. treated款待;B. presented敬献,赠送C. helped帮助;D. served招待,服侍,故选B。34.考查动词。 Mrs. Gilbert讲述投诉纸条的事情,当时被Dairo家里的琴声吵醒,担心以后会每天都会被吵醒,才写了纸条。她表达的是自己当时的担心。A. promised承诺;B. admitted承认,容许;C. agreed赞成;D. Worried担心,故选D。35.考查动词。根据上下文,Mrs. Gibert和Dario的妈妈冰释前嫌,但Dario的妈妈觉得
60、自己深夜弹琴吵醒邻居,仍然欠邻居一个道歉。A. give给予;B. send发送;C. offer提供;D. Owe亏欠,故选D。36.考查动词。根据上下文Dario和妈妈的做事方式可知,他们属于素质较高的人群,根据他们反省自己的弹琴行为给邻居带来麻烦,心怀诚意道歉等细节推断,当时弹琴时对时间没意识到。 A. Realize意识;B. remember记住;C. understand知道;D. accept接受,故选A。37.考查形容词。根据Just not so loud at night.以及Maybe we should play some quieter music at night.
61、推断书里的音乐应不是特别吵的音乐。A. Sweet甜的;B. Strange奇怪的;C. Funny有趣的;D. Loud大声的,故选D。38.考查形容词。文章中双方和解,Mrs. Gibert还送出了音乐的书以及Darios mother 说的These sounds are beautiful music,这些都说明Dario和妈妈的态度应该很高兴在傍晚弹奏这些音乐。A. Brave勇敢的;B. Sorry抱歉的;C. Happy开心的;D. Afraid害怕的,故选C。39.考查动词。根据语境,Mrs. Gibert送给他们一本音乐的书,他们乐于接受,接下来应该是期待着去练习新曲了。A.
62、 changing改变;B. practicing练习;C. recording记录;D. writing写,故选B。40.考查名词。相邻语境中出现了“the big smile on his mothers face”和“feel that they were home”等,可以推断美好的邻里关系给了新搬来的居民温暖的感觉。A. equality平等;B. freedom自由;C. Warmth温暖;D. sympathy同情,故选C。考点:考查故事类短文7.答案: was designed ; being; faster; totally; to deal; between; inform
63、ation; an; who / that; its解析:8.答案:Dear Mr. Principal,I learned the news on TV that an accident happened to the Chinese students in a PE class. I suggest that our school a first aid course, is very useful. The reasons why a first aid course is necessary are as follows: we students lack first aid . A
64、first aid course satisfy our need. , it will give information about many situations and give us the chance to practice first aid treatments.As for the course, can be given monthly. The course should include the practice of first aid treatments. It would better if the experts in first aid were introd
65、uced to the course.Yours,Peter解析:9.答案: Dear Tim,Thank you so much for inviting me to take part in the summer camp organized by your school in the approaching summer holiday. Quite interested, I am writing to enquire about further details.Above all, I wonder if it is convenient for you to inform me o
66、f the specific schedule. Besides, this being my first experience to participate in such an activity, would you be kind enough to offer my suggestions on what items I specially need to take with me?I am really excited and looking forward to it. I would appreciate it if you could give me a reply at your earliest convenience. Yours,Li Hua