收藏 分享(赏)

新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:346617 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:19 大小:92KB
下载 相关 举报
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共19页
新疆巴楚县第一中学2022届高三年级上学期9月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共19页
亲,该文档总共19页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、巴楚县2021-2022学年第一学期高三年级月考英语试卷注意事项:1. 答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息。2. 请将正确答案填写在相应位置上。第一部分:听力(略)第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。AYou can either travel or read, but either your body or soul must be on the way. The popular saying has inspired many people to read or

2、go sightseeing. Here are four books we recommend that you take on your trip.1. On the Road, 1957, by Jack KerouacThe book is a popular spiritual guide book about youth. The character in the book drives across the US continent with several young people and finally reaches Mexico. After the exhausting

3、 and exciting trip, the characters in the book begin to realize the meaning of life.2. Life is Elsewhere, 1975, by Milan KunderaJean-Jacques Rousseau once said, “Man is born free, and everywhere he is in chains”. The book describes a young artists romantic but miserable life, about how he reads, dre

4、ams and has a relationship during his trip to Central Europe. The book invites you to deeply reflect on your current life and to honor Kundera, a Czech-born writer and who went into exile in France in 1975.3. My Name is Red, 1998, by Orhan PamukThe book, featuring a peak masterpiece of the Nobel Pri

5、ze winner for Literature Orhan Pamuk, has been translated into more than 50 languages and published around the world. It tells a story of a young man, who has been away from home for 12 years, coming back to his hometown in Istanbul. What embraces him is not only love, but a series of murder cases a

6、s well.4. The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry, 2013, by Rachel JoyceThe novel tells a story of a 60-year-old man who lives a boring and unhappy life, until one day, he received his old friends letter who got cancer. In deep shock and sorrow, he went out to send his reply letter. 627 miles in 87 da

7、ys, he walks depending on one belief that “his friend can survive as long as he walks”.1. Which hook can make you think of your own life?A. On die Road.B. Life is Elsewhere.C. My Name is Red.D. The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry.2. Who wrote a book sold globally?A. Jack Kerouac.B. Milan Kundera.C

8、. Orhan Pamuk.D. Rachel Joyce.3. When was the instructive book to the youth published?A. In 1957.B. In 1975.C. In 1998.D. In 2013.4. Why did the old man walk so many miles to send a letter?A. He was in deep sorrow.B. He walked to keep healthy.C. He witnessed a series of murder.D. He expected his fri

9、end to live longer.【答案】1. B 2. C 3. A 4. D【解析】【分析】这是一篇说明文。本文推荐了四本适合大家在旅行途中阅读的书。【1题详解】细节理解题。根据第二本书最后一句“The book invites you to deeply reflect on your current life and to honor Kundera, a Czech-born writer and who went into exile in France in 1975.”(Kundera出生于捷克,1975年流亡法国,这本书让你深刻地反思自己当前的生活,以此向他致敬)可知,L

10、ife is Elsewhere这本书可以促使你思考人生。故选B。【2题详解】细节理解题。根据第三本书第一句“The book, featuring a peak masterpiece of the Nobel Prize winner for Literature Orhan Pamuk, has been translated into more than 50 languages and published around the world.”(这本书是诺贝尔文学奖得主Orhan Pamuk的巅峰之作,已被翻译成50多种语言,在世界各地出版)可知,这部书全球销售,作者是Orhan Pa

11、muk。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第一本书第一句“The book is a popular spiritual guide book about youth. ”(这是一本很受欢迎的关于青春的精神指南书)可知,这部书对年轻人有教育意义,结合On the Road, 1957, by Jack Kerouac 可知,这部书是1957出版的。故选A。【4题详解】细节理解题。根据第四部书最后一句“In deep shock and sorrow, he went out to send his reply letter. 627 miles in 87 days, he walks de

12、pending on one belief that “his friend can survive as long as he walks.”(在深深的震惊和悲伤中,他出去寄他的回信。 他在87天里走了627英里,只相信“只要他走下去,他的朋友就能活下去” )可知,老人走如此远的路去送信是因为他期待着他的朋友活得更长。故选D。【名师点睛】 文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例

13、较少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先

14、后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。例如小题4【解题剖析】此题属于(1)对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。【答案定位】根据第四部书最后一句“In deep shock and sorrow, he went out to send his reply letter. 627 miles in 87 days, he walks depending on one belief that his friend can survive as long as he walks.”可知,老人走如此远的路

15、去送信是因为他期待着他的朋友活得更长。【推理关系】题干Why did the old man walk so many miles to send a letter?文章内容In deep shock and sorrow, he went out to send his reply letter. 627 miles in 87 days, he walks depending on one belief that his friend can survive as long as he walks.【答案】D选项He expected his friend to live longer.B

16、Emma Watson entered our lives as the perfect Hermione Granger in 2001, and 16 years later, were just as much in love with this charming, intelligent British girl, as ever. You may or may not be a Potter head, but a lot of people are charmed by Emma Watsons perfection.Despite being a star performer a

17、t the young age of 11, shes never gone the Hollywood spoiled child route. In fact, she made all attempts to stay as normal as possible. She said, “Ignoring fame was my rebellion, in a funny way. I was insistent on being normal and doing normal things. It probably wasnt advisable to go to college in

18、America and room with a complete stranger. And it probably wasnt wise to share a bathroom with eight oilier people in a dormitory. Looking back, I think that was crazy.”She added, “I was very well-educated. My dad paid for me to go to a very good school, so I worked hard every single day at that sch

19、ool to make him proud of me. And I did, and I still do.”If we had to imagine what Hermione Granger would have grown up to be like, we would say shed be the Emma Watson of the Potter universe because there really is no way to separate the two. In the last few years, Emma has added more feathers to he

20、r cap than we imagined being humanly possible, which include actor, scholar, model and UN Women Goodwill Ambassador. In her role as a UN Women Goodwill Ambassador, shed supported powerful causes to the best of her ability and brought them all the attention they deserve.Emma Watson gave us the most a

21、ccurate description of our favorite girl from the Potter universe. “Young girls are told you have to be a delicate princess. Hermione taught them that you can be a warrior.”5. After Emma Watson became an actress, she _.A. followed most of the Hollywood child routeB. had a preference for a normal lif

22、eC. became rebellious in a funny wayD. went to a good college instead6. What does the author mean by “Emma has added more feathers to her cap” in Para 4?A. Emma has earned more titles.B. Emma wears a cap with feathers.C. Emma is expert at designing caps.D. Emma has been more absorbed in her job.7. W

23、hat can be the best title for the text?A. Emma Watson: You Can Be the Best Actress.B. Emma Watson: You Can Be a Warrior.C. The Way to Be a Delicate Princess.D. The Way to Be a Good Performer.【答案】5. B 6. A 7. B【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要介绍了演员艾玛沃森在成名后仍然继续努力,通过自己的努力,她获得了成功和人们的喜爱。【5题详解】细节理解题。根据第二段关键句“Despite b

24、eing a star performer at the young age of 11, shes never gone the Hollywood spoiled child route. In fact, she made all attempts to stay as normal as possible. She said, “Ignoring fame was my rebellion, in a funny way. I was insistent on being normal and doing normal things.”(尽管她在11岁时就成为了一名明星演员,但她从未走

25、上好莱坞被宠坏的孩子的道路。事实上,她尽一切努力保持正常。她说:“无视名望是我的反叛,这很有趣。我坚持过正常的生活,做正常的事。”)可知,在艾玛沃森成为演员后,她仍然尽一切努力保持正常,坚持过正常的生活,做正常的事,由此可知,在艾玛沃森成为演员后,她偏爱正常的生活。故选B项。【6题详解】词义猜测题。根据画线部分后句“which include actor, scholar, model and UN Women Goodwill Ambassador.”(其中包括演员、学者、模特和联合国妇女亲善大使。)可知,在艾玛沃森成为演员后,她还通过自己的努力获得了其他身份,包括演员、学者、模特和联合国妇

26、女亲善大使,由此可知,画线句“Emma has added more feathers to her cap”指的是“艾玛获得了更多的头衔”。故选A项。【7题详解】主旨大意题。通读全文,结合最后一段关键句“Young girls are told you have to be a delicate princess. Hermione taught them that you can be a warrior.”(年轻的姑娘们被告知你必须是一位娇嫩的公主。赫敏教她们你可以成为一名战士。)可知,本文主要介绍了演员艾玛沃森在成名后仍然继续努力,通过自己的努力,她获得了成功和人们的喜爱,她通过自己的

27、事迹告诉我们,女孩也可以成为一名战士,“Emma Watson: You Can Be a Warrior.”意为“艾玛沃森:你可以成为一名战士。”能够概括文章主要内容。故选B项。CChinese tech giant Tencent Holdings Ltd, the largest global gaming provider and the operator of QQ, an instant messaging software service, has launched a series of scientific exploration events aimed at encour

28、aging young people to explore the outside world, instead of being continuously absorbed online.“QQ has been in the market for 18 years, but it is not aging, and its application has become younger and trendier. We hope that more young Chinese can use the app to connect with different people and views

29、 worldwide. We never worry about losing game players. Instead, we hope that players can actually go out to learn more,” said Li Dan, general manager of marketing department of the social network group at Tencent.Chinas gaming market netted (净赚) sales revenues of 218.96 billion yuan ( $33.75 billion)

30、 in 2017, jumping 23.1 percent year-on-year. Meanwhile, the number of mobile gain players in China reached 462 million, adding 10 percent over the last year. According to Tencent the number of active users of QQ, who are 21 years old or younger, has been increasing, and they tend to use the app for

31、a longer time.Starting May 22 of last year, QQ organized free trips for young people to Galapagos, Namibia, Spain and the Antarctic, but it didnt reveal the specific amount it contributed to those trips. During each trip, it selected three to four participants from those who uploaded videos and made

32、 specific travel plans online. The finalists stand out with their clear video statements and their enthusiasm about going on adventures.“Tencents approach appears to be contradictory with its own interests. But, in fact, this is consistent with the companys long-term growth strategy and will promote

33、 its business by establishing a good social image,” said Neil Wang, president of consulting firm Frost & Sullivan in China.8. Tencent has launched a series of scientific exploration events to _.A. bring in more profitsB. increase the number of its game usersC. make young Chinese use its app while ex

34、ploring natureD. encourage youngsters to connect more with the outside world9. Which of the following is true according to the text?A. QQ was started in the early 1990s.B. Tencent is not worried about the loss of game users.C. The public knew how much Tencent spent on the exploring trips.D. The numb

35、er of mobile game players in China last year was about 462 million.10. Those chosen to go on the trips by Tencent _.A. are people from different age groupsB. can be offered a chance to go abroadC. should upload videos to introduce themselvesD. have to pay for their own food and accommodation11. From

36、 the last phragraph, we can infer the attitude of Neil Wang towards Tencents approach is _.A. approvingB. criticalC. unclearD. skeptical【答案】8. D 9. B 10. B 11. A【解析】【分析】本文是说明文。介绍中国科技巨头腾讯控股有限公司,它是全球最大的游戏提供商,也是即时通讯软件服务QQ的运营商,腾讯已经推出了一系列科学探索活动,以鼓励年轻人更多地与外部世界联系。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“Chinese tech giant Tence

37、nt Holdings Ltd, the largest global gaming provider and the operator of QQ, an instant messaging software service, has launched a series of scientific exploration events aimed at encouraging young people to explore the outside world, instead of being continuously absorbed online.( 中国科技巨头腾讯控股有限公司,全球最

38、大的游戏供应商和即时通讯软件QQ的运营商,推出了一系列旨在鼓励年轻人探索外部世界的科学探索活动,而不是一味沉迷于网络)”可知,腾讯推出了一系列科学探索活动,以鼓励年轻人更多地与外部世界联系。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段最后一句“According to Tencent the number of active users of QQ, who are 21 years old or younger, has been increasing, and they tend to use the app for a longer time.( 据腾讯称,QQ的活跃用户(年龄在21岁以下

39、)数量一直在增加,而且他们使用QQ的时间往往更长)”可知,腾讯并不担心游戏用户的流失。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第四段第一句“Starting May 22 of last year, QQ organized free trips for young people to Galapagos, Namibia, Spain and the Antarctic(从去年5月22日开始,QQ组织年轻人免费去加拉帕戈斯群岛、纳米比亚、西班牙和南极旅行)”可知,那些被选中去腾讯旅行的人可以得到一个出国的机会。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中“in fact, this is

40、consistent with the companys long-term growth strategy and will promote its business by establishing a good social image(事实上,这与公司的长期发展战略是一致的,并将通过建立良好的社会形象来促进公司的业务)”由此可推断出,Neil Wang对腾讯的态度是赞同的。故选A。DA company in San Francisco, California, has found a way to turn used plastic bottles into womens shoes.E

41、very day, millions of Americans drink water and other liquids from plastic bottles. More than 60 million of them are thrown away each day. Many of the plastic bottles end up in landfills or are burned with other waste products.A San Francisco start-up company called Rothys, however, turns this plast

42、ic waste into environmentally friendly shoes. Roth Martin is the companys co-founder. He explains how they turn plastic into soft material for womens feet. They take the plastic, clean it, and break it down into small pieces. Then they press them through a device that makes soft fibers. Those fibers

43、 are then combined together. This is done by a 3D machine. It is designed to reduce waste while making the shoes. The knitted stuff and the inner part of the shoe are then attached to the shoes outer part, called the sole (鞋底). This outer sole is also made from environmentally friendly material: res

44、ponsibly sourced no-carbon rubber.Rothys shoes are sold online. They are flat shoes, with either a rounded or pointed toe. They come in different colors and designs. They cost either $ 125 or $ 145 per pair, depending on the design. After American actress Gwyneth Paltrow discovered them last year, t

45、he demand for the shoes grew. Martin says there is no shortage of material to fill that demand. “Were not going to run out of water bottles any time soon. So we have a limitless supply of material, and I think that is a good sign for our future.” When the environmentally friendly shoes wear out, cus

46、tomers can return them at no cost to a company that uses the recycled materials to make other products.For now, the shoes are only available to be shipped in the United States. However, the company says it will add international shipping in the near future.12. How are used plastic bottles usually de

47、alt with?A. They are buried or burned.B. They are used to make shoes.C. They are changed into soft materials.D. They arc returned to factories for reuse.13. What does the underlined word knitted in the third paragraph mean?A. Attached.B. Fixed.C. Combined.D. Repaired.14 Which of the following direct

48、ly helped to increase the sales of Rothys shoes?A. The design and color.B. The reasonable price.C. The companys advertisement.D. The star power of Gwyneth Paltrow.15. What is the purpose of the text?A. To advertise a new kind of shoes.B. To describe the process of making shoes.C. To introduce a new

49、way of recycling plastic waste.D. To stress the importance of environmental protection.【答案】12. A 13. C 14. D 15. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍一种回收塑料垃圾的新方法。【12题详解】A细节理解题。根据第二段最后一句Many of the plastic bottles end up in landfills or are burned with other waste products.可知,废弃塑料瓶的处理方法是被埋葬或焚烧。故选A。【13题详解】C词义猜测题。根据

50、第三段中Those fibers are then combined together. (这些纤维结合在一起。)This is done by a 3D machine. It is designed to reduce waste while making the shoes. (它的设计目的是在制造鞋子的同时减少浪费。)The knitted stuff and the inner part of the shoe are then attached to the shoes outer part, called the sole (鞋底).(这些knitted东西和鞋的内部部分被连接到

51、鞋的外部分,叫做鞋底)由此推出划线词的意思是“结合的”。故选C。【14题详解】D细节理解题。根据第四段中After American actress Gwyneth Paltrow discovered them last year, the demand for the shoes grew.美国女演员Gwyneth Paltrow发现了这种鞋后,对这种鞋的需求增加了。可知,D项(The star power of Gwyneth Paltrow.)直接帮助增加Rothy鞋子的销售。故选D。【15题详解】C目意图题。根据第一段A company in San Francisco, Calif

52、ornia, has found a way to turn used plastic bottles into womens shoes.加利福尼亚旧金山的一家公司发现了一种把用过的塑料瓶变成女鞋的方法。可知本文是为了介绍一种回收塑料垃圾的新方法。故选C。第二节 七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Choices contribute to successThe direction of our lives is determined by the choices we make every day. T

53、he following choices will contribute to personal success along with the ability to achieve financial freedom.Choose to be positiveA positive mental attitude will put you miles ahead of your peers._16_. It is more valuable than skills. Choose a positive attitude and things will start to work for you.

54、_17_If you dont know what your bad habits are, your friends and family can always tell you. Take the big ones first, then make every effort to break them and always replace them with new positive ones.Choose to work smarterMany people think their lives are out of balance and that they dont have enou

55、gh time to do everything they want to._18_. Therefore, learning some good time management techniques, such as setting up a schedule and sticking to it, will make your life flow better.Choose to give your work a sense of purposeHelping and encouraging other people will not only make your life be more

56、 meaningful, but it will also make you more money. If you put your efforts into helping others, then the financial part of life takes care of itself._19_.Choose to sow more than you harvest_20_, but our lives will be better as we become givers and serve the world as givers. You want to learn to beco

57、me unselfish with yourself and learn to give your time, your money, and, of course, your love.A. Choose to break a bad habitB. Choose to treat friends rightC. There are many takers in this worldD. Your attitude determines your altitudeE. Not all the people in the world are selfish by natureF. Spend

58、your time helping others grow and your finances will grow with itG. Above all, you need to be aware of the time that you might be wasting by doing fruitless activities【答案】16. D 17. A 18. G 19. F 20. C【解析】【分析】这是一篇说明文。我们生活方向是由我们每天所做的选择决定的。本文讲述了一些你可以做出的选择,这些选择可以为你带来成功以及经济独立的自由。【16题详解】根据段落标题Choose to be

59、 positive(选择积极)和画线上文“A positive mental attitude will put you miles ahead of your peers.”(要积极向上,积极的精神状态可以让你遥遥领先与同龄人。)结合下文Choose a positive attitude and things will start to work for you.(选择一个积极的态度,事情就会开始为你工作)可知,选项与上下文为并列关系,说明积极态度的重要性,故D项“你的态度决定你的高度”符合语境。故选D。【17题详解】考查段落总结。根据本段“If you dont know what yo

60、ur bad habits are, your friends and family can always tell you. Take the big ones first, then make every effort to break them and always replace them with new positive ones.”(如果你不知道你有什么坏习惯去问你的朋友和家人,首先选择一个大的解决,然后积极的消除它,用新的积极地好习惯替代它),因此推断A项“选择消除一个坏习惯”为最佳标题。故选A。【18题详解】根据上文Many people think their lives

61、are out of balance and that they dont have enough time to do everything they want to.(许多人认为他们的生活失去了平衡,他们没有足够的时间去做他们想做的事情。)和空格下文Therefore, learning some good time management techniques, such as setting up a schedule and sticking to it, will make your life flow better.(择有效的工作,学习一些好的时间管理技巧,会让你的生活更顺畅。)可

62、知,选项承接上文说明在上文的那种情况下,最重要要知道的事情。you might be wasting by doing fruitless activities呼应Therefore, learning some good time management techniques。与下文为因果关系。因此推断G项“最重要的是,你必须知道做无效的活动是在浪费时间”符合语境。故选G。【19题详解】根据空格上文“If you put your efforts into helping others, then the financial part of life takes care of itself.

63、”(如果你努力帮助别人,那么生活中经济部分就会自然而然地得到解决)由此可见,选项承接上文,继续说明帮助别人与经济之间的关系。put your efforts into helping others呼应Spend your time helping others grow。因此推断F项“花费时间帮助别人成长,你的经济也会随之增长”符合语境。故选F。【20题详解】根据段落标题Choose to sow more than you harvest(选择多播种,少收获)和空格下文but our lives will be better as we become givers and serve the

64、 world as givers.(但当我们成为给予者并以给予者的身份服务世界时,我们的生活就会变得更好)由but推断,C项“这个世界上有许多接受者”符合语境,与下文构成转折关系,但是当我们成为给予者的时候,我们的生活会变得更美好。takers对应givers。故选C。第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Its about 250 miles from the hills of west-central Iowa to Ehlers home

65、 in Minnesota. During the long trip home, following a weekend of hunting. Ehlers _21_about the small dog he had seen _22_ alongside the road. He had _23_ to coax(哄) the dog to him but, frightened, it had _24_.Back home, Ehlers was troubled by that _25_ dog. So, four days later, he called his friend

66、Greg, and the two drove _26_. After a long and careful _27_, Greg saw, across a field, the dog moving _28_ away. Ehlers eventually succeeded in coaxing the animal to him. Nervousness and fear were replaced with _29_. It just started licking(舔) Ehlers face.A local farmer told them the dog sounded lik

67、e one _30_ as lost in the local paper. The ad had a _31_ number for a town in southern Michigan. Ehlers _32_ the number of Jeff and Lisa to tell them he had _33_ their dog.Jeff had _34_ in Iowa before Thanksgiving with his dog, Rosie, but the gun shots had scared the dog off. Jeff searched _35_ for

68、Rosie in the next four days.Ehlers returned to Minnesota, and then drove 100 miles to Minneapolis to put Rosie on a flight to Michigan. “Its good to know theres still someone out there who _36_ enough to go to that kind of _37_,”says Lisa of Ehlers rescue _38_.“I figured whoever lost the dog was pro

69、bably just as _39_ to it as I am to my dogs,” says Ehlers. “If it had been my dog, Id hope that somebody would be _40_ to go that extra mile.”21. A. readB. forgotC. thoughtD. heard22. A. fightingB. tremblingC. eatingD. sleeping23. A. triedB. agreedC. promisedD. regretted24. A. calmed downB. stood up

70、C. rolled overD. run off25. A. injuredB. stolenC. lostD. rescued26. A. homeB. pastC. backD. on27. A. preparationB. explanationC. testD. search28. A. cautiouslyB. casuallyC. skillfullyD. angrily29. A. surpriseB. joyC. hesitationD. anxiety30. A. predictedB. advertisedC. believedD. recorded31. A. house

71、B. phoneC. streetD. car32. A. calledB. copiedC. countedD. remembered33. A. fedB. adoptedC. foundD. cured34. A. huntedB. skiedC. livedD. worked35. A. on purposeB. on timeC. in turnD. in vain36. A. caresB. seesC. suffersD. learns37. A. placeB. troubleC. wasteD. extreme38. A. serviceB. planC. effortD.

72、team39 A. equalB. allergicC. gratefulD. close40. A. suitableB. proudC. wiseD. willing【答案】21. C 22. B 23. A 24. D 25. C 26. C 27. D 28. A 29. B 30. B 31. B 32. A 33. C 34. A 35. D 36. A 37. B 38. C 39. D 40. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了Ehlers在打猎时在路边发现一只走失的小狗,他想哄它到自己身边来,但未能成功。回家后,Ehlers还是很担心这只狗,四天后他和朋友一起出去找

73、到这只狗,并最终帮它找到了主人。【21题详解】考查动词词义辨析。A. read阅读;B. forgot忘记;C. thought想,思考;D. heard听到。根据下文Ehlers和朋友一起去找那只狗可知,此处是指Ehlers一直在想关于那只狗的事,故选C。【22题详解】考查动词词义辨析。A. fighting战斗;B. trembling发抖;C. eating吃;D. sleeping睡觉。根据下文作者去哄小狗可知,这只狗是在路边发抖,故选B。【23题详解】考查动词词义辨析。A. tried尝试,努力。;B. agreed同意;C. promised承诺;D. regretted后悔,遗憾

74、。根据下文可知,他在尽力哄那只狗,try to do sth尽力做某事。故选A。【24题详解】考查动词短语辨析。A. calmed down冷静下来;B. stood up站起来;C. rolled over翻滚;D. run off跑开。他在尽力哄那只狗,可是它很害怕,所以此处是指那只狗被吓跑了。故选D。【25题详解】考查形容词词义辨析。A. injured受伤的;B. stolen偷走的;C. lost丢失的;D. rescued获救的。根据下文可知,这只狗是别人丢失的,因此此处用lost“丢失”。故选C。【26题详解】考查副词词义辨析。A. home家;B. past过去的,从前的;C.

75、 back向后,回原处;D. on作用中,行动中。句意:因此,四天后,Ehlers给他的朋友Greg打电话,他们俩又驱车返回。根据上文可知,此处是指他们又返回到之前见到那只走失的狗的地方,故选C。【27题详解】考查名词词义辨析。A. preparation预备;准备;B. explanation解释;C. test测试;D. search寻找。根据下文Greg在越过田野的地方看到了那只小狗可知,此处是指他们在仔细寻找小狗,故选D。【28题详解】考查副词词义辨析。A. cautiously慎重地,谨慎地;B. casually随便地;偶然地;C. skillfully巧妙地;精巧地;D. ang

76、rily生气地。根据文中提到的frightened, nervousness, fear等词并结合上文,并根据下文Ehlers最终成功安抚了它可知,小狗非常的谨慎小心。故选A。【29题详解】考查名词词义辨析。A. surprise惊奇;B. joy开心,快乐;C. hesitation犹豫;D. anxiety焦虑。根据下文小狗开始舔Ehlers的脸可知,它不再害怕,而是很开心,故选B。【30题详解】考查动词词义辨析。A. predicted预言,预知;B. advertised做广告;C. believed相信;D. recorded记录。句意:当地的一个农民告诉他们,这听起来像是当地报纸上

77、刊登的那只丢失的狗。根据本句的in the local paper及语境可知,此处是指在报纸上刊登的。故选B。【31题详解】考查名词词义辨析。A. house房屋;B. phone电话;C. street街道;D. car汽车。根据下文Ehlers给狗的主人打电话可知,此处是指广告上有电话号码,故选B。【32题详解】考查动词词义辨析。A. called打电话;B. copied复制,复印;C. counted计算;D. remembered记得。根据上下文语境可知,此处是指Ehlers给Jeff和Lisa(狗的主人)打了电话,故选A。【33题详解】考查动词词义辨析。A. fed喂养;B. ad

78、opted收养;C. found找到;D. cured治愈。根据上下文语境可知,Ehlers给他们打电话是要告知他找到了他们的狗,故选C。【34题详解】考查动词词义辨析。A. hunted打猎;B. skied飞涨;C. lived生活;D. worked工作。根据下文狗听到枪声吓跑了可知,此处是指Jeff带着狗在打猎,故选A。【35题详解】考查介词短语辨析。A. on purpose有目的地,故意地;B. on time准时;C. in turn反过来;转而;D. in vain徒劳。根据上文Ehlers找到的Jeff的狗可知,Jeff在狗丢失后没有找到他的狗,故选D。【36题详解】考查动词

79、词义辨析。A. cares关心;B. sees看到;C. suffers遭受;D. learns获知。句意:很高兴知道还有那么一个人,他足够关心你,会去做这样麻烦的事。根据上文可知,此处是指Ehlers对狗足够关心,故选A。【37题详解】考查名词词义辨析。A. place地方;B. trouble麻烦;C. waste浪费;D. extreme极端。根据上文Ehlers开车把那只小狗Rosie送到100英里远的机场,把它航空托运到密歇根可知,这是件很麻烦的事情,故选B。【38题详解】考查名词词义辨析。A. service服务;B. plan计划;C. effort努力;D. team团队。根据

80、上文可知,此处是指Lisa在评论Ehlers帮助他们找回狗付出的努力,故选C。【39题详解】考查形容词词义辨析。A. equal相等的;B. allergic对过敏的;C. grateful感谢的;D. close紧密的;亲密的;亲近的。句意:我想无论是谁丢了狗,可能就像我亲近我的狗一样亲近它。根据下文Ehlers说的话可知,此处是指他对待那只狗就像对自己的狗一样。故选D。【40题详解】考查形容词词义辨析。A. suitable适当的;相配的;B. proud自豪的;C. wise聪明的;D. willing乐意的。句意:我希望有人愿意付出更多的努力。根据上文语境可知,此处是表达他希望面对这样

81、的事情,大家能愿意去付出更多努力去帮忙,be willing to do乐意做某事。故选D。第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Because of Richard Sears enthusiasm for_41_ (tradition) Chinese culture, he began learning Chinese in 1972. _42_ (attract) by the ancient language, Sears often went back and forth between China

82、 and America. In 1994, after his recovery from a severe heart attack, he made a_43_ ( decide) to make the ancient Chinese characters, Jiaguwen, available online.From then on, Sears started programming and building a database (数据库)of Jiaguwen. _44_ took him seven years to scan the characters in Chine

83、se ancient books. In 2002, the Jiaguwen enthusiasts website_45_(create) though with only a few page views per day in the beginning. It_46_ (rise) to 600 , 000 per day in 2011 after a blogger recommended the site on Chinese social media platform. I became famous_47_ ( instant) and was given a nicknam

84、e “Uncle Hanzi”, Sears said with a smile. Up till now, the website has been continuously updated,_48_ gives lovers of the ancient language from all over the world free access to browsing (浏览) in their free time.At present, the70-year-old American has made his home in China. Apart from_49_ (take)part

85、 in some social_50_ (activity),Sears devotes all his efforts to the study of Chinese characters.【答案】41. traditional 42. Attracted 43. decision 44. It 45. was created 46. rose 47. instantly 48. which 49. taking 50. activities【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了一个热爱中国文化的美国人创建甲骨文网站的故事。【41题详解】考查形容词。句意:由于理查德西尔斯对中国传统文

86、化的热情,他从1972年开始学习中文。修饰名词“Chinese culture”,需用形容词traditional作定语。故填traditional。【42题详解】考查非谓语动词。句意:受到古老语言的吸引,西尔斯经常往返于中国和美国之间。分析句子结构可知,已有谓语动词went,空处需填非谓语动词作状语,Sears和attract为逻辑上的动宾关系,需用过去分词形式,位于句首,首字母需大写。故填Attracted。【43题详解】考查名词。句意:1994年,在他从严重的心脏病中康复后,他做出了一个决定,将甲骨文这个古老的汉字放在网上。不定冠词a修饰单数可数名词,空处需填名词decision作宾语。

87、故填decision。【44题详解】考查代词。句意:他花了七年时间来扫描中国古书中的文字。It takes sb. some time to do sth.为固定句型,意为“做某事花费某人多长时间”。位于句首,首字母需大写。故填It。【45题详解】考查时态语态和主谓一致。句意:2002年,甲骨文爱好者的网站建立之初,每天的页面浏览量只有几次。根据时间状语In 2002可知,此处使用一般过去时,主语website和create为被动关系,需用被动语态,主语为单数名词,谓语动词使用第三人称单数形式。故填was created。【46题详解】考查时态。句意:2011年,在一位博主在中国社交媒体平台上

88、推荐该网站后,该网站的日访问量上升至60万。 根据时间状语in 2011,可知,此处使用一般过去时。故填rose。【47题详解】考查副词。句意:西尔斯笑着说:“我很快就出名了,并得到了一个绰号“汉字叔叔”。空处需填副词instantly作时间状语。故填instantly。【48题详解】考查定语从句。句意:到目前为止,该网站不断更新,让来自世界各地的古汉语爱好者可以在空闲时间免费浏览。空处引导非限制性定语从句,且在定语从句中作主语,指代前面一个句子,需用关系代词which引导。故填which。【49题详解】考查非谓语动词。句意:除了参加一些社会活动,西尔斯还致力于汉字的研究。from为介词,后面

89、需加动名词作宾语。故填taking。【50题详解】考查名词。句意同上。activity为可数名词,some修饰可数名词复数形式。故填activities。第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文,文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(/),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(/)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改

90、10处,多者(从第11处起)不计分。Some international students visited our school in last week. As representatives, several students and I greeted them warm. To help them better understand tea culture, we took them to the tea room in our school and introduce the history of tea-making to them, who interested them ver

91、y much. Then we showed them what to make tea. I made tea slowly, explain every step in detail. All of them were so amazing that they couldnt wait have a try themselves. We together had a lot of funs practising making tea. In the end, we took a photo to remember this forgettable moment.【答案】1.去掉last前的

92、in2.warmwarmly3. introduce introduced4.whowhich5.what how6.explain explaining7.amazing amazed8.wait后加上to9.funs fun10.forgetableunforgetable【解析】【分析】本文为记叙文。上周,一群留学生参观了作者的学校,为了帮助他们更好地了解中国茶文化。作者带他们去了学校的茶室,并向他们介绍了制茶的历史和茶文化。然后,作者向他们展示如何制茶。【详解】1.考查介词。句意:上周有几个国际生来我们学校。last week“上周”,单独作时间状语,其前不加介词。故去掉in。2.考查

93、副词。句意:作为代表,几个学生和我热情地欢迎他们。修饰动词greeted 要用副词。故将warm改为warmly。3.考查时态。句意:为了帮助他们更好地了解茶文化,我们带他们到我们学校的茶室,向他们介绍茶的历史,这使得他们很感兴趣。结合文章首句的时间 last week可知,事情发生在过去,要用一般过去时。故将introduce改为introduced。4.考查定语从句。句意同上。分析句子可知,“.interested them”为非限制性定语从句,关系词指代整个主句内容并在从句中作主语,要用关系代词which。故将who改为which。5.考查“疑问词+不定式”结构。句意:然后我们教他们怎么

94、泡茶。此处为“疑问词+不定式”结构,结合句意,此处指教他们怎么泡茶,用副词how修饰动词make tea,故将what改为how。6.考查非谓语动词。句意:我们慢慢地泡茶,详细地解释每个步骤。分析句子可知,逗号后的内容在句中作状语,句子主语we和动词explain为主谓关系,所以explain要用现在分词形式。故将explain改为explaining。7.考查形容词。句意:他们都很惊讶,迫不及待要自己试一试。so+adj./adv.+ that+.,意为“如此.以致于.”,amazing“令人惊奇的”,修饰物,amazed“感到惊奇的”,修饰人。此处指“所有的人都很惊讶”,故将amazing

95、改为amazed。8.考查非谓语动词。句意同上。固定短语cant wait to do,意为“迫不及待做某事”,故wait后加上to。9.考查名词。句意:我们在一起很愉快,练习泡茶。短语have fun,意为“玩得高兴”,fun为不可数名词,没有复数形式。故将funs改为fun。10.考查形容词。句意:最后,我们拍了一张照片来纪念这难忘的时刻。结合句意可知,此处指拍了照片来纪念这个难忘的时刻,所以要用unforgettable“难忘的”。故将forgettable改为unforgettable。第二节 书面表达(满分25分)52. 假如你是李华,你的朋友Lear正在河南郑州进行交流学习。面对突

96、如其来的洪水,请你写一封e-mail,内容包括:1. 问候朋友生活状况并表示安慰和同情;2. 询问他是否需要帮助,如果需要帮助你可以快递给他一些物资;3. 邀请他有空的话来新疆旅游。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。【答案】Dear Lear,Im sorry to hear about the flood in Zhengzhou, Henan Province. How is your life recently? Dont worry, everything will be all right.In the face of disaster, you sh

97、ould keep a good attitude. If you need help, I can send you some supplies, such as food, clothes, medicine and so on. If you feel worried, you can call me. Ill tell you some interesting things that happened in our school. I believe I can give you happiness and strength. When everything gets better a

98、nd you have time, welcome to Xinjiang. Im looking forward to your coming. Yours, Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给朋友Lear写一封e-mail,针对河南郑州洪水的事给予安慰并提出帮助。【详解】1.词汇积累寄,送:deliversend担心的:concernedworried给某人打电话:give sb. a ringcall sb.有趣的:funnyinteresting2.句式拓展简单句变复合句原句:In the face of disaster, you should keep a good attitude.拓展句:You should keep a good attitude when you face the disaster.【点睛】高分句型1 If you need help, I can send you some supplies, such as food, clothes, medicine and so on. (运用了If引导的条件状语从句)高分句型2 I believe I can give you happiness and strength. (运用了that引导的宾语从句,省略了that)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1