收藏 分享(赏)

河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:346347 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:26 大小:124.50KB
下载 相关 举报
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第24页
第24页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第25页
第25页 / 共26页
河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析).doc_第26页
第26页 / 共26页
亲,该文档总共26页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河南省开封市2020届高三英语第三次模拟考试试题(含解析)本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,考生作答时,将答案答在答题卡上(答题注意事项见答题卡),在本试题卷上做答无效。考试结束后,将本试题卷和答题卡一并交回。第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1

2、. How many tickets are left now?A. About 8,000. B. More than 2,000. C. Less than 2,000.2. What are the speakers doing?A. Doing some shopping. B. Preparing for camping. C. Cleaning up the car.3. Where are the speakers?A. In a bank. B. In a hospital. C. In a restaurant4. What does the woman mean?A Jac

3、k knows the project well.B. Jack is not tough enough. C. Jack lacks patience.5. What are the speakers discussing?A. Which program they should watch.B. What the result of the quiz show is. C. When the news starts tonight.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试

4、卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至第7题。6. Why does the man give up holding a party?A. His friends have no time to attend it.B. He wants to accompany his parents. C. He is too busy to prepare for it.7. What will the man do on his birthday?A. Go out for a mea

5、t. B. See a film. C. Work on his teams work.听第7段材料,回答第8至第9题。8. Why did the man fail his last driving test?A. He hit something by accident.B. He drove through the red lights. C. He didnt park his car properly.9. What do we know about the mans teacher?A. He is friendly. B. He is cheap. C. He has a big

6、 car.听第8段材料,回答第10至第12题。10. How long has Mr. Smith worked in the school?A. For 12 years. B. For 18 years. C. For 26 years.11. How did Mr. Smith take an interest in education?A. He was inspired by an article.B. He saw a bright future in it.C. He was influenced by his parents.12. What is Mr. Smiths spe

7、cial program aimed at?A. Teaching students to use their brain well.B. Spending more time with children.C. Sending all his students to college.听第9段材料,回答第13至第16题。13. What does the woman think of the journey?A. Tiring. B. Exciting. C. Boring.14. What does John look like?A. Tall with blond hair. B. Youn

8、g with a beard. C. Thin with blue eyes.15. When did the speakers climb mountains?A. In May. B. In June. C. In July.16. What happened to the speakers during the journey?A. They got seriously hurt.B. They were trapped in the ice.C. They were buried under the snow.听第10段材料,回答第17至第20题。17. How long can th

9、e film last?A. 4 minutes. B. 9 minutes. C. 18 minutes.18. What makes the competition different this year?A. The type of the film is fixed.B. The topic should reflect your feeling.C. There must be three main actors in the film.19. Who are in the judge group?A. A writer and a player.B. An actor and a

10、film-maker. C. A host and a director.20. What is the first prize?A. A camera. B. A set of books. C. A visit to a film school.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ADo you want to go to Spain to experience its festivals in spring? If you do, here are

11、 some that are worth experiencing.15-19 March: Las Fallas Festival, valenciaHuge cardboard, wood, and plaster statues are made into the shape of traditional figures or even modern cultural figures like Shrek and former American President Obama. The creations are on display all over the city before b

12、eing burned in one of the many bonfires, which takes place among much partying.23 April: Saint George Festival, BarcelonaSant Jordi, or St George, is the patron saint of Catalonia (as well as England and about 10 other countries and regions). But St Georges Day in Barcelona is also the citys version

13、 of Valentines Day when romance sweeps the city. The tradition is for the man to give his lady a rose in return for a book.30 April to 7 May: Feria de Sevilla, SevilleSpring Fair, the Feria, is a joyful festival with masses of food, drink, music and dancing. To the west of the city a huge area is gi

14、ven over to the creating a small town of tents for drinking, eating and socializing. Most of the tents are private and invitation only but there are seven public ones.Mid-May: Fiesta de San Isidro, MadridIts Madrids largest festival. Music and dancing is everywhere with Latin rhythms happening at co

15、ncerts all over the city. The festival starts with a grand procession of giants, followed by an opening speech in the Plaza Mayor. Over the next few days, entertainment takes over the citys public spaces.1. What do we know about Las Fallas Festival?A. Statues are burned during the party.B. American

16、President displays his statues.C. It is held to burn things for good luck.D. People only party at home with bonfires.2. What do men do on St Georges Day?A. Give their girls a book as a gift.B. Join a grand procession of giants.C. Express their love to their lovers.D. Pray to St George for a happy ma

17、rriage.3. When should you go if you want to try different foods and drinks at a festival in Spain?A. On 23 April.B. On 15 March.C. In the middle of May.D. At the beginning of May.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。文章是一则广告,里面介绍了在春天去西班牙时5项值得体验的节日活动。【1题详解】细节理解题。根据第二部分的The creations are on display all over t

18、he city before being burned in one of the many bonfires, which takes place among much partying.(这些作品在城市各处展出,然后在许多聚会中被点燃的篝火烧掉)可知,在Las Fallas Festival节上那些用纸板、木头等做的雕像会在聚会的篝火中被烧掉。A. Statues are burned during the party.(雕像在聚会中被烧掉)符合以上说法,故选A项。2题详解】细节理解题。根据第三部分的But St Georges Day in Barcelona is also the c

19、itys version of Valentines Day when romance sweeps the city. The tradition is for the man to give his lady a rose in return for a book.(但,巴塞罗那的圣乔治节也是该市版的情人节,那时浪漫席卷全城。根据传统,男人们会送给他的女人一朵玫瑰,以换取一本书)可知,在圣乔治节男人们要向自己的爱人送玫瑰来表达爱意。C. Express their love to their lovers.(向他们的爱人表达爱意)符合以上说法,故选C项。【3题详解】细节理解题。根据第四部分

20、的30 April to 7 May: Feria de Sevilla, Seville Spring Fair, the Feria, is a joyful festival with masses of food, drink, music and dancing. (4月30号到五月7号,春交会是一个充满美食、饮料、音乐和舞蹈的欢乐节日)可知,如果想去巴塞罗那品尝各种美食应该在4月305月7日去。D. At the beginning of May.(五月初)符合以上说法,故选D项。BOne day, the sewer line(污水管道)under my house burst.

21、 My first response was to call the plumber, but when he heard what had happened, he said he couldnt help. “We dont do that,” he said, as if to suggest that even plumbers have their dignity. He did, however, recommend someone. I made the call, expecting the man to complain at such a miserable job. In

22、stead, he simply asked, “The address?”2And that was it. An hour later, Steve arrived in his truck. I watched as he walked down into the damp depths. A few moments later he appeared, saying, “Yes. Its broken.”“Can you fix it?” I asked with a strange mixture of doubt and hope.3Steve looked at me stran

23、gely as if rebuking my lack of faith, and then said, “Sure.” Then he told me that he had to get a backhoe(反铲挖土机)and dig up the street to the main sewer line.I showed appropriate panic. “How long will all this take?”“I should have it done by evening.”4I didnt want to watch the excavation(挖掘) of my pr

24、operty unfold. All I wanted was to leave, go somewhere, and, upon my return, have everything the way it was before the damage.5I felt somewhat guilty upon driving off in my clean car, leaving Steve to such a disagreeable task. I went into town and visited a few friends. Eventually, around 6 p.m., my

25、 curiosity got the better of me. I went home, and a sweeter sight I never saw: a patch of newly-paved street and a covered-up excavation across my front garden. I opened the basement door andall was tidy and relatively dry.6I sat down on the back garden, lost in thought. I was taken by the very idea

26、 that, whatever crisis might happen to an unlucky homeowner, there is somebody, somewhere, who is practiced in its resolution. If thats not reason for thankfulness, Im not sure what is.4. Why did the first plumber reject the authors request?A. He wanted to protect his dignity.B. He was inexperienced

27、 in the job.C. He had another urgent task to do.D. He thought the job was unpleasant.5. What does the underlined word “rebuking” in paragraph 4 mean?A. Admiring.B. Blaming.C. Accepting.D. Neglecting.6. What caused the author to feel upset?A. The fear of Stevens refusal.B. The pressure of having to g

28、o out.C. The difficulty of the repair work.D. The effects of the broken sewer line.7. What was the authors purpose of going into town?A. To remove his negative emotions.B. To avoid doing the excavation work.C. To visit a couple of friends.D. To satisfy his own curiosity.【答案】4. D 5. B 6. C 7. A【解析】本文

29、是记叙文。作者家的污水管道裂了,请Steve来帮助维修。修理污水管道是又脏又麻烦的活,作者感到心烦,自己去镇上,让Steve一个人维修。等他傍晚回来的时候,作者看到一切都收拾得干干净净。作者感激帮助他解决危机的人。【4题详解】推理判断题。文章第一段中提到“the sewer line(污水管道)under my house burst.”作者家里的污水管道破了,请水管工维修,但是水管工拒绝了。根据下文中“ as if to suggest that even plumbers have their dignity.”以及“such a miserable job”可知,水管工不愿意修理污水管道

30、,是因为不愿意做这样的又脏又辛苦的活。故选D项。【5题详解】词句猜测题。划线词上一句提到“Can you fix it?” I asked with a strange mixture of doubt and hope.”作者问Steve的时候,带着一种既怀疑他能否修好,同时又希望他能修好的奇怪心情。根据划线词前后的句子“Steve looked at me strangely”和“my lack of faith”,Steve奇怪地看着作者,应该是怪作者对他没有信心。由此可以推测,rebuke意思为“责怪,指责”。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“Then he told m

31、e that he had to get a backhoe(反铲挖土机)and dig up the street to the main sewer line.”作者请Steve来维修污水管道,维修工作得要反铲挖土机,用来挖开街上主要的污水管线。因此修理工作的困难让作者感到烦心。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据第四段中“I didnt want to watch the excavation(挖掘) of my property unfold. All I wanted was to leave, go somewhere, and, upon my return, have eve

32、rything the way it was before the damage.”作者不想看到很脏的污水管道被挖开,于是只想离开,希望等他回来的时候,一切恢复到损坏前的样子。由此可以推断,作者觉得烦心,离开去镇上是想消除他的负面情绪。故选A项。CThe Little Baby Face Foundation(LBFF)is an NYC-based nonprofit organization with a great deal of controversy. Founded in 2002, it provides free plastic surgery for children bor

33、n with facial deformities(畸形). Many teenagers who have been teased for their looks are now applying to have their problem areas “fixed” by LBFF.Nadia, one 14-year-old teenager, had her face greatly changed in June when she went under the knife. Her classmates had been constantly making fun of her ap

34、pearance. “They said I have the biggest ears that theyve ever seen. They called me elephant ears,” Nadia said. Those comments hurt her a lot. She even considered how to end her own life.But Nadia tried to keep the bullying a secret from her mother, Lynda. Her mother was already dealing with mounting

35、 medical bills for her 9-year-old son, Josh, who had a serious brain disease. When her mother did finally find out about the bullying, she was heartbroken.Nadia decided to end her bullying problems with plastic surgery. Then her mother turned to the LBFF, which accepted Nadias application. The surge

36、ries were very painful and it took months for her face to heal, but she did manage to return to school with a new face, a face she was finally proud of.Nadias surgery may have helped her overcome her emotional pain, but should teenagers go to those extremes just because they are being bullied?Expert

37、s warn if the deformities are not really a problem to the child, plastic surgery is not the answer! In fact, when a teen decides to get plastic surgery because he or she is being bullied, it can send the wrong message. By surgically changing the victim of a bully, it is as if you support the bullyin

38、g and agree the victim is in fact worthy of all those names he or she has been called. It is like saying to teenagers: “Yes, there is something wrong with you, and you should get it fixed!”8. What did Nadia think of her school life in the past?A. Busy.B. Exciting.C. Miserable.D. Ordinary.9. Why did

39、Nadia keep the secret from her mother?A. Her mother had heart disease.B. She didnt want to burden her.C. Her mother was afraid of being bullied.D. She didnt know how to share it with her.10. Why does the author say plastic surgery can send the wrong message?A. It may let bullies feel they are right.

40、B. It may become popular among teens.C. It may damage the name of the LBFF.D. It may change victims into bullies.11. What would be the best title for the text?A. Why many teenagers are being teased?B. Is plastic surgery the answer to bullying?C. Why surgery helps overcome emotional pain?D. Should we

41、 pay more attention to appearance?【答案】8. C 9. B 10. A 11. B【解析】这是一篇新闻报道。文章讲述了,非营利组织小娃娃脸基金会(LBFF)为先天性面部畸形的儿童提供免费整形手术,但很多人对这个组织存在争议。当一个青少年因为被欺负而决定接受整形手术时,这可能会传递错误的信息。这可能会让欺负者觉得他们是对的。【8题详解】推理判断题。由第二段中的“Her classmates had been constantly making fun of her appearance. “They said I have the biggest ears t

42、hat theyve ever seen. They called me elephant ears,” Nadia said. Those comments hurt her a lot. She even considered how to end her own life.”(她的同学们总是取笑她的外表。“他们说我有他们见过的最大的耳朵。他们叫我大象耳朵,” Nadia说。那些评论伤害了她很多。她甚至考虑如何结束自己的生命。),可知同学们的话伤害了Nadia,可推断出Nadia的生活很痛苦。故选C项。【9题详解】推理判断题。由第三段中的“Her mother was already de

43、aling with mounting medical bills for her 9-year-old son, Josh, who had a serious brain disease.”(她的母亲已经在为她9岁的儿子Josh支付越来越多的医疗费用,乔希患有严重的脑部疾病。),可推断出Nadia不想给妈妈增加负担。故选B项。【10题详解】细节理解题。由最后一段中的“By surgically changing the victim of a bully, it is as if you support the bullying and agree the victim is in fac

44、t worthy of all those names he or she has been called.”(通过外科手术改变被欺凌的受害者,就好像你支持欺凌行为,并同意受害者实际上配得上他或她被称呼的那些名字。),可知通过外科手术改变被欺凌的受害者,这可能会让欺负者觉得他们是对的。故选A项。【11题详解】主旨大意题。由第一段首句“The Little Baby Face Foundation(LBFF)is an NYC-based nonprofit organization with a great deal of controversy.”(小娃娃脸基金会(LBFF)是一个总部设在纽

45、约的非营利组织,有很多争议。)和最后一段前两句“Experts warn if the deformities are not really a problem to the child, plastic surgery is not the answer! In fact, when a teen decides to get plastic surgery because he or she is being bullied, it can send the wrong message.”(专家提醒,如果畸形不是孩子真正的问题,整形手术不是答案!事实上,当一个青少年因为被欺负而决定接受整形

46、手术时,这可能会传递错误的信息。),可得出文章讲的是非营利组织小娃娃脸基金会(LBFF)为先天性面部畸形的儿童提供免费整形手术,但很多人对这个组织存在争议,。当一个青少年因为被欺负而决定接受整形手术时,这可能会传递错误的信息。这可能会让欺负者觉得他们是对的。B 选项“整形手术是欺凌的答案吗?”,符合文意。故选B项。DThe study, published today in the journal PLOS Biology shows that the average body size and number of sharks and other marine predatorsvital

47、to maintaining healthy ocean ecosystemsfell significantly near cities with more than 10,000 people and associated fishing boats.The minimum distance from people and fishing which had no measurable effect was 1,250 kilometers. This is far further than previous studies have suggested and probably refl

48、ects the increased distances fishing boats can now travel. As a result, sharks were only observed at 12% of sites monitored.Lead author Dr. Tom Letessier said, Human activity is now the biggest influence on sharks distribution. Just 13% of the worlds oceans can be considered wilderness but sharks an

49、d other predators are much more common and significantly larger at distances greater than 1,250 kilometers from people. This suggests that large marine predators are generally unable to thrive near to people and is another clear example of the impact of human overuse on our seas. To collect their da

50、ta, the team analyzed videos taken at 1,041 sites across the Indian and Pacific Oceans, selected to test the biggest possible range of conditions and habitats. Sharks and other free-swimming predators were studied using cameras attached cannisters(炮筒)filled with bait. In total, the team recorded 23,

51、200 animals representing 109 species. These included 841 individual sharks from 19 different species.Dr. Letessier added, Our study also found that shallower water environment, of depths less than 500 meters, were vital for marine predator diversity. We therefore need to identify sites that are both

52、 shallow and remote and protect them. However, there are still numerous shallow hot spots near human markets that are not appropriately protected, and this must change. 12. According to the study, what happened to sharks and other marine predators?A. They became less important for keeping healthy oc

53、ean ecosystems.B. They only lived near cities with 10,000 people.C. They loved swimming after fishing boats.D. Their average body size and number decreased sharply.13. Which of the following statements may Dr. Tom Letessier agree with?A. Large marine predators can grow well near people.B. People sho

54、uldnt disturb the sea and sea animals.C. Sharks distribution was mainly affected by human activity.D. Other ecological factors have no impact on sharks distribution.14. What does the author intend to do in Paragraph 4?A. Introduce a new topic for readers.B. Introduce the study means used by the team

55、.C. Summarize the previous paragraphs.D. Collect data about sharks and other predators.15. What can we infer about the perfect environment for marine predator diversity?A. It should be deeper than 500 meters.B. It should be spots that are hot enough.C. It should be shallower and away from humans.D.

56、It should be spots changed from human markets.【答案】12. D 13. C 14. B 15. C【解析】这是一篇说明文。研究发现人类活动是造成鲨鱼和海洋其它捕食者身体大小和数量骤降的主要原因。为了海洋捕食者的多样性,我们应该找到远离人类的浅水地区,并且将它们保护起来。【12题详解】细节理解题。根据第一段的The study, published today in the journal PLOS Biology shows that the average body size and number of sharks and other mar

57、ine predators vital to maintaining healthy ocean ecosystemsfell significantly near cities with more than 10,000 people and associated fishing boats.(今天发表在PLOS Biology杂志的研究表明,在超过1万人的城市和有渔船的地方,鲨鱼和其它海洋猎食者的平均大小和数量都急剧下降了)可知,该研究表明鲨鱼和其它海洋猎食动物的大小和数量都急剧减少。D. Their average body size and number decreased sharp

58、ly.(他们的平均大小和数量都急剧减少)符合以上说法,故选D项。【13题详解】细节理解题。根据第三段的Lead author Dr. Tom Letessier said, Human activity is now the biggest influence on sharks distribution. (该研究的主要作者汤姆.莱迪斯博士说:“人类活动目前对鲨鱼分布的影响最大”)可知,Dr. Tom Letessier 认为鲨鱼的分布主要受人类活动的影响。C. Sharks distribution was mainly affected by human activity.(鲨鱼的分布主

59、要受人类活动的影响)符合以上说法,故选C项。【14题详解】主旨大意题。根据第四段的主要内容,尤其是To collect their data, the team analyzed videos taken at 1,041 sites across the Indian and Pacific Oceans,和 Sharks and other free-swimming predators were studied using cameras attached cannisters(炮筒)filled with bait. (为了收集数据,该研究小组分析了在横跨印度洋和太平洋的1041个地点

60、拍摄的视频鲨鱼和其它猎食者通过使用附加了充满诱饵的炮筒的相机进行研究。)可知,本段的主要目的是介绍该团队研究鲨鱼的方法。B. Introduce the study means used by the team.(介绍团队研究鲨鱼的方法)符合以上说法,故选B项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段的Dr. Letessier added, Our study also found that shallower water environment, of depths less than 500 meters, were vital for marine predator diversity.

61、 We therefore need to identify sites that are both shallow and remote and protect them. (Letessier博士补充说:“我们的研究还发现,深度不到500米的潜水环境对海洋捕食者的多样性来说是至关重要的。因此,我们需要找出那些既浅又偏远的地点,并加以保护”)可推测,远离人类的浅水环境对海洋猎食者多样性有好处。C. It should be shallower and away from humans.(它应该在远离人类的浅水区)符合以上说法,故选C项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,

62、从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Break the Anxiety CyclePeople who suffer from anxiety tend to be stuck in an ongoing loop of avoidance. Its the classic dynamic of anxiety: _16_, our symptoms tend to increase, and in turn this drives the anxiety up and makes the things were afraid of scarier

63、. Here are some techniques on how to slowly overcome this mental health challenge. _17_. Words have power. For example, saying “I am panicked about going to this party tonight” will put you in a more negative state of mind compared to saying “Id prefer if I didnt have to go to this party.” Start by

64、putting your words to the positive and to a point where you still feel it resonates(共鸣).Let go of perfectionism. People with social anxiety feel as if they are walking on a social tightrope. _18_. We have unrealistic high standards where we think we must be cool, positive, and witty while carrying t

65、he entire conversationits too much. And keep in mind that you are not expected to be someone youre not in order to get people to like you.Make small gestures. Instead of “jumping off a cliff” and walking straight into a situation that makes you anxious, start becoming more expressive in situations t

66、hat you feel are less threatening._19_, say good morning to a neighbor you rarely speak with, or tell your hairstylist the exact look you re going for instead of agreeing with their suggestion.Shift your awareness. Our attention is like a spotlight and we choose where to point it. Those with social

67、anxiety tend to point that spotlight inward and state the commentary of our inner critic._20_.A. Choose your words carefullyB. Pay attention to your health conditionC. For example, ask a stranger for directionsD. When we avoid the things were afraid ofE. If the things reduce feelings of social anxie

68、tyF. Its this idea that we need to perform perfectlyG. Focus on whats happening around you, not inside you【答案】16. D 17. A 18. F 19. C 20. G【解析】本文是一篇说明文。本文主要讲述一些克服心理挑战的技巧,让患有焦虑症的人打破焦虑循环。【16题详解】根据上文People who suffer from anxiety tend to be stuck in an ongoing loop of avoidance. 患有焦虑的人往往被困在一个持续的回避循环中,

69、由此可推断出我们越回避,症状应该是增加的,故D选项When we avoid the things were afraid of当我们回避我们害怕的事情时,符合语境,故选D。【17题详解】根据下文说Words have power.语言有力量,可推断上文是要讲语言方面的,A选项Choose your words carefully仔细选择你的言语,切题,故选A。【18题详解】根据文章中心标题Let go of perfectionism. 放下完美主义。F选项Its this idea that we need to perform perfectly这是我们需要完美表现的想法,符合段落中心,

70、切题,故选F。【19题详解】根据下文say good morning to a neighbor you rarely speak with, or tell your hairstylist the exact look you re going for instead of agreeing with their suggestion. 向你很少说话的邻居说早上好,或者告诉你的发型师你要做的确切形象,而不是同意他们的建议,可知这些都是你做些小手势的例子,因此C选项For example, ask a stranger for directions例如,向陌生人询问方向,符合语境,故选C。【

71、20题详解】根据上文Those with social anxiety tend to point that spotlight inward and state the commentary of our inner critic. 那些有社交焦虑的人倾向于指出聚光灯是内在的,并陈述我们内心批评者的评论,可推断下文是就这一问题的解决方法,G选项Focus on whats happening around you, not inside you专注于你周围发生的事情,而不是你内心的事情,切题,故选G。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1,5分,满

72、分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。My grandfather insists on getting me coffee. He is ninety-two years old, but he _21_ my help and rolls his wheelchair over to the _22_ in the corner, filling a cup with boiling black _23_.His room at the nursing home is _24_, nothing mor

73、e than a bed and a bathroom. His walls are covered in _25_ of his six children and nineteen grandchildren. I _26_ my own face, seven years old and covered in chocolate. When I _27_ the photo, he laughs. “You were the fattest little kid. Your mom was so _28_.”I tell him that Im here for a piece for m

74、y journalism class, that the assignment is to _29_ a family member and that I pick him because he has the best _30_. This gets a small, almost childlike smile. He is proud of being _31_. My grandfather has many fine _32_, but wisdom is not one of them.I ask about his experience in the war. He makes

75、a face, _33_ on the wheels of his chair as he thinks. “Have I told you about Noel?” I say no. I remember _34_ the name, maybe fifteen years ago. He _35_ me a lot, which are so _36_ that it makes me all the more excited to visit him. Noel was Grandpas best friend. As Grandpa talks about him, his eyes

76、 glaze a little and his mouth lifts up at the corner. You can see in his _37_ that they are the kind of friends whose relationship _38_ an admirable, platonic(柏拉图式的)sort of love affair.This is the story I get today in this dirty and messy bedroom with only one table and it lives up to those of my _3

77、9_. I think, suddenly, that he has just _40_ an amount of time unimaginable to me. I think, the rest of my life, the stories I will live, are unimaginable to him.21. A. appreciatesB. admitsC. understandsD. refuses22. A. tableB. standC. balconyD. sofa23. A. gasB. liquidC. teaD. solid24. A. cleanB. br

78、ightC. simpleD. quiet25. A. patternsB. signsC. decorationsD. pictures26. A. spotB. recognizeC. doubtD. remember27. A. point outB. take awayC. look throughD. comment on28. A. excitedB. embarrassedC. surprisedD. worried29. A. createB. interviewC. summarizeD. explain30. A. storiesB. choicesC. evidences

79、D. opportunities31. A. witnessedB. chosenC. studiedD. found32. A. goalsB. situationsC. qualitiesD. types33. A. rockingB. carryingC. pushingD. taking34. A. silentlyB. entirelyC. vaguelyD. obviously35. A. expectsB. requestsC. tellsD. permits36. A. ambiguousB. apparentC. conclusiveD. vivid37. A. handB.

80、 faceC. heartD. head38. A. usesB. adoptsC. reachesD. edits39. A. neighborhoodB. brotherhoodC. adulthoodD. childhood40. A. describedB. relivedC. conveyedD. introduced【答案】21. D 22. A 23. B 24. C 25. D 26. A 27. A 28. D 29. B 30. A 31. B 32. C 33. A 34. C 35. C 36. D 37. B 38. C 39. D 40. B【解析】这是一篇记叙文。

81、文章讲述了我为了新闻课去采访92岁的爷爷,爷爷给我讲述他最好的朋友故事,我从中有所感悟。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:他92岁了,但他拒绝我的帮助。A. appreciates欣赏;感激;B. admits承认;允许进入; C. understands理解 ;D. refuses拒绝。此句but表示转折,爷爷虽然92岁年纪大了,但是却不需要我的帮忙,but前后形成对比。故选D。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:把轮椅滚到角落里的桌子旁,往杯子里倒了一杯滚烫的黑咖啡。A. table 桌子;B. stand站立;看台;C. balcony 阳台;D. sofa 沙发。爷爷年纪大,坐有

82、轮椅,所以爷爷要把他的轮椅滚到桌子旁才能倒咖啡,故选A。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:他倒了一杯滚烫的黑色液体。A. gas 汽油;B. liquid 液体;C. tea 茶;D. solid固体。爷爷是要给我做咖啡喝,所以往杯子里倒液体符合题意,故选B。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:他在疗养院的房间很简单,只有一张床和一个浴室。A. clean 干净;B. bright明亮; C. simple 简单;D. quiet干净。此处simple与下文nothing more than a bed and a bathroom形成对照,来表示爷爷房间的简单,故选C。【25题详解】

83、考查名词词义辨析。句意:他的墙上挂满了他六个孩子和十九个孙子孙女的照片。A. patterns模式 ;B. signs 标志;C. decorations 装饰;D. pictures图片;照片。此句是描述爷爷房间墙上的东西,所以挂满和孩子们的照片符合题意,故选D。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:七岁的我脸上满是巧克力。A. spot 沾上污渍;B. recognize 认出;C. doubt 怀疑;D. remember记得。此处要与covered in chocolate保持一致,所以脸上粘上巧克力符合题意,故选A。【27题详解】考查动词词组辨析。句意:当我指着这张照片时,他笑了。A

84、. point out 指出;B. take away带走;C. look through 浏览;D. comment on 评论。我在看墙上挂的照片,我看到了我自己的照片,所以指给爷爷看符合题意,故选A。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:你是最胖的孩子。你妈妈很担心。 A. excited激动的;B. embarrassed 尴尬的;C. surprised 惊讶的;D. worried忧虑的。此处要与fat相呼应,我最胖,所以我的妈妈比较担心符合题意,故选D。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:我来这里是为了给我的新闻课写一篇文章,我的任务是采访一个家庭成员。A. create 创

85、造;B. interview 采访;C. summarize 概述;D. explain解释。由于我是为了给新闻课写文章,所以对应的词应为interview,采访,与journalism相呼应,故选B。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:我选择他是因为他有最好的故事。A. stories 故事;B. choices 选择;C. evidences 证据;D. opportunities机会。我要写篇文章,所以这里对应的应该是故事,爷爷有最好的故事,所以我来采访他。故选A。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:他为被选中他而自豪。A. witnessed目击;B. chosen 选择;C. s

86、tudied 学习;D. found发现。由上一句的childlike smile可知,我告诉他我采访他时,爷爷露出笑容,所以他为我选择他而感到自豪,故选B。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:我的爷爷有很多优秀的品质,但智慧不是其中之一。A. goals 目标;B. situations形势;C. qualities品质;D. types类型。此处用来形容人,只有quality符合题意,并且与wisdom相呼应,故选C。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:他做了个鬼脸,一边想,一边摇着椅子的轮子。A. rocking摇;B. carrying携带;C. pushing推动;D. taki

87、ng带走。此处爷爷坐轮椅,所以轮椅动要靠摇轮子,与wheels相呼应,故选A。【34题详解】考查副词词义辨析。句意:我告诉过你诺埃尔的事了吗?我说不,我模糊地记得这个名字。A. silently 沉默地;B. entirely 完全地;C. vaguely 模糊地;D. obviously明显的。由I say no,可知,我对这个名字并不记得,所以比较模糊,故选C。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:他给我讲了很多。A. expects期望;B. requests请求;C. tells 讲述;D. permits允许。此处与上文I remember vaguely the name 相呼应,

88、我对诺埃尔记忆模糊,所以爷爷给我讲许多关于他的事情。故选C。【36题详解】考查形容词词义辨析。句意:这是如此生动,让我更加兴奋地去拜访他。A. ambiguous 模糊不清的;B. apparent显然的,表面的;C. conclusive 最后的;D. vivid生动的。由excited可知,我听了他的故事非常激动,所以vivid符合题意,故选D。37题详解】考查名词词义辨析。句意:你可以从他的脸上看出他们是好朋友。A. hand 手;B. face脸;C. heart 心;D. head头。由上文his eyes glaze a little and his mouth lifts up

89、at the corner可知,爷爷谈起他时眼神呆滞,嘴角上扬。这些都是脸上的表情,故选B。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:他们是关系达到了一种令人钦佩的柏拉图式的爱情的朋友。A. uses 使用;B. adopts采取;C. reaches达到;D. edits编辑。与love相对应的只有reach符合题意,表示可以谈得上,故选C。【39题详解】考查名词词义辨析。句意:这就是我今天在这间只有一张桌子的脏乱的卧室里听到的故事,它和我童年时代的故事很像。A. neighborhood 附近;B. brotherhood 兄弟关系;C. adulthood成年 ;D. childhood童年

90、。爷爷给我讲完他的最好的朋友的故事,这不禁勾起来了我的童年回忆,我觉得像极了我的童年故事,此处childhood符合题意,故选D。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:我突然觉得,他经历了一段我无法想象的时间。A. described 描述;B. relived 再体验;C. conveyed 传达;D. introduced介绍。爷爷给我讲完他和他的朋友的故事,我有所感悟,我觉得他经历了一段我不能想象的时间,此处只有relived符合题意,故选B。第卷第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)

91、或括号内单词的正确形式。将答案填写在答题卡的相应位置。Climate change is bad news for the worlds coral reefs. As global temperatures increase, the worlds glaciers melt, _41_ (cause) sea levels and ocean temperatures to rise. These conditions have led to coral bleaching(白化) events, _42_ the coral turns white and slowly dies, un

92、able to survive in its changing environment.Global sea levels _43_(expect) to rise about 1.5 feet by 2100, meaning coral reefs will be deeper underwater than they were _44_(previous)in. The deeper the coral, the less light it receives, and the less _45_(able) it has to make food. This has potential

93、to change the entire ecosystems of reefs and the marine life they support.But a new study from a team of _46_(researcher) at the National University of Singapore (NUS) provides a ray of hope. They studied nearly 3,000 corals from 124 species at two reefs off _47_ coast of Singapore: Pulau Hantu and

94、Raffles Lighthouse. The water where these reefs live is _48_(cloud), murky and thick with sediment(沉淀物).The light reaches down about 26 feet, yet there are corals growing well _49_ that level and below. Theyve adapted to surviving under the changing conditions. Researchers say its likely that these

95、corals will survive sea-level rise, according to the findings _50_(publish) in the journal Marine Environmental Research.【答案】41. causing 42. where 43. are expected 44. previously 45. ability 46. researchers 47. the 48. cloudy 49. at 50. published【解析】这是一篇说明文。由于全球变暖,海平面上升,导致珊瑚白化事件,但新加坡国立大学(NUS)一个研究小组的

96、一项新研究表明在新加坡海岸外的两个珊瑚礁的珊瑚在光照大约26英尺深的地方生长的很好。【41题详解】考查非谓语动词。句意:随着全球气温升高,全球冰川融化,造成海平面和海洋温度上升。此句中已有一个谓语动词melt,故cause在这里作状语,又因与the worlds glaciers为主动关系,所以用现在分词作结果状语,故填causing。【42题详解】考查定语从句。句意:这些情况导致了珊瑚白化(白化)事件,珊瑚变白并慢慢死亡,无法在不断变化的环境中生存。coral bleaching(白化) events是先行词,关系词在定语从句中作地点状语,所以用关系副词where。故填where。【43题详

97、解】考查时态和语态。句意:预计到2100年,全球海平面将上升约1.5英尺。此句sea levels与expect 之间为被动关系,并且在句子中作谓语,故用be+动词过去分词,又因此处表客观情况,名词levels为复数,故填are expected。【44题详解】考查副词。句意:这意味着珊瑚礁的水下深度将比以前更深。此处缺少一个副词修饰,所以将形容词转化为副词,故填previously。【45题详解】考查名词。句意:珊瑚越深,接受的光就越少,它制造食物的能力也就越低。此处less为形容词,后需要接名词,所以将形容词able转化为名词。故填ability。【46题详解】考查名词。句意:新加坡国立大

98、学(NUS)的一个研究小组的一项新研究提供了一线希望。a+team+of+名词复数形式,此处表示“由研究员们组成的研究小组”,故填researchers。【47题详解】考查冠词。句意:他们在新加坡海岸外的两个珊瑚礁(汉图岛和莱佛士灯塔)研究了124种近3000种珊瑚。coast为可数名词,此句表示特指“新加坡的海岸”,故填the。【48题详解】考查形容词。句意:这些珊瑚礁生活的水域浑浊。空格前为is,后应该接形容词来修饰名词the water,故填cloudy。【49题详解】考查介词。光照到大约26英尺深的地方,但在那一层及以下的地方仍有珊瑚生长良好。at that level是固定搭配,故填

99、at。【50题详解】考查非谓语动词。句意:研究人员说,根据发表在海洋环境研究杂志上的研究结果,这些珊瑚很可能会在海平面上升后幸存下来。此句say后面为宾语从句,在从距离,survive为谓语动词,所以publish不能做谓语动词成分,又因与findings为被动,故填published。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。

100、删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。With the college entrance examination approaches, many of my classmates suffer from much pressure. Some of them are burying in endless homework day and night, which robs them of happiness and do them harm physic

101、ally and mentally.Although pressure, to some extent, can provide motivation, but too much pressure has a seriously negative effect. Therefore, we should learn to relieve pressure. First, we should have a right evaluation of us in order to make use advantages and avoid disadvantages. Second, wed bett

102、er set aside some times for fun such as listening to music. Sometimes even cry is an efficient way to release stresses. Besides, we can turn to our teachers, friends and parents, that will give us guidance and comfort.【答案】【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了高考临近,学生承受很大压力,作者提出了减压的几个建议。【详解】1. 考查现在分词。此处是“with +名词(宾语)

103、+非谓语形式(宾补)”结构,名词短语the college entrance examination和动词approach是逻辑上的主动关系,应用现在分词(doing)。故将approaches改为approaching。2. 考查固定搭配。固定搭配be buried in sth.,意为“忙于某事”。故将burying改为buried。3. 考查主谓一致。此处是非限制性定语从句,先行词是句子Some of them are burying in endless homework day and night,在从句中作主语,句子作主语,谓语是单数,文章讲的是现在事实,时态用一般现在时,主谓一致

104、,所以谓语动词rob和动词do要用单数,应是robs和does。故将do改为does。4. 考查连词。本句意为“虽然压力在一定程度上可以提供动力,但压力过大会产生严重的负面影响。”Although引导让步状语从句,不能与but连用,去掉but。故去掉but。5. 考查形容词。本句意为“虽然压力在一定程度上可以提供动力,但压力过大会产生严重的负面影响。”,名词短语negative effect要形容词修饰,此处用形容词serious。故将seriously改为serious。6. 考查反身代词。本句意为“首先,我们应该正确评价我们自己,扬长避短。”主语we和宾语us都是指同一人,宾语用相应的反身

105、代词ourselves。故将us改为ourselves。7. 考查固定搭配。固定搭配make use of sth.,意为“利用某物”。故在use后面加of。8. 考查名词。本句意为“第二,我们最好留出一些时间来娱乐,比如听音乐。”此处指“时间”,time指“时间”时,是不可数名词,不加s。故将times改为time。9. 考查动名词。本句意为“有时候哭也是释放压力有效方法。”此处是动名词(doing)作主语。故将cry改为crying。10. 考查非限制性定语从句。此处是非限制性定语从句,先行词是our teachers, friends and parents,指人,在从句中作主语,tha

106、t不能引导非限制性定语从句,应用关系代词who。故将that改为who。第二节 书面表达(满分25分)52.假定你是李华,你的英国朋友Tom打算在中国上学,请你帮他咨询入学要办的相关手续。他将于下周六上午10点到达北京大兴国际机场,询问你能否到机场接他。请你给他写一封回信。要点包括:1. 表示欢迎;2. 具体回复入学的相关事宜(护照、租房证明、体检证明);3. 接机的具体时间和地点。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:体检证明 Health CertificateDear Tom,_Yours,Li Hua【答案】Dear Tom,How is ever

107、ything going? Im glad to receive your letter.Welcome to China. As for your going to the nearby school, I have sought advice from the school. You can choose any nearby school as long as you take your passport, the proof for renting an apartment and Health Certificate. Im sure that you are welcome to

108、study here. Its my pleasure to meet you at the airport. Ill be at Beijing Daxing International Airport at 9:50 next Saturday morning, at the 4th Exit. And I will be in a red jacket, so you wont miss me.I hope you can enjoy your stay in China and Im looking forward to your coming.Yours,Li Hua【解析】【分析】

109、本篇书面表达属于应用文。要求考生写一封信给打算在中国上学并请你帮忙咨询入学要办的相关手续的英国朋友Tom,告知他相关事宜和借机时间地点。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态应为一般现在时结构:总分法 总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 表示欢迎;2. 具体回复入学的相关事宜(护照、租房证明、体检证明);3. 接机的具体时间和地点。 第二步:列提纲 (重点词组)seekfrom;as long as;rent an apartment;Health Certificate;be welcome to do;look forward t

110、o第三步:连词成句1. I have sought advice from the school. 2. You can choose any nearby school as long as you take your passport, the proof for renting an apartment and Health Certificate.3. Im sure that you are welcome to study here.4. Im looking forward to your coming. (根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。)第四步:连

111、句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last, Last but not least2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition, As well as, not onlybut (also), including, also3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although + clause (从句)

112、, In spite of + n/doing, On the one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result 5表换一种方式表达:In other words, that is to say,6.表进行举例说明:For example; For instance; such as + n/doing 7.表陈述事实:In fact, frankly speaking8.表选择:eitheror,or连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。第五步:润色修改【点睛】范文内容完整,结构严谨,要点全面,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了主从复合句,如I hope that you can enjoy your stay in China这句话中用了that引导的宾语从句;使用了非常好的短语,如seekfrom,as long as,be welcome to do等,为文章增色不少。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1