收藏 分享(赏)

2024七年级英语下册 Unit 3 How do you get to school综合素质评价(新版)人教新目标版.doc

上传人:a**** 文档编号:345613 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:11 大小:165.50KB
下载 相关 举报
2024七年级英语下册 Unit 3 How do you get to school综合素质评价(新版)人教新目标版.doc_第1页
第1页 / 共11页
2024七年级英语下册 Unit 3 How do you get to school综合素质评价(新版)人教新目标版.doc_第2页
第2页 / 共11页
2024七年级英语下册 Unit 3 How do you get to school综合素质评价(新版)人教新目标版.doc_第3页
第3页 / 共11页
2024七年级英语下册 Unit 3 How do you get to school综合素质评价(新版)人教新目标版.doc_第4页
第4页 / 共11页
2024七年级英语下册 Unit 3 How do you get to school综合素质评价(新版)人教新目标版.doc_第5页
第5页 / 共11页
2024七年级英语下册 Unit 3 How do you get to school综合素质评价(新版)人教新目标版.doc_第6页
第6页 / 共11页
2024七年级英语下册 Unit 3 How do you get to school综合素质评价(新版)人教新目标版.doc_第7页
第7页 / 共11页
2024七年级英语下册 Unit 3 How do you get to school综合素质评价(新版)人教新目标版.doc_第8页
第8页 / 共11页
2024七年级英语下册 Unit 3 How do you get to school综合素质评价(新版)人教新目标版.doc_第9页
第9页 / 共11页
2024七年级英语下册 Unit 3 How do you get to school综合素质评价(新版)人教新目标版.doc_第10页
第10页 / 共11页
2024七年级英语下册 Unit 3 How do you get to school综合素质评价(新版)人教新目标版.doc_第11页
第11页 / 共11页
亲,该文档总共11页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3 综合素质评价限时:60分钟 满分:100分一、单项选择(每小题1.5 分, 共15 分)1. Does your mother go to work by _ car? No. She always takes subway.A. the; / B. a; the C. /; the D. the; a2. I usually go to work _ bike but today I go to work _ a bus.A. by; by B. by; on C. in; in D. in; by3. Rick is _ boy. He likes playing chess

2、.A. a 11-year-old B. an 11-years-oldC. an 11-year-old D. a 11-years-olds4. 2023 郴州改编 Dongjiang Lake is a good place to have fun and _ tourists(游客) go camping(野营) there in summer.A. hundred B. hundredsC. hundreds of D. hundred of5. Do you _ to work? No, I go to work by bus because I have no car.A. wa

3、lk B. ride C. drive D. run6. 2023 衡水阜城第四中学月考 It takes me a lot of time _ from my home to the river.A. walk B. walksC. to walk D. walking7. 2023 武汉卓刀泉中学月考 _ is the nearest bookstore from here? Its about 5 from here.A. How long; minuteB. How long; minutes walkC. How far; minuteD. How far; minutes walk

4、8. Where is the music club? Its _ the art club _ the chess club.A. either; or B. from; toC. between; and D. from; and9. Its relaxing for me_ a bike to the library.A. ride B. to ride C. riding D. rides10. Have a good day at todays birthday party. _.A. Thank you B. Im sorryC. Yes, sure D. Youre welcom

5、e答案15 610二、完形填空(每小题1 分, 共15 分)Tom is my good friend. He is 11 London, the capital(首都) of England. Now he isnt in London. He is in China. He 12 Chinese in Beijing. Here is 13 school and weekend life in China.School 14 at 8:00 a.m. Tom 15 at 6:30 a.m. on weekdays. After breakfast, he goes to school 16

6、 bus. It usually takes him twenty 17 to get to school. He gets to school at 7:40 a.m. He has four lessons in the 18 . He has lunch at school. He often has rice or noodles for 19 . Then he has two lessons in the afternoon. Classes are over at 3:15 p.m. He is in the basketball team. He often plays 20

7、with his friends after school. Basketball is his favorite 21. He thinks playing basketball makes him 22 .His weekdays are 23 , but his weekends are relaxing. On weekends he often gets up late. He 24 books and visits his grandparents. He also watches movies(电影) with his parents. He 25 a good rest. Of

8、 course, he does his homework.I like my friend very much.11. A. at B. on C. from D. about12. A. studies B. teaches C. shows D. draws13. A. her B. my C. your D. his14. A. begins B. finishes C. stops D. stays15. A. goes to bed B. gets upC. has dinner D. does his homework16. A. for B. with C. by D. of1

9、7. A. hours B. minutes C. seconds D. days18. A. morning B. afternoonC. evening D. night19. A. breakfast B. lunchC. meal D. dinner20. A. tennis B. basketballC. volleyball D. soccer21. A. color B. day C. class D. sport22. A. tired B. boredC. relaxed D. unhealthy23. A. free B. busyC. easy D. difficult2

10、4. A. reads B. looks C. sees D. watches25. A. makes B. has C. gives D. puts答案1115 1622125三、阅读理解(每小题2 分, 共20 分)AJohn is from New York. His home is near the school. So he often goes to school by bike. Every day it takes him about fifteen minutes to get there. He always gets to school on time.Mary is a

11、 student of a middle school in Tokyo. The school is far from her home. It takes her about forty minutes. She often gets up very early because she doesnt want to be late for school. She is a good student.Jenny lives in London. Her home is far from her school. She usually goes to school by bus. This k

12、ind of bus has two decks (层面). It takes her an hour every day. She must get up very early every morning. She often gets to school early.Tom is a student of a middle school in Iceland (冰岛). There is snow all year round. So he usually goes to school by sled(雪橇). It takes about twenty minutes to get th

13、ere. He is late for school sometimes.26. 【新考法】 Which sentence can be put in the .A. Mary usually walks to school.B. Every day she has to go to school by subway.C. Mary doesnt like to take the bus.D. Mary thinks it is interesting.27. 【新考法】 How does Jenny go to school every day?A. B. C. D. 28. Sometim

14、es _ is late for school.A. John B. MaryC. Jenny D. Tom29. Why does Tom usually go to school by sled?A. Because his home is near the school.B. Because there is no bus in Iceland.C. Because there is snow all year round in Iceland.D. Because he cant ride a bike.30. The passage tells us _.A. how student

15、s can get to school on timeB. how students in different countries(不同国家) go to schoolC. students should get up earlyD. students should study hard答案2630B 2023 长沙开福区月考改编Josh Smith, 12 years old, is from Colorado. The teenager(青少年) studies in a middle school now.Joshs school is a little far from his hom

16、e. Its about 8 kilometers away. So Josh needs to go to school by school bus. But this year, because many students take the school bus, there is no seat(座位) for Josh. What should Josh do? He goes to school by kayak (独木舟).Dillon Reservoir(水库) is between Joshs home and his school. After crossing the re

17、servoir, Josh can get to school. Now, Josh goes to school by kayak every day. After having breakfast, he leaves home for school at about seven oclock. It takes him about thirty-five or forty minutes to go to school. Josh thinks it is really exciting to go to school by kayak. And his classmates think

18、 it is cool.Joshs father can drive. He is busy, but he often says, “Let me drive you to school!” But Josh refuses. “I can do it!” the young boy says.31. We can NOT find _ from Paragraph 1.A. how old Josh isB. where Josh comes fromC. how far Josh lives from his schoolD. where Josh studies32. Why does

19、 Josh go to school by kayak this year?A. Because the school bus goes too slowly.B. Because there is no seat for Josh on the school bus.C. Because he doesnt live far from his school.D. Because he likes to take a kayak.33. Which of the following is TRUE?A. Joshs father sometimes drives him to school.B

20、. Josh often has breakfast at school on school days.C. Josh gets to school at about 7:35 or 7:40 every day.D. His classmates dont think going to school by kayak is cool.34. The underlined word “refuses” in Paragraph 4 means _.A. 同意 B. 拒绝 C. 希望 D. 接受35. We can read the passage from _.A. a history boo

21、kB. a teenager magazineC. an art newspaperD. a science book答案3135四、词汇运用(每小题2 分, 共10 分)根据汉语意思完成句子。36. 努力学习, 你们的梦想会实现。Study hard and your dreams can _ _.37. 每天我们应该骑自行车去上学。We should go to school _ _ every day.38. 我爸爸总是在下午六点到家。My father always _ _ at 6:00 p.m.39. 在学校我们每天花费一个小时锻炼。In our school, _ _ us an

22、 hour _ _ every day.40. 在大城市人们乘坐地铁很容易。_ easy for people_ _the _ in big cities.五、(原创题) 情景交际(每小题2 分, 共10 分)根据对话内容, 从方框中选择合适的句子补全对话, 其中有两项为多余选项。A: Excuse me. I am a reporter(记者)from CCTV. Can I ask you some questions?A. I think its good for my health.B. Do you ride a bike?C. It is about ten kilometers.

23、D. How long does it take you to get to school?E. When does your school start?F. Yes, please.G. How do you go to school?B: 41 A: How far is it from your home to school?B: 42 A: Its a little far. 43 B: I go to school by bike.A: Really? Its hard work.B: Thats right. 44 A: 45 B: It takes about thirty mi

24、nutes.A: But how do you go to school on rainy days?B: I take the school bus.答案4145六、短文填空(每小题1 分, 共10 分)从方框中选择合适的单词并用其适当形式完成短文。like, clean, live, help, many, time, or, far, stop, rideHello! My name is Liu Sen. I 46. _ in a small village in Gansu. Im a student in a middle school now. My school is very

25、 47. _ from my home. I dont go to school by bike 48. _by bus. I take the No. 6063 train. It is a train with thirty-eight 49. _. The train 50. _the villagers so much. It is very old, but the train 51. _is fun. There is a special carriage(专门的车厢) for students. There are 52. _books on the desks in it. I

26、t is 53. _ a small library. We students like to read on the train and we always have a good 54. _. The trainmen (列车员) are nice. They 55. _the carriages every day.七、2023宜宾叙州区月考 书面表达(共20 分)假如你是Mary, 请根据表格信息, 介绍你自己和你的好朋友Frank.姓名MaryFrank才能会跳舞擅长交朋友活动有好习惯(6:30 起床,10 点睡觉;回家后首先做作业)经常迟到;每天跑步半小时方式步行去学校要么坐公交车

27、,要么坐地铁距离学校离家2 千米学校离家10 千米要求:1. 词数不少于80;2. 内容齐全, 并对自己和Frank 的生活给予评讲。_Unit 3 综合素质评价一、1. C 【点拨】考查冠词的选用。by 后直接接交通工具;take 接交通工具时交通工具前加the 或a。比较四个选项可知C 项答案正确。2. B 【点拨】考查介词的选用。“by+ 交通工具”意为“乘坐某种交通工具;on a bus 意为“乘坐公交车”。3. C 【点拨】考查复合形容词及冠词。“数字-year-old”意为“岁的” ;eleven 以辅音音素开头,用an。4. C 【点拨】考查数词的用法。句意:东江湖是一个可以玩得

28、开心的好地方,在夏天成百上千的游客去那里野营。hundreds 与of 连用,表示约数。故选C。5. C 【点拨】此题用词汇辨析法。walk 意为“步行”;ride 意为“骑”;drive 意为“开车”;run 意为“跑”。由题目中的“I have no car”可知对方询问是否开车去上班。用drive。6. C 【点拨】考查句型“It takes sb. some time to do sth.”,其意思为“做某事花费某人一些时间”。 比较四个选项可知C 项答案正确。7. D 【点拨】考查how long 与how far 的辨析。how long意为“多久”,用于询问时间段;how far

29、 意为“多远”,用于询问距离。分析答语可知询问距离用how far。5 minutes walk 意为“步行5 分钟”。8. C 【点拨】考查between. and,其意思为“在和之间”。分析句意可知音乐俱乐部在美术俱乐部和象棋俱乐部之间。9. B 【点拨】考查句型“It is+adj.+for sb. to do sth.”,其意思为“对某人来说做某事怎么样”。10. A 【点拨】考查情境问答。分析上文可知对方祝愿在生日聚会上玩得开心,故应表示感谢。二、【主旨大意】短文先简介Tom 的情况,然后重点描述他在北京的学习和生活情况。11. C 【点拨】此题用介词辨析法。at 意为“在 (某处)

30、”;on 意为“在上面”;from 意为“从;来自”;about 意为“关于”。分析句意可知他来自伦敦。12. A 【点拨】此题用动词辨析法。study 意为“学习”;teach 意为“教”;show 意为“展示”;draw 意为“画画”。根据后文可知是学习汉语。13. D 【点拨】由Tom 的性别可知用his。14. A 【点拨】考查动词辨析。begin 意为“开始”;finish意为“结束”;stop 意为“停止”;stay 意为“待”。分析句意可知是开始上课,用begin。15. B 【点拨】由句中的时间点可知指的是起床。16. C 【点拨】考查by 的用法。by 意为“乘坐”,后接交通

31、工具。17. B 【点拨】考查名词辨析。分析句意可知花费20 分钟到达学校。18. A 【点拨】由后文的lunch 可知上午上四节课。19. B 【点拨】分析前文可知是午餐。20. B 【点拨】由前文的basketball team 可知是打篮球。21. D 【点拨】考查sport,其意思为“运动”。句意为“篮球是他最喜欢的运动”。22. C 【点拨】分析前文可知打篮球使他放松。23. B 【点拨】分析后文的but 及relaxing 可知他周一至周五很忙。24. A 【点拨】考查短语。read books 意为“读书”。25. B 【点拨】考查短语。have a rest 意为“休息”。三、

32、A【主旨大意】短文主要介绍了四位同学的国籍、家到学校的距离以及乘车方式。26. B 【点拨】逻辑思维题。前文讲了家离学校远,后文讲了花费的时间,由此可推知应该坐地铁去上学。B 项答案合适。27. B 【点拨】细节理解题。根据第三段的“She usually goes to school by bus. This kind of bus has two decks(层面).”可知,她通常坐双层公共汽车去上学。故选B 项。28. D 【点拨】细节理解题。根据最后一段的“He is late for school sometimes.”可知,汤姆有时上学迟到。故选D 项。29. C 【点拨】细节理解

33、题。根据最后一段的“There is snow all year round. So he usually goes to school by sled(雪橇).”可知,坐雪橇上学是因为冰岛一年四季有雪。故选C 项。30. B 【点拨】主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了不同国家的学生如何上学。故选B 项。B【主旨大意】本文主要介绍了一位青少年Josh 乘独木舟去上学的故事。31. C 【点拨】细节理解题。根据第一段内容可知,在第一段找不到“他住得离学校有多远”,故选C。32. B 【点拨】细节理解题。根据“But this year, becausemany students take th

34、e school bus, there is no seat(座位)for Josh.”可知,因为校车没有座位,故选B。33. C 【点拨】推理判断题。根据“After having breakfast, he leaves home for school at about seven oclock. It takes him about thirty-five or forty minutes to go to school.”可知,大约七点离开家去上学,他去学校要花35 到40分钟,也就是每天大约7:35 或7:40 到学校,故选C。34. B 【点拨】词义猜测题。根据“Let me dr

35、ive you to school!”及“I can do it”可知,爸爸想开车送他去上学,但他都拒绝了,所以画线单词表示“拒绝”。35. B 【点拨】推理判断题。通读全文可知,本文主要介 绍了一位青少年Josh 乘独木舟去上学的故事,会在青少年杂志上看到此篇文章。四、36. come true 37. by bike 38. gets home39. it takes; to exercise40. Its; to take; subway五、41. F 【点拨】分析问句及下文可知应该作肯定回答。F 项答案恰当。42. C 【点拨】分析上文可知应该回答距离。43. G 【点拨】分析答语可知

36、应该询问怎样去上学。G 项答案恰当。44. A 【点拨】分析前文可知此处应该表达骑自行车有利于健康。45. D 【点拨】分析答语可知此处应该询问到达学校花费多长时间。六、【主旨大意】本文讲述了刘森上学的情况,重点描述了他乘坐的火车。46. live 【点拨】考查live。live in. 意为“居住在某地”。47. far 【点拨】考查短语far from,其意思为“离远”。48. or 【点拨】考查or。or 意为“或者”,用于否定句。49. stops 【点拨】考查stop, 其意思为“ 车站”。由thirty-eight 可知用复数形式。50. helps 【点拨】考查help,其意思为

37、“帮助”。由主语可知help 用第三人称单数形式。这里指这列火车帮助村民很多。51. ride 【点拨】考查ride,其意思为“旅程”。这里指火车旅程。52. many 【点拨】考查many,其意思为“许多”,后接复数名词。53. like 【点拨】考查like。like 作介词,意为“像”。这里指车厢像一个小图书馆。54. time 【点拨】考查have a good time,其意思为“玩得开心”。55. clean 【点拨】考查clean,其意思为“打扫”。这里指每天打扫车厢。七、范文:Im Mary. I want to tell you something about my frie

38、nd Frank and myself.I can dance and I have a good habit. I usually get up at 6:30 in the morning and go to bed at 10 oclock. I do my homework after school at first. I walk to school because it is 2 kilometers from my home to my school. However, Frank is different from me. He is good at making friend

39、s. But he is often late for class. He runs for half an hour every day. He takes either the bus or the subway to school. His home is ten kilometers from his school.I think good habits can help us and make us happy.名师点评:短文用“三段法”谈论交通方式。先点明主题,再详细描述自己和朋友的才能、活动,及上学的交通方式,最后作总结。短文能根据要求来写。句意表达正确,语句通顺,语法运用准确。添彩点: can, tell, because, at first, be different from, be late for, either. or等的运用使句意表达更加形象生动。交通方式的不同表达提升了文章的档次。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1