1、北师大万宁附中2020-2021学年下学期高二第一次月考英语试题(考试时间120分钟 满分150分 )考生注意:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在试卷和答题卡上,并将考生号条形码粘贴在答题题卡上的指定位置。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节:(共5 小題:每小題1.5分,
2、满分7.5分) 听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读-遍。1.Whatwilltheyoungmanprobablydotomorrowmorning? A.GotoPetershouse. B.Helphismother. C.Dohishomework.2.Howmanypeoplewillhavedinnertogethertomorrownight? A.Two. B.Three. C.Four. 3.Whatarethespeakersm
3、ainlytalkingabout?A.Phonebills. B.Themanscompany. C.Mistakesonline.4.Whatdoesthewomanmean? A.TheendingofthebookwillbeboringB.Themanshouldcheckwithhisprofessor. C.Themanneedstofinishthebook.5.Whatistheprobablerelationshipbetweenthespeakers? A.Professorandstudent. B.Tutor(辅导老师)andpupil. C.Advisorandre
4、searcher.第二节:(共I5小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第67题。6.Whatdoesthewomanthinkofthenecklace? A.Itistooold. B.Itisveryfancy(精致的). C.Itissimplebutbeautiful.7.Whatwillthemanprobablydonext?
5、A.Takeabreak. B.Serveothercustomers. C.Findanothernecklace.听第7段材料,回答第810题。8.Wheredoesthewomanwanttogo?A.ToOceanAvenue. B.ToParkerStreet. C.ToBradleyDrive.9.Whendoesthewomanneedtoarrive?A.At10:30. B.At10:45. C.At11:00.10.Howwillthewomanreachherdestination?A.Bycar. B.Bytaxi. C.Bybus.听第8段材料,回答第1113题。11
6、.Howdidthewomanknowwheretogo?A.Jessetoldher. B.Thepolicecalledher. C.Dr.Andrewsphonedher.12.HowmightJessegetinjured?A.Hecausedanaccident. B.Hiscarcrashedintoatree. C.Atreefellonhiscar.13.Whatdoesthemanwanttodoinafewhours?A.Callthepolice. B.Getsomethingtoeat. C.Givethewomanmoreinformation.听第9段材料,回答14
7、17题。14.Whereisthemeatsection(区域)? A.Inthebackofthestore. B.Totheleftofthespeaker. C.Ontheothersidefromthebakery.15.Howoftendoesthemangotothesupermarket? A.Onceaweek. B.Onceafortnight. C.Onceamonth.16.Whatdoesthewomanoffertodofortheman? A.Findsomeorangesforhim. B.Helporganizethelocations.C.Sharehisop
8、inionwithhermanager.17.Whatisthemanlikelytobuy? A.Soap. B.Bread. C.Pork. 听第10段材料,回答第1820題。18.HowmanycitiesandtownsdoesthesubwaysystemserveinSanFrancisco? A. 5. B.12. C. 45.19.Whatistheaveragespeedofthetrains? A. 35milesperhour. B. 50milesperhour. C. 80milesperhour.,20.Whatcanwelearnaboutthesubwaysys
9、tem? A.Trainsalwayscomeevery5-10minutes. B.Mostofthestationsareunderground. C.Thecostofaticketdependsonthedistance.第二部分阅读理解(共两节 , 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFeel like a family day trip outside London? Here are some of the best choices.Harry Potter StudioThe H
10、arry Potter Studio tour is one of the easiest day trips from London. Just read the directions on the website where you buy tickets and follow the crowds from the train to the bus. It is a unique experience. A walk through the studio allows families to appreciate every little detail that was put into
11、 the production of the Harry Potter movies from the costumes to the sets. Visitors can view the Potions Classroom, board the Hogwarts Express, and walk through the Dursleys house.Leeds CastleLeeds Castle is one of the most beautiful castles in the UK. It is surrounded by a river and gardens, making
12、it a relaxing and peaceful place. Leeds Castle is open for self-guided tours, and there are kid-friendly shows. Leeds Castle has a wonderfully-designed maze (迷宫), which has a surprise at the center that will appeal to all ages, not just children looking for a place to play. Leeds Castle also has a b
13、ig playground, one part of which is set aside for small kids while the other inspires teenagers in an old game of hide-and-seek.Windsor CastleWindsor Castle is used by the current British royal family. This makes it the longest-occupied palace in Europe. Afraid that your young children might feel du
14、ll? Dont worry. There is a kids audio tour available as well as an activity that features crafts (手工艺), coloring and dress-up for little ones. And in the summer months, parents will be happy to know that there is a place to get an ice cream for their kids centrally located in the castle complex (建筑群
15、).21. What can visitors do on the Harry Potter Studio tour?A. Buy some costumes. B. Ride on a special train. C. See Harry Potter movies.D. Study in the Potions Classroom.22. What can we learn about Leeds Castle?A. Visitors must go on a tour with a guide. B. The gardens are meant for hide-and-seek.C.
16、 Kids can have a fun time on the playground. D. The maze is especially popular among grown-ups.23. How might children like the trip to Windsor Castle?A. Tiresome. B. Comfortable. C. Adventurous. D. Interesting.BLiu Jichen, 23, a student from Tsinghua University, has developed a WeChat mini-program c
17、alled “Clear Your Plate”. After a meal, users can open the mini-program and take a picture of their empty plates. Once the image is recognized by the AI(Artificial Intelligence), students can collect points and use them to buy gifts or purchase charity meals to children in impoverished(贫困的) rural ar
18、eas.Liu and his team, together with other organizations, launched the “Clear Your Plate” campaign in November for the third year. It has swept over 1,017 universities across the country. The one-month campaign attracted almost 1.6 million participants and collectively reduced food waste by 862 tons
19、and carbon emissions(碳排放) by 3,337 tons.“Technological innovation is a good way to reduce food waste,” Liu thought. He organized a team of 20 members to work on the project at the end of 2017. To solve the AIs problem of identifying photos of empty plates, the team spent half a year collecting over
20、100,000 samples in canteens and restaurants. In 2018, the mini-program was officially put into operation on Oct 16, World Food Day. They then launched a campaign later that year.“There were so many unknowns in research and development. For our team members, the biggest challenge was whether we were
21、confident enough to complete it,” Liu said. They not only achieved their goal, but now, the mini-program has more than 5 million registered users, according to Liu. “We hope our efforts can start a new trend among the younger generation by encouraging them to cherish(珍惜) their food and develop the h
22、abit of thrift(节约),” Liu added.24. What can we know about the “Clear Your Plate” mini-program?A. It aims to put an end to waste and encourage thriftB. Its 6 million users are mostly students.C. It helped reduce food waste by 3, 337 tons.D. It is an exchange of food for rewards.25. What challenge did
23、 Liu and his team face?A. They found it tough to promote the campaign.B. They felt uncertain whether they could complete the project.C. They lacked professional technical support.D. They had difficulty gathering enough samples.26. Which of the following best describes Liu Jichen?A. Optimistic and de
24、manding. B. Generous and responsible.C. Talented and humorous. D. Creative and determined.27. Where is the text probably from?A. A guidebook.B. A news report.C. A book review.D. A textbook.CYawning is something we all do - maybe because were bored carrying out boring tasks or because were tired. Som
25、etimes, just seeing other people yawn can set you off. But is this biological function really contagious, and why do we do it in the first place?Many of us think we open our mouths when we yawn to take in more oxygen, but in fact it appears there is no clear biological reason. According to BBC Bites
26、ize, new research suggests it might be because yawning cools the brain down and prevents it from overheating, much like the fan in your laptop. This might be why were more likely to feel sleepy and yawn in warm temperatures.What is clear is that we yawn more when were exhausted and ready for a nap,
27、and we cant control when we do it - once we start, theres no stopping us! But its also true that yawning is a very contagious behavior. John Drury, a researcher from Sussex University found in his research that there is a connection with our social group and how close we are to the people in it. If
28、we identify with the person who exhibits the behavior, we are likely to copy it too.Another research by the University of Nottingham in 2017 found similar results. They asked volunteers to watch other people yawn. They found their ability to resist yawning when others around them yawned was limited.
29、 And the urge to yawn was increased when people were told they couldnt. They also found, when using electrical stimulation, that they were able to increase peoples desire to yawn. These findings, they say, could be useful in treating other conditions like Tourettes, which involve the same area of th
30、e brain.What is certain is that a yawn can creep up on us at any time even when we think were not tired -but, I hope, not when youre reading this article!28. Which of the following is the closest in meaning to the underlined word “contagious”?A. Infectious.B. Active.C. Dangerous.D. Efficient.29. Acc
31、ording to a new research, we yawn becauseA. we are too exhausted.B. our brain needs more oxygen.C. we are bored with difficult tasks.D. our brain needs to be cooled down.30. What is the similarity between John Drurys findings and those of the university of Nottingham?A. Humans cant stop yawning as i
32、t is beneficial.B. When told not to yawn, we will yawn less frequently.C. Using electrical stimulation can stimulate people to yawn.D. We are more likely to yawn when someone around us yawns.31. What is the text mainly about?A. The reasons for yawning.B. The benefits of studying yawning.C. The neces
33、sity of yawning.D. The similarity of the studies on yawning.DMany college students turn to ADHD(注意缺陷障碍)medicine during the exam week, which is regarded as “smart drugs” that will help their academic(学术的)performance. The thinking is that if the drugs help students with ADHD improve their focus, they
34、should provide the same benefit for people who dont have the disorder.But a new study shows that drugs can actually damage brain function of healthy students who take the drug hoping to boost their intelligence. “Its not a smart drug which will suddenly improve their ability to understand informatio
35、n they read,” said Lisa Weyandt, a professor at the University of Rhode Island.To test whether this effect is real or not, researchers organized 13 students to take part in two five-hour study sessions(一段时间)in the lab. The students took the standard 30mg ADHD drugs before one session, and a sugar pi
36、ll before the other. Students on ADHD drugs did experience an increase in their blood pressure and heart rates. “The medicine was having an effect on their brain,” Weyandt said. The students also showed an improvement in their ability to focus, the researchers found.However, students on ADHD drugs e
37、xperienced no improvement in reading comprehension, reading fluency or knowledge reviews, compared to when theyd taken a sugar pill. “We read aloud stories to them and asked them to recall information from the stories, ”she said. “That didnt improve.”Worse, the ADHD drug actually harms students memo
38、ry. Its often misused because people pull all-nighters and theyre tired, and they think its going to keep them awake. Maybe it does, but its certainly not going to help their academic work. The brain is still developing until the mid to late 20s. Its important to keep it healthy. Theres also a chanc
39、e that ADHD drugs could endanger a students heart health.32. Why do some college students take ADHD drugs?A. To improve their sleeping.B. To get higher marks.C. To make them feel relaxed.D. To treat brain disorder.33. Which of the following is closest in meaning to the word “boost” in Paragragh2?A.
40、Analyze. B. Affect. C. Improve. D. Understand.34. What effect did ADHD drugs have on the students in the experiment?A. They became more focused. B. Their blood pressure was reduced.C. Their reading fluency was greatly raised. D. They could remember better and more quickly.35. Where can we read this
41、text?A. In a drug instruction.B. In a biology textbook.C. In a travel magazine.D. In a news report.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 The Ways to Avoid Fighting with Your MomLife is a struggle, but if you have a bad relationship with your mother, you should cool your
42、 passion, because mother-children relationships are very important. 36 Dont give her the silent treatment.If you think that the silent treatment will always help you achieve a desirable result, then youre mistaken. 37 By all means, you should take immediate action to stop this cold war.Avoid deeply
43、rude words.If youre quarreling with your mother, you should be careful with what you say to her.38 Although youll apologize for your bad behavior, the words youve expressed and the feeling of hate will live in her heart forever.Dont draw other family members into a conflict.Say that you have a terri
44、ble habit of drawing your brother and dad into conflict between you and your mother. 39 As a result, small and unimportant mother-child fights will grow into long-lasting family conflict. Youll learn a big lesson and realize your bad temper makes your family suffer.40 Lack of communication between m
45、others and children can create emotional obstacles and even cause frequent quarrels. When you finally find the reason, youll be able to overcome misunderstanding in communication with your mother and bridge the generation gap in a quite short period of time.A. Refuse to get crazy.B. Improve your com
46、munication.C. You shouldnt burst into tears in front of your mother.D. Sure, your mom will refuse to communicate with you as well.E. Here are some ways that will help you avoid fighting with your mother.F. You want them to support you and help you find a beneficial solution for each other.G. Sometim
47、es your words can be either a perfect pain reliever or a terrible sharp sword. 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 30 分)第一节:完形填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)When I began planning to move to Auckland to study, my mother was worried about a lack of jobs and cultural differences. Ignoring these 41 , I got there in July 201
48、0. 42 I arrived, I realized the importance of getting a job for my living experience. Determined to do this 43 , I spent several weeks going door-to-door for a job, but found 44 response.One afternoon, I walked into a building to ask 45 there were any job opportunities. The people there advised me n
49、ot to continue my job search in that 46 . As I was about to 47 , a man who had been listening approached me and asked me to wait outside for a while. Nearly ten minutes later, he 48 . He asked me about my plans and encouraged me to stay 49 . Then he offered to take me to Royal Oak to 50 a job.I was
50、a little surprised, but had a good feeling about him. Along the way, I realized that I had 51 resumes(简历). Seeing this, the man 52 at his business partners office to make me fifteen 53 copies. He also gave me some suggestions on dressing and speaking. I handed out my resume and went home feeling ver
51、y 54 . The following day, I received a call from a store in Royal Oak offering me a job.It seems that the world always 55 to you when you need it. And this time, it was a complete stranger who turned out to be a real blessing.41.A. doubtsB. reasonsC. instructionsD. concerns42.A. Even ifB. Every time
52、C. Soon afterD. Now that43.A. on my wayB. on my ownC. by any chanceD. by the day44.A. anyB. muchC. littleD. some45.A. whetherB. whereverC. whyD. whenever46.A. directionB. mannerC. languageD. attitude47.A. answerB. workC. refuseD. leave48.A. passedB. hesitatedC. returnedD. regretted49.A. positiveB. b
53、usyC. silentD. comfortable50.A. pick outB. give upC. take onD. search for51.A. made use ofB. run out ofC. taken care ofD. become tired of52.A. appearedB. knockedC. glancedD. stopped53.A. moreB. rightC. formerD. different54.A. lonelyB. satisfiedC. disappointedD. funny55.A. turns offB. goes overC. giv
54、es backD. looks up第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The center of American automobile innovation 56 (move) 2,000 miles away in the past decade. It has migrated from Detroit to Silicon Valley, 57 self-driving vehicles are coming into life.In a bid to take production back to Detr
55、oit, Michigan lawmakers have introduced legislation that could make their state 58 (good) place in the country, if not the world, to develop self-driving vehicles and put them on the road.“Michigans role in auto research and development is under attack from several states and countries which desire
56、to take 59 place of our leadership in transportation. We cant let happen,” says Senator Mike Kowall, the lead sponsor of four bills 60 (recent) introduced.If all four bills pass as 61 (write), they would represent an important update of Michigans 2013 law that allowed the testing of self-driving veh
57、icles in limited conditions. Manufacturer would have nearly total freedom 62 (test) their self-driving technology on public roads. They would 63 (allow) to send groups of self-driving cars on cross-state road trips, and even set on-demand rows of self-driving cars, like the one General Motors and Ly
58、ft are building.Lawmakers in Michigan clearly want to make the state ready for the commercial use of self-driving technology. 64 contrast, California, home of Silicon Valley, proposed far more restrictive rules that would require human drivers be ready for the commercial 65 (apply) of self-driving t
59、echnology.第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假设你和你的同学李明一起去锅炉房打开水,在回寝室的路上,李明的热水瓶突然破裂,开水烫伤了他的脚。于是你对他实施了必要的急救。请你结合此事,用英语写一篇80词左右的短文,向学校英文报Tes投稿,主要内容包括1.描述事故发生的经过;2.你是如何实施急救的(冷水冲洗、送医院做进一步的处理);3.简要谈谈你对掌握一定急救知识的重要性的认识。参考词汇:锅炉房 boiler room热水瓶 thermos bottle _ _第二节:读后续写(满分25分) 阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。注意: 1.所
60、续写短文的词数应为150左右;2.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。Joe was an old man. He was 75-year-old. He lived very happily and formed a beautiful family. His children grew up and moved to different cities in order to pursue of good career and future. He lived in a small village carrying the memories of his deceased (已故的)
61、wife. Joe had 4 grandchildren and they used to visit him during their holidays. And it was the vacation time and Joe was eagerly waiting for the arrival of his grandchildren. He was preparing his home for the kids, cleaning the home, harvesting the garden, rearranging the household items, buying the
62、 favorite foods, dresses for the children, etc. In the busy arrangements he lost his favorite watch. The watch was gifted by his dead wife when their first child was born. Joe treasured the watch and it became his only companion after his wifes death. He forgot the watch missing and was happy receiv
63、ing the kids at home. It was only the next day when he was about to take bath, he remembered that the watch was missing. He saw the watch last when he was arranging things in the barn. He was shocked and very upset. His grandchildren asked him why he was so dull and asked him what troubled him. Joe
64、said, “Dear children, I lost the most precious watch I have ever had and I ever got in my life. It was gifted by your grandma and I lost it while cleaning the home! I feel like Im missing my heart. Joe was on tears and the children promised him that they would search for the old watch for him.The ch
65、ildren decided to search for the watch in the barn. _ _ _One grandson then said that he would like to go to the barn again. _ _ _ _试题答案听力部分(每小题1.5分,20小题共30分)15 BCACB 610 CAABC 11-15 BBCAC 1620CABAC阅读理解(每小题2.5分,15小题共37.5分)A篇: 21. -23. B C DB篇: 24.27. D B D BC篇: 28. 31. A D D AD篇:32.35. B C A D七选五:(每小
66、题2.5分,5小题共12.5分) 36-40 EDGFB完形填空:(每小题1分,15小题共15分) 41-55 DCBCA 46-50 BDCAD 51-55 BDABC语法填空(每小题1.5分,10小题15分) 56. has moved 57. where 58. the best 59. the 60. Recently 61. written 62. to test 63. be allowed 64. In/By 65. application应用文写作(15分)续写(25分)听力部分15 BCACB 610 CAABC 11-15 BBCAC 1620CABAC阅读理解A篇: 21
67、. -23. B C DB篇: 24.27. D B D B【B篇解析】本文是一篇新闻报道。文章讲述了清华大学学生,23岁的刘继臣开发了一个名为“清盘”的微信小程序,用技术创新来帮助减少食物浪费。24. 细节理解题。根据第一段中“After a meal, users can open the mini-program and take a picture of their empty plates. Once the image is recognized by the AI(Artificial Intelligence), students can collect points and
68、use them to buy gifts or purchase charity meals to children in impoverished(贫困的) rural areas.(饭后,用户可以打开这个小程序,为自己的空盘子拍照。一旦图像被AI(人工智能)识别,学生们就可以收集积分,用这些积分来购买礼物或为贫困农村地区的儿童购买慈善餐。)可知,通过拍空盘子的照片到这个小程序,参与者可以获得积分,同时可以利用积分来购买礼物或购买捐赠给贫困农村地区儿童的慈善餐。所以这是善意获得回报的一种交换。故选D。25.细节理解题。根据最后一段中“For our team members, the bi
69、ggest psychological challenge was whether we were confident enough to complete it, Liu said.”(刘继臣说:“对于我们的团队成员来说,最大的心理挑战是我们是否有足够的信心完成这项任务。”)可知,对于是否能完成这个任务刘的团队是不确定的。选项B。26.推理判断题。根据第一段第一句“Liu Jichen,23, a student from Tsinghua University, has developed a WeChat mini-program called“Clear Your Plate”.”(2
70、3岁的清华大学学生刘继臣开发了一个名为“清盘”的微信小程序。)、第三段第一句“The idea to develop such mini-program came from Lius experience in canteen.(开发这样一个微型项目的想法来自于刘在食堂的经验。)可知,刘继臣是极具创造性的人;倒数第二段中“To solve the AIs problem of identifying photos of empty plates, the team spent half a year collecting over 100,000 samples in canteens and
71、 restaurants. In 2018, the mini-program was officially put into operation on Oct 16, World Food Day. (为了解决人工智能识别空盘子照片的问题,研究小组花了半年时间,在食堂和餐馆收集了超过10万个样本。2018年10月16日,世界粮食日,迷你项目正式投入运行。)可以看出,刘和他的团队是意志坚定的。故选D。27.推理判断题。根据第一段第一句“Liu Jichen,23, a student from Tsinghua University, has developed a WeChat mini-p
72、rogram called“Clear Your Plate”.”(23岁的清华大学学生刘继臣开发了一个名为“清盘”的微信小程序。)可知,本文主要讲述了23岁的刘继臣发明了“清盘”的微信小程序。所以本文最有可能是一篇新闻报道。故选B。C篇: 28. 31. A D D A【C篇解析】本文是一篇说明文。文章介绍了我们打哈欠的原因,哈欠的传染性及不可人为控制。28.词义猜测题。根据文章第一段划线词前句“Sometimes, just seeing other people yawn can set you off.(有时候,仅仅是看到别人打哈欠就能让你兴奋起来)”和后半句“and why do w
73、e do it in the first place?(为什么我们一开始会打哈欠?)”可知,此处是说但是这种生物功能真的会传染吗?所以contagious为“传染”之意。故选A。29. 细节理解题。根据文章第二段“According to BBC Bitesize, new research suggests it might be because yawning cools the brain down and prevents it from overheating, much like the fan in your laptop.(据英国广播公司Bitesize报道,新的研究表明,这可
74、能是因为打哈欠可以给大脑降温,防止它过热,就像你笔记本电脑的风扇一样)”可知,我们打哈欠是因为大脑需要冷却。故选D。30.细节理解题。根据文章第三段“John Drury, a researcher from Sussex University found in his research that there is a connection with our social group and how close we are to the people in it. If we identify with the person who exhibits the behavior, we are
75、 likely to copy it too. (苏塞克斯大学的研究员John Drury在他的研究中发现,我们与社会群体的关系以及我们与社会群体中的人的亲密程度是有联系的。如果我们认同表现出这种行为的人,我们很可能也会模仿他的行为)”和第四段“They found their ability to resist yawning when others around them yawned was limited. (他们发现,当周围的人打哈欠时,自己抵抗打哈欠的能力是有限的)”可知,John Drury的发现和诺丁汉大学的发现相似之处在于当周围的人打哈欠时,我们更容易打哈欠。故选D。31.主
76、旨大意题。根据文章第一段“Sometimes, just seeing other people yawn can set you off. But is this biological function really contagious, and why do we do it in the first place? (有时候,仅仅是看到别人打哈欠就能让你兴奋起来。但是这种生物功能真的会传染吗?为什么我们一开始会打哈欠?)”及全文内容可知,文章介绍了我们打哈欠的原因,哈欠的传染性及不可人为控制。故选A。D篇:32.35. B C A D【D篇解析】本文是一篇说明文。介绍了科学家通过试验发现
77、注意缺陷障碍药物并不能有效提高学生学习成绩,相反,还会对学生的大脑造成损伤。32.细节理解题。根据文章第一段关键句“Many college students turn to ADHD medicine during the exam week, which is regarded as “smart drugs” that will help their academic performance. ”(许多大学生在考试周求助于注意缺陷障碍药物,这被认为是提高学习成绩的“聪明药物”)可知,一些大学生吃注意缺陷障碍药物是为了提高考试成绩。故选B项。33.词义猜测题。根据画线词后的“Its not
78、 a smart drug which will suddenly improve their ability to understand information they read”可知,它并不是一种能突然提高他们理解所读信息的能力的灵药,其中关键词improve说明boost与它的意思一致,意为“提高”。故选C项。34.细节理解题。根据文章第三段关键句“The students also showed an improvement in their ability to focus, the researchers found.”(研究人员发现,这些学生在集中注意力方面也有提高)可知,试验
79、ADHD药物的学生的注意力得到了提高。故选A项。35.推理判断题。通读全文可知,文章主要介绍了科学家通过试验发现注意缺陷障碍药物并不能有效提高学生学习成绩,相反,还会对学生的大脑造成损伤,这属于研究发现,因此文章应该是一篇新闻报道。故选D项。七选五: 36-40 EDGFB完形填空: 41-55 DCBCA 46-50 BDCAD 51-55 BDABC【完形填空解析】语篇导读:本文为一篇记叙文,讲述作者独自一人去奥克兰求学,需要一份工作充实自己的生活经历。 他在一位陌生人的帮助下最终获得了一份工作。作者以此向我们说明一个生活真谛:世界总是在你需要的时候回报你。41. 答案为 D。考查名词。由
80、上句中的 worried about 可知此处是指妈妈对作者的担心,而“我”忽视这些“担忧”,于 2010 年 7 月去了奥克兰。concerns 在此表示“担忧”。42.答案为C。考查连词短语。该句句意:在“我”到达奥克兰之后不久,就意识到需要找一份工作来充实自己的生活经历。even if “即使;尽管”,引导让步状语从句; every time “每次”,引导时间状语从句; now that “既然”,引导原因状语从句; soon after “在 之后不久”,引导时间状语从句,符合语境。43.答案为B。考查介词短语。该句句意:决定独自去做这件事情,“我”花了几周的时间挨家挨户地找工作,但
81、几乎没有得到回复。on my own “独立;独自”,所以 B 选项是正确的。44.答案为 C。考查代词。从 but 可以看出,尽管“我”挨家挨户地找工作,但是没有得到回复,故用表示否定的词 little。45.答案为A。考查疑问词。该句句意:一天下午,“我”走进一座大楼去问是否有工作机会,表示“ 是否”,用 whether。 46.答案为 B。考查名词。该句句意:那里的人建议“我”不要继续用那种方式找工作了。in that manner表示“用那种方式或方法”,故选择 B。47.答案为 D。考查动词。该句句意:正当“我”准备离开,一个一直在那儿听“我”说话的人走近“我”并叫“我”到外面等会儿
82、。leave 表示“离开”。 48.答案为C。考查动词。该句句意:十分钟后他回来(return)了。 49.答案为A。考查形容词。该句句意:他问了有关我的计划并鼓励“我”要保持乐观的态度。stay positive表示“保持乐观”。50.答案为D。考查动词短语。该句句意:接着他主动提出带“我”去 Royal Oak 找工作,所以此处应该用 search for,表示“寻找;搜寻”;pick out“挑选;认出”; take on“呈现;承担”;give up“放弃”。51.答案为 B。考查动词短语。从下文可知,他在他合伙人的办公室里为“我”复印了 15 份简历,可以看出“我”已经把简历用光了。
83、make use of“利用”;run out of“用光;用尽”;take care of“照顾”; become tired of“对厌倦”。52.答案为D。考查动词。该句句意:看到“我”的简历用完了,这个人在他生意合伙人的办公室停下来为“我”复印简历,所以 D 选项是正确的。53.答案为A。考查形容词。根据上文可以得知,因为“我”之前的简历用完了,他又给“我”复印了15 份,可以说是 15 more copies。more“额外的;另外的”;right“正确的”;former“以前的”;different “不同的”。54.答案为B。考查形容词。该句句意:“我”投出了简历,所以回家时感到
84、非常满意。satisfied“满意的”;lonely“孤独的”;funny“有趣的;可笑的”;disappointed“失望的”。答案为 C。考查动词短语。该句句意:这个世界似乎总是在你需要它的时候回报你。give back 表示“回报”;turn off“关上”;go over“复习;浏览”;look up“查阅;向上看”。55.答案为 C。考查动词短语。该句句意:这个世界似乎总是在你需要它的时候回报你。give back 表示“回报”;turn off“关上”;go over“复习;浏览”;look up“查阅;向上看”。【语法填空解析】【分析】这是一篇说明文。本文阐述了在过去的十年里,美
85、国汽车创新的中心已经转移到了2000英里以外的地方,密歇根州的立法者们提出了一项立法,为自动驾驶技术的商业应用做好准备。【56题详解】考查时态。句意:在过去的十年里,美国汽车创新的中心已经转移到了2000英里以外的地方。根据时间状语“in the past decade”可知,该句谓语动词应该使用现在完成时has moved。故填 has moved。【57题详解】考查定语从句关系词。句意:它已经从底特律迁移到了硅谷,在那里自动驾驶汽车开始出现。分析句子结构可知,这是一个非限制性定语从句,先行词是Silicon Valley,在从句中作地点状语,该空应该填关系副词where。【58题详解】考查
86、形容词最高级。句意:为了将汽车生产带回底特律,密歇根州的立法者们提出了一项立法,使他们的州成为如果不是全世界,也是美国发展自动驾驶汽车并使其上路的最好地方。根据该空后的“place in the country, if not the world,”可知,比较的范围是美国或者全世界的所有城市,因此,该空应该使用good的最高级the best。故填the best。【59题详解】考查定冠词。句意:“密歇根州在汽车研发方面的角色正受到几个州和国家的抨击,这些州和国家希望取代我们在交通领域的领导地位。分析句意可知,该句特指“密歇根州在交通领域的领导地位”,“取代的位置”是take the plac
87、e of。故填the。【60题详解】考查副词。句意:“我们不能让这种情况发生,”参议员迈克科沃尔说,他是最近提出的四项法案的主要发起人。分析句子结构可知,修饰动词introduced用副词recently在句中作状语。故填recently。【61题详解】考查as引导状语从句省略。句意:如果这四项被写的法案都能通过,那将是密歇根州2013年法律的重要更新,该法律允许在有限的条件下测试自动驾驶车辆。分析句子结构可知,这是一个方式状语从句,从句中主语four bills与谓语动词write是被动关系,因此,从句应该使用被动语态并省略了主语和be动词,故填written。【62题详解】考查固定短语。句
88、意:制造商将几乎完全有自由在公共道路上测试他们的自动驾驶技术。短语have freedom to do sth. 意为“拥有做某事的自由”,因此该空应该填to test。故填to test。【63题详解】考查被动语态。句意:他们将被允许在跨州公路旅行中发送一组自动驾驶汽车,甚至按需设置一排自动驾驶汽车,就像通用汽车和来福车正在开发的那样。分析句子结构可知,主语They和allow之间是被动关系,故该句应用被动语态,再根据该空前的would后跟动词原形可知,该空应该填be allowed。【64题详解】考查固定搭配。句意:相比之下,硅谷所在地加利福尼亚州提出了更严格的规定,要求人工驾驶者为自动驾
89、驶技术的商业应用做好准备。根据句意,短语in contrast 或者 by contrast意为“相比之下”,该空缺少介词in或者by,句首首字母大写。故填In/By。【65题详解】考查名词。句意:相比之下,硅谷所在地加利福尼亚州提出了更严格的规定,要求人工驾驶者为自动驾驶技术的商业应用做好准备。空格前for为介词,后接名词作宾语,由形容词commercial修饰。apply的名词形式是application,故填application。应用文第一节One possible version: One day, Li Ming and I were walking back to the dor
90、m from the boiler room when suddenly his thermos bottle burst and the boiling water caused injuries to his feet. The burn was so severe that the skin was red and swollen. However, remain calm, quickly recalling what I had learnt in my first-aid class. I placed his feet under the cool running water r
91、ight away to ease the pain. Afterwards I called a taxi and rushed him to the hospital where he received further treatment.Only then was I aware how important and practical a basic knowledge of first aid was.续写听力原文Text1M:Mom,can1spendthenightatPetershouse?Ifinishedallmyhomework.CanI bebacktomorrowatn
92、oon?W:Comebackateleven.Ineedyourhelpwithsomethinginthekitchen.Text2M:Hey,Sis,areyoufreetojoinmywifeandIatBacaraRestauranttomorrownight?W:Oh,thatsoundsgreat,Steve!lvealwayswantedtotrythatplace.Oh,butyouknowwhat?ImsupposedtomeetmyfriendDanielthatnight.IsitOKifhecomesalong?M:Ofcourse!Text3W:Myphonebill
93、seemstogoupeverymonth.Idontknowwhatsgoingon.M:Youneedtolookatyourbillcarefullyeverymonth.Ioftencallthecompanywheneversomething seemswrong.Theymakemajormistakessometimes.Text4M:Thisbookisboring.Ivebeenreadingitallnight,butIreallydontwanttofinishit.MaybeIshouldget anotherbooktoread.W:Idontthinkthatswh
94、atyourprofessorhadinmindwhenhegaveyouthatasignment.Text5W:Iknowitsthedaybeforethetest,butIreallyneedyourhelp.Myprofessorisbusywithmeetings allday.Icantfailthisclass.Illpaydoubleyournormalrate.M:Ok,letmecheckmyschedule.TextW:Thatsabeautifulnecklacethere.theonebehindthediamondring.CanItakealookatit?M:
95、Ofcourse,madam.Thisjustcameinyesterday.Itsprettyold,butitsstllingreatshape.Youcansee handmadedetailseverywhere.W:Oh,Ilovethisstyle.Itremindsmealittleofwhatmygrandmotherusedtowear:simplethings thatwerenottoofancy.M:Wouldyouliketotryiton?W:MaybeIcanjustcheck.yeah,justwhatIthought:alittleoutofmypricera
96、nge.Thankyou,though! M:Mypleasure!LetmeknowifIcanhelpyouaftermybreak.Text7W:Imlateformydentistappointment.DoyouthinkyoucangivemearidetoOceanAvenue?M:Actually,Imheadedintheotherdirection.IneedtomeetafriendonParkerStreet.Whydont youtake ataxithere?W:Oh,thereisalwaysalongtimefortaxisdownstairsonBradley
97、Drive.M:Whattimeisyourappointment?W:1l:00,butIneedtogettherefifteenminutesearlytofilloutsomepaperwork. Andits10:30 rightnow.M:Hey, IjustrememberedthattheexpressbusgoespastOceanAvenue.Itshouldonlytakeyou ten minutestogetthere.W:Thatsright!Thanksforremindingme.Seeyoulater!Text8M:Mrs.Robinson,ImDr.Andr
98、ews.Yourson,Jesse,isgoingtobeallright.W:Oh,thankgoodness!Whathappenedtohim?IjustgotacallfromthepolicedepartmenttoCome downhere.M:Werenotquitesure.Wethinktheaccidentwastheotherdriversfault.AndthatcausedJesses cartocrashintoatree.ThedamagetoJessescarwouldsuggestthat.W:Can I go in and see him?M:Imafrai
99、dnotrightnow,Mrs.Robinson.Weneedtodosometests.Illgiveyouanupdateina few hours,OK?W:Allright.Butwhatarewesupposedtodonow?M: Idadviseyoutogetsomethingtoeatandbebackinthreehours,andbythattime,Ishouldhave moreinformationforyou.W:Thankyousomuch,Dr.Andrews!Text9W:Excuseme,sir.Youlooklikeyourelookingforsom
100、ething.CanIhelpyoufindanything?M:Yes.Thewaythingsareorganizedhereisreallydifferentfromusual.Didyouguyschangesomestuff aroundorsomething?W:Yes,wemadesomechanges.Forexample,theareawerestandinginusedtobethebakery,andthe meatsectionwasontheothersideofthestore,butwechangedthoselocationsabouttwoweeksago.
101、Andnowthemeatsectionisinthebackofthestore.M:Nowonder.Icomehereonceamonth.W:Whatdoyouthinkthewayitlooks?M:Well,tobehonest,itsnotaseasyformetofindthethingsIneed.Iliketheoldwaybetter.W:Well,Illkeepitinmindandbringitupwithmymanager.IsthereanythingIcouldhelpyoufind?M:Ireallyneedsomeitemsforthebathroom.Wh
102、erewouldIfindthose?W:Ongoodsshelffour.Theentireshelfisfilledwiththingsforthebathroom.M:Great!Imalsolookingforsomeoranges,butIcanseethefruitsectionjusttotheleftoverthere.Illlet youknowif Ineedanymorehelp.Text10 ThesubwaysysteminSanFranciscoservesthetransportationneedsofaboutfivemillionresidents,with4
103、5stationsacrossadozencitiesandtownsintheSanFranciscoBayArea.There areatotaloffourlinesthatareknownbycolor:yellow,orange,red,andblue.AlllinestravelthroughSanFrancisco,andservicerunsfrom5:00a.m.tomidnight.Aninterestingfactisthatonlyonethirdof thestationsarebelowstreetlevel;therestareeitheratstreetleve
104、lortravelhighabovethefreeway.The averagespeedofthetrainsis35milesperhour,buttheycangoupto80milesanhour.Thecostto ridethetrainsdependsonhowfaryouwanttogo.ManypeoplewholiveinthesuburbstakethetrainintoSanFranciscotogotowork.Thismeansthatthesystemisverycrowdedfrom7:00am.to 9:00a.m.andagainfrom3:00p.m.to6:00p.m,butoutsidethesetimes,thesubwaysystemisnotvery busy.Thiscanbegreatifyouwanttogetaseat,butitalsomeansthattherearefewertrains.During rushhour,trainscomeevery5-10minutes,butinthemiddleofthedayandlateatnight,trainscome every20-30minutes.