1、Section Lesson 2Interviews课时训练基础夯实.根据句意及汉语或首字母提示完成句子1.When it rains,there is too much m on the road in the countryside.答案:mud2.Lucy was my playmate in c.We have not seen each other since I left my hometown.答案:childhood3.The i I arrived home,I learned that my uncle had returned from abroad. 答案:instan
2、t4.The mountain is very s,so its very difficult to get to the top of it.答案:steep5.Could you tell us your (基础)of this kind of idea? 答案:basis6.The (寓意)of this story is “better late than never”.答案:moral7. In the office you can see a computer,a (打印机)and two desks. 答案:typewriter8.“Under the weather” is a
3、n (习语)which means “ill”.答案:idiom9.The (周围的)villages have been absorbed by/into the growing city.答案:surrounding.用所给词的适当形式填空1.To make an (appoint)with the manager,you should first phone his secretary.答案:appointment2.Our English teacher is a young man of great (wise).答案:wisdom3.It took the new student
4、quite a few weeks to adapt to the new (surround).答案:surroundings4.Look!There are many (cattle)eating grass on the hill.答案:cattle5.Mr Smith is really an (experience)expert in this field.答案:experienced.用方框内所给短语的适当形式填空(每个限用一次)go into details,turn up,find out,make out,speak up,make up1.David often makes
5、 his friends laugh by funny stories.答案:making up2.The glass is broken.We should who did it.答案:find out3.Please so that everyone in the hall can hear you.答案:speak up4.Even though the maths teacher explained the problem twice,I couldnt still it .答案:make;out5.As with this subject, next period well .答案:
6、go into details6.The moment all the leaders ,the meeting began.答案:turned up能力提升.阅读理解A(导学号52040026)SeaWorld Orlando has a new attraction.It exhibits nearly 250 penguins.During my visit to SeaWorld Orlando,I talked with a bird expert,Anita.TFK:Why did SeaWorld want to make an exhibit about penguins?AN
7、ITA:Weve had penguins since 1987.But we wanted to build a great new exhibit where the guests can see the penguins up close and hear them.In the old exhibit you were separated by glass,so you couldnt really hear them.So this is a whole new experience.TFK:How are the penguins cared for?ANITA:We go and
8、 mainly observe them with our eyes and our ears.If ones sleeping more than normally or seems squinty-eyed(斜视眼),we might have a vet check on them.We also feed them every day with restaurant-quality fish.We feed them in the water so that theyre feeding naturally.TFK:In their lifetime,what trouble do p
9、enguins have?ANITA:In their lifetime,penguins face predators(食肉动物),which they dont have here at SeaWorld.There are large ocean birds that would feed on the eggs or the chicks of penguins,as well as whales and sea lions.TFK:The ice in Antarctica is rapidly melting.What effect does this have on pengui
10、ns?ANITA:As the water warms up,the fish that normally live in that cold water dont survive,or they move on,but the penguins really want that cold.So as global warming heats up,they really have no place to go since thats the coldest place on Earth.TFK:How is SeaWorld helping to increase awareness(意识)
11、 about climate change?ANITA:Just be aware of your environment around you.Especially in the ocean,any animal can eat the plastic in the environment.It makes them sick and some of them die from it because they cant digest it.So just getting up on the beach,just cleaning the environment up,and just pay
12、ing attention to whats happening around you.1.SeaWorld Orlandos new exhibition of penguins differs from the old one in .A.the purposeB.the lasting timeC.the exhibiting methodD.the number of visitors答案:C提示:细节理解题。根据第三段中的“.where the guests can see the penguins up close and hear them.In the old exhibit
13、you were separated by glass.”可知,这次展览采用了一种全新的方式。2.Penguins in SeaWorld Orlando .A.seldom get sickB.are taken good care ofC.feed on fish from AntarcticaD.meet large ocean birds sometimes答案:B提示:细节理解题。根据第五段中的vet check和restaurant-quality可知,企鹅在这里受到了很好的照顾。3.As the ice melts,the penguins .A.will follow thei
14、r food sourceB.will lose their homes and foodC.can find another cold place to liveD.can get used to the new environment答案:B提示:细节理解题。根据第九段中的内容可知。4.In the last paragraph,Anita advises people to .A.visit the penguin exhibitionB.go to the sea less frequentlyC.know more about sea animalsD.raise environme
15、ntal awareness答案:D提示:细节理解题。根据最后一段中的“Just be aware of your environment around you.”和“.just paying attention to whats happening around you.”可知,她希望人们提高环保意识。B(导学号52040027)When 19-year-old Sophia Giorgi said she was thinking of volunteering to help the Make-A-Wish Foundation(基金会),nobody understood what s
16、he was talking about.But Sophia knew just how important Make-A-Wish could be because this special organisation had helped to make a dream come true for one of her best friends.We were interested in finding out more,so we went along to meet Sophia and listen to what she had to say.Sophia told us that
17、 Make-A-Wish is a worldwide organisation that started in the United States in 1980.“Its a charity(慈善机构)that helps children who have got very serious illnesses.Make-A-Wish helps children feel happy even though they are sick,by making their wishes and dreams come true,” Sophia explained.We asked Sophi
18、a how Make-A-Wish had first started.She said it had all begun with a very sick young boy called Chris,who had been dreaming for a long time of becoming a policeman.Sophia said lots of people had wanted to find a way to make Chriss dream come trueso,with everybodys help,Chris,only seven years old at
19、the time,had been a “policeman” for a day.“When people saw how delighted Chris was when his dream came true,they decided to try and help other sick children too,and that was the beginning of Make-A-Wish,” explained Sophia.Sophia also told us the Foundation tries to give children and their families a
20、 special,happy time.A Make-A-Wish volunteer visits the families and asks the children what they would wish for if they could have anything in the world.Sophia said the volunteers were important because they were the ones who helped to make the wishes come true.They do this either by providing things
21、 that are necessary,or by raising money or helping out in whatever way they can.5.Sophia found out about Make-A-Wish because her best friend had .A.benefited from itB.volunteered to help it C.dreamed about itD.told the author about it答案:A提示:细节理解题。从第一段的第二句“.because this special organisation had helpe
22、d to make a dream come true for one of her best friends.”可知,她的朋友从中受益了,故选A项。6.According to Sophia, Make-A-Wish .A.is an international charityB.was understood by nobody at firstC.raises money for very poor familiesD.started by drawing the interest of the public答案:A提示:细节理解题。从第二段的第一句“a worldwide organis
23、ation”以及第二句“Its a charity.”可知。7.What is said about Chris in Paragraph 3?A.He has been a policeman since he was seven.B.He gave people the idea of starting Make-A-Wish.C.He wanted people to help make his dream come true.D.He was the first child Make-A-Wish helped after it had been set up.答案:B提示:细节理解题
24、。第三段的第一句“We asked Sophia how Make-A-Wish had first started.”可知,克里斯给了人们创立Make-A-Wish组织的想法。故选B项。8.Which of the following is true about Make-A-Wish volunteers?A.They are important for making wishes come true.B.They try to help children get over their illnesses.C.They visit sick children to make them fe
25、el special.D.They provide what is necessary to make Make-A-Wish popular.答案:A提示:细节理解题。从最后一段的第三句可知,志愿者们很重要,因为他们是帮着让生病孩子的梦想成真的人。故选A项。.短文改错(导学号52040028)Last Sunday afternoon,I went to the zoo with Lily.There was lots of people there.I found a girl cry in the zoo.She was lost and she cant find her mother
26、.We decided to help her.I try my best find the broadcasting station in the zoo.On the same time Lily played with her and looked after her careful there.The little girl stopped crying and played with Lily.At last his mother came.That made me feel very happily.I thought I really did a good thing.If everyone helps with each other,the world will become more beautiful.答案:第二句:waswere第三句:crycrying第四句:cantcouldnt第六句:trytried;find前加to第七句:OnAt;carefulcarefully第九句:hisher第十句:happilyhappy第十二句:去掉with