收藏 分享(赏)

湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:344866 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:22 大小:208KB
下载 相关 举报
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共22页
湖北省武汉外国语学校2014-2015学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、tvtvtv武汉外国语学校20142015学年度下学期期末考试高一英语试题考试时间:2015年7月1日上午9:00-11:00满分:150分 第一部分:听力 (共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。每段对话仅读一遍。1. What are they talking about?A. Driving in England.B. How do drive a car.C. Whether to have the right to drive a car in En

2、gland.2. Does Jane know Davie Brown?A. She doesnt know him.B. She know something about him.C. She knows him very well.3. Whats the mans job?A. Shop assistant. B. plumber.C. Repairman.4. How does the man think the woman plays the violin?A. Worse than he.B. Better than he.C. As well as he.5. What does

3、 the woman mean?A. She prefers to stay at home.B. She has to study at home.C. Shes taking an exam on that day.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What do you know about the woman?A. She was ill for some time.B. She is the

4、mans wife.C. She was going to the States.7. Why havent they seen each other lately?A. The man has been to the States. B. The man has been busy. C. The man has been ill.听第7段材料,回答第8至9题。8. Where does this conversation take place?A. In a restaurant. B. In a hotel.C. At a conference.9. What does the man

5、want to have?A. Two rooms. B. A two-room suite. C. A single room.听第8段材料,回答第10至12题。10. Who is the woman?A. Johns neighbor.B. A policewoman.C. A workwoman in the community.11. What time was it when the accident broke out?A. At 1:45.B. At 2:15.C. At 2:45.12. Who or what was to blame for the accident?A.

6、 The truck driver.B. The driver of the blue Ford.C. The traffic lights.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where will they have dinner?A. In the hotel.B. At the airport.C. In a restaurant nearby.14. What kind of food are they going to eat?A. English food.B. Chinese food. C. French food.15. How many people will hav

7、e dinner with the two speakers?A. Three.B. Four.C. Five.16. How are the restaurants on Saturday evening?A. Empty and silent.B. Crowded and full.C. Noisy or silent.听第10段材料,回答第17至20题。17. What does “I will take daily roll” mean?A. It means “ He will take a test every day.”B. It means “ He will take a d

8、ictation every day.”C. It means “ He will do calling every day.”18. How does the woman treat his job?A. She doesnt care about it.B. She is serious about it.C. She is bored about it.19. How many exams will they have during this semester?A. Two.B. Three.C. Four.20. What can we infer from the talk?A. T

9、he lectures name is “Englishs Pronunciation.B. They will have three exams and one final paper. C. This is the first class of this semester.第二部分:词汇知识运用(共两节,满分45分)第一节:多项选择(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。21. A successful scientist needs _ if he wants to make hypothesis (假设)

10、of how processes work and how events take place. A. permission B. invention C. imagination D. convention22. Although he hasnt any formal qualifications, Betas _ to do well for himself. A. managed B. succeeded C. arranged D. convinced23. He _ the place where he had been bitten by an insect. A. snatch

11、ed B. scratched C. squeezed D. stretched24. Old age _up on you before you realize it. A. gets B. sweeps C. creeps D. puts25. We had a marvelous holiday: only the last two days were slightly _ by the weather. A. damaged B. hurt C. ruined D. spoiled26. Doctors are aiming to _more on prevention than cu

12、re. A. produce B. advance C. concentrate D. contribute27. Mothers under 16 were_ to a maternity grant(育儿补贴) of $25 a week. A. commanded B. advised C. entitled D. prepared28. She is so _ that she cried for days when her pet rabbit died. A. sensitive B. sensibleC. imaginativeD. impressive29. He left h

13、er for two years and then came back expecting to _ where they had left off. A. pick up B. take upC. make upD. look up30. He had a pretty good appetite and _a huge amount of food immediately. A. got through B. came over C. met with D. built up31. While she was on vacation, she couldnt help but _ill.A

14、. come B. turnC. fallD. go 32. -Excuse me, sir. Would you do me a favor? -Of course. What is it? -I _ if you could tell me how to fill out this form.A had wonderedB was wonderingC would wonder D did wonder33. It is hard for me to imagine what I would be doing today if I _ in love, at the age of seve

15、n, with the Melinda Cox Library in my hometown. A wouldnt have fallenB had not fallenC should fallD were to fall34. He let me repeat his instruction _ sure that I understood what was _ after he went away. A. to make; to be doneB. making; doingC. to make; to do D. making; to do35. Dorothy was always

16、speaking highly of her role in the play, _, of course, made others unhappy. A. that B. which C. this D. what第二节:完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Reggie couldnt hear a thing. He was a _36_boy, but he had been born deaf. He was well known to everyone i

17、n town, and they were all _37_him. Unfortunately, though, he _38_ seemed to end up being treated differently from everyone else. Children worried they would_39_him, and that maybe because he wouldnt hear the ball being hit in his_40_. Adults acted like he was unable to_41_them, as though he was some

18、 kind of baby.His friend Michael didnt like this. He decided that things had to _42_. Michaels father was the towns mayor, and Michael _43_to convince him that this year, in honor of Reggie, they should offer one day of the _44_to deaf people. During that whole day everyone would have to wear earplu

19、gs(耳塞)。People liked the _45_. The day became known as The Day of Silence, and when it arrived, everyone stuck plugs in their_46_, in a spirit of great fun. That morning was filled with_47_and laughter. But, as the hours passed, people became more and more aware of how _48_ life was when you couldnt

20、hear anything.On that day nobody was thinking of Reggie as just a _49_person. This meant he could be _50_just like any other boy; and people saw a whole new side of_51_. Not only that, but Reggie had a bright and sharp mind. On that day, using his usual_52_, Reggie was the one who could communicate

21、best with everyone. This meant that people paid more attention to what he was saying, and they were_53_by his intelligence and his ability to find solutions to almost any problem. They _54_that he had always been like that, and that in normal life all Reggie needed was a little more time than others

22、 to _55_. That was the only difference.36.A. healthyB. poorC. normalD. brave37.A. close toB. fond ofC. strict withD. thankful for38.A. seldomB. neverC. sometimesD. always39.A. hurtB. cheatC. punishD. shock40.A. homeB. directionC. classroomD. car41.A. understandB. encourageC. protectD. support42.A. b

23、e workedB. be changedC. be actedD. be prepared43.A. managedB. preparedC. helpedD. learned44.A. journeyB. termC. weekD. festival45.A. excuseB. courseC. ideaD. game46.A. clothesB. handsC. roomsD. ears47.A. victoriesB. mealsC. jokesD. lessons48.A. difficultB. dangerousC. shortD. useless49.A. stupidB. d

24、eafC. rudeD. negative50.A. treatedB. taughtC. comfortedD. fed51.A. themselvesB. himC. itselfD. town52.A. wordsB. telephonesC. toolsD. gestures53.A. frightenedB. embarrassedC. surprisedD. amused54.A. provedB. reportedC. rememberedD. realized55.A. watchB. eatC. communicateD. walk第三部分:阅读理解(共20小题:每小题2分,

25、满分40分) 阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWhen I was a new teacher in China, every day I taught English to my students. One day the topic turned to saying: I love you. I was shocked to learn that not one of my students had said this to their mothers, nor had their mothers said it t

26、o them. Does your mom love you? Of course, they chorused, a bit offended that Id even asked. How do you know? was my logical question. They responded that their moms cooked and always told them what they were doing wrong to show their caring. I was stunned. So moms cooking and criticizing read out a

27、s I love you. I come from a culture where most people would find that not expressive enough, so I repeated these questions in classes over time. Gradually, I began to get different responses. Some of them had exchanged those sentiments with their moms. One of my favorite stories of change came from

28、a young woman. When she came home from university, her mother met her at the door and hugged her. This had never happened before, but her mom said: Now that you have gone I have more time to myself and I watch TV more. I noticed that in some places mothers and children hug each other and I decided i

29、t was a good idea and that I would begin hugging you. Usually the changes come from the younger generation, but in this case the college students mother was the agent of change! One class included an older man who is a scientist and represents China in prestigious conferences all over the world. He

30、revealed that he had never said those words to his wife, nor had he ever brought her flowers. I teased him that the reason he didnt is because she would be suspicious and ask him what he had done! We all had a laugh, but in fact, he wasnt sure how she would react to such a gesture after so many year

31、s. After he left the school, he wrote and told me that on his way to his house he stopped and bought her a bouquet. She was absolutely thrilled, and a new and wonderful way of saying I love you was established in their marriage. I love you. those three little words carry a world of meaning, even whe

32、n said as a greeting, but most especially if they are the last words we say to or hear from those we love.56. Who is likely to be the author of this article?A. an English teacherB. a Chinese teacherC. a university studentD. a university students mother57. What does the underlined word mean?A. the fa

33、ct that Chinese say I love you often.B. Moms cooking and criticizing read out as I love you.C. a cultureD. I love you58. What can also mean I love you?a. huggingb. cooking and criticizingc. flowersd. more time to oneselfA. abcdB. abC. bcdD. abc59. Which would be the title of this article?A. I love y

34、ouB. Lets say I love youC. Loving youD. An English teacher in ChinaBWhile drunken driving may be on the decline(下降), traffic safety experts remain puzzled over how to deal with another alcohol related danger: drunken pedestrians.Pedestrians struck and killed by cars often are extremely drunk. In fac

35、t, they are intoxicated(喝醉的) more frequently-and with higher blood alcohol levels-than drunken drivers who are killed in accidents, various studies have shown. Forty percent of adult pedestrians involved in fatal crashes have a blood alcohol level of at least 0.10-which by law in most states signifi

36、es intoxication-compared to only 25 percent of drivers in deadly accidents, according to recent federal data.Some types of pedestrian accidents have been declining nationally, especially those involving children, but the number of adult pedestrians who are drunk when killed in traffic has remained r

37、elatively steady at 2500 a year. The total number of pedestrians killed annually in U.S. traffic accidents is at least 7000, or one of every seven highway accidents resulting in death.“Were dealing here, we think, with a very severe drinking problem that leads to a severe highway safety problem,” sa

38、id Richard Blomberg, president of Dunlap and Associates Inc, in Norwalk, Coon.Blomberg, whose consulting company found a very high rate of alcohol involvement in a controlled study of pedestrian accidents in New Orleans, was among several researchers who spoke on the topic at the annual meeting of t

39、he Research councils Transportation Research Board(TRB) in Washington in January.Pedestrian accidents have not received enough attention in the past, according to Kay Colpitts, who chairs the boards committee on pedestrians. Few methods exist to monitor walking habits, she said, and researchers have

40、 been mystified about how to prevent disasters.60. Which of the following would be the best title for the passage?A. Traffic Safety. B. Drunken Drivers.C. Drunken Pedestrian Accidents. D. A Severe Highway Safety Problem.61. Among the causes of walkers accidents, the most serious problem is_.A. long

41、delays in traffic signals B. higher blood alcohol levels than drunken driversC. a lack of adult keeping eyes on many children involved in accidentsD. former drunken drivers 62. According to recent federal data, drunken drivers with an over 0.10 blood alcohol level in deadly accidents _.A. are 15 per

42、cent less than drunken adult walkers with the same levelB. are 2500 a yearC. are at least 7000 in US traffic accidentsD. make up one seventh of highway accidents63. According to the passage, Blomberg is_.A. a researcher. B. a specialist in traffic safety.C. a clerk of a consulting company. D. a gove

43、rnment officialCTim Burton and Johnny Depp look alike. They sport equally strange hair and wierd glasses, and stroke their artsy goatees(山羊胡子) as they talk. They cite similar artistic influences, mention their deep friendship (Depp is godfather to Burtons first son) and even finish each others sente

44、nces. Its no wonder the two have turned into Hollywoods most profound director-actor partnership. Director-actor partnerships seem to be as old as Hollywood. Sometimes directors are inspired by actors (Quentin Tarantino and Uma Thurman). Other times actors place complete trust in directors (Leo Di C

45、aprio and Martin Scorsese). But in the case of look-a-likes Burton and Depp, their creative partnership is based on absurdity, trust, and a common love of dark, twisted storytelling. Burton challenged Depp, casting him as Edward in Edward Scissorhands (1990): a twisted fairytale about a boy with han

46、ds made out of scissors who yearns to find love. Depps faultless performance as a freak made the film a modern classic. Now with a trusted partner, Burton went on to cast Depp in six more absurd roles. He played a legendary bad film director (Ed Wood, 1994), an investigator (Sleepy Hollow, 1999), a

47、man who accidentally marries a corpse (Corpse Bride, 2005), a chocolate maker (Charlie and the Chocolate Factory, 2005) and a hairdresser (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, 2007). So, when Burton signed on to make Alice in Wonderland, there was little doubt he would take Depp down the

48、rabbit hole. Burton and Depp, in their unique style, re-imagined Wonderland as Underland. They transformed the legendary Hatter into a circus clown, a man driven crazy by poison, who speaks in riddles and giggles like a school girl. Again the Burton-Depp comboDepps performance in Burtons fairytaleha

49、s proved a huge success. Alice in Wonderland arrives in China after topping global box offices three weeks in a row. 64. The underlined word film means _.A. Alice in WonderlandB. Sleepy HollowC. Edward ScissorhandsD. the Chocolate Factory65. The Hollywood pattern of director-actor partnerships is_.a

50、. Burton and Deppb. Quentin Tarantino and Uma Thurmanc. Leo Di Caprio and Martin ScorseseA. abB. acC. bcD. abc66. Which statement is not true about the film Alice in Wonderland?A. There used to be a little doubt he would take Depp down the rabbit hole. B. Alice in Wonderland arrives in China after t

51、opping global box offices three weeks in a row. C. Hatter in the film speaks in riddles and giggles like a school girl.D. Johnny Depps performance proved a huge success.DThe three major news networks in the United States NBC, ABC, and CBS strive for unique personalities in their fields and styles. A

52、merican news shows a mix of behind-the-desk reporting, guest interviews, and occasional off-site episodes, where anchors leave the studio to report directly from the site of breaking news. Viewers tend to remain loyal to one network or another based on their perceptions of each anchor person. Anchor

53、s Brian Williams (NBC), Charlie Gibson (ABC), and Katie Couric (CBS) are all well-known public figures who have worked their way up the media ladder from local stations to become network celebrities. They can also be seen off-set: hosting debates, showing up as guests on late-night comedy shows, and

54、 even making fun of themselves in the comic variety show Saturday Night Live. As anchors, they need serious journalistic education and they often play a role in determining how the news is presented. In addition to reporting from behind a desk, they go out into the field to conduct hard-hitting inte

55、rviews with important political and cultural figures. In 2006, Katie Couric of CBS became the first woman to anchor a major prime time news program when she joined CBSs Evening News, which goes on the air nightly at 6:30 pm. She got off to a rocky start. Some critics judged her by her past career as

56、 a co-host on the more casual, entertainment-based Today Show. They argued that she was not serious enough for the job of primetime news anchor. Yet her professional reputation and her viewing audience soared when she traveled to Alaska in 2008 to conduct a series of interviews with then-vice-presid

57、ential candidate Sarah Palin. Couric took on-camera walks with Palin. As the two women walked, Couric asked challenging questions and refused to back down when Palin appeared to struggle with answers. The interviews produced a more favorable impression of Palin among audience members. This led many

58、to believe that Courics work contributed to Palin and her running mate John McCains eventual defeat in the November elections. A younger generation of viewers is going even further to find appealing personalities on the nightly news. They wait until 11 pm to switch on their TVs, when they can catch

59、The Daily Show with Jon Stewart. Comedian-anchor Stewart delivers a unique brand of news, social commentary and satire. In a 2007 poll, Stewart ranked as one of the top four most admired anchors in the US. A rising number of college students and other young people have cited Stewarts Daily Show as t

60、heir main source of news. For a man who has referred to himself as fake anchor delivering fake news, this is no small accomplishment. To his loyal and growing audience, its all about personality. 67. The major news networks in the US include all except_.A. NBCB. VOAC. ABCD. CBS68. Which one is not t

61、he feature of the networks of the US?A. They strive for unique personalities in their fields and styles.B. Sometimes anchors leave the studio to report directly from the site of breaking news.C. Anchors dont really have to go out into the field to conduct hard-hitting interviews.D. Anchors need seri

62、ous journalistic education.69. Why did the audience begin to accept Couric as a professional anchor?A. Because she got professional education.B. She was not serious for the job of primetime news anchor. C. She conducted a series of interviews with then-vice-presidential candidate John McCain.D. Her

63、interviews helped defeat the competitor of Palin in the November elections.70. Which is not true about the anchor Stewart?A. Stewart is a fake anchor delivering fake news. B. A younger generation of viewers wait until 11 pm to catch The Daily Show with Jon Stewart.C. Comedian-anchor Stewart delivers

64、 a unique brand of news, social commentary and satire.D. In a 2007 poll, Stewart ranked as one of the top four most admired anchors in the US. FThe Internet has opened up a whole new online world for us to meet, chat and go where weve never been before. But just as in face to face communication, the

65、re are some rules of behavior that should be followed when on line. _71_ Imagine how youd feel if you were in the other persons shoes. For anything youre about to send: ask yourself, “Would I say this to the persons face?” If the answer is no, rewrite and reread. _72_ If someone in the chat room is

66、rude to you, your instinct (本能) is to fire back in the same manner. But try not to do so. _73_ If it was caused by a disagreement with another member, try to fix the situation by politely discussing it. Remember to respect the beliefs and opinions of others in the chat room. _74_ Offer advice when a

67、sked by newcomers, as they may not be sure what to do or how to communicate. When someone makes a mistake, whether its a stupid question or an unnecessarily long answer, be kind about it. If its a small mistake, you may not need to say anything. Even if you feel strongly about it, think twice before

68、 saying anything. Having good manners yourself doesnt give you license to correct everyone else. _75_At the same time, if you find you are wrong, be sure to correct yourself and apologize to those that you have offended. It is not polite to ask others personal questions such as their age, sex and ma

69、rital status. Unless you know the person very well, and you are both comfortable with sharing personal information, dont ask such questions. A. Its natural that therere some people who speak rudely or make mistakes online. B. Repeat the process till you feel sure that youd feel comfortable saying th

70、e words to the persons face. C. Everyone was new to the network once. D. The basic rule is simple: treat others in the same way you would want to be treated. E. When you send short messages to a person online, you must say something beautiful to hear. F. You should either ignore the person, or use y

71、our chat software to block their messages. G. If you do decide to tell someone about a mistake, point it out politely. 第四部分:书面表达(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下面划一横线,并在该词下面写出修改的词。 注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词;

72、2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Not all people like to work and everyone likes to play. All over the world men and woman, boys and girls enjoy sports. Since long ago, many adults and children called their friends together to spend hours, even days play games. One of the reasons people like to play is that

73、 sports help them to live happy. In other words, they help to keep people strong and feel good. When people are playing games, they move a lot. That is how sports are good activities for their health. Having fun with their friends make them happy. Many people enjoy sports by watching the others play

74、. In American big cities, thousands sell tickets to watch football or basketball games.第二节 书面表达(满分25分)NEW CENTURY广告公司正在招聘大量广告模特,假定你是李华(男女不限)对该工作很感兴趣,请给该公司写一封求职信,包括下列要点:1. 对自己的背景简单介绍。2. 对自己的外形条件进行一定描述。3. 指出自己的特点适合拍什么样的广告。注意:1. 词数120左右; 2. 可适当增加细节,以使行文连贯; 3. 开头语和结束语已为你写好。Dear Sir/Madam,Im looking forw

75、ard to your reply.Sincerely yours,Li Hua参考答案21.C【解析】考查名词词义辨析。句意:如果他想要对流程如何运行,事情如何发生作出假设,一个成功的科学家需要想象力。permission允许,许可;invention发明,虚构;imagination想象力,空想;convention大会,约定,习俗。故选C。22.A【解析】考查动词辨析。句意:尽管他没有任何正式的资格,但是他努力做得很好。do well for oneself兴旺,发达,成功,变得富裕起来。managed管理,设法做成;succeeded成功,接替;arranged安排,整理;convin

76、ced说服,使确信。故选A。23.B【解析】考查动词辨析。句意:他抓了抓他被虫子咬过的地方。snatched夺得,抽空做;scratched抓,刮;挖出;squeezed压榨,挤压;stretched伸展,张开。故选B。24.C【解析】考查动词辨析。句意:人不知不觉就变老了。(你还没有意识到,老年期就慢慢爬向你了。)get到达,获得;sweep扫除,席卷;creep爬行,慢慢地移动;put放,移动。creep up on爬向,悄悄降临。故选C。25.D【解析】考查动词辨析。句意:我们过了一个了不起的假期:只有后两天被天气稍微破坏了。damaged毁灭,损毁;hurt使受伤,痛苦;ruined毁

77、灭,使破产;spoiled糟蹋,破坏。故选D。26.C【解析】考查动词辨析。句意:医生们的目的是更专注于预防而不是治疗。produce生产,创作;advance提出,预付,进展;concentrate集中,专心;contribute贡献,出力,捐献。故选C。27.C【解析】考查动词辨析。句意:不满16岁的母亲有资格领取每周25美元的育儿补贴。commanded命令,指挥,控制;advised建议,劝告,忠告;entitled乘坐,使有权利;prepared准备,使适合。be entitled to有权,有的资格。故选C。28.A【解析】考查形容词辨析。句意:她是如此多愁善感,以至于当她的宠物兔

78、子死了时,她哭了好多天。sensitive敏感的,易受伤害的;sensible明智的,明显的;imaginative虚构的,富于想象的;impressive感人的,令人钦佩的。故选A。29.A【解析】考查动词短语。句意:他离开了她两年,然后回来希望重头再来。pick up捡起,学会;take up拿起,开始从事;make up组成,弥补,编造;look up仰望,查阅,拜访。take up一般表示比较郑重地从事某事,pick up描述的动作比较轻松,随便。根据语境可知选A。30.A【解析】考查短语辨析。句意:他胃口很好,很快就吃完了大量食物。get through通过,到达,做完;come o

79、ver过来,顺便来访;meet with符合,偶然遇见;build up增进,加强。本句中get through表示吃完的含义,故选A。31.C【解析】考查动词辨析。句意:在她度假时,她无可奈何地生病了。come来,开始,出现;turn转动,转弯;fall落下,变成,来临;go去,达到,运转。短语fall ill生病。故选C。32.B【解析】考查时态辨析。句意:打扰了,先生。你愿意帮我一个忙吗?当然了。什么事?我想知道你是否能告诉我如何填这个表格。根据语境可知下文描述的是刚才正在进行的动作,故用过去进行时态。故选B。33.B【解析】考查虚拟语气。句意:我很难想象如果我不是在十七岁时爱上了家乡的

80、梅林达考克斯考克斯图书馆,我现在正在做什么。根据语境可知本句表示的是对过去的假设,故条件从句的谓语用过去完成时(had+过去分词),主句谓语用wouldhave过去分词。选B。34.A【解析】考查非谓语动词。句意:他让我重复他的指令来确保我明白在他离开后应该做什么。前一空为动词不定式作目的状语,表示具体的,将要进行的动作。后一空用动词不定式作表语,表示将来计划打算进行的动作。what是do的逻辑宾语,故不定式中用被动语态。选A。35.B【解析】考查定语从句。句意:多萝西总是高度赞扬她在剧中的角色,这当然让其他人不高兴。本句为非限定性定语从句,先行词为前文整句话内容,故关系词用which。thi

81、s和what不能用作定语从句的关系词,that不能用于非限定性定语从句,故选B。36C【解析】根据前一句可知句意为:他是一个普通男孩,但是他生来就耳聋。normal普通的,正常的。故选C。37B【解析】根据下文“人们同意为雷吉设立一个节日”可知人们都喜欢雷吉。be fond of喜欢。故选B。38D【解析】根据前两句描述可知雷吉耳聋,故此处指的是人们总是有区别地对待他。always总是。故选D。39A【解析】根据后半句描述可知孩子们怕他们会伤害到雷吉。hurt伤害。故选A。40B【解析】结合语境可知此处指的是向他击来的球。in ones direction朝向某个人。故选B。41A【解析】根据

82、后半句可知此处指的是大人们好像认为雷吉不能明白他们的意思。understand明白,理解。故选A。42B【解析】根据前一句可知他的朋友米歇尔决定必须改变这种状况。change改变。故选B。43A【解析】结合语境可知此处指的是米歇尔今年设法说服了他的父亲。manage to do sth设法做成某事。故选A。44D【解析】根据下文描述可知此处指的是为耳聋的人预留出一天作为节日。festival节日。故选D。45C【解析】根据上一段描述可知人们喜欢这个想法。idea主意,想法。故选C。46D【解析】根据上一段“During that whole day everyone would have to

83、 wear earplugs”可知此处指的是在耳朵里面塞上耳塞。故选D。47C【解析】根据下文“laughter”可知那天早晨充满了玩笑和笑声。joke笑话,玩笑。故选C。48A【解析】根据下文“when you couldnt hear anything”可知此处指的是困难的生活。difficult困难的。故选A。49B【解析】根据前文描述可知雷吉是个耳聋的人。deaf耳聋的。故选B。50A【解析】句意:这意味着他要被像其他男孩那样对待。treat对待。故选A。51B【解析】句意:人们看到了他全新的一面。此处代词指代的是雷吉。故用him。选B。52D【解析】根据常识可知听不到的人通常是用手势

84、来表达自己的想法,gesture手势。故选D。53C【解析】句意:人们被他的智力和找到方法解决几乎任何问题的能力震惊了。surprise使惊奇。故选C。54D【解析】句意:他们意识到他一直就是那样。realize意识到。故选D。55C【解析】结合语境可知此处指的是,人们意识到雷吉在日常生活中只是比别人多需要一点时间来交流。communicate交流。故选C。【备注】这是一篇记述文。文中主要讲述了人们为了帮助一个耳聋的小男孩而设立了一个特殊的节日的故事。56A【解析】推理判断题。根据第一段 “every day I taught English to my students.”可知作者可能是一个

85、英语老师。故选A。57B【解析】词义猜测题。根据前一句“So moms cooking and criticizing read out as I love you.”可知这个单词指的是前文提到的从母亲做饭和批评中读出“我爱你”的含义来。故选B。58D【解析】细节理解题。根据“So moms cooking and criticizing read out as I love you.” “her mother met her at the door and hugged her.”以及“and bought her a bouquet.”可知在中国人的文化中,做饭,批评,拥抱和买花都可以当作

86、是爱的表示。故选D。59B【解析】主旨大意题。阅读短文可知这篇短文中作者主要是讲述了中外之间在表达“我爱你”这一含义时的文化差异。文中鼓励我们表达自己对亲人的爱意。故选项B最符合本文主题。【备注】这篇短文中作者主要是讲述了中外之间在表达“我爱你”这一含义时的文化差异。文中鼓励我们表达自己对亲人的爱意。60C【解析】主旨大意题。这篇短文主要谈到了由于行人醉酒引发的交通事故问题。故选C。61B【解析】细节理解题。根据第二段“In fact, they are intoxicated(喝醉的) more frequently-and with higher blood alcohol levels-

87、than drunken drivers who are killed in accidents, various studies have shown.”可知在有关行人的交通事故问题中,最严重的问题是他们的血液酒精浓度比喝醉酒的司机还要高。故选B。62A【解析】推理判断题。根据第二段“Forty percent of adult pedestrians involved in fatal crashes have a blood alcohol level of at least 0.10-which by law in most states signifies intoxication,

88、 compared to only 25 percent of drivers in deadly accidents, according to recent federal data.”可知在致命的车祸中涉及到的成年行人有40%血液酒精含量最低在0.10,这在大多数州的法律中意味着喝醉了。而根据最近的联邦数据,在致命的车祸中只有25%的司机喝醉。故40%25%15%,选A。63A【解析】推理判断题。根据第五段“Blomberg, whose consulting company found ”布隆伯格,他的调查公司发现。可知他是一个交通事故方面的研究人员。故选A。【备注】这篇短文主要谈到了

89、由于行人醉酒引发的交通事故问题。64C【解析】词义猜测题。根据本段前文 “Burton challenged Depp, casting him as Edward in Edward Scissorhands (1990):”可知这个单词指的是“Edward Scissorhands”这部电影。故选C。65D【解析】细节理解题。根据第一段“Tim Burton and Johnny Depp”,第二段“Quentin Tarantino and Uma Thurma”, “Leo Di Caprio and Martin Scorsese”可知他们都是导演和演员的伙伴关系,故选D。66A【解

90、析】细节理解题。根据倒数第二段“So, when Burton signed on to make Alice in Wonderland, there was little doubt he would take Depp down the rabbit hole.” little表示否定含义,a little表示肯定含义,故选项A说法错误。选A。【备注】这篇短文主要介绍了好莱坞电影节一对导演和演员的黄金搭档波顿和德普。67B【解析】细节理解题。根据第一段 “The three major news networks in the United States NBC, ABC, and CB

91、S”可知美国主要的三个新闻网络不包括VOA。故选B。68C【解析】细节理解题。根据第一段“strive for unique personalities in their fields and styles.”可知排除选项A;根据第二段“where anchors leave the studio to report directly from the site of breaking news.”可知排除选项B;根据第五段“In addition to reporting from behind a desk, they go out into the field to conduct ha

92、rd-hitting interviews with important political and cultural figures.”可知选项C与短文描述不一致;根据第五段“As anchors, they need serious journalistic education”可知排除选项D。故选C。69D【解析】细节理解题。根据八九十段描述,可知开始被观众所接受是因为她对佩林的采访帮助她击败了竞争对手。故选D。70A【解析】细节理解题。根据倒数第二段“Comedian-anchor Stewart delivers a unique brand of news, social comm

93、entary and satire.”可知Stewart 发布的不是虚假新闻。故选项A说法错误。【备注】这篇短文主要介绍了美国新闻主播的工作以及两个著名的新闻主播。71D【解析】后文讲到“Imagine how youd feel if you were in the other persons shoes.”如果你站在另一个人的位置应该感觉如何。可知此处应该指的是“用你想要被对待的方式去对待别人”,故选D。72B【解析】根据上文的句子“For anything youre about to send: ask yourself, Would I say this to the persons

94、 face?”可知这里指的是“重复这个过程,直到你有把握当面对这个人说这些话而感到舒服”。故选B。73F【解析】根据上文的句子“If someone in the chat room is rude to you, your instinct (本能) is to fire back in the same manner. But try not to do so.”可知这里指的是“你应该要么不理这个人,要么使用聊天软件拦截他们的对话”。故选F。74C【解析】根据下文的句子“Offer advice when asked by newcomers, as they may not be sur

95、e what to do or how to communicate.”可知这里指的是“每个人曾经对这个网络都是陌生的”。故选C。75G【解析】根据上文的句子“Having good manners yourself doesnt give you license to correct everyone else.”可知这里指的是“如果你确实决定告诉某人一个错误,要礼貌地指出”。故选G。【备注】随着网络的普及,人们在网上交流的越来越多。但是在网上交流也有一些规定要遵守。Not all people like to work everyone likes to play. All over th

96、e world men and , boys and girls enjoy sports. Since long ago, many adults and children called their friends together to spend hours, even days games. One of the reasons people like to play is that sports help them to live . In other words, they help to keep people strong and good. When people are p

97、laying games, they move a lot. That is sports are good activities for their health. Having fun with their friends them happy. Many people enjoy sports by watching the others play. In American big cities, thousands tickets to watch football or basketball games.【解析】第一处:and改为but。句意:不是所有人都喜欢工作,但是每个人都喜欢玩

98、。not . but .不是而是,此处表示转折关系。第二处:woman改为women。此处指的是全世界的男人和女人们。故woman应该用复数。第三处:called前面加have。根据时间状语“Since long ago”可知本句应该用现在完成时态。本句主语adults and children是由and连接的并列主语,故助动词用have。第四处:play改为playing。此处为spend (in) doing结构。第五处:happy改为happily。句意:运动有助于他们幸福地生活。此处应该用副词作状语修饰live。第六处:feel改为feeling。句意:它们有助于人们身体强壮,感觉良好

99、。此处feel和被修饰词people是主谓关系,故用现在分词作宾语补足语。此处强调一直做某事。第七处:how改为why。句意:那就是运动对他们的健康来说是好活动的原因。本句是表语从句,从句中缺少原因状语,故填why为什么。第八处:make改为makes。本句主语“Having fun with their friends”表示抽象含义,故谓语动词用三单形式。第九处:the others改为others。此处指的是观看其他人做运动。the others其余的;others其他人,本句中指的是其他人。第十处:sell改为buy。根据下文“to watch football or basketball games”可知此处指的是买票来看足球或者篮球比赛。buy买;sell销售。【备注】这篇短文主要谈到了人们对于体育运动的爱好问题。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1