收藏 分享(赏)

湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:344705 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:15 大小:114.50KB
下载 相关 举报
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共15页
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共15页
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共15页
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共15页
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共15页
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共15页
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共15页
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共15页
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共15页
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共15页
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共15页
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共15页
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第13页
第13页 / 共15页
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第14页
第14页 / 共15页
湖北省枣阳市高级中学高一5月月考英语试题 WORD版含答案.doc_第15页
第15页 / 共15页
亲,该文档总共15页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、枣阳市高级中学2014-2015学年高一下学期5月月考英语试题学校:_姓名:_班级:_考号:_第一部分,听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一小题,从题中所给出的A.B.C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。1. What does the man advise the woman to do this weekend?Go camping B. Stay home C. Go swimming2. How much should th

2、e woman pay?A. $16 B. $18 C. $203. Which sports does the woman like?Skating. B. Swimming C. Boating. 4. How does the woman usually go shopping?By car. B. By bus. C. On foot 5. Where will the woman go?To a clothing store. B. To a party. C. To the bank. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个

3、小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6-8题。6. Where are the speakers?In a car. B. In the open air. C. At a hotel. 7. When does the conversation take place?A. At night. B. In the afternoon. C. In the morning.8. Why do the speakers de

4、cide to go home?A. .They feel a bit hungry. B. There is too much noise. C. It is very late. 听第7段材料,回答第9-11题。9. What did Mike do last night?A. He went to the police station. B. He drove into a drugstore and broke it up.C. He went shopping with his girlfriend. 10. Who did Mike have a quarrel with?A. A

5、 storekeeper. B. A policeman. C. His girlfriend. 11. Where is Mike now?A. In a store. B. At the police station. C. At home. 听第8段材料,回答第12-14题。12. In which month is the ticket to Madrid most expensive? A. March. B. July. C. May.13. How much should two people pay for the tickets if they go to Madrid in

6、 June?A. $1,050. B. $920. C. $960. 14. Whats the man most probably?A. A clerk B. A pilot. C. A guide.听第9段材料,回答第15-17题。15. What does the conversation take place?A. In a travel agency B. In a hotel. C. In a booking office. 16. What does the woman think about the price of the trip?A. Reasonable B. Low.

7、 C. High. 17. How many days ahead does the man need to book?A. 4 days. B. 3 days. C. 2 days. 听第10段材料,回答第18-20题。18. What can we learn about the speaker?A. He doesnt like sports. B. He likes traveling very much. C. He doesnt like watching TV. 19. Why does the speaker watch Channel 44?A. It is the loca

8、l news channel. B. It is the movie channel.C. The weather reporter is good and beautiful. 20. Whats the first thing the man usually does when he travels to other countries?A. Find a nice hotel. B. Have a good meal. C. Look for an English-language newspaper. 第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)二、完形填空(共20小题, 每小题1.5

9、分,满分30分) The young woman entered the pool where an injured dolphin(海豚) was swimming.Despite her fear, she felt strong wearing her new leg.In her second grade.Maja _ her cousin,Jasmina.After Jasminas death,Maja swore she would honor the little girl by _ with a dolphin, an animal that both girls _. “

10、Jasmina never got the chance to do it.” says Maja, now 32, “so I _ that someday Id do it for her.”In high school, Maja was _ about sports.She even planned to become an athlete._, in 1993, during the civil war in her home country, a bomb _ her left leg.After two years _ in the US., Maja received her

11、first artificial (人造的)leg, but _ it didnt fit well, walking for Maja was very painful. _, she managed to graduate from a local high school.Then after receiving a _ from Saint Francis University, she got a job at an insurance firm and _ started her own company.To relax, Maja _ often watch the dolphin

12、s play at an aquarium(水族馆)near her home.A young dolphin, Winter, who had lost its tail, caught her _. One day, Maja happened to see trainers _ Winter with a hightech tail.When they were done, Winter swam freely in the water.Maja was _.She managed to find the inventors of Winters tail.Within ten days

13、, she had a new leg which freed her of the _ that had troubled her for almost 16 years.Now Maja was ready to keep her _.She went to the aquarium, lowered herself into the pool and held out a hand to Winter, who approached _, then swam away.After a few minutes, the dolphin let Maja _ its back. Finall

14、y, the two began to swim around the pool together.1A.lost Bvisited Crescued Dleft2A.talking Bliving Cswimming Dsurfing3A.adored Badopted Cpossessed Dpurchased4A.pretended Bdecided Cpreferred Dagreed 5A.positive Benthusiastic Cparticular Dcurious 6A.Undoubtedly BSurprisingly CStrangely DUnfortunately

15、7A.took away Btook over Ccut down Dcut out8A.study Boperation Ctreatment Dexperiment9A.until Bbecause Calthough Dif10A.Otherwise BTherefore CBesides DHowever11A.scholarship Bdegree Cprize Dnotice12A.gradually Bactually Ceventually Dnaturally13A.might Bshould Ccould Dwould14A.eye Bleg Cnose Dhand15A.

16、decorating Bguiding Cmarking Dfitting16A.inspired Bpuzzled Cshocked Damused 17A.worry Bsadness Cpain Dfear18A.appointment Bpromise Crecord Dhabit19A.blindly Bangrily Cgratefully Dcautiously 20A.strike Bcover Ctouch Dwipe三、阅读理解(共22小题, 每小题2分,满分24分) Phantom vibrations-the phenomenon where you think you

17、r phone is vibrating but its not-have been around since the mobile age. Today, theyre so common that researchers have devoted studies to themFor Valerie Kusler, who works on a cattle farm, the feeling is complicated by the cows“The cowsmoo is very muffled, it kinda sounds likeerrrr,”she says.“So tha

18、ts very similar to what my phone sounds like when it vibrates on my desk or in my purse.”Other people may not confuse cows for their phones, but research shows phantom vibration symptom is a near-universal experience for people with smartphones.Nearly 90 percent of college undergraduates in a 2012 s

19、tudy said they felt phantom vibrations. The number was just as high for a survey of hospital workers, who reported feeling phantom vibrations on either a weekly or monthly basis“Something in your brain is being triggered(触发)thats different than what was triggered just a few short years ago,” says Dr

20、 Larry Rosen, a research psychologist who studies how technology affects our minds.“If youd asked me 10 years ago, or maybe even five years ago if I- felt an itch beneath where my pocket of my jeans was, and asked me what I would do, Id reach down and scratch it because it was probably a little itch

21、 caused by the neurons firing(神经元刺激),”he says. Now, of course, the itch triggers him to reach for his phone. Rosen says its an example of how our devices are changing how our brains process information“were seeing a lot of what looks like obsessive behavior. People who are constantly picking up thei

22、r phone look like they have an obsession. They dont look much different from someone whos constantly washing their hands. Im not saying that it is an obsession, but Im saying that it could turn into one, very easily, Rosen says.While 9 out of 10 participants in the study of college students said the

23、 vibration feeling bothered them only a little or not at all, Rosen still recommends backing away from our phones every once in a while to keep our anxiety levels down.“One of the things Im really adamant about in spite of being very pro-technology, is just away from the technology for short periods

24、, Rosen saysAnd by short periods. I mean; maybe just 30 minutes or an hour.”21According to the article, phantom vibrations_A. are mainly caused by neurons firingB. affect people mostly working on farmsC. help our brains better process informationD. started troubling people in recent years22The under

25、lined word adamant in the last paragraph probably means_.A. curious B. determined C. satisfied D. cautious23It can be concluded from Larry Rosens research that_.A. phantom vibrations could probably result in obsessive behaviorB. the use of smart phones has completely changed the way our minds workC.

26、 most people feel uncomfortable when they experience phantom vibrationsD. hospital workers are more likely to suffer from phantom vibrations than students24According to Larry Rosen, the most effective measure against phantom vibrations is to_A. move to a quieter neighborhoodB. stop using smartphones

27、 in poor conditionC. take a break from using smartphones occasionallyD. keep a close watch on your anxiety levels Your body, which has close relations with the food you eat, is the most important thing you own, so it needs proper treatment and proper nourishment (营养). The old saying “An apple a day

28、keeps the doctor away” is not as silly as some people think. The body needs fruit and vegetables because they contain vitamin C. Many people take extra vitamins in pill form, believing that these will make them healthy.But a good diet is made up of nourishing food and this gives all the vitamins you

29、 need. The body doesnt need or use extra vitamins, so why waste money on them?In the modern western world, many people are too busy to bother about eating properly. They throw anything into their stomachs, eating hurriedly and carelessly. The list of illnesses caused or made worse by bad eating habi

30、ts is frightening.25“Your body has close relations with the food you eat.”It really means that _.A. all kinds of food you eat can be made into your bodyB. what you eat has great effect on your healthC. your body is made up of the food you eatD. the more you eat, the fitter you will feel26The old say

31、ing referred to in the passage tells us that _.A. eating apples regularly does lots of good to our healthB. the apple is the best among all kinds of fruitsC. apples can take the place of doctorsD. an apple is a sure cure for illness27In the second paragraph, the writer tries to let us know _.A. our

32、bodies need food or we cant liveB. often eating apples is a good habitC. taking extra vitamin pills is completely uselessD. a good diet is of great importance for our health28In the modern western countries _.A. people dont want to pay more attention to their eatingB. people throw everything into th

33、eir stomachs without chewingC. lots of peoples illnesses are caused or made worse by bad eating habitsD. people are only too busy to cook meals for themselves29From the passage we can draw a conclusion that if we want to keep healthy, we should _.A. only eat an apple a dayB. eat properlyC. take as m

34、any vitamin pills as possibleD. throw something into our stomachs slowly and carefully In England, we look forward to our birthdays for 364 days a year!We invite special people to celebrate it with us.The PresentsPresents are opened as soon as the children are awake. They cant wait for the birthday

35、cake later in the day!The CardsFriends and family send birthday cards. Sending birthday cards is a custom (风俗) that began in England about 100 years ago.The PartyThe birthday child will have a party to which friends and family are invited. Visitors to the party bring presents for the birthday child.

36、 The children play games such as musical chairs and pass the parcel (包裹).The CakeThe birthday cake is decorated on a theme (主题). A candle for each year is lit and placed on top and the child blows out the candles making a wish. We dont put objects inside the cake as stated on many websites.The Bumps

37、 (碰撞)It used to be traditional for the birthday child to have the bumps. Friends would hold the child by the legs and under the arms and lift the child up and down bumping them gently on the ground. The number of bumps given is the age of the child plus one for extra good luck. As this can be danger

38、ous, clapping (拍手) is often done instead.The SweetsSome children do take sweets to school to share with their classmates on their birthdays.30 In England, the birthday present is opened _.A. before the child wakes upB. immediately after the child wakes upC. as soon as the child gets upD. during the

39、birthday party31 If Alice is celebrating her 7th birthday, how many bumps will she be given?A. Six. B. Seven. C. Eight. D. Nine.32 Which of the following facts about birthdays in England is NOT true?A. All the children will receive birthday cards on their birthdays.B. Clapping is often done for the

40、birthday child.C. Objects meaning good luck are usually placed inside the birthday cake.D. Nowadays children may share sweets with their classmates on their birthdays.33 What would be the best title for this passage?A. How birthdays are celebrated in the worldB. Where to hold an English birthday par

41、tyC. What to send when invited to a childs birthdayD. How English children celebrate their birthdays Wealth starts with a goal saving a dollar at a time. Call it the piggy bank strategy(策略). There are lessons in that time-honored coin-saving container. Any huge task seems easier when reduced to baby

42、 steps. I f you wished to climb a 12,000-foot mountain, and could do it a day at a time, you would only have to climb 33 feet daily to reach the top in a year. If you want to take a really nice trip in 10 years for a special occasion, to collect the $15,000 cost, you have to save $3.93 a day. If you

43、 drop that into a piggy bank and then once a year put $1,434 in a savings account at 1% interest rate after-tax, you will have your trip money. When I was a child, my parents gave me a piggy bank to teach me that, if I wanted something, I should save money to buy it. We associate piggy banks with ch

44、ildren, but in many countries, the little containers are also popular with adults. Europeans see a piggy bank as a sign of good fortune and wealth. Around the world, many believe a gift of a piggy bank on New Years Day brings good luck and financial success. Ah, but you have to put something in it.

45、Why is a pig used as a symbol of saving? Why not an elephant bank, which is bigger and holds more coins? In the Middle Ages, before modern banking and credit instruments, people saved money at home, a few coins at a time dropped into a jar or dish. Potters(制陶工) made these inexpensive containers from

46、 an orange-colored clay(黏土) called “pygg,” and folks saved coins in pygg jars. The Middle English word for pig was “pigge”. While the Saxons pronounced pygg, referring to the clay, as “pug”, eventually the two words changed into the same pronunciation, sounding the “i” as in pig or piggy. As the wor

47、d became less associated with the orange clay and more with the animal, a clever potter fashioned a pygg jar in the shape of a pig, delighting children and adults. The piggy bank was born.Originally you had to break the bank to get to the money, bringing in a sense of seriousness into savings. While

48、 piggy banks teach children the wisdom of saving, adults often need to relearn childhood lessons. Think about the things in life that require large amounts of money- college education, weddings, cars, medical care, starting a business, buying a home, and fun stuff like great trips. So when you have

49、money, take off the top 10%, put it aside, save and invest wisely. 34What is the piggy bank strategy?A. Paying 1% income tax at a time.B. Setting a goal before making a travel plan.C. Aiming high even when doing small things.D. Putting aside a little money regularly for future use.35Why did the writ

50、ers parents give him a piggy bank as a gift?A. To delight him with the latest fashion.B. To encourage him to climb mountains.C. To help him form the habit of saving.D. To teach him English pronunciation.36What does the underlined word “something”(Paragraph 3) most probably refer to?A. Money B. Gifts

51、C. Financial success D. Good luck37The piggy bank originally was _.A. a potters instrumentB. a cheap clay containerC. an animal-shaped dishD. a pig-like toy for children38The last paragraph talks about _.A. the seriousness of educating childrenB. the enjoyment of taking a great tripC. the importance

52、 of managing moneyD. the difficulty of starting a business A Japanese company has ordered its employees to get the same hairstyles- to help save energy.Tokyo-based Maeda Corporation has announced the move as part of a national campaingn to cut energy use.Since Fukushima nuclear plant was destroyed i

53、n the earthquake and tsunami that struck Japan in March, 2011, the countys government has asked its people to slash their energy consumption.Men are expected to sport a short back-and-sides, slightly longer on the top, while women have been asked to wear short hair with a fringer (刘海) that can be sw

54、ept to one side.Chizuru Inoue, a spokesman for Maeda Crop, said: “Our company is very devoted to protecting the environment and we encourage our staff to adopt many environment-friendly actions.”“We are not sure of the data yet, but we believe if people have short hair they do not need to use their

55、hairdryers for so long and they will use less water. If all our staff do this, then it may save a lot of power.”There is another advantage for employees of the construction firm, Ms. Inoue added, as it is easier to make short hair neat again after staff had been wearing hard hats. She said a lot of

56、staff had been calling for information on where they can get their hair cut in the correct style.Following the Fukushima nuclear disaster in March, Japan has been struggling to produce enough electricity for the tsunami ended production at the Fukushima plant. The disaster resulted in a review of th

57、e countrys energy policy that now means less than a quarter of its remaining nuclear plants are in use. The government has talked about a move away from nuclear energy towards more sustainable (可持续性的) technologies. Many government institutions have taken measures to save power, including a reduced u

58、se of air-conditioning in offices and schools.39What does the underlined word ”slash” in Paragraph 2 probably mean?A. Stop B. MaintainC. Change D. Reduce40According to Chizuru Inoue, there are _ advantages for the employees to have short hair.A. 2 B. 3 C. 4 D. 541What can we infer from the last para

59、graph?A. Japan can provide enough electricity for its people.B. The present situation of Japans energy is worrying.C. Sustainable technologies are replacing nuclear energy.D. One fourth of Japans nuclear plants are out of order.42Whats the main idea of the text?A. Japan takes steps to protect the en

60、vironment.B. Japan is moving towards sustainable technologies.C. A Japanese company takes measures to save energy.D. Japan starts a campaign to save energy across the country.五、短文改错(题型注释)43短文改错(共10小题;每小题1分)下文中共有10处错误。在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。把多余的词用斜线()划掉。在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只

61、允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I am a 18 year-old middle school studentI have been busy in my study and seldom helped my parents with the houseworksFeeling quite sorry for that, and I begin to think about what to do to helpLast Sunday, when my parents went out shop, I suddenly got an idea: why not giving the

62、 rooms a throughout cleaning? Firstly I collected both the books, newspapers and other things scattered in the rooms and put it in placeThen I wiped the dust off all the furnitureAfter that, I swept and mopped the floorsAt this very moment, my parents came back and were quite surprising to see all t

63、he rooms tidy and floors shiningMy mother gave me a hug and I see satisfaction in her eyesTired as I was, I never felt so happy六、阅读填空(共10小题;每小题1分,满分10分) My older brother and I are busy 44 (arrange) a trip to Africa. We will leave London on 15 July, and well be flying to Morocco. We are going to trav

64、el on camels 45 the Sahara Desert. After the trip by camel, were going to travel down the River Nile. Well start at Lake Victoria. A little way down the river from Lake Victoria, the water 46 (actual) gets quite rough. So, well go white-water rafting, 47 is quite dangerous, but very exciting! After

65、white-water rafting, were going on a trip to see wild animals in Kenya. 48 well be walking for almost two weeks, Ill need to buy a large, strong, light backpack 49 advance to carry my 50 (supply) of food and water. It is so dangerous that our guides will have guns 51 (scare) the animals away if they

66、 come too near. I really want to see 52 elephant close up. After that, well be moving on to Tanzania, 53 were going to climb Mount Kilimanjaro. The African part of our trip will take about four weeks and we will surely have a happy time. 七、书面表达(25分)54假如你是李华,是高一某班班长。为了丰富同学们的课外生活,班级准备成立一个自行车俱乐部(cyclin

67、g club)。请你根据下面的提示,用英语写一则口头通知。通知如下:每周训练一次,由体育老师辅导。安排在每周三下午第三节的课外活动时间;自行车自备;活动免费;到班长那里报名(sign up)。注意:1. 可适当增加细节以使行文连贯;2. 词数100 左右。参考答案 1A2C3A4B5B6D7A8C9B10D11B12C13D14A15D16A17C18B19D20C【解析】1答案A2答案C3答案A4答案B5答案B6答案D7答案A8答案C9答案B10答案D11答案B12答案C13答案D14答案A15答案D 16答案A17答案C18答案B19答案D20答案C 21D22B23A24C【解析】试题分

68、析:你是否老是觉得手机震动了,即使它根本都不在你旁边?21D推理判断题。错觉手机震动当然是伴随着手机时代而来,根据第一段最后一句“Today, theyre so common that researchers have devoted studies to them”(目前,它们(错觉手机震动)非常普遍,所以研究者们已经开始对其进行研究了。),可推知:近年来,错觉手机震动已经开始困扰着人们了。故正确答案为A.22B词意推测题。A. curious“好奇的”; B. determined“坚决的;决定了的”; C. satisfied“满意的”; D. cautious“谨慎的,小心的”,根据

69、该段语意可知,尽管Rosen是支持科技的,但确实对一件事报以坚决的态度要离开手机一会儿,30分钟或者一个小时。即通过表示让步的状语in spite of being very pro-technology,可以推知“远离手机一会儿”是Rosen报以坚决态度的一件事,故正确答案为B.23A细节推理题。根据文章倒数第三段Rosen所说的话,“Im not saying that it is an obsession, but Im saying that it could turn into one, very easily”,可知错觉手机震动很可能会导致强迫症的出现。故正确答案为A.24C细节信

70、息题。根据文章最后两段可知,Rosen对于错觉手机震动所给出的调节方法-要偶尔远离你的手机。故正确答案为C.考点:说明文的阅读 25B26A27D28C29B【解析】试题分析:本文是一篇说明文。饮食习惯对于我们的身体健康有至关重要的作用,注意膳食平衡是我们保持身体健康的关键因素。很多人平时不注意吃水果蔬菜而只靠维他命片维持维他命供给,这是非常不合理的。25B句意猜测题。Your body has close relations with the food you eat.“你的身体状况与你吃的食物有紧密的联系”,故答案为B。26A句意猜测题。“An apple a day keeps the

71、doctor away”天天一苹果,生病远离我。故答案为A。27D归纳大意题。第二段But a good diet is made up of nourishing food and this gives all the vitamins you need.“但好的饮食由有营养的食物组成,并能提供所有人体需要的维他命。”,故答案为D。28C细节判断题。根据最后一段The list of illnesses caused or made worse by bad eating habits is frightening.“由于不好的饮食习惯导致疾病或使疾病恶化的例子多的让人害怕。”故答案为C。2

72、9B主旨大意题。通读全文,本文主要介绍了保持好的饮食习惯对于人体来说的重要性,故答案为B。考点:考查说明文阅读 30B31C32C33D【解析】试题分析: 本文主要介绍了在英国给孩子过生日时候的一些习俗,内容涉及了生日礼物,生日贺卡,生日聚会,生日糖果以及生日蛋糕等等。此外,还介绍了用头碰地这一习俗,但是现在这种风俗因为危险而被以拍手取代了。30B细节理解题。根据文中 Presents are opened as soon as the children are awake可以判断选B。31C 推理判断题。根据文章The Bumps部分内容The number of bumps given i

73、s the age of the child plus one for extra good luck.可知孩子过生日时用头碰地的次数应该比年龄多一次,故选C。32C 细节理解题。根据The Cake 部分We dont put objects inside the cake as stated on many websites.可知C选项内容错误。33D主旨大意题。本文主要介绍了在英国孩子在过生日时候的一些习俗,包括生日礼物,生日贺卡以及生日蛋糕等等,故答案选D。考点:考查社会生活类短文阅读 34D35C36A37B38C【解析】试题分析:正如不积跬步无以至千里,不积小流无以成江海。财富也是

74、这样,需要从点滴做起。在本文中作者介绍了the piggy bank strategy也就是存钱策略,并介绍了the piggy bank的起源和目的,号召人们都养成储蓄的好习惯。34D推理判断题。根据文章第二段中If you wished to climb a 12,000-foot mountain, and could do it a day at a time, you would only have to climb 33 feet daily to reach the top in a year. If you want to take a really nice trip in

75、10 years for a special occasion, to collect the $15,000 cost, you have to save $3.93 a day.可知作者用这个例子告诉我们piggy bank strategy就是指每天都存一点钱以备未来之用,选D。35C细节理解题。根据第三段第一句When I was a child, my parents gave me a piggy bank to teach me that, if I wanted something, I should save money to buy it.父母亲给我这个储蓄罐的目的是告诉我

76、:如果想要得到某个东西,就要自己存钱来买。通过这个做法父亲培养他养成存蓄的习惯,选C。36A猜测词义题。根据本句Around the world, many believe a gift of a piggy bank on New Years Day brings good luck and financial success. Ah, but you have to put something in it可知世界各地的人都认为储蓄罐是一个很好的能够带来好运和经济成功的礼物,但是条件是你要向里面放钱。因为储蓄罐就是用来养成存钱的习惯的,如果你不存钱,那就失去了价值。由此判断something

77、指money,选A。37B推理判断题。根据文章第四段中people saved money at home, a few coins at a time dropped into a jar or dish. Pottersmade these inexpensive containers from an orange-colored clay called “pygg,” and folks saved coins in pygg jars.可知以前没有银行的时候,人们就是使用粘土罐来存放零钱的,The piggy ban就是最初的储蓄罐。故B正确。38C主旨大意题。根据末段前两句Origi

78、nally you had to break the bank to get to the money, bringing in a sense of seriousness into savings. While piggy banks teach children the wisdom of saving, adults often need to relearn childhood lessons.可知本段讲述的是储蓄罐的重要性,储蓄罐不仅可以帮助孩子养成存钱的好习惯,而且对成年人也是有好处的,所以选C。考点:考查社会生活类短文阅读 39D40A41B42C【解析】试题分析:文章主要讲一

79、家日本公司通过要求员工统一剪短发以节约能源,反应了日本在福岛核电站事故后能源紧缺的现状。39推理判断题。由第一段“to help save energy”可以推断出日本政府要求人们减少能源使用,从而达到节约能源的目的。故选D。40推理判断题。由“they will use less water”及“then it may save a lot of power”可知员工剪短头发共有两点好处。故选A。41推理判断题。最后一段主要讲福岛核电站事故后日本国内能源紧缺,政府在想法研究替代核电的可持续能源技术以及各个政府机构都在减少用电。说明日本当下的能源现状不容乐观。故选B。42主旨大意题。文章主要讲

80、一家日本公司通过要求员工统一剪短发以节约能源,从而反应了日本在福岛核电站事故后能源紧缺的现状。故选C。考点:社会问题类阅读43【小题1】a-an【小题2】in-with【小题3】houseworks-housework【小题4】and去掉【小题5】shop-shopping【小题6】giving-give【小题7】both-all【小题8】it-them【小题9】surprising-surprised【小题10】see-saw【解析】试题分析:我是一个18岁的中学生,由于学习的缘故我很少帮父母做家务。上个星期天,我对房间做了个大清理以此来帮助父母。妈妈回到家后看到这一切,给了我一个大拥抱。虽

81、然我很累,但我很开心。【小题1】a-an 考查冠词。Eighteen紧跟着冠词的第一个音素为元音音素,故把a换成an。【小题2】in-with 考查介词。Be busy with sth. 为固定搭配,故把in改成with。【小题3】houseworks-housework 考查名词。 Housework为不可数名词,故把houseworks改成housework。【小题4】and去掉 考查连词。Feeling quite sorry for that为动名词结构,I begin to think about what to do to help为主句,中间不需要连词,故去掉and。【小题5】

82、shop-shopping 考查动名词。Go out中out为介词,后接动词的ing形式,故把shop改成shopping。【小题6】giving-give 考查搭配。Why not+动词原形,故把giving改成give。【小题7】both-all 考查代词。Both 表示两样东西,all是两者以上,书本不可能只有两本,故把both改成all。【小题8】it-them 考查代词。主语为newspapers and other things是复数,所以把it改为them。【小题9】surprising-surprised 考查形容词。Surprising表示令人惊讶,surprised惊讶,主

83、语为我的父母,故把 surprising改为surprised。【小题10】see-saw 考查时态。全文后面段用过去时,此时时态应与前面gave一致,故把see改为saw。 44arranging45through46actually47 which48Since49in 50supplies51to scare52an53where 【解析】试题分析:作者介绍了非洲之旅的计划和安排。44我哥哥和我安排去非洲的旅行,be busy doing忙于做,所以填arranging。45我们会骑骆驼穿过撒哈拉沙漠。所以填介词through通过。46沿着Lake Victoria顺流而下,水实际上变得

84、很汹涌。使用副词actually实际上。47我们乘坐漂流木筏,这实际上是非常危险的。使用which引导定语从句。48因为我们要走两个星期,我们需要买一个大的牢固的背包.使用连词Since自从。49考查词组:in advance提前。50考查名词“供给”:supplies。51这是如此危险以至于我们的导游将拥有枪,如果动物靠近就将它们吓跑。用不定式做目的状语:to scare。52我真的想看见一头大象走过来.这里使用不定冠词an。53后来我们要继续到坦桑尼亚,在那里我们要爬乞力马扎罗山。使用where引导定语从句。考点: 考查语法填空54 Attention, please, everyone.

85、 As senior middle school students, weve burdened ourselves with a lot of work. To make ourselves enjoy a colorful life and keep fit through physical exercise, weve decided to found a cycling club and organize some activities.We plan to offer basic training once a week, which will be instructed by ou

86、r PE teacher. It will fall on the third period in the afternoon, when students are having after-class activities.It is desired that you take time to join our club, as it is a great way to keep healthy and a good chance to relax ourselves. What needs to be specifically noted is that the activity is f

87、ree of charge, but you should bring your bicycle along.Those who have interest can go to the monitor and sign up.Thats all. Thank you.【解析】 试题分析:试题分析:口头通知一般没有标题Notice和出通知的单位及时间。但开头要说:Attention, please! I have something important to tell you.结尾是Thats all, thank you!通知的正文要写明所做事情的具体时间、地点、概括性内容、出席对象及有关注意

88、事项。布置工作的通知要把工作内容和要求写清楚。口头通知要注意格式,正文是根据要点交代清楚,语言要简洁明了,不能拖沓。【亮点说明】范文叙述的逻辑顺序清晰;时间、地点状语的安排得很巧妙,充分显示了作者的语言功底。范文用时态运用准确。范文以简单句为主,复合句为辅,非常符合口头通知的特点。范文灵活表达要点的方法最值得我们效仿。We plan to offer basic training once a week, which will be instructed by our PE teacher.这句话运用了非限定性定语从句;What needs to be specifically noted is that the activity is free of charge, but you should bring your bicycle along.这句话运用了名词性从句;Those who have interest can go to the monitor and sign up.这句话运用了定语从句。考点:口头通知

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1