1、枣阳市二中2014-2015学年度下学期期中考试高一英语试题听力部分I.听力测试(共20小题;每小题1.5分,满分30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读了一小题,每段对话仅读一遍。1. Why does the woman want to go to America?A. To take language courses.B. To attend a conference.C. To visit some friends.2. What do know a
2、bout Peter Smith?A. He is having lunch at home.B. He is out at the moment.C. He is talking with Mary.3. What is said about the woman?A. She spends more than she earns.B. She saves a lot each month.C. She has a tight budget.4. What do we know about the speakers?A. They are known traveling in Mexico.B
3、. They have been to a festival in Mexico.C. They painted some pictures in Mexico.5. What is the woman doing?A. Helping children with AIDS.B. Raising money for African children.C. Collecting information on African children.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间
4、阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What was the man doing during the earthquake?A. Shouting.B. Running.C. Sleeping.7. How was the man when the earthquake took place?A. He was ill.B. He was helpless.C. He was frightened.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why does the boy love Sunday?A. He c
5、an play basketball.B. He has no classes at school.C. He can watch sports on TV.9. What is the boy expected to do?A. To help with housework.B. To watch a game on TV.C. To have a good rest.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is said about medical development in the future?A. Health care will be free.B. Cancer m
6、ay be cured.C. AIDS may disappear.11. What will make distant places more popular for holiday?A. Better air service.B. Faster air transport.C. Lower cost for air travel. 12. What is the topic of this interview?A. Future ways of travelling.B. Medical progress in the future.C. Changes of life in the ne
7、xt decade.听第9段材料,回答13至16题。13. Where is the woman going now?A. To an art museum.B. To a Chinese restaurant.C. To an underground station.14. Why does the woman come to the city?A. For business.B. For traveling.C. For shopping.15. Why does the man recommend (推荐) the restaurant to the woman?A. The servi
8、ce there is good.B. The food there is tasty.C. The price there is low.16. According to the man, which is the best means of transport to the restaurant?A. The bus.B. The taxi.C. The underground.听第10段材料,回答第17至20题。17. What kind of passage have you just heard?A. A public lecture.B. A radio announcement.
9、C. A government statement.18. What is the main purpose of the event?A. To increase peoples sense of environment protection.B. To invite people to join an environmental organization.C. To persuade families to have an outing in the mountains.19. How many trees are going to be planted today?A.7000. B.2
10、000. C.4000.20. What does the speaker advice volunteers to do?A. To learn some tree-planting skills.B. To come along any time they like.C. To bring along their gloves.答 案I. 1.ABABB 6. CACAB 11.CCABB 16.CBAAC笔试部分评卷人得分一、单项选择(共20小题,每小题1.5分,共30分)1I am not fond of _ music very much, but I do like _ music
11、 they are dancing to.A. 不填; 不填 B. the; the C. the; 不填 D. 不填; the2James didnt turn up last night,did he?No. He _. We had changed our plan.Ashouldnt have comeBneednt have comeCdidnt need to comeDneednt come3Im suffering from a bad cold now. Im feeling terrible, _.A thoughB anywayC indeedD however4 You
12、 were brave enough to argue with Mr. Smith. Well, now I regret _ that.A. to doB. to be doingC. to have doneD. having done5I took a _ from Beijing to Shanghai last year.A journeyB tripC tourD voyage6You _ pay more attention to your behaviour next time.A wouldB canC willD shall7Days later, my brother
13、called to say he was all right, but _ say where he was.A mustntB shouldntC wouldntD mightnt8Because of _ mail we receive, we may not be able to reply to your letter. Please remember to include your full name with your letter.Aa great many ofBa large number of Cthe large amount ofDa great plenty of9H
14、is mother had thought that it would be good for his character to_from home and earn some money on his own.Arun away Btake away Crun away Dget away10-_ skirt is blue._ is red. Which of them do you prefer?-_ is OK. I like their styles.AMy; Hers; NeitherBMy; Hers; EitherCMine; Her; Both DMe; Her; All11
15、 Give me an undisturbed hour and I _ the work Tom has left unfinished.Asee to Bwill see toCwould be seeing to Dhave seen to12Since the earths resources are getting fewer and fewer, recycling industry certainly _ big benefits in the near future.A. promises B. attemptsC. demands D. invests13He has to
16、write a _ composition every other week.Atwo-thousand-wordsBtwo thousands-wordCtwo-thousand-wordDtwo-thousands-words14Whoever is new in the community will soon to the new environment, as everybody here is friendly and helpful.A. applyB. appealC. attachD. adapt15Believe it or not, no bread eaten by us
17、 is as sweet as _ earned by our own labor.A. one B. that C. such D. what16The robber took my purse _ violence.A on B to C for D by17My camera can be_ to take pictures in cloudy or sunny conditions.AadaptedBadjustedCfitDrevised18I am always delighted when I receive an email from you. _ the party on J
18、uly 1st, I shall be pleased to attend.A On account ofB In response toC In view ofD With regard to20In the darkness, she felt _, but when she turned around, nobody was there.A. to followB. followingC. to be followedD. being followed评卷人得分二、完形填空(题型注释)完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)When I was 15, I announced to
19、 my English class that I was going to write my own books. All the students nearly fell out of their chairs, me. “Dont be . Only geniuses (天才) can become writers,” the English teacher said sarcastically(讽刺地). “And you are getting a D this term.” I was deeply and I burst into tears.That night I wrote
20、a short, sad poem about unusual dreams and mailed it to the Cappers Weekly newspaper. To my , they published it, and sent me two dollars. I was a paid writer! I showed my teacher and fellow students. They laughed again. “Just plain dumb luck,(纯属侥幸)” the teacher said. However, Id tasted . Id sold the
21、 first thing Id ever written.By the time I graduated from high school(with a C-minus average), I had scrapbooks filled with my published works. I never talked about my writing to my , friends or my family again. They were killers, and if people must choose between their friends and their dreams, the
22、y must always choose their dreams.Later, I wrote a book about what I understood and felt about life. It took me nine months, just like a(an) . I chose a publisher and wrote a letter, which : “I wrote this book myself, I you like it. Chapters(章节) 6 and 12 are my favourites. Thank you.” I mailed it wi
23、thout an envelope.A month later, I a letter, and a request to start working on book. Crying Wind became a bestseller, and was translated into 15 languages. People ask what college I attended, what degrees I have, and what qualifications(品质) I have to be a writer. The answer is . I just write. Im not
24、 a genius, and Im not gifted. I just write. To all those who dream of , Im shouting at you, “Yes, you ! Dont listen to them!” Writing is easy. Its fun, and anyone can do it.21A. listening to B. talking about C. laughing at D. looking at22A. silly B. discouraged C. shy D. pride23A. hurt B. cheated C.
25、 struck D. hit24A. regret B. surprise C. joy D. disappointment25A. success B. failure C. luck D. pain26A. parents B. headmasters C. publishers D. teachers27A. time B. hobby C. thought D. dream28A. baby B. plant C. animal D. boy29A. wrote B. read C. showed D. told30A. demand B. think C. hope D. sugge
26、st31A. accepted B. received C. signed D. kept32A. others B. the other C. other D. another33A. many B. none C. some D. few34A. success B. being famous C. writing D. being rich35A. must B. can C. need D. should评卷人得分三、阅读理解(每小题2分,共40分)An incredible dog has mastered more than just the doggy paddle (狗刨式游泳
27、) the golden brown pet helps disabled children learn how to surf. Ricochets owner Judy Fridono said, “I was working with her at balance and coordination (协作). Her balance is so good that she can help to stabilize the board for the kids. And it makes them feel good to know that Ricochet is there with
28、 them, keeping them company.”After becoming an expert, two-year-old Ricochet helps the disabled children build up the confidence to get on the board themselves. Dressed in a yellow jacket, Ricochet helps to counter-balance the board and acts as a reassuring presence.Ms. Fridono knows what an impact
29、her beloved dog can have. She herself was severely disabled since her teens. Having Ricochet around lifts her spirits, and inspires her to conquer her pain to get on the board. “Ricochet has taught me to focus on what I can do, rather than what I cant,” she said.One of those who have benefited from
30、Ricochets skills is six-year-old Ian McFarland. In 2008 a car crash left him with brain damage. Although he had loved surfing before the accident, he was too nervous to go back into the water. His fear turned to excitement, when he was told he could try a tandem (双人) surf session with Ricochet. Thei
31、r session was a success and by the end of it, Ian was smiling from ear to ear. As well as helping with treatments, Ricochet also raised 5,000 to help continue Ians recovery.Over the last 10 months, Ricochets excellent performances on the sea have raised more than 30,000 for a number of charity cause
32、s.36According to the passage, Ricochet is .A. a dog B. a doctorC. a dog owner D. a disabled boy37What role does Ricochet play according to the passage?A. She acts as a pet to please its owner.B. She accompanies the disabled children at home.C. She works as a guide dog for the blindD. She helps the d
33、isabled children learn to surf.38Which statement can best describe Ricochet?A. The two-year-old dog is severely disabled.B. Ricochet helps youngsters build up their confidence.C. Ricochet helps youngsters in their daily life.D. Ricochet is a lifesaver on the sea.A painting by Chinese artist Qi Baish
34、i set a record for modern art and calligraphy (书法) on the mainland when it sold for 425.5 million yuan at an auction (拍卖) on May 22. The sale was a milestone (里程碑) in the auction of modern and contemporary artworks.The price meant its value had risen more than 2,000 per cent in six years. The work ,
35、 Eagle standing on pine tree with four-character coupleti(对联), measures about 2.6 metres by 1 metre . It was the second highest price paid for an artwork on the mainland . A Song dynasty work by Huang Tingjian was sold for 436.8 million yuan in 2010. Qis painting was finished in 1946 when Qi was 86,
36、 and was his largest work . With a starting price of 88 million yuan, it attracted nearly 50 bids(出价)in half an hour. Shanghai businessman Liu Yiqian said that the work had belonged to him and had cost less than 20 million yuan in 2005. The auction company said the work was brought back to the mainl
37、and after being bought from a private owner in San Francisco six years ago.China ranked first in global art sales last year, ahead of the United States and Britain . Four Chinese artists were among the top 10 in worldwide sales: Qi Baishi , Zhang Daqian, Xu Beihong and Fu Baoshi. Qis works ranked se
38、cond in sales to Pablo Picassos last year . Qi was born into a peasant family in Hunan in 1864. He taught himself to paint and focused on nature including plants, insects, birds and fish. He is mostly well-known for his paintings of shrimps. In 1953, he was elected president of the Association of Ch
39、inese Artists. He died in Beijing in 1957.39Whats the best title of the text ?A. Qi Baishis Painting Was Discovered .B. Qi Baishi s Painting Was Brought Back .C. Qi Baishis Painting Sets an Auction Record .D. The Value of Qi Baishis Paintings Is on the Increase .40 Whose artwork sold for the highest
40、 price on the mainland ?A. Qi Baishis . B. Huang Tingjians .C. Xu Beihongs . D. Zhang Daqians .41The auction price of Qis painting was _ million yuan higher than the starting price in the auction .A. 337.5 . B. 348.8 . C. 50 . D. 11.3 .42Which of the following is TRUE ?A. Qi finished the painting wh
41、en he was young .B. The painting was once stolen by an American .C. The owner of this painting Liu Yiqian gained a lot of money .D. Pablo Picassos works ranked second in sales to Qis last year .43 The text is most probably taken from a _.A. computer book B. library guide C. technology magazine D. ne
42、wspaper reportlife comes in a package. this package includes happiness and sorrow, failure and success, hope and despair. life is a learning process. experiences in life teach us new lessons and make us a better person. with each passing day we learn to handle various situations.lovelove plays a piv
43、otal role on out life. love makes you feel wanted. without love a person could go hayward and also become cruel and ferocious. in the early stage of our life, our parents are the ones who shower us with unconditional love and care, they teach us about what is right and wrong, good and bad. but we al
44、ways tend to take this for granted. it is only after marriage and having kids that a person understands and becomes sensitive to others feelings. kids make a person responsible and mature and help us to understand life better.happiness and sorrowmaterialistic happiness is short-lived, but happiness
45、achieved by bringing a smile on others face gives a certain level of fulfillment. peace of mind is the main link to happiness. no mind is happy without peace. we realize the true worth of happiness when we are in sorrow. sorrow is basically due to death of a loved one, failure and despair. but these
46、 things are temporary and pass away.failure and successfailure is the path to success. it helps us to touch the sky, teaches us to survive and shows us a specific way. success brings in money, fame, pride and self-respect. here it becomes very important to keep our head on out shoulder. the only way
47、 to show our gratitude to god for bestowing success on us is by being humble, modest, courteous and respectful to the less fortunate ones.hope and despairhope is what keeps life going. parents always hope their children will do well. hope makes us dream. hope builds in patience. life teaches us not
48、to despair even in the darkest hour, because after every night there is a day. nothing remains the same we have only one choice keep moving on in life and be hopeful.life teaches us not to regret over yesterday, for it has passed and is beyond our control. tomorrow is unknown, for it could either be
49、 bright or dull. so the only alternative is work hard today, so that we will enjoy a better tomorrow.44In the passage, the author compares life to _.a packagejoy and sorrowfailure and successhope and despair45In which section can readers probably read the passage?Opinions.Politics.Educatuon.Lifestyl
50、es.46How is the passage organized?In order of rules.In order of frequency.By making comparision.In order of importance.47Whats the general meaning of the last sentence of the whole passage?If you work hard, youll have a better life in the future.When choosing between “today”and“tomorrow”,youd better
51、 enjoy tomorrow.What you only can choose is to work hard today rather than tomorrow.Enjoying a better tomorrow is your only choice.48Whats the purpose of the passage?To encourage people to love each other.To tell people how to deal with happiness and sorrow.To remind people of keeping having a beaut
52、iful dream.To give readers some information about life.People have strange ideas about food. For example, tomato is a kind of very delicious vegetable. It is one of useful plants that can be prepared in many ways. It has rich nutrition(营养) and vitamin in it. But in the 18th century, Americans never
53、ate tomatoes. They grew them in their gardens because tomato plants are so pretty. But they thought the vegetable was poisonous(有毒的). They called tomatoes “poison apples”.President Thomas Jefferson, however, knew that tomatoes were good to eat. He was a learned man. He had been to Paris, where he le
54、arned to love the taste of tomatoes. He grew many kinds of tomatoes in his garden. The President taught his cook a way for a cream of tomato soup. This beautiful pink soup was served at the President party. The guests thought the soup tasted really good. They never thought their president would serv
55、e his honored guests poison apples. Jefferson never spoke to his honored guests about the fact.49Tomato is a kind of _.A. poisonous fruit B. poisonous vegetableC. tasty fruit D. tasty vegetable50After you read the passage, which of the following do you think is true?A. Americans never ate tomatoes a
56、fter they began to plant them.B. Americans didnt eat tomatoes before 19th century.C. Even now Americans dont eat tomatoes.D. In the 18th century Americans ate a lot of tomatoes.51 Jefferson learned that tomatoes were good to eat _.A. while he was in Paris B. when he was a little boyC. because his pa
57、rents told him so D. from books52From the passage we know all the honored guests invited by Jefferson were_.A. people from other countries B. from FranceC. people of his own country D. men only53According to the passage, which of the following is NOT TRUE?A. None of the guests knew the soup that was
58、 served at the Presidents party was made of tomatoes.B. All of the guests thought the soup which was prepared by the Presidents cook was nice.C. President Thomas Jefferson knew that tomatoes were good to eat and not poisonous at all.D. All of the guests didnt know that their president would serve hi
59、s honored guests poison apples.Have you got teenage children between 12 and 17?Will they jump at the idea to go to South Africa too? Well, let me help you here. I will give you some great ideas about what teenagers can do in Cape Town and give you reasons why a stay in Cape Town will be cool for the
60、m too.You will read where to find really interesting activities and how much money you will have to pay for them and also how your children can gain as many great experiences as possible when holidaying or even living in Cape Town.Mad about Football not only for Soccer FansWhere: Cape Town Stadium (
61、体育场),15 min from Cape Towns central business district (CBD). The new visitor center offers several tours. How much does it cost? R45.6 for adults or kids over 12, R17.1 for kids up to 12 and R11.4 per student for school groups. The Biodiversity Garden next to the stadium is interesting as well and c
62、an be added into tour at an additional cost.Theme Park with more than 23 rides and roller coasters (过山车)Where: Ratanga Junction, Century City, 20 min north of Cape Town CBD. Costs: R75 for kids under 1.3m and R152 for kids over 1.3m or adults, open only on school holidays and public holidays.Sandboa
63、rding anyoneWhere: Atlantis, 45 min north of Cape Town CBD. Costs: R595 for a half day of fun in the sand.Ice skatingWhere: Grand West Casino Complex, Goodwood, 20 min east of Cape Town CBD Costs:R35 (including skates)Enjoy mini golf(高尔夫)Where: Several places around Cape Town CBD. Muizenberg Beach P
64、romenade, Green Point Promenade, Durbanville Vodacom Golf Driving Range or try Cave Golf at the V&A Waterfront next to Scratch Patch. Costs:R8.Go bowlingWhere: Several places aroun Cape Town CBD. Costs: R25.How about climbing wallsWhere:Observatory, 20 min south of Cape Towm CBD. Costs: R50.54 A vis
65、itor can get the following information about the activities in the passage EXCEPT _.A. locatin B. cost C. food D. distance55 If a couple want to take their son aged 15 and daughter aged 9 to visit Cape Town Stadium, they shoul pay _.A. R 182.4 B. R153.9 C. R125.4 D. R11456 In order to have fun on th
66、e sand, visitors should go to _.A. Atlantis B. Green Point PromenadeC. Ratanga Junction D. Grand West Casino Complex57 Which of the following activities costs least?A. Theme Park B. Climbing wallC. Bowling D. Mini golf评卷人得分五、短文改错(共10小题,每小题1.5分,满分15分)Hugging is an extremely positive form of communica
67、tion. It expresses the values of love, approval, gratitude and forgiveness. Research shows that hugs have more positive effects on children and adults than just some encouraging words and a smiling face. Giving our child a hug on various occasions can make a world of difference in our young learners
68、 lives.On the first day of school, giving a hug coupled with a few calming breaths just might help your little learner overcome The First Day Fears. By the way giving hugs for the first full week wouldnt hurt either. Hugs are relatively inexpensive and apparently very healthy.Its the day of the clas
69、s play and your kid is not so confident about saying a few words as a wild turkey in front of an audience. Giving a hug coupled with a few encouraging words just might help them feel more confident.Usually, bedtime is the most frightening time of the day for most kids,who feel very stressed and may
70、stay up. Giving a tight hug coupled with reading their favorite story or singing their favorite song may help them have a good sleep.Besides, according to Intelligence Quotient Development in Children on eH, A caring yet inspiring environment is always helpful in promoting a childs language skills.
71、Make sure your child gets plenty of hugs and kisses and hears positive and encouraging words from you.Sometimes we get caught up in teaching, parenting, providing, and protecting our children that we forget to hug them. If theres one thing your child or student may need from you to help adapt their
72、behavior or improve their IQ, it may just be something as simple as a hug.A positive hug could change the course of the day for you both when you least expect it. So remember to hug your children often and put emotion behind it and really mean it!TitleThe Positive Effect of HugsIntroductionHugging 5
73、8 positive messages, and it can make the childrens world different.BenefitsHelping children 59fearsGiving a hug and whispering to 60_ them downBuilding 61Hugging with a few words of62_Relieving 63Hugging 64 and reading bedtime stories or singing their favorite songsImproving childrens language skill
74、s and IQ positivelyCreating a caring and inspiring (83) 65_with plenty of hugs, kisses and encouraging words66 to give children a hug out of a tight scheduleConclusionA positive hug to children can be of great benefit to both the giver and the67评卷人得分六、书面表达(满25分)68中国人出国旅游的不文明行为越来越受到广泛关注。请以表格中所列举的事实为依
75、据,写一则英语短文,谈谈自己的看法。不文明行为你的看法在公共场所:随地吐痰乱丢垃圾大声喧哗 注意言谈举止爱护环境维护中国人的形象 注意:1. 文章必须包括表格中的提示内容,可以增加细节使行文连贯;2. 词数100左右;3. 开头已经给出,不计入总词数;4. 参考词汇:乱丢 (垃圾) litter;吐痰 spit;形象 image;声誉 reputationAs more and more Chinese go on overseas trips, reports about their bad manners flood in.笔试部分参考答案1D【解析】试题分析:句意:我不喜欢音乐,但我真的
76、喜欢他们正在跳舞时所放的那首音乐。不可数名词前不用冠词,music不可数,排除B、C;第二空填the表示特指,they are dancing to是定语从句,修饰the music,排除A,故选D。考点:考查冠词的用法2C【解析】shouldnt have come“本不应该来而实际来了”;neednt have come“本没有必要来而实际来了”;didnt need to come“没有必要来,实际上也没来”,need用作实意动词;neednt come“不必来”,表将来。3C【解析】考查副词辨析。句意:现在我患有重感冒,我确实感到很难受。though不过;anyway不管怎样;inde
77、ed确实,实在;however然而。结合句意选C。4D【解析】试题分析:句意:-你和斯密斯先生争论真是很勇敢。-现在我后悔这么做了。Regret表示“后悔”的时候,后面接动名词做宾语,因为是已经做过了,用动名词的完成式,所以选D。考点:考查动名词5A【解析】考查名词词义辨析。journey指从一地到另一地,通常指陆地上的远距离“旅行”;trip指时间短,距离近的“旅行、远足”;tour着重指旅行路线比较曲折,常表示“(周游各地的)参观、访问、(巡回)旅游等”;voyage主要指远距离的水上旅行。根据句意可知应该选A项。6D【解析】考查情态动词。句意:下次你要多注意举止。would将会;can能
78、够;will将会;shall用于第二人称陈述句中表示说话者的警告,意为“必须”。故选D。7C【解析】考查情态动词would。mustnt意为“禁止”;shouldnt意为“不应该”;wouldnt意为“不愿意”;mightnt意为“或许不”。句意:几天后,我哥哥打电话说他一切都好。但不愿意说他在哪儿。根据句意可知,应选C项。8C【解析】考查为数量的短语。句意为“由于我们收到的邮件数量很多”,mail为不可数名词,故选C。9D【解析】答案D10B【解析】:my形容词性物主代词,我的;mine名词性物主代词,我的;her形容词性物主代词,她的。人称代词宾格,她;hers名词性物主代词,她的;me人
79、称代词宾格,我。Neither两者都不;either两个中任何一个都;all所有都。结合语境上文前一句为形容词性物主代词作定语,后一空为名词性物主代词作表语。根据下文,我喜欢他们的款式,及上文你喜欢他们哪一个?可知选,我的裙子是蓝色的。她的是红色的。你喜欢他们哪一个?任何一件都不错。11B【解析】B考查时态。句意:给我一个小时的安静时间,我将处理好汤姆留下的未完成的工作。此处是“祈使句and陈述句”的结构,陈述句中通常用一般将来时,故选B项。12A【解析】试题分析:考查动词辨析。句意:由于地球上的资源正在变得越来越少,在不久的将来,循环再生行业有望获益良多。A承诺,答应;有希望,有可能;B尝试
80、;C需要,要求;D投资,故选A。考点:考查动词辨析13C【解析】“数词+名词”构成的合成形容词中名词要用单数。14D【解析】试题分析:句意:无论是谁,新来到这个社区,都会很快适应这里新的环境,因为这里的每一个人都很友好和愿意帮助人。Apply应用 appeal呼吁 attach附上 adapt适应,选D。考点:考查词义辨析15B【解析】试题分析:考查比较等级和代词。one指代可数名词,泛指“一个”;that指代不可数名词;such常与a/an连用。句意“信不信由你,我们吃的面包,没有像通过自己的劳动所得的(面包)那样甜。”在比较等级中,用that指代比较对象。故选B。考点:考查比较等级16D【
81、解析】考查violence的短语搭配。句意:盗贼把我的钱包夺走了。take sth.by violence抢夺某物。17B【解析】试题分析:考查动词辨析。Aadapted适应;Badjusted调整;Cfit适合;Drevised修订;句意:我的相机能根据天气来进行调整照相。Be adjusted to 被调整,故选B项。考点 : 考查动词辨析18D【解析】考查介词短语。A项“因为,由于”,B项“对作出反应”,C项“由于,鉴于”,D项“就而言,关于”。根据句意“说到7月1号的聚会,我会非常高兴地参加”可知选D。19B【解析】考查短语搭配。句意:由于他们第一次从遥远的村庄进入大城市,他们对很多事
82、情都很好奇。be full of curiosity about sth. = be curious about sth.对某物好奇。20D【解析】 “feel感觉到”后面要跟v-ing形式。有人跟着她,即她被人跟着。故要用动名词的被动式。句意:黑暗中,她感到身后有人跟着,但是等她转过头来看时,却没有人。21C22A23A24B25A26D27D28A29A30C31B32D33B34C35B【解析】试题分析:本文是一篇记叙文。在作者15岁的时候,作者在英语课上宣布自己写书的打算,结果却遭到了老师和同学们的怀疑与讽刺。这让作者受到了很大的打击。作者认为梦想比朋友更重要,作者把自己对生活的理解写
83、成了书,并寄给了出版社,作者的第一本书得到了出版社的认可。21考查动词短语。A听;B谈论;C嘲笑;D看。All the students nearly fell out of their chairs同学们听到作者要写书,差点没从椅子上摔下来,根据“Only geniuses (天才) can become writers,”可知,老师和同学们都不相信作者能写书,根据第二段“They laughed again.”可知,同学们都嘲笑作者,故选C。22考查形容词辨析。A愚蠢的;B泄气的;C害羞的;D骄傲的。Dont be . Only geniuses (天才) can become write
84、rs别傻了,只有天才能够成为作家,故选A。23考查动词辨析。A伤害;B欺骗;C打,击,突然想到,敲打;D集中。I was deeply and I burst into tears听了老师说的话,作者很伤心,根据“burst into tears”可知,作者受到了很大打击,故选A。24考查名词辨析。A遗憾,后悔;B吃惊,惊喜;C欢乐;D失望。they published it让作者感到惊讶的是,Cappers Weekly newspaper.竟然出版了作者的诗,故选B。25考查名词辨析。A成功;B失败;C运气;D痛苦。However, Id tasted . Id sold the firs
85、t thing Id ever written.老师认为作者是运气好,但是作者认为自己尝到了成功的滋味,故选A。26考查名词辨析。A父母;B班主任;C出版者;D教师。I never talked about my writing to my 26 , friends or my family again.作者没有再跟老师、朋友、家人提起写作的事,前文出现的人物是作者的老师和同学们,故选D。27考查名词辨析。A时间;B爱好;C思想;D梦想。They were killers,.they must always choose their dreams作者把老师、同学、家人等不相信他的人看作“梦想杀
86、手”,作者宁愿选择梦想,故选D。28考查名词辨析。A婴儿;B植物;C动物;D男孩。根据“It took me nine months”可知,这九个月就像是一个婴儿的孕育过程一样,故选A。29考查动词辨析。A写下;B读;C展示;D告诉。wrote a letter, which :作者在信中写到,故选A。30考查动词辨析。A要求;B认为;C希望;D建议。I you like it我希望你们能喜欢它,故选C。31考查动词辨析。A接受;B收到;C叹气;D保持。I a letter, and a request作者收到了一封信和一个请求,故选B。32考查不定代词。A他人;B(两者)另一个;C其他的;D
87、另一个。 a request to start working on _book来信要求作者开始写另一本书,故选D。33考查不定代词。A许多;B一个也没有;C一些;D很少。根据“I just write. Im not a genius, and Im not gifted. I just write.”可知,学历、品质这些东西作者都不具备,作者只是喜欢写作,故选B。34考查名词辨析。A成功;B成名;C文字,文章;D致富。根据“Writing is easy. Its fun, and anyone can do it.”可知,这是作者对那些有着作家梦的人所说的话,故选C。35考查情态动词。A
88、必须;B能够;C需要;D应该。Yes, you ! Dont listen to them!这是作者对怀有作家梦的人说的话,“是的,你可以的!不要相信他人说的话!”故选B。考点:教育类短文阅读36A37D38B【解析】试题分析:本文主要讲述的是一条神奇的小狗,它会游泳,并能够帮助那些残疾的孩子通过游泳赢得自信的故事。36A 推理题。根据文章1,2句An incredible dog has mastered more than just the doggy paddle (狗刨式游泳) the golden brown pet helps disabled children learn how
89、 to surf. Ricochets owner Judy Fridono said, “I was working with her at balance and coordination (协作).一只让人难以相信的狗能够帮助残疾的孩子学会冲浪,这只狗就是Ricochet。故A正确。37D 细节题。根据第一段最后一句Her balance is so good that she can help to stabilize the board for the kids. And it makes them feel good to know that Ricochet is there w
90、ith them, keeping them company.”和第二段第一句After becoming an expert, two-year-old Ricochet helps the disabled children build up the confidence to get on the board themselves.可知这条狗会帮助残疾的孩子学会冲浪游泳。故D正确。38B 主旨大意题。本文主要讲述的是一条神奇的小狗,它会游泳,并能够帮助那些残疾的孩子通过游泳赢得自信的故事。ACD三项都不够全面。故B正确。考点:故事类阅读理解39C40B41A42C43D【解析】试题分析:
91、文章是关于齐白石的一部作品被拍卖了天价,创造了中国大陆的艺术品拍卖的记录。36.39C主旨大意题。根据文章第一段可知文章是关于齐白石的一部作品被拍卖了天价,创造了中国大陆的艺术品拍卖的记录,故C正确。40B 细节题。根据第二段2,3行It was the second highest price paid for an artwork on the mainland . A Song dynasty work by Huang Tingjian was sold for 436.8 million yuan in 2010 .说明黄庭坚的清明上河图拍出了最高价,故B正确。41A计算题。这部作品
92、的起价是88 million,最终拍出了it sold for 425.5 million yuan,那么涨了337.5 million。故A正确。42C推理题。根据第二段5,6行Shanghai businessman Liu Yiqian said that the work had belonged to him and had cost less than 20 million yuan in 2005 .和第一段第二行it sold for 425.5 million yuan at an auction (拍卖)说明他得到这部作品是20million,现在卖出的是425.5mill
93、ion,毫无疑问他赚了大钱,故C正确。43D推理题。文章是介绍了齐白石的作品在拍卖上卖出了大钱,应该属于新闻报告,故D正确。考点:考查新闻报告类短文阅读44A45C46C47A48D【解析】44细节理解题。根据第一段第一篇“Life comes in a package.”可知答案。45推理判断题。本文是一篇励志的短文,根据其主要意思可以确定其来源应该是“教育栏目”。46文章结构题。从几个小标题“Happiness and Sorrow”,“Failure and Success”和“Hope and Despair”可以看出,作者使用的是“对比或比较”的写作方式。47句意猜测题。句中alte
94、rnative是“选择”的意思,整句意思和A项接近。48主旨大意题。A、B、C三项显然只涉及文中的部分内容,不能概括全文,只有D项概括得比较全面,体现了作者的意图。49D50B51A52C53A【解析】试题分析:本文叙述了在18世纪的美国当时都认为西红柿是可观赏的有毒食物,但是了解西红柿情况的总统用来招待了他的客人,结果客人都说西红柿是很好吃的。49细节题:从第一段的句子:tomato is a kind of very delicious vegetable.可知西红柿是一种可口的蔬菜,选D50推理题。根据文章第一段But in the 18th century, Americans nev
95、er ate tomatoes. They grow them in their gardens because tomato plants are so pretty可知在18世纪的时候,美国人还不吃西红柿,最快也就是在19世纪美国人才开始吃西红柿。故B正确。51细节题。根据文章第二段第2行He had been to Paris, where he learned to love the taste of tomatoes.可知Jefferson 是在巴黎的时候知道西红柿好吃的,选A。52细节理解题。根据They never thought their president would se
96、rve his honored guests poison apples. their president他们自己的总统,当然客人是本国的。故选C。53细节理解题。根据The President taught his cook a way for a cream of tomato soup. The guests thought the soup tasted really good. 可知这句B符合文意根据The guests thought the soup tasted really good.可知C这句符合文意;根据They never thought their president
97、 would serve his honored guests poison apples. 可知D这句符合文意,故选A考点:考查文化类短文阅读54C55B56A57D【解析】试题分析:本文讲述在Cape Town孩子能够和家人一起享受欢乐的几项活动:包括Cape Town体育馆活动;主题公园活动;沙滩活动;滑冰;高尔夫;保龄球;爬城墙。54C细节理解题。根据活动一相关信息,第一句Cape Town Stadium (体育场),15 min from Cape Towns central business district介绍了地点和距离,R45.6 for adults or kids ov
98、er 12, R17.1 for kids up to 12 and R11.4 per student for school groups.介绍了价格,但未涉及食物信息,故选C55B细节理解题。根据第三段倒数第三句R45.6 for adults or kids over 12, R17.1 for kids up to 12 and R11.4 per student for school groups.成人及12岁以上孩子45.6,12岁以下孩子17.1,学校组团的学生11.4,可知该夫妇要花45.63+17.1=153.9,故选B56A细节理解题。根据倒数标题五Where: Atlan
99、tis, 45 min north of Cape Town CBD. Costs: R595 for a half day of fun in the sand可知在Atlantis可以享受沙滩,故选A57D细节理解题。根据倒数标题三Enjoy mini golf Costs:R8.,该活动只要8元,与其他活动相比是最便宜的,故选D考点:考查广告阅读58conveys/expresses 59overcome/conquer60calm 61confidence 62encouragement 63stress64Tightly 65environment66Remembering67rec
100、eiver 【解析】58conveys/expresses 【试题解析】同义词转换/原词再现。根据文章第二句It expresses the values of love, approval, gratitude and forgiveness.可知拥抱可以表示爱,赞许,感觉和原谅等等不同的价值观。所填之词必须指:表示,传达。故convey/express正确。注意第三人称单数形式。59overcome/conquer 【试题解析】原词再现。根据第二段1,2行help your little learner overcome The First Day Fears.可以把克服恐惧感。60cal
101、m 【试题解析】推理题。根据文章第二段可知一个拥抱加上一些鼓励的话能够让孩子从恐惧中平静下来,故使用动词calm。61confidence 【试题解析】词性转换。根据第三段第二行Giving a hug coupled with a few encouraging words just might help them feel more confident可知拥抱和一些鼓励性的话语让他们感觉更为自信。原文中是形容词,表格里需要使用名词。62encouragement 【试题解析】词性转换。根据第三段Giving a hug coupled with a few encouraging word
102、s把其中的a few encouraging words转换成a few words of encouragement。63stress【试题解析】词性转换。根据第4段第一句Usually, bedtime is the most frightening time of the day for most kids,who feel very stressed and may stay up.可知睡觉是孩子第一天孩子最害怕的时间。他们会感觉到压力,拥抱可以缓解他们的压力。原文里的形容词,表格里需要名词。64tightly 【试题解析】词性转换。根据第四段Giving a tight hug co
103、upled with reading their favorite story原文里是形容词tight,表格里需要的是副词tightly来修饰动词。65 environment 【试题解析】原词再现。根据第五段第二句A caring yet inspiring environment is always helpful in promoting a childs language skills可知拥抱可以创造出一个很好的环境。66Remembering 【试题解析】词形转换。根据So remember to hug your children often and put emotion behind it and really mean it!可知要给孩子一个拥抱,让他们勇敢面对一切。表格里要使用动名词的形式,前面这一列都是动名词的形式。67receiver 【试题解析】总结归纳。本题所填之词要和前面的give对应,形成giver and receiver.68、作文略