收藏 分享(赏)

湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:344644 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:18 大小:431.50KB
下载 相关 举报
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第13页
第13页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第14页
第14页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第15页
第15页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第16页
第16页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第17页
第17页 / 共18页
湖北省枣阳市第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语 WORD版含答案.doc_第18页
第18页 / 共18页
亲,该文档总共18页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网( ),您身边的高考专家湖北省枣阳一中高一年级2015-2016学年度下学期期末考试英语试题时间:120分钟 分值150分第一部分 听力(共二节, 满分30分)第一节 (共 5 小题; 每小题 1.5 分, 满分 7.5分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. what did daddy buy yesterday?A. A car B. A toy car C. A toy train2. Who is Mrs. P

2、eterson?A. Jackies mother B. Jackies boss C. Jackies teacher3. What does the boy want to do?A. To go to school B. To stay at home C. To go to hospital4. Where is John?A. In the living-room B. In the study C. In the garden5. Who will get married?A. Joan B. Jim C. Jack第二节 (共 15 小题; 每小题 1.5 分,满分 22.5分)

3、听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6, Where has the woman just been to?A. Her workplace B. The supermarket C. The school7. What has the woman bought?A. Fish, wine and salt B. Wine, salt and peas C. Peas,

4、fish and wine8. What are the man and the woman going to do?A. To start cooking B. To go to the supermarket C. To eat at a restaurant听第7段材料,回答第9至11题。9. Where is the woman going?A. To the Kings Park B. To the Green Park C. To the Queens Park10. Which bus can the woman take?A. City 115 B. City 120 C. C

5、ity 12511. Where is the nearest bus stop? A. Opposite the Lemon Plaza B. Opposite the Lion Plaza C. Opposite the Lincoln Plaza听第8段材料,回答第12至14题。12. What is the mans flight number?A. CA908 B. CN908 C. CA50813. When is the man going to fly?A. 25th June B. 27th June C. 31st June14. From which city is th

6、e man flying?A. London B. Beijing C. Boston听第9段材料,回答第15至17题。15. Whose birthday is coming?A. Lucys B. Andrews C. Janes16. What is the man looking for?A. A blanket B. A bed C. A dress17. What colour does the man choose?A. Black B. Red C. Green听第10段材料,回答第18至20题。18. Where does the flood take place?A. So

7、uth India B. South Africa C. South Korea19. How many people have been killed in the flood? A. Seventy B. Sixty C. Sixteen20. When will the rain most probably stop?A. In two days B. In one day C. In a half day第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑

8、AWhen I was about 12, I had an enemy, a girl who liked to point out my shortcomings(缺点). Week by week her list grew: I was very thin, I wasnt a good student, I talked too much, I was too proud, and so on. I tried to hear all this as long as I could. At last, I became very angry. I ran to my father w

9、ith tears in my eyes.He listened to me quietly, and then he asked, “Are the things she says true or not? Janet, didnt you ever wonder what youre really like? Well, you now have that girls opinion. Go and make a list of everything she said and mark the points that are true. Pay no attention to the ot

10、her things she said.”I did as he told me. To my great surprise, I discovered that about half the things were true. Some of them I couldnt change (like being very thin), but a good number I couldand suddenly I wanted to change. For the first time I got a fairly clear picture of myself.I brought the l

11、ist back to Daddy. He refused to take it. “Thats just for you,” he said. “You know better than anyone else the truth about yourself. But you have to learn to listen, not just close your ears in anger and feel hurt. When something said about you is true, youll find it will be of help to you. Our worl

12、d is full of people who think they know your duty. Dont shut your ears. Listen to them all, but hear the truth and do what you know is the right thing to do.”Daddys advice has returned to me at many important moments. In my life, Ive never had a better piece of advice.21What did the father do after

13、he had heard his daughters complaint?A. He refused to take the list and have a look at it.B. He told her not to pay any attention to what her “enemy” had said.C. He was angry and told her to overcome her shortcomings.D. He told her to write down all and pay attention only to the things that were tru

14、e.22What does “Week by week her list grew” mean?A. Week by week she discovered and pointed out more shortcomings of mine.B. She kept on adding new ones to the list so it was growing longer and longer.C. I was having more and more shortcomings as time went on.D. Week by week, my shortcomings grew mor

15、e serious.23Which do you think would be the best title for this passage?A. My FatherB. My ChildhoodC. The Best Advice Ive Ever HadD. Not an Enemy, but the Best FriendConsidering Australia s size and the fact that early settlements were far apart, Australian society is remarkably homogeneous ( 同种的).

16、Its citizens are fundamentally prosperous and the way of life in the major cities and towns is much the same however many miles divide them. It takes a sharp ear to identify regional accents.However, there is some difference in lifestyle between city settlers and the country people. Almost 90 percen

17、t of the population lives in the fast-paced cities along the coast and has little more than a passing familiarity with the desert. The major cities preserve images of colonial heritage, but the overall impression is modem, with new buildings reflecting the country s youth. In contrast, the rural com

18、munities tend to be slow-moving and conservative. For many years, Australia was said to have ridden on the sheep s back , a reference to wool being the country s main money earner. However, it is no longer dominant ( 主宰的) . Much of Australia s relatively sound economy is now achieved from natural co

19、al and wheat, and by being the largest diamond producer in the world. Newer industries such as tourism and wine making are also increasingly important. Australians are generally friendly and relaxed, with a modest sense of humor.Yet, contrary to widespread belief, very few Australians have true pris

20、oner origins. Within only one generation of the arrival of the First Fleet in 1788, Australia had become a nation of immigrants. Originally coming almost entirely from the British Isles, today one in three Australians comes from elsewhere. Australia s liberal postwar immigration policies led to a fl

21、owing of survivors from war-torn Europe, most notably Greeks, Italians, Poles and Germans.The emphasis has shifted in recent years and today the majority of new immigrants are from Southeast Asia. Today Australia is a mixture of nations and although some racism exists, it has generally been a succes

22、sful experiment and the country is reasonably proud to have one of the most harmonious multicultural communities in the world.24 What does the writer mean by saying has little more than a passing familiarity with the desert in the second paragraph?A. The major population has a close relationship wit

23、h the desert.B. The fast-paced cities are just located by the desert.C. The major population knows little about the desert.D. The major population is familiar with the people living in the desert.25 Which of the following statements is TRUE according to the passage?A. The pace of life in the city is

24、 different from that in the country.B. One third of people living in Australia come from Europe.C. The Australian economy is dependent on sheep exports.D. Most Australians have ancestors who were prisoners.26 What used to be Australia s main money earner?A. Wheat. B. Wool. C. Tourism. D. Diamond.27

25、We can infer from the passage that _.A. nothing about Australia s colonial part in modem cities can be seen by visitorsB. tourism and wine making resulted in fast development in rural communities onlyC. immigrants from Europe have brought racial problemsD. Australia s recent immigration policy encou

26、rages immigrants from Southeast AsiaThe old man fished alone in a small rowboat and he had gone eighty-four days now without taking a fish. In the first forty days a boy had been with him. But after forty days without a fish the boys patents had told him that the old man was now bad luck, and ordere

27、d the boy to join another boat, which caught three good fish the first week. It made the boy sad to see the old man come in each day with his boat empty and he always went down to help him carry in the fishing lines or take down the old, patched sail.“Santiago,” the boy said to him as they dragged u

28、p the boat to the sand. “I could go with you again. Ive made some money.” the old man had taught the boy to fish and the boy loved him. “No,” the old man said. “Youre with a lucky boat. Stay with them. You must obey your father.” “We can be lucky again too. Remember when we didnt catch a fish for 10

29、 days, then caught a big one each day for a month?” said the boy. “Can I offer you a beer on the balcony and then well take the stuff home,” said the boy. “Why not?” the old man said.“Santiago,” the boy said as they sat on the balcony, “If I cannot fish with you, I would like to serve in some way.”

30、“You bought me a beer,” the old man said, lifting the bottle to his mouth. “Do you remember the first time I took you out to fish?” the old man asked. “I was five. I remember the tail of a huge fish slapping against the boat, the noise of you clubbing him and the sweet blood smell. I remember everyt

31、hing from when we first went together,” the boy said. The old man looked at him with his sun-burned, loving eyes.“May I get some sardines for tomorrow? Let me get four fresh ones,” said the boy. “One,” the old man said. His hope and his confidence had never gone. But now they were freshening like a

32、sea breeze. “Two,” the boy said. “Thank you,” the old man said. He was too simple to wonder when he had attained modesty. But he knew he had attained it and he knew it was not disgraceful and it carried no loss of true pride. “Tomorrow is going to be a good day with this wind,” he said. “I will row

33、far out before it is light. There will going to be a good day with this wind,” he said. “I will row far out before it is light. There will be a big fish?” asked the boy. “I think so. And I know many tricks.”28Why was the boy forced to stop working for the old man?A. It was too dangerous to continue

34、fishing.B. It was time for the boy to return to school.C. The old man was thought to be a poor teacher.D. The boy couldnt earn enough money with the old man.29In paragraph 2, the boy probably mentioned their past fishing experiences in order to_.A. convince the old man that he should not retireB. ex

35、plain why he had to stop working for the old manC. persuade the old man to let him return as his assistantD. warn the old man about the danger of fishing in the deep sea30Which of the following did the boy NOT do for the old man?A. Buy him a beer. B. Repair the sail.C. Drag up the boat. D. Take in t

36、he fishing equipment.31What can we lean about the old man from the last paragraph?A. He remained optimistic about catching fish.B. He was the most skillful fisherman in the village.C. He would stay out longer than any other fisherman.D. He would usually go out further than any other boat.Dennis Sina

37、r, 51, a doctor from New York, is quick to explain why he took a year- long break from his job. “ I was pretty burned out after practicing medicine for 26 years. I needed a recharge.” So he took a “ gap year”, from July 2011 to June 2012, to explore things like ancient buildings, and traditional Eas

38、tern medicine, in locations including Alaska, Nepal and Romania.“ Taking a break from work is an excellent way for adults to go into a new career or refresh an old one,” said Holly Bull, president of Princeton,N,J. “ In recent years, mid-career breaks have been gaining more interest,” she said. A re

39、port on adult gap years published this year by a market research company also desbribed the potential American market for gap years as a “ sleeping giant.”“ A gap year is a challenge for the older individual to step out of comfort zone and take a risk. I enjoyed that side most.” Said Dr.Sinar, who k

40、ept a daily blog about his experience. His time studying Eastern medicine at his old job, although he works fewer days. “ I use those experiences to provide my patients with more care,” he added. “ And I listen better than I did before.”Geoge Garrian, chairman of the Department of Leadership and Hum

41、an Capital Mangement at New York University , certainly agrees with Dr. Sinar. He said a gap-year experience could be worthwhile for employees and companies. For employees, investing in themselves and improving skill sets is a move that will benefit throughout their career. He added that returning e

42、mployees feel refreshed and have given more thought to their career. For companies, offering unpaid leaves makes good sense for attracting and keeping talented employees.32Dr. Sinar took a gap year because he _.A. had lost his old jobB. wanted to refresh after 26 years workC. had a desire for travel

43、lingD. became interested in historical research33The phrase “sleeping giant”( in 2nd paragragh) indicates that_.A. its too early for people to accept the concept of gap year.B. the effect of gap year policy remains to be seenC. its difficult to foresee the gap year marketD. more American people will

44、 accept the gap year policy34Whats George Garritans attitude toward the “ gap year”?A. positive B. Doubtful C. Uninterested D. uncertain35Whats the passage mainly about?A. How an adult plans a mid- career gap yearB. Why a gap year is worthwhile for adultsC. Whether a gap year is popular with adultsD

45、. Why a gap year is challenging for individuals第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项House SittingIn many countries of the world people do what is called house sitting. It means that if owners of the house are going away, they want someone to come into their home and look afte

46、r the house and maybe pets while they are away.In Australia, many people travel. After people retire, they might buy a van and travel all over the country. 36So if someone wants to travel or go away for some reason, they might want someone in their home to care for it and keep the gardens tidy. Hous

47、e sitters might have to care for pets. Also, quite a few people have swimming pools in their back yard and they need cleaning. 37 I feel it is a great way of seeing the country, because you go and stay in a new city, get to meet new people, and have time to go sightseeing in a new area.38 There are

48、websites where you find the advertisements by people who want to travel, and by replying to the advertisement, you can make arrangements to go and look after their home.There are some requirements to be a house sitter. You must be a trusted person, so that the home owner knows you will not steal any

49、thing. You must be able to go when the house owner wants you to go, so you need lots of free time. 39 You need to be good with pets, able to care for cats and dogs, or other pets they may have.Some house sitting jobs are just for a few days or a couple of weeks while the house owners have a short ho

50、liday. Sometimes it is for much longer. We have had one house sit for six months, while the home owner travelled to Europe.40 Then you can travel to many different countries and stay there. One of the important things to get is references from the home owners where you have stayed. A reference is a

51、written letter to say that you are trustworthy and have looked after their home well. You can show these letters to possible house sitting jobs and they know you will do a good job.A. I have done house sitting many times.B. Thousands of people do this all the time.C. It is also possible to do house

52、sitting in other countries.D. Generally you have many opportunities to get a house sitting job.E. You must take a little care over what your description says about you.F. This is an international house sitting service for all city and country areas.G. You must have a good car, so you can travel to d

53、ifferent parts of the country.第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每题1. 5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Can one man make a difference? Ask Rossano Ercolini, the 2013 Goldman Prize winner, which is considered the Nobel Prize for “_”. Ercolini is a young _ in a sma

54、ll town in Italy. After _the news of reducing waste on the radio, he decided to teach his students to _ paper and replace plastic water bottles in the school lunchroom with _ glasses.When his town announced plans to open an incinerator ( 焚化炉) to burn waste, Ercolini knew it would be _ for his studen

55、ts. Incinerators are huge heaters that burn all waste and poisonous material, leaving behind _. You might think it is _ than sending waste to landfills. It is true landfills _ space, smell bad, and that poisonous materials can make underground drinking water _ to use. But incinerators have their own

56、_. Burning gives off poisonous gases into the air which can cause _ problems. People will have to wear a mask no matter _ they go. The smoke also causes pollution, and even _ the greenhouse effect.Ercolini was worried about the _ of his community and felt it was his duty to _ them. He organized town

57、 hall meetings, and talked about how to reduce, reuse and recycle. _ , Ercolini has advocated the zero-waste movement, the _ of which is to reduce the waste sent to landfills and incinerators to the least possible amount. He has already _ plans for more than 50 incinerators in many Italian cities. _

58、 his efforts, there are more than one hundred zero-waste towns in Italy now!41A. Peace B. Environment C. Medicine D. Literature42A. teacher B. farmer C. trainer D. gardener43A. watching B. reading C. hearing D. making44A. fold B. roll C. tear D. recycle45A. coloured B. reusable C. thick D. valuable4

59、6A. harmful B. necessary C. suitable D. convenient47A. rock B. sand C. water D. ash48A. worse B. harder C. better D. further49A. add B. fill in C. create D. take up50A. unsafe B. simple C. regular D. illegal51A. difficulties B. disadvantages C. expectations D. improvements52A. heart B. hearing C. br

60、eathing D. weight53A. why B. when C. how D. where54A. reduces B. worsens C. suffers D. measures55A. health B. development C. justice D. employment56A. praise B. support C. educate D. entertain57A. Anyhow B. However C. Otherwise D. Moreover58A. goal B. reason C. truth D. problem59A. discussed B. defe

61、ated C. prepared D. suggested60A. Along with B. Except for C. Thanks to D. Instead of第二节(每题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。Many teachers believe that hands-on experiences is the 61 (good) way to learn. A group of students in the United States are putting that belief to the test. T

62、hey 62 _ (success) designed and built a robot for discovering unexploded mines63 the bottom of the sea. Students made the robot 64 (answer) a challenge from the U.S. Department of Defense.The students recently tested the underwater vehicle 65 (call) Perseus II in a 95-meter-long tank of water at the

63、 Stevens Institute of Technology.The robot costs about $15,000 to build. The students use a video game controller to direct its 66 (move) in the tank. Whats more, devices know as Japters 67 (able) the robot to go up, down and toward its target in the water. Video cameras on the robot send images bac

64、k to a computer through a 13-meter-long cable. Perseus II also has 68_set of lasers(激光), which are used to measure the size of an object.The robot is the creation of five undergraduate students. For over six months, they worked up 69 20 hours a week to design and build Perseus II.DeLome supervised t

65、he project from the 70 (begin) to the end. He says the specialized requirements of robot were demanding.第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)71假设你校举办看图征文活动,题目为“How to protect your eyesight”。请你用英语写一篇短文,指出图中所反映的现象,并从阅读时间,光线,眼保健操及睡眠等方面,谈谈保护眼睛的具体做法注意:1词数100-120字;2可适当加入细节,以便行文连贯。3参考词汇:近视-near-sigh

66、ted眼保健操-eye exerciseHow to protect our eyesight_第二节 书面表达(满分25分)72联系现实生活分析下面的图画,请据此从消费者的角度写一篇有关对广告看法文章。词数150左右。 On AdvertisementAdvertisements appear everywhere in the modem society For example投稿兼职请联系:2355394692 高考资源网() 您身边的高考专家参考答案1C【解析】考查情态动词的用法。neednt表示“不必” 。由题意可知C项正确。2D【解析】devoteto.中 to是介词,后面接动名词

67、3A【解析】find+宾语+宾语补足语, 其中hang是不及物动词, 表示“挂着”, 用hanging表示包的状态。句意: 当他回来时, 他发现他的包就挂在座位的上方。4A【解析】There is much chance that“很有可能”,that引导同位语从句。5D【解析】答案Dwhen引导定语从句修饰先行词age,在从句中作状语。 6 A【解析】试题分析:A;考查语境理解能力。A.Youre absolutely right.完全对 B.Ill do my best. 我会竭尽全力 C.How do you find it? 你是怎么发现的D.I didnt get it. 我没懂。句

68、意:吸烟有害健康完全对。吸烟这个习惯很不好。我要立刻戒掉。根据句意,选A。考点:考查语境理解能力。7B【解析】试题解析:句意:正是直到我们在一起待了几个星期我们才发现我们有许多共同之处。notuntil句式的强调有固定的句型,即It is / was not untilthat。故选B。考点:强调句8D【解析】试题分析: 考查介词短语辨析。A. as for至于;B. even then即使那样;C. even if即使,虽然;D. as if犹如,好像。句意:在地震之后,这看起来好像世界到了末日。根据句意,可知选项D符合语境,故选D。考点:考查介词短语辨析。9 A 【解析】 试题分析:考查非

69、限制性定语从句。句意: 电影地心引力赢得七项奥斯卡大奖,这超过导演的预期;which代指上面获得七项大奖这事,超过导演的梦想,故选A项。 考点 : 考查非限制性定语从句10B【解析】试题分析:句意:我不确定是否我有资格胜任这份工作,但是我还是申请了 。A. that 引导名词性从句,不做成分,无翻译,只起连接作用;B. whether是否;C. what引导名词性从句,做主语或宾语成分; D. how如何;怎样。 根据前后句语境得知是指“不确定是否”,故选B。考点:考查宾语从句的用法。11D【解析】试题分析:考查短语辨析。A. Whats more另外,而且;B. Thats to say也就

70、是说;C. In other words换句话说;D. Believe it or not信不信由你。句意:再次收到她的来信真是太好了。信不信由你,我们最后一次见面已经超过30多年。故D正确。考点:考查短语辨析12D【解析】句意:据说经理在巴黎会见了一些欧洲的商业伙伴后,已经回来了。根据句中“is said to have arrived”可知,arrive这个动作是在过去发生的,而会面的动作是在arrive的动作之前发生的,即在过去的过去发生的动作,所以用过去完成时,故选D项。13D【解析】试题分析:句意:人们认为一个优秀的老师是一个把自己奉献给孩子们而不求回报的人。A轮流;B掌管,负责;C

71、简言之;D作为回报。选D。考点:考查动词短语辨析14D【解析】试题分析:句意:当轮到他发言时,他紧张尴尬地走到麦克风前。形容词在句中作状语,具有副词的功能。形容词作状语用时,一般用逗号将其与句子的其余部分隔开。这种状语可位于句首、句末或句中。表示行为方式或伴随状况。表示意义上的增补,其逻辑主语是句子的主语。who was nervous and embarrassed,故选D。考点:考查形容词的用法。15A 【解析】考查动词词义辨析。obtain意为“得到”。句意为:无论代价是多少,我们必须得到他们的允许。16A【解析】试题分析:句意:虽然不诚实似乎在最近几年很普遍,人们仍然相信诚实不会过时的

72、。这里使用go out of style过时,所以选A。考点: 考查名词辨析17A【解析】试题分析:考查名词词义辨析。Ceremony庆典,仪式;form形式;matter麻烦事;event事件,运动项目;句意:在学校的学习典礼上,校长做了一个简短的发言。根据句意可知A正确。考点:考查名词词义辨析18C【解析】本题较难。疑问句的强调句的句型是疑问词+was it that。排除A,B;根据空格处是对方式进行提问,故用疑问词how.19B【解析】选择B。根据句意:他谈了半个小时,但就那件事,仍未能给出一个合理解释。explain,名词为explanation.20D【解析】试题分析:考查时态和语

73、态。在本题中,主语he和ask之间是被动关系,故答案是唯一的,也就是选项D。句意为:知道我问了他三次,他才告诉我实情 。考点:考查时态和语态21D22A23C【解析】试题分析:本文讲述了作者的一个女同学老喜欢指出他的缺点,作者为此生气,困惑。在父亲有意识的开导建议下,作者认识到了真正的自己,从而改正自己的缺点,最后得出结论:这是他听过的最好的建议。21D细节理解题。从第二段第三行Go and make a list of everything she said and mark the points that are true可知她爸爸让她把所有的都写下来,并且只关注真实的,故选D。22A细节

74、理解题。从第一段第二句 a girl who liked to point out my shortcomings(缺点). Week by week her list grew可知是指她发现我更多的缺点并指出来,故选A。23C文章标题题。从文章最后一段总结句In my life, Ive never had a better piece of advice可推断出文章主要写的是我一生中听到的最好的建议,故选C。考点:考查故事类短文阅读【名师点睛】故事类阅读应试技巧:抓住文章的6个要素:阅读时要学会从事情本身的发展去理解故事情节而不要只看事件在文中出现的先后顺序。因此,无论是顺叙还是倒叙,阅读

75、此类文章时,必须要找到它结构中的5个W(when, where, who, why, what)和1个H(how),不过不是每篇都会完整地交待六个要素。毫无疑问,寻出这些元素是能够正确快速解题的一个先决条件。根据文章的第一段When I was about 12, I had an enemy, a girl who liked to point out my shortcomings(缺点). 可知本文的时间是我在12岁的时候,事情是我和一个爱挑刺的女孩子发生的小争执。2、注意作者的议论和抒情:高考英语阅读理解故事类文章常伴随着作者思想情感的流露和表达,因此议论和抒情往往夹杂其中。行文时或按

76、事情发生发展的先后时间进行或按事情发生发展的地点来转换,也可能按事情发展的阶段来布局。在引出话题,讲完一件事情后,作者往往会表达个人感悟或提出建议等。这些体现作者观点或思想的语句在阅读时可以划线,它们往往体现文章中心或者写作意图,属于必考点,所以要仔细体会。比如第三小题Which do you think would be the best title for this passage?,可通过文章中的Daddys advice has returned to me at many important moments. In my life, Ive never had a better pi

77、ece of advice. 找到答案,文章的主题主要是爸爸给我的建议。3、结合前两点归纳文章中心,把握作者态度:故事类文章是通过记叙一件事来表达中心思想的,它是文章的灵魂。归纳文章中心思想时,尤其要分析文章的结尾,因为很多文章卒章显志,用简短的议论、抒情揭示文章中心;文章中议论抒情的句子往往与中心密切相关;也有的文章需要在结合概括各段大意的基础上归纳中心。另外,叙述一件事必有其目的,或阐明某一观点,或赞美某种品德,或抨击某种陋习,这就要求我们在阅读时,通过对细节(第1点中的六要素)的理解,把握作者的态度。4、有章有据进行解题判断:分析文章,归纳主题,属于分析、概括、综合的表述能力的考查。切忌

78、脱离文章,架空分析,一定让分析在文章中有依据。比如第1小题What did the father do after he had heard his daughters complaint? ,可从文章中的从第二段第三行Go and make a list of everything she said and mark the points that are true中倒找答案,有理有据,故选D项。24C25A26B27D【解析】试题分析:本文是一篇说明文。介绍了澳大利亚的历史,人口,及经济结构的发展,现在的澳大利亚已经成为了多民族的混合体,其独特的发展历史使其成为了世界上最和谐的多文化国家。

79、24C句意理解题、根据题目找到原句,Almost 90 percent of the population lives in the fast-paced cities along the coast and has little more than a passing familiarity with the desert. “几乎百分之90的人口住在沿海的发达城市,对沙漠的了解越来越少。”25A细节辨析题。根据第二段In contrast, the rural communities tend to be slow-moving and conservative.“与之不同的是,农村地区节

80、奏更慢,更保守。”故答案为A。26B细节辨析题。根据第二段For many years, Australia was said to have ridden on the sheep s back , a reference to wool being the country s main money earner. “多年来,澳大利亚被称作骑在羊背上的国家,说明了羊毛一直是这个国家主要的经济来源。”故答案为B。27D细节辨析题。根据第三段Australia s liberal postwar immigration policies led to a flowing of survivors

81、 from war-torn Europe, most notably Greeks, Italians, Poles and Germans.“澳大利亚的民主战后移民政策吸引了打拼来自战后欧洲的幸存者,主要是希腊人,意大利人,波兰人和德国人。”而第四段中The emphasis has shifted in recent years and today the majority of new immigrants are from Southeast Asia.“近些年来,政策的重点转移后,今天的移民主要来自亚洲西南部。”故可推断答案为D。考点:考查说明文阅读28D29C30B31A【解析】

82、试题分析:本文是一篇记叙文,讲述了一个小男孩与一位老人之间捕鱼故事。小男孩本来跟着老人,但是捕不到鱼,所以被家人命令和别人一起。但是老人和小男孩之间感情那个很好,一直保持着联系。老人捕鱼的心态也很好。28D推理判断题。根据第一段But after forty days without a fish the boys patents had told him that the old man was now bad luck, and ordered the boy to join another boat, which caught three good fish the first week

83、可知小男孩被要求换一艘船,而前句中提到他们并没有捉到鱼,也没有挣到钱,故选D。29C推理判断题。根据第二段I could go with you again. Ive made some money和第三段If I cannot fish with you, I would like to serve in some way可知男孩提到以前的经历很怀念,并且想为老人提供其他方式的服务,故选C。30B推理判断题。根据对全文的理解和分析可知小男孩并为老人拿过酒,推过船并拿过捕鱼装备,但是并没有为老人修理船帆,由此可判断此处只有选项B符合题意,故选B。31A推理判断题。根据对全文意思的理解可知老人总

84、是运气很不好捕不到鱼,但是他的心态很好,从来不会觉得很失败。反而还是积极的去捕鱼,故选A。考点:考查记叙类短文阅读32B33D34A35B【解析】试题分析: 文章的主人公Dennis Sinar献身医疗事业26年,有一次参加了gap year,从中得到和了解了很多,使自我认知更加定位,生活更有意义32B 考查细节理解题。根据第一段提到I needed a recharge.” So he took a “ gap year” 根据第一段中Dr. Sinar所说的话进行推断:26年的工作以后,他想重新开始新的生活,故选B 项。33D 考查推理判断题。根据第二段提到In recent years,

85、 mid-career breaks have been gaining more interest可知更多的美国人接受间隔年的政策,故选D项。34A 考查推理判断题。根据文章最后一段的.He said a gap-year experience could be worthwhile for employees and companies可知George Garritan对间隔年的态度是支持的。positive积极的,支持的;doubtful怀疑的;uninterested不感兴趣的;uncertain不确定的。所以选A。35B 考查主旨大意。通读全文,可知文章重在阐述间隔年对成年人来说是值

86、得的。所以选B考点 :社会现象类阅读。【答案】36B37A38D39G40C【解析】试题分析:本文主要讲述了,很多家庭出门后都希望有一个值得信赖的人来照看家里,因而就需要当主人出门后暂时住在家里打理的人的工作,并且讲述了这种工作是怎么样的。36B考查句意理解和上下文串联。空格后面So if someone wants to travel or go away for some reason, they might want someone in their home to care for it and keep the gardens tidy.可知有很多人都需要家庭保姆去找看家,而B项意思

87、是“有很多人都会去旅行”,正好是空格后面那句话产生的原因,故选B。37A考查句意理解和上下文串联。根据后文I feel it is a great way of seeing the country, because you go and stay in a new city, get to meet new people, and have time to go sightseeing in a new area,可知他对这份工作有很多感触,而A项意思是“我做临时照看人这份工作很多次了”,正好是对后面那句话的一个总结,故选A。38D考查句意理解和上下文串联。根据后文there are web

88、sites where you find the advertisements by people who want to travel,可知这段讲述的是如何去找到这份工作,而D项意思是“通常你有很多机会得到这份临时照看人的工作”,是对本段的总结,故选D。39G考查句意理解和上下文串联。根据文中There are some requirements to be a house sitter,可知本段是讲述临时照看人的一些要求,而G项意思是“你必须有一个好的车,所以你可以前往不同的地方。”真好是对临时照看人的一个要求,故选G。40C考查句意理解和上下文串联。根据后文Then you can tr

89、avel to many different countries and stay there,可知临时照看人可以去不同的国家工作,而C项意思是“在别的国家做临时照看人也是很可能的”,正好是对本段的总结,故选C。考点:考查信息匹配能力。41B42A43C44D45B46A47D48C49D50A51B52C53D54B55A56C57D58A59B60C【解析】试题分析: 文章主要介绍了一位意大利教师为保护环境所做出的努力。41B考查名词辨析A.Peace和平;B. Environment环境;C. Medicine药品;D. Literature文学;由最后一段中的He organized

90、town hall meetings, and talked about how to reduce, reuse and recycle和Ercolini has advocated the zero-waste movement等信息可知,Rossano Ercolini获得的是环境方面的奖项。故选B项。42A考查名词辨析A. teacher教师;B. farmer农民;C. trainer教员;D.gardener园丁;由下文中的his students和the school lunchroom等信息可知,Ercolini是一位教师。故选A项。43C考查动词辨析A. watching观察

91、;B. reading阅读;C. hearing 听见;D. making制造,使得;由下文中的on the radio可知,应该是听到消息。故选C项。44D考查动词辨析A. fold 折叠;B. roll滚动;C. tear撕扯;D. recycle循环,回收;由上文中的After . the news of reducing waste可知,他决定教他的学生回收废纸并且使用可以多次利用的玻璃杯来代替塑料水瓶。故选D项。45B 考查形容词辨析A. coloured有色的;B. reusable可重复使用的;C. thick厚的;D. valuable贵重的;由上文中的After . the

92、news of reducing waste可知,他决定教他的学生回收废纸并且使用可以多次利用的玻璃杯来代替塑料水瓶。故选B项。46A考查形容词辨析A. harmful有害的;B. necessary有必要C. suitable适合的;D. convenient方便的;由下文中的Incinerators are huge heaters that burn all waste and poisonous material可知,对学生们来说,焚烧垃圾是“有害处的。故选A项。47D 考查名词辨析A. rock岩石; B. sand沙子;C. water水;D. ash灰;垃圾焚烧之后会产生灰。故选

93、D项。48C 考查形容词辨析A. worse更糟的;B. harder更难的;C. better更好的; D. further更远的,进一步的;下文紧接着介绍了垃圾填埋这一做法的弊端,所以这里是说你可能会认为它比垃圾填埋好一些。故选C项。49D 考查动词及短语辨析A. add加;B. fill in ;C. create创造;D. take up占据;句意:垃圾填埋占地方、有异味而且有毒材料会使地下饮用水使用起来不安全。故选D项。50A 考查形容词辨析A. unsafe不安全的; B. simple简单的;C. regular 定期的,有规律的;D. illegal非法的;句意:垃圾填埋占地方

94、、有异味而且有毒材料会使地下饮用水使用起来不安全。故选A项。51B 考查名词辨析A. difficulties困难;B. disadvantages不利条件,弊端;C. expectations 期望;D. improvements改善;句意:垃圾焚烧炉有它们自身的弊端,燃烧释放出来的毒气会给人们造成呼吸问题。故选B项。52C 考查名词辨析A. heart心脏; B. hearing 听力;C. breathing呼吸; D. weight重量;句意:垃圾焚烧炉有它们自身的弊端,燃烧释放出来的毒气会给人们造成呼吸问题。故选C项。53D 考查连词辨析A. why为什么;B. when何时;C.

95、how怎样;D. where哪里;句意:不论人们去哪里都得戴上口罩。故选D项。54B 考查动词辨析A. reduces减少;B. worsens恶化,加重;C. suffers受罪;D. measures测量;句意:烟还会导致污染,甚至加重温室效应。故选B项。55A考查名词辨析A. health健康;B. development发展;C. justice公平;D. employment就业;由上文中的Incinerators, poisonous gases和pollution等信息可知,Ercolini担心的是他所在社区人们的健康问题。故选A项。56C考查动词辨析 A. praise表扬;B

96、. support支持;C. educate 教育;D. entertain款待;由下文中的He organized town hall meetings, and talked about how to reduce, reuse and recycle可知,Ercolini感到教育他们是他的职责。故选C项。57D 考查副词辨析A. Anyhow不管怎样;B. However然而;C. Otherwise否则;D. Moreover另外;colini has advocated the zero-waste movement与上文中的He organized . how to reduce,

97、 reuse and recycle是并列关系,故选用Moreover。故选D项。58A 考查名词辨析A. goal 目标; B. reason 原因;C. truth真相;D. problem问题;由下文中的to reduce the waste . to the least possible amount可知,这是零浪费运动的目标。故选A项。59B考查动词辨析 A. discussed讨论;B. defeated战胜; C. prepared准备;D. suggested建议;上文中提到了焚烧炉的弊端,所以Ercolini应该是通过自己的宣传教育已经使很多使用焚烧炉的计划落空了。故选B项。

98、60C 考查短语辨析A. Along with和一起;B. Except for除之外; C. Thanks to多亏了;D. Instead of代替;句意:多亏了他的努力,意大利现在已经有一百多个零浪费城镇了。故选C项。考点 :记叙文。61best62successfully63at64to answer65called66movements67enable68a69to70beginning【解析】61best 考查形容词最高级。句意:很多老师认为,实践操作是最好的学习方法62successfully 考查副词。句意:他们成功设计并制造了能发现海底未爆炸地雷的机器人63at 考查介词 。

99、at the bottom of 在。底部;64to answer 考查非谓语动词 。句意:这些科技学生们制造这台机器人来响应国防部面临的一个挑战65called 考查非谓语动词 。句意:这台水下机器被称作柏修斯2号66movements 考查名词。句意:制造这台机器需要耗资大约1.5万美元,学生们使用视频游戏控制器指挥其在水箱底部移动67enable 考查形容词。句意:推进型使机器人能上下并朝着水中物体移动68a 考查冠词。A set of 一组69to 考查介词 。up to 多达。70beginning 考查名词。From the beginning to the end 从开始到最后

100、。考点 :语法填空。71How to Protect Our Eyesight Now in schools, more and more students got near-sighted. As is shown in the picture, more than 80% of the students in our class wear glasses. And its not difficult to find the causes to this phenomenon. Long time of studying in the classroom with no time to re

101、fresh our eyesight is one of the causes. I think poor light is also the cause because our eyes easily get tired in the poor light. In addition, lack of sleep also contributes to this result. As far as I am concerned, measures should be taken to protect our eyesight. Firstly, students should be given

102、 more time to do some exercise to refresh ourselves. Secondly, learning conditions need to be improved, especially the poor light in the class room. Thirdly, doing eye exercises regularly every day is a great necessity. Besides, enough sleep also contributes to the improvement.【解析】略72On Advertisemen

103、tAdvertisements appear everywhere in the modern society. .For example , when we walk along the streets. we can see large advertisement boards with pretty girls smiling at you. In newspapers for another example, we often see half of the pages covered with advertisements. As still another example, we

104、turn on the TV set and we see advertisements again. Whether we like it or not. they are getting their way into our lives.Advertisements are highly informative, They help us choose what need and then we spend our money on it. By telling us where something is available, they may save us money and time. They also guide us in finding suitable jobs.However, too many advertisements annoy us. And quite often, they give us false information. So we should always be on our guard and judge for ourselves.版权所有:高考资源网()高考资源网版权所有 侵权必究

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1