1、江苏省泰州中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析)(考试时间:120分钟;总分:150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman imply?A. She didnt clea
2、n the apartment.B. Shell help the man clean his apartment.C. She needs to clean the lab.【答案】A【解析】【原文】M:Your apartment always looks so good,so spotless and mine is such a mess.W:Ive been at the lab all the week.It is my roommates doing.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman mean?A. She saw the man r
3、un out.B. She thought the mans laundry was done badly.C. She was sorry the man couldnt finish his laundry.【答案】C【解析】【原文】M:I am running out of coins doing my laundry.W:Thats too bad.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man imply?A. His coach didnt help him enough.B. He had no chance of winning.C. He didn
4、t follow his coachs advice.【答案】C【解析】【详解】M:Its a shame that you didnt win your tennis match.M:I might have won if I listened to my coach.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman mean?A. She likes the new theatre in town.B. She expects the theatre to close down.C. Shes surprised by the news.【答案】B【解析】【详
5、解】M:The Variety Theatre finally went out of business.W:Well,thats not a surprise.It was the worst one in town.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man say about the activities?A. They arent very good because theyre so different.B. He thinks they should do both.C. It doesnt matter which one they do.【答案】
6、C【解析】【详解】M:Shall we run around the park or go for a bike ride?M:It makes no difference to me.They are both good activities.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查
7、看】6. What is the womans real problem?A. She feels headache.B. She feels frightened.C. She feels very stressed.7. What food is considered as low stress food?A. Apples and grapes.B. Hamburgers.C. French fries.8. What is the woman going to do?A. To eat less.B. To eat more.C. To change her food.【答案】6. C
8、 7. A 8. C【解析】W:I feel terrible.I really need to relax.Do you know any good ways to fight stress?M:Yeah,in fact,I read in a health magazine that you should drink two cups of lemon tea every day to fight stress.W:Lemon tea?M:Thats right.Lemon tea makes you feel more relaxed.And also,you should eat l.
9、ow stress foods like apples and grapes.W:Sounds very strange,I guess hamburgers and French fries cause stress,right?M:Yep.Hamburgers are high stress food.W:Well,I guess I need to change my diet.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】9. What are the man and the woman talking about?A. A film.B. A real sto
10、ry.C. A ghost story.10. Whats the first name of the man they are talking about?A. Tim.B. Tom.C. Smith.11. Why didnt the man return home after the war?A. He had been wounded in the war.B The man hasnt told the woman yet.C. He had to sell newspapers at the railway station.【答案】9. B 10. A 11. B【解析】W:Do
11、you know Tom?W:Tom what?M:Tom Smith.W:No.But I know a Tim Smith.M:Oh,yes,you are right.It was Tim Smith I meant.You know what happened to him the other day?No,what happened then?M:Well,he told me he saw his dead grandfather in London.W:Oh,come on.You are not telling a ghost story,are you?M:But he to
12、ld me it was true.You see,his grandfather used to be an army officer during the war.And because he didnt return home after the war,everybody though t he had been killed in the war.W:But then,he suddenly appeared.alive,like in those films.M:Exactly.Tom,oh no,Tim,told me that by chance he saw an old m
13、an at the railway station selling newspapers.And he was surprised to see.someone like his grandfather in a picture he had seen.So naturally he went to the man and asked him whether his name was Smith.And the man,I mean,his grandfather,said yes,and after that everything happened just like a film.W:Am
14、azing.But why didnt the old man go back to his hometown after the war?M:Well,thats another long story.Ill tell you later.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】12. What is NOT true about the man?A. Water is running down his leg.B. He can not breathe well after a walk.C. He hasnt been sleeping well becau
15、se of the pain in his leg.13. What has caused the trouble?A. The woman doesnt know yet.B. He was burnt by boiling water.C. He has tired himself out in his work.14. Whats the womans name?A. Doctor Cook.B. Doctor Martin.C. The conversation doesnt tell us.【答案】12. A 13. A 14. C【解析】W:Now,Mr.Martin.Ive ju
16、st read your own doctors report.So you havent been feeling very well lately,is that right?M:Itsits my leg,doctor.My right leg.I keep getting a strange pain in it.W:Could you tell me what the pain is like?M:Its like.like boiling water running down my leg.Its been getting worse lately,too.Ive been los
17、ing sleep.W:You mean the pains been keeping you awake?M:Yes,thats right.Its been keeping me awake.W:Now,tell me,how long have you had this trouble?M:The pain?For about a year now.W:HmmHave you been getting tired lately after you have had a walk?For example,have you been getting a big sh ort of breat
18、h,perhaps?M:Why,yes!Yes,I have,doctor!W:HmmI think wed better give you a few tests here in the hospital.M:Do you think its serious,doctor?W:Probably not.ButDoctor Cook,my local doctor,thinks its only that Ive been working too hard lately.W:That could be the reason.Dont worry,well find out soon.听下面一段
19、较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】15. Where are the man and the woman going?A. To the bus station.B. To the police station.C. To the railway station.16. What does the woman think they should do?A. Take a taxi.B. Walk slowly.C. Leave the bags with the police.17. What does the man find out at last?A. Fift
20、een minutes is too long.B. The traffic is moving too slowly.C. He is not able to carry two bags.【答案】15. C 16. A 17. C【解析】W:Why do we have to walk to the station?And where is it?M:Its just down that roadI think.W:Look!Theres a policeman!Ask him the way.M:All right.Ill go and ask him.(Pause for 6 seco
21、nds)W:So,what did he say?M:W ell,we have to walk down this road,take the first turning on the left.Then walk until we come to the river andW:The river?M:Yes.Its over there,and theres a bridge.Across the bridge,we will be able to see some road signs which will tell us the way.W:But how far is it?How
22、long does it take to walk there?M:About fifteen minutes,if we walk quickly.W:Fifteen minutes!We may be late for the train.And with these heavy bags,too!I think we ought to take a taxi.M:Not at this hour.Look at the traffic.Its moving very slowly.We can get there just as quickly on foot.W:Well,I cant
23、 possibly carry this bag any farther.M:All right.Let me take it,then.W:Dont be silly.Yo cant carry two bags at the same time.M:Yes,I can.The bags arent that heavyhmm!W:You see!Theyre heavier than you thought!M:Perhaps its not such a bad idea after all.W:What isnt such a bad idea?What do you mean?M:T
24、axi!Taxi!听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. According to the passage,what were dogs trained for in the past?A. For protection against other animals.B. For protection against other dogs.C. Just for fun.19. Why were dogs used for hunting?A. Because they did not eat other animals.B. Because they were
25、 useful for protection.C. Because they always obeyed their masters.20. What is the most important reason for people in the city to keep dogs now?A. For companionship.B. For amusement.C. For protection against robbery.【答案】18. A 19. C 20. A【解析】When you take a walk a in any of the cities in the west,yo
26、u often see a lot of people walking with dogs.It is still true that the dog is the most useful and faithful animal in the world.But the reason why people keep a dog have changed,In the old days,people used to train dogs to protect themselves against the attacks by other besasts.And later they came t
27、o realize that the dog was not only useful for protection but willing to obey their master.For example,when people used dogs for hunting,the dogs would not eat without permission what they caught.But now people in the city need not protect.themselves against attacks of animals.Why do they keep dogs
28、then?Some people keep dogs to protect themselves from robbery,but the most important reason is for companionship.For a child,a dog is his best friend when he has no friends to play with;for a young couple,a dog is their child when they have no children;for old couples,a dog is also their child when
29、their real children have grown up.So the main reason why people keep dogs has changed from protection to friendship.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15 小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFire Prevention InformationThe University of Adelaide employs a full-time staff of fire prevention professi
30、onals. They inspect all campus buildings and test and maintain all sprinkler(喷水灭火装置)systems, fire alarms and fire extinguishers(灭火器).They also provide educational programs or fire safety in the residence hall. Whenever you move to a new area, you should locate the fire alarm purl stations and the tw
31、o exits nearest your room.Fire AlarmsThe floors of all campus buildings are equipped with manual fire alarm systems which include fire alarm pull stations and pipes.Most are also equipped with automatic fire alarm systems consisting of heat detectors,smoke detectors and sprinklers.For your safety,ne
32、ver tamper with(胡乱摆弄)these systems.False fire alarms are illegal and may lead to imprisonment.Fire DrillsA fire drill will be conducted in your residence hall every semester.During a fire drill,please do the following:Take your room key and IDclose and lock the door to your room.Exit immediately fro
33、m the nearest emergency exit;do not use a lift.Meet outside of your residence hall and wait for further instructions.Fire ExtinguishersFire extinguishers are located on each floor and in each apartmentUse a fire extinguisher only if you have been trained to do so.Irresponsible use of a fire extingui
34、sher can create a dangerous situation for other residents and could result in damage to personal property.Misuse of a fire extinguisher will result in fines.Smoke DetectorA smoke detector is on the ceiling in your room.Some buildings also have heat detectors on the ceilings.Do the following to ensur
35、e the safe operation of your smoke detector:If your smoke detector is working properly,the red light should be on.If the red light is not blinking(闪动),contact residence hall staff immediately.Do not cover or block your smoke detector in any way.If a smoke detector sets off an alarm and there is no f
36、ire or smoke,inform your hall staff.21. What is the main duty of the fire prevention professionals?A. To provide part-time jobs for students.B. To lead the students to the nearest exits.C. To check and maintain fire prevention equipment.D. To train teachers to be fire prevention professionals.22. Wh
37、at do the automatic fire alarm systems include?A. Pipes and smoke detectors.B. Smoke detectors and sprinklers.C. Fire alarm pull stations and pipes.D. Sprinklers and fire alarm pull stations23 What do we know about the use of fire extinguishers?A. Using them wrongly results in punishment.B. Irrespon
38、sible use of them can damage them.C. Improper use of them can destroy the apartment.D. Using them without a trainer present is forbidden.【答案】21. C 22. B 23. A【解析】这是一篇说明文。介绍了防火的相关信息,包括:警报器的种类、消防演习的注意事项、灭火器的使用、烟雾检测器的信息。【21题详解】细节理解题。根据第一段“They inspect all campus buildings and test and maintain all spri
39、nkler(喷水灭火装置)systems.”(他们检查校园所有建筑,测试并维修所有喷水灭火装置系统。)可知,防火专业人员的主要责任是检查和维修防火设备。故选C。【22题详解】细节理解题。根据Fire Alarms中的“Most are also equipped with automatic fire alarm systems consisting of heat detectors, smoke detectors and sprinklers.”(大部分楼层也配备了火灾自动报警系统,火灾自动报警系统由高温检测器、烟雾检测器和消防喷淋组成。)可知,火灾自动报警系统包括高温检测器、烟雾检测器
40、和消防喷淋。故选B。【23题详解】细节理解题。根据Fire Extinguishers中的“Misuse of a fire extinguisher will result in fines.”(错误使用灭火器将会导致罚款。)可知,错误地使用灭火器会导致受到惩罚。故选A。BCells in our brain usually send a “stop eating” signal when weve eaten enough. But in a study, researchers found that after mice ate fatty food for just two weeks
41、, their brains brake on overeating failed.Researchers at the University of Washington in Seattle conducted the study.They shared their findings in Science.Garret Stuber is a professor at the University of Washington.He and his team mainly focused on one brain area known-to be connected with eating b
42、ehavior.This brain area contains many different kinds of cells.Researchers noticed big differences between the glutamatergic nerve cells(谷氨酸神经细胞)of the fat mice and those of the thin mice.And the earlier work by Stubers group had suggested that these cells act like a brake on overeating.When the res
43、earchers stopped these cells from working,mice suddenly overate.They also fattened up. But it wasnt clear how these cells activity changed as the mice changed from being slim to being fat.“Being fat doesnt just happen overnight,”notes Stuber.To study that gradual fattening up,his group did a new stu
44、dy.They fed mice with high-fat food.Now and again,they used a microscope to look at how well the animals glutamatergic nerve cells could send out signals.During the process,they found the activity of these glutamatergic nerve cells slowed,even before the mice became fat.That cell sluggishness(怠惰)con
45、tinued as the mice grew larger over a 12-week period.The results suggest that the high-fat diet is removing the brake on overeating and becoming fat,”says Stephanie Borgland,a professor at the University of Calgary in Canada. Stubers group doesnt know whether these brain cells will go back to normal
46、 if the mice stop eating the fatty food and slim down.It would be hard to keep monitoring the same cells over the months it would likely take for the mice to return to a healthy body weight,”explains Stuber.And its hard to say whether similar cells control the same thing in humans.“Having high-fat d
47、iets probably affects a much wider family of cells than those studied here,” Stuber notes. “Changes,” he says, “are probably happening across the brain.” Understanding those things might help us find better ways of limiting overeating.24. What did researchers find in the study?A. Mice tended to beco
48、me sluggish if they often overate.B. Having high-fat diets affected many kinds of brain cells.C. Mice began to overeat after eating fatty food for a period.D. The number of brain cells would drop when mice overate.25. Why was a new study conducted?A. To prove that fatty food was bad for health.B. To
49、 know more about that gradual weight-gain.C. To collect more information about the mice s cells.D. To observe how long it would take for the mice to grow fat.26. What does the last but one paragraph mainly show?A. Its still difficult to answer some questions.B. Its hard to find the similar brain are
50、a in humans.C. Its wrong to apply what suits animals to humans.D. Its necessary to keep monitoring the mice for long.27. Where is this text most likely from?A. A personal diary.B. A useful guidebook.C. A science magazine.D. An adventure novel【答案】24. C 25. B 26. A 27. C【解析】【分析】这是一篇说明文。介绍了老鼠暴饮暴食、变胖与高脂
51、食物和大脑谷氨酸神经细胞之间关系的一个研究。【24题详解】细节理解题。根据第一段“But in a study, researchers found that after mice ate fatty food for just two weeks, their brains brake on overeating failed.”(但是在一项研究中,研究员发现在老鼠吃过高脂食物仅仅两周后,它们的大脑关于暴饮暴食的刹车失灵了。)可知,研究员研究发现在吃过高脂食物一段时间后,老鼠会开始暴饮暴食。故选C。【25题详解】细节理解题。根据“To study that gradual fattening
52、 up, his group did a new study.”(为了研究(老鼠)逐渐变胖的(过程),他的团队做了一项新的研究。)可知,实施新研究是为了了解更多老鼠是怎样变胖的。故选B。【26题详解】段落大意题。根据段数第二段的内容和其中的关键句“Stubers group doesnt know whether these brain cells will go back to normal if the mice stop eating the fatty food and slim down.”(Stuber的团队不知道,如果这些老鼠不再吃高脂食物,瘦下来,这些大脑细胞是否将会变回正常的
53、状态。)“its hard to say whether similar cells control the same thing in humans.”(很难说人体内是否有相似的细胞控制着同样的东西。)可知,倒数二段表明仍然有一些问题难以回答。故选A。【27题详解】推理判断题。本文主要讲了老鼠变胖与高脂食物和大脑谷氨酸神经细胞之间关系的一个研究。属于科学知识的讲解,因此推测可能来自科学杂志。故选C。【点睛】推理判断题是阅读理解中常见的题型,要求考生根据作者暗示的内容,推断出合理的结论。一般包括细节推断、作者意图等。本文第四小题是针对文章来源的判断,根据文章的主要内容可以推断出本应该文来自科学
54、杂志。CAir pollution may be causing baldness, scientists have shown for the first time. A new study found that fine particulate matter emitted by cars would damage the skin that holds hair follicles (毛囊) in place. A series of laboratory tests on human cells showed that levels of the crucial proteins ne
55、eded for hair to grow and be retained decreased when they were exposed to pollution particles. While there is a growing body of evidence showing how these tiny particles can damage internal health, including by entering the bloodstream through the lungs, this is the first to demonstrate such a risk
56、to the surface of the body.The study was conducted by exposing cells from the human follicle dermal papilla cells(HFDPCs), to various concentrations of PM10-like dust and diesel particles (柴油颗粒). After 24 hours the researchers performed a process, known as western blotting, to detect the levels of s
57、pecific proteins in the cells.The results showed that the presence of PM10 and diesel particles decreased levels of B-catenin, the protein responsible for hair growth. The study also revealed that the levels of three other proteins cyclin D1, cyclin E and CDK2, which are responsible for hair growth
58、and hair retention, were decreased by PM10-like dust and diesel particles in a “dose-dependent” manner.Dr Hyuk Chul Kwon, who led the study at the Future Science Research Centre, said, “While the link between air pollution and serious diseases such as cancer and lung diseases is well established, th
59、ere is little-to-no research on the effect of particulate matter exposure on the human skin and hair in particular. Our research explains the mode of action of air pollutants on HFDPCs, showing how the most common air pollutants lead to hair loss.”Sources of PM include the burning of fossil fuels pe
60、trol and diesel, as well as other solid fuels,and other industrial activities such as building, mining and the manufacturing of building materials like bricks.“While it is difficult to escape from the surrounding pollution, limiting the time for walking in busy streets, especially during rush hour,
61、should help reduce exposure,” said Dr Kwon. “If you are exercising outdoors, try to do so in areas that are less polluted and do not spend too much time waiting at traffic hot spots such as traffic lights.”28. What did the new study find?A. Air pollution can do great harm to our lungs.B. The color o
62、f our skin can be influenced by air pollution.C. Serious air pollution can probably prevent hair from growing.D. Air pollution can affect hair growth by entering the bloodstream.29. What is western blotting used to do?A. To discover the protein helpful for hair growth.B To show the protein contents
63、in the cells.C. To compare different proteins in the cells.D. To analyze the composition of hair cells.30. What can we learn from Dr Hyuk Chul Kwons words?A. His new research is superior to previous research.B. The research he conducted is really of great importance.C. The results of his new researc
64、h need to be further improved.D. A link between air pollution and diseases needs to be established.31. What does Dr Kwon advise us to do?A. To do as much exercise as possible.B. To take action to reduce air pollution.C. To avoid being exposed to air pollution.D. To take public transport to avoid tra
65、ffic jams.【答案】28. C 29. B 30. B 31. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了一项科学研究,研究表明接触常见空气污染物与人类脱发有关。【28题详解】细节理解题。根据第一段Air pollution may be causing baldness,scientists have shown for the first time. A new study found that fine particulate matter emitted by cars would damage the skin that holds hair follicles (毛囊)
66、in place.(科学家首次表明,空气污染可能导致秃顶。一项新的研究发现,汽车排放的细颗粒物会损害保持毛囊位置的皮肤)可知,研究发现严重的空气污染可能会不利于头发生长。故选C。【29题详解】细节理解题。根据第二段After 24 hours the researchers performed a process, known as western blotting, to detect the levels of specific proteins in the cells.(24小时后,研究人员进行了western blotting检测细胞中特定蛋白的水平)可知,western blott
67、ing(蛋白质印迹法)是用来检测细胞中蛋白质含量的。故选B。【30题详解】推理判断题。根据第四段Dr Hyuk Chul Kwon 的话While the link between air pollution and serious diseases such as cancer and lung diseases is well established, there is little-to-no research on the effect of particulate matter exposure on the human skin and hair in particular. Ou
68、r research explains the mode of action of air pollutants on HFDPCs, showing how the most common air pollutants lead to hair loss.(虽然空气污染与癌症和肺病等严重疾病之间的联系得到广泛的研究,但是几乎没有研究关注接触污染物对人类的皮肤和头发的影响。我们的研究解释了空气污染物对人类毛囊真皮乳头细胞的作用模式,显示了最常见的空气污染物如何导致脱发)可知,他实施的这个研究是有重要意义的。A、C、D选项内容文中均没有提到。故选B。【31题详解】细节理解题。根据最后一段Dr K
69、won 说的话If you are exercising outdoors,try to do so in areas that are less polluted and do not spend too much time waiting at traffic hot spots such as traffic lights.(如果你要户外锻炼,尽量在污染较少的地方,不要在交通热点的地方,比如红绿灯路口,等待太久)可知,Dr Kwon建议我们尽量避免暴露在空气污染的地方。故选C。【点睛】推理判断题要求考生在理解文章陈述的观点或描述的事实的基础上,领悟作者的言外之意,得出符合作者意图的结论。
70、如第3小题,根据Dr Hyuk Chul Kwon说的话,我们可以知道这项研究是首次提出的,是具有重要意义的。但作者并没有比较这项新研究与之前的研究哪个更好,只是说研究的方向不同而已。DHaw wondered why he had always thought that a change would lead to something worse.Now he realized that change could lead to something better.“Why didnt I see this before?”he asked himself.Then he raced thro
71、ugh the Maze with greater strength and agility.Before long,he found a Cheese Station and became excited as he noticed little pieces of New Cheese near the entrance.They were types of Cheeses he had never seen before,but they looked great.He tried them and found that they were delicious.He ate most o
72、f the New Cheese bits that were available and put a few in his pocket to have later and perhaps share with Hem.He began to regain his strength.He entered the Cheese Station with great excitement.But,to his disappointment,he found it was empty.Someone had already been there and had left only the few
73、bits of New Cheese.He realized that if he had moved sooner,he would very likely have found a good deal of New Cheese here.Haw decided to go back and see if Hem was ready to join him.As he retraced his steps,he stopped and wrote on the wall:The quicker you let go of old cheese,the sooner you find new
74、 cheese.After a while,Haw made his way back to Cheese Station C and found Hem.He offered Hem bits of New Cheese,but was turned down.Hem appreciated his friends gesture but said,”I dont think I would like New Cheese.Its not what Im used to.I want my own Cheese back and Im not going to change until I
75、get what I want.”Haw just shook his head in disappointment and reluctantly went back out on his own.As he returned to the farthest point he had reached in the Maze,he missed his friend,but realized he liked what he was discovering.Even before he found what he hoped would be a great supply of New Che
76、ese,if ever,he knew that what made him happy wasnt just having Cheese.He was happy when he wasnt being run by his fear.He liked what he was doing now.Knowing this,Haw didnt feel as weak as he did when he stayed in Cheese Station C with no Cheese.Just realizing he was not letting his fear stop him,an
77、d knowing that he had taken a new direction,nourished him and gave him strength.Now he felt that it was just a question of time before he found what he needed.In fact,he sensed he had already found what he was looking for.He smiled as he realized:It Is Safer To Search In The Maze Than Remain In A Ch
78、eseless StationHaw realized again,as he had once before,that what you are afraid of is never as bad as what you imagine.The fear you let build up in your mind is worse than the situation that actually exists.Hed been so afraid of never finding New Cheese that he hadnt even wanted to start looking. B
79、ut since starting his journey,he had found enough Cheese in the corridors to keep him going. Now he looked forward to finding more.Just looking ahead was becoming excitingHis old thinking had been clouded by his worries and fears.But that had changed in the days since he had left Cheese Station C.No
80、w he realized it was natural for change to continually occur,whether you expect it or not change could surprise you only if you didnt expect it and werent looking for it.When he realized he had changed his beliefs,he paused to write on the wall:Old Beliefs Do Not Lead You To The New CheeseHaw hadnt
81、found any Cheese yet,but,as he ran through the Maze,he thought about what he had already learned.Haw now realized that his new beliefs were encouraging him to behave in a new way.He was behaving differently from the way he had when he had kept returning to the same cheeseless station.He now knew tha
82、t when you change what you believe,you change what you do.You can believe that a change will harm you and resist it.Or you can believe that finding New Cheese will help you,and embrace the change.It all depends on what you choose to believe.He wrote on the wall:When You See That You Can Find New Che
83、ese,You Change Course32. From the first eight paragraphs,it can be concluded thatA. Haw was eager to eat up all Cheese bits.B. Haw cared much more about himself than Hem.C. Haw had been reluctant to change himself before.D. Haw has been dreaming of himself enjoying Cheese.33. The sentences Haw wrote
84、 on the wall are intended to showA. Haw would inspire others to make changes with him.B. Haw had a strong desire to find New Cheese to share with Hem.C. Haw wanted Hem to find him by following the tracks on the wall.D. Haw has been changing his mind and action to reach his goal gradually.34. Which o
85、f the following can express the main idea of the passage?A. Old habits die hard.B. A diversity leads to prosperity.C. Action speaks louder than words.D. Someone barks up the wrong the tree.35. From the passage, which words can be used to describe Haw?A. Stubborn but selfless.B. Caring and ambitious.
86、C. Outgoing and humorous.D. Persistent but indifferent.【答案】32. C 33. D 34. B 35. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。这篇文章通过讲述唧唧在寻找奶酪的过程中,为了实现自己的目标,一直在改变自己的想法和行动,说明了多样性会带来繁荣。【32题详解】推理判断题。根据第一段Haw wondered why he had always thought that a change would lead to something worse.Now he realized that change could lead to som
87、ething better.(唧唧一直在想的是他将会得到什么,而不是考虑他会失去什么。他不明白,为什么自己过去总是觉得变化会使事情变得更糟。而现在他认识到,变化将会使事情变得更好。)和第二段 “Why didnt I see this before?”he asked himself.(“为什么以前我不明白这一点?”他反问自己。)由此推断出,唧唧以前不愿意改变自己。故选C。【33题详解】推理判断题。根据唧唧在墙上下的话:The quicker you let go of old cheese,the sooner you find new cheese.(你越快放弃旧奶酪,你就越快找到新的奶酪
88、。)It Is Safer To Search In The Maze Than Remain In A Cheseless Station(在迷宫中搜寻比停留在没有奶酪的地方更安全。)Old Beliefs Do Not Lead You To The New Cheese(陈旧的信念不会帮助你找到新的奶酪。)When You See That You Can Find New Cheese, You Change Course(当你发现你会找到新的奶酪并且能够享用它时,你就会改变你的路线。)由此推断出,唧唧在墙上写的句子表明唧唧一直在改变他的想法和行动,以逐渐达到他的目标。故选D。【34题
89、详解】主旨大意题。这篇文章通过讲述唧唧在寻找奶酪的过程中,为了实现自己的目标,一直在改变自己的想法和行动,说明了多样性会带来繁荣。故选B。【35题详解】推理判断题。根据He offered Hem bits of New Cheese, but was turned down.(他给哼哼一些新奶酪,但被拒绝了。)可知唧唧很乐于助人。根据Even before he found what he hoped would be a great supply of New Cheese, if ever, he knew that what made him happy wasnt just havi
90、ng Cheese.(甚至在他找到他所希望的大量新奶酪之前,他就知道让他快乐的不仅仅是奶酪。)可知唧唧有雄心壮志。故选B。【点睛】通过对关键词,关键短语或者是关键的句子的把握是解决推理判断题的重要解题方法之一,它们往往隐藏着深层的意思。小题1根据第一段Haw wondered why he had always thought that a change would lead to something worse.Now he realized that change could lead to something better.(唧唧一直在想的是他将会得到什么,而不是考虑他会失去什么。他不明
91、白,为什么自己过去总是觉得变化会使事情变得更糟。而现在他认识到,变化将会使事情变得更好。)和第二段 “Why didnt I see this before?”he asked himself.(为什么以前我不明白这一点?他反问自己。)由此推断出,唧唧以前不愿意改变自己。故选C。第二节(共5 小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A gratitude journal is a great way to keep yourself in a positive state of mind.This article will
92、 offer some tips for starting and keeping one.Make it a rule to write down things you are thankful for per day_36_This will make writing the journal more challenging as time goes on, but thats how your awareness and thankfulness will grow. Youll find new things to be thankful for that you hardly not
93、iced before.Write about extended material things in your life. _37_For example,if you love to paint, you maybe grateful for the paints that you have.Or,if you like music,you may be grateful for your CD collections._38_You can start by feeling grateful to be alive.Avoid the trap of being grateful for
94、 something that is better than what others have.Instead,compare whatever you are grateful for with how you would feel if you didnt have it.Think about your abilities.You may start with basic abilities,like your ability to see and hear. _39_Think about skillful things like dancing and singing,and you
95、r character like your skills in cheering up people or your skills in being a good friend.Consider the people in your life.Think about all the people you are grateful to and write down the reasons.Its also good to write about the people that you dont really like and find a reason to appreciate them._
96、40_After all,there is good in everyone.A. Avoid repeating the same things.B. Describe how you are grateful for what you have.C. This can be difficult but very uplifting.D. Then progress to those that are unique to you.E. Feel grateful for any advantage you may have.F. These things vary greatly depen
97、ding on your interests.G. In this way,everything will become more heartwarming.【答案】36. A 37. F 38. B 39. D 40. C【解析】这是一篇说明文。介绍了一些关于如何写好感恩日记的建议。【36题详解】此空前一句说,规定自己每天都写下你感谢的事情。后一句说,随着时间的流逝,这会使你觉得写日记更有挑战性。此空承上启下,意义应该是表示在记录值得感谢的事件时的要求。this是代词,代指此空,这个要求是有挑战性的,根据最后一句中的关键词“find new things”可知,因此此空意为每天记录新的事情,
98、不要重复。故选A。【37题详解】此空的前一句是本段主题句,写下你生活中延伸的东西。此空后一句举了两个例子,一个是画画,一个是音乐。此空承上启下,根据上下文推测此空意为:这些东西是因人而异的。故选F。【38题详解】此空为本段是中心句,需要根据总结后文内容得知。后文说到,你可以从感恩活着这件事开始。不要因为你拥有的东西比别人好而感恩,而是比较你没有这个东西和你拥有这个东西的感觉比较。由此可知,本段的中心是:为你所拥有的东西的感恩并记录下来。故选B。【39题详解】本段主题与个人能力有关。此空前一句说到,你可以从自己的基本能力开始,比如视力和听力。此空后一句说,再考虑一些需要技巧的事,比如跳舞、唱歌,
99、还有你的性格,比如,你总能让别人开心,总能成为别人的好朋友。因此,此空是前后文的过渡,前文是基本能力,后文是一些特殊的技能,那么此空应该意为:接着是你的唯一的、特别的能力。故选D。【40题详解】本段主题与生命中的人有关。此空上一句说到,写下关于那些你不喜欢的人的事,并找到感谢他们的一个原因也是很不错的。后一句说,毕竟,每个人都是有优点的。此空承上启下,联系前后,可推知,此空意为:感恩你讨厌的人是有难度的,但不是不可能的。故选C。第三部分:语言知识运用(共三节,满分55分)第一节(共20 小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C 和D 四个选项中,选出可以填入
100、空白处的最佳选项。My eldest son Simon and a group of his good friends were going to a snowfield and go skiing.However, their car wouldnt _41_, so I offered to _42_ them out by taking them there in my car.A round trip was 900 kilometers and it would take 10 hours to finish it._43_I was happy to make the trip,
101、 I thought such a _44_drive within one day was a tiring one, especially when I wanted to _45_ and make preparations for the coming busy week.That morning as we_46_to the snowfield, Simon and I talked about everything under the sun. I found it_47_ to have this time with him as we hardly had spent fiv
102、e continuous _48_ together.As I made the_49_ trip back home, I had strange sense of _50_without them in my car, so I spent the next five hours listening to my favorite CDs and _51_ the issues I had in my business and how they should be _52_.By the time I _53_ home I had developed a plan for one impo
103、rtant issue I had deal with next week._54_, after my long trip home I was refreshed, even though I was physically tired.This unplanned trip to the snowfield gave me two unexpected _55_. The first was that we can_56_from spending quality time with our loved ones. The second was that a(n) _57_in our e
104、nvironment, even for a short time,can provide us with the opportunity to look at something in a_58_way and come out with a resolution.I look forward to my next_59_ event and many more opportunities to spend quality time with those who are important to me and make my life more _60_.41. A. changeB. fo
105、llowC. passD. start42. A. helpB. makeC. pickD. let43. A. BecauseB. BeforeC. ThoughD. If44. A. freeB. longC. terribleD. lonely45. A. recoverB. escapeC. relaxD. quit46. A. LookedB. referredC. walkedD. drove47. A. naturalB. greatC. hardD. strange48. A. weekendsB. weeksC. daysD. hours49. A. returnB. sig
106、htseeingC. groupD. family50. A. achievementB. prideC. regretD. loneliness51. A. dealt withB. thought ofC. came acrossD. worked out52. A. createdB. solvedC. assessedD. accepted53. A. examinedB. hurriedC. reachedD. cleaned54. A. SurprisinglyB. GenerallyC. ProbablyD. Gradually55. A. casesB. relationsC.
107、 choicesD. lessons56. A. benefitB. resultC. sufferD. keep57. A. eventB. changeC. visitD. attitude58. A. abstractB. mysteriousC. predictableD. different59. A. unexpectedB. incredibleC. predictableD. specific60. A. personalB. familiarC. rewardingD. social【答案】41. D 42. A 43. C 44. B 45. C 46. D 47. B 4
108、8. D 49. A 50. D 51. B 52. B 53. C 54. A 55. D 56. A 57. B 58. D 59. A 60. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者从一次计划外的、送儿子和朋友去雪场的旅行中有了意外收获的故事。【41题详解】考查动词词义辨析。句意:然而,他们的车无法启动。A. change改变;B. follow跟随;C. pass通过;D. start启动。根据下文“so I offered to _2_ them out by taking them there in my car.”可知,作者开车送他们去雪场。因此可知,此处指他们的车无法
109、启动。故选D。【42题详解】考查动词词义辨析。句意:因此,我提出帮助他们,开车送他们过去。A. help帮助;B. make制作;C. pick挑选;D. let让。由“by taking them there in my car”可知,作者提出要帮助他们。故选A。【43题详解】考查连词词义辨析。句意:尽管我很乐意去这次旅行,但我认为,在一天之内行驶如此长的一段旅途,是令人疲惫的。A. Because因为;B. Before在之前;C. Though尽管;D. If如果。由关键词“happy”和“tiring”可知,此处表示让步。故选C。【44题详解】考查形容词词义辨析。句意:尽管我很乐意去这
110、次旅行,但我认为,在一天之内行驶如此长的一段旅途,是令人疲惫的。A. free自由的;B. long长的;C. terrible糟糕的;D. lonely孤独的。由上文“A round trip was 900 kilometers and it would take 10 hours to finish it.”可知,这是一段长长的旅途。故选B。【45题详解】考查动词词义辨析。句意:尽管我很乐意去这次旅行,但我认为,在一天之内行驶如此长的一段旅途,是令人疲惫的。A. recover恢复健康;B. escape逃离;C. relax放松;D. quit离开。由上文可知,作者不想太过劳累;esp
111、ecially意为“尤其”,可知前后意义相反,因此此处应该表示作者想要放松。故选C。【46题详解】考查动词词义辨析。句意:那天早上,当我们开车去雪场的时候,Simon和我谈天说地。A. Looked看;B. referred提到;C. walked走路;D. drove驾驶。由上文可知,我们是开车去的。故选D。【47题详解】考查形容词词义辨析。句意:我发现和在他一起的这段时间感觉很不错,因为我们几乎没有一起呆过连续五个小时。A. natural 自然的;B. great 极好的;C. hard 坚固的;D. strange奇怪的。由上文“Simon and I talked about eve
112、rything under the sun”可知,作者和Simon很聊的来,因此应该是极好的。故选B。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:我发现和在他一起的这段时间感觉很不错,因为我们几乎没有一起呆过连续五个小时。A. weekends周末;B. weeks周;C. days天;D. hours小时。由上文“it would take 10 hours to finish it.”和本句关键词“hardly”可知,之前我们的相处几乎是没有连续着几个小时的。故选D。【49题详解】考查名词词义辨析。句意:当我返程回家的时候,没有他们在车上,我有一种奇怪的孤独感。A. return回来;B. si
113、ghtseeing观光;C. group组;D. family家人。由“back home”可知是返程。故选A。【50题详解】考查名词词义辨析。句意:当我返程回家的时候,没有他们在车上,我有一种奇怪的孤独感。A. achievement成就;B. pride骄傲;C. regret后悔;D. loneliness孤独。由“without them in my car,so I spent the next five hours listening to my favorite CDs”可知,作者是感到孤独。故选D。【51题详解】考查动词短语辨析。句意:因此,我在接下来的5个小时听了我最爱的唱片
114、,思考我工作上的问题和如何解决它们。A. dealt with处理;B. thought of考虑;C. came across碰到;D. worked out解决。由下文“how they should be _12_”可知,此处是思考问题。故选B。【52题详解】考查动词词义辨析。句意:因此,我在接下来的5个小时听了我最爱的唱片,思考我工作上的问题和如何解决它们。A. created创造;B. solved解决;C. assessed评定;D. accepted接受。由关键词“issues”可知,应该是解决。故选B。【53题详解】考查动词词义辨析。句意:在我到家的时候,对于我下周要处理的一个
115、重要的问题,我已经想到了计划。A. examined检查;B. hurried赶快;C. reached到达;D. cleaned打扫。上文提到我在返程途中,此空后跟名词“home”可知,是作者到家了。故选C。【54题详解】考查副词词义辨析。句意:令人惊讶的是,在我长途旅行回家后,我神清气爽,尽管我身体很累。A. Surprisingly 出人意外地;B. Generally普遍地;C. Probably可能;D. Gradually逐步地。上文说到长途旅行是令人疲惫的。由下文“after my long trip home I was refreshed”可知,此处是令人惊讶地。故选A。【5
116、5题详解】考查名词词义辨析。句意:这次计划外的雪场之旅给我上了两节意想不到的课。A. cases事例;B. relations联系;C. choices选择;D. lessons课。由下文作者谈到的通过这次旅途的两个收获可知,此处是雪场之旅给作者上了两节课。故选D。【56题详解】考查动词词义辨析。句意:我们可以从和自己所爱的人好好交谈中受益良多。A. benefit使受益;B. result 导致;C. suffer受苦;D. keep保持。由“spending quality time with our loved ones”可知,是从中受益的。故选A。【57题详解】考查名词词义辨析。句意:
117、第二个是我们环境中的一个改变,即使的短时的,能够给我们提供机会,使我们能从不同的角度去看某些事,然后想出一个解决办法。A. event事件;B. change改变;C. visit参观;D. attitude态度。由上文可知,这次旅行是作者计划外的,因此是环境的一个改变。故选B。【58题详解】考查形容词词义辨析。句意:第二个是我们环境中的一个改变,即使的短时的,能够给我们提供机会,使我们能从不同的角度去看某些事,然后想出一个解决办法。A. abstract抽象的;B. mysterious神秘的;C. predictable可预见的;D. different不同的。上文提到环境的变化,因此应该
118、提供了不同的角度看待某些事。故选D。【59题详解】考查形容词词义辨析。句意:我期待人生中下一次意想不到的事件,期待更多和那些对我来说重要的和使我的人生更加有意义的人,好好交谈的机会。A. unexpected意想不到的;B. incredible难以置信的;C. predictable可预见的;D. specific明确的。由上文可知作者从这次计划外的旅行有了意想不到的收获,根据“next”可知,因此此处表示期待下次意外的事件的发生。故选A。【60题详解】考查形容词词义辨析。句意:我期待人生中下一次意想不到的事件,期待更多和那些对我来说重要的和使我的人生更加有意义的人好好交谈的机会。A. pe
119、rsonal个人的;B. familiar熟悉的;C. rewarding有意义的;D. social社会的。and是连词,由“who are important to me”可知,此处和重要的为近义词。故选C。【点睛】完型填空句与句之间、段与段之间紧密相连,浑然一体。因此,文章中经常会出现前面的信息为后面的空白处提供暗示,而后面的信息有可能是前面空白处的答案,如第6小题的答案,是根据前面第二段“However, their car wouldnt _1_,so I offered to _2_ them out by taking them there in my car.”的信息,得出他们
120、是开车去的。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。There is potentially good news for coffee-lovers _61_drinking three or more cups of coffee a day may help people live longer.Researchers suggest that drinking more coffee contributes _62_ a lower risk of death, particularly from heart dis
121、eases. This study shows that people who have a daily minimum of three cups of coffee are 8-18% less likely _63_(die)from health problems than non-coffee drinkers. This is _64_first time that the beneficial effects of coffee on human health have been proved by researchers,_65_(base)on scientific figu
122、res.Not all experts agree with the research findings.Health experts suggest that those people benefiting from drinking coffee may have more money,as a result of _66_,they are able to live a healthier lifestyle _67_non-coffee drinkers.They say concrete health benefits of drinking coffee havent been p
123、roved.When _68_(refer)to the upper level of safe caffeine intake,experts say that more than 400 mg will _69_(probable)increase the risk of suffering from panic attacks,heart problems,and insomnia(失眠症)。Do follow the _70_(instruct)from experts if you want o enjoy coffee more.【答案】61. that 62. to 63. to
124、 die 64. the 65. Based 66. which 67. than 68. referring 69. probably 70. instructions【解析】【分析】这是一篇说明文。介绍了不同专家关于喝咖啡对人体健康是否有有利影响有着不同的意见。【61题详解】考查同位语从句连接词。句意:对咖啡爱好者来说,这可能是个好消息,一天喝三杯或者更多可能会使人活得更久。分析句子成分可知,句子“drinking three or more cups of coffee a day may help people live longer.”是名词“news”的同位语,因此是同位语从句,此
125、处缺同位语从句连接词that。故填that。【62题详解】考查动词搭配。句意:研究人员认为,喝更多的咖啡有助于降低死亡风险,特别是心脏病。固定短语contribute to意为“有助于”。故填to。【63题详解】考查固定搭配。be likely to do sth 意为“有可能做某事”。故填to die。【64题详解】考查冠词。此空后跟序数词“first”,定冠词“the”序数词。修饰故填the。【65题详解】考查非谓语动词。句意:以科学数据为基础,这是第一次研究人员证明了咖啡对人类健康的有益影响。短语base sth on/upon sth意为“以为基础(或根据)”,因此逻辑主语与动词bas
126、e之间是动宾关系,也就是被动关系,因此填base的过去分词。故填Based。【66题详解】考查定语从句连接词。分析句子结构可知,先行词是前边的句子“those people benefiting from drinking coffee may have more money”,指物,关系词前有介词,只能用which。故填which。【67题详解】考查比较级。根据healthier可知是比较结构。故填than。【68题详解】考查非谓语动词。句中逻辑主语experts 与refer to之间为主动关系,所以用现在分词作状语。故填referring。【69题详解】考查副词。副词修饰动词increa
127、se,因此将形容词probable变成副词probably。故填probably。【70题详解】考查名词。the修饰名词,故将动词instruct变成名词instruction,instruction意为“指示”,常用复数。故填instructions。【点睛】当定语从句的关系词前有介词时,需要判断先行词是人还是物,一般情况下,先行词如果是人,关系词用whom;如果是物,关系词用which。第三节(共10小题;每小题1分,满分10分)根据首字母或中文提示写出单词,并注意所填单词的适当形式。71.This kind of plant has a wide_(分布)。72.It was an_(不
128、可思议的)moment when Chris won the gold medal.73._(假设)you get a place at university, how are you going to finance your studies?74.The article made no_(提及)to previous research on the subject.75.He was known for his_(慷慨)to his colleagues.76.A_from a novel,the film was a hit after its release.77.Laurie fin
129、ds it difficult to r_to children, which accounts for their frequent quarrels.78.Rumours began to c_that the chairman was going to resign.79.The man is involved in a dispute over the o_of the land.80.This kind of shark will never i_hurt human beings unless it is cornered.【答案】71. distribution 72. unbe
130、lievable 73. Assuming 74. reference 75. generosity 76. Adapted 77. relate 78. circulate 79. ownership 80. intentionally【解析】【71题详解】考查名词。句意:这种植物分布广泛。形容词wide修饰名词。名词distribution意为“分布”。故填distribution。【72题详解】考查形容词。句意:克里斯赢得金牌的那一刻令人不可思议。形容词修饰空后的名词moment,形容词unbelievable意为“不可思议的”。故填unbelievable。【73题详解】考查连词。句意
131、:假设你能够上大学,你准备怎么做去筹集学费?分析句子可知,前后分句之间需要一个连词,assuming做连词,意为“假设”。故填Assuming。【74题详解】考查名词。句意:这篇文章没有提到以前对这一主题的研究。no是限定词,修饰名词;名词reference意为“提及”。故填reference。【75题详解】考查名词。句意:他以对同事慷慨而闻名。his是形容词性物主代词,修饰名词;名词generosity意为“慷慨”。故填generosity。【76题详解】考查动词。句意:这部电影改编自一部小说,在上映后非常受欢迎。电影由小说改编而来,动词adapt意为“改编”,与逻辑主语“the film”
132、之间是被动关系,因此填动词的过去分词。故填Adapted。【77题详解】考查动词。句意:劳里发现很难与孩子相处,这也是他们经常吵架的原因。relate to意为“与有关系;与相处”;finds it difficult to do sth.意为“发现做某事是困难的”,因此填动词原形。故填relate。【78题详解】考查动词。句意:谣言开始流传,说主席要辞职。动词circulate意为“流传;散布”;began to do 意为“开始做某事”,因此填动词原形。故填circulate。【79题详解】考查名词。句意:这个人卷入了一场关于土地所有权的争端。ownership意为“所有权”,是不可数名词
133、。故填ownership。【80题详解】考查副词。句意:这种鲨鱼永远不会故意伤害人类,除非它被逼到绝境。副词intentionally意为“故意”,修饰空后的动词hurt。故填intentionally。第四部分:书面表达(满分25分)81.阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。About ten years ago, my wife and I took a trip to the Grand Canyon in Arizona. I didnt like to carry all my keys in my pocket during a hike, so I too
134、k away the key to the car and left the rest in the car. When we came back, I put the key somewhere in the car without reattaching it to the key ring. Then we made a fire, cooked some food, and went to sleep in the back of the SUV.The next morning, we were cleaning up our campsite when I saw a bird i
135、nside my car. I walked over, and it flew away. When we got in the car to go home, I couldnt find the key. We searched and searched even emptying out the car completely, but it was gone.Then it hit me that the bird must have taken it. After all, those birds are known for stealing shiny things and dec
136、orating their nests with them. Keys are shiny. The bird was the thief! It made perfect sense to me. So I decided to find its nest.But there is a problem: As everyone knows, the Grand Canyon is a little large in area, so I didnt like my chances of actually finding a certain nest belonging to a certai
137、n bird in a certain tree in all that space. But what other choice did I have?My wife was not encouraging me. She said, “Are you crazy? Youll never find it! The Grand Canyon is the biggest hole on Earth!” I didnt answer and walked steadily forward until her laughter died away.I struggled to keep hope
138、 as I searched dozens of trees and tracked every singing bird. It was like searching a needle in the sea. But, oh, how great my victory would be when I held the missing key from the birds nest.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语:3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph l:Afte
139、r two hours of searching, I finally gave up and returned to the car._Paragraph2:The next day, we stopped at a service centre for lunch._【答案】Paragraph 1:After two hours of searching, I finally gave up and returned to the car. Then I found my wife relaxing in a chair, drinking a cup of coffee. She was
140、 really smart. The next challenge was to get a new key. Luckily, another family came through the campsite, so I asked them to send out a locksmith. They promised they would. Five hours later, the locksmith showed up and he charged me twice the normal amount for making a new key.Paragraph 2:The next
141、day, we stopped at a service centre for lunch. I pulled out the cup holder and the missing key was sitting right there. Imagine my embarrassment.It was the only place we didnt look. And guess who put it there? My wife! We actually both made mistakes because I had pushed the cup holder back without n
142、oticing the key. I got out of the car, looked up at the sky and said, “Bird, I was wrong about you. Im sorry.”【解析】【分析】本篇书面表达是读后续写。通过阅读文章可知,大约十年前,作者和妻子去亚利桑那州的大峡谷旅行,回来的时候不知道把车钥匙放哪里了,并怀疑可能是被一只鸟偷走了,于是开始寻找丢失的钥匙。【详解】续写第一段开头为:找了两个小时后,我终于放弃了,回到了车里后面应该写寻找别的办法,启动车子。续写第二段开头为:第二天,我们在一家服务中心停下来吃午饭后面应该写我们却意外的找到车钥匙
143、,作者冤枉了那只鸟。续写要求至少使用5个短文中标有下划线的关键词语,所以,考生应熟悉所给划线词语,恰当的时候使用。最后还要注意所续写短文的词数应为150左右;续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。按要求完成写作任务。【点睛】文章主题部分选用的是一般过去时,续写部分也用一般过去时,通篇时态把握准确;所给关键词使用的恰当并且高级,显示出较高的英语能力;文章中还使用了复合句,现在分词作宾补等高级语法,为文章增加色彩和高级感,如Then I found my wife relaxing in a chair, drinking a cup of coffee .We actually both made mistakes because I had pushed the cup holder back without noticing the key. 这里原因状语从句,显示高级的英语水平,精准掌握了从句使用的要领;续写部分构思巧妙,衔接自然,思路清晰自然,表达完整,为一篇优秀的作品。