收藏 分享(赏)

山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:高**** 文档编号:196044 上传时间:2024-05-26 格式:DOC 页数:21 大小:109KB
下载 相关 举报
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共21页
山东省夏津第一中学2020-2021学年下学期高二7月月考英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共21页
亲,该文档总共21页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高二月考英语试题第一部分 听力共两节,满分30分第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)1. What is the main idea of the conversation?A. Discussing a mountain. B. Deciding on a visit. C. Admiring a view.2. Where will the man go first?A. To the kitchen. B. To the bathroom. C. To the bedroom.3. What does the man want?A. To work harder. B. T

2、o get promotion. C. To leave the company.4. Who is the man?A. A repairman. B. The womans friend. C. The womans roommate. 5. Why will the man miss the lecture?A. He is sick. B. He is tired. C. He is not interested. 第二节听第6段材料,回答第6、7题。6. What will be missing from the meal?A. Peas. B. Carrots. C. Tomato

3、es.7. How does the man feel?A. Disappointed. B. Regretful. C. Hungry.听第7段材料,回答第8、9题。8. What is the probable relationship between the speakers?A Friends. B. Husband and wife. C. Taxi driver and passenger.9. How much extra has the woman paid? A. 1. B. 9. C. 10.听第8段材料,回答第10至12题。10. How often does the w

4、oman usually run?A. Once a day. B. Once a week. C. Once a month.11. Why doesnt the woman want to run?A. She doesnt feel safe. B. The weather is cold. C. Its dark outside.12. What will the woman do instead of running?A. Skip. B. Take a rest. C. Use the exercise bike.听第9段材料,回答第13至16题。13. Whats the mai

5、n issue of the woman?A. She couldnt fall asleep.B. She couldnt find Mr. Benson.C. She cant understand the math problem.14. What does the man suggest the woman do?A. Ignore the problem. B. Ask the teacher. C. Work harder.15. Where are the speakers?A. In the library. B. In the canteen. C. In the class

6、room.16. When did the woman eat last time?A. Yesterday noon. B. Yesterday morning. C. Yesterday afternoon.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker like?A. Passionate. B. Organized. C. Lazy.18. What is the first thing the speaker does every day?A. Doing exercise. B. Taking a shower. C. Making breakf

7、ast.19. How long does the speaker try to make his calls?A. About an hour. B. About half an hour. C. About a quarter of an hour.20. What is the speakers favorite part of his day?A. Walking his dog. B. Reading a book. C. Cooking with his daughter.第二部分阅读共两节,满分50分第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给

8、的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Best Books to Give as Graduation GiftsAny recent graduate will enjoy reading through these books that make excellent graduation giftsThis Is Water by David Foster WallacePerfect for:All gradsHeres why:David Foster Wallace only delivered one graduation address in his career,a

9、nd his message was so lasting that the entire speech was published in hardcoverWhats unique about Wallaces words:Though he warns graduates of the ordinariness of day-to-day adult life,he reminds them that their newly acquired skills can help them maintain awareness and sympathy as they move forward

10、for success Bounce by Matthew SyedPerfect for:Both artists and athletesHeres why:In this optimistic guide to success,the United Kingdom table tennis champion Syed combines detailed research with his own experiences to backhand the general perception that talent is merely based on genetics(基因)In stud

11、ying the achievements of great artists,composers,and athletes,Syed finds they have one thing in common:hours,and hours,and hours of practiceabout 10,000 hours eachLeave Your Mark by Aliza LichtPerfect for:The ambitious recent-grad trying to figure out how to make itHeres why:This is not just a caree

12、r advice book,but a whole instructor in novel formFamous fashion communications executive(总监)Aliza Licht shares her secrets for successful personal branding(品牌)and how to do well as someone just starting their careerIts just like meeting someone for coffee and career advice but in written form Risin

13、g Strong by Bren BrownPerfect for:People looking for ways to handle rejection betterHeres why:Rejection is part of life,but it takes time to learn how to handle itIn this advicefilled book,Bren Brown teaches readers how to make the most out of rejections and failures that unavoidably happenReading i

14、t will make you view rejection emails in a new light1. What message is conveyed in the book This Is Water?A. Treasure every critical moment in lifeB. Learn to expand the comfort zoneC. Keep mastering various skillsD. Dig into recipes for success2. What can we learn from the book Bounce?A. Constant d

15、ropping wears the stoneB. Hope for the best,prepare for the worstC. A thousand-mile journey begins with a single stepD. Success is how high you bounce when you hit bottom3. Whose book is targeted at an unsuccessful jobseeker?A. David Foster WallaceB. Matthew SyedC. Aliza LichtD. Bren Brown【答案】1. C 2

16、. A 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。短文介绍了可以作为毕业礼物最好的几本书。【1题详解】细节理解题。根据This Is Water by David Foster Wallace中的“he reminds them that their newly acquired skills can help them maintain awareness and sympathy as they move forward for success.”可知,他提醒他们,新获得的技能可以帮助他们在迈向成功的过程中保持意识和同情心。由此可知,This Is Water传达出的信息是不断掌握各种技能。

17、故选C项。【2题详解】推理判断题。根据Bounce by Matthew Syed中的“In studying the achievements of great artists,composers,and athletes,Syed finds they have one thing in common:hours,and hours,and hours of practiceabout 10,000 hours each”可知,在研究伟大的艺术家、作曲家和运动员的成就时,赛义德发现他们有一个共同之处:时间,时间,练习时间每个人大约1万个小时的练习时间。由此可知,从Bounce这本书中,我们

18、能学到滴水穿石。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据Rising Strong by Bren Brown中的“In this advicefilled book,Bren Brown teaches readers how to make the most out of rejections and failures that unavoidably happenReading it will make you view rejection emails in a new light”可知,在这本充满建议的书中,Bren Brown教授读者如何从不可避免的拒绝和失败中获得最大的收获。阅读它

19、会让你从一个新的角度看待拒绝邮件。由此可知,Bren Brown的书是针对不成功的求职者的。故选D项。BOn the outside, 12-year-old Luna seems like your average kid. Its not until you get to know her that you learn that Luna is anything but average.Bom with a heart defect (缺陷)called dextrocardia, Luna has had three open-heart operations and continues

20、 to pursue her interests in art and fashion. But when Luna was approached by athletic shoe company Saucony to design a shoe for sale across the country, it came as quite a surprise.“This is so incredible. I got to use my art and creativity for something new that Id never thought Id be able to design

21、,“ Luna said. She is one of six patients from Boston Childrens Hospital ( BCH) who have partnered with Saucony to design their own shoe to launch the Shoes with Soul campaign.“Rather than just a donation, we wanted to create an experience and a moment that would not only raise money, but also awaren

22、ess to highlight all the amazing work thats being done at BCH,“ says Chris, Sauconys vice president. “Specifically, we wanted to give some of the BCH kids an opportunity to share their story and their talents with the world. ”Lunas design is fashion. u On the tongue ,they digitalized one of my drawi

23、ngs, and then on bottom its a really bright pink color, and on the inside ,the sole of the shoe is actually another drawing I did of a sunset,“ she said. Thinking about kids everywhere around the world wearing my shoe is amazing. It blows my mind.”The income from the shoe sales will benefit the Bost

24、on Childrens Hospital Cardiac Fitness Program, which encourages kids to “find your possible through personalized exercise programs tailored for each individual patients heart condition.“It feels really good to help people and its really something I can relate to,“ says Luna. “The advice I would give

25、 a kid or someone like me is never give up. There are a lot of kids out there with your condition and youre not alone.”4. What can we learn from Chris words?A. Its unwise to raise money.B. Its optional to seek donations.C. Its wonderful to study art.D. Its necessary to show kids talents.5. What does

26、 Luna mean by “It blows my mind in paragraph 5?A. Im overjoyed.B. m very serious.C. My mind goes blank.D. My mind is racing.6. Which of the following best describes Luna?A. Gifted and determined.B. Generous and serious.C. Grateful and helpful.D. Creative and sensitive.7. What is the text mainly inte

27、nded to do?A. Tell us a story of a disabled girl.B. Set a good example to the disabled.C. Launch Sauconys new brand shoes.D. Introduce a campaign with kid patients.【答案】4. D 5. A 6. A 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了一个有着先天性心脏缺损的12岁孩子Luna没有选择放弃,而是与Saucony公司合作,用自己的艺术天赋和坚持,设计出了自己的鞋子,发起“Shoes with soul(有灵魂的鞋子

28、)”活动,最终通过这项活动来帮助其他患有心脏疾病的人。【4题详解】推理判断题。根据文章第四段“Rather than just a donation, we wanted to create an experience and a moment that would not only raise money, but also awareness to highlight all the amazing work thats being done at BCH”(不仅仅是捐款,我们想创造一种体验和时刻,不仅是为了筹集资金,也是为了让人们意识到BCH正在做的所有了不起的工作)和“Specific

29、ally, we wanted to give some of the BCH kids an opportunity to share their story and their talents with the world.”(特别地,我们想给BCH的孩子们一个机会,与世界分享他们的故事和他们的才能。)可知,展示孩子的才能是必要的。故选D。【5题详解】词句猜测题。根据文章第五段Luna的话“Thinking about kids everywhere around the world wearing my shoe is amazing.”(想到世界各地的孩子都穿着我的鞋,真是太棒了。)可

30、找到关键词amazing,表示“惊人的,了不起的”,可知,Luna觉得若是每个孩子都能穿上她设计的鞋子,是一件令她高兴惊喜的事。因此推断“It blows my mind”表明Luna是极为高兴的。故选A。【6题详解】推理判断题。根据文章第二段的“continues to pursue her interests in art and fashion”( 继续追求她在艺术和时尚方面的兴趣)、第三段的“I got to use my art and creativity for something new”( 我开始用我的艺术和创造力去做一些新的事情)以及第四段的“share their sto

31、ry and their talents”(分享他们的故事和他们的天赋)可以看出Luna是有才华,有天赋的(talented/gifted),又根据文章第二段“Luna has had three open-heart operations and continues to pursue her interests in art and fashion.”( Luna做过三次心脏手术,并继续追求她对艺术和时尚的兴趣。)以及最后一段“The advice I would give a kid or someone like me is never give up.”( 我给孩子或像我这样的人的建

32、议是永远不要放弃。)可以看出Luna是意志坚定的(determined)。故选A。【7题详解】主旨大意题。全文围绕“Luna是如何参与到这个活动的?”“这个活动是什么内容?”“活动的目的是什么?”以及“活动有什么重要意义?”“Luna想通过这个活动传递什么?”来讲述。因此推断D项:Introduce a campaign with kid patients.(介绍一项针对儿童患者的活动)是文章的目的。故选D。CThe Assassins Creed series has been about building immersive (沉浸式的)and accurate historical wo

33、rlds. As their newest game releases f Assassins Creed Origins, they have also released their Discovery Tours. These tours give players a chance to walk the streets of ancient Egypt, explore Alexandria and the pyramids, and learn about wildlife and geography. For students, experiencing the ancient wo

34、rld in this interactive way can be more interesting and effective than just reading a textbook or watching a documentary about what they are studying.Assassins Creed is not the only game series that can be educational either. What is important about the role of historical games is the level of choic

35、e. When watching a film, students are passive receivers of content. However, when playing a game students have an active role to play in history. A focus on choice and consequence is an important element of teaching and understanding history, so historical games can be a valuable teaching tool even

36、if they arent completely historically accurate. They have the power to immerse students in faraway worlds and allow them to think critically about cause and consequence, think about why historical events unfolded the way they did, and even think about possible alternative outcomes. All of these are

37、critical for historical thinking processes. No longer do students need to rely only on reading textbooks or on instructors for knowledge.When carrying this out in your class, remember that not all students enjoy playing video games, but they can still be a valuable learning tool. The instructor also

38、 needs to be an active facilitator and taking note of teachable moments. A video game is not going to teach a class ; it requires an awesome instructor to make everything come together. With the power of video games, ancient worlds no longer need to be limited to the pages of a textbook.8. What does

39、 the underlined phrase “this interactive way“ in paragraph 1 refer to?A. Walking an ancient street.B. Playing a new game.C. Reading a textbook.D. Watching a documentary.9. What does paragraph 2 mainly tell us about Assassins Creed?A. Why it is different from the film.B. Why it gains popularity.C. Ho

40、w it benefits teaching.D. How it came into being.10. Who plays a core role in game-aided teaching?A. The teachers.B. The players.C. The designers.D. The audiences.11. Whats the key message of this text?A. A vivid description of ancient architecture.B. An account of a new history learning method.C. A

41、 detailed explanation of a social problem.D. An online advertisement of a stylish trend.【答案】8. B 9. C 10. A 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,以最新发行的游戏刺客信条起源为例介绍了游戏可以在历史教学中扮演重要作用,可以作为一种新的学习历史的方法。【8题详解】词句猜测题。根据第一段“As their newest game releases f Assassins Creed Origins, they have also released their Discovery Tou

42、rs. These tours give players a chance to walk the streets of ancient Egypt, explore Alexandria and the pyramids, and learn about wildlife and geography.”可知,随着最新游戏刺客信条起源的发行,他们也发布了他们的探索之旅。这些旅行让玩家有机会在古埃及的街道上漫步,探索亚历山大港和金字塔,了解野生动物和地理。此处承接上文,说的是学生以这种游戏的方式体验古代世界比仅仅阅读课本或看纪录片更有趣、更有效,因此“这种互动的方式”指的就是“玩一种新游戏”,故

43、选B。【9题详解】主旨大意题。根据第二段“However, when playing a game students have an active role to play in history. A focus on choice and consequence is an important element of teaching and understanding history, so historical games can be a valuable teaching tool even if they arent completely historically accurate.

44、 They have the power to immerse students in faraway worlds and allow them to think critically about cause and consequence, think about why historical events unfolded the way they did, and even think about possible alternative outcomes. All of these are critical for historical thinking processes. No

45、longer do students need to rely only on reading textbooks or on instructors for knowledge.”(而,当学生玩游戏时,他们在历史中扮演着积极的角色。对选择和结果的关注是教学和理解历史的一个重要因素,因此历史游戏可以是一个有价值的教学工具,即使它们不是完全准确的历史。它们有能力让学生沉浸在遥远的世界里,让他们批判性地思考原因和后果,思考历史事件为什么会以那样的方式展开,甚至思考可能的替代结果。所有这些对于历史思维过程都是至关重要的。学生不再需要仅仅依靠阅读课本或教师来获取知识。)可知,本段主要讲的是刺客信条起源

46、这款游戏对历史教学的好处,故选C。【10题详解】推理判断题。根据第三段“A video game is not going to teach a class ; it requires an awesome instructor to make everything come together. With the power of video games, ancient worlds no longer need to be limited to the pages of a textbook.”(一个电子游戏不是用来教课的;这需要一个很棒的老师来让所有的事情都结合在一起。有了电子游戏的力量

47、,古代世界不再需要局限在教科书上)可知,老师在游戏辅助教学上起着核心作用,故选A。【11题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段“For students, experiencing the ancient world in this interactive way can be more interesting and effective than just reading a textbook or watching a documentary about what they are studying.”(对学生来说,以这种互动方式体验古代世界比仅仅阅读课本或看纪录片更有趣和有效)可

48、知,本文以最新发行的游戏刺客信条起源为例介绍了游戏可以在历史教学中扮演重要作用,可以作为一种新的学习历史的方法,故选B。DThe idea that having narrow local focus leaves little room for anything but a selfish mindset is a misconception, according to a new study that found that concern for local affairs could help with global environmental conservation.You migh

49、t have heard of NIMBY which means “not in my back yard” and describes an individual or group opposed to a new addition to the neighborhood, typically a factory, roadway or power station. Nimbyism and parochialism(眼界狭小), which is a focus on a local area, can go hand in hand, and there are concerns th

50、at parochialism paves the way for prejudice, narrowmindedness, and selfishness.But researchers found the exact opposite to be true in a new study published. The researchers argue that positive parochialism can inspire a larger awareness of global environmental problems and encourage people to action

51、.“We did not find evidence that parochialism was necessarily negative and inward -looking,” said Patrick, a researcher for the study. “It can be those things, but theres no necessary conflict between feeling connected to your local area and feeling connected to the wider world. ”For the study, the r

52、esearchers reviewed documents from the 1987 Parish Maps project. The researchers showed how the Parish Maps project also demonstrated a passion for the environment and conservation. The researchers say that the Parish Maps project is a strong example of “positive parochialism”, and shows that thinki

53、ng locally can influence a global mindset.“For a long time, it has been generally agreed that if we want people to think about global affairs they need an international worldview-but this may not be the case,” said Patrick. “Given where we are now in terms of trying to encourage people to make chang

54、es to help the environment, positive parochialism offers something that has been overlooked.”12. Which behavior can best illustrate NIMBY?A. Criticizing a friend for his selfish action.B. Accepting a proposal beneficial to locals.C. Supporting a neighborhood construction plan.D. Objecting to buildin

55、g an airport in the neighborhood.13. Why does the author mention the Parish Maps project?A. To explain how to protect the environment.B. To offer an example of positive parochialism.C. To encourage people to take part in the project.D. To stress the importance of global mindset.14. How does Patrick

56、feel about “positive parochialism phenomenon”?A. Appreciative.B. Cautious.C. Negative.D. Puzzled.15. What may be the best title for the text?A. Parochialism, a better practice?B. International view, more popular?C. Thinking locally, acting globallyD. Bigger thinking, better environment【答案】12. D 13.

57、B 14. A 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了一项新的研究发现,关注地方事务有助于全球环境保护,认为狭隘的地方关注只会让人产生自私的心态,是一种误解。【12题详解】推理判断题。根据文章第二段“You might have heard of NIMBY which means “not in my back yard” and describes an individual or group opposed to a new addition to the neighborhood, typically a factory, roadway or power station

58、.”(你可能听说过NIMBY这个词,意思是“不在我的后院”,它指的是一个人或一个团体反对在社区内新建新设施,通常是工厂、道路或发电站。)可知, NIMBY反对在附近建设一些项目。由此推知,反对在附近建机场能属于NIMBY。故选D。【13题详解】推理判断题。根据文章第五段“For the study, the researchers reviewed documents from the 1987 Parish Maps project. The researchers showed how the Parish Maps project also demonstrated a passion

59、for the environment and conservation. The researchers say that the Parish Maps project is a strong example of “positive parochialism” ,and shows that thinking locally can influence a global mindset.”(在这项研究中,研究人员回顾了1987年教区地图项目的文件。研究人员还展示了教区地图项目如何表现出对环境和保护的热情。研究人员表示,教区地图项目是“积极狭隘主义”的一个强有力的例子,表明本地思维可以影响

60、全球思维。)可知,作者提到Parish Maps project是为了提供一个积极狭隘主义的例子。故选B。【14题详解】推理判断题。根据文章最后一段“For a long time, it has been generally agreed that if we want people to think about global affairs they need an international worldview-but this may not be the case,” said Patrick. “Given where we are now in terms of trying t

61、o encourage people to make changes to help the environment,4 positive parochialism offers something that has been overlooked.”(帕特里克说:“长期以来,人们普遍认为,如果我们想让人们思考全球事务,他们需要一种国际世界观。但事实可能并非如此。”“考虑到我们现在在鼓励人们做出改变来帮助保护环境方面所做努力,积极的狭隘主义提供了一些被忽视的东西。”)可推知,Patrick对“积极的狭隘主义”是持欣赏的态度的。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其第一段“T

62、he idea that having narrow local focus leaves little room for anything but a selfish mindset is a misconception, according to a new study that found that concern for local affairs could help with global environmental conservation.”(一项新的研究发现,关注地方事务有助于全球环境保护,认为狭隘的地方关注只会让人产生自私的心态,这是一种误解。)可知,文章讲述了一项新的研究

63、发现,关注地方事务有助于全球环境保护,认为狭隘的地方关注只会让人产生自私的心态,是一种误解。故C项:Thinking locally, acting globally(立足本地,放眼全球)可以作为本文的最佳标题。故选C。第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。You can run pretty much anywhere, with pretty much no equipment. So it must be easy to start-just put one foot in front o

64、f the other, right?Not quite.Starting a new training program, like most things, is stepping into unfamiliar area. _16_ . Most people start out too hard, which leads to unnecessary tiredness and possible injury; or they just bum out, feeling that the last thing they want to do is go out for another h

65、eavy, painful run. Getting past that early period is the key to both runnings benefits and pleasures._17_ You may want to start running to make your heart stronger, to up your endurance for other sports, or even just to fit into your tux(晚礼服,)again. Those are all worthy goals and setting them is a v

66、aluable aid to getting where you want to go.If you like a challenge, your goal might be running the local 5K, or something more ambitious, like finishing a Tough Mudder obstacle run or qualifying for the Boston Marathon. A typical beginner who trains properlywithout overdoing it can safely finish a

67、5K after about three months. _18_Whatever you decide to aim for, committing to it will help your progress greatly. _19_ . While a short, easy run a few times a week is better than nothing, its not nearly as exciting as looking up at then reaching the next level.Then dont get ahead of yourself. _20_

68、. And gradually you can become a good run beginner.A. Figure out why youre running.B. The new training program will pay off.C. And it is possible for a marathon after a year.D. Otherwise you tend to make no further progress.E. That is a remarkable achievement for a run beginner.F. You should resist

69、the urge to run too hard, too much, or too often.G. Youre eager but unsure, excited but potentially easy to make errors.【答案】16. G 17. A 18. C 19. D 20. F【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要给跑步初学者一些建议。【16题详解】根据上文“Starting a new training program, like most things, is stepping into unfamiliar area.”(像大多数事情一样,开始一个新的训练计

70、划,就像是踏入了一个不熟悉的领域。)和下文“Most people start out too hard, which leads to unnecessary tiredness and possible injury; or they just bum out, feeling that the last thing they want to do is go out for another heavy, painful run.”(大多数人开始运动时过于用力,导致不必要的疲劳和可能的伤害;或者他们只是精疲力尽,觉得自己最不想做的事情就是再跑一次沉重而痛苦的跑步。)可知,初学者由于急切或者

71、过于用力出现一些错误。G项:Youre eager but unsure, excited but potentially easy to make errors.(你很急切但又不确定,很兴奋,但很容易犯错误。)符合语境。故选G。【17题详解】空处是段落主题句。根据下文内容“You may want to start running to make your heart stronger, to up your endurance for other sports, or even just to fit into your tux again.”(你可能想要开始跑步来让你的心脏更强壮,提高你

72、在其他运动中的耐力,或者甚至只是为了再次穿上你的燕尾服。)可知,空处解释说明跑步的原因。A项:Figure out why youre running.(弄清楚你为什么要跑。)符合语境。故选A。【18题详解】根据上文“A typical beginner who trains properlywithout overdoing it can safely finish a 5K after about three months.”(一个典型的初学者如果训练得当不会过度可以在三个月后安全地跑完5公里。)可知,空处是在总结,只要训练的当,跑完马拉松也是可以的。 C项:And it is possi

73、ble for a marathon after a year.(一年之后,马拉松比赛也是可能的。)符合语境。故选C。19题详解】根据上文“Whatever you decide to aim for, committing to it will help your progress greatly.“(无论你决定的目标是什么,致力于它将大大帮助你的进步。)可知,只有致力于自己所做的事情才能取得进步,反之亦然。D项:Otherwise you tend to make no further progress.(否则你就不会有进一步的进展。)符合语境。故选D。【20题详解】根据上文“Then d

74、ont get ahead of yourself.”(然后不要操之过急)和下文“And gradually you can become a good run beginner.”( 慢慢地你就能成为一个好的跑步初学者。)可知,F项:You should resist the urge to run too hard, too much, or too often.(你应该抵制跑得太用力、太多或太频繁的冲动。)承上启下,符合语境。dont get ahead of yourself对应resist the urge to run too hard, too much, or too ofte

75、n。故选F。第三部分 语言运用共两节,满分30分第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Byrd is in her eighth year of teaching at Wilder Elementary in Mansfield. She has taught fifth grader Fisher Croney every year since he was in kindergarten. Fisher _ in the class by helping in Byrds classroom whene

76、ver he has free time after class.Byrd also _22_ Fishers mother, Shannon Croney, as an acquaintance. They would occasionally chat at their boys baseball games. She had heard that Croney was having some _23_ problems. In January 2019 Croney received a routine blood test and found her kidneys (肾)were n

77、ot _24_ normally. After going through a string of tests, doctors could not figure what caused her kidneys to _25_. But Byrd didnt know what the _26_ was until she saw a Facebook post from Fisher around Christmas of 2019. It was _27_ to help his mother find a kidney. Byrd did not _28_ to help. In Mar

78、ch, Byrd, learned that she and Croney were a close _29_ Even doctors were _30_ that they were not related in blood.Byrd was in the hospital for _31_ in June. She was never _32_ about the transplant(移植). Actually, she felt honored that her donation enabled another person to live a totally _33_ life.T

79、oday, both women are doing well. They are turning their _34_ to another member of their community, who is also sick and _35_ a kidney transplant. A. gives outB. stands outC. looks aboutD. sits about22. A. learnedB. metC. taughtD. knew23. A. familyB. behaviorC. communicationD. health24. A. functionin

80、gB. growingC. formingD. beating25. A. missB. acheC. failD. improve26. A. scheduleB. issueC. offerD. opportunity27. A. intendedB. allowedC. persuadedD. urged28. A. respondB. hesitateC. confirmD. attend29. A. encounterB. relativeC. neighborD. match30. A. excitedB. embarrassedC. surprisedD. relieved31.

81、 A. surgeryB. practiceC. recoveryD. training32. A. curiousB. nervousC. certainD. frank33. A. normalB. casualC. strangeD. dependent34. A. backB. faithC. attentionD. respect35. A. in favor ofB. in memory ofC. in recognition ofD. in need of【答案】. B 22. D 23. D 24. A 25. C 26. B 27. A 28. B 29. D 30. C 3

82、1. A 32. B 33. A 34. C 35. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了一个名叫Byrd的老师热心救助病人,捐献肾脏使病人过上正常生活的故事。【题详解】考查动词短语词义辨析。句意:Fisher在班上很突出,只要下课后有时间,他就在Byrd的教室里帮忙。A. gives out放出,发出;B. stands out突出;C. looks about四下观望;D. sits about闲坐着。根据后文“by helping in Byrds classroom whenever he has free time after class.”可知,Fisher是个热心助人的好

83、学生,应该是表现突出。故选B项。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:Byrd还认识Fisher的妈妈,Shannon Croney,是个熟人。A. learned学习;B. met遇到;C. taught教;D. knew认识。根据后文“as an acquaintance”以及下面几句中他们的聊天,可知他们认识。故选D项。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:他们偶尔会在孩子们的棒球比赛上聊天。她听说Croney有一些健康问题。A. family家庭;B. behavior行为;C. communication交流;D. health健康。根据后文“In January 2019 Cron

84、ey received a routine blood test and found her kidneys (肾)were not _4_ normally. ”可知,Croney的肾脏不正常,所以有些健康问题。故选D项。【24题详解】考查动词现在分词词义辨析。句意:2019年1月,Croney接受了常规血液检测,发现她的肾脏功能不正常。A. functioning正常工作;B. growing生长;C. forming组成;D. beating击打,跳动。根据后文提到的“the transplant(移植)”可知,Croney后来接受了肾脏移植手术,所以应该是肾功能不正常。故选A项。【25

85、题详解】考查动词词义辨析。句意:在经过一系列测试后,医生无法找出是什么导致她的肾脏衰竭A. miss想念,错过;B. ache疼痛;C. fail失败;D. improve提高。Croney后来接受了肾脏移植手术,可知,她的肾脏衰竭。故选C项。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:但直到在2019年圣诞节前后,Byrd看到了Fisher在Facebook上的一个帖子,她才知道问题出在哪里。A. schedule时间表;B. issue问题;C. offer提供;D. opportunity机会。根据后来Croney接受肾脏移植,可推测Fisher帖子是为母亲寻找肾源,所以此处指“问题”出在哪里

86、。故选B项。【27题详解】考查动词过去分词词义辨析。句意:这是为了帮助他的母亲找到一个肾脏。A. intended打算;B. allowed允许;C. persuaded说服;D. urged敦促。根据前文“she saw a Facebook post from Fisher”可知,Fisher把消息发在Facebook上,是有目的的,是为了找肾源。be intended to意为“是为了”。故选A项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:Byrd毫不犹豫地提供了帮助。A. respond回应;B. hesitate犹豫;C. confirm确认;D. attend参加,出席。根据后文“Sh

87、e was never _12_ about the transplant(移植). Actually, she felt honored that her donation enabled another person to live a totally _13_ life.”,可知,Byrd为病人捐献了一个肾脏,感到帮助另一个人过上正常生活是光荣的,所以,此处指“毫不犹豫”提供帮助。故选B项。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:今年3月,Byrd得知她和Croney是相匹配的,甚至连医生都惊讶于他们没有血缘关系。 A. encounter偶然相遇;B. relative亲戚;C. nei

88、ghbor邻居;D. match匹配,相匹配的人。根据后文可知她们肾移植成功了,所以她们是相匹配的。故选D项。【30题详解】考查形容词词义辨析。今年3月,Byrd得知她和Croney是相匹配的,甚至连医生都惊讶于她们没有血缘关系。 A. excited激动的;B. embarrassed尴尬的;C. surprised吃惊的;D. relieved放心的。她们没有血缘关系,却能够做移植手术,这种现象比较少见,所以连医生都惊讶。故选C项。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:Byrd六月份在医院动手术。A. surgery手术;B. practice实践;C. recovery恢复,痊愈;D.

89、training训练。根据“She was never _12_ about the transplant(移植).”可知,Byrd在医院做移植手术。故选A项。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:她对移植手术从不紧张。A. curious好奇的;B. nervous紧张的;C. certain肯定的;D. frank坦白的。根据后文“Actually, she felt honored that her donation enabled another person to live a totally _13_ life. ”可知,Byrd因能帮助别人感到很荣幸, 所以对于移植手术不紧张。

90、故选B项。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:事实上,她很荣幸她的捐献能让另一个人过上完全正常的生活。A. normal正常的;B. casual随便的;C. strange奇怪的;D. dependent独立的。根据医学常识以及后文“Today, both women are doing well. ”可知,病人过上了完全正常的生活。故选A项。【34题详解】考查名词词义辨析。 句意:她们把注意力转向了她们社区的另一名成员,这名成员也生病了,需要肾移植。A. back后部;B. faith信念;C. attention注意;D. respect尊敬。根据后文“who is also sic

91、k and _15_ a kidney transplant. ”可知,社区里又有个病人,句中they指Byrd(帮助者)和Croney(受帮助者),她们都有一颗爱心,所以此处指她们的“注意力”又转移到救助别的病人上去了。故选C项。【35题详解】考查介词短语词义辨析。句意:她们把注意力转向了她们社区另一名成员,这名成员也生病了,需要肾移植。A. in favor of赞同;B. in memory of纪念;C. in recognition of为酬谢;D. in need of需要。根据前文“sick ”和后文“a kidney transplant.”可知,另一名成员生病了,需要肾移植。

92、故选D项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In the third century BC, the full stop (句号)or period _36_( introduce) by Greek literary critic Aristophanes of Byzantium. It is used _37_(show) the end of a sentence. However, the full stop has a different meaning to teenagers and those in

93、 their early 20s, _38_interpret it as sign of anger. And there is a reason for that.The younger generation has grown up using the texts as their primary means of communication. When sending messages ,they tend to break up their thoughts by sending each one as _39_ separate message, instead of using

94、a full stop. They feel the full stop once _40_(use) in traditional texting is not essential at all because the message is now ended just by sending it.David Crystal, one of the worlds leading language _41_( expert) , argues that the usage of full stops is being revised in a really fundamental way. I

95、n his book, he says that the full stop has become an emotion marker that _42_( remind) the receiver that the sender is angry or _43_ (annoy).Though the full stop has taken on a different meaning to the younger generation, specialists noted that it is important to take language environment _44_ accou

96、nt. For example, using full stops in an email is _45_ ( perfect) acceptable and is not considered rude.【答案】36. was introduced 37. to show 38. who 39. a 40. used 41. experts 42. reminds/ will remind 43. annoyed 44. into 45. perfectly【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了有关于句号使用的相关情况。【36题详解】考查动词时态语态和主谓一致。句意:公元前三世纪,句

97、号被拜占庭的希腊文学评论家阿里斯托芬引入。根据时间状语In the third century BC可知,此处陈述过去发生的事情,使用一般过去时,主语和谓语动词是被动关系,or连接的主语谓语动词遵循就近原则,谓语动词使用第三人称单数形式。故填was introduced。【37题详解】考查非谓语动词。句意:它用来表示句子的结尾。be used to do sth.为固定用法,意为“被用来做某事”,空处需填动词不定式。故填to show。【38题详解】考查定语从句。句意:然而,对于十几岁的青少年和20岁出头的年轻人来说,句号有不同的含义,他们认为这是愤怒的表现。空处引导非限制性定语从句,先行词t

98、eenagers and those in their early 20s,指人,需用关系代词who引导从句。故填who。【39题详解】考查冠词。句意:在发送信息时,他们倾向于通过将每条信息单独发送,而不是使用句号来分散自己的思想。message为可数名词,此处表示泛指“一条独立的信息”,且separate发音以辅音音素开头,需用不定冠词a修饰。故填a。【40题详解】考查非谓语动词。句意:他们认为,曾经在传统短信中使用的句号已经没有必要了,因为现在短信通过发送就可以结束了。feel为谓语动词,空处需填非谓语动词,use和stop为动宾关系,需填过去分词形式。故填used。【41题详解】考查名词

99、。句意:世界顶尖的语言专家之一David Crystal认为,句号的用法正在以一种真正根本的方式被修改。expert意为“专家”,是可数名词,one of后面需加名词复数形式。故填experts。【42题详解】考查动词时态和主谓一致。句意:在他的书中,他说句号已经成为一种情绪标记,提醒接收者发送者是生气或恼怒的。结合语境,此处可表示陈述客观事实,使用一般现在时,也可使用一般将来时,主语为that,指代marker,谓语动词使用第三人称单数形式。故填reminds/will remind。【43题详解】考查形容词。句意:在他的书中,他说句号已经成为一种情绪标记,提醒接收者发送者是生气或恼怒的。分

100、析句子结构,空处位于系动词is之后,需填形容词作表语,此处表示人的感受,需用-ed结尾的形容词。故填annoyed。【44题详解】考查固定短语。句意:虽然句号对年轻一代来说有不同的含义,但专家指出,语言环境也是很重要的。take sth. into account为固定短语,意为“考虑到某事”。故填into。【45题详解】考查副词。句意:例如,在邮件中使用句号是完全可以接受的,不被认为是无礼的。空处修饰形容词acceptable,需填副词作状语。故填perfectly。第四部分写作 共两节,满分40分第一节(满分15分)46. 上周日你班举办了以“亲近大自然”为主题的“秋游红叶谷”活动。请你为

101、校英文报 写一篇报道,内容包括:1 .参加人员;2.活动过程;3.个人感受. 注意:1 .写作词数应为80左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。An Autumn Outing to the Red Leaf Valley_【答案】 An Autumn Outing to the Red Leaf ValleyLast Sunday, we participated in a one-day trip to the Red Leaf Valley organized by our class, which intended us to get close to nature.At 6

102、am, we started on foot and it took an hour before we reached our destination. During the walk, we not only breathed fresh air but appreciated fantastic surrounding views. In the valley, so attractive were the red leaves that all our stress was relieved. We had some beautiful pictures taken and enjoy

103、ed a wonderful picnic.This activity rewarded us with an unforgettable memory.【解析】【分析】这是一篇应用文。要求考生为校英文报写一篇关于“秋游红叶谷”活动的报道。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般过去时。结构:三段法第一段写活动的时间、地点、人物和主题;第二段写活动过程;第三段写个人感受。要求:内容包括:1 .参加人员;2.活动过程;3.个人感受.第二步:列提纲 (重点词组)participate in; intend sb.to do sth.; not only , but also

104、; reward us with sth.; an unforgettable memory第三步:连词成句1.We participated in a one-day trip to the Red Leaf Valley organized by our class.2.The trip intended us to get close to nature.3.We not only breathed fresh air but appreciated fantastic surrounding views.4.So attractive were the red leaves that

105、all our stress was relieved.5.This activity rewarded us with an unforgettable memory.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表时间和地点的词:Last Sunday, At 6 am, During the walk, In the valley2.表并列补充关系: not onlybut (also).3.表修饰限定关系:which.4.表因果关系:sothat连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,是文章通顺连贯,符合逻辑。【点睛】高分句型1

106、 Last Sunday, we participated in a one-day trip to the Red Leaf Valley organized by our class, which intended us to get close to nature.该句中用which引导的非限制性定语从句,交代了此次出游的主题。体现了句式的多样性,又巧妙涵盖了内容要点。高分句型2In the valley, so attractive were the red leaves that all our stress was relieved.该句中so attractive were th

107、e red是倒装结构,使句式多样化,别出心裁。第二节(满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。An honest mistakeKarie double -checked the words on her spelling test. If she got 100 percent today, shed win her class First-Quarter Spelling Challenge and a brand new dictionary. Plus, Ms. McCormack had promised to do a hand

108、stand if anyone got a perfect score.Three more words to go. N-i-c-e-l-y. Q-u-i-c-k-l-y. H-o-n-e-s-t-y. Wait! Shed spelled honesty, not honestly. She hurriedly erased the t-y and wrote 1-y before handing in her paper.Ms. McCormack graded the test papers at the break. Meanwhile, Karie sat restlessly i

109、n her seat with her fingers crossed. Then, Ms. McCormack walked to the front of the room and cleared her throat. As if she were an Olympic gymnast, Ms. McCormacks feet flipped in to the air.“Congratulations, Karie! You did it!” she announced while upside down.The whole class burst into applause! Ms.

110、 McCormack righted herself and presented Karie with her prize. Karie grinned as she read the label on the box :To Karie Carter, for her perfect first-quarter score in spelling.“Everything OK?” Mom asked as Karie burst through the front door after school. Karie didnt answer. As if by magic, she took

111、out her spelling test paper and prize and showed them to her mother. Mom hugged her, asking her to put the test paper on the fridge so that Dad could see it when he got home.Karie took another look at the test paper before putting it on the fridge. Her hands stopped in the mid air. She just couldnt

112、believe her own eyes. Honestly?YES! H-O-N-E-S-L-Y!Mom sensed something unusual and asked why. Karie stuffed the test paper into her backpack and explained that she was just too excited. Mom brought her some tea. Yes, a t was exactly what she needed.After drinking a little, Karie plodded down the hal

113、l, lost in thought. How could she tell the class she hadnt earned the prize after all? That Ms. McCormack did the handstand for nothing?注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Later Dad came in with excitement._The next morning, Karie went to school earlier than usual._【答案】Later Dad came in with excite

114、ment. Wheres your spelling test, Karie? Dad asked eagerly. Karie looked away from her father. Anyhow, she reluctantly went to her room and pulled out the test paper. Dad fixed his eyes on the paper, a pleasant smile lifting the corner of his mouth. Im proud of you, sweetie. We need to celebrate it t

115、onight. Karie pretended to be smiling all the time. Meanwhile a sense of guilt rose inside her. Feeling she didnt deserve the prize, she had a sleepless night for the first time in her life.The next morning, Karie went to school earlier than usual. Ms. McCormack was unlocking the classroom. Youre an

116、 early bird. Ms. McCormack said. Karies hands trembled. She handed her teacher the spelling paper and the dictionary. I cant keep this. I misspelled honestly and you didnt catch it. For a moment, Ms. McCormack stood quietly reading the label on the dictionary. Then picking up her pen, she crossed ou

117、t the word perfect and wrote honest before returning the dictionary to Karie. Keep this. But for honesty.【解析】【分析】本文以人物为线索展开,讲述了Karie在拼写测试中取得了完美的成绩,结果她回到家才发现,自己“诚实”的单词拼写错了,但是老师没有发现。Karie陷入了沉思,不知道要不要告诉老师。不过最终第二天Karie还是去学校告诉了老师这个错误。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“后来,爸爸兴奋地走了进来。”可知,第一段可描写Karie告知父亲自己的成绩,以及Karie内心的感受。

118、由第二段首句内容“第二天早上,Karie比平时更早去了学校。”可知,第二段可描写Karie如何告知老师这个试卷上的错误的。2.续写线索:Karie给父亲看试卷Karie假装开心Karie感到内疚Karie告诉老师这个错误老师肯定了Karie的诚实。3.词汇激活行为类举动:pull out / hand/ pick up/take out看:look away from / fixe ones eyes on/look at去往:go to/come in/get in情绪类不情愿:reluctantly/unwillingly安静:quietly /in silence【点睛】高分句型1Feeling she didnt deserve the prize, she had a sleepless night for the first time in her life.(运用现在分词作状语。)高分句型2Then picking up her pen, she crossed out the word perfect and wrote honest before returning the dictionary to Karie.(运用动名词作宾语。)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 幼儿园

网站客服QQ:123456
免费在线备课命题出卷组卷网版权所有
经营许可证编号:京ICP备12026657号-3