收藏 分享(赏)

2012《金版新学案》高考总复习(北师大·新课标全国卷Ⅰ)(练习)英语7课时作业(四十二).doc

上传人:高**** 文档编号:160086 上传时间:2024-05-25 格式:DOC 页数:5 大小:352KB
下载 相关 举报
2012《金版新学案》高考总复习(北师大·新课标全国卷Ⅰ)(练习)英语7课时作业(四十二).doc_第1页
第1页 / 共5页
2012《金版新学案》高考总复习(北师大·新课标全国卷Ⅰ)(练习)英语7课时作业(四十二).doc_第2页
第2页 / 共5页
2012《金版新学案》高考总复习(北师大·新课标全国卷Ⅰ)(练习)英语7课时作业(四十二).doc_第3页
第3页 / 共5页
2012《金版新学案》高考总复习(北师大·新课标全国卷Ⅰ)(练习)英语7课时作业(四十二).doc_第4页
第4页 / 共5页
2012《金版新学案》高考总复习(北师大·新课标全国卷Ⅰ)(练习)英语7课时作业(四十二).doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(四十二)选修7Unit 21Human Biology第2课时.完形填空Shortly after my daughter JuliaAnn was born,I started a loving tradition that I know others (with whom I have subsequently shared this special plan)have also started.Every year,on her_1_,I write an Annual Letter to my daughter.I_2_it with funny anecdotes (轶事;

2、趣闻) that happened to her that year,hardships or_3_,issues that are_4_in my life or hers,world events,my_5_for the future,miscellaneous (各种各样的) thoughts,etc.I add_6_the letter photographs,presents,report cards and many_7_types of mementos (纪念品) that would certainly have otherwise_8_as the years passe

3、d.I keep a_9_in my desk drawer in which,all year long,I place things that I want to_10_in the envelope containing her next Annual Letter.Every week,I make short notes of what I can think_11_from the weeks events that I will want to_12_later in the year to write in her Annual Letter._13_her birthday

4、approaches,I take out that folder and find it_14_with ideas,thoughts,poems,cards,treasures,stories,incidents and memories of all sortsmany of which I have already forgottenand_15_I then_16_ transcribe (抄写) into that years Annual Letter.Once the letter is written and all the_17_are inserted into the

5、envelope,I seal it.It then becomes that years Annual Letter.On the envelope I always write “Annual Letter to JuliaAnn from her daddy on the_18_of her birthday to be opened when she is 21 years old.”It is a time capsule of love from every different year of her life,to her as an adult.It is a gift of_

6、19_memories from one generation to the next.It is a_20_record of her life written as she was actually living it.1A.schoolingBpartyCbirthday Drecord2A.open BfillCend Dtell3A.disappointments BjoysCsadnesses Dtreatments4A.little BpossibleCusual Dimportant5A.predictions BgiftsCreasons Dhobbies6A.on Bup

7、Cwith Dto7A.other Banother Call Dany8A.lasted BhappenedCdisappeared Dmet9A.envelope BbagCbox Dfolder10A.seal BincludeCwish Dpay11A.of Babout Cover Dfor12A.help BgiveCrecall Dmind13A.Although BWhen CWhat DWho14A.running BquarrellingCfilling Doverflowing15A.then Bwhen Cwhich Dhow16A.eagerly Bcuriously

8、Csadly Dwillingly17A.cards BplansCpresents Dtreasures18A.occasion BtimeCmoment Dyear19A.exciting BinterestingCloving Dconfusing20A.temporary BpermanentCcautious Dpowerful.阅读理解(2011南昌调研)At first,the earths surface layer (层) was made up of huge blocks of hard,solid rocks.Then slowly,there rocks broke

9、up into smaller and smaller pieces.Finally stones,pebbles (砾石) and grains of sand were formed.Many sorts of plants and animals lived and died on the surface of the earth.Their remains mixed up with the stones,pebbles and formed soil.The outmost layer of the earth is soil.There are many ways in which

10、 large pieces of rock break up into smaller ones.Wind,water,heat and cold help to break up rocks.When winds blow grains of sand against a large rock for a long time,the softer layers of the rock are slowly worn away.These leave holes and cracks (裂缝) in the rock,which become bigger and finally the ro

11、ck breaks up into smaller pieces.The moving water of streams and rivers also helps to break up rocks.As the water moves along,it carries with small pieces of rock.These rub the larger ones.Thus,the larger rocks are worn down to smaller pieces.The heat of the sun is also helpful in breaking up rocks.

12、When the sun shines,the rocks become very hot.If these rocks are suddenly cooled,they may crack.Ice also plays a part in making soil.Water in the cracks can turn into ice in cold weather.As this happens,it becomes bigger and the cracks become wider,and finally break up into smaller pieces.1According

13、 to the passage,soil_.Aforms very slowlyBis a mixture of stones,pebbles and sandCmakes up the layers of the earthDis becoming smaller and smaller2Which of the following speeds up the breaks of rocks most?AHot weather.BCold water.CSharp changes in temperature.DMore dead plants in the cracks.3Which of

14、 the following is NOT true?AThe remains of many plants and animals can form soil.BIf a large rock never moves,it will never break up.CEven if a large rock never moves,it will break up.DIce in the cracks helps to break up rocks.4The best title for this passage should be_.ASoil from rocksBWays to brea

15、k up rocksCSoil on the earthDSoil,outmost layer of the earth(2011宝鸡检测一)After graduation I returned home to my small town in Indiana.I didnt have a job yet.Mr Hobbs,a friend of my fathers,owned a small shirt factory in town.Within the past five years it had grown from twenty to eighty workers.Mr Hobb

16、s was worried that his plant was getting too big and inefficient,so he asked me to come in on a shortterm basis as a consultant.I went to the plant and spent about a week looking around and making notes.I was really amazed at what I saw.Most curious of all,there was no quality control at all.No one

17、inspected the final product of the factory.As a result some of the shirts that were put in boxes for shipment were missing one or two buttons,the collar,and even a sleeve sometimes!The working conditions were poor.The tables where the workers sat were very high and uncomfortable.Except for a half ho

18、ur at lunchtime,there were no breaks in the day to relieve the boring work.There was no music.The walls of the workrooms were a dull gray color.I was amazed that the workers hadnt gone on strike.Furthermore,the work flow was irregular.There was one especially absentminded young man in the assembly (

19、组装) line who sewed on buttons.After a while I recognized him as “Big Jim”,who used to sit behind me in math class in high school.He was very slow and all the shifts were held up at his position.Workers beyond him in line on his shift had to wait with nothing to do;therefore,a great deal of time and

20、efficiency were lost as Big Jim daydreamed while he worked.All week I wondered why he wasnt fired.After I made observations for a week,Mr Hobbs asked me for an oral report of my findings.5The shirts from Mr Hobbs factory can be described as_.Aof low quality Bof high qualityCfashionable Dunfashionabl

21、e6Why did Mr Hobbs ask the writer to the factory?AThe factory was too big.BThe factory was not producing fast enough.CThe factory was not big enough.DThe writer was a college graduate.7Which is not likely to happen in the factory?AThe workers will have more rest in the day.BSomeone will examine the

22、final product.CNew machines will be bought.DThe factory will be repainted.8Big Jim may get fired mainly because_.Ahe was slow Bhe wasted much timeChe was absentminded Dthe work flow was irregular课时作业(四十二).完形填空语篇解读本文是一篇记叙文。作者从女儿出生后不久,就开始了一个爱的传统:每周作者都把发生在女儿身上的重大事情记录下来,到每年女儿生日时,作者给女儿写一封年信,信里记载着发生在女儿身上的

23、趣事。这是上一代人给下一代人的富有爱心的纪念,是女儿生活的永久记录 1解析:第13空后的信息“her birthday approaches”暗示了此题选C。答案:C2解析:我在Annual Letter上边写满那年发生在她身上的趣事。fill.with表示“使充满”,符合语境。答案:B3解析:空中的词和前边的hardships都表示那年发生的事情,每个人的生活都会有苦有甜,所以joys“愉快的事情”最恰当。disappointment失望;sadness悲伤;treatment治疗,对待。答案:B4解析:既然记载下来作为纪念,当然写的应该是生活中重要的事情,故用important。答案:D5

24、解析:从后边的future可知,应该用predictions,my predictions for the future表示“我对未来的预测”。答案:A6解析:此句采用了add.to.结构,表示“增添,添加”。答案:D7解析:此处表示许多其他纪念品,应该用other“其他的”。答案:A8解析:我在信上附上照片、礼物、报道卡片和许多其他纪念品,否则随着一年年的过去,这些东西都会消失。答案:C9解析:下文中的“I take out that folder”暗示出了此题的答案是folder“文件夹”。我终年在桌子的抽屉里保存着一个文件夹,我把我给她的下一封年信的信封中要包括的东西都放在文件夹里。答案

25、:D10解析:include包括。答案:B11解析:每一周,我都对我能想起的将来要回忆的写在她的年信中的当周要事做简短的笔记。think of记得,想起;think about 考虑到,关心;think over仔细考虑;think for为考虑。答案:A12解析:根据语境此处应用recall“回忆”。答案:C13解析:当她的生日临近时,我取出那个文件夹,发现它充满了观点、想法、诗、卡片、财宝、故事、事件和各种各样的回忆。根据句意,此处应该用引导时间状语从句的连词When。答案:B14解析:overflow withbe filled with,表示充满,作宾语补足语时前者用现在分词,而后者用

26、过去分词。答案:D15解析:前边的and连接的是两个定语从句,空中的词作的是transcribe的宾语,所以用关系代词which。答案:C16解析:往年信上抄写一年的趣事,用eagerly“热切地”最为恰当。curiously好奇地;sadly悲伤地;willingly情愿地。答案:A17解析:作为纪念装在信封里的当然是值得珍藏的东西,所以用treasure“珍宝”最为恰当。答案:D18解析:生日是人生中很特别的事情,所以用occasion“特别的事情”。答案:A19解析:这是一个上一代人给下一代人的富有爱心的礼物。loving“富有爱心的,充满深情的”,符合语境。答案:C20解析:这封年信是

27、关于女儿生活的永久记录,permanent永久性的,符合语境。temporary暂时的;cautious小心的;powerful强有力的。答案:B.阅读理解语篇解读起初,地球的表面都是巨大的岩石,后来,它们逐渐变成了土壤。这其中的原因是什么?本文将带你探究其中的奥秘 1解析:推理判断题。根据第一段中的描述,尤其是“Then slowly.”可知土壤的形成是一个非常缓慢的过程。答案:A2解析:推理判断题。结合最后一段中的内容可推测温度的急剧变化会加速岩石的碎裂。答案:C3解析:正误判断题。根据第二段前两句中的内容可知巨大的岩石碎裂成小块岩石的方式很多,风、水、热,冷等都是其中的因素,由此可推断B

28、项内容错误。答案:B4解析:主旨大意题。第一段概述了文章的大意,根据本段最后两句可知本文叙述的是岩石形成土壤的过程,下文分述的是岩石的碎裂方式,B项不具有概括性,故排除。答案:A语篇解读本文为记叙文。作者大学毕业后被父亲的一个开衬衫厂的朋友雇用为短期顾问,结果作者对他的调查结果很是吃惊。欲知详情,请读文章 5解析:细节理解题。第三段说由于最后的产品无人检查,结果使有些装在箱子里要运送的衬衫缺纽扣、领子、甚至缺袖子,由此可知,Mr Hobbs的工厂生产的衬衫质量很差。答案:A6解析:细节理解题。由第一段的最后一句可知,作者被请到工厂去的原因是工厂的效率很低,也就是生产不够快。答案:B7解析:细节判断题。缺乏机器的事文中没有提到,所以买机器的事不可能发生。根据第四段的信息”除了半小时的午休时间,白天再没有放松的时间”可知A项的事情可能会发生;根据第三段的第二句”无人检查最后的产品”可知B项的事情可能会发生;根据第四段的倒数第二句可知D项的事情可能会发生。答案:C8解析:推理判断题。虽然四个选项在第五段都被提到过,但A、B、D都是因为C引起的,所以C项是Big Jim可能会被解雇的主要原因。答案:C

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 幼儿园

网站客服QQ:123456
免费在线备课命题出卷组卷网版权所有
经营许可证编号:京ICP备12026657号-3