收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Iconic Attractions Section C Using Language(Ⅰ)课后习题(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx

上传人:高**** 文档编号:1079552 上传时间:2024-06-04 格式:DOCX 页数:6 大小:26.82KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Iconic Attractions Section C Using Language(Ⅰ)课后习题(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Iconic Attractions Section C Using Language(Ⅰ)课后习题(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Iconic Attractions Section C Using Language(Ⅰ)课后习题(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Iconic Attractions Section C Using Language(Ⅰ)课后习题(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Iconic Attractions Section C Using Language(Ⅰ)课后习题(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Iconic Attractions Section C Using Language(Ⅰ)课后习题(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2 Iconic AttractionsSectionCUsingLanguage()课后篇巩固提升基础夯实.单句填空1.As is known to all,Venice is one of the great tourist (attract) of the world.答案attractions2.The association was formed (represent) the interests of women artists.答案to represent3.The market (stretch) all the way along the street.答案stre

2、tches4.You will be (amaze) at the progress we have made in such a short time.答案amazed5.Johnson returned home each year (celebrate) Christmas and New Year with his family.答案to celebrate6. (locate) just several hundred metres away from the station,the hotel is very popular.答案Located.短语填空be against,con

3、sist of,all the way,all in all,set up1.Weve just moved across country to begin a new life.答案all the way2.We this agreement and we will resist it in any way we can.答案are against3.Your taskenjoying the movie,having a discussion afterwards and giving your own comments.答案consists of4.,it appeared that a

4、 pretty depressing summer awaited Jones.答案All in all5.Depending on the kind of race you plan to enter,you can a timetable for the remaining weeks before the race.答案set up.同义句转换1.In summary,if we continue to ignore the issue,more problems will come up.,if we continue to ignore the issue,more problems

5、 will come up.答案To sum up2.Though they were caught in the traffic,they were just in time for the lecture.Though they were caught in the traffic,they were just in time the lecture.答案to attend3.Unless our manager objects to Toms joining the club,we shall accept him as a member. our manager to Toms joi

6、ning the club,we shall accept him as a member.答案If;doesnt object4.In order to get enough money,my friend suggested that I sell the car.In order to get enough money,my friend suggested the car.答案my selling5.The explosive mixture in a rocket is made up of both fuel and a supply of oxygen.The explosive

7、 mixture in a rocket both fuel and a supply of oxygen.答案consists of素养提升.完形填空主题语境:人与自我语篇类型:夹叙夹议词数:268难度:I am one of those rare people who had a perfect childhood.Everything I saw was new,wonderful and exciting.I was1 whether it was rainy or dry,whether it was hot or 2,whether it was night or day.I ju

8、st wanted to discover all the things around me.For me the only big3 was that I was awake or asleep.When I was awake,I wanted to 4 the time just for playing with my friends.In the school,we had many interesting activities and hobby classes,5 range from singing,dancing to drama and drawing.My 6 was fu

9、ll of sunshine and happiness.But I cant7 time.When I reached my teens,I started to realise there was a different side of life.I no longer had enough 8 for little thingsdiscovering a rainbow was not surprising,looking at a giraffe in the zoo was normal,and 9 a building with 50 floors was not amazing.

10、A rainy day was a 10 day because the traffic was slow,and the first day of spring 11 me of allergies(过敏).Life moves on again.The first day of the month is not just the beginning of a new month;its the time to 12 bills.Going to the supermarket is a13;it is not just fun walking around,looking for thin

11、gs and seeing the people around me.Life is a14 in which everyone has many obligations(责任),but if everyone tried to see life through the eyes of a child,I am sure that every day could be 15.【语篇解读】作者拥有一个无忧无虑的童年,但是随着时间的流逝,处于青春期的他再也找不到儿时的乐趣,同时生活的责任也越来越大。作者建议人们从孩童的角度去看待生活,使生活变得更加美好。1.A.anxiousB.gratefulC

12、.confidentD.happy答案D解析根据上文中的new,wonderful及exciting可知,作者一直都很快乐。happy意为“快乐的”,符合语境,故选D项。2.A.warmB.coldC.windyD.snowy答案B解析根据空前的“rainyordry”和空后的“nightorday”可知,or前后为反义词,hot的反义词为cold,故选B项。3.A.expectationB.victory C.treasureD.difference答案D解析根据空后的“awakeorasleep”可知,对于作者来说,最大的不同是醒着还是睡着。difference意为“差别,不同”,符合语境

13、,故选D项。4.A.reduceB.wasteC.lengthenD.pass答案C解析根据空后的“justforplayingwithmyfriends”可知,作者想跟朋友玩的时间长一些。lengthen意为“使延长”,符合语境,故选C项。5.A.whichB.thatC.whatD.where答案A解析此句为非限制性定语从句,关系词代指前面的“manyinterestingactivitiesandhobbyclasses”,在句中作主语,所以填which。6.A.studyB.lifeC.journeyD.friend答案B解析根据语境可知,此处是在描写作者儿童时期的快乐生活。life意

14、为“生活”,符合语境,故选B项。7.A.saveB.recordC.tellD.stop答案D解析根据下文的“WhenIreachedmyteens”可知,此处表达作者无法让时间停止。stop意为“(使)停止;阻止”,符合语境,故选D项。8.A.timeB.money C.cashD.attempt答案A解析根据上文的“WhenIreachedmyteens”及语境可知,作者进入青少年时期后,没有时间去关注一些小事。time意为“时间”,符合语境,故选A项。9.A.paintingB.seeing C.purchasingD.sharing答案B解析discovering与lookingat和

15、此空并列,都表达“看”的动作。see意为“看到”,符合语境,故选B项。10.A.badB.specific C.favoriteD.wonderful答案A解析根据rainy和空后的“thetrafficwasslow”可知,下雨天是糟糕的一天。bad符合语境,故选A项。11.A.informedB.reminded C.persuadedD.freed答案B解析句意:春天的第一天会让我想到过敏。informsbofsth意为“通知某人某事”;remindsbofsth意为“使某人想起某事”;persuadesbofsth意为“使某人相信某事”;freesbofsth意为“使某人摆脱某事”。故

16、选B项。12.A.show offB.send out C.add toD.think about答案D解析由常识可知,月初要考虑交各种生活费用。thinkabout意为“考虑”,符合语境,故选D项。13.A.trendB.dutyC.burdenD.rule答案B解析句意:去超市成为一种职责,不再是快乐的散步、寻找东西、看周围的人。设空处与下文中的obligations相对应,duty意为“职责,责任”,符合语境,故选B项。14.A.processB.rewardC.lessonD.skill答案A解析句意:生活是一个每个人都有很多责任的过程。process意为“过程”,符合语境,故选A项。

17、15.A.worseB.shorterC.betterD.slower答案C解析根据空前的“ifeveryonetriedtoseelifethroughtheeyesofachild”以及上文中的“perfectchildhood”可知,儿童时期的孩子只看到了生活中的快乐,如果每个人都尽力以孩子的眼光来看待生活,每一天应该会更好。better意为“更好的”,符合语境。.语法填空主题语境:人与社会语篇类型:说明文词数:196难度:For the first time in 94 years,the Palace Museum has extended its opening hours,all

18、owing the public to celebrate the Lantern Festival at night in the ancient palace.About 3,000 lucky visitors received free tickets from the government,among 1. was Zhang Zhifu,a 77-year-old public security volunteer.Its a mark of gratitude for her volunteer work.“It is 2. (true) an honour to be gran

19、ted this special privilege,” Zhang said.To guarantee the 3. (safe) of the palace,festival organisers 4. (plan) this years Lantern Festival event used LED lights rather than traditional paper lanterns and red candles.Its a fascinating event for visitors to absorb 5. (they) in the festive atmosphere i

20、n the museum.Discussion of the Palace Museums new look lit up social media following Tuesdays display.Since he became director of the Palace Museum,Shan Jixiang 6. (bring) many changes to the worlds 7. (large) imperial complex(建筑群).Once in a speech Shan shared his idea about how to make traditional

21、8. (treasure) come alive again.He said,“9. matters to a museum is not how many visitors they have,but how close they are 10.peoples daily lives.”答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了故宫博物院自建院94年以来首次在元宵节晚间对部分公众免费开放,这引发了众多关注。1.whom考查定语从句。分析句子结构可知,本句为非限制性定语从句,且先行词“About3,000luckyvisitors”在从句中作介词among的宾语,指人,所以应用关系

22、代词whom引导,故填whom。2.truly考查词性转换。分析句子结构可知,空格处所在句子结构完整,应用副词修饰整个句子,故填truly。3.safety考查词性转换。根据空格前的“the”及其后的“of”可推知,此处应用名词,故填safety。4.planning考查非谓语动词。此处动词plan与逻辑主语festivalorganisers之间构成主动关系,所以应用现在分词形式。5.themselves考查代词。此处动词absorb后的宾语应与逻辑主语visitors保持一致,所以应用反身代词themselves作宾语。6.hasbrought考查动词的时态和主谓一致。since引导时间状

23、语从句时,主句中的谓语动词通常用现在完成时,且主语是第三人称单数。7.largest考查形容词的最高级。此处表示单霁翔给这个世界上最大的建筑群带来了许多变化。故此处应用形容词的最高级形式。8.treasures考查名词的单复数。treasure意为“珍宝”,是可数名词,再根据语境可知,此处应用其复数形式,表示“传统的珍宝”。9.What考查主语从句。分析句子结构可知,空格处引导主语从句,且在从句中作主语,所以此处应用连接代词what引导。注意首字母大写。10.to考查介词。closeto意为“接近,靠近”,是固定短语。.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇 60词左右的内容概要。AreYou

24、aTeamPlayer?We hear a lot about team building these days.Team-building experts are hired by some corporations to lecture us on how to work more effectively with each other.And they organise awaydaysa time employees spend together away from their usual workplace.Here in the UK,employees can take part

25、 in activities such as Zombie boot camps where military instructors train you how to fight walking “dead people”.For the brainier office workers amongst us there are crime investigations modelled on popular TV dramas like SherlockHolmes and CSI.Stressed-out city workers might have ukulele lessons ma

26、de available to them.Why is that a good team-building exercise?Ukulele teacher Lorraine Bow says,“The fact that they can play a musical instrument within an hour is quite a fulfilling thing,really.Its not competitiveits quite easy to do and a bit less intimidating than a guitar.”Actually,a horse mig

27、ht be a bit more intimidating than an instrument.The animals are used by a company in Abu Dhabi which teaches leadership through horse training.Basically,you have to go in a yard with a horse and persuade it that youre the boss by using body language.Kelly Eide,co-founder of True Leadership,says,“Th

28、e horses dont care if your hair is purple,if youre a man or a woman,if youre old or young.It transcends (超越) all of those cultural boundariesage,gender,religion,tradition,etc.so thats a perfect fit.And in an organisation where you really need groups of people to gel (相互磨合),who come from different ba

29、ckgrounds which have no common norms,you can teach that most efficiently with a horse.”And the horse feels instinctively whether or not you are a natural leader.So if after youve done a good presentation your boss offers you a carrot,youll know where he might have learnt it from.参考范文The article anal

30、yses how to cultivate a spirit of team working.(要点1) Team-building experts organise awaydays which aim to build team spirit among people working for the same company.(要点 2) In the UK,employees can join in Zombie boot camps to learn how to kill “zombies”.People who are highly intelligent like playing the detective in crime investigations.(要点 3) Workers suffer from pressure may learn ukulele lessons in an hour while horses are employed in training the leadership because they care nothing about your background but your body language.(要点 4)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 幼儿园

网站客服QQ:123456
免费在线备课命题出卷组卷网版权所有
经营许可证编号:京ICP备12026657号-3