收藏 分享(赏)

高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:1003553 上传时间:2025-12-22 格式:DOC 页数:29 大小:122.50KB
下载 相关 举报
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第13页
第13页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第14页
第14页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第15页
第15页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第16页
第16页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第17页
第17页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第18页
第18页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第19页
第19页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第20页
第20页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第21页
第21页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第22页
第22页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第23页
第23页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第24页
第24页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第25页
第25页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第26页
第26页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第27页
第27页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第28页
第28页 / 共29页
高考英语总复习:综合技能测试MODULES 4~6(外研版必修1) WORD版含答案.doc_第29页
第29页 / 共29页
亲,该文档总共29页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、必修一Modules 46综合技能测试本卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。满分150分,考试时间120分钟。第卷(选择题共115分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1How does the man like to begin his lecture?AWith a laugh.BWith a smile.CWith a funny story

2、.2What does the man do?AA driver.BA policeman.CA gatekeeper.3Where are the two speakers?AAt a bus stop.BIn a shop.CIn a hospital.4What is the probable relationship between the two speakers?A. Teacher and student.B. Classmates.C. Mother and son.5What might have happen?AAn earthquake.BA fire.CA gas ac

3、cident.第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后都有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第67小题。6What are the two speakers talking about?AThe weather.BThe food.CA trip.7What does the man want to do?AGo where the woman has been.B

4、Go sunbathing every day.CHave a beach holiday.听第7段材料,回答第810小题。8What color of carpet does the woman suggest?ACream. BBlue. CWhite.9What does the man worry about?ANot being able to afford the high price of the carpet.BNot being able to choose the right color for the carpet.CNot being able to return th

5、e carpet if he doesnt like it.10What can we learn from this conversation?AThe speakers talk when one is visiting the other at her home.BThe speakers talk in their office during break time.CThe speakers talk while meeting by chance in the street. 听第8段材料,回答第1113小题。11Who is the womans family physician?

6、ADr. Stanton.BDr. Pullman.CDr. Miles.12When did the conversation probably happen?AOn Tuesday.BOn Thursday.COn Saturday.13Whats wrong with the womans daughter?AShes running a high fever.BTheres something wrong with her throat.CShe didnt have proper dosage of childrens pain reliever.听第9段材料,回答第1416小题。1

7、4What kind of book does the librarian recommend to the student? AA book of poems written by a young author.BA book written by an old professor.CA newly published novel.15How long can a book be all together kept if renewed on time?AThree weeks. BSix weeks.CThree months.16Where will be the student aft

8、er having borrowed the book?AIn the reading room of the library.BStaying here renewing the book now.CLeaving the library to go to another place or waiting there for the reading room to open.听第10段材料,回答第1720小题。17How did the first man feel when he was invited to the party?AExcited.BWorried.CConfident.1

9、8What advice did his friend give him?ADont drink too much.BDont make a fool of himself by asking silly questions.CDont talk about anything that he doesnt really understand.19Why did the first man lose control of himself by the end of the party?ABecause he had drunk too much.BBecause he wanted to lea

10、ve early.CBecause he was worried about others questions.20What can be inferred about others second man?AHe knew more of Shakespeare than the first man did.BHe was as ignorant as the first man.CHe was very humorous.答案:1.C2.A3.B4.B5.A6.C7.A8.A9.C10C11.B12.C13.A14.C15.B16.C17.B18.C19.A20.B听力材料第一节Text 1

11、M:I always begin my lecture with a joke. That puts the audience at ease.W:They laugh to put you at ease.Text 2W:Excuse me. Would you mind if I asked you to drop me off in front of the park?M:In front of the park?W:Yes. If youd be willing to, Id really appreciate it.Text 3M:Well, actually, Im looking

12、 for a digital watch. W:Oh, Im afraid we dont have any more digital watches in stock, but we expect some to come in very soon.Text 4W:I heard you got a full mark in your math exams. Congratulations!M:Thanks! Im sure you did a good job, too.Text 5W:I was cooking some eggs. Suddenly the table began to

13、 move. The cups fell onto the ground and were broken. The light went out suddenly. I couldnt help crying.M:Did you go out at once?W:No, I couldnt find my way in the darkness. So I stayed in the bathroom.第二节Text 6M:Sue, what a lovely tan you have. 6 you must have had a good time on your beach vacatio

14、n.W:Yes, I really enjoyed myself. The weather was always nice and sunny. I went sunbathing every day.M:Did you? How was the food?W:Just marvelous. Ive also been to some scenic spots and learned every legend behind the scene.M:7 You can be my guide next time we go there together.W:My pleasure.Text 7M

15、:I want to redecorate my living room.W:Really? Have you decided what colors to use?M: Well, not yet. Im thinking about white walls and light blue furniture. But I cant decide what kind of rug to get.W: 8 I think you should look for a cream color to go with the wall.M: I worry about expensive things

16、like that. 9 Im afraid I wont be able to take it back if Ive decided and I dont like it afterwards.W:Why dont you call up a few carpet stores and ask them what their return policy is?M:Thats a good idea. 10 Im glad I ran into you today.Text 8M:Hello.W:Hello, Dr. Stanton, please.M:This is Dr. Stanton

17、.W:Hello, doctor. This is Anne Miles. 11 Dr. Pullman is our family physician. 12 I understand that youre on call for him this weekend.M:Thats right. What seems to be the problem?W:Its my daughter. 13 Shes been running a high temperature.M:Hmm, how old is she?W:Shes four.M:Does she have any pain?W:Sh

18、es complaining about her throat.M:I should see her right away. In the meantime, do you have anything to bring down the fever?W:Oh, how about a childrens pain reliever?M:Thats fine. Give her the recommended dosage. Ill meet you in my office in two hours. I m in the same building as Dr. Pullman. Suite

19、 107.W:Thank you. Well see you in two hours.Text 9M:Excuse me, can I borrow the book Dream of the Red Mansions?W:Im sorry. It is lent out. You know there is a big demand for it.M:Would you please recommend some other good books to me?W:What about this one? 14 lt is a newly published novel written by

20、 a young writer. The book is based on his life story. The plot is moving and the language is easygoing. Young people all like to read it.M:OK. Ill take it. Thank you for recommending it to me.W:You are welcome. But it looks as if you like foreign novels very much.M:Yes, thats right.W:Here you are.M:

21、How long can I keep it?W:Three weeks.M:Can I keep it a little longer?W:You can renew it if you cant finish it in the due time.M:Must I bring the book back for that?W:Yes. And you mustnt lend it to others.M:How long can I keep the novel after I renew it?W:15 The same, three weeks. But you cant renew

22、it twice within a year.M:All right. I wont. 16 By the way, where is the readingroom for students?W:Its on the second floor. But I am afraid it isnt open yet.M:Thank you for the trouble youve gone to.W:You are welcome.Text 10Two businessmen were invited to dinner at the home of a college professor. 1

23、71 One of the men did not have much education and was worried that he might make a fool of himself, but his friend said, “172 Dont worry. Just do what I do, and 18 dont talk about anything that you dont really understand.”The first man managed to get through the dinner successfully, but by the end o

24、f the evening 19 he had had a lot to drink, and began to get careless.A guest asked him whether he liked Shakespeare, and he answered confidently, “Its very pleasant, but I prefer Coca Cola.” There was an uncomfortable silence in the room, and soon people began to leave.When the two friends were out

25、 of the house, the second man said to his friend, “You certainly made a fool of yourself by making that silly remark about Coca Cola.”“What do you mean?” asked the other man. “What was wrong with it?”“Everybody knows that Shakespeare isnt a drink,” his friend replied, “20 Its a kind of cheese.”第二部分:

26、基础知识运用(共两节,满分45分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。21The company is starting a new advertising campaign to_new customers to its stores.Ajoin B.attractCstick D.transfer答案:B考查动词词义辨析。join意为“参加”;attract意为“吸引”;stick意为“被刺中,坚持”;transfer意为“转移;转让”。attract new customers“吸引新顾客”。22Excuse m

27、e,Mr Black,but I have to_you with a few questions.Aask B.botherCdisturb D.admire答案:Bbother sb.with sth.“打扰某人做某事”。句意是“我得打扰您回答几个问题。”23Thanks to the help of the rescue teams from many parts of the country,many victims of the earthquake in Sichuan_the terrible natural disaster.Arescued B.sufferedCsurviv

28、ed Dscared答案:Csurvive意为“在中存活下来”。24Do you know my town?No, it is the first time that I _here.Awas Bhave beenCcame Dam coming答案:B考查固定句型用法。This/It is the first/second time that. 是固定句型,that从句中谓语动词要用现在完成时。句意:“你知道我们的城市吗?”“不,这是我第一次来这儿”。故选B。25Such habits as smoking and cheating,once_,are hard to get rid of.

29、Aforms B.formingChaving formed D.formed答案:D once“一旦”,连词,引导时间状语从句。form与其逻辑主语habits之间为动宾关系,因此用其ed形式表示被动。26_he could catch the early bus the next morning,Tom set the alarm clock half an hour earlier than usual before going to bed.ASo that B.In order thatCIn case D.So long as答案:Bso that与in order that都可引

30、导目的状语从句,但so that不能位于句首。27In recent years, travel companies have succeeded in selling us the idea that the further we go, _.Aour holiday will be betterBour holiday will be the betterCthe better our holiday will beDthe better will our holiday be答案:C本题考查“the比较级.,the比较级.”结构,意为“越,就越”,比较级后所跟的句子应用正常语序,故选C。

31、28What do you think of the student?Oh,he is one of_intelligence.Ausual B.commonCaverage D.ordinary答案:Caverage“平均的;普通的”。29Please _ the numbers and Im sure they will _ 1 000.Aadd; add up Badd up; add upCadd up; add up to Dadd; add up答案:Cadd up“把加起来”;add up to“总共;总计”。30The people working in the factory

32、 have free_to the gym to take exercise.Aaccess B.entranceCcharge D.time答案:Ahave free access to“有免费使用的权利”。31May I use the equipment in the lab?_.Unless you have the deans_.AOK;permissionB.Sorry;permitCIm afraid not;permissionD.Im afraid not;permit答案:C句意为:“我可以使用实验室的设备吗?”“恐怕不行”。除非你有教务长的许可。permission “许

33、可;批准”。32When I was doing shopping in the market the other day.I_an old friend of mine,who I hadnt met for twenty years.Acame up Bcame overCcame across D.came down答案:C由题意可知,二十年未见的老朋友是在购物时遇见的,这当然是“不期而遇”。这四个选项中,come up“发生;走到附近”;come over“从远处来;过来”; come across“偶遇,碰到”;come down“降低;失望”;只有C项符合题意。33We are g

34、oing to the cinema tonight, why dont you come along _?Aas well as Bas wellCin addition Din addition to答案:Bas well as“和;不但而且”与in addition to“除之外”后面要接名词、代词等。as well“也,又”在此相当于too。 in addition“另外”相当于besides/whats more,放在此处意思不恰当。34. There was_time_women were not allowed to take part in the Olympic Games.

35、Aa;that B.a;whenC.the;that D.the;when答案:Ba time“一段时期”;when引导的是定语从句,修饰a time。35Hey,Jacky,I can give you a ride to the airport._.I can save a lot of time that way!AThats too badBYou couldnt do any better than thatCIt isnt my cup of teaDI didnt get that答案:B本题考查情景交际。根据下文“那样的话我可以节省很多时间”,可推出选择B。You couldn

36、t do any better than that.表示“好得不能再好了。太棒了”。第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从3655各题所给的四个选项(A、B、C、D),选出最佳选项。 (2012福州高三检测)War, money and power are a few things that countries and people are concerned about._36_ I agree that those things are important, I believe that everyone should start to

37、_37_ more on a growing problemglobal warming.Global warming will not only _38_ our country and our generation, but also the entire _39_ and future generations. It is _40_ because the weather has been a lot warmer over the past few years, which _41_ the melting (融化) of the ice in the Antarctic. This

38、will soon cause water levels to _42_ and flood parts of the world.Many people ignore this problem because they feel _43_they cant do anything about it and have more _44_ things to worry about. If we all _45_ so, then our ozone layer (臭氧层) will be _46_ and the planet will no longer be able to make li

39、fe continue to exist. We should do our best to limit the use of our planets _47_ resources(资源) and keep our air clean. _48_, future generations will suffer from our _49_.Some might feel that they cant stop global warming from _50_. But if every single person does his or her part in keeping the air c

40、lean, then it will become a _51_effort. Sure, there are some things that cause pollution and that we wont be able to _52_ change. This may include cars burning oil, but we can _53_adjust some of these things. People can start carpooling, taking the bus, riding their bikes, or _54_ just walking. If e

41、veryone takes _55_ now, I believe we can start seeing remarkable results within a few years.36A. When B. As C. How D. Though答案:D从上下文可知,此处表示转折“虽然我认同以上提到的东西很重要”,所以用though。37A.depend Bfocus Chang Dremark答案:B从上下文可知,作者认为每个人都应该开始更多地关注(focus on)全球变暖问题。focus on是固定词组,表示“关注,致力于”。38A.annoy Binterrupt Caffect D

42、confuse答案:C全球变暖不但会影响(affect)整个国家和我们这一代人,也会影响整个世界(world)和我们的后代。annoy表示“使恼怒”,interrupt表示“打断”,confuse表示“使困惑”,均与语境不符。39A.world Bcontinent Cindustry Dclimate答案:A参见38题解析。40A.failing BcompletingCchanging Doccurring答案:D全球变暖正在发生中(be occurring),因为过去几年天气越来越暖和了。fail表示“失败”,complete表示“完成”,change表示“改变”,均与语境不符。41A.

43、lies in Bresults inCsuffers from Descapes from答案:B天气变暖导致(result in)了南极洲冰层的融化。result in“导致”,符合语境。lie in表示“在于”;suffer from表示“遭受”;escape from表示“逃脱”。42A.reduce Brise Cdrop Dmove答案:B冰雪的融化会很快导致水平面上升(rise)。43A.as if Bin caseCeven though Dif only答案:A很多人都会忽视(全球变暖)这个问题,因为他们都觉得似乎(as if)自己对全球变暖无能为力,而且他们还有更重要(im

44、portant)的事情要去担心。in case表示“万一,以免”;even though表示“即使”;if only表示“但愿”,都与语境不符。44A.popular Bsuitable Cimportant Ddifficult答案:C参见上题解析。popular表示“受欢迎的”;suitable表示“合适的”;difficult表示“困难的”,都与语境不符。45A.do Bkeep Clike Dfind答案:A此处承接上文,如果我们都这样做(do)的话,即都不在乎全球变暖。46A.protected BstrengthenedCdestroyed Dsurrounded答案:C我们的臭氧

45、层将会受到破坏(destroy)。 protect 表示“保护”;strengthen表示“加强”;surround表示“包围”,都与语境不符。47A.unlimited BnaturalCrecycled Dindustrial答案:B从语境知,我们应该尽全力来限制对地球自然(natural)资源的利用,保持空气的清洁。natural resources表示“自然资源”。48A.Therefore BOtherwise CHowever DInstead答案:B否则(otherwise),我们的后代将会因我们这一代犯下的错误而遭受痛苦。therefore表示“因此”;however表示“然而

46、”;instead表示“反而”。49A.illnesses Bfailures Cdecisions Dmistakes答案:D参见上题解析。illness“疾病”;failure“失败”;decision“决定”;mistake“错误”。50A.continuing BarrivingCimproving Ddisappearing答案:A一些人也许觉得他们无法阻止全球变暖的持续进行(continuing),据此选A项。51A.physical BmentalCnational Dworldwide答案:D但是如果我们每个人都出一点力来保持空气清洁的话,那么,这将成为世界性的(worldwi

47、de)力量。52A.slightly Bfully Chardly Dslowly答案:B根据语境,造成污染的因素是多方面的,有些我们也无法完全(fully)改变,这其中可能包括汽车燃油的问题,但我们至少(at least)能对此进行一定的调整。slightly表示“轻微地”;hardly表示“几乎不”;slowly表示“慢慢地”,均与语境不符。53A.at least Bat most Cat first Dat last答案:A参见上题解析。at most表示“至多”;at first表示“最初”;at last表示“最后”。54A.yet Beven Cstill Dthus答案:B我们

48、可以拼车出行,坐公交车,骑自行车,甚至(even)步行。55A.time Bturns Caction Darms答案:C如果我们每个人现在立刻采取行动(take action)的话,我相信几年内,我们可以看到显著的效果。take action是固定词组,表示“采取行动”,符合语境。take time表示“从容进行”;take turns表示“替换,轮流”;take arms表示“拿起武器”。第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)第一节:(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A (2012陕西八校联考) T

49、housands of dead redwinged blackbirds fell from the sky in an Arkansas town on New Years Eve after massive injuries, tests by Arkansas officials concluded on Monday. Some 5,000 birds mysteriously fell from the sky in Beebe, Arkansas after dark on New Years Eve. “The birds suffered from acute physica

50、l injuries leading to internal hemorrhage (出血) and death. There was no sign of infectious disease,” the Arkansas Game and Fish Commission said in a statement. The birds were otherwise healthy, it said.One theory is that birds were frightened by New Years fireworks and flew into buildings or other ob

51、jects. “Loud noises were reported shortly before the birds began to fall from the sky,” the statement said, adding that blackbirds have poor night vision and seldom fly at night.Another theory was that severe weather such as lightning accounted for the loud noises but this was discounted because the

52、 violent weather had already left the area. “Were leaning more toward a stress event,” said the Arkansas Game and Fish Commission spokesman Keith Stephens.The commission also is trying to determine what caused the deaths of up to 100,000 fish over a 20mile stretch of the Arkansas River near a dam in

53、 Ozark, 125 miles west of Beebe. The fish were discovered on December 30. Stephens said the commission expected results on the fish tests in probably a month. Since almost all the fish were one speciesbottom feeding drum, Stephens said, the test was very important.Stephens also said: “The events do

54、not appear related. ”Both that section of the river and the air at the site of the bird deaths were tested for toxins(毒素). Beebe is a town of about 4,500 people located 30 miles northeast of the state capital. 数以千计的红翅黑鹂突然在除夕之夜死亡,从空中纷纷落下。无独有偶,多达十万条鱼在河中离奇死亡。其中的原因是什么?让我们从文中寻找答案。56What is NOT the probab

55、le reason why the dead redwinged blackbirds fell from the sky?A. Internal hemorrhage. B. Fireworks.C. Lightning weather. D. Murder.答案:D细节理解题。第一段倒数第三句提到了A项,第二段第一句提到了B项,第三段第一句提到了C项,文章中没有提到谋杀是造成红翅黑鹂死亡的原因之一,故选D。57In the third paragraph, the underlined word “discounted” probably means _.A. not to reduce

56、cost B. not to believeC. to make up a part D. to explain the mystery答案:B猜测词义题。画线词前面提到另外一种理论认为诸如闪电之类的恶劣天气能够解释响亮的噪音,画线词后面提到这种极端的天气已经离开了这个地区,由此可推测这种解释不能令人信服。58According to Stephens, we can infer the probable cause of the dead fish is _.A. cold weather B. poor managementC. disease D. lack of food答案:C推理判

57、断题。文章最后一段的后半部分提到这个地区的河流和空气都被进行毒素检测,由此可推断造成鱼大量死亡的原因可能是“疾病”。59The passage is mainly developed by _.A. analyzing causes B. making comparisonsC. examining differencesD. following the time order答案:A文章结构题。文章先叙述了红翅黑鹂大量死亡的现象,然后分析了可能的原因,随后分析了这个地区的一种鱼大量死亡的原因可能是中毒,所以本文的行文结构是分析原因法。B(2012江苏无锡质检)Many businesses t

58、oday use conferences as a means of discussing new plans of the company. As people are paying more attention to the environment and green problems, more businesses are looking for ways to reduce their negative effect on the environment. Many businesses do this by using Web conferencing.Web conferenci

59、ng is a technology that allows people to communicate more effectively over the Internet. Its an easy way of hosting and attending conferences without having to leave the office. Each of the people involved in a Web conference will be posted an invitation to the conference with the time and date of t

60、he Web conference on it. When the conference is ready to begin, all participants(参与者) must sit at their computers and they will be connected over the Internet. With Web conferencing all participants attend the conference from the comfort of their own desk. Obviously, in doing this no fuel is used in

61、 traveling to and from a conference, and less work time is taken up in attending a conference.Any material to be used during Web conferencing is simply emailed to all the participants before the conference. Participants can then either choose to print material or read it on screen. This not only sav

62、es paper but also greatly reduces mailing costs for the business.As a conference hall or business center isnt being used, it means that the only power that is used is the power used by the participants personal computers. Similarly conference organizers dont have to arrange for food or overnight acc

63、ommodation(住宿) for participants of their conferences. All this means that less energy is used.Often in business some companies actively choose to do business with other companies that do many things to reduce their negative impact on the environment. And Web conferencing helps you show other busines

64、ses that you are willing to work hard for the green cause.So Web conferencing is much cheaper and greener and more people are willing to host and attend a Web conference.本文介绍了网络会议对保护环境的种种好处。60What is the passage mainly about?A. Ways of protecting the environment.BGreen benefits of Web conferencing.C

65、Ways of hosting a Web conference.DImpact of Web conferencing on costs.答案:B主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了网络会议对环保带来的好处,故B项概括了文章的主旨。61According to Paragraph 1, many companies use Web conferencing because they _.A. are interested in using any new technologyBbelieve that Web conferencing is more convenientCwant to d

66、o something to protect the environmentDhavent enough money to hold a traditional conference答案:C细节理解题。根据第一段最后两句可知,许多公司这样做是因为想为环保做点儿事。62The participants of a Web conference _.A. will be emailed an invitation before the conferenceBare required to sit in an office togetherCwill receive many paper materi

67、alDmust have access to the Internet答案:D细节理解题。根据第二段最后一句中的“.they will be connected over the Internet可知网络是参与者参加网络会议的必要条件”。所以选D。63Which of the following words best describes the authors opinion about a Web conference?A. Useless. B. Environmentally friendly.C. Inconvenient.D. Moneyconsuming.答案:B作者态度题。根据文

68、章第段对网络会议的介绍尤其是最后一段可知作者认为网络会议是对环境有利的,所以选B。C(2012济南一模)The website “FarmersOnly. com” calls itself an online dating and friendship finder. The idea started in the mind of a man, Jerry Miller in Ohio. He wondered how farmers could meet new people who understand the life of a farmer. Jerry Miller is not

69、a farmer but he represents a lot of farmers.As he tells it, the idea for the site was planted when a farmer told him one day that she was recently divorced and would like to date. But_someone_would_invite_her_to_meet_for_coffee_at_nine_oclock_at_night,_when_she_had_to_start_her_day_at_five_the_next_

70、morning.So, in 2005, Jerry Miller launched his website. “You dont have to be a farmer to be on “FarmersOnly. com” , but you do have to have the good oldfashioned traditional values of Americas heartland.”You also have to live in the United States or Canada to be a member of the site. Some services a

71、re free, but a full membership costs fifty dollars for a year. As of last week the site listed more than 58,000 members. Many of them are farmers in the United States. Others are students or workers involved in some way with agriculture. Jerry Miller tells us about thirty marriages in the last year

72、have resulted from his website.Some farmers have also found love through a group, Singles in Agriculture, which was formed as a nonprofit organization in 1986. It organizes gatherings that usually end with a dance, but is not a dating service. The purpose is to support educational and social activit

73、ies that offer people a chance for friendship. Its website, “singlesinag. org”, says there are more than 1,000 members across the nation and as far away as France. 乡村生活的作息规律让农民的社交生活受到限制,受此启发,专门为农民创办的网络约会与交友的网站应运而生。64What does the underlined sentence in Paragraph 2 indicate?A. She dislikes city lifes

74、tyle.B. She prefers late night coffee.C. Country life isnt well understood.D. Its tiring to get up early.答案:C句意理解题。有人邀请她在晚上九点喝咖啡,可是她必须在第二天早上五点起床,由此可推断乡村生活没有被很好地理解。65Which of the following is true of “singlesinag. org” ?A. Its services are free.B. It provides dating services.C. Only farmers can becom

75、e its members.D. Farmers in France cant benefit from it.答案:A正误判断题。根据最后一段第一句中的“a nonprofit organization”可知这是一个非营利性机构,它创办的网站提供的是免费服务。66It can be inferred from the text that _.A. all farmers desire marriageBfarmers are easy to meet new peopleCmore farmers get divorced in the USADthe Internet helps impr

76、ove farmers social life答案:D推理判断题。由文中介绍这两个关于农民社交的网站可推知因特网有助于提高农民的社交生活。D(2012嘉兴二测)Every day Yang Hongwei takes the bus home from work, staring silently at the Europeanstyle villas (别墅), luxury cars and twinkling lights from the shopping center that he sees through the window.Yang works for a software

77、company in Zhongguancun. He dreams of such a life, away from poverty, and that hope has kept him in Beijing for three years since he graduated from university. Soon Yang squeezes his way off the bus to the reality of his life: his homea 10squaremetre room that costs 550 yuan or about onefifth of his

78、 salary in rent every month. Its very cold inside the house as it has no central heating system. He has to stand the long and cold winter. Determined to achieve his dream, Yang says he has changed jobs “numerous” times in the past three years and is considering quitting his present job. Yangs frustr

79、ation over his life as a migrant (移民) is shared by many other graduates that have moved into big cities. Together they have come to be called the “ant tribe” , a term created by Chinese sociologists to describe the struggles of young migrants, who, armed with their diplomas, flood to big cities in t

80、he hope of a better life only to put up with lowpaying jobs and poor living conditions. They share every similarity with ants. They live in colonies in crowded areas. Theyre intelligent and hardworking, yet unknown and underpaid. The term, sociologists have said, also reflects their helplessness in

81、a world governed by the law of the concrete jungleonly the strongest survive.A survey in Ant Tribe found nearly 30 percent of the “ants” are graduates of famous key universitiesalmost three times the percentage of 2009. Most have degrees in popular majors, such as medicine, engineering, economics an

82、d management. In addition, 7.2 percent of the “ants” have at least a masters degree compared to 1.6 percent in 2009. Most said the economic recovery did not really improve their financial situations, and 66 percent said their incomes fell short of their expectations, the survey also found.For two ye

83、ars, Lian Si, a postdoctoral fellow at the Center for Chinese and Global Affairs of Peking University, who has studied the phenomenon, led a team of more than 100 graduate students to follow the groups in university towns like Beijing, Shanghai, Guangzhou, Wuhan and Xian. Lian evaluates the total po

84、pulation of the “ant community” in major cities at one million across China, with about 100,000 found in Beijing alone. Lian predicts that an increasingly challenging job market will see the ant tribe growing further in number. Another 6.3 million graduates are expected to join migrant workers and o

85、ther job hunters in what promises to be a fierce labour competition.The ant tribes embarrassing living situations have become a serious social issue, and the government should develop “secondandthirdtier cities” to attract more graduates from big cities. However, “ants” expect more study and trainin

86、g opportunities in big cities, which keeps them in positive mindsets despite their situations. As in the case of Yang, he is optimistic about getting a new job soon, having received eight interview offers in a week after sending out his resume. The prospect of landing a higher paying job keeps him h

87、opeful of moving out of the slum district (贫民区) soon. The sooner the better.许多大学生毕业后到大城市追求理想,希望过上更好的生活,但他们不得不面对工资低、生活条件差、竞争激烈、工作压力大的窘况。他们被称为“蚁族”。67Yang has worked in Beijing since graduation from university _. A. to live in a beautiful villa of European style Bto have more opportunities to be promot

88、edCto enjoy a busy life in a software company Dto struggle for a betteroff life in the big city答案:D细节理解题。根据文章前两段可知,杨宏伟留在北京工作是想过上富裕的生活,因此选择D。68Which of the following best describes the “ant tribe” ? A. It refers to the group of lowincome graduates living in embarrassing conditions. B. It refers to th

89、e people who work hard like ants but are paid little. C. It refers to the sociologists and scholars researching into some social phenomena. D. It refers to some welleducated people who cant survive in society.答案:A细节理解题。根据第四段中“蚁族”的定义可知,“蚁族”指那些为了追求更好的生活,毕业后留在大城市工作,而实际上收入低、生活窘迫的大学毕业生。69What can be lear

90、ned from the survey about the “ant tribe” ? A. Most of the “ants” are graduates who have high diplomas like masters degree. BAbout 10 percent of the “ants” graduated from famous key universities in 2009. CThe total population of the “ant community” in Beijing reaches about one million. DAbout 66 per

91、cent of the “ants” are satisfied with their present financial situations.答案:B细节理解题。根据第五段第一句可知,调查发现几乎30%的“蚁族”是著名重点大学毕业的,这个比例几乎是2009年的三倍,因此2009年大约有10%的“蚁族”是著名重点大学的毕业生。70The passage is mainly about _.Athe ant tribes dream and realityBa recent survey about the ant tribeCthe ant tribes living conditionsD

92、a new urban lifestyleant tribe答案:A主旨大意题。该文主要介绍了“蚁族”追求美好生活的理想以及他们在大城市生活窘迫的现实。第二节:(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项是多余选项。(2012郑州一检)Before going outside in the morning, many of us check a window thermometer(温度计)for the temperature. This helps us decide what to wear. _71_ We want our

93、 food to be a certain coldness in the refrigerator. We want it a certain hotness in the oven. If we dont feel well, we use a thermometer to see if we have a fever. We keep our rooms a certain warmth in winter and a certain coolness in summer. Not all the thermometers use the same system to measure t

94、emperature. We use a system called the Fahrenheit scale. But most other countries use the Centigrade scale.Both systems use the freezing and boiling points of water as their guide._72_The most common kind of thermometer is made with mercury(水银) inside a clear glass tube. As mercury(or any other liqu

95、id ) becomes hot, it expands. As it gets colder, it contracts(收缩). That is why on hot days the mercury line is high in the glass tube._73_First, take a clear glass juice bottle that has a cap; fill the bottle with coloured water. Tap a hole in the center of the cap using a hammer and thick nail. Put

96、 the cap on the jar. Then stick a plastic straw(吸管) through the nail hole._74_Finally, place a white card on the outside of the bottle and behind the straw. Now you can see the water level easily. _75_ As the temperature goes down, the water will contract, and the level in the straw will come down.

97、Perhaps you will want to keep a record of the water level in the straw each morning for a week.A. We use and depend on thermometers to measure the temperature of many other things in our daily lives.B. Thermometers measure temperature, by using materials that change in the same way when they are hea

98、ted or cooled.C. Now that you know this rule you can make a thermometer of your own that will work.D. The water will rise in the straw. As the temperature of the air goes up, the water will expand and rise even higher.E. They label these in different ways. On the Fahrenheit scale water freezes at 32

99、 degrees and boils at 212 degrees. On the Celsius scale water freezes at 0 degrees and boils at 100 degrees.F. Take wax (you may use an old candle if you have one) and melt some of it right where the straw is struck into the cap to seal them together.G. People use thermometers which are made by them

100、selves when travelling around the world.答案:7175AECFD第卷(非选择题共35分)第四部分写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。M

101、y summer travel started terribly. I was at the Shanghai Railway Station buy a ticket to HangZhou. I was going to visit a friend here and after that I would go to Xiamen for long holiday. I bought my ticket but turned around to pick up my bag from the floor and then I realized that someone had stolen

102、 it. Luckily I had all my money on my pocket, but the only clothes I had was those I had on. It felt very strange to travel without any luggages. When I finally arrived at my friend he lent to me lots of clothes. I feel very happy that I could change my clothes at last.答案:My summer travel started te

103、rribly. I was at the Shanghai Railway Station a ticket to Hang Zhou. I was going to visit a friend and after that I would go to Xiamen for long holiday. I bought my ticket turned around to pick up my bag from the floor and then I realized that someone had stolen it. Luckily I had all my money my poc

104、ket, but the only clothes I had those I had on. It felt very strange to travel without any . When I finally arrived at my he lent me lots of clothes. I very happy that I could change my clothes at last.第二节:书面表达 (满分25分)(2012南昌一模)良好的人际关系是建设和谐社会的关键。假设你是李华,最近你校对“中学生如何交友?”这个话题展开讨论,大家发表了不同的看法。请你根据下面所给内容,写

105、一封信给报纸21世纪的“Your Words”栏目,反映讨论情况,并说明你对如何交友的看法。为何交友 建立良好的人际关系,构建和谐社会交友对象学习上的朋友 互帮互学,共同提高生活上的朋友 互助互利,摆脱困境情感上的朋友 倾诉烦恼,分享喜悦如何交友(请考生联系自己拟定内容,列举两至三点。)注意:1不要简单翻译,可适当增加细节以使行文连贯;2词数120左右。开头和结尾已经写好,不计入总词数;3参考词汇:人际关系interpersonal relationship。Dear Editor,Recently our class have had a heated discussion on how m

106、iddle school students should make friends.As we all know.Yours ever, Li Hua_参考范文:Dear_Editor, Recently_our_class_have_had_a_heated_discussion_on_how_mi ddle_school_students_should_make_friends.As_we_all_know,_good interpersonal relationship plays an important role in building harmonious society.Many

107、 people suggest that they should make friends who are of great benefit to their studies, so they will help each other and make greater progress with their studies. Some believe that they should have friends related to their life. Whenever they have difficulty dealing with problems in terms of life,

108、their friends can help them get rid of the problems. In addition, others agree that they should have some friends who can listen to them attentively and share their bitterness and joy. What I want to stress is that each of us should have a true friend. To make friends, we should try to remember the names of the people we contact and learn not to judge people by their appearances. Besides, we need to be friendly and care about them. When disagreement does occur, its wise to talk it over with others. In brief, making true friends can really enable us to improve ourselves.Yours_ever, _Li_Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1