1、【精品】高级Exercise 7 英语分级阅读A篇阅读材料 Weather ReportGood morning everyone! Here is the weather report for tomorrow. It is cold in Beijing. It will rain,and there will be fog. Youd better wear your warm coat, a face mask and take an umbrella with you, if you go out. The weather in Sanya will be fine .It will
2、 be sunny and hot tomorrow. When you go out and enjoy the sunshine, please put on your sunglasses. It is hot in Xishuangbanna(西双版纳). And there will be a heavy rain in Xishuangbanna tomorrow. It will not be a good day for a trip, youd better stay at home.It is windy and cold in Harbin(哈尔滨). It will s
3、nowy. You should put on your warm coat and boots when you go out.知识点提要Sentence(句子): 1. Youd better wear your warm coat, a face mask and take an umbrella with you, if you go out. 如果要出门,最好穿上温暖的外套,戴上口罩并 带上雨伞。 had better do sth 最好做某事 2. It will be sunny and hot tomorrow. 明天将会是晴朗炎热的。 It will be (天气)将会是.
4、3. And there will be a heavy rain in Xishuangbanna tomorrow. 西双版纳 明天将会下大雨。 There will be . 将会(有). 4. It will not be a good day for a trip, youd better stay at home. 那将不是 一个出行的好日子,你最好待着家里。 It will not be 将不是.Vocabulary(词汇):1.fog 雾 2. face mask 口罩 3. sunshine 阳光 4.sunglasses 太 阳镜 5. boots 靴子 能力测试根据短文内
5、容,选择正确答案。( )1.Whats the weather like in Beijing? A. cool B.cold C.hot( )2. If you go out in Beijing,you should take_ with you. A. sunglasses B. hat C.umbrella ( )3.You should put on your boots if you go out in_. A.Beijing B.Harbin C.Sanya( )4.It is _in Xishuangbanna . A. rainy B.cloudy C.windy XXK B
6、篇阅读材料 Friday, February 12th It was a sunny day today. In the morning I went shopping with my parents. We bought a lot of delicious food and we also bought some gifts for my grandparents. It took us about 2 hours to take the train to my grandfathers house. My grandparents were happy when they met us
7、at the train station. We had a big meal together.In the afternoon, we rode a bike for three people. I sat in the basket in front of the bike. That was fun! We took many pictures of the beautiful countryside. We rode faster and faster. It was exciting! We were tired, but we were happy. Unfortunately,
8、 we were riding so fast that I fell off the bike and hurt my legs. My father and mother took me to the hospital. I had to stay in bed for a few days.来源:Zxxk.ComIt was really a bad day!知识点提要Sentence (句子):1.It took us about 2 hours to take the train to my grandfathers house. 我们花了大约两小时的时间坐火车到爷爷家。 It to
9、ok sb(时间)to do. 花了某人(时间)做某事 2.We rode faster and faster . 我们骑得越来越快。 faster and faster 越来越快 3. Unfortunately, we were riding so fast that I fell off the bike and hurt my legs. 不幸的是,我们骑得如此快,我从自行车上摔了下来伤到了腿。 so. that 如此.以致. 4. I had to stay in bed for a few days. 我不得不在床上躺几天了。 have to 不得不,必须.例如:I have to
10、 do my homework.我不得不去 做我的作业了。Vocabulary(词汇):1.bought 买(buy的过去式) 2. exciting 令人兴奋的 3.unfortunately 可惜,不幸地 4. fell off 跌落,摔下来 (fall off 的 过去式) 5. a few 一些,一点 能力测试根据短文内容,回答问题。1.What day is it today?_.2. Whats the weather like today?_.3.How did they go to grandfathers house? _.4.Did they ride a bike?_.5
11、. Why was it a bad day?_.A篇【解析】:1.答案B。从文中第二行可知,北京的天气是寒冷的,会下雨,还会有雾。A选项是凉爽的,C选项是炎热的,故答案为:B。来源:学科网ZXXK2.答案C。从文章第二、三行可知,你最好穿上温暖的大衣,戴上口罩并带上雨伞。A选项是太阳镜,B选项是帽子,故答案为:C。3.答案B。从文章最后一段可知,哈尔滨天气寒冷,有大风。当你出门时,你应该穿上温暖的大衣和靴子。故答案为:B。4.答案A。从文章第六、七两行可知,西双版纳天气炎热,将会有大雨。不是出门的好天气,你最好待在家里。A选项是下雨的,B选项是多云的,C选项是有风的。故答案为A。5.答案A。
12、题目要求找出不正确的句子。A选项的意思是,当你在三亚时你不应该戴上太阳镜。从文章第三段可知,三亚的天气炎热,当你出门享受阳光时最好戴上太阳镜。故A选项的意思与文章不符。B选项的意思是,当你在北京要出门是最好戴上口罩。从文章第一段可知,北京的天气寒冷,下雨,有雾。出门时最后穿上温暖的大衣,戴上口罩并带上雨伞。 B篇【解析】:1. It is Friday. 题目的意思是,今天星期几?从文章的第一行,也就是日记的日期可以找到答案,今天是2月12日星期五。2. It was sunny today. 题目的意思是,今天的天气这么样?从文中第二行第一句话找到答案,It was a sunny day
13、today.今天是个晴朗的一天。3.They went there by train.题目的意思是,他们是怎么样去爷爷家的?从文章第四行找到答案。It took us about 2 hours to take the train to my grandfathers house。我们花了大概两小时的时间坐火车到达爷爷家。4.Yes ,they did.题目的意思是,他们骑了自行车吗?从文章第六可以找到答案,In the afternoon, we rode a bike for three people. 下午,我们三个骑了一辆自行车。来源:学科网5.Because I fell off t
14、he bike and hurt my legs.I had to stay in bed for a few days. 题目的意思是,为什么是糟糕的一天呢?从文中最后一段三、四、五行可知,我们骑得越来越快,不幸的是我从自行车上摔下了伤了脚,爸爸妈妈把我送到医院,我不得不在床上躺几天。【答案】:1. It is Friday.来源:Z。xx。k.Com 2. It was sunny today. 3. They went there by train. 4. Yes ,they did. 5. Because I fell off the bike and hurt my legs. I had to stay in bed for a few days.