收藏 分享(赏)

高二英语译林版选修8单元测试:UNIT2 THEUNIVERSALLANGUAGE WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:1002263 上传时间:2025-12-22 格式:DOC 页数:7 大小:54KB
下载 相关 举报
高二英语译林版选修8单元测试:UNIT2 THEUNIVERSALLANGUAGE WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共7页
高二英语译林版选修8单元测试:UNIT2 THEUNIVERSALLANGUAGE WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共7页
高二英语译林版选修8单元测试:UNIT2 THEUNIVERSALLANGUAGE WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共7页
高二英语译林版选修8单元测试:UNIT2 THEUNIVERSALLANGUAGE WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共7页
高二英语译林版选修8单元测试:UNIT2 THEUNIVERSALLANGUAGE WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共7页
高二英语译林版选修8单元测试:UNIT2 THEUNIVERSALLANGUAGE WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共7页
高二英语译林版选修8单元测试:UNIT2 THEUNIVERSALLANGUAGE WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元测试.单项填空1She _ that her son write and accept the post.A. sworeB. urgedC. supposedD. doubted答案:Burge作“敦促;恳求”讲,后接从句时,从句用虚拟语气。2The sort of music he listens to varies, but _ popular music.A. tends towardB. tends onC. tendD. tending答案:Atend to (towards 表“倾向于”)。3Rather than _ in the classroom, he always

2、prefers _ the playground.A. sweep; to sweepB. sweep; sweepC. sweeping; sweepD. to sweep; sweeping答案:A prefer 常用于prefer to do sth. rather than do sth.; rather than 后加省略to 的不定式。4Her brother _ to leave her in the dark room alone when she disobeyed his order.A. declaredB. threatenedC. warnedD. claimed答案

3、:B她不听从命令,她哥哥威胁把她单独留在黑暗的房子里。5The volcanos on the Hawaiian islands constantly _.A. disturbB. eruptC. uprootD. overturn答案:B“火山爆发”只能用erupt。6As a young man he suffered a lot from poverty. He used to _ in the market, trying to find a job for a few coins.A. knock intoB. knock downC. knock onD. knock about答

4、案:D年轻时他很穷,经常在市场里闲逛,找些零活挣些小钱。7Francis, _ born in Kentucky, lived and practiced law in Missouri.A. althoughB. he wasC. who he wasD. was答案:A是although he was born.后的省略形式。8Shall I invite Ann to my birthday party tomorrow evening?Yes. It will be fine if you _.A. areB. canC. invitedD. do答案:D该句是.if you invi

5、te Ann to your birthday party的省略形式,此处用do替代相同的动词invite。9Tomorrow is a holiday. Why are you doing your homework?I am doing these exercises now so that I wont have _ on Sunday.A. itB. themC. forD. to答案:D是I wont have to do my homework.的省略形式。10We were talking on the phone when, _, the line went dead.A. i

6、mmediatelyB. at onceC. all of a suddenD. mostly答案:Call of sudden 相当于suddenly。句中的when是并列连词,相当于at that time。11Susan, go and join your sister cleaning the yard.Why _? John is sitting there doing nothing.A. himB. he C. I D. me答案:D根据句意,why me是why do you ask me的省略形式。12He says he doesnt want to sign.Well,

7、he _.A. is toB. does toC. is to goD. is to do 答案:A此题he is to是承前he is to sign省略相同成分。13She _ he write a letter explaining why he didnt turn up at her birthday party.A. hoped B. urgedC. expectedD. supposed答案:B由于宾语从句是he write a letter 形式,只有urge的宾语从句中谓语动词才用“should+动词原形”或直接接动词原形。14Help is never _ hand whe

8、n I need it.A. in B. atC. onD. near答案:Bat hand “在手边,在附近”。15As far as I know, she is seldom, _, absent from school.A. if everB. if muchC. if notD. if any答案:Aseldom(rarely),if ever相当于probably never。又如:He rarely, if ever(=probably never)loses his temper.他几乎从不发脾气。.完形填空In this small town there was not a

9、single man of importance who would dare to have a housekeeper younger than sixty, for fear of what people might say 16.However, when I needed a housekeeper I choose a girl called Catherine, a lovely little girl of seventeen from a village 17 the coast. But I made my choice 18.After a few days consid

10、eration over the matter and an early telephone call to her, I 19 out there one day in my Fiat when she was at home, and I had a look at the cottage and a talk with her mother over a 20 of teas and after that I did not need anyone to say that she was 21.I knew if there was anything Catherine did not

11、do 22,her mother would not 23 long to correct her. After that there was only one question to raise.“Have you a 24, Catherine?” said I.“No, doctor, I have not,” said she with a simple expression that did not 25 me a bit. As a doctor, you soon 26 innocent(无邪的)looks.“Well, youd better 27 and get one,”

12、I said,“28 Im not going to take you.” At this she laughed.After what seemed only a short time, she came and started working at my house. And you guess 29?She proved to be very 30 and efficient. Of course she was so 31 that people who came to my house used to 32 a remark about us. But that didnt hurt

13、 me at all. They did not dare to 33 a pretty girl themselves in case that other people would say something. But I knew as long as a girl had a man of 34 to look after she would give me 35.And, of course, I would be happy and at ease.16A. an inclusionB. conclusionC. an exceptionD. an invention17A. up

14、B. inC. toD. of18A. carelesslyB. slowlyC. doubtfullyD. carefully19A. walkedB. droveC. dashedD. rushed20A. cupB. coupleC. severalD. kettle21A. prettyB. cleverC. fitD. busy22A. properlyB. commonlyC. secretlyD. quickly23A. spendB. payC. costD. take24A. girlfriendB. boyfriendC. cousinD. husband25A. prai

15、seB. supportC. offerD. cheat26A. get toB. are known forC. become used toD. turn to27A. hurry upB. turn upC. take your timeD. take is easy28A. butB. or elseC. andD. so29A. itB. whatC. soD. that30A. youngB. strongC. gentleD. able31A. good-lookingB. troublesomeC. thinnishD. well-dressed32A. fetchB. off

16、erC. passD. inform33A. take onB. marryC. loveD. fire34A. herselfB. the worldC. himselfD. her own35A. serviceB. everythingC. no troubleD. no notice答案:16.C在这个小村子里,因为害怕别人说反对的话,没有一个身份显赫的人敢雇用一个六十岁以下的人做看门人。exception反对,异议。17.Aup沿着。a village up the coast沿着海岸线的一个村子。18.B由下文“花好几天时间来考虑”可知作出决定很慢。19.B认真分析文章内容可推断F

17、iat是我的汽车,进一步推断可知,该空应填drove,表驱车。20.Ba couple of teas几杯茶。21.Cfit称职的。22.A23.D我知道如果有Catherine做得不妥当的事,她妈妈不用花很长时间就能纠正她。24.B由19空前面的a man可知这儿应指boyfriend。因女孩只有17岁,故此处不可能指husband。25.D意为女孩没有“欺骗”作者。26.C她那单纯的表情表明她一点也没有欺骗我,作为一个医生,你很快会习惯于她那无邪的表情。27.A28.B你得快点找个男朋友,否则我不雇用你。这是作者跟小女孩开玩笑的话。29.B你在猜什么。30.D由efficient可知这儿应

18、填able,表有能力。31.A由第2空前面的“a lovely little girl”可知,此处应填good-looking。32.C我雇用这么年轻漂亮的女孩以至于来到我家的人总要对我们言论一番。pass a remark about sb.为固定短语,表议论某人,所以选C。33.A他们不敢雇用一个漂亮女孩以防别人说闲话。take on 雇用。34.Dof her own她自己的。35.C但我知道只要一个女孩有她自己的男朋友去照顾,她就不会给我带来麻烦。.阅读理解AHOW TO ORDEROrdering from BooksFirst is easy and safe.SELECTING

19、YOUR BOOKSWhen you have found a book you would like to order, just click on Add to Basket and it will be added to your shopping basket. To make it easy to keep track of the books youve selected, My Shopping Basket will display your choices wherever you are on the site. When youre ready to place your

20、 order, select View Basket.VIEW BASKETThis is where you select the postal destination for your order, indicate whether you would like Next Day Delivery in the UK and choose gift-wrapping. You can also amend(修改)the contents of your basket by making any changes then selecting Update Basket.Overseas cu

21、stomers ordering three or more books can also request reduced air-mail charges here. When youre happy with the contents of your shopping basket, go to the Secure Checkout.THE ORDER FORMAfter youve complete the order form, you will receive an on-screen acknowledgment. This will be followed by an emai

22、l confirming the details of you order.We will then inform you when your order has been sent. If this is your first order, we will also inform you of your personal BooksFirst account number.YOUR FIRST ORDERWell send to you a personal account number after you have place your first order. For following

23、 orders, all you need to do is enter your personal account number and email address.RETURNING CUSTOMERSIf you have ordered from us before, on line, by mail or telephone, you will have already owned a personal account number. You then only need to complete the full order form. Using your account numb

24、er allows us to find your details from our records(they are not accessible online).However, you do not need your BooksFirst personal account number to place an ordersimply present all the required details on the order form. If you dont have a note of your account number, just Contact Us so that we c

25、an supply it to you.36What will you click on if you want to correct what you want to buy?A. Add to Basket.B. My Shopping Basket.C. View Basket.D. Update Basket.答案:D细节判断题,可用直接就题找文法来解。原文第三段中“You can also amend(修改)the contents of your basket by making any changes then selecting Update Basket.”体现答案。37We

26、 can probably read this advertisement _.A. in a newspaperB. in a magazineC. on the InternetD. on television答案:C推理判断题,可用逻辑推断法来解。由全文多次出现的click on Add to Basket, My shopping Basket, View Basket, Next Day Delivery, Update basket, the Secure Checkout, Contact US等菜单名称可知,本文介绍的购物方法均为网上购物,因此该广告最有可能出现在互联网上。38

27、The information under RETURNING CUSTOMERS is for those _.A. who have forgotten their BooksFirst account numbersB. who havent got their BooksFirst account numbersC. who have experienced BooksFirst online shopping beforeD. who have never done online shopping before答案:C细节判断题,可用直接就题找文法来解。由原文第八段标题及具体内容可知

28、答案。39Which of the following is TRUE?A. You must put what you choose in a basket as you do in a supermarket.B. You can find your Shopping Basket nowhere but in View Basket.C. You can get an account number only after you place an order on line.D. You will pay less if you are an overseas customer and b

29、uy over three books.答案:D细节判断题,可用直接就题找文法来解。原文第四段首句体现答案。40There purpose of this advertisement is _.A. to promote the sale of booksB. to show the ways of orderingC. to help readers apply for account numbersD. to supply account numbers to readers答案:B推理判断题,可用逻辑推断法来解。由原文6个小标题可以推出这则广告主要介绍了网上购物的方法。BCan you

30、walk in a straight line? The question is much more difficult to answer than you think. A recent experiment held in Japan shows that it is almost impossible for people to walk exactly straight for 60 metres.The Tokyo University of Agriculture and Technology asked 20 healthy men to walk as straight as

31、 possible for 60 metres at normal speed. Each man had to wear socks soaked(浸泡)with red ink and walk on white paper fixed flat to the floor. The footprints showed that all walked in a winding rather than a straight line.Researchers found that people readjust their direction of walking regularly. The

32、amount of meandering(摆幅)differed from subject to subject. This suggests that nobody can walk in a strictly straight line. Rather, we meander, mainly due to a slight structural or functional imbalance of our legs. So steps by the left and right legs of a person are different.As a result, although we

33、may start walking in a straight line, several steps afterwards we have changed direction. Eyesight helps us to correct the direction of walking and leads us to the target. Your ears also help you walk. After turning around a lot with your eyes closed, you can hardly stand still or walk straight. Its

34、 all because your ears are still spinning(旋转)and cant help you keep your balance. Inside your inner ear is a structure containing liquids. Inside your ears are many minute hair-like structures that move around as the liquid flows.When you spin the liquid inside also spins. The difference is that whe

35、n you stop, the liquid continues to spin for a while. Dizziness(眩晕)is the result. For the moment, although your eyesight tells you to walk in a straight line your brain listen to your spinning ears, thus you dont walk in a straight line!41How many people can walk completely straight in this world?A.

36、 Most.B. Some.C. Few.D. None.答案:D细节判断题,可用直接就题找文法来解。原文第三段中“This suggests that nobody can walk in a strictly straight line.”体现答案。42Steps by the left and right legs of a person are different because of _.A. the different length of legsB. the different size of feetC. the functional imbalance of legsD. t

37、he different state of the road答案:C推理判断题,可用逻辑推断法来解。由原文第三段中“Rather, we meander, mainly due to a slight structural or functional imbalance of our legs.”和“So steps by the left and right legs of a person are different.”之间的因果关系可以推出双腿功能的不平衡是其步调不一致的原因。43Which organ helps you to walk?A. Eyes.B. Ears.C. Legs.

38、D. Eyes and ears.答案:D推理判断题,可用逻辑推断法来解。由原文第四段中“Eyesight helps us to correct the direction of walking and leads us to the target. Your ears also help you walk.”可以推出眼睛和耳朵都协助人们步行。44What is your inner ear made of?A. A liquid structure.B. Flesh.C. Hair-like structures.D. Nothing.答案:A细节判断题,可用直接就题找文法来解。原文第四段

39、中“Inside your inner ear is a structure containing liquids.”体现答案。45What does the underlined word “minute” mean in the fourth paragraph?A. Small.B. Heavy.C. Large.D. Long.答案:A语境词义判断题,可用推断法来解。由常识可知,耳朵内部空间很小,因此受many制约该词应表示小的。.短文改错此题要求改正所给短文的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个();如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:该行多

40、一个词:把多余的词用斜线()划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。该行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(),在该行右边横线上写出该加的词。该行错一个词:在错的词下画一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。注意:原行没有错的不要改。My aunt lives in a village far from my town.Last year she came to visit us, brought me a1. _little dog for a birthday present. It was a little black2. _dog with white spots. It was

41、 such lovely that I3. _liked it at once. Every day after school I played the4. _dog and it gave me much more pleasure. I was glad5. _to have it with myself. One day the dog went out and6. _never came back again. All my families were out searching7. _for it but it was nowhere to be found. How I worri

42、ed8. _about it all those days. A week later a letter came to9. _my aunt, saying that the little dog has returned.10. _答案:1.broughtbringing2.foras3.suchso4.played后加with5.去掉more6.myselfme7.familiesfamily8.9.tofrom10.hashad.书面表达假设你叫刘红,刚刚乘坐某航空公司班机由北京返回。请根据以下提示,给该公司写一封信,对旅途中遇到的问题表示抱怨,并要求赔偿(compensation)。

43、1.机场服务差,飞机晚点三个多小时,期间无应有的解释工作和相应的服务。2.从机场出来,误了最后一趟火车,只好在旅馆留宿。3.行李运到的时间比预期晚一周,并有损坏。4.旅馆住宿及更换行李箱的费用共计600元,要求赔偿。5.联系电话:010-986676768注意:词数120左右,已给开头不计入总词数。Dear Sir or Madame,I have just returned home taking your flight from Beijing. Im writing to complain about your service._Yours,Liu Hong答案:Dear Sir or

44、Madam,I have just returned home taking your flight from Beijing. Im writing to complain about your service.The flight was delayed for more than three hours. But we received no explanation and no proper service.Another thing to make me angry was that I found I had missed the last train and had to sta

45、y in a hotel when I came out of the airport.What was worse, my luggage was one week later than expected and the suitcase had been badly damaged. The cost of staying in the hotel and replacing my suitcase comes to 600 yuan. Id like to ask compensation for these items. My telephone number is 010-986676768.Im looking forward to hearing from you.Yours,Liu Hong

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1