收藏 分享(赏)

高二英语译林版选修7过关检测:UNIT3THEWORLDONLINE WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:1002262 上传时间:2025-12-22 格式:DOC 页数:7 大小:1.04MB
下载 相关 举报
高二英语译林版选修7过关检测:UNIT3THEWORLDONLINE WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共7页
高二英语译林版选修7过关检测:UNIT3THEWORLDONLINE WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共7页
高二英语译林版选修7过关检测:UNIT3THEWORLDONLINE WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共7页
高二英语译林版选修7过关检测:UNIT3THEWORLDONLINE WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共7页
高二英语译林版选修7过关检测:UNIT3THEWORLDONLINE WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共7页
高二英语译林版选修7过关检测:UNIT3THEWORLDONLINE WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共7页
高二英语译林版选修7过关检测:UNIT3THEWORLDONLINE WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3The world online过关检测Part Language KnowledgeSection ADirections:Beneath each of the following sentences there are four choices marked A,B,C and DChoose the one answer that best completes the sentence.1To show our respect,we usually have to take our gloves off _ we are to shake hands with.Awhich

2、everBwheneverCwhoever Dwherever2You look upset.Whats the matter?I had my proposal _ again.Aturned over Bturned onCturned off Dturned down3 Weve offered her the job,but I dont know _ shell accept it.Awhere BwhatCwhether Dwhich4Jack,you seem in high spirits._We won the match 40.AGuess what? BSo what?C

3、No wonder. DNo doubt.5What are you doing out of bed,Tom?Youre _ to be asleep.Asupposed BknownCthought Dconsidered6The minister said,“We are ready for discussions with any legal parties,but well never _ with criminals.”Anegotiate BquarrelCargue Dconsult7Find ways to praise your children often,_ youll

4、 find they will open their hearts to you.Atill BorCand Dbut8Bring the flowers into a warm room _ theyll soon open.Aor Band Cbut Dfor9Shes having a lot of trouble with the new computer,but she doesnt know whom to_.Aturn to Blook forCdeal with Dtalk about10_ hungry I am,I never seem to be able to fini

5、sh off this loaf of bread.AWhatever BWheneverCWherever DHowever11We should study as hard as we can.You know,_ knowledge a man has,_ it is for him to get a good job.Athe more;more difficultBthe more;the easierCthe more;easierDthe less;the more difficult12It is immediately clear _ the financial crisis

6、 will soon be over.Asince BwhatCwhen Dwhether13The mayor will personally _ the gold medal _ the winning athlete at the sports meeting.Apresent;by Bpresent;withCpresent;to Dpresent;for14Canned foods are _ with housewives because it takes so little time to cook them.Apopular BwelcomeCdesirable Dusual1

7、5Tom often surfs on the Internet late into night,playing computer games.No _ he fell far behind the others in his class.Aidea BdoubtCwonder DproblemSection BDirections: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A,B,C and DFill in each blank with the word or phras

8、e that best fits the context.One day we visited a temple in India and a long queue of people were waiting to go inside.Some of my friends were standing in the line,while others 16 the opportunity to drink tea,or smoke a cigarette.I was standing near a shop with my friend as he lit his cigarette when

9、 an old woman beggar approached us.She asked us for one rupee to help her buy lunch but we 17.At that moment,one of our friends called us over as our group was at the front of the queue.We had to hurry so my friend crushed his cigarette with his shoes.18 we were hurrying over,I overheard the woman b

10、eggar say “These young men will burn more than one rupee for their bad 19,but theyll never give that rupee to a hungry person.” I paid no attention to her and 20 hurrying over.However once I was inside the temple,her remark 21 in my ears.I began wondering if there was some truth to what she had said

11、.When I came back outside,I saw the old woman 22 standing near the shop.So I gave two rupees to her.Later that day,as we were returning to our hotel we 23 the old woman having her lunch by the road.She was also feeding a little girl in a dirty dress.I asked her who that girl was.She replied,“Sir,thi

12、s girl is 24 in the city and still has to learn how to beg for a rupee for her lunch from the 25.She couldnt arrange a rupee today.I had two; therefore I bought lunch for her out of the money for my dinner.”I was astonished at her 26.I thought again about her words and saw how the cost of two cigare

13、ttes could feed the two hungry people.I threw my halfburnt cigarette away.In that moment I had the 27 to quit smoking.16A.lost BfoundCmade Dtook17A.agreed BconsideredCrefused Dmistook18A.As BAfterCBecause DThough19A.personality BbehaviourCattitude Dhabit20A.stopped BcontinuedCstarted Drisked21A.reso

14、unded BdisappearedCweakened Darose22A.even BstillCalmost Dfinally23A.kept BcaughtCobserved Dfound24A.new BpoorCstrange Dalone25A.consumers BworkersCtourists Demployers26A.generosity BqualityCpoliteness Dfriendship27A.privilege BstrengthCopportunity DpurposePart Reading ComprehensionDirections: Read

15、the following passage followed by several questions or unfinished statements.For each of them there are four choices marked A,B,C and DChoose the one that fits best according to the information given in the passage.I have to be honest celebrating a calendar holiday is not what our family does best.W

16、e sometimes cook the Thanksgiving turkey a day later or earlier,and put the Christmas tree up before Halloween,just for fun.We truly believe in living life to the fullest every day,and celebrating life every day.Sometimes its a small thing; sometimes its a big thing,and typically I dont want to crea

17、te pressure for anyone of the family for making a certain holiday a perfect one.Sometimes we even dont celebrate all of the holidays,and other times we go all the way.We have a tradition of not having many traditions.We enjoy last minute surprises and theres nothing more fun than making breakfast fo

18、r dinner or cooking birthday cakes on halfbirthdays.I believe in celebrating love beyond Valentines Day as well as many other calendar holidays.Life in general brings too much pressure to moms,and in the case of Mothers Day,pressure for the husbands to make it a perfect one.We typically celebrate Mo

19、thers Day and Fathers Day at our home almost every Sunday.I think this probably started on one of these calendar holidays,but now it has become a custom that our kids cook a big brunch(早午餐) for us on Sundays,or we go out for a big branch to celebrate the holiday.We eat dinner at home,everyone around

20、 the dinner every day,but the Sundays become our special days.The kids tend to get upset if we are not having a big brunch cookoff(烹饪竞赛) on Sundays.My daughter has become a master at making crepes(薄煎饼),and last weekend the kids made the best banana bread I have ever had.I enjoy the“Mothers Days” whe

21、n I dont have to cook,and when kids are so proud that they are making something for me to enjoy.The best part? This doesnt just happen once every year.28Why dont the authors family members celebrate calendar holidays according to the date?ABecause they want to enjoy life as much as possible.BBecause

22、 they think there are too many festivals.CBecause they cant remember the dates very well.DBecause they are too busy to celebrate them on time.29Which of the following words can best describe the authors familys life?AHarmonious and wasteful.BStrange and antitraditional.CFun and relaxed.DSerious and

23、regular.30The authors family usually celebrates holidays on Sundays because _.Ait is a custom of their nationBthey have made it a rule to do soCno one cooks on weekdaysDthey are free on Sundays31By saying“Mothers Days”in the last paragraph,the author _.Aindicates it will last quite a few daysBmeans

24、it is really a memorable dayCindicates it is not usually celebrated on the very dayDmeans it also includes some other calendar holidays32In which part of a newspaper may this passage most probably appear?ACulture. BEconomy.CTourism. DLife.Part WritingSection ADirections: Read the following passage.F

25、ill in the numbered blanks by using the information given in the passage.Write NO MORE THAN 3 WORDS for each answer.Scientists agree that smoking is dangerous.Those who smoke too much may not live long.Smoking may cause many diseases.The most serious one is lung cancer.Smoking costs a great deal of

26、money.Smoking does not just harm the smoker; it also harms people nearby who breathe in the smoke.Smokers choose to smoke,but nonsmokers have to smoke passively.It is estimated that thousands of people who have never smoked die each year from diseases caused by breathing secondhand tobacco smoke.Smo

27、king bans can be seen around the world mostly in Europe.The bans would encourage smokers to smoke less or give up.At the same time it helps prevent nonsmokers from being exposed to secondhand smoke.From the beginning of this year,France started a new smoking ban in public places at restaurants,bars,

28、hotels,casinos,discos,and cafes.Smokers who cling to their nicotine will face fines of 68 euros($88) for lighting up in the wrong place,while business owners will be fined 135 euros.In Italy,bar and restaurant owners will face fines of up to nearly three thousand dollars if any of their guests light

29、 up.Increased cigarette taxes are the leading factor contributing to the steady decline in the smoking rate since the late 1990s in the United States.But other countries around the world dont have regulations on smoking in public or dont enforce them strictly.The ban has run into opposition,obviousl

30、y from smokers.A smoking ban violates(侵犯) the rights of smokers and causes more problems than it solves.Some bar owners and disco operators worry a ban on smoking in public places would cause a drop in business.How many peoples jobs will this affect?If all smokers give up smoking,we can enjoy cleane

31、r air.Section BDirections:Write an English composition according to the instructions given below in Chinese.假设你是某校高二学生李明,最近你看到你校网络论坛招聘英语主持人,你想应聘这个职位,请你根据下面的提示写一封自荐信。提示:1英语基础好;2喜欢并可以熟练操作电脑,曾参加过电脑设计比赛并获奖;3经验丰富,经常帮助他人做电脑设计,帮老师制作幻灯片;4工作努力,认真负责,可以在周末工作。注意:1不要逐条翻译以上提示,可适当增加细节,以使行文连贯;2开头和结尾已给出,但不计入总词数;3词数:

32、120。参考词汇: 幻灯片slide电脑设计比赛computerbased design competitionDear Sir or Madam,I learned from the bulletin board that the Network Centre of our school needs a BBS host._Yours sincerely,Li Ming 参考答案Part Section A1C解析:考查让步状语从句。句意:为了表示我们对他人的尊重,通常情况下,无论与谁握手,我们都要摘掉手套。根据句意可知C项正确。whoever “无论是谁”;whichever “无论哪一个

33、”;whenever “无论何时”;wherever “无论何处”。2D解析:考查动词短语辨析。句意:“你看起来很难过,怎么啦?我的提案又被否决了。”turn over“移交,交给”;turn on“打开”;turn off“关掉”;turn down“拒绝,调低”。3C解析:考查名词性从句。此处是在及物动词know后面的宾语从句。且从句中主谓宾结构完整,故排除B项和D项。句意:我们已经提供给她这项工作了,但我不知道她是否愿意接受。故C项正确。4A解析:考查交际用语。根据第一句可判断,第二句表示“猜猜发生什么事情了?我们以4比0赢了比赛。”故A项正确。B项表示“那又怎么样”,C项表示“难怪,怪

34、不得”,D项表示“无疑,很可能”,均不符合语境。5A解析:考查动词辨析。suppose“假设,认为”;know“知道,认识”;think“想,认为”;consider“考虑,认为”。be supposed to“应该”,是固定搭配。句意:汤姆,你下床干什么?你应该睡觉了。6A解析:考查动词辨析。negotiate“协商”; quarrel“争吵”; argue“争论”;consult“咨询,请教”。句意:部长说:“我们做好与任何合法党派进行磋商的准备了,但我们决不会与犯罪分子进行协商。”只有A项符合句意。7C解析:考查并列连词。“祈使句and(那么)/or(否则)将来时”为固定句式。故排除A项

35、和D项。句意:经常寻找途径来表扬你的孩子,那么你将发现他们会对你敞开心扉。根据句意,只有C项正确。8B解析:考查并列连词。“祈使句and/or表示结果的句子”是固定句型,祈使句相当于条件句;and表顺承,or表转折。句意:把花带到暖和的房间里,它们很快就会开放。故选B项。9A解析:本题考查动词短语辨析。turn to“求助于”;look for“寻找”;deal with“处理”;talk about“谈论”。10D解析:此题是对ever 类状语从句的考查。句意:无论我多么饿,我似乎吃不了这一块面包。whatever 后面接名词,however 后面接形容词和副词。11B解析:第二句句意为:“

36、你知道,一个人掌握的知识越多,就越容易找到好工作”。12D解析:考查主语从句的用法。句意:经济危机是否会很快结束是很明显的事情。“是否”用whether表示,不能选用when,因为从句中有soon这一时间状语。13C解析:present sth.to sb.“把某物颁给某人,赠给某人某物”。14A解析:句意为:“罐装食物很受家庭主妇的欢迎,因为烹饪它们花费的时间不多”。be popular with“受欢迎”;welcome的主语多是人,此处应用welcomed;desirable“令人满意的”;usual“通常的”。15C解析:no wonder.“难怪”。Section B16D解析:根据

37、上文“a long queue of people were waiting to go inside.Some of my friends were standing in the line .”和下文“as our group was at the front of the queue”可推断“我们”中有些人利用团队中有人排队的机会喝茶或抽烟。take the opportunity意为“利用机会”,符合语境,故选D项。make the opportunity意为“制造机会”,不符合语境,因为这种机会不是自己创造的,故不选C项。lose the opportunity意为“失去机会”,fi

38、nd the opportunity意为“发现机会”,均不符合语境,故排除A、B两项。17C解析:根据下文她所说的“but theyll never give that rupee to a hungry person”可推断“我们”拒绝了她的要求,故选C项。18A解析:根据“I overheard the woman beggar say”可推断,此句意为:“当我们在匆忙赶过去的时候,我无意中听到她说”。故选A项。19D解析:由语境可知,她的话是针对my friend crushed his cigarette with his shoes的行为所说的,由此推断此空指“我”朋友抽烟的不良习惯

39、,故D项正确。20B解析:根据上文“we were hurrying over”可知,“我”已经开始了hurrying over(赶路),由此可以判断出“我”没有在意她的话而继续往前赶路。故选B项。21A解析:根据“I began wondering if there was some truth to what she had said”可推断“我”进入寺庙后,又想起了她所说的话,即她的话又在“我”耳边回响。故A项正确。22B解析:由上下文语境可知,在“我”进入寺庙前她在商店附近,“我”出寺庙后她还在商店附近,故B项正确。23D解析:根据“the old woman having her l

40、unch by the road”可推断我们是在回宾馆的途中无意中发现她正在路边吃午饭,故D项正确。catch sb.doing sth.“抓住某人在做不正当的事”,不符合语境。24A解析:根据“still has to learn how to beg for a rupee for her lunch”可判断她是新来者,故选A项。25C解析:根据上文她向“我们”这些来旅游的人乞讨可推断该空选C项。26A解析:根据“She couldnt arrange a rupee today.I had two;therefore I bought lunch for her out of the m

41、oney for my dinner”不难推断她的大方,故选A项。27B解析:受女乞丐的大方行为的影响,“我”突然有了戒烟的决心和力量,故选B项。“我”戒烟的目的自然不是为了今后施舍乞丐,故不选D项。A项意为“特权”,C项意为“机会”,均不符合语境,故也排除。 Part 28A解析:细节理解题。根据第一段中的“We truly believe in living life to the fullest every day,and celebrating life every day”可知作者及其家人把每一天都当作节日来庆祝,他们并不拘泥于日历,可见他们很享受生活,因此,A项正确。29C解析:推

42、理判断题。根据第一段中的“. I dont want to create pressure for anyone of the family .”和第二段中的“We enjoy last minute surprises . on halfbirthdays.”可知作者不给家里人施压,并且他们很喜欢在不是生日时庆祝生日带来的乐趣,由此可看出他们的家庭生活充满了乐趣,家人生活很轻松,C项正确。30B解析:细节理解题。根据第三段中的“. but now it has become a custom that our kids cook a big brunch(早午餐) for us on Sun

43、days .”周日孩子给家长做蛋糕已成了习惯,因此B项正确。31C解析:推理判断题。根据第三段中的“We typically celebrate Mothers Day . almost every Sunday”可知他们在几乎每个周日都举行烹饪比赛,A项错误。这也并不是传统的节日,D项错误。由最后一段最后一句话可知并不是一年只有一次这样的“母亲节”可知B项错误,C项正确。32D解析:推理判断题。本文主要叙述了作者一家是怎样过节的,属于生活类,故D项为正确答案。Part Section A33Smoking bans解析:综合全文可判断。34Harm/Dangers of smoking解析:

44、综合右栏内容可判断。35Causing(many) diseases解析:根据第一段中的“Smoking may cause many diseases.The most serious one is lung cancer”可判断。36nonsmokers/people nearby解析:根据第一段中的“it also harms people nearby who breathe in the smoke”或“but nonsmokers have to smoke passively”可判断。37Smoking passively解析:根据第一段中的“but nonsmokers hav

45、e to smoke passively”可判断。3888/eightyeight解析:根据第二段中的“Smokers who cling to their nicotine will face fines of 68 euros($88) for lighting up in the wrong place .”可判断。39The United States解析:根据第二段中的“Increased cigarette taxes are the leading factor contributing to the steady decline in the smoking rate sinc

46、e the late 1990s in the United States”可判断。40Violating their rights解析:根据第三段中的“A smoking ban violates(侵犯) the rights of smokers and causes more problems than it solves”可判断。41Some business owners解析: 根据第三段中的“Some bar owners and disco operators worry a ban on smoking in public places would cause a drop i

47、n business”可判断。42Conclusion解析:根据最后一段可判断。 Section B参考范文:Dear_Sir_or_Madam,I_learned_from_the_bulletin_board_that_the_Network_Centre_of_our_school_needs_a_BBS_host.I am interested in this job very much and Id like to get it.I am Li Ming from Class 1,Grade 2.First,I am good at English and I can communi

48、cate with others well in English.Second,I have been fond of computers very much since I was young.I took part in some computerbased design competitions and got several prizes.Third,I am experienced in computer designing.I often help others produce computeraided designs or help our teachers make slides using the computer in my spare time.And above all,Im serious with everything I do and have a sense of responsibility.I am free on weekends.I think I can handle the job.I am looking forward to your earliest reply.Best wishes!Yours_sincerely,Li_Ming

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1