1、单元测评四(120分钟150分).听力(共20小题;每小题1.5分,共30分)略.单项填空(15分)1.For him working as _ driver is just _ means of making a living.A.a;aB.he;aC.the;theD.a;the2.Will you go for a picnic tomorrow?_.A.I will not tell youB.Its up to the weatherC.If the weather permitsD.It is a hard question3.I have to go to work by tax
2、i because my car _.A.will be under repair?B.is under repairC.is in repairD.will be in repair4. _ and happy,Mike opened the door and saw his father.A.SurprisingB.SurprisedC.Being surprisedD.To be surprising5.We have booked a room for today and tomorrow._,Sir.A.Im sureB.My pleasureC.Its all right D.Il
3、l check6.Jims colleges cant stand _ with him in the same office.He just refuses _ talking while he works.A.working;stoppingB.to work;stoppingC.working;to stopD.to work;to stop7.Faced with a pay of $10 000, _.A.John has taken an extra jobB.the boss has given John an extra jobC.an extra job has been t
4、akenD.an extra job has been given to John8.We want to rent a bus which can _all the students in our class for our trip to Beijing.A.loadB.holdC.fillD.support9.With more forests being destroyed,huge quantities of good earth each _year.A.is washing awayB.is being washed awayC.are washing awayD.are bei
5、ng washed away10.If you are traveling _the customs are really different from yours,please do as the Romans do.A.in whichB.whatC.whenD.where11.Solar cars would be more and more popular because they are environmentally_.A.friendlyB.variousC.commonD.changeable12.She went to the bookstore and bought _.A
6、.dozen booksB.dozens booksC.dozen of booksD.dozens of books13.Sorry,Madam.Youd better come tomorrow because its _the visiting hours.A.duringB.atC.beyondD.before14.The air crash caused 20 deaths; _,it caused the rest badly hurt.A.or elseB.thereforeC.after allD.in addition15.The monument was built_ th
7、e heroes dying in the battle.A.in favour ofB.in defence ofC.in honour ofD.in search of.完形填空(30分)In the United States there was an unusual story telling of the daughter of a mechanic(技工).One day while walking along the bank of a lake,the girl 1 to see 20 eggs laid by a wild goose.After some time the
8、girl 2 the mother would not return to her eggs and she 3 to take them home.There she carefully 4 the eggs in the heat of a lamp.Several days 5 the eggs broke and the baby geese came into the 6.Geese are known to take the first living thing they see as their mother.7,to these young geese,the girl was
9、 their mother.As they 8,the girl was able to 9 her birds to run across the grass,but she could not teach them to 10.The girl became increasingly worried about this,both when 11 and in her dreams.Later,she had an 12:She would pilot a plane to guide them in 13.She asked her father for a plane and he a
10、ssembled(组装) a small aircraft for her.Caring about 14 safety,the father decided to pilot the plane himself.However,the birds did not 15 or follow him,and 16 slept in the grass.One day,the girl 17 into the plane,started it and soon left the 18.Seeing their mother take to the air,the birds 19 flapped(
11、拍打) their wings and 20.She flew the plane freely in the sky,her young birds following.1.A.managedB.attemptedC.happenedD.supposed2.A.realizedB.expectedC.imaginedD.admitted3.A.helpedB.decidedC.affordedD.meant4.A.placedB.protectedC.treatedD.examined5.A.agoB.outC.laterD.long6.A.familyB.lakeC.homeD.world
12、7.A.ButB.AlsoC.ThusD.Still8.A.increasedB.improvedC.roseD.grew9.A.askB.leadC.wantD.allow10.A.flyB.raceC.swimD.sing11.A.asleepB.awayC.aroundD.awake12.A.ideaB.opinionC.explanationD.excuse13.A.skyB.spaceC.flightD.plane14.A.hisB.herC.theirD.its15.A.respectB.rememberC.recognizeD.receive16.A.soB.insteadC.h
13、ardlyD.too17.A.climbedB.lookedC.reachedD.fell18.A.houseB.floorC.waterD.ground19.A.secretlyB.disappointedlyC.patientlyD.eagerly20.A.looked awayB.set outC.went byD.turned back.阅读理解(40分)AItalian Lakes and Greek Islands(12 Days)Prices starting from $1999Your tour begins in Milan,Italy,and moves on to th
14、e pretty Italian Lake District and the attractive resort(胜地) of Stresa,your home for two nights.Collette Vacations has carefully chosen the Costa Victoria as your home away from home for your 7night journey along the waterways of the Mediterranean.The cruise ship is filled with the warmth and cultur
15、e of Italy and is richly designed with entertainment(娱乐) areas and very good living conditions.It will take you to the places of your dreams.Youll spend 4 days touring Greek cities youve always heard about.In Katakolon,you will have the only unguided tour to nearby Olympia on the whole journey.Then
16、with a local guide you will visit the Greek islands of Santorini,which is often related to the story of the lost city of Atlantis,and Mykonos,a wonderful island with beautiful beaches.Your journey ends in Verona,home of the love story Romeo and Juliet,with a funfilled farewell dinnera perfect ending
17、 to a pleasant journey.12 Days,25 Meals:10 Breakfasts,6 Lunches,9 DinnersDay 1Overnight flight to ItalyDays 23Regina Palace,Stresa,ItalyDays 4-10Costa Victoria(Costa cruises)Day 11Hotel Leopardi,Verona,ItalyDay 12Leave for homePlease Note:Leaving datePrice for one personApril 7$2099June 2$2199Octobe
18、r 6$2099November 3$19991.How is the journey planned?A.It starts and ends in Italy.B.It starts and ends in Greece.C.It starts in Italy and ends in Greece.D.It starts in Greece and ends in Italy.2.What can be inferred from the travel plan?A.The price may get lower than those in the plan.B.The prices i
19、nclude three meals a day.C.The price is the highest in summer.D.The prices include entertainment service.3.What does the underlined part “the Costa Victoria” most probably refer to?A.A famous hotel.B.A beautiful resort.C.A comfortable ship.D.A longdistance bus.4.Tourists will travel on their own in
20、_.A.StresaB.OlympiaC.MykonosD.VeronaB“Everybody in this city wants a car,and Im no exception.A car brings with it the freedom to travel,”said a friend of mine while reading a car magazine.I might not agree with him,but no doubt he was speaking for a rapidly growing number of middleclass Chinese.Whil
21、e it is true that all the waiting,working,being part of a crowd,and sweating,are somewhat unpleasant,there are many problems which can arise when our lives rely too much on this invention.First of all,in terms of polluting the environment,driving a car is the worst act an average personcan commit.Be
22、ijing now finds itself at the top of the list of the most polluted capital cities in the world with Mexico City in the second place.Research also show that by 2010 around 90% of total pollutants in Shanghai will have come from cars.These pollutants are extremely dangerous to our health.They can dama
23、ge the lungs,cause cancer,and damage the brain.Apart from environmental problems,relying too much on cars also creates social problems such as traffic jams,road accidents,and noise pollution.The jeeps that proudly drive through the narrow hutongs in Beijing as if they are in a race often annoy me,an
24、d to make it worse,these drivers seldom respect cyclists.Of course,we cannot forget the convenience that cars bring us when we need to travel far,but I often find it faster to cycle from one place to another within the city of Beijing,especially with the growing traffic jams.Since people travel furt
25、her and more frequently than before,cars will certainly be important in the future.At the same time,however,let us work hard to make sure that this invention brings us a more convenient lifestyle rather than trouble and disease.Let us make good use of cars.5.Which of the following is true according
26、to the Paragraph 2?A.Beijing and Mexico City are the two most polluted cities in the world.B.Beijing and Mexico City are the two most polluted capital cities in the world.C.Shanghai will be the most polluted city in 2010.D.Beijing and Mexico City will be the two most polluted capital cities in the w
27、orld in 2010.6.What does the author mean by the sentence “the jeeps.often annoy me”?A.The author is troubled by the way jeeps are driven in the hutongs in Beijing.B.The author thinks that the hutongs in Beijing are too narrow for jeeps to drive through.C.The author thinks that the jeeps are too nois
28、y.D.The author is worried that more accidents are caused by jeeps than any other cars.7.What can we know from the Paragraphs 4 and 5?A.Cars are only convenient for people travelling far.B.We should all give up cars and ride bicycles.C.Bicycles will disappear in the future.D.We should choose between
29、the car and the bicycle according to the situation.8.What is the main idea of the passage?A.Environmental problems.B.Traffic jams.C.Problems brought about by cars.D.Social problems.9.What is the best title for the passage?A.Why should We Ride Bicycle?B.Cars Are DangerousC.Cars in ChinaD.Problems wit
30、h cars and Possible SolutionsCHighway Code(法规)At a pedestrian(行人)crossing:a)When you have stepped off the pavement(人行道)on to a zebra crossing,cars and buses must stop to let you cross.But dont be foolish.Make sure that drivers have enough time to give way to you.b)If a police officer is directing th
31、e traffic,watch for his signal.Dont cross until he holds up the traffic.c)At a crossing with traffic lights,do not cross in front of traffic which has the signal to go.At a bus stop:If you want to get on a bus,give a clear signal for it to stop and do not step into the road until it has done so.When
32、 you get off a bus and wish to cross to the opposite side of the road,do not walk behind the bus.Wait until the bus has moved off and make sure there is no other traffic before you cross the road.10.According to the Highway Code,at a pedestrian crossing you should not _.A.expect cars to stop for you
33、B.cross without giving the driver enough time to stopC.step off the pavementD.expect drivers to give you enough time to cross11.If you are at a crossing where the traffic has green light you should_.A.make sure that drivers have enough time to give way to youB.cross the road in the same direction as
34、 the trafficC.wait until there is a traffic hold-upD.wait until the light for the traffic changes to red12.According to the Highway Code,at a bus stop you should_.A.cross to the opposite side of the road before signaling the bus to stopB.step into the road in good time before the busC.not leave the
35、pavement until the bus has stoppedD.only leave the pavement to signal the bus to a stop13.According to the passage,when you have got off a bus and want to cross the road,you should_.A.wait until the bus has left before you crossB.always make sure you are behind the busC.never cross in front of the b
36、usD.always cross in front of the bus14.According to the passage,a zebra crossing is a place_.A.where there are always buses for you to takeB.where you cross the road safelyC.where there is a policemanD.where the bus must stop.对话填空(10分)阅读下面对话,并根据所给首字母的提示,在方框的右栏中标有题号的横线上写出一个英语单词的完整、正确形式,使对话通顺。M=ManW=W
37、omanM:Nice to meet you again.Today the (1)w is perfectly fine,isnt it?W:Nice to meet you too.Yes,its getting warmer and warmer.M:Have you got everything (2)s?W:Almost.M:What can I do for you?W:I suppose I should look for a big house.But I dont see how I can (3)a one right now.M:If (4)o you hadnt spe
38、nt so much money on your (5)vthis summer!W:Youre right.But I really had a happy holiday.M:OK.Maybe you can move into my mothers house and (6)s it with her for a (7)c of weeks.W:Thank you.But I dont want to trouble you too (8)m.M:No trouble at all.W:How much should I pay for the (9)r?M:About 120 a we
39、ek.W:Great! Thats onethird (10)l than it was when I first rented house. 1._2. _3. _4. _5. _6. _7. _8. _9. _10. _.书面表达(25分)假设你是李华,你的新西兰笔友Nick将于八月来四川旅游,特来信询问有关旅游景点情况,请根据下表所提供的要点,写一封回信,并表示盼望他的到来。旅游资源许多世界著名的风景名胜,如九寨沟(海子:清澈见底,色彩斑斓)都江堰水利工程(2000多年历史;仍在发挥作用)相关信息气候适宜;交通方便注意:1.词数100左右,信的格式及开头已给你写好(不计入总词数);2.可
40、根据内容要点适当增加细节,以使行文连贯。3.参考词汇:省份:province海子:lake都江堰水利工程:Dujiangyan Irrigation ProjectDear Nick,Im glad to hear that youre coming to Sichuan in August.Yours sincerely,Li HuaLi Hua参考答案.120略.1解析:第一个空表示类属,用不定冠词;第二个空表示“一”,也用不定冠词。答案:A2解析:If the weather permits是“如果天气允许的话”。答案:C3解析:“我打车去上班”的原因是“车正在修理当中”。答案:B4解析
41、:用过去分词表示“对感到吃惊”。答案:B5解析:Ill check.意为“我将查一下”。因为对方的问题是:“We have booked a room for today and tomorrow.”所以服务员回答说“Ill check.”。Im sure.意为“我肯定”。My pleasure.是回答对方表示感谢的客套话,意为“我高兴做的事,甭客气”。Its all right.表示接受对方的帮助。答案:D6解析:cant stand后接动名词作宾语,refuse后接不定式作宾语。答案:C7解析:过去分词faced的逻辑主语就是句子的主语,过去分词表示被动,所以不用人作主语;选项C的意义不够
42、完整。答案:D8解析:load有“装载”的意思,但它的搭配是“load sth.with sth.(用装)”,而hold有“容纳”的意思。答案:B9解析:quantities of引起的短语作主语时,谓语的数与of后的名词保持一致;泥土是被冲走的,所以用被动语态。答案:B10解析:where引导从句作地点状语,表示travel的地方。答案:D11解析:environmentally friendly是“环保的”的意思。答案:A12解析:dozen表示“许多”时,可以用a dozen of或dozens of。答案:D13解析:“你最好明天来”的原因是“现在不是参观时间”,即现在已经超出了参观时
43、间。答案:C14解析:in addition是“另外”的意思。答案:D15解析:题干的意思是“纪念碑是为了纪念在战役中牺牲的英雄而建造的”。答案:C.答案与解析:1.解析:happen 意为“发生”,happen to do sth.意为“碰巧做某事”,根据see的宾语“20 eggs laid by a wild goose”可判断出在湖边散步时碰巧看见20个天鹅下的蛋。manage意为“办理,处置,处理;支配,管理;经营”,manage to do sth.意为“设法做成某事”;attempt意为“试,企图”;suppose意为“设想,推测;猜想某事(某人)如何”。答案:C2.解析:rea
44、lize 意为“认识到”,表示过了一段时间,这个女孩意识到天鹅妈妈不会回来找它的蛋。expect意为“期待,预期,预料”;imagine意为“想象,设想;猜想,推测”;admit意为“接受,许可入场,承认,容许(辩解)”。答案:A3.解析:decide 意为“决定”。根据下文中的“There she carefully placed the eggs in the heat of a lamp.”可判断出她决定把这些蛋带回家去。help意为“帮助,援助;救,救济”;afford意为“给予,供给;产,生产,出产”;mean意为“有的意思,意思是”。答案:B4.解析:place 意为“放置”。根据
45、地点状语从句in the heat of a lamp可判断出她把这些蛋放在灯下温暖的地方。protect意为“保护,包庇,守护;警戒;防止(危险、损害等)”;treat意为“对待,待遇,处置;处理”;examine意为“调查,检查,审查,检验,检定,观察,研究”。答案:A5.解析:later 常与一段时间连用,意为“多长时间后”,根据下文中的“the eggs broke and the baby geese came into the world.”可判断出过了几天后,天鹅蛋破壳了,小天鹅来到了世上。ago意为“以前,前”;long意为“长久;久已”。答案:C6.解析:world 意为“世
46、界”,表示“过了几天后,天鹅蛋破壳了,小天鹅来到了世上”。family意为“家,家庭;(集合名词)家庭成员,家属,子女,亲属”;lake意为“湖”;home意为“家,家庭,住宅”。答案:D7.解析:thus 意为“于是,因此”,根据上文中“Geese are known to take the first living thing they see as their mother.”可判断出人们都知道天鹅把最先看见的生物当作自己的妈妈,因此对于这些小天鹅来说,这位女孩就是它们的妈妈。but意为“但,但是,可是,然而,不过”;also意为“亦,也,同样;口语而且,还”;still意为“还,仍,尚
47、,现在还,至今还;但是还”。答案:C8.解析:grow 意为“成长”。根据下文中的“the girl was able to lead her birds to run across the grass”可判断出随着这些小天鹅的成长,女孩可以把它带到草地上去。increase意为“增加,增大,增多;增强,增进”;improve意为“改良,改善,增进”;rise意为“上升,升起”。答案:D9.解析:lead 意为“带领”;表示“随着这些小天鹅的成长,女孩可以把它们带到草地上去”。ask意为“求,请求,祈求”;want意为“(想)要,想望;想得到”;allow意为“准许(做某事),许可(某现象存在
48、)”。答案:B10.解析:fly 意为“飞翔”。根据天鹅的习性可判断出天鹅游水是不用教的,而飞翔要由妈妈教给它们。race意为“赛跑,竞走;竞赛”;swim意为“游水,游泳”;sing意为“唱歌”。答案:A11.解析:awake 意为“醒着”。根据下文中的in her dreams可判断出女孩无论是醒着还是睡梦中都为无法教天鹅飞翔而焦虑。asleep意为“睡着,睡熟”;away意为“离开”;around意为“周围,四面”。答案:D12.解析:idea 意为“主意”。根据下文中的“she would pilot a plane to guide them in flight.”可判断出女孩想出了
49、一个主意。opinion意为“意见,看法,见解,常 pl.主张”;explanation意为“解释,注释;说明”;excuse意为“解释,理由,托词,借口”。答案:A13.解析:flight 意为“飞行”。根据上文中的would pilot a plane可判断出女孩将开着飞机引导它们飞行。sky意为“天,天空”;heaven意为“天,天空,天堂,天国,极乐世界,乐园,极快乐的事”;plane意为“飞机”。答案:C14.解析:根据下文中的“the father decided to pilot the plane himself”可判断出由于担心小女孩的安全,父亲亲自驾驶飞机。答案:B15.解
50、析:recognize 意为“认识”,根据上文的内容可知,天鹅把女孩当作了自己的妈妈,所以不认识或不跟随她的父亲。respect 意为“尊敬;尊重”;remember 意为“记起,想起,回忆起”;receive 意为“领受,接到,收到”。答案:C16.解析:instead 意为“代替”,强调用甲而不用乙,并含有否定乙的意味,表示不跟着女孩的父亲,而是在草地上睡觉。so 意为“因此”;hardly 意为“几乎不”;too 意为“也”。答案:B17.解析:climb 意为“爬”,表示女孩爬上飞机。look意为“看,注视”;reach意为“到,抵,到达(特定地点,目的地等)”;fall意为“落下;散
51、落”。答案:A18.解析:ground 意为“地面”。根据上文中的started it可判断出女孩发动了飞机,飞机离开了地面。house意为“房屋”;floor意为“地板”;water意为“水面”。答案:D19.解析:eagerly 意为“热心地,急切地”,根据上文中的“seeing their mother take to the air”可判断出由于小天鹅们看见自己的妈妈飞上天空,它们都急切地拍打着翅膀。secretly 意为“秘密地,背地里”;disappointedly 意为“失望地”;patiently意为“有耐性地,有毅力地”。答案:D20.解析:set out 意为“出发”。根据
52、下文中的“She flew the plane freely in the sky,her young birds following.”可判断出小天鹅们也飞了起来。look away 意为“把脸转过去”;go by意为“(从旁)走过,依照,顺便走访”;turn back意为“使停止往前,往回走,翻回到,重新提到,折转,挡住”。答案:B.1解析:这是一道细节推断题。从行程安排上看“Day 1 Overnight flight to Italy”和“Day 11 Hotel Leopardi,Verona,Italy”可知行程起始和结束都在意大利,选A项。答案:A2解析:这是一道推理题。根据表中
53、的价格,6月2日开始的行程最贵,为$2199,所以费用为夏天最贵。答案:C3解析:这是一道推理题。从上下文的“chosen the Costa Victoria”和“The cruise ship is filled with”以及后面行程中的“Days 410 Costa Victoria(Costa cruises)”可以推断出the Costa Victoria是一艘游轮。答案:C4解析:这是一道细节推断题。根据“In Katakolon,you will have the only unguided tour to nearby Olympia on the whole journey
54、.”可知在Olympia附近的活动没有导游,是自由活动。选B项。答案:B5解析:从“Beijing now finds itself.the second place”一句可知北京和墨西哥城是当今世界上污染最严重的两个首都城市。答案:B6解析:作者对吉普车的态度仅限于在北京狭窄的胡同里行驶的吉普车,从annoy可知吉普车给我带来了麻烦。答案:A7解析:在最后两段(第四和第五段),作者阐明了自己对汽车的态度:汽车给我们带来了许多便利,也给我们的生活带来了麻烦和疾病,我们应该好好地利用汽车。答案:D8解析:文章既讲了环境问题,也讲了社会问题。答案:C9解析:文章主要是谈论汽车带来的种种问题。答案:
55、D10解析:“Make sure that drivers have enough time to give way to you.”一句是说“要给司机足够的时间给你让道”。答案:B11解析:绿灯是让车辆行驶的标志,只有当红灯亮了的时候,行人才能横穿马路。答案:D12解析:“give a clear signal for it to stop and do not step into the road until it has done so”是说“当公共汽车停好后再进入马路”。答案:C13解析:下车后要过马路时,不要跟在公共汽车的后面,要等到汽车走了而且没有车辆时再过。答案:A14解析:当你
56、从人行道进入斑马线时,汽车会让你过去,所以斑马线是安全过马路的地方。答案:B.答案: 1.weather2.settled3.afford4.only5.vacation6.share7.couple8.much9.rent10.lower.答案:Dear Nick,Im glad to hear that youre coming to Sichuan in August.Youve made the wise choice to travel here.Sichuan Province is rich in tourist attractions and enjoys many world
57、famous places of interest, such as Jiuzhaigou and Dujiangyan IrrigationProject.Jiuzhaigou is well known for its beautiful lakes, of which the water is clear and looks colorful.It can excite visitors imagination.Another attraction is Dujiangyan Irrigation Project.It was built over 2000 years ago and is still playing an important part in irrigation today.Besides, the nice weather and convenient transportation here can make your trip more enjoyable.Im sure youll have a good time.Im looking forward to your coming.Yours sincerely,