收藏 分享(赏)

学年人教版必修五Unit 1 Great scientists language points课时作业 (1).docx

上传人:a**** 文档编号:971226 上传时间:2025-12-20 格式:DOCX 页数:7 大小:27.41KB
下载 相关 举报
学年人教版必修五Unit 1 Great scientists language points课时作业 (1).docx_第1页
第1页 / 共7页
学年人教版必修五Unit 1 Great scientists language points课时作业 (1).docx_第2页
第2页 / 共7页
学年人教版必修五Unit 1 Great scientists language points课时作业 (1).docx_第3页
第3页 / 共7页
学年人教版必修五Unit 1 Great scientists language points课时作业 (1).docx_第4页
第4页 / 共7页
学年人教版必修五Unit 1 Great scientists language points课时作业 (1).docx_第5页
第5页 / 共7页
学年人教版必修五Unit 1 Great scientists language points课时作业 (1).docx_第6页
第6页 / 共7页
学年人教版必修五Unit 1 Great scientists language points课时作业 (1).docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1 Great scientists language points课时作业 .完形填空 Having a son as a woman who has only really been around women can be a strange experience.I sometimes tell my husband that raising our 3yearold boy_1_someone dropped me off on another planet where I didnt know the_2_and had no map.My son makes me lau

2、gh like no other,but his desires and interests sometimes do feel as_3_to me as another galaxy.He has taught me so much about the bigger man in my life (my husband) and even more about _4_in general.When I get mad at my husband now,I look at our son and_5_.He was once as sweet and precious as my son,

3、even if he is so_6_now.My motherinlaws attitude used to be confusing to me,but now I kind of_7_it.I love my son fiercely.If some woman ever_8_him,shed be punished for that._9_my daughter cant find something,she searches.But my son is_10_calling,“Mommy!Daddy!Where is my toy?” Its so much like my husb

4、and.He also will spend 0.1 seconds_11_before calling out to me and _12_where the butter,cheese,or coat is.My son has taught me its a male thing._13_,that doesnt mean I wont break him of it.I_14_will.Isnt that what all moms say?My husband showers every day on most_15_days.But on the weekends or on va

5、cation?Forget it.Now I understand that.My son hates bath time and _16_ the whole time.I have to fight with him and bribe him to get _17_.Nothing is sweeter for a mom than her baby boy.My daughter and I are equally_18_,but in a different way.He tells me he loves me and how_19_I am.I wish I could bott

6、le that sweetness and _20_it for the teen years.语篇解读 在养育儿子的过程中,作者加深了对丈夫乃至全部男性的认识。1A.feels likeBcompetes withCcontributes to Dturns out解析:作者把养育儿子与被扔到其它的星球的感觉进行比较。答案:A2A.connection BmovementClanguage Dchange解析:在一个陌生的星球,语言不通又没有地图,非常困惑。答案:C3A.risky BmildCforeign Dclassic解析:作者感觉儿子的很多行为都是自己不熟悉的。答案:C4A.int

7、erests BplanetsCkids Dmen解析:通过与儿子的相处,作者加深了对丈夫乃至全部男性的认识。答案:D5A.stop BgrowCrise Dburst解析:从后面的He was once as sweet and precious as my son可知作者想起了丈夫好的一面,应该会停止发火。 答案:A6A.exciting BconfusingCtouching Dannoying解析:从前面的When I get mad at my husband可知这时的丈夫很让人恼火。 答案:D7A.set BgetCmake Dtake解析:婆婆的态度曾让作者感到困惑,但是现在她有

8、些明白了。答案:B8A.approaches BhurtsCignores Dpersuades解析:从后面的shed be punished for that可知前面假设的是做了不好的事的情况。答案:B9A.Before BBecauseCIf DUnless解析:if表示“如果”,在此处引导条件状语从句,假设了一种情况。答案:C10A.sincerely BimmediatelyCfortunately Dobviously解析:与作者的女儿自己找东西相比,作者的儿子总是第一时间就找别人要。 答案:B11A.guessing BimaginingCwondering Dlooking解析:

9、与儿子一样,作者的丈夫也不会花时间四处找找看。 答案:D12A.thinking BtellingCasking Ddebating解析:作者的丈夫会直接问她东西在哪里。答案:C13A.Still BMoreoverCOtherwise DTherefore解析:still可以表示转折的含义,意为“但是,尽管如此”。答案:A14A.finally BprobablyCmainly Ddefinitely解析:作者肯定地表示她会让丈夫改正坏习惯。答案:D15A.cold BrainyCmeeting Dworking解析:从后面的But on the weekends or on vacatio

10、n可知此处指的是工作日的情况。答案:D16A.laughs BscreamsCtalks Dsings解析:从前面的My son hates bath time可推测出作者的儿子可能会一直尖叫。答案:B17A.weak BtightCclean Dclever解析:此处描述的是洗澡的情况,作者需要与儿子斗争、贿赂儿子来让他洗干净。答案:C18A.close BwelcomeCstrange Dsimilar解析:作者与女儿的关系也很好,与跟儿子的关系一样亲密。答案:A19A.regretful BbeautifulCskilful Dshameful解析:从前面的He tells me he

11、loves me可知此处是儿子夸作者的话。答案:B20A.remind Bexchange Csave Dappreciate解析:作者希望能把儿子此时的乖巧装起来,保留下来。 答案:C.阅读理解Last night,on my way home I stopped because of being attracted by some hamburgers at a fast food restaurant.On my way in,a homeless man approached me and asked,“Do you have any bottles lying around?” I

12、knew he would recycle them for a few cents,but I didnt have any,so I said no.And again he asked,“Can you spare some change (零钱)?” I smiled,and said no again.He was very respectful;he smiled back and said,“OK,thank you.” Even though he didnt have anything,he was still in good spirits.From the way he

13、spoke I could tell he was smart.Then I bought one hamburger and enjoyed my meal,but in the back of my mind I wondered whether the homeless man was hungry.After I finished my meal I decided to order another one for him.At this point I didnt know if he was still around,but I tried anyway.At the counte

14、r I ordered a hamburger and also a hot chocolate,because it was cold outside,and I thought it would help warm him up.They delivered (递送) me the hot chocolate first and as I waited for my hamburger,I noticed the homeless man was standing right beside me.I looked at him and smiled,“This hot chocolate

15、is for you.” He replied like a gentleman,“Thank you so much.Thats very kind of you.”I always believe no matter how hard up (缺钱) I am,there are always those who are worse off than IWhen you help someone,its not always about money,its about love.The love you give today,someone might forget tomorrow.It

16、 doesnt matter.Love anyway,because the greatest thing you can give is love.语篇解读作者通过自己助人的经历告诉我们要帮助其他人,因为这关乎爱。1Why did the author stop at a fast food restaurant?ABecause he was hungry and thirsty.BBecause the hamburgers there interested him.CBecause he hoped he could collect some bottles there.DBecaus

17、e he wanted to help the homeless man there.解析:细节理解题。根据第一段on my way home I stopped because of being attracted by some hamburgers at a fast food restaurant 可知,作者之所以停留在快餐店,是因为被一些汉堡包吸引了。答案:B2We can learn from the first two paragraphs that the author_.Awas angry with the homeless manBwas an old friend of

18、 the homeless manCdecided to help the homeless man after his mealDfinished his meal quickly to help the homeless man解析:细节理解题。分析第二段可知,作者在吃饭期间,脑子里想到的是这个无家可归的人是否饿了,所以吃完饭后,他决定给这个无家可归的人买一份快餐。答案:C3We can infer from the text that the homeless man was_.Aold and sick Bpolite and friendlyCsad and nervous Dcal

19、m and confident解析:推理判断题。根据第一段的He was very respectful;he smiled back and said,“OK,thank you.”及第三段的He replied like a gentleman,“Thank you so much.Thats very kind of you.”不难推测,这个人既礼貌又友好。答案:B4The author wants to tell us that_.Alove cannot be forced 要练说,得练听。听是说的前提,听得准确,才有条件正确模仿,才能不断地掌握高一级水平的语言。我在教学中,注意听说

20、结合,训练幼儿听的能力,课堂上,我特别重视教师的语言,我对幼儿说话,注意声音清楚,高低起伏,抑扬有致,富有吸引力,这样能引起幼儿的注意。当我发现有的幼儿不专心听别人发言时,就随时表扬那些静听的幼儿,或是让他重复别人说过的内容,抓住教育时机,要求他们专心听,用心记。平时我还通过各种趣味活动,培养幼儿边听边记,边听边想,边听边说的能力,如听词对词,听词句说意思,听句子辩正误,听故事讲述故事,听谜语猜谜底,听智力故事,动脑筋,出主意,听儿歌上句,接儿歌下句等,这样幼儿学得生动活泼,轻松愉快,既训练了听的能力,强化了记忆,又发展了思维,为说打下了基础。Bmoney cannot buy everyth

21、ingCthere is always someone that we can helpDwe shouldnt forget those who once helped us解析:推理判断题。根据最后一段第一句“我一直坚信无论我多么缺钱,总会有人比我更拮据”及其后面作者鼓励人们帮助他人可知,作者认为总有些人是我们可以帮助的。答案:CIts common knowledge that the original Olympic Games allowed only male competitors,but you probably have no idea just how hard femal

22、e athletes had to fight to be included in the modern version of the Games.When Baron de Coubertin revived the ancient games in the late 1800s,he believed that the spectacle of female competitive athletes would be “unattractive” and “incorrect”In the first modern Olympic Games,womens only role was to

23、 place the laurel wreath (桂冠) on the winners head.The next Games,in 1900,saw female athletes included in tennis and golf,although the winners never knew they were Olympic champions.The Games were held in Paris that year alongside the Worlds Fair,and many events were shared.It was only recently disco

24、vered that the golf tournament was,in fact,on the Olympics program,making winner Margaret Abbot the first female Olympic champion.In 1912,the first female swimmers were admitted to the Games.In 1928,women were allowed to compete in track and field events.As recently as the 1960s,female Olympic athle

25、tes were met with skepticism (怀疑主义)officials still didnt believe that women could perform as well as men.The Olympic Committee required women to “prove their sex” by submitting to naked physical reviews and medical exams.In the 1976 Games,female Olympians had to carry their “gender card” at all time

26、s,even while competing.It wasnt until 2019 that women could stop proving their gender and focus on winning the medals.Gender discrimination still exists at the Olympic level,even today.And the 2019 Games marked the first time that all competing countries sent female athletes.Lets teach our girls to

27、play.Allow them to be competitive.These are lessons that go well beyond the playing fieldthese lessons carry them through life.语篇解读女性运动员经过了漫长的时间才得以在奥运会的赛场上公平地展示自己的能力。5When Baron de Coubertin revived the ancient games in the late 1800s,he thought_.Awomen should not appear in the Olympic GamesBwomen s

28、hould not be allowed to compete in the Olympic GamesCwomen should be allowed to compete with men in the Olympic GamesDwomen should be allowed to compete with women in the Olympic Games解析:细节理解题。从第一段的When Baron de Coubertin revived the ancient games in the late 1800s,he believed that the spectacle of

29、female competitive athletes would be “unattractive” and “incorrect”可知B项正确。答案:B6The first female Olympic champion is_.Aa golf championBa tennis championCa swimming championDa champion of a track and field event解析:细节理解题。从第二段的It was only recently discovered that the golf tournament was,in fact,on the O

30、lympics program,making winner Margaret Abbot the first female Olympic champion.可知答案。答案:A7What does the writer think of women becoming athletes?AHe is in favor of it.BHe doubts it.CHe doesnt think it is worthy.DHe thinks it is exciting.解析:推理判断题。从最后一段的Lets teach our girls to play.Allow them to be comp

31、etitive.可知答案。答案:A8What would be the best title for the passage?AMen and women are differentBThe history of the Olympic Games语文课本中的文章都是精选的比较优秀的文章,还有不少名家名篇。如果有选择循序渐进地让学生背诵一些优秀篇目、精彩段落,对提高学生的水平会大有裨益。现在,不少语文教师在分析课文时,把文章解体的支离破碎,总在文章的技巧方面下功夫。结果教师费劲,学生头疼。分析完之后,学生收效甚微,没过几天便忘的一干二净。造成这种事倍功半的尴尬局面的关键就是对文章读的不熟。常言

32、道“书读百遍,其义自见”,如果有目的、有计划地引导学生反复阅读课文,或细读、默读、跳读,或听读、范读、轮读、分角色朗读,学生便可以在读中自然领悟文章的思想内容和写作技巧,可以在读中自然加强语感,增强语言的感受力。久而久之,这种思想内容、写作技巧和语感就会自然渗透到学生的语言意识之中,就会在写作中自觉不自觉地加以运用、创造和发展。CFemale Olympians and the fight for fairnessDThe advantages of becoming competitive athletes家庭是幼儿语言活动的重要环境,为了与家长配合做好幼儿阅读训练工作,孩子一入园就召开家长

33、会,给家长提出早期抓好幼儿阅读的要求。我把幼儿在园里的阅读活动及阅读情况及时传递给家长,要求孩子回家向家长朗诵儿歌,表演故事。我和家长共同配合,一道训练,幼儿的阅读能力提高很快。解析:主旨大意题。本文主要讲述了女性运动员一步步在奥运会上取得公平的竞赛机会的历史,故以C项为标题最合适。答案:C一般说来,“教师”概念之形成经历了十分漫长的历史。杨士勋(唐初学者,四门博士)春秋谷梁传疏曰:“师者教人以不及,故谓师为师资也”。这儿的“师资”,其实就是先秦而后历代对教师的别称之一。韩非子也有云:“今有不才之子师长教之弗为变”其“师长”当然也指教师。这儿的“师资”和“师长”可称为“教师”概念的雏形,但仍说不上是名副其实的“教师”,因为“教师”必须要有明确的传授知识的对象和本身明确的职责。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1