1、综合能力测评(六)Module 6本套试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。第卷60分,第卷40分,共100分。考试时间90分钟。第卷(选择题共60分)第一部分阅读理解(共两节;满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)AThere once was a very honest shopkeeper whose business was to provide goods to the local people. He would open his shop at 8:00 am after having his breakfast and at 1:00 pm he w
2、ould go for lunch. In the evening at 8:30 pm he closed his shop to complete his daily routine.However, to get time for lunch was really difficult because he didnt have anybody to help him at that time. Therefore, it was his daily practice that whichever customer was shopping at 1:00 pm would be aske
3、d to oversee(看管) the shop until the shopkeeper returned from lunch. One day, a group of four thieves planned to steal from his shop while he was gone for lunch. One of the thieves went at 1:00 pm to be the customer that would be asked to oversee the shop. The thief, pretending to be a customer, went
4、 in at 1:00 pm and started buying several items. As planned, the shopkeeper asked the thief to sit on his chair for thirty minutes until he returned from lunch. Then, the other three thieves quickly came and told the pretended customer to help, but something had changed within him and he knew deeply
5、 in his heart that if he was given responsibility for the shop, he should not perform any dishonest acts during that time. His friends did not agree. As the nowhonest man tried to stop them, they resisted(抵抗) and a fight started. And at the same time the shopkeeper returned and asked why there was a
6、 fighting. The nowhonest man explained the entire plan.The shopkeeper had been searching for an honest man who could take ownership of the shop and run it. The shopkeeper felt that he had found the right man.1. What is the problem for the shopkeeper?A. Nobody could prepare lunch for him every day.B.
7、 He had nobody to keep the shop when he went for lunch.C. He was too busy to have lunch every day. D. He couldnt find a person to work at the shop.2. Why did the thief go to the shop at 1:00 pm?A. Because he thought he would be asked to keep the shop.B. Because the shopkeeper invited him to lunch th
8、en.C. Because the shop was closed at that time.D. Because he thought he could buy cheap things then.3. When the shopkeeper returned from lunch, he found _A. everything in his shop was stolenB. the thief became the new owner of the shopC. there was a fighting in his shop D. the thief helped his fello
9、ws steal things from his shop4. From the passage, we can infer that _A. once a thief, he will always be a thiefB. an honest man will be responsible for his action来源:1C. you cant believe in a dishonest man forever D. trust can change a thief into an honest manBIn the Harry Potter films, Hermione Gran
10、ger is better than her male friends and is considered the brightest pupil in her grade. Isnt it often the same in schools of our real world?“Its surprising but true that most of the top students have been girls since primary school. Girls are class leaders, club presidents and the top ones in exams,
11、” said Wang Feixuan, 15, who studies at a Chengdu school. By any measure, Wang herself is a highachiever. She is a top student, a team leader in her schools sports club and a winner in national English and IT competitions.But why do so many girls outperform their male peers(同龄人)?In Sun Yunxiaos late
12、st book Save Our Boys, he points out that the education system is more suited to girls, who are good at memorizing and like to sit quietly and read. Yet he also says that girls have to do so much more when they compete with males for honours, top universities and later good jobs. They can feel great
13、 pressure nearly every day.This seems to be the same in most countries in the world. Young women in the United States are also reported to feel the same pressure to be perfect.“Lets look at what we ask of our teenage girls,” says Professor Stephen Hinshaw in an interview. He thinks that its no longe
14、r enough that a girl does well in school and is a caring friend. On the TV, on the Internet and everywhere, girls see images of impossible perfection.Todays young women must be good learners, good athletes, and fill their afterschool lives with other activities. But they are also asked to have the s
15、tyles and looks of popular stars. “Be pretty, sweet and nice. Be athletic, competitive and get straight. Be impossibly perfect.” Stephen Hinshaw sums up.5. The passage suggests that_. A. our society asks far too much of teenage girlsB. teenage girls shouldnt be so perfect at schoolC. boys are always
16、 lazy ones rather than girlsD. American girls have less pressure than Chinese girls6. According to the passage, it is TRUE that _. A. boys are less smart than girls throughout school lifeB. boys usually dont have so much pressure as girls doC. girls are all fond of the Chinese education systemD. gir
17、ls are better at school because boys dont work hard7. The underlined word “outperform” in Paragraph 3 means “_”. A. hateB. misunderstandC. likeD. defeat8. What is the best title for the passage?A. Impossibly perfect is possibleB. Why are girls so perfect?C. Perfect pressure every day D. Perfect boys
18、 or girls?CShaping the future of TVNobody can predict the future of TV with any certainty but some major figures in the industry have recently put forward their thoughts on what will shape the future of TV.The shaping of a personalized television future is starting to take place,says Intel.The chip
19、giant,who makes the processors found in most personal computers,states that by 2019 there will be just over 12 million devices using IPTV service that will be capable of connecting to over 500 billion hours of TV & video.This supports the idea to make television a more social,personalized and readil
20、y accessible device available anywhere through IPTV service.As more and more people consume TV & video through various media,there is now a greater need to distribute and manage this content.As such,companies like TV Genius are accepting this announcement made at Intels Developer Forum(IDF) in the U
21、SA by their chief technology officer,Justin Rattner.With such a variety of content likely to become available,technology firms will need to assist in making personalized TV recommendations more readily accessible.Mr Rattner, speaking to the BBC said,“TV will remain at the centre of our lives and you
22、 will be able to watch what you want and where you want.We are talking about more than one TVcapable device for every man and woman on the planet.People are going to feel connected to the screen in ways they havent in the past years.”One way in which this will happen will also be assisted by a more
23、united service of material combining including video content,Internet content,broadcast content,and personal content.This content will become much more accessible through remote devices like mobile phones using IPTV technology.This means that users will be able to watch their favourite programmes aw
24、ay from the traditional media hub,at home.9. The author uses the passage mainly to_A. recommend a new type of TVB. introduce the TV in the futureC. describe the function of the future TVD. support the new type of TV10. We know from the passage that the future TV might have major features like_a. bei
25、ng capable of connecting to much more resourcesb. changing the shape very easilyc. receiving programmes at any placed. displaying the advanced materialse. using services accessing the Internet,video,radio,etcA. a,b,cB. c,d,eC. a,c,eD. b,c,e11. We can infer from the passage that_A. the present TV wil
26、l disappear in the near futureB. the future TV will have a beautiful lookC. people are developing the technology of TV very quicklyD. people will spend more time watching TV at homeDYou are seeing a film in which two men are having a fight. They hit each other over the heads with chairs. And so it g
27、oes on until one of the men crashes through a window and falls thirty feet to the ground below. He is dead!Of course he isnt really dead. With any luck he isnt even hurt. Why? Because the men who fall out of high windows or jump from fast moving trains, who crash cars or even catch fire, are profess
28、ionals. They do this for a living. These men are called stuntmen. That is to say, they perform tricks.They actually do most of the things you see on the screen. For example, they fall from a high building. However, they do not fall onto hard ground but onto empty cardboard boxes covered with a mattr
29、ess. Again, when they hit one another with chairs, the chairs are made of soft wood and when they crash through windows, the glass is made of sugar!But although their work depends on tricks of this sort, it also requires a high degree of skill and training. Often a stuntmans success depends on caref
30、ul timing. For example, when he is “blown up” in a battle scene, he has to jump out of the way of the explosion just at the right moment.Naturally stuntmen are well paid for their work, but they lead dangerous lives. They sometimes get seriously injured, and even killed. A Norwegian stuntman, for ex
31、ample, skied over the edge of a cliff a thousand feet high. His parachute(降落伞) failed to open and he was killed.In spite of all the risks, this is no longer a profession for men only. Men no longer dress up as women to perform some dangerous actions. For nowadays there are stuntwomen, too.12. What c
32、an be inferred from the authors example of the Norwegian stuntman?A. Sometimes an accident can happen to a stuntman.B. The percentage of serious accidents is high.C. Parachutes must be of good quality.D. The cliff was too high.13. Stuntmen are those who _. A. often dress up as actorsB. like to lead
33、dangerous livesC. often perform seemingly dangerous actionsD. often fight one another for their lives14. When a stuntman falls from a high building,_. A. he needs little protectionB. he will be covered with a mattressC. his life is in dangerD. his safety is generally all right15. Which of the follow
34、ing is the main factor of a successful performance?A. Strength. B. Speed. C. Exactness. D. Carefulness.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 You will learn four success tips to creating the healthy life you desire. You are not here to just survive life, but to make a differe
35、nce in your life.You deserve to be healthy.I know some would disagree with that last statement, but everyone does deserve to be healthy in every area of their life._16_Step 1 :On your journey to a healthy life, remember that your emotional(情绪的) health is probably more important than the way others s
36、ee you. _17_Step 2 : A healthy life begins on the inside.Now that you have the first step done, and then continue on to the next step. Get rid of people that put you down or are unfriendly towards you. They are not worth having as friends.You deserve better friends, friends that speak the truth in l
37、ove. _18_Step 3 :_19_People that desire to be healthy will be attracted to you.As you move towards seating the right kinds of foods, people that eat the same food will take notice of you. Have healthy foods throughout the day and you will move towards your ideal weight effortlessly.Step 4 :_20_ Reme
38、mber to smile (this is really a big thing). A healthy life is one in which joy and thankfulness are at the root of your very being. When you appreciate others and tell them,they will respect you and will come to appreciate you.Being healthy is so important.Lets change one thing in our life today.Thi
39、nk well of yourself, do things that are best for you, say what you mean and always be thankful.A. They love you for who you are.B. Be thankful for the little things in life.C. A healthy life has something to do with your job.D. Not every one of us can live a healthy life in a meaningful way.E. You k
40、now, people cannot read your heart, but you know your heart.F. A life of health requires putting the right foods in your house and at your place of work.G. We may have some difficulty in keeping healthy, but you do deserve the best life possible.第二部分英语知识运用 (共两节,满分30分)第一节完形填空 (共20小题;每小题1分,满分20分)A wom
41、an in her sixties lived alone in her little cottage with a pear tree at her door. She spent all her time taking care of the tree. But the children nearby drove her _21_ by making fun of her. They would climb her tree and then run away with pears, _22_“Aunty Misery” at her.One evening, a passerby ask
42、ed to_23_for the night. Seeing that he had an _24_ face, she let him in and gave him a nice _25_. The stranger, actually a sorcerer(巫师), thanked her by granting(准许) her _26_ that anyone who climbed up her tree _27_ not be able to come back down until she _28_it.When the children came back to steal h
43、er_29_,she had them stuck on the tree. They had to beg her long _30_ she gave the tree permission to let_31_ go. Aunty Misery was free from the _32_ at last.One day another man _33_ her door. This one did not look trustworthy to her,_34_ she asked who he was. “I am Death. Ive come to take you_35_ me
44、,” said he.Thinking fast, Aunty Misery said, “Fine, but Id like to _36_ some pears from my dear tree to remember the _37_ it brought to me in this life. But I am too _38_ to climb high to get the best fruit. Will you be so_39_ as to do it for me?” With a deep sigh, Mr Death climbed up the tree _40_
45、and was immediately stuck to it. No matter how much he warned or begged, Aunty Misery would not allow the tree to let Death go.21. A. hopelessB. painfulC. dullD. crazy22. A. calling B. shouting C. announcing D. whispering23. A. stay B. live C. hide D. lie24. A. interesting B. honest C. anxious D. an
46、gry来源:1ZXXK25. A. gift B. kiss C. treat D. smile26. A. suggestion B. demand C. permission D. wish27. A. could B. should C. might D. must28. A. permitted B. promised C. answered D. declared29. A. branch B. food C. tree D. fruit30. A. after B. while C. since D. before31. A. it B. them C. him D. her32.
47、 A. trick B. question C. trouble D. difficulty33. A. stepped into B. left forC. stopped at D. walked around34. A. so B. but C. although D. because35. A. with B. off C. upon D. for36. A. choose B. pick C. shake D. hit37. A. honour B. pleasure C. hope D. excitement38. A. light B. short C. old D. thin3
48、9. A. proud B. kind C. fine D. smart40. A. disappointedly B. cheerfully C. unwillingly D. eagerly第卷(非选择题共40分)第二部分英语知识运用 (共两节,满分30分)第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。41_ is possible that we simply do not stay in one place for a true friendship to develop. However, there can be
49、 no disagreement on the need for each of us 42._ (think) carefully about the kind of friendship we want.To most of us, friendships are considered 43._(importance), but we need to have clear in our own minds 44._kinds of friendships we want. Are they to be close or 45._(keep) at arms length? Do we wa
50、nt to share ourselves or do we want to walk on the surface? For some people, many friendships on the surface are quite enoughand thats all right. But at some point we need to make sure that our expectations are the same as our 46._(friend) expectations. If one wants more from the friendship than the
51、 other,47._if this is not talked about, one is likely at last to feel that hes holding the short end of the stick(不利的处境). The sharing of personal experience 48._(include) our tears as well as our dark dreams 49._ (be) the surest way to deepen friendships. But it must be started slowly and carried on
52、 only if there are signs of interest and action 50._ return. 第三部分写作(共两节,满分30分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Ou
53、r English club was set up two months ago. Now, we have members of 25. We met once a week on Saturday afternoon. So far, we have been held a variety of activities on English learning,such as watching English films, including a Christmas party and get together with some foreign students. Last week we
54、held a English storytelling competition. We required that the entries would be original and interesting and be presented in English within five minutes. Every member took an actively part in it. Two foreign English teachers were invited to act as judge. At last, Li Bing won first prize. Many members
55、 said that the activity benefited them many ways. Not only did it improve their speaking English, but also it brought them many fun. They hope many such activities can be held.第二节书面表达(满分20分)寒假即将来临,你班同学在口语课上讨论假期计划,并提出了不同看法。请根据提示写一篇记述讨论内容的短文,并谈谈你的假期打算。优点缺点待在家中舒适、能好好休息,和亲人、同学相聚失去开阔眼界的机会外出旅游有机会和不同的人交流,丰
56、富自己的经历花费多,旅途不便注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:眼界horizonThe winter holiday is coming. Our class have had a discussion about what to do during the holiday._综合能力测评(六)第一部分第一节A【文章大意】 生命不可能从谎言中开出灿烂的鲜花,我们每一个人都应该正直且诚实,从而获得一个问心无愧的归宿。1. B细节理解题。根据第二段中“to get time for lunch was really difficult because he
57、 didnt have anybody to help him at that time.”可知答案。2. A细节理解题。根据第三段中“One of the thieves went at 1:00 pm to be the customer that would be asked to oversee the shop.”可知答案。3. C细节理解题。根据倒数第二段中“As the nowhonest man tried to stop them, they resisted(抵抗) and a fight started. And at the same time the shopkeep
58、er returned and asked why there was a fighting.”可知答案。4. D推理判断题。根据倒数第二段中“but something had changed within him and he knew deeply in his heart that if he was given responsibility for the shop, he should not perform any dishonest acts during that time.”可知答案。B【文章大意】 当今社会女孩在各方面都普遍优于男孩,为什么会出现这种情况呢?因为我们对女孩
59、的要求较高,女孩面临的压力比男孩大。5. A推理判断题。根据第四段中的第二、三句“girls have to do so much moreThey can feel great pressure nearly every day.”可知,我们的社会对女孩的要求太高,使她们面临着巨大压力。6. B推理判断题。文章说我们的社会对女孩要求太高,使她们面临的压力太大。相比较而言,男孩面临的压力要小一些。7. D词义猜测题。上文说女孩在各方面都很好(优于男孩),本句是想找出原因,所以选D项(打败)。8. C主旨大意题。本文分析了女生优于男生的原因,并对此表示担忧。所以C项最佳。C【文章大意】 本文为新
60、闻报道,介绍了电视在未来的发展趋势。9. B主旨大意题。本篇新闻报道旨在介绍电视未来发展的趋势,介绍了业内人士对未来电视的构想。10. C细节理解题。从文章第二段中的“that will be capable of connecting to”,及第三段中的“make television a more social,personalized and readily accessible device available anywhere through IPTV service.”及第七段中的“of material combining including video content,Int
61、ernet content,broadcast content,and personal content.”可知,a,c,e三项的内容都在短文中提到过,而b,d两项中提到的电视机改变形状及展示先进的材料文章并没有提及。11. C推理判断题。从文章第六段中的“People are going to feel connected to the screen in ways they havent in the past years.”可知,人们正以前所未有的速度开发新的电视技术。D【文章大意】 本文主要介绍了特技演员这个职业。特技演员是个高危行业,需要技巧,更需要把握时机。目前,特技演员这一行业也
62、有女性从事了。12. A推理判断题。根据挪威特技演员的例子可知特技演员有时会发生事故。故选A。13. C推理判断题。根据文中特技演员从事的表演都是从高楼上跳下来,或是从飞驰的火车上跳下来等危险动作可知,特技演员要经常做一些看似危险的动作。故选C。14. D细节理解题。根据第三段中“However, they do not fall onto hard ground but onto empty cardboard boxes covered with a mattress.”可知,他们没有落到硬地面上而是落到空箱子上的垫子上,由此可知他们的安全基本上是有保证的。故选D。来源:学+科+网Z+X+
63、X+K15. C细节理解题。根据第四段中“Often a stuntmans success depends on careful timing.”可知通常一个特技演员的胜利取决于对时机的掌握,即在正确的时间做动作。strength 力量;speed 速度;exactness 精确;carefulness 小心。故选C。第二节1620GEAFB第二部分第一节【文章大意】 本文讲述了一个孤苦的老太太行善后实现了她拥有魔法的愿望没有她的允许,任何爬上她梨树的人都无法下来,并借此惩罚了经常捉弄她的孩子们,也凭借这个愿望击败了死神。21. Ddrive sb crazy使某人发疯; hopeless令
64、人失望的;painful疼痛的,令人痛苦的;dull枯燥无味的,单调的。22. B从“run away with pears”看出,应该是大声地喊。shout 大声喊;whisper 低声说;call 喊叫(后不接表示内容的宾语);announce 通知。23. A由上下文可知是过路人请求过夜。stay for the night “过夜”,为固定搭配。24. B从常识可知,留宿陌生人应该考虑他是否诚实可靠。从下文的“let him in”可以看出老太太允许他进入,故选B。25. C既然允许过夜,接下来最有可能的应该是招待。treat 招待,款待。26. D从下文that引导同位语从句的内容看
65、,应该是很难实现的愿望。suggestion 建议;demand要求;permission 允许;wish 愿望。27. Bwish后是它的同位语从句,谓语动词用“should动词原形”。28. A根据上下文可知,没有她的允许爬上她的树的人不能下来。29. D到树上当然是偷摘果实(梨)了。branch 树枝; food 食物; tree 树;fruit 果实。30. D长时间的请求后,老太太才让他们从梨树上下来。before在之前,才。31. B这里指放偷梨的孩子走。them指代偷梨的孩子们。32. C孩子们不敢来了,老太太也就没有这个烦恼了。33. C根据上下文可知,有一个人停在她家门前。s
66、top at 在某处停下来。来源:Zxxk.Com34. A这个人看起来不太可信,所以老太太要查问他。前后为因果关系。35. Atake sb with sb 带某人跟某人走。36. B从上下文可知,老太太想摘一些梨作为纪念。37. B从文章第一段的“She spent all her time taking care of the tree.”可知老太太与这棵梨树有深厚的感情。她摘一些梨应该是想记住它所带给她的快乐。38. C从“climb high to get the best fruit.”可知,老太太以“年老爬不上树”为由诱骗Death 上树(进入陷阱)。39. B“Will you
67、 be so kind to do sth?”是请求别人帮忙的一种表达方式。40. C从“With a deep sigh”可知,Death并不愿意为她爬树摘梨。第二节41. It42.to think 43. important44.the 45. kept46.friends47. and48. including49.is 50. in第三部分第一节Our English club was set up two months ago. Now, we have members of 25. We met once a meet来源:Zxxk.Comweek on Saturday aft
68、ernoon. So far, we have held a variety of activities on English learning,such as watching English films, including a Christmas party and get together with some foreigngettingstudents. Last week we held a English torytelling competition. We required that the entries anwould be original and nteresting
69、 and be presented in English within five minutes. Every member shouldtook an actively part in it. Two foreign English teachers were invited to act as judge. At last, Liactive judgesBing won first prize. Many members said that the activity benefited them many ways. inNot only did it improve their spe
70、aking English, but also it brought them many fun. They Spoken muchhope many such activities can be held.第二节One possible version: The winter holiday is coming. Our class have had a discussion about what to do during the holiday. Some are in favour of staying at home. After a tiring term, they believe
71、 it a convenient and comfortable way to relax. Besides, its traditional for them to get together with friends and relatives during the Spring Festival. But they will lose the chance of getting experience of the outside world. Others prefer to go out for travelling. They think meeting different people will increase their knowledge and broaden their horizons. However, it will surely take a lot of money and the trips may cause some inconvenience as well. In my opinion, it would be better to stay at home, for I can do whatever I like and help my parents with the housework.