收藏 分享(赏)

四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx

上传人:a**** 文档编号:949802 上传时间:2025-12-19 格式:DOCX 页数:28 大小:46.91KB
下载 相关 举报
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第1页
第1页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第2页
第2页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第3页
第3页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第4页
第4页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第5页
第5页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第6页
第6页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第7页
第7页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第8页
第8页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第9页
第9页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第10页
第10页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第11页
第11页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第12页
第12页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第13页
第13页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第14页
第14页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第15页
第15页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第16页
第16页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第17页
第17页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第18页
第18页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第19页
第19页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第20页
第20页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第21页
第21页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第22页
第22页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第23页
第23页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第24页
第24页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第25页
第25页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第26页
第26页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第27页
第27页 / 共28页
四川省雅安市2021-2022学年高三英语下学期二模试题(Word版附解析).docx_第28页
第28页 / 共28页
亲,该文档总共28页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、雅安市高2019级第二次诊断性考试英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话

2、后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15. 答案:C。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What food does Helen like?A. Hamburgers.B. Eggs.C. Bread.【1题答案】【答案】B【解析】【原文】M: Helen, the hamburgers are so good! Do you want one?W: No, Tom, I dont. I like the eggs, and Ill take som

3、e bread because my sister Gina likes it very much.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What did Miss Shirley do this morning?A. She had a meeting.B. She took a Chinese class.C. She gave an English lesson.【2题答案】【答案】A【解析】【原文】M: Do you like your new English teacher, Miss Shirley?W: Oh! We havent seen her yet. Our head

4、 teacher Jack Zhou said that she was out for a meeting this morning. So Mr. King, our Chinese teacher, gave us an exciting lesson instead.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the womans attitude to the mans suggestion?A. Doubtful.B. Excited.C. Uninterested.【3题答案】【答案】C【解析】【原文】M: Lisa, how about going to the ne

5、w film directed by Quentin Tarantino tonight?W: Well, the film is said to be a thriller. I have no interest in such movies.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where will the man take a left?A. At the supermarket.B. On Maple Street.C. At the traffic light.【4题答案】【答案】B【解析】【原文】W: Excuse me, can you tell me how to get

6、to First Bank?M: Keep walking straight until you reach Maple Street. Then turn left and walk until you pass a supermarket; stop at the traffic light. It is across the street from the supermarket. It will take you five minutes.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. The wom

7、ans allergies.B. The sleep habits.C. The drugstore.【5题答案】【答案】A【解析】【原文】M: Are you OK? Your eyes are watery, and your nose is red.W: I slept badly last night. I could not stop sneezing. My allergies are acting up.M: Lets go to the drugstore and get you some medicine.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话

8、或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Whats the relationship between the speakers?A. Neighbors.B. Co-workers.C. Online friends.7. What is the man doing?A. Doing a live show.B. Watching a show.C. Recor

9、ding his show.【67题答案】【答案】6. A 7. C【解析】【原文】W: Jonathan, hi! Remember me? I live next door to you.M: Oh. Uh. Hi, Anna.W: What are you doing?M: Im doing my show!W: Oh, sorry. Are you recording?M: Yes! And now I have to record again.W: Sorry. Have a good show. I was going to ask you some questions about

10、 how to do a live webcast. M: OK. Ill call you after I finish my show recording.W: Thanks.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What does the woman suggest?A. Going swimming.B. Keeping the room damp.C. Cleaning the air conditioner.9. What does the woman use to keep cool in summer?A. The ceiling fan.

11、B. Air conditioning.C. Frozen water bottles.10. Where are the speakers now?A. In the mans house.B. In a studio.C. In a nearby store.【810题答案】【答案】8. A 9. C 10. B【解析】【原文】W: Is it hotter today than yesterday?M: Yes, its also very damp. W: We can go swimming later to cool off.M: No, thanks. Id like to st

12、ay in the studio. W: True. We have air conditioning here. M: Right. Im going to spend the whole day inside. W: Thats no fun. M: But going outside is no fun, I think.W: Do you have air conditioning at your house?M: Yes I leave it on when it is extremely hot. I also use my ceiling fan, which helps mov

13、e the air in my house. How do you keep cool?W: I keep water bottles in my freezer. When I feel hot, I can put one behind my neck to cool off. M: Good idea. Ill go to the store nearby to buy some bottles tomorrow.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. What does the man initially want to do?A. Deposit

14、 some money.B. Get back his paperwork.C. Open a checking account.12. Which does the woman advise the man not to consider?A Safe Banking.B. Daily Banking.C. Plus Banking.13. What is the mans monthly fee?A. $23.B. $25.C. $100.【1113题答案】【答案】11. A 12. C 13. B【解析】【原文】W: Hi, how can I help you?M: Id like t

15、o put aside some money in your bank for future use.W: Well. For convenience, I suggest that you open a checking account. We offer Safe Banking, Daily Banking and Plus Banking. Are you a student?M: Yes. I have my paperwork with me if you need it.W: Great. Since youre a student, lets not worry about P

16、lus Banking and its $10, 000 minimum balance.M: Good call. Which of these has lower monthly fees?W: Im happy to say that for both the accounts well drop the monthly fee for students who are 24 and under. Its $ 25 for Safe Banking and $100 for Daily. M: I see. Im 23 this year. I think Ill go with the

17、 Safe Banking account. W: OK. Here is your card. Please sign the back. M: All right.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. Why do the students begin to have lunch at 11am?A. They feel hungry at that time.B. They have a lot to do at noon.C. They take early afternoon classes.15. When does the girl hav

18、e to eat breakfast?A. At 6: 00.B. At 6: 30.C. At 7: 00.16. Which club does the girl go to on Friday?A. The basketball club.B. The chess club.C. The music club.17. How long does the girls summer holiday last?A. One month.B. Two months.C. Three months.【1417题答案】【答案】14. A 15. B 16. C 17. B【解析】【原文】M: So,

19、 you have six lessons every day at school, Susan?W: Yes.M: And you have lunch at 11. Thats too early. W: Yes, but were hungry because we have to get to school at 7 in the morning. So I need to have breakfast half an hour earlier. M: So what do you do during the lunchtime since your class begins at 2

20、: 30 pm?W: We go to the library or play in the playground. There are also different clubs we can join. M: What clubs are there?W: Well, theres a chess club, a music club, a basketball club, and lots more.M: Which club are you in?W: Well, on Monday, I go to the chess club, and on Friday, I learn Chin

21、ese classical music in the music club. M: How about your school holidays?W: Our summer holiday is in March and April. Its very hot in our country in April. M: Oh, really?W: Yes. We have two long school terms. The first term is from May to September. In October, we have lots of rain. The second time

22、is from November to February. M: Oh, thats quite different from ours in my country.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. What can we say about focaccia?A. Its popular in Italy.B. Its difficult to buy.C. Its made of tomatoes.19. When did the worlds first real pizza shop open?A. In 1738.B. In 1830.C. I

23、n 1889.20. What was Raffaele Esposito most probably?A. A historian.B. A politician.C. A cook.【1820题答案】【答案】18. A 19. B 20. C【解析】【原文】M: Good morning, everyone! Todays topic for our program is about pizza. First pizzas were baked on flat stones. These were large pieces of bread called focaccia bread. F

24、ocaccia is inexpensive and easy to make and almost all Italians like it today. The people of Naples, Italy, were the first to put tomatoes on focaccia bread.According to Antonio Mattozzi who specializes in pizza history, pizza was born in the first half of the 19th century. First established in 1738

25、 as a stand for street sellers, Antica Pizzeria Port Alba was opened in 1830 at Via Port Alba 18, Naples. It is believed to be the worlds first pizzeria. As its customers were artists, students, or others with very little money, a payment system called pizza a otto was developed, which allowed its c

26、ustomers to pay up to eight days after their meal. The first pizza delivery was in 1889 when Raffaele Esposito, an Italian restaurant owner who had a deep knowledge of making food, was asked to create a special dish for the special guests King Umberto I and Queen Margherita. In 1905, Gennaro Lombard

27、i opened the first American pizza restaurant in New York and it is still there today. So much for our program! See you tomorrow.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATo celebrate the 100th anniversary of Readers Digest, were re-starting our much-loved 100-Word-S

28、tory Competition. Please make sure that entries(参赛作品)are original, unpublished, and exactly 100 wordsnot a single word shorter or longer! Dont forget to include your full name, address, email and phone number when filling in the form. We may use entries in all print and electronic media. There are t

29、hree categories:In the adult category, the winner will receive $1, 000 and a Serious Readers High Definition Floor or Table Light(value up to $400)and the ones who finish second will receive $280. In the 12-18s category, the winner will receive a $200 book voucher(券)or an 8GB Kindle Paperwhite, and

30、the runner-up will receive a f 100 book voucher. In the under 12 category, the winner will receive f 100 of book vouchers or an 8 GB Kindle Paperwhite, and the runner-up will receive a f50 book voucher. Please submit your stories online by 5pm on 1st May 2022, or send an entry via post addressed to:

31、 Readers Digest100-Word-Story Competition Warners Group Publications West Street Bourne PE10 9PHThe editorial team will pick a shortlist of entries by 31st May 2022, and the three best stories in each category will be posted online on 1st June 2022. You can vote for your favorite, and the one with t

32、he most votes wins the top prize. Voting will close at 5pm on 30th June 2022 and the winning entries will be published in our September issue.21. What do we know about the 100-Word-Story Competition?A. Only students over 12 can enter it.B. It will pick out 6 best entries.C. Each entry is 100 words o

33、r fewer.D. It has been held before.22. What prize will be awarded to the runner-up in the adult category?A. $200.B. $280.C. $400.D. $1, 000.23. When will the participants know if their entries have been selected?A. On 1st May 2022.B. On 31st May 2022.C. On 1st June 2022.D. On 30th June 2022.【2123题答案

34、】【答案】21. D 22. B 23. C【解析】【导语】本文是一篇应用文。为了庆祝读者文摘100周年,杂志社将启动备受喜爱的100字故事大赛。文章主要介绍了大赛的对象、内容、要求、奖品设置和时间等信息。【21题详解】细节理解题。根据第一段“To celebrate the 100th anniversary of Readers Digest, were re-starting our much-loved 100-Word-Story Competition. ”(为了庆祝读者文摘100周年,我们将启动备受喜爱的100字故事大赛),可知杂志社之前已经举行过此类大赛。故选D项。【22题详解

35、】细节理解题。根据第四段“In the adult category, the winner will receive $1, 000 and a Serious Readers High Definition Floor or Table Light(value up to $400)and the ones who finish second will receive $280. ”(在成人组,获胜者将获得$1,000和一盏高清晰度地板或台灯(价值高达400美元),获得第二名的将获得$280。可知成人组的亚军将获得$280奖励。故选B项。【23题详解】细节理解题。根据倒数第二段“The e

36、ditorial team will pick a shortlist of entries by 31st May 2022, and the three best stories in each category will be posted online on 1st June 2022. ”(编辑团队将在2022年5月31日前选出一份入围名单,每个类别中的三个最佳故事将于2022年6月1日在网上发布)可知2022年6月1日,参与者将知道他们的作品是否被选中。故选C项。BTemidayo Adedokun, 31, who was born in Nigeria and now is w

37、orking in America, became pregnant with her first child. She couldnt hide her joy, and couldnt wait to shop for baby clothes with traditional African prints that she grew up wearing. “I was super surprised that I failed to find affordably priced African aesthetic(美学的) products that were designed fro

38、m an authentic place, ” Temidayo said. Temidayo decided to take matters into her own hands. At first, she focused on creating clothes just for her baby. But then, she put some of them on a website to see what happened. The feedback she got gave her just enough confidence. She figured shed make the b

39、aby clothes an after-work side business to her full-time position as a lawyer in Oakland, California, until one day she was told she was given a boot. Once again, she needed to make her own choice. Thats when she decided to make it a full-time job. “I had to evaluate: Am I going to search for anothe

40、r job I dont have a great desire for?” she said. “Or am I going to take this as a chance Im not sure about myself? After all, Im not familiar with this field. What if something unexpected happens? However, for the symbols of childrens clothing in my heart, I threw myself into it. So I chose the latt

41、er. ”Then, in March 2020, Temidayo officially announced her own brand: Ade + Ayo. Since then, Temidayo has received much praise from other African parents informing her that her clothes help them start having conversations with their kids about what theyre wearing and allow them to show their childr

42、en the treasures handed down by their ancestors. And, for those who arent African, her clothes have been a way for parents to introduce their kids to a new and colorful world. “I feel very blessed to be able to be doing this,” she said.24. How did Temidayo feel after trying to buy African aesthetic

43、clothes?A. Pleased.B. Confident.C. Stressful.D. Disappointed.25. What does the underlined phrase “given a boot” in paragraph 4 mean?A. Dismissed.B. Promoted.C. Well-known.D. Accused.26. What did Temidayo originally think of her creating her own brand?A. It was informal.B. It was profitable.C. It was

44、 risky.D. It was trendy.27. How can we evaluate Ade + Ayo?A. Its created African aesthetics.B. Its spread authentic cultures.C. Its targeted overseas Africans.D. Its inspired peoples creativity.【2427题答案】【答案】24. D 25. A 26. C 27. B【解析】【导语】本文是一篇新闻报道,主要讲的是31岁的Temidayo Adedokun在网上出售带有传统非洲图案的婴儿服装,获得了其他非洲

45、父母的赞扬。【24题详解】推理判断题。根据第二段的“I was super surprised that I failed to find affordably priced African aesthetic(美学的) products that were designed from an authentic place (我非常惊讶,我没能找到价格实惠的非洲美学产品,这些产品都是在正宗的地方设计的)”可推知,没能买到价格实惠的非洲美学产品,她感到惊讶,同时也会觉得很失望,故选D。【25题详解】词句猜测题。根据第四段的“Thats when she decided to make it a

46、full-time job.(就在那时,她决定把它变成一份全职工作。)”可推知,她是在被开除后把卖衣服当做全职工作,因此“given a boot”的意思是“开除”,和Dismissed意思相近,故选A。【26题详解】推理判断题。根据倒数第二段的“After all, Im not familiar with this field. What if something unexpected happens?(毕竟,我对这个领域并不熟悉。如果发生了意想不到的事情怎么办?)”可知,Temidayo创建自己的品牌时最初是觉得很有风险的,因为她不熟悉这个领域,故选C。【27题详解】推理判断题。根据最后

47、一段的“her clothes help them start having conversations with their kids about what theyre wearing and allow them to show their children the treasures handed down by their ancestors. And, for those who arent African, her clothes have been a way for parents to introduce their kids to a new and colorful w

48、orld.(她的衣服帮助他们开始与孩子们谈论他们的穿着,让他们可以向孩子们展示祖先传下来的珍宝。对于那些不是非洲人的人来说,她的服装已经成为父母向孩子介绍一个新的、丰富多彩的世界的一种方式。)”可推知,Ade + Ayo这个品牌传播了真正的文化。故选B。CWestern monarch butterflies (WMBs, 西部帝王蝶) fly thousands of miles every year, flying north in spring and summer, and south in fall. Now, scientists want people in the wester

49、n US to give them a hand by sending in any pictures of monarchs they take this spring. WMBs, like most butterflies, help plants create seeds, which can then create more plants by spreading a dust called pollen between plants. In turn, monarchs depend on plants. They gather sweet nectar (花蜜) from flo

50、wers for food. They rest and spend their winters in trees. And they depend completely on a plant called milkweed to lay their eggs. Their number has been dropping sharply since the 1980s, when 3 million to 10 million butterflies migrated (迁徙) annually from the northwestern United States to spend the

51、 winter at hundreds of sites along the California coast. In 2020, less than 2. 000 monarchs were counted in the entire state. But in 2021, that number jumped to 247, 237. Scientists still dont fully understand this phenomenon. But theyre studying it, saying itll take years of tracking them to work i

52、t out. Scientists have learned a lot about where Western monarchs spend the winters. But they know much less about where they go when they leave their winter homes. Thats why scientists from several universities are organizing a project called “Western Monarch Mystery Challenge” to seek for practica

53、l assistance from “citizen scientists” in the American west. Theyre asking anyone who sees a monarch butterfly outside of their winter homes this spring to take a picture and send it to them. By collecting the pictures, along with the date and place where the pictures were taken, scientists hope to

54、learn more about what happens to the butterflies and where they are after they leave their winter homes and protect them better in the future. Last years increase in monarch number is great news. But the number of monarchs is still way below the millions of butterflies that migrated in the 1980s.28.

55、 What does paragraph 2 mainly talk about concerning WMBs?A. The links between them and plants.B. Their vital importance to plants.C. The effects of plants on them.D. Their contributions to nature.29. What best describes scientists when they knew about WMBs population jump?A. Worried.B. Doubtful.C. P

56、uzzled.D. Tolerant.30. What do scientists intend to know about WMBs by the project?A. What their real shapes look like.B. Why their number increases.C. How they leave winter homes.D. Where they live in spring.31. What can be a suitable title for the text?A. WMBs Are Being ProtectedB. Help Is Needed

57、to Help WMBsC. WMBs Are Still in DangerD. Humans Welcomes WMBs Back【2831题答案】【答案】28. A 29. C 30. D 31. B【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要讲的是西部帝王蝶数量较以往减少很多,科学家们希望美国西部的人们帮他们一把,把他们今年春天拍的帝王蝶的照片都寄过来,以便了解更多关于帝王蝶的情况,以及它们离开冬季家园后的去向,并在未来更好地保护它们。【28题详解】主旨大意题。根据第二段的“WMBs, like most butterflies, help plants create seeds, whic

58、h can then create more plants by spreading a dust called pollen between plants. In turn, monarchs depend on plants. They gather sweet nectar (花蜜) from flowers for food. They rest and spend their winters in trees. And they depend completely on a plant called milkweed to lay their eggs.(西部帝王蝶,像大多数蝴蝶一样

59、,帮助植物创造种子,然后通过在植物之间传播一种叫做花粉的灰尘来创造更多的植物。反过来,帝王蝶依赖于植物。它们从花中采集甘露作为食物。它们在树上休息和过冬。它们完全依赖一种叫做马利筋的植物来产卵。)”可知,第二段主要讲的是西部帝王蝶和植物之间的联系。故选A。【29题详解】推理判断题。根据第三段的“But in 2021, that number jumped to 247, 237. Scientists still dont fully understand this phenomenon. But theyre studying it, saying itll take years of t

60、racking them to work it out.(但在2021年,这一数字跃升至247,237。科学家们还没有完全理解这一现象。但他们正在研究这一问题,并表示要花数年时间来跟踪研究。)”可知,当科学家们知道西部帝王蝶的数量激增时,他们是感到困惑的,故选C。【30题详解】细节理解题。根据倒数第二段的“By collecting the pictures, along with the date and place where the pictures were taken, scientists hope to learn more about what happens to the b

61、utterflies and where they are after they leave their winter homes and protect them better in the future.(通过收集这些照片,以及照片拍摄的日期和地点,科学家们希望了解更多关于蝴蝶的情况,以及它们离开冬季家园后的去向,并在未来更好地保护它们。)”可知,通过这个项目,科学家们想知道西部帝王蝶春天住在那里。故选D。【31题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段的“Now, scientists want people in the western US to give them a hand b

62、y sending in any pictures of monarchs they take this spring.(现在,科学家们希望美国西部的人们帮他们一把,把他们今年春天拍的帝王蝶的照片都寄过来。)”和倒数第二段的“By collecting the pictures, along with the date and place where the pictures were taken, scientists hope to learn more about what happens to the butterflies and where they are after they

63、leave their winter homes and protect them better in the future.(通过收集这些照片,以及照片拍摄的日期和地点,科学家们希望了解更多关于蝴蝶的情况,以及它们离开冬季家园后的去向,并在未来更好地保护它们。)”可知,本文主要讲的是现在科学家需要人们寄来春天拍的帝王蝶的照片来帮助保护帝王蝶,因此最恰当的题目是B选项“Help Is Needed to Help WMBs(需要帮助来帮助西部帝王蝶)”,故选B。DMany plastic products we use every day are not able to be recycled

64、. Americans alone throw away 42 million tons of single-use plastics each year, and only 9 percent of that waste can be turned into something else. The rest ends up in landfills (垃圾填埋场), or worse, the ocean. ByFusion, founded in 2017 in Los Angeles, California, has worked out a way to put all that pl

65、astic waste to good use. It uses machines called Blockers to shape all kinds of plastics, even non-recyclables, into standard building blocks called ByBlocks that can be used to build anything. Now, BvFusion has built a pavilion (亭子) for a school with blocks made from locally collected plastics. “Pl

66、astic was not invented to be thrown away,” the company states on their website. “Plastic is strong, flexible, and built to last. This is why plastic isnt the problem. The problem is that we dont have a good plan for its future, so now it is packed into landfills, burned at the edges of towns sending

67、 poisonous smoke into the air, and there are continents of it floating at sea killing precious wildlife.”ByBlocks require no glues and are 10 pounds lighter than traditional blocks, making construction work quicker and easier, which means no special labor is needed. They wont break into pieces like

68、concrete blocks would. They also create zero waste to make 1 ton of plastic equals 1 ton of ByBlocks. After years of experiments that cost much, the company has installed (安装) a full production unit in L. A., where it can process 450 tons of plastic per year, and there are 12 more Blockers arriving

69、in U. S. cities soon. The company has set a goal to recycle 100 million tons of plastic waste by 2030, and it thinks the number is within reach. “If we get up to 9, 000 Blocker systems installed around the world by 2025, well make it, ” said founder Heidi Kujawa.32. Why was ByFusion set up?A. To bui

70、ld nature-friendly landfills.B. To produce recyclable plastics.C. To make green building materials.D. To recycle various building waste.33. What is ByFusions view about plastic?A. Used plastic isnt taken seriously.B. It isnt good for human beings.C. Too much plastic has been made.D. The demand for i

71、t is increasing.34. What do we know about the actual use of ByBlocks?A. It needs promoting.B. Its cost-effective.C. Its time-consuming.D. It asks for strict steps.35. What can make ByFusion hit its 100-million-ton goal?A. Its ByBlocks are recognized.B. Its expenses are guaranteedC. Its techniques de

72、velop fast.D. Its equipment is used widely.【3235题答案】【答案】32. C 33. A 34. B 35. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一家名叫ByFusion的美国公司已经找到了一种有效利用所有塑料垃圾的方法将其制造成绿色建筑材料。【32题详解】细节理解题。根据文章第二段“ByFusion, founded in 2017 in Los Angeles, California, has worked out a way to put all that plastic waste to good use. It uses m

73、achines called Blockers to shape all kinds of plastics, even non-recyclables, into standard building blocks called ByBlocks that can be used to build anything.(2017年在加州洛杉矶成立的ByFusion公司已经找到了一种有效利用所有塑料垃圾的方法。该公司使用一种叫做Blockers的机器来将各种塑料,甚至是不可回收的材料塑成标准的建筑积木ByBlocks,这种积木可以用来建造任何东西)”可知,成立ByFusion是为了制造绿色建筑材料

74、。故选C。【33题详解】推理判断题。根据文章第二段“Plastic was not invented to be thrown away,” the company states on their website. “Plastic is strong, flexible, and built to last. This is why plastic isnt the problem. The problem is that we dont have a good plan for its future, so now it is packed into landfills, burned a

75、t the edges of towns sending poisonous smoke into the air, and there are continents of it floating at sea killing precious wildlife.”(“发明塑料不是为了扔掉的,”该公司在其网站上表示。“塑料结实、柔韧、经久耐用。这就是为什么塑料不是问题所在。问题是我们对它的未来没有一个好的计划,所以现在它被填埋,在城镇的边缘被焚烧,向空气中释放有毒的烟雾,还有一些大陆漂浮在海上,杀害珍贵的野生动物。”)”可推断,ByFusion对塑料的看法是用过的塑料没有被认真对待。故选A。【

76、34题详解】推理判断题。根据文章第四段“ByBlocks require no glues and are 10 pounds lighter than traditional blocks, making construction work quicker and easier, which means no special labor is needed. They wont break into pieces like concrete blocks would. They also create zero waste to make 1 ton of plastic equals 1

77、ton of ByBlocks. (ByBlocks不需要胶水,比传统砖块轻10磅,使施工工作更快更容易,这意味着不需要特殊劳动力。它们不会像混凝土块那样碎成碎片。它们也不会产生任何浪费1吨塑料等于1吨ByBlocks)”可推断,ByBlocks的实际使用是划算的。故选B。【35题详解】细节理解题。根据文章最后一段“If we get up to 9, 000 Blocker systems installed around the world by 2025, well make it, ” said founder Heidi Kujawa. ( “如果到2025年,我们能在世界各地安装9

78、000个Blocker系统,我们就能做到,”创始人Heidi Kujawa说)”可知,让ByFusion达到1亿吨的目标是让它的设备被广泛使用。故选D。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Confidence is at the heart of every successful person and it holds the key to success. Regardless of how knowledgeable you are in your professional field, if you

79、lack confidence your success will be limited. _36_ The following are 3 key tricks you may learn to increase your confidence. Know yourself. Take a long hard look in the mirror and make an honest and accurate assessment of your strengths and weaknesses. _37_ as this will increase your confidence. Mea

80、nwhile, take an effective approach toward improving your weaknesses. We all have areas in our professional and personal lives that need to be improved. Ignoring them does not make them go away. _38_Dress for success. Whether you like it or not, people make judgments about you based upon how you dres

81、s. You only have one chance to make a good first impression. From a confidence perspective, how you dress directly reflects how you feel about yourself. _39_ if you are wearing a business suit or sweat pants and a T-shirt. Therefore, be highly aware of your appearance. Dress in a manner that reflect

82、s who you are and how you want to be perceived. _40_. You can increase your confidence by seeking out one new challenge at a time. Research shows confident people consistently seek out new challenges. Move on to the next one when one challenge is successfully achieved. Success builds upon itself, th

83、erefore, success brings successall fueled by increased confidence!A. Steady as you goB. Put pressure on yourselfC. Continue to build upon your strengthsD. Research shows that you will feel differently about yourselfE. What you wear will unintentionally show your weaknesses to those around youF. On t

84、he contrary, it only holds back your success and keeps your confidence lowG. Actually, confidence isnt what youre born with, but something learned over time【3640题答案】【答案】36. G 37. C 38. F 39. D 40. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了一些建立自信的方法。【36题详解】根据后文“The following are 3 key tricks you may learn to increase

85、your confidence.(你可以学习以下3个关键技巧来增强自信)”可知,后文提到了建立自信的技巧,可见自信是可以培养的。故G选项“事实上,自信并不是与生俱来的,而是随着时间的推移学会的”符合语境,故选G。【37题详解】根据上文“Know yourself. Take a long hard look in the mirror and make an honest and accurate assessment of your strengths and weaknesses.(了解自己。认真地长时间地照照镜子,诚实而准确地评估一下自己的优缺点)”以及后文“as this will i

86、ncrease your confidence.(因为这会增加你的自信)”可知,本句是在说明建立优势来增加自信。故C选项“继续建立你的优势”符合语境,故选C。【38题详解】根据上文“We all have areas in our professional and personal lives that need to be improved. Ignoring them does not make them go away.(我们在工作和个人生活中都有需要改进的地方。忽视它们并不能让它们消失)”可知,上文提到了忽视需要改进的地方不会让它消失,本句为本段最后一句,故承接上文继续说明其影响:恰恰

87、相反,它只会阻碍你的成功,让你保持低信心。故F选项“恰恰相反,它只会阻碍你的成功,让你保持低信心”符合语境,故选F。【39题详解】根据上文“. Whether you like it or not, people make judgments about you based upon how you dress. You only have one chance to make a good first impression. From a confidence perspective, how you dress directly reflects how you feel about yo

88、urself.(不管你喜不喜欢,人们会根据你的穿着来判断你。你只有一次机会留下好的第一印象。从自信的角度来看,你的穿着直接反映了你对自己的感觉)”以及后文“if you are wearing a business suit or sweat pants and a T-shirt(如果你穿的是西装或运动裤和T恤)”可知,后文列举了穿西装或运动裤和T恤两种不同类型的衣服,可知本句旨在说明衣服让自己对自己的不同感觉。故D选项“研究表明,你会对自己有不同的感觉”符合语境,故选D。【40题详解】根据后文“You can increase your confidence by seeking out

89、one new challenge at a time. Research shows confident people consistently seek out new challenges. Move on to the next one when one challenge is successfully achieved. Success builds upon itself, therefore, success brings successall fueled by increased confidence!(你可以通过每次接受一个新的挑战来增强自信。研究表明,自信的人总是寻求新

90、的挑战。当你成功地完成一个挑战时,就可以继续下一个挑战。成功是建立在自己的基础上的,因此,成功带来成功这一切都是由更大的信心所推动的!)”可知,本段主旨是通过一次次挑战来建立自信,即通过过程来慢慢建立自信。故A选项“慢慢建立自信”符合语境,故选A。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。TJ Lawlor never expected to appear in a news story. So reading an article in the loca

91、l newspaper about his _41_ with Riley Dehne who has Down syndrome (唐氏综合征), he was _42_. The author, Rileys mom Ande Dehne, says Riley has become more _43_ after he got to know TJ. One day 6 years ago, TJ was _44_ in the frozen section of the Whole Foods in Redwood City, California, when he _45_ Rile

92、y in the aisle (过道). Riley was _46_ into the Disney movie Frozen” at the time, which was why he chose that _47_ aisle. When Riley came close to TJ, the _48_ offered a cheerful greeting and _49_ himself. After knowing something about TJ, Riley found him _50_ Then TJ asked if the teen was _51_ to help

93、 him fill the freezers, and Riley _52_ agreed as he thought staying with him was interesting. Since the _53_, theyve become great friends! Now Riley still comes into the _54_ to help TJ with duties once a week as his mums shopping here. Its hard to _55_ someone with a disability. However, TJ didnt _

94、56_ Riley but took the time to get to know him and find out his _57_, making him believe in himself more, Ande said. When Ande _58_ TJ in the article, TJ said its a win-win situation. As a man who has to work all day to support my family. I _59_ sometimes myself. Every time this guy comes in, nothin

95、g but smiles! TJ _60_ He cheers me up and I cheer him up. Thats what I look for in a friend. 41. A. honestyB. friendshipC. generosityD. carefulness42. A. familiarB. relaxedC. surprisedD. lucky43. A. confidentB. naturalC. lonelyD. casual44. A. readingB. workingC. sleepingD. waiting45. A. pushedB. rem

96、emberedC. warnedD. spotted46. A. hardlyB. merelyC. reallyD. slightly47. A. particularB. remoteC. differentD. simple48. A. memberB. employeeC. volunteerD. fan49. A. encouragedB. consultedC. enjoyedD. introduced50. A. strictB. disturbingC. pleasingD. awkward51. A. willingB. suitableC. proudD. brave52.

97、 A. suddenlyB. enthusiasticallyC. eventuallyD. temporarily53. A. partyB. tripC. meetingD. interview54. A. storeB. officeC. companyD. station55. A. confirmB. remindC. believeD. understand56. A. convinceB. ignoreC. prohibitD. observe57. A. weaknessB. attentionC. memoryD. interest58. A. promotedB. guid

98、edC. praisedD. recommended59. A. get downB. calm downC. show upD. speed up60. A. concludedB. repeatedC. repliedD. added【4160题答案】【答案】41. B 42. C 43. A 44. B 45. D 46. C 47. A 48. B 49. D 50. C 51. A 52. B 53. C 54. A 55. D 56. B 57. D 58. C 59. A 60. D【解析】【导语】这是一篇夹叙夹议的文章。作者由好友母亲写的一篇报道想起并讲述了自己与好友莱利的友谊

99、,以及自己在友情中寻找到了珍贵的东西。【41题详解】考查名词词义辨析。句意:在阅读当地报纸上一篇关于他与患有唐氏综合征的莱利-德恩的友谊的文章时,他感到很惊讶。A. honesty魅力;B. friendship友谊;C. generosity慷慨;D. carefulness谨慎。由下文的“he got to know TJ(他认识了TJ)”和最后一段“Thats what I look for in a friend.(这就是我在朋友中寻找的东西。)”可知,这篇报纸上的文章讲述的是作者与好友之间的友谊。故选B项。【42题详解】考查形容词词义辨析。句意:所以在阅读当地报纸上一篇关于他与患有唐

100、氏综合征的莱利-德恩的友谊的文章时,他感到很惊讶。A. familiar熟悉的;B. relaxed轻松的;C. surprised惊讶的;D. lucky幸运的。根据前文“TJ Lawlor never expected to appear in a news story.(TJ Lawlor从未想过自己会出现在一个新闻故事中。)”可推断,作者对于自己和好友的友谊被刊登上了报纸非常的惊讶。故选C项。【43题详解】考查形容词词义辨析。句意:作者,即莱利的母亲安德-德恩说,莱利在认识TJ后变得更加自信。A. confident自信的;B. natural自然的;C. lonely孤独的;D. c

101、asual随便的。根据第三段中“making him believe in himself more(使他更加相信自己)”可推断,作者的好友因为认识了作者而更加的自信。故选A项。【44题详解】考查动词词义辨析。句意:6年前的一天,TJ在加州红木城的全食超市冷冻区工作,他在过道里发现了莱利。A. reading阅读;B. working工作;C. sleeping睡觉;D. waiting等待。根据第二段中间出现的“employee(员工)”可知,作者在超市冷冻区工作。故选B项。【45题详解】考查动词词义辨析。句意:6年前的一天,TJ在加州红木城的全食超市冷冻区工作,他在过道里发现了莱利。A.

102、pushed推动;B. remembered记忆;C. warned警告;D. spotted看见;发现。根据句意可知,作者在工作的时候发现了过道里的莱利,进而产生了后面的一系列事件。其他选项在这里不通顺。故选D项。【46题详解】考查副词词义辨析。句意:莱利当时非常喜欢迪斯尼电影冰雪奇缘,这就是他选择那个特定过道的原因。A. hardly几乎没有;B. merely只是;C. really真的;D. slightly有点。Really into sth表达“真的很喜欢”。这里表示莱利真的很喜欢冰雪奇缘。故选C项。【47题详解】考查形容词词义辨析。句意:莱利当时非常喜欢迪斯尼电影冰雪奇缘,这就是

103、他选择那个特定过道的原因。A. particular特别的;B. remote遥远的;C. different遥远的;D. simple简单的。根据上文“frozen section(冷冻区)”和“the Disney movie Frozen(迪士尼电影冰雪奇缘)”可推断,这个冷冻区的过道对于莱利来说是非常特别的。故选A项。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:当莱利走近TJ时,这位员工愉快地打了个招呼并做了自我介绍。A. member成员;B. employee员工;C. volunteer志愿者;D. fan粉丝。根据第二段“TJ was working in the frozen se

104、ction of the Whole Foods in Redwood City(TJ在加州红木城的全食超市冷冻区工作)”可以知道TJ是一名员工。故选B项。【49题详解】考查动词词义辨析。句意:当莱利走近TJ时,这位员工愉快地打了个招呼并做了自我介绍。A. encouraged鼓励;B. consulted咨询;C. enjoyed享受;D. introduced介绍。根据句意和生活常识可知,在有人去询问超市员工时,员工会和顾客打招呼并且介绍自己是这家超市的员工,负责超市里的哪一个部分。故选D项。【50题详解】考查形容词词义辨析。句意:在了解了TJ的一些情况后,莱利觉得他很讨人喜欢。A. st

105、rict严格的;B. disturbing扰乱的;C. pleasing高兴的;D. awkward尴尬的。根据后文“he thought staying with him was interesting.(他认为和他呆在一起很有意思。)”可知,莱利很喜欢作者,认为作者可以令人开心起来。故选C项。【51题详解】考查形容词词义辨析。句意:然后,TJ问这个少年是否愿意帮他填装冰柜,莱利热情地答应了,因为他认为和他呆在一起很有意思。A. willing愿意的;B. suitable适合的;C. proud骄傲的;D. brave勇敢的。be willing to do愿意做某事。这里是作者问莱利是否

106、愿意。故选A项。【52题详解】考查副词词义辨析。句意:然后,TJ问这个少年是否愿意帮他填装冰柜,莱利热情地答应了,因为他认为和他呆在一起很有意思。A. suddenly突然;B. enthusiastically热烈地;C. eventually最终;D. temporarily暂时地。根据后文“he thought staying with him was interesting.(他认为和他呆在一起很有意思。)”可知,因为莱利喜欢作者,所以莱利答应了下来并且表现得很热情。故选B项。【53题详解】考查名词词义辨析。句意:自从那次见面后,他们就成了好朋友! A. party宴会;B. trip

107、旅行;C. meeting会面;D. interview采访。上文“TJ was working in the frozen section of the Whole Foods in Redwood City, California, when he spotted Riley in the aisle.(TJ在加州红木城的全食超市冷冻区工作,他在过道里发现了莱利。)”可知,作者与莱利的相遇是一次普通的见面。故选C项。【54题详解】考查名词词义辨析。句意:现在,莱利仍然每周一次到店里帮助TJ履行职责,因为他妈妈在这里购物。A. store商店;B. office办公室;C. company公

108、司;D. station车站。根据上文第二段“the Whole Foods in Redwood City, California(加州红木城的全食超市)”可知,莱利去商店里帮忙。故选A项。【55题详解】考查动词词义辨析。句意:要理解一个有残疾的人是很难的。A. confirm确认;B. remind提醒;C. believe相信;D. understand理解。根据前文的“Down syndrome(唐氏综合征)”可知,莱利是一个残疾人。根据句意能推断出,要理解一个残疾人是很难的。故选D项。【56题详解】考查动词词义辨析。句意:然而,TJ并没有忽视莱利,而是花时间去了解他,发现他的兴趣,使

109、他更加相信自己。A. understand理解;B. ignore忽视;C. prohibit禁止;D. observe观察。根据句子中的“However(然而)”可推断,虽然理解一个残疾人很难,但是作者并没有忽视莱利,要选择和understand相反的词。故选B项。【57题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,TJ并没有忽视莱利,而是花时间去了解他,发现他的兴趣,使他更加相信自己。A. weakness弱点;B. attention注意;C. memory记忆;D. interest兴趣。根据句子含义可以得知,作者没有忽视莱利,而是花时间了解莱利的兴趣。故选D项。【58题详解】考查动词词义辨析

110、。句意:当Ande在文章中赞扬TJ时,TJ说这是一个双赢的局面。A. promoted促进;B. guided指导;C. praised赞扬;D. recommended推荐。根据第一段的“The author, Rileys mom Ande Dehne, says Riley has become more confident after he got to know TJ.(莱利的母亲安德-德恩说,莱利在认识TJ后变得更加自信。)”可以推断莱利的母亲对她儿子与TJ相处是支持的态度。根据选项,只有赞扬符合语境。此处表示莱利的母亲在文章中赞扬了作者。故选C项。【59题详解】考查动词短语辨析。

111、句意:我自己有时也会感到沮丧。A. get down沮丧;B. calm down平静下来;C. show up出现,抓牢;D. speed up加速。根据上文“As a man who has to work all day to support my family.(作为一个必须整天工作以支持我的家庭的男人。)”可知,作者需要整天工作,由此推断,作者产生了一些不好的情绪,所以作者有时会沮丧。故选A项。【60题详解】考查动词词义辨析。句意:MTJ补充说:“他让我振作起来,我也让他振作起来。这就是我在朋友中寻找的东西。”A. concluded结论;B. repeated重复;C. repli

112、ed回答;D. added补充。根据前文的“As a man who has to work all day to support my family. I get down sometimes myself. Every time this guy comes in, nothing but smiles!( 我自己有时也会感到沮丧。每次这家伙进来时,除了微笑什么都没有!)”可知,作者在后面补充说了一些话。故选D项。第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Several large wooden constructi

113、ons _61_ ( date) back to the Neolithic era(新石器时代) were unearthed at the Jijiaocheng ruins site, a prehistoric cultural site located in Changde City, central Chinas Hunan Province.First discovered in 1978,the site used _62_ ( be) a city from the Qujialing culture period (3300 BC-2600 BC) - a Neolithi

114、c civilization, _63_ had roots in the middle and upper reaches of the Yangtze River primarily _64_ (find) in todays Hunan and Hubei provinces.Researchers _65_ (conduct) three excavations(挖掘)at the southwestern part of the city wall since 2020. More than 30 housing sites were discovered at the 721 -s

115、quare-meter area, _66_ a number of wooden architectural relics unearthed that were built 4,800 years ago. Researchers think they are the most complete and _67_ (early) wooden structure building foundation in China. Besides, remains of rice husks (外壳) were also found at the site, covering _68_ area o

116、f 80 square meters.Researchers believe _69_ ( strong) the new findings will enrich the architectural history of prehistoric China. The _70_ ( discover) helps us understand the overall architectural style of the Yangtze River Basin, said Zhao Hui, a professor at Peking University School of Archaeolog

117、y and Museology.【6170题答案】【答案】61. dating 62. to be 63. which 64. found 65. have conducted 66. with 67. earliest 68. an 69. strongly 70. discovery【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了几座新石器时代大型木制建筑的发掘和出土对史前中国建筑史的中国考古学有积极意义,也有助于我们了解长江流域的整体建筑风格。【61题详解】考查非谓语动词。句意:在中国中部湖南省常德市的一个史前文化遗址鸡交城遗址出土了几座可以追溯到新石器时代的大型木结构建筑。分析句子结构,此

118、处作后置定语,修饰前面名词constructions,构成主动关系,用现在分词形式。故填dating。【62题详解】考查动词不定式。句意:该遗址首次发现于1978年,曾是屈家岭文化时期(公元前3300 -2600年)的一个城市,这是一个新石器时代的文明,起源于长江中上游,主要发现于今天的湖南和湖北省。used to do过去常常做某事,此处为不定式to,后接动词原形,固定搭配。故填to be。【63题详解】考查非限制性定语从句。句意:该遗址首次发现于1978年,曾是屈家岭文化时期(公元前3300 -2600年)的一个城市,这是一个新石器时代的文明,起源于长江中上游,主要发现于今天的湖南和湖北省

119、。分析句子结构,此句为非限制性定语从句。先行词 Neolithic civilization在从句作主语,用关系代词which引导。故填which。【64题详解】考查非谓语动词。句意:该遗址首次发现于1978年,曾是屈家岭文化时期(公元前3300 -2600年)的一个城市,这是一个新石器时代的文明,起源于长江中上游,主要发现于今天的湖南和湖北省。分析句子结构,此处作谓语动词,主语the site构成被动关系,用过去分词形式。故填found。【65题详解】考查动词时态。句意:自2020年以来,研究人员已经在城墙西南部分进行了三次挖掘。根据since 2020,可知主句谓语动词用现在完成时,与前面

120、名词Researchers保持一致,have conducted符合题意。故填have conducted。【66题详解】考查介词。句意:在这片721平方米的土地上发现了30多处房屋遗址,出土了一些建于4800年前的木质建筑遗迹。分析句子结构,a number of wooden architectural relics unearthed不是完整的句子,用with复合结构,表达“出土了一些木质建筑遗迹”,符合题意。故填with。【67题详解】考查形容词最高级。句意:研究人员认为它们是中国最完整和最早的木结构建筑基础。根据前面the most complete,可知此处与其构成并列关系,用形容

121、词最高级形式。故填earliest。【68题详解】考查冠词。句意:此外,稻壳的残骸在现场也发现了这些建筑,占地面积为80平方米。cover an area of占地面积为,固定搭配。故填an。【69题详解】考查副词。句意:研究人员坚信,新发现将丰富史前中国的建筑史。分析句子结构,此处修饰前面动词believe用副词修饰,strongly符合题意。故填strongly。【70题详解】考查名词。句意:这一发现有助于我们了解长江流域的整体建筑风格,”北京大学考古博物馆学院教授赵辉说。分析句子结构,此处作主语,用名词,discovery发现,符合题意。故填discovery。第四部分 写作(共两节,满

122、分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)71. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写以下作文。文中共有 10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加在缺词处加一个漏字符号(/), 并在其下面写出该加的词。删除把多余的词用斜线()划掉。修改在错的词下画一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。Last summer, I went on the trip to Qingdao, where I stayed for sev

123、en days and enjoyed myself. Before leave Qingdao, I went fishing on a beautiful lake. Unlucky, I didnt catch any fishes, and I got boring. I decided to go swimming. When I stood up, my wallet with all my money in fell into the water. I jump into the deep lake to look for it, so I found nothing. The

124、next morning, I wasnt able to leave the hotel because of I had no money to pay for anything. I had no choice but call my parents and asked for help. They sent myself some money by WeChat. How an embarrassing trip!【71题答案】【答案】1.thea2.leaveleaving3.UnluckyUnluckily4.boringbored5.jumpjumped6.sobut7.删除of

125、8.在but后加to9. myselfme10.HowWhat【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了作者去年夏天去青岛旅行的一次难忘经历。【详解】1.考查冠词。句意:去年夏天,我去了青岛,在那里呆了七天,玩得很开心。根据句意,此处表达“一次旅行”,用不定冠词a。故将the改为a。2.考查动名词。句意:离开青岛之前,我去了一个美丽的湖上钓鱼。介词before后接动名词作宾语。故将leave改为leaving。3.考查副词。句意:不幸的是,我没有钓到任何鱼,我变得很无聊。根据句子结构分析,此处作状语,用副词形式。Unluckily不幸地,符合题意。故将Unlucky改为Unluckily。4.

126、考查形容词。句意:不幸的是,我没有钓到任何鱼,我变得很无聊。主语为I,指人用动词ed形式作形容词修饰,bored无聊的,符合题意。故将boring改为bored。5.考查动词时态。句意:我跳进深湖寻找它,但什么也没找到。分析句子结构,此处作谓语动词,结合上下文,动词用一般过去时态。故将jump改为jumped。6.考查连词。句意:我跳进深湖寻找它,但什么也没找到。根据句意,前后句为转折含义,用连词but引导。故将so改为but。7.考查介词。句意:第二天早上,我无法离开酒店,因为我没有钱支付任何费用。根据句子结构分析,I had no money to pay for anything为完整的

127、句子,用because引导表原因,作原因状语。故将of删除。8.考查不定式。句意:我别无选择,只能打电话给父母寻求帮助。have no choice but to do sth只能做某事,to为不定式,后接动词原形,固定搭配。故在but后加to。9.考查代词。句意:他们通过微信给我寄了一些钱。根据句意,可知此次表达“寄给我一些钱”,此处用I的宾格形式做宾语。故将myself改为me。10.考查特殊疑问词。句意:真是一次尴尬的旅行。分析句子结构,此句位感叹句,中心词为名词an embarrassing trip,用what引导,相当于:What an embarrassing trip it w

128、as! 故将How改为What。第二节 书面表达(满分25分)72. 假定你叫李华。你在学校举办的“我爱中国文化”的英语演讲比赛中获得一等奖。请给你的笔友 Peter 写封邮件,内容包括:1.告知消息;2.感谢他对演讲稿的修改;3.邀请他来感受中国文化。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Peter,_Yours,Li Hua【72题答案】【答案】Dear Peter,Hows it going?Im writing to tell you some great news. I won the first prize in the English spe

129、ech contest with the theme of “I love Chinese Culture” held by our school last Saturday. For this, I won a prize of 500 yuan and a new Oxford dictionary Ive been dreaming of.Id like to express my deep thankfulness to you. Had it not been for your correcting and polishing my speech Id not have won th

130、e first prize.In addition, the summer vacation is coming, and I sincerely invite you to China to experience Chinese culture. Id be happy to be your guide.Thank you again for your unselfish help. Best wishes!Yours,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。假定你叫李华。你在学校举办的“我爱中国文化”的英语演讲比赛中获得一等奖。请给你的笔友 Peter 写封邮件。【详解】1.词

131、汇积累举行:holdhost表达:expressconvey感谢:thankfulnessgratitude快乐:happyglad2.句式拓展并列句变复合句原句:In addition, the summer vacation is coming, and I sincerely invite you to China to experience Chinese culture.拓展句:In addition, since the summer vacation is coming, I sincerely invite you to China to experience Chinese culture.【点睛】高分句型1 I won the first prize in the English speech contest with the theme of I love Chinese Culture held by our school last Saturday. (运用了过去分词作定语)高分句型2 Had it not been for your correcting and polishing my speech, Id not have won the first prize. (运用了虚拟语气)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1