1、课时训练(十七)Modules 7-9(九上)(限时:30分钟).单项选择1.In March, cherry blossoms(樱花) in the Turtle Head Park give the city of Wuxi an early of spring.A.tasteB.themeC.senseD.result2.You dont have to tell me your answer now.Give it some and then let me know.A.support B.helpC.protection D.thought3.Shall we go for a pi
2、cnic in the forest park tomorrow?Yes, it rains heavily.A.ifB.unlessC.untilD.when4.The speaker showed some examples to make the science report easy to understand.A.awfulB.stupidC.properD.thick5. Chinese culture, many college students go to foreign countries every year.A.Spreading B.To spread C.Spread
3、s D.Spread6.Remember that teamwork is the most important.I see. will be achieved unless we work well together.A.EverythingB.SomethingC.NothingD.Anything7.How long have you the bike?Since five days ago.A.boughtB.hadC.borrowedD.lent8.Its said the result we are interested in as soon as possible.A.annou
4、ncingB.being announcedC.will be announcedD.will announce9.I cant find my glasses. Where are they?Dont worry. Im sure they will sooner or later.A.turn upB.put upC.give upD.set up10.I think I will work more happily in foreign countries.But you dont know that for sure. .A.East, west, home is bestB.Ever
5、y dog has its dayC.Dont put all your eggs in one basketD.The grass is always greener on the other side.完形填空My son Daniel began surfing at the age of 13.After school each day he put on his wet suit and waited to be challenged by three-to-six-foot waves. Daniels love for the ride was tested one 11 aft
6、ernoon.“Your sons been in an accident,” the lifeguard(救生员)reported to my husband Mike over the phone hurriedly. “12 he came up to the top of the water,the point of the board was headed toward his eye.”Mike rushed our son to the hospital. He 13 26 stitches(缝合) from the corner of his eye to the bridge
7、 of his nose.I was flying home from a meeting while Daniels eye was being stitched. Mike drove 14 to the airport after they left the doctors office. He greeted me at the gate while Daniel was waiting in the car.“Daniel?”I questioned. I remember thinking the 15 must have been terrible that day.“Hes b
8、een in an accident, but hes going to be fine.” Mike comforted me.I ran to the car. My son reached out both arms, crying, “Oh, Mom, Im so glad youre home.”I sobbed(抽泣) in his arms, telling him how 16 I felt about not being there when the lifeguard called.“Its okay, Mom,” he said. “Ill be fine. The do
9、ctor said I can go back in the water in eight days.”Was he crazy? I wanted to tell him that he wasnt allowed to go near water again until he was 35, but 17 I controlled myself.He kept asking me to let him go back on the board for the next seven days. One day after I 18 “No” to him for the 100th time
10、, he beat me at my own game.“Mom, you taught us never to 19 what we love.”I gave in. Back then Daniel was just a boy with deep 20 for surfing. Now he is among the top 25 surfers in the world.11.A.unusualB.boringC.amazingD.relaxing12.A.IfB.WhenC.UnlessD.Though13.A.avoidedB.changedC.receivedD.discover
11、ed14.A.suddenlyB.happilyC.comfortablyD.directly15.A.wavesB.dreamsC.cloudsD.suggestions16.A.braveB.luckyC.awfulD.proud17.A.insteadB.alreadyC.evenD.often18.A.postedB.offeredC.threwD.repeated19.A.find outB.give upC.hand outD.pick up20.A.loveB.fearC.sadnessD.regret.阅读理解Natural scenes often become the th
12、emes of poetry. Poets watch nature closely and present(呈现) its beauty in their poems. For example, poets may describe natural scenes such as a spring day or a snowy day. Besides, poets often express their feelings about nature by creating lively images(形象) in poems.With images, poets can describe th
13、e details(细节) of something colorfully and clearly. Readers, on the other hand, can connect their own experiences with the images in the poems so that they can share the poets ideas. Now lets read the poem “Who Has Seen the Wind?”When we read the lines “When the leaves hang trembling” and “When the t
14、rees bow down their heads”, they remind us of a windy day. The poet successfully creates an image of the wind by describing details of the scene. These help readers think of the moment when the wind passes by. We might even bow our own heads, imagining that we are the trees.In the poem “Night”, Blak
15、e describes many details of a night scene. People know very well what they can see at night, like stars or the moon. However, Blake sees more than just the moon itself; he sees the moon as a flower, smiling at us from up in the sky. So the moon is really compared to a flower and personified(拟人化) as
16、a smiling person.21.Whats the purpose of writing Paragraph 1?A.To have an argument.B.To have a discussion.C.To give an introduction.D.To give a suggestion.22.Which picture best describes the underlined part in the poem “Who Has Seen the Wind”?A.B.C.D.23. sits and smiles on the night in the poem “Nig
17、ht”.A.The sunB.The starC.The birdD.The moon24.What do the two poems have in common?Seeing natural scenes as humans.Using imagination.Praising the same natural scene.Describing details of the scenes.Creating images by hearing and touching.A.B.C.D.25.How does the writer present the text to us?A.By giv
18、ing examples.B.By making comparisons.C.By using personifications.D.By asking questions.用所给词或短语的适当形式填空。for a timeby handpunishcouragedescribeacta large amount ofmake sense toin a waysuppose26.The little thing doesnt me.27.He put down his heavy box and rested .28.Mary likes movies very much, and she a
19、lways talks a lot about them.29.The man is happily what he saw during his winter vacation.30.My watch is lost. I have to find it, or Mum me.31., I think your work is well done.32.Come to the front with and show your talent, Peter. 33.In those days, books were only produced one at a time .34.We are t
20、o behave properly in public places.35.My aunt spends money on clothes every year.阅读理解填词。In todays world, sleep experts often say that for a better nights rest, Americans should turn 36.o their smartphones or iPads before sleeping.Such electronic products make the brain more 37.a, and then influence
21、their sleep.But according to a latest survey, more than 90% of Americans often use a computer or some other 38.k of electronic products in the hour before bed.Researchers find that man-made light from some electronic products at night may reduce(减少) the brain chemicals that help 39.s.In the study, t
22、he researchers let volunteers read, play games and watch movies on a screen for different time while measuring 40.h much light their eyes received.They found that two hours of 41.s before a bright screen at night reduced the sleep chemical levels by about 22%.Then the researchers studied the college
23、 students 42.w often used computers at night.They got the 43.s results.And researchers say that may not only cause sleeplessness, but also 44.r the risk of obesity(肥胖症), diabetes(糖尿病) and other diseases.To be on the safe side, the researchers suggest that we should use computers 45.l than before, or
24、 turn down our screens as much as possible before sleeping.【参考答案】.1.C2.D3.B4.C5.B根据句意及语境判断,此处考查动词不定式作目的状语的用法。6.C7.B8.C9.A10.A.主旨大意文章讲述了作者的儿子丹尼尔因为一次事故而不得不暂时离开热爱的冲浪运动,作者不想让他再沾水。但丹尼尔对冲浪的热爱说服了妈妈,最终成为世界上排名前25位的冲浪选手之一。1115ABCDA1620CADBA.主旨大意本文是一篇说明文。自然景色经常会成为诗歌的主题,本文以两则诗歌为例,介绍了诗人如何将自然景色及内心的情感通过诗歌表达出来。21.C
25、写作意图题。第一段为总起段落,讲述了诗人描述自然景色和表达内心情感的方式。故选C。22.B细节理解题。由“when the leaves hang trembling”可知,该句是描写树叶在大风中摇曳的场景,因此B图合适。故选B。23.D细节理解题。由“he sees the moon as a flower, smiling at us from up in the sky”可知诗人用拟人化的手法描写天上的月亮。故选D。 24.C推理判断题。由短文可知,第一首诗是描写风;第二首诗是描写夜晚,两首诗并不是描写同一个景色,故可排除;Creating images by hearing and t
26、ouching意为“通过听觉和触觉创造形象”,诗歌中风和夜晚没有提到触觉,故可排除。故选C。25.A推理判断题。作者在第一段中提出问题,随后用两首诗歌进行示例分析。可知作者是通过举例子的方式来写作的。故选A。.26.make sense to27.for a time28.action29.describing30.will punish31.In a way32.courage33.by hand34.supposed35.a large amount of.主旨大意这篇科普性说明文讲述的是:专家指出,人们在睡前应该关闭手机、平板电脑等电子产品。研究表明,美国人百分之九十以上都会在睡前使用电子产品,而这些电子产品的人造光源会减少大脑中帮助人们睡眠的化学物质的释放。另外,研究还发现,过度使用电子产品也会增加肥胖症、糖尿病等的患病风险。所以研究人员倡导大家睡前远离电子产品。36.off37.active38.kinds39.sleep40.how41.sitting42.who43.similar44.raise45.less