收藏 分享(赏)

吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx

上传人:a**** 文档编号:944114 上传时间:2025-12-19 格式:DOCX 页数:22 大小:688.82KB
下载 相关 举报
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第1页
第1页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第2页
第2页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第3页
第3页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第4页
第4页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第5页
第5页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第6页
第6页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第7页
第7页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第8页
第8页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第9页
第9页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第10页
第10页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第11页
第11页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第12页
第12页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第13页
第13页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第14页
第14页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第15页
第15页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第16页
第16页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第17页
第17页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第18页
第18页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第19页
第19页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第20页
第20页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第21页
第21页 / 共22页
吉林省通化市梅河口市第五中学2022-2023学年高一下学期7月期末英语试题.docx_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高一英 语 试 题第 卷(选择题,共95分)注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、考号填写在答题卡上并将条形码粘贴在粘贴处。2回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1

2、. What will the weather be like tomorrow?A. Colder. B. Warmer. C. Snowy.2. What does the man think of the French class?A. Its easy.B. Its difficult.C. Its interesting.3. How much money does the man have at least?A. 2 dollars.B. 3 dollars.C. 4 dollars.4. What does the woman do?A. She is a teacher.B.

3、She is an doctor.C. She is a dancer.5. What time is it now?A. 10: 25.B. 10: 30.C. 10: 45.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。 6. What does the man plan to do tomorrow?A. Go to a lecture.

4、B. Go camping.C. Read Hemingways works.7. What will the woman do tomorrow afternoon?A. Go swimming.B. Go to a lecture.C. Go camping听下面一段较长对话,回答以下小题。 8. Where does the man live now?A. He lives with his parents.B. He lives on his own.C. He lives with Linda.9. Why does Linda want to rent her apartment

5、out?A. She will graduate next month.B. She just found a new job.C. She is going abroad soon.听下面一段较长对话,回答以下小题。 10. How long has Dave been in China?A. For 2 years.B. For 2 weeks.C. For 2 months.11. Which of the following cities has Dave visited?A. Chengdu.B. Suzhou.C. Guangzhou.12. What did Dave like

6、most about Chongqing?A. The food.B. The scenery.C. The people.听下面一段较长对话,回答以下小题。 13. How did the woman book the room?A. By telephone.B. By the Internet.C. Through friends.14. When will the woman check-in?A. On Oct 17.B. On Oct 15.C. On Oct 13.15. What room did the woman finally book?A. A Standard roo

7、m.B. A Single room.C. A Sea-view room.16. How much extra money will the woman have to pay?A. 140 dollars.B. 70 dollars.C. 100 dollars.听下面一段独白,回答以下小题。 17. What can you find on the second floor?A. Foreign literature.B. Reference books.C. Magazines.18. Where can you find the works of American literatur

8、e?A. On the first floor.B. On the 3rd floor.C. On the 5th floor.19. At what level will you be able to buy a cup of coffee?A On the 3rd floor.B. On the 2nd floor.C. On the 4th floor.20. What is the maximum amount of time a student can borrow a book?A. For one month.B. For two months.C. For three mont

9、hs.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 阅读理解(共15小题; 每小题2.5分,满分37.5分)阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。AThe best kid-friendly, all-inclusive resortsTraveling with kids is no picnic, especially when you have to worry about keeping them entertained while at the hotel. Here are some of the best all-inclu

10、sive kid-friendly resorts (度假胜地) you can visit.Westgate Town Center Resort, Kissimmee, Florida Located in Kissimmee, Westgate Town Center Resorts best quality is that it is an affordable choice that is within close reach of Disney World. You dont even need to leave the resort, as it includes the Shi

11、pwreck Island Water Park thatll keep the kids busy with its many waterslides, bridges, and more. Theres also a mini-golf course, movie theater with kid-friendly movies, playgrounds, and much more. There are also eight restaurants, including an ice cream store that your kids will love.The Grove Resor

12、t & Water Park, Orlando, FloridaThe Grove Resort & Water Park is massive, meaning its packed with plenty of activities to keep the whole family entertained. The Surfari Water Park features a surf simulator (冲浪模拟器), lazy river and waterslides. The resort is also very close to Disney World.Planet Holl

13、ywood Beach Resort, Cancun, MexicoThe new Planet Hollywood Beach Resort in Cancun, Mexico is the perfect getaway for parents that want a fantastic vacation but also want their kids to stay entertained. There are swimming pools, a lazy river, mini-golf course, and Jurassic Splash Park. Theres also a

14、PH Spa & Beauty Bar.Lakeway Resort & Spa, Lakeway, TexasLakeway Resort & Spa has a beautiful view of Lake Travis, as well as water activities, pools for adults and kids alike. You can dine at the TR Restaurant & Bar or head out to Austin, which is known for its incredible food scene.21. What do West

15、gate Town Center Resort and The Grove Resort & Water Park have in common?A. They are quite expensive. B. They have a movie theater.C. They offer a mini-golf course. D. They are near Disney World.22. Which of the following would you choose if you want to go to Jurassic Splash Park?A. Lakeway Resort &

16、 Spa. B. Westgate Town Center Resort.C. The Grove Resort & Water Park. D. Planet Hollywood Beach Resort.23. What can be learned about Lakeway Resort & Spa?A. It has eight restaurants. B. It has a big indoor kids center.C. It has beautiful lake scenery. D. It is famous for its delicious food.BMy fami

17、ly has a history of diabetes (糖尿病), and I was, too, at risk of suffering from these diseases. When my doctor told me I had to do something about my weight because I was in danger of falling ill, I knew I had to take action.I did not want to become like my relatives who had to constantly worry about

18、their health and suffer the consequences of ill health. In fact, I wanted to be healthy and I wanted to stay healthy. Consequently, I began this journey of losing weight and becoming fit.It took me years to get my weight back within healthy limits, and I faced many challenges along the way. Right no

19、w, I am not saying that the journey is over since it is not. But what I can say is that, along the way, I managed to create some really good, healthy habits for myself that allow me to keep myself in good shape.I cannot describe to you the great feeling of finally being in control of my own body. Fo

20、r years, I thought it was impossible to lose weight and that I was doomed (注定的) to share my familys medical problems. When the doctor told me I should lose weight, I was not very positive about getting results. However, once they started to appear, my attitude changed.What I noticed, while I was on

21、this road of losing weight, was that the little changes I could make counted the most. It was not a crazy strict diet or exercising for hours that helped me lose weight and keep it that way. The little habits, the small things they were the ones that offered me the best way to lose the extra pounds

22、I was carrying around. These are the tips that I followed: always warm up before exercising, drink enough water and always eat breakfast. That is how I managed to lose the weight I wanted. I followed the three simple tips above, which also.-gave me some good habits!24. How did the author react after

23、 hearing the doctors advice?A. She took it seriously. B. She turned a deaf ear to it.C. She was a bit doubtful about it. D. She became worried about her disease.25. Which of the following can best describe the authors weight-changing journey?A. Costly and traditional. B. Easy and rclaxing.C. Risky a

24、nd hurtful. D. Difficult and long.26. What did the author mean by saying my attitude changed in paragraph 4?A. She began to believe in her doctor. B. She realized she should really lose weight.C. She thought she would have medical problems. D. She became hopeful about getting down to a healthy weigh

25、t.27. What did the author do to achieve her goal?A. She started small. B. She pushed her body to the limit.C. She adopted a very strict diet. D. She exercised hard for hours daily.CPeerUp is pairing up and helping out students who are looking to improve their mental health. It serves as a space for

26、students to speak anonymously (匿名地) about their mental health journeys with peer (同龄人) supporters. As a bridge between the student body and UCLA Counseling and Psychological Services, PeerUp addresses the barriers many students face in accessing mental health resources, said co-founder and third-yea

27、r psychology student Carrie Lee.Peer supporters on the site complete mental health leadership training with the Resilience In Your Student Experience Center to learn how to address emotional issues like interpersonal problems. Lee said in a 20- to 40-minute video or text conversation, a student can

28、talk to a peer who may have experienced similar struggles.PeerUp offers support in both English and Chinese to serve the campus community of international students. Lee said PeerUp is devoted to ensuring students who speak Chinese can speak anonymously in their native language whenever needed. Stude

29、nts are much more comfortable reaching out to people they know come from a similar culture, she said. I think it is really important to offer services to the different communities we have at UCLA.PeerUp co-founder and peer supporter Yutong Feng said the most rewarding part of her work was students w

30、illingness to talk with PeerUp, including the five students who connected with supporters in the first week.In terms of future growth and accessibility, Lee said the PeerUp team hopes to expand the number of languages offered, make appointments for students who cannot make it to drop-in hours and us

31、e different platforms for voice calls and messaging. She said UCLA, as the first university to do a full test run, is providing a model for other schools to launch their own PeerUp programs and ensure students are taking care of their mental health.28. Why is PeerUp considered as a bridge?A. It conn

32、ects consultants with students.B. It helps students overcome the fear of going to a psychologist.C. It is supported by students who experienced similar struggles.D. It offers students a space to improve their communication skills.29. Why does PeerUp offer support in Chinese?A. Asian students ask for

33、 that. B. Some peer supporters are from China.C. It can improve students language skills. D. Students speaking Chinese would feel more relaxed.30. What made Feng have a sense of achievement?A. Students placed great trust in PeerUp. B. Students got better after talking with PeerUp.C. Students wanted

34、to be accepted as peer supporters. D. Students rushed to PeerUp for help in the first week.31. What is a future plan of PeerUp?A. Expanding the number of peer supporters. B. Inviting students for drop-in conversations.C. Introducing more means of communication. D. Helping more schools launch PeerUp

35、programs.DRobert Frost is one of the most known and loved American poets. Almost everyone has heard at least one of his poems, maybe even three or four. You may wonder why people love his poems so much. If you want to find out, keep reading.Firstly, Frost balances the fine line between poetic rhythm

36、 and conversational rhythm. A poem written with a regular form of poetic meter (音步) sounds great, but may be hard to understand. Frost wrote with excellent poetic rhythm, but at the same time made his poems sound like ordinary conversation. Frost s poem titled A Patch of Old Snow is a good example o

37、f this.Also, Frost is not afraid to add humor to his poetry. Of course, he always keeps his form which can make him seem a bit traditional next to modernfree verse (自由诗) poets like Charles Bukowski or even William Carlos Williams. The truth is, Frost covers many aspects of being human including fun.

38、 He even makes himself the topic of the joke at times, like in his poem Dust of Snow.He also shows us beauty. Experiencing beauty is something that makes us human. Its an important part of human nature. It makes life better! Frost is great at sharing the beauty of the world around him with us throug

39、h his poetry. Birches is a popular Frost poem that really shows us the beauty that Frost sees in birch trees. Even just the first few lines of the poem present us with amazing imagery.Last but not least, he is full of wisdom. Knowing how to get through life, being able to accept mystery, understandi

40、ng the ways of the world, Frost is like a wise old man sharing his wisdom in a fun, beautiful, and conversational way. In his poem A Time to Talk, Frost stresses the importance of taking a break from the days work to have a conversation with a friend.32. What is mentioned as a feature of Robert Fros

41、ts poems?A. They are easy to understand. B. They center on peoples daily life.C. They are made up of conversations. D. They have an irregular form of poetic meter.33. Which poem shows how Robert Frost made fun of himself?A. A Patch of Old Snow. B. A Time to Talk. C. Dust of Snow D. Birches.34. What

42、can readers most probably learn from Birches?A. Human nature. B. The beauty of nature. C. A wise way of living. D. Friendship in daily work.35. What is the text mainly about?A. Some features of classic poems.B. Some important poems of Robert Frost.C. Ways to write poems as great poets did.D. Reasons

43、 why Robert Frosts poems are popular.第二节(共5小题; 每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Online learning has become the new normal during the COVID-19 pandemic (流行病), and all students, right from kindergarten to post-graduate level, have to fix their eyes on mobile phones or PADs to

44、attend online classes, which is impacting their physical as well as mental health. _36_ Here are a few tips for students to manage mental stress during online learning:Proper use of breaks: Usually, a 10-minute break is provided. _37_ This relaxes the eyes which are tired due to continuous screen ti

45、me.Define a space as a classroom: There should be a specified space designed as a classroom / online learning place. The online class should not happen on the bed, in a lying position or with a blanket. It only causes sleep and leads to unhealthy learning.Structured regularity: _38_ So, do the daily

46、 cleaning work before attending the online class, which makes you more active and responsible.Social connectivity: The lack of social connectivity can cause mental stress and depression. Make sure you meet or at least talk to someone every day. _39_ Learning can only happen when a mind is fresh.Exer

47、cise, exercise, exercise: _40_ It strengthens the body and relaxes the brain. Students have to be motivated to get involved in some kind of exercises or yoga.Sleep routines: Screen time should be avoided especially during bedtime as it causes sleep disturbances. Lack of good quality sleep causes men

48、tal and physical stress.A. Exercise is the key to a healthy body and mind.B. This clears mental disturbances and eases anxiety.C. Mental stress builds up when there is a mess all around.D. Students spend most of this time switching to online entertainment.E. Education institutions are using the best

49、 of technology to adapt to the situation.F. These breaks should be used for physical activities or talking to family members.G. Therefore, issues of social distancing and lack of physical activities need to be addressed.第二部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项

50、。The first day of high school can be difficult for many kids. But for Caleb Wrenn, it seemed more _1_. The 14-year-old texted his big sister on the first day at Reidsville Senior High School about all the things that had gone _2_ .I sat alone at lunch and got _3_ three times, he told his sister Leal

51、 Edwards, a student at Appalachian State University. Wrenn said no one would be his _4_ because hes short.Edwards posted a screenshoi (截屏) of the _5_, along with a photo of her little brother, on Twitter. Retweet to let my baby brother know that he is cool before I have to pull up to his school, she

52、 wrote.Little did she know, the post about her little brother would go viral (疯传), and Wrenn s problem would be _6_ . The next day, the tweet had been _7_ thousands of times, and a senior student at the North Carolina school _8_ to Edwards. Ill sit with him today at lunch break, Timothy Thaxton wrot

53、e.Then Edwards saw a photo that _9_ her heart her brother sat at a school lunch table, surrounded (包围) by upperclassmen.They simply saw my tweet and wanted to make a _10_, Edwards told CBS News. They _11_ him with a whole group of boys and now he has people to sit with at lunch.Edwards said one of t

54、he students just happened to _12_ her viral tweet. I never thought it would get so much _13_ , Edwards said. The lunchroom kindness wasnt just a one-time thing - according to his sister, Wrenn has a(n) _14_ group of friends. Now they all have my mothers phone number and we re all one big _15_ , she

55、told CBS News. It really brought our community together.41. A. important B. natural C. difficult D. interesting42. A. back B. smoothly C. wrong D. together43. A. ready B. lost C. sick D. excited44. A. classmate B. baby C. parent D. friend45. A. text B. page C. website D. video46. A. caused B. create

56、d C. solved D. discovered47. A. rewritten B. researched C. re-counted D. re-shared48. A. told B. replied C. listened D. explained49. A. broke B. opened C. followed D. warmed50. A. promise B. decision C. chance D. difference51. A. praised B. surprised C. caught D. welcomed52. A. see B. finish C. make

57、 D. lock53. A. use B. money C. hate D. attention54. A. old B. common C. newfound D. similar55. A. team B. family C. mistake D. joke第 卷(非选择题,共55分)第二节 语法填空(共10小题; 每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Some deer in Minnesota rely on a team of bats to cat up biting flies _56_ typically trouble t

58、hem. Researchers observed this _57_ (previous) unknown symbiotic (共生的) relationship between white-tailed deer and an unidentified bat species at the Cedar Creek Ecosystem Science Reserve.These bats appear _58_ (attract) by all the flies around the deer, says study leader Meredith Palmer. Symbiotic r

59、elationships between mammals (哺乳动物) and birds are better known, she says, but _59_ is very rare for mammals to help each other like this.This bat-deer _60_ (associate) is a positive interaction that benefits at least one, perhaps even both _61_ (partner). Bats may save search time and energy by _62_

60、 (feed) on the flies, and this feeding could bring the deer much needed relief in the summer months. The study _63_ (publish) in March in Ethology.Craig Willis, a biology professor at the University of Winnipeg in Manitoba, says, If the bats are reducing biting insects for deer, maybe they can also

61、do the same for humans.Ecological research seldom _64_ (focus) on the positive ways in which animals help one another, Palmer notes. _65_ it comes to beneficial symbiotic relationships, she says, theres just a big gap out there.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分) 假定你是小明,你所在的东华社区有人不文明遛狗,请你针对此现象写一份文明遛狗的倡议书,内

62、容包括:1. 提出倡议;2. 不文明养狗的弊端;3. 如何文明遛狗。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。参考词汇:狗绳leash 文明的civilized 便便shit_第二节 读后续写(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Adam, Nick, and Tom were best friends. Five years after their graduation from college, Nick called Adam and Tom, inviting them to celebrate his

63、 birthday on his personal yacht (游艇). They got very excited.It was a bright and sunny summer day. As Nick was studying the safety measures of the sea journey, he saw Adam and Tom coming towards his yacht. With huge hugs and smiles on every face, the three greeted each other in their usual way. “Than

64、k you boys for coming and making my birthday even more special,” said Nick.“But before getting started, hope you both know there is a danger zone at a particular point on this sea,” warned Adam.“Dont worry. I will stay away from it. Now let the party begin!” Nick responded, starting to turn the stee

65、ring wheel (方向盘) of the yacht.Treating the friends on the beautiful white yacht sailing on the blue water was a perfect idea. They were having a wonderful time, talking, eating and joking. How time flew! It started getting dark.“Hey guys! Its time to go back,” Tom shouted.“Mr. Sailor, turn your ship

66、s wheel and take us back home,” said Adam.Little did they know they were going to encounter life-threatening challenges ahead. Unknowingly, Nick crossed the danger zone Adam had mentioned earlier. When realizing this, Nick decided to make a turn immediately. Unfortunately, a strange noise came from

67、the engine and then the yacht stopped. Expert at mending machines, Adam offered to examine the engine and asked Nick to fetch the tool box. Nick was hurrying to get it when he slipped, falling into the sea water.“Nick!” Tom and Adam screamed.Panicked, Nick started shouting for help. Tom rushed insid

68、e the yacht to get a life jacket to rescue Nick, but didnt find one. Instead, he found a long rope and out he rushed with it.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Just then Adam shouted on top of his voice, “Nick! Look, theres a shark behind you!”_What they had to do was restart the yacht._听力1-5 AB

69、CBA 6-10 ACBCC 11-15 BABCC 16-20 ACCAAA篇主题语境:人与社会社会本文是应用文。文章介绍了四处适合一家人出行的度假胜地。21.D。细节理解题。根据Westgate Town Center Resort中的Located in Kissimmee, Westgate Town Center Resorts best quality is that it is an affordable choice that is within close reach of Disney World及The Grove Resort & Water Park中的The res

70、ort is also very close to Disney World可知,这两个地方都离迪士尼乐园很近。22.D。细节理解题。根据Planet Hollywood Beach Resort中的Jurassic Splash Park可知,在这个度假村你可以去Jurassic Splash Park。23.C。细节理解题。根据Lakeway Resort & Spa中的Lakeway Resort & Spa has a beautiful view of Lake Travis可知,在这里你能欣赏到美丽的湖景。【补充解释】 be no picnic (Para 1): to be di

71、fficult and cause a lot of problems可不容易;不是好玩的B篇主题语境:人与自我生活本文是夹叙夹议文。作者有糖尿病家族史,为了远离这些家族疾病,作者决定听取医生的建议通过减肥来保持健康。24.A。细节理解题。根据第一段中的When my doctor told me I had to do something about my weight because I was in danger of falling ill, I knew I had to take action可知,作者认真听取了医生的建议并决定采取行动。25.D。推理判断题。根据第三段中的It t

72、ook me years to get my weight back within healthy limits, and I faced many challenges along the way可知,作者的减肥之旅漫长而艰辛。26.D。推理判断题。根据第四段中的When the doctor told me I should lose weight, I was not very positive about getting results. However, once they started to appear, my attitude changed可知,开始作者并不认为自己能够减肥

73、成功,但是在看到自己的体重确实在下降时她的态度开始转变,说明此时她看到了希望,认为自己有能力让体重达到健康标准。27.A。细节理解题。根据最后一段中的What I noticed, while I was on this road of losing weight, was that the little changes I could make counted the most及The little habits, the small things . always warm up before exercising, drink enough water and always eat br

74、eakfast可知,作者是通过从生活中的小事做起,一步一步慢慢减肥的,同时她还养成了良好的习惯。C篇主题语境:人与自我生活与学习本文是新闻报道。文章介绍了加州大学洛杉矶分校学生组织的精神健康互助组织。28.B。推理判断题。根据第一段中的PeerUp addresses the barriers many students face in accessing mental health resources可知,很多学生求助于传统心理咨询时都会存在一定的心理障碍,而PeerUp提供了一个同龄人之间沟通的空间,可以帮助学生战胜面对专业咨询时的恐惧心理。29.D。细节理解题。根据第二段中的PeerUp

75、 is devoted to ensuring students who speak Chinese can speak anonymously . whenever needed和Students are much more comfortable . 可知,PeerUp提供汉语咨询是考虑到以汉语为母语的学生的需求,他们与来自同一群体或者同一文化的人沟通会更放松、更舒服。30.A。推理判断题。根据第三段中的the most rewarding part of her work was students willingness to talk with PeerUp . 可知,Feng很高兴看

76、到学生们愿意来PeerUp进行沟通,而这正是基于对PeerUp的信任。31.C。细节理解题。根据最后一段中的PeerUp team hopes to . for voice calls and messaging可知,PeerUp将来的规划包含拓展语音通话和信息对话的平台,进行多渠道沟通。D篇主题语境:人与社会文学本文是议论文。文章主要讲述了罗伯特弗罗斯特的诗为什么如此受大众喜欢的原因。32.A。细节理解题。根据第二段中的Frost wrote with excellent poetic rhythm, but at the same time made his poems sound lik

77、e ordinary conversation可知,罗伯特弗罗斯特的诗通俗易懂。33.C。细节理解题。根据第三段中的He even makes himself the topic of the joke at times, like in his poem Dust of Snow可知,在雪尘这首诗中读者可以看到罗伯特弗罗斯特自嘲的痕迹。34.B。细节理解题。根据第四段中的Birches is a popular Frost poem that really shows us the beauty . amazing imagery可知,从白桦树这首诗中读者可以体会到自然之美。35.D。主旨大

78、意题。根据第一段中的You may wonder why people love his poems so much. If you want to find out, keep reading及每段的第一句话可知,该文主要讲述了罗伯特弗罗斯特的诗为什么受大众喜欢的原因。第二节主题语境:人与自我学习本文是说明文。文章介绍了如何减少网络学习带来的焦虑感。36.G。设空处总结上文,引出下文,起承上启下的作用。上文讲述网络学习对学生造成的不良影响,设空处应当说明这些问题亟待解决,以引出下文, G项符合此处语境。37.F。设空处承接上文。上文说明通常有十分钟的休息时间,紧接着应该阐述这些时间的合理利用

79、,才能达到下文提到的效果。F项中的breaks和上文中的break构成原词复现。38.C。由小标题Structured regularity可知,设空处的内容与整洁有序有关。C项中的mess与下文中的cleaning work相呼应。39.B。设空处和上文之间为因果关系。上文介绍了具体方法,设空处表明这样做的原因。且B项中的clears mental disturbances和eases anxiety分别与上文中的mental stress和depression相呼应。40.A。由小标题Exercise, exercise, exercise可知,本段主要讲锻炼对于缓解上网课带来的压力/焦虑

80、感的作用。A项中的Exercise与小标题构成原词复现,表达运动对于身心健康的重要性。语言知识运用本文是记叙文。被同学孤立的高中新生Caleb Wrenn得到了一群高年级学生的帮助。41.C。由上文中的The first day of high school can be difficult for many kids以及下文介绍Wrenn的第一天高中生活的遭遇可知,他的高中第一天似乎更“艰难(difficult)”。42.C。由下文中的I sat alone at lunch和Wrenn said no one would be his . because hes short可知,Wrenn

81、觉得自己的第一天高中生活很糟糕,于是发短信跟姐姐说所有的事情都出了问题。go wrong 出问题。43.B。44. D。由上文中的alone可知,没有人愿意成为Wrenn的“朋友(friend)”,他孤独地一个人吃午饭,这种状况让他茫然无措。lost(不知所措)符合语境。45.A。上文中的The 14-year-old texted是本空提示。46.C。由下文介绍Wrenn得到高年级学生的帮助可知,他在上学第一天遭遇的问题得到了“解决(solved)”。47.D。由上文中的go viral可知,Edwards的这条关于她弟弟遭遇的推文被“重复分享了(re-shared)”上千次。48.B。下文

82、中Timothy Thaxton写的话Ill sit with him today at lunch break是他对Edwards所发推文的“回复(replied)”。49.D。由下文中的surrounded by upperclassmen和now he has people to sit with可知,那条关于孤独的Wrenn的推文疯传开来,后来Edwards看到了一张弟弟坐在学校午餐桌旁、被不少高年级学生围绕的照片,这“温暖了(warmed)”她的心。50.D。那些高年级学生只是看到了Edwards的推文,想要做出改变。make a difference 有影响,起作用。51.B。一群

83、陌生男孩的出现自然是让Wrenn感到“意外(surprised)”。52.A。那群陌生男孩中的一位只是刚好“看到(see)”被疯传的Edwards的推文。53.D。由上文中的the tweet had been . thousands of times可知,Edwards的推文得到了很多“关注(attention)”。54.C。55. B。由上文内容及两空之间的they all have my mothers phone number和下文中的It really brought our community together可知,Wrenn有了一群“新结交的(newfound)”朋友,他们和Wr

84、enn的家人关系密切,好似来自一个大“家庭(family)”。56.that / which。考查关系词。设空处引导限制性定语从句修饰flies,且在从句中作主语,故填that / which。57.previously。考查副词。设空处修饰形容词unknown,故填副词previously。58.to be attracted。考查动词不定式作宾语的用法。appear 后常跟to do sth,且根据by可知,bats与attract之间是逻辑上的被动关系,故填to be attracted。59.it。考查it的用法。设空处作形式主语,真正的主语是后面的不定式短语,故填it。 60.ass

85、ociation。考查名词。设空处作主语,且意为“联系”,故填association。61.partners。考查名词复数。both后可跟可数名词的复数形式,故填partners。 62.feeding。考查动词-ing形式作宾语的用法。设空处作介词by的宾语,且Bats与feed on之间是逻辑上的主谓关系,故填feeding。 63.was published。考查一般过去时被动语态。根据in March可知应用一般过去时,且study与publish之间是被动关系,故填was published。 64.focuses。考查主谓一致。此处描述的是一般情况,且设空处所在句的主语是Ecolo

86、gical research,谓语需用第三人称单数形式,故填focuses。65.When。考查固定搭配。When it comes to sth是固定搭配,在此意为“当涉及某事时”。解析】本篇书面表达属于应用文,要求考生针对社区有人不文明遛狗的现象写一份文明遛狗的倡议书。第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 提出倡议;2. 介绍不文明养狗的弊端;3. 如何文明遛狗。第二步:列提纲 (重点词组)walk dogs; in uncivilized manners; such as

87、; bark at sb.; be supposed to do sth.; obey the rules of doing sth.; pick up第三步:连词成句1. Recently, some dog owners walk their dogs in uncivilized manners, such as walking dogs without leashes and letting dogs bark at people randomly.2. Not only is the environment of our community worsening, but it har

88、ms the harmonious relationships among neighbors.3. Changing this situation requires considerable effort of dog owners.4. They are supposed to obey the rules of walking dogs, including preparing a leash whenever they go, picking up the shit and training dogs to behave themselves.5. Hoping to see a cl

89、ean and harmonious community.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1. 表并列补充关系:not onlybut, and2. 表因果关系:consequently连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【答案】Just then Adam shouted on top of his voice, “Nick! Look, theres a shark behind you!” Turning his head, Nick was shocked to find a black fig

90、ure approaching him. Helpless and frightened, Nick swam towards the yacht like crazy. Tom quickly threw the rope down at Nick, who succeeded in grasping it. With all their strength, Tom and Adam pulled Nick up from the water before the shark could swallow him. But the hungry animal didnt give up, sw

91、imming around the yacht for its dinner. Terrified as the three guys were, they knew they must do something to escape from the danger.What they had to do was restart the yacht. Though wet through, Nick fetched the tool box in no time. With the tools Adam carefully examined the engine, found out the e

92、xact cause of its failure and managed to get the engine working. Its wonderful sound had everyone on board burst into cheers. With Nick turning the steering wheel, the yacht left the danger zone at full speed, leaving the lonely shark far behind. The young guys waved happily at it, heading straight

93、back.【解析】这是一篇读后续写作文。通过阅读所给文章可知,文章主要讲述了亚当、尼克和汤姆是最好的朋友。尼克大学毕业五年后,他打电话给亚当和汤姆,邀请他们在他的私人游艇上庆祝他的生日。他们非常兴奋。结果他们不知不觉来到了海上的危险区域,引擎发出一种奇怪的声音,游艇停了下来。亚当是修理机器的专家,他主动提出检查引擎,并让尼克去取工具箱。尼克正急急忙忙去拿,突然滑倒,掉进了海水里。尼克惊慌失措,开始大喊救命。汤姆冲进游艇去拿救生衣去救尼克,但是没有找到。相反,他找到了一根长长的绳子,带着它冲了出去。续写部分分为两段,第一段开头是:就在这时,亚当大声喊道:“尼克!看,你后面有条鲨鱼!”所以后文应该

94、是讲述尼克遭遇鲨鱼后的反应,以及如何在汤姆和亚当的帮助下脱险的过程;第二段开头是:他们要做的就是重新启动游艇。本段应该写亚当找出了故障原因,让发动机转动起来了,他们最后安全离开了。续写时要求使用5个以上短文中标有下划线的关键词语增加了写作难度,我们要熟悉所给划线词语,恰当的时候加以运用。最后还要注意所续写短文的词数应为150左右;续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。按要求完成写作任务。本文描写详略得当,使用了高级词汇和高级句子。如:approach, succeed in, at full speed等高级词汇;Tom quickly threw the rope down at Nick, who succeeded in grasping it.运用了非限制性定语从句;Terrified as the three guys were, they knew they must do something to escape from the danger.运用了让步状语从句等高级句式。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1