1、(答题时间:20分钟)一、单项选择1. The atmosphere is as much a part of the earth as _ its soil and water of its lakes, rivers and oceans. A. has B. do C. is D. are2. Several department stores, including the one we usually go to, _ sidewalk sales this week.Lets go and have a look.A. is having B. are havingC. has D.
2、 have had3. Butter and bread _ their daily food, but the bread and the butter _ up now.A. is; is eatenB. are; have been eatenC. are; are eatenD. is; have been eaten4. An average of 200 letters a week _ received by the newspapers offer. Such _ the case with us at present.A. are; is B. has been; has b
3、een C. have been; is D. is; are5. Britain _ many other industrialized countries, _ major changes over the last 100 years. A. together with; have experienced B. as well as; have experiencedC. in common with; has experiencedD. instead of; has experienced二、用所给动词的适当形式填空1. Barbara is easy to recognize as
4、 shes the only one of the women who _ (wear) evening dress.2. Not only I but also Jane and Mary _ (be) tired of having one examination after another.3. Nodding head _ (mean) agreement.4. The Times _ (publish) in the United States, which _ (be) one of the most developed countries in the world.5. My b
5、rother is one of the students who _ (choose) to join the force.6. This is because two thirds of the earths surface _(be) made up of vast oceans.7. A great number of students in this school _ (be) League members.8. The total number of the population in China _ (be) about 1, 320 million.9. Between the
6、 two rows of trees _ (stand) the teaching building.10. Mary, as well as her sisters, _ (study) Chinese in China now.三、阅读理解Michelle Obama has launched her campaign against childhood obesity in the US,saying that it is a problem that concerns her both as the first lady and as a mother.Mrs. Obama said
7、that the campaign was designed to encourage people to live healthier lives,but_admitted_that_she_herself_was_not_immune_to_the_temptations_of_junk_food.“I love burgers and fries. And I love ice cream and cake. And so do most kids,” she said. But,she added,“Were not talking about a lifestyle that exc
8、ludes all that.”“The question is how we help people balance their diet so that theyre not facing lifethreatening,preventable illnesses,but theyre enjoying their food,theyre eating their vegetables,theyre doing their running,walking and playing,and they still have time to get a good,fun meal every on
9、ce in a while.”One in three American children are overweight or obese,putting them at the higher risk of developing diabetes(糖尿病),high blood pressure,high cholesterol(胆固醇) and other illnesses.Billions of dollars are spent every year treating obesityrelated conditions.“None of us wants this future fo
10、r our kids.” Mrs. Obama said at the White House.“We have to act,so lets move.”Her campaign has four parts:helping parents make better food choices,serving healthier food in school vending machines(自动售货机) and lunch menus,making healthy food more available and affordable,and encouraging children to ex
11、ercise more.The campaign,which Mrs. Obama starts,is aimed at solving the childhood obesity problem in a generation,so that children born today can reach adulthood at a healthy weight.“This isnt like a disease where were still waiting for the cure to be discovered. We know the cure for this.” she sai
12、d at the opening ceremony.President Barack Obama praised his wife for solving what he called one of “the most urgent health issues facing the country”. “This has enormous promise in improving the health of our children,in giving support to parents to make the kinds of healthy choices that are often
13、very difficult.” he said.1. The best title of the passage would be “_”. A. The first lady begins to fight against childhood obesityB. The most urgent health issues facing the countryC. The Obamas care about the health of fat childrenD. The first lady cant resist the temptations of junk food2. Why di
14、d Michelle Obama launch the campaign?A. To fight against adulthood obesity.B. To help children to eat less junk food.C. To encourage Americans to live more healthily.D. To call on people to exercise more after work.3. What does the underlined part in Paragraph 2 mean?A. She is addicted to buying jun
15、k food.B. She is also fond of junk food sometimes.C. Many people are able to resist junk food.D. Her immune system was not strong enough.4. What do we know about Americans?A. They all enjoy junk food.B. They dont eat their vegetables.C. They have some time for exercise.D. Many have obesityrelated il
16、lnesses.5. Which of the following statements is TRUE?A. People dont know the cure for obesity.B. President Barack Obama supports his wife.C. The campaign has solved the problem.D. Obesity is the most urgent problem facing America.一、1. D as后引导的句子主语为“its soil and water of its lakes, rivers and oceans”
17、,故须用复数,又因as前的句子用的是动词is,可以推出应用一般现在时。2. B including the one we usually go to 是插入语,句子真正的主语为several department stores, 故动词应用复数形式,且对话时态为一般现在时。3. D 句子前半句将butter and bread 看作一个整体,意为“黄油面包”,故第1空用is;后半句由于bread与butter前均加了定冠词the,故应看作两个个体,且由后文up now的提示,应用现在完成时。4. A 第1句的主语为an average of 200 letters,故谓语动词用复数形式;第2句
18、中such指代的是每周平均收到200封信这个事实,故谓语动词应用单数形式。且文中时态并没有过去式作为参照,故应用一般现在时。5. C in common with“和一样”,与其后的名词是插入语,真正的主语为Britain, 故其后的谓语动词应用单数形式。together with与as well as虽意义也符合,但和in common with一样,也只能作插入语,所以其后的谓语动词也应用单数形式,故排除A、B两项,D项instead of 与题意不符。二、1. wears2. are3. means4. is published; is 5. have been chosen6. is7
19、. are8. is9. stands 10. is studying三、1. A标题归纳题。根据第一段的第一句可知:美国第一夫人米歇尔奥巴马在全国范围内发起了一项抵制儿童肥胖的运动。这就是全文的主题句,表明了本文的主要内容。因此最佳答案为A。2. C细节理解题。根据第二段中的“Mrs.Obama said.”可知,她发起这场运动旨在鼓励人们选择更为健康的生活方式。3. B细节理解题。根据文中的划线部分可知,第一夫人米歇尔承认,自己有时也抵挡不住垃圾食品的诱惑。可见,她有时也喜欢吃垃圾食品。4. D推理判断题。根据第六段可知,美国每年用于治疗与肥胖相关疾病的费用高达数十亿美元。可见,很多美国人患有与肥胖相关的疾病。5. B推理判断题。根据倒数第二段的内容可知,美国总统贝拉克奥巴马对妻子为儿童肥胖问题作出的努力大加赞扬,他称米歇尔应对的是“美国目前面临的最为紧迫的健康问题之一”。因此B项的陈述与文章的意思相符。