收藏 分享(赏)

专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx

上传人:a**** 文档编号:827129 上传时间:2025-12-15 格式:DOCX 页数:43 大小:898.82KB
下载 相关 举报
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第1页
第1页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第2页
第2页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第3页
第3页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第4页
第4页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第5页
第5页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第6页
第6页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第7页
第7页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第8页
第8页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第9页
第9页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第10页
第10页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第11页
第11页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第12页
第12页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第13页
第13页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第14页
第14页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第15页
第15页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第16页
第16页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第17页
第17页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第18页
第18页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第19页
第19页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第20页
第20页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第21页
第21页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第22页
第22页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第23页
第23页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第24页
第24页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第25页
第25页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第26页
第26页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第27页
第27页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第28页
第28页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第29页
第29页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第30页
第30页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第31页
第31页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第32页
第32页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第33页
第33页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第34页
第34页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第35页
第35页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第36页
第36页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第37页
第37页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第38页
第38页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第39页
第39页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第40页
第40页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第41页
第41页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第42页
第42页 / 共43页
专题01阅读理解之细节理解题(练习)(解析版).docx_第43页
第43页 / 共43页
亲,该文档总共43页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 专题01 阅读理解之细节理解题目 录 细节理解题 -1一、(最新模拟)阅读理解之细节理解-直接信息题-2二、(最新模拟题)阅读理解之细节理解-间接信息题-10三、(最新模拟题)阅读理解之细节理解-数字计算题-13四、(高考真题)阅读理解之细节理解-20 01 阅读理解之细节理解题最新模拟演练一、阅读理解之细节理解-直接信息题1.(2024浙江省嘉兴市高三一模)Going away for your mini break? Bring these long weekend essentials to make the most of the leave.ECCO Offroad Athleti

2、c Sandals, 59.38Whether youre off on a city break or exploring beaches, chances are youre getting your steps in this holiday, which will be hard going on your feet. These ECCO sandals are specially designed and most comfortable when hiking, with an EVA footbed and ECCOFLUIDFORM design offering extra

3、 cushioning (减震) and flexibility.Kindle(2022 release), 84.99Every travelling bookworms best friend is now smaller and lighter, at just six inches screen width. With 16GB storage, you can download thousands of books to keep you busy on any long holiday journeys, and the battery life now lasts up to s

4、ix weeks on one single charge, but may vary depending on use.PowerAdd Portable(便携式的)Charger Power Bank, 15.99Portable chargers have gained popularity recently, but this one is genuinely pocket-sized without any loss of the charging power. The power bank itself can be fully charged within a speedy tw

5、o hours, and delivers roughly two charges for an iPhone 15. At10.5cm length, and 99g weight, you can easily slip this into your bag without feeling weighed down.Lixada Sling Chest Bang, 29.99Give yourself some extra pence of mind with this anti-theft crossbody bag, which helps you keep your valuable

6、s secure and within easy reach. The chest bag has an extreme slim design at less than half an inc h thick, which makes it lightweight and easy to fit under your clothes.1What is an advantage of ECCO Offroad Athletic Sandals?AReasonable price.BLight weight.CGreat comfort.DMaximum security.2Which prod

7、uct best suits people with low battery anxiety?AECCO Offroad Attletic Sandals.BKindle(2022 release).CPowerAdd Portable Charger Power Bank.DLixada Sling Chest Bag.3Who will be more interested in the text?AHoliday makers.BBag lovers.CNature explorers.DElectronics enthusiasts.【答案】1C 2C 3A【解析】本文是一篇应用文。文

8、章介绍了几个周末度假必备用品。1细节理解题。根据“ECCO Offroad Athletic Sandals, 59.38”部分的句子“Whether youre off on a city break or exploring beaches, chances are youre getting your steps in this holiday, which will be hard going on your feet. These ECCO sandals are specially designed and most comfortable when hiking, with an

9、 EVA footbed and ECCOFLUIDFORM design offering extra cushioning (减震) and flexibility.(无论你是去城市度假还是去海滩探险,你都有可能在这个假期里迈开脚步,这对你的脚来说是很困难的。这些ECCO凉鞋是特别设计的,徒步旅行时最舒适,EVA鞋垫和ECCOFLUIDFORM设计提供额外的缓冲和灵活性。)”可知,ECCO Offroad Athletic Sandals的优点是它的舒适性。故选C项。2细节理解题。根据“PowerAdd Portable(便携式的)Charger Power Bank, 15.99”部分的

10、介绍“Portable chargers have gained popularity recently, but this one is genuinely pocket-sized without any loss of the charging power. The power bank itself can be fully charged within a speedy two hours, and delivers roughly two charges for an iPhone 15. At10.5cm length, and 99g weight, you can easil

11、y slip this into your bag without feeling weighed down.(便携式充电器最近很流行,但这款是真正的口袋大小,不会损失任何充电功率。充电宝本身可以在两小时内充满电,为iPhone 15充电大约两次。它长10.5厘米,重99克,你可以轻松地把它塞进包里,而不会感到沉重。)”可知,PowerAdd Portable Charger Power Bank适合那些对低电量焦虑的人。故选C项。3推理判断题。根据文章内容,特别是第一句话“Going away for your mini break? Bring these long weekend ess

12、entials to make the most of the leave.(出去度个小假?带上这些长周末必备用品,充分利用假期。)”可知,外出度假的人会对这篇文章感兴趣。故选A项。2.(2024湖南省湘东九校第一次联考试题一模)Favourable Christmas Stays in LondonIn recent years, the UK has formed an increasingly strong Christmas market scene. Below we have highlighted one of the biggest Christmas markets, Wow

13、cher. Pricing Wowcher is giving a 99 overnight London hotel stay for Christmas for two people at the four-star Crown Hotel near Notting Hill. Visitors can also upgrade their stay: a two-night break for two with breakfast starts from 205, and a three-night stay for two with a two-course dinner starts

14、 from 295. Every extra bed costs 20% of the total. Available activities Visitors can obtain a fantastic trip in the dynamic West End and feel the festive atmosphere in world-famous shopping destinations such as Oxford Street. While London is famous for upscale department stores like Harrods and Self

15、ridges. during the festive season, seasonal stands arise at prosperous Christmas markets selling local conventional goods for truly unique Christmas gifts. You can also catch the Christmas lights show in Regent Street or listen to the carol (圣诞颂歌) singers at St Martin-in-the-Fields. Booking Choose y

16、our dates and fill in your private information, like driving licences, passports and so forth for your later hotel registration. One 99 voucher (优惠券) is valid for only two people. Purchase your voucher and complete the deal. Wait to reccive a code to your email account which you need to input online

17、 later to confirm your booking. This incredible deal can be used on selected dates between December 24 and 30, 2023, although it only is available to purchase on the Wowcher website until December 15. Besides, the dinner option is available on the first night only.1How much should a couple pay for a

18、 3-night stay with their 7-year-old son?A354.B304.C295.D236.2Which activity can visitors enjoy in Regent Street?ALearning seasoning skills.BAdmiring charming lights.CAppreciating Christmas carols.DPurchasing local traditional goods.3Which of the following is TRUE about booking a stay?AIf your deal i

19、nvolves a dinner, it is only available on Christmas.BAdding basic personal information is an essential for later check-in.CReceiving a code to your email account means the success of the booking.DYou can purchase the voucher on the Wowcher website on Christmas eve.【答案】1A 2B 3B【解析】本文是一篇应用文,主要介绍的是伦敦一家

20、酒店的圣诞住宿优惠。1细节理解题。根据Pricing部分的“a three-night stay for two with a two-course dinner starts from 295. Every extra bed costs 20% of the total.(两人住三晚(含两道菜晚餐)起价295英镑。每增加一张床要付总价的20%)”可知,一对夫妇带着他们7岁的儿子住3晚要付的钱是295+295*20%=354,故选A。2细节理解题。根据Available activities部分的“You can also catch the Christmas lights show in

21、 Regent Street or listen to the carol (圣诞颂歌) singers at St Martin-in-the-Fields.(你也可以在Regent Street观看圣诞彩灯表演,或者在St Martin-in-the-Fields听颂歌)”可知,游客可以在Regent Street欣赏迷人的灯光。故选B。3细节理解题。根据Booking部分“Choose your dates and fill in your private information, like driving licences, passports and so forth for you

22、r later hotel registration.(选择您的日期并填写您的私人信息,如驾驶执照,护照等,以便您稍后登记酒店)”可知,预定时添加基本的个人信息对于以后的登记入住是必要的。故选B。3.(2024辽宁省东北育才科学高中部高三上学期第三次模拟)The Hong Kong Ocean Park is a famous marine museum. Located between Aberdeen and Repulse Bay, the park sponsored by the Hong Kong Derby dates back to 1969. In 1987, the par

23、k was changed from a joint organization into an independent legal organization for Hong Kong governors to appoint board members.The park is divided into two parts: the lowland section and the headland section, and a cable car system links the two parts. The lowland section is the on-water amusement

24、park, which is the first on-water amusement center in Asia; the headland section includes the aquarium (水族馆), the hall of sea waves, the marine theater and the paradise of various birds, and is the main part of the park.The aquarium is one of the largest in the world, with a water body of 22 meters

25、wide, 38 meters long and 7 meters deep. It has four layers, and visitors can view the ocean creatures on the passages surrounding it.The hall of sea waves is a huge water pool, and is 152 meters wide, 122 meters long and 2.7 meters deep. There are various kinds of man-made seacoasts suitable for liv

26、ing of different sea creatures.The marine theater is located in the middle on top of a mountain and can hold 4,000 people. In the center, there is a huge pool with sharks and sea lions and dolphins performing in it.The paradise of various birds has a unique design and is a huge net made of stainless

27、 steel wires supported by five columns. It covers an area of 2,500 square meters in four sections, namely the birds living on the ground, the birds living in forests, the birds living in jungles and the birds living in water.1What can we learn from the text?AThe lowland section is the main part of t

28、he park.BThe audience can enjoy some marine animals dishes there.CThe park owns the first on-water amusement center in the world.DThe park has a history of more than fifty years.2What do we know about the aquarium?AIt has the largest water body in the world.BIt belongs to the headland section.CVisit

29、ors can see the rarest ocean creatures there.DVisitors can enjoy dancing performances there.3Where could this kind of text be probably read?AA biology journal.BA tourism website.CA history book.DA science magazine.【答案】1D 2B 3B【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了香港海洋公园,包括其历史、地理位置、组成和各个部分的特点。1细节理解题。根据第一段中“Located bet

30、ween Aberdeen and Repulse Bay, the park sponsored by the Hong Kong Derby dates back to 1969.(位于香港仔和浅水湾之间,由香港打吡赞助的这一公园可以追溯到1969年。)”可知,该公园建于1969年,距今(2023年)已经有五十多年的历史了。故选D项。2细节理解题。根据第二段中“the headland section includes the aquarium (水族馆), the hall of sea waves, the marine theater and the paradise of vari

31、ous birds, and is the main part of the park.(海岬部分包括水族馆、海浪厅、海洋剧场和各种鸟类的天堂,是公园的主要部分。)”可知,水族馆属于海岬部分。故选B项。3推理判断题。通读全文,结合第一段中“The Hong Kong Ocean Park is a famous marine museum. Located between Aberdeen and Repulse Bay, the park sponsored by the Hong Kong Derby dates back to 1969.(香港海洋公园是著名的海洋博物馆。位于香港仔和浅水

32、湾之间,由香港打吡赞助的这一公园可以追溯到1969年。)”可知,文章主要介绍了香港海洋公园。由此推知,本文可能出自一个旅游网站。故选B项。4.(2024四川省泸州市高三上学期第一次教学质量诊断)When you have a chance to travel in Macao, there are 4 things that you cant miss.Macao Tower AJ HackettThe Macao Tower, 338 meters tall, is the worlds 10th highest tower, with lots of activities, such as

33、 viewing, eating and entertainment. The best part of the activities is the bungee jump. Raise your arms and off you go!If you are not daring enough to jump, you can try the skywalk on the 57th floorits still impressive. Take this chance and have a try!A traditional Portuguese dinnerMacao was in the

34、control of Portugal before 1999. As a result, Portuguese culture can be easily seen in many corners of Macao. Many Portuguese lived here and opened Portuguese restaurants in the special area, but the flavor is more adaptable to Chinese people.Visiting a museumMacao, as a small city with only an area

35、 of 30.5 square kilometers, has 23 eye-catching museums. Due to its unique history, both Eastern and Western historical sites can be found. Many of them are protected for cultural heritage, tourist spots or museums, such as the Grand Prix Museum, Maritime Museum and Wine Museum.Going into a casino (

36、娱乐场)Well known as the “Las Vegas of the Orient”, Macao has 33 casinos. You can find different themed casinos around every corner of Macao, especially on Taipa Island, where new casinos are continuously opening. Among all, The Venetian is the most popular. With a huge shopping mall and gorgeous Vegas

37、-style design, it is a must-go spot for both tourists and locals, not only for gambling but also to shop and enjoy leisure time. 1What can you do at the Macao Tower?AJump on the 57th floor.BTry the bungee jump.CEnjoy the worlds highest tower.DTake exercise on the skywalk.2What can help you know most

38、 about Macaos past?ATaking locals as guides.BTasting a traditional dinner.CVisiting historical museums.DShopping around every comer.3Which of the following can best describe casinos in Macao?ALow-reward.BHigh-risk.CHeavily-guarded.DWell-developed.【答案】1B 2C 3D【解析】这是一篇说明文。主要介绍了当你有机会在澳门旅游时,有四件事是你不能错过的。

39、1细节理解题。根据Macao Tower AJ Hackett中“The best part of the activities is the bungee jump.”(活动中最精彩的部分是蹦极。)可知,你可以在澳门塔尝试蹦极活动。故选B项。2推理判断题。根据Visiting a museum中“Due to its unique history, both Eastern and Western historical sites can be found. Many of them are protected for cultural heritage, tourist spots or

40、museums, such as the Grand Prix Museum, Maritime Museum and Wine Museum.”(由于其独特的历史,东方和西方的历史遗迹都可以找到。其中许多被保护为文化遗产、旅游景点或博物馆,如大奖赛博物馆、海事博物馆和葡萄酒博物馆。)可推知,参观历史博物馆最能帮助你了解澳门的过去。故选C项。3细节理解题。根据Going into a casino (娱乐场)中“Well known as the “Las Vegas of the Orient”, Macao has 33 casinos. You can find different th

41、emed casinos around every corner of Macao, especially on Taipa Island, where new casinos are continuously opening. Among all, The Venetian is the most popular. With a huge shopping mall and gorgeous Vegas-style design, it is a must-go spot for both tourists and locals, not only for gambling but also

42、 to shop and enjoy leisure time.”(澳门有“东方拉斯维加斯”之称,共有33家赌场。你可以在澳门的每个角落找到不同主题的赌场,尤其是在凼仔岛,那里的新赌场不断开业。其中,Venetian是最受欢迎的。它拥有巨大的购物中心和华丽的拉斯维加斯风格设计,是游客和当地人的必去之地,不仅是赌博,也是购物和享受休闲时光。)可推知,澳门的赌场是相当成熟和发达的。故选D项。5.(2024广东省高三上学期月考)WHO WE AREChina Daily, China Daily Website, the China Daily App and the Discover Beauti

43、ful China platform are calling for submissions of photos, illustrations and videos from now until the end of December, 2023.WHAT WE ARE LOOKING FORPhotos, illustrations or short videos with four major themes:Special topic for the 2023 submissions could include specific experiences of culture or tour

44、ism you have enjoyed, including but not limited to: “Famous mountains I have explored in China” “Rivers in China that have left a deep memory for me” “I have climbed the Great Wall” “My stories of learning Chinese culture”WHAT YOU CAN GET1. We will select the works of individuals and organizations s

45、eparately.2. We offer three types of prize respectively for photos, illustrations and short videos.3. Individual winners will receive cash prizes and certificates; and winning organizations will receive certificates for their distinguished contribution.4. Some of the best works have a chance to be f

46、eatured on the China Daily Website.FORMAT OF WORKSPHOTO/ILLUSTRATION:No more than 10 images, 5 MB maximum for each; with an introduction of up to 200 words in either English or Chinese, offering background information of the work.SHORT VIDEO:Format: MP4 or MOV.Size: 1 GB maximum, up to 4 minutes.Cap

47、tion: No more than 200 English or Chinese words to give a brief introduction.Music: Music is optional for the video, but if included, it must have obtained international copyright from a legitimate source.Quality: Clear and stable image.1Which of the following is qualified for the submissions?A“My C

48、hinese friends in France”.B“My stories of the Grand Canal”.C“My growing coffee business in China”.D“My experiences of playing football in Shanghai”.2What will happen if you submit a short video as an individual?AYou will be given money and certificates if you win.BYou will compete with other individ

49、uals and organizations.CYou will have your works displayed on the China Daily App.DYou will be given certificates for your distinguished contribution.3What must be included in the submitted works?AA piece of music.BCopyright of photos.CA brief introduction.DThe Chinese language.【答案】1B 2A 3C【解析】本文是一篇

50、应用文。文章主要介绍了2023“大美中国”图片、插画和短视频征集活动的相关信息。1推理判断题。根据WHAT WE ARE LOOKING FOR中的第四个主题“Cultural heritages of China (中国文化遗产)”和“Special topic for the 2023 submissions could include specific experiences of culture or tourism you have enjoyed (2023年作品的特别主题可以包括你喜欢的特定文化或旅游经历)”可推知,“我的大运河故事”与中国文化遗产的主题相关,也涉及特定文化或旅游

51、经历,因此可以参选。故选B项。2细节理解题。根据WHAT YOU CAN GET的第三点中“Individual winners will receive cash prizes and certificates (个人获奖者将获得现金奖励和证书)”可知,提交短视频的个人如果获奖,将获得现金奖励和证书。故选A项。3细节理解题。根据FORMAT OF WORKS中“PHOTO/ILLUSTRATION: No more than 10 images, 5 MB maximum for each; with an introduction of up to 200 words in either

52、English or Chinese, offering background information of the work. (图片/插图:不超过10张,每张不超过5MB;并附上不超过200字的英文或中文简介,介绍作品的背景信息)”和SHORT VIDEO下“Caption: No more than 200 English or Chinese words to give a brief introduction. (说明性文字:不超过200字的英文或中文简介)”可知,无论提交的作品是图片、插画还是短视频,都要有简明的介绍。故选C项。二、阅读理解之细节理解-间接信息题1.(2024湖南省

53、湘东九校第一次联考试题一模阅读理解B节选)Five years ago, a couple found a baby owl, near-death, on their lawn. They consulted with me because of my experience with owls and hawks. Eventually my wife and I undertook the task of treating the owl, Alfie, waiting out a developmental delay (most of her flight feathers came

54、especially late that first summer) , and then we taught her to fly and hunt. Alfie disappeared for a week. Then she chose to return, centering her territory (地盘) on our backyard. I put a nest box on my writing studio. Alfies first free-living year mating, raising her first baby coincided with the CO

55、VID-19 that limited us to our yard. Friends said the birds were singing aloud and happily. From Alfies performance, I saw humans unrest and worry when facing the unexpected virus. When Alfie and her mate, Plus-One, played in the shade, the daily rhythms and quietness of the owls world contrasted wit

56、h our life. 4What can we learn about Alfie from the first two paragraphs?AShe had a quick recovery.BShe was first found by the author.CShe set up a family in the backyard.DShe was badly affected by the COVID-19.【答案】C【解析】细节理解题。根据第一段“Then she chose to return, centering her territory (地盘) on our backya

57、rd. I put a nest box on my writing studio.(然后她选择回来,把她的地盘集中在我们的后院。我在我的写作工作室放了一个窝盒。)”和第二段“Alfies first free-living year mating, raising her first baby coincided with the COVID-19 that limited us to our yard.(Alfie自由生活的第一年交配,抚养她的第一个孩子恰逢新冠病毒将我们限制在院子里。)”可知,从前两段我们可以了解到Alfie在后院组建了家庭。故选C。2.(2024湖南省湘东九校第一次联考

58、试题一模阅读理解B节选)Digital reading appears to be destroying habits of “deep reading”. Astonishing numbers of people with years of schooling are in effect illiterate. This months Ljubljana Manifesto (宣言) explains: “The digital field may promote more reading than ever in history, but it also offers many temp

59、tations to read in a superficial and scattered (零散的) manner or even not to read at all. This increasingly endangers higher-level reading.”What can we learn about digital reading from paragraph 1?ADigital reading has solved the problem of illiteracy.BDigital reading has lessened the practice of deep

60、reading.CDigital reading has made deep reading accessible to wider readers.DDigital reading has aroused a greater appreciation for deep reading.【答案】B【解析】细节理解题。根据第一段中“Digital reading appears to be destroying habits of “deep reading”. (数字阅读似乎正在破坏“深度阅读”的习惯。)”和“The digital field may promote more reading

61、 than ever in history, but it also offers many temptations to read in a superficial and scattered (零散的) manner or even not to read at all. This increasingly endangers higher-level reading.(数字领域可能比历史上任何时候都促进了更多的阅读,但它也提供了许多诱惑,以肤浅和分散的方式阅读甚至根本不阅读。这越来越危及更高水平的阅读。)”可知,数字阅读削弱了深度阅读的实践。故选B项。3.(2024广东省高三上学期月考阅

62、读理解B节选)Still, Gaos passion for swan protection has never waned. He and many other “swan dads” and “swan moms” often visited nearby villages to educate residents about wildlife conservation, and encouraged them to bring sick or injured wild animals to the rescue station.5What did Gao Ruyi do to meet

63、the challenges?AHe started a wildlife rescue station.BHe educated people to raise awareness.CHe cured sick or injured wild swans.DHe worked with government to fight pollution.【答案】B【解析】细节理解题。根据倒数第二段“He and many other “swan dads” and “swan moms” often visited nearby villages to educate residents about

64、 wildlife conservation, and encouraged them to bring sick or injured wild animals to the rescue station.(和其他许多“天鹅爸爸”和“天鹅妈妈”经常到附近的村庄教育居民保护野生动物,并鼓励他们把生病或受伤的野生动物带到救助站)”可知,面对挑战,高如意教育人们提高意识。故选B。4.(2024广东省东莞中学等六校联考高三上学期11月期中)In our human-centric view, the ability to shoot ink or change colors may seem odd

65、, but you know whats really odd? Menopause (更年期). You can count species other than humans known to experience and outlive menopause on one hand. Only Oracs (虎鲸) and some whale populations have females that live long past their reproductive years to become grandmothers. But a new, landmark study conf

66、irms that at least one population of chimpanzees can now be added to the list.28What can be learned about menopause?AIt is rare among animals.BIt is unique to human beings.CIt just occurs at the age of 50.DIt is experienced only by females.【答案】A【解析】细节理解题。根据第一段中“You can count species other than human

67、s known to experience and outlive menopause on one hand. (除了人类之外,你可以用一只手来计算经历并度过更年期的物种)”可知,更年期在动物是很少见的。故选A。5.(2024河南省新乡市高中毕业班阶段性测试(三)In July 2020, Rex and Britnee Smith realized their two pet dogs, Jack and Jill, were no longer in their fenced backyard in Little Rock Arkansas. They went from door to

68、 door in their neighborhood, putting up posters, reaching out to animal shelters and vets offices and posting on social media. It was a sad time for the Smiths, especially for their 5-year-old daughter, who had a special bond with the dogs.4What did the Smiths do after the loss of their dogs?AThey a

69、dded a fence to their backyard.BThey tried every means to look for them.CThey did their best to comfort their daughter.DThey moved house instantly to avoid sadness.【答案】B【解析】细节理解题。根据第一段“They went from door to door in their neighborhood, putting up posters, reaching out to animal shelters and vets off

70、ices and posting on social media.(他们在社区里挨家挨户地张贴海报,联系动物收容所和兽医办公室,并在社交媒体上发帖。)”可知,史密斯夫妇在失去狗后想尽了一切办法寻找它们。故选B。三、阅读理解之细节理解-数字计算题1.(2024湖南省衡阳市第八中学高三模拟)Dates: 30th July 8th AugustMon. Fri., 10 a. m., 7 p. m.Sat. Sun. 10 a. m., 2 p.m., 7 p. m.Venue: Esplanade TheaterDuration: 1.5 hoursTicket prices: $ 25 per

71、 child or adult (day shows)$ 35 per child or adult (evening shows)Family Packages: $ 85 for 4 tickets (10 a. m. ,2 p. m. shows)$ 120 for 4 tickets (7 p. m. shows)Late comer Policy: Please arrive early. Late comers will not be allowed to enter until a proper break in the shows.Children: As courtesy t

72、o other audience members, children below three years old will not be allowed in.Contact: Phone number 8897659 Fax 8897656 1How many days will the show be on?AFor 10 days.BFor 12 days.CFor 15 days.DFor 18 days.2If a family of four go to the theater in the evening, they have to pay at least _ dollars

73、for the tickets.A85B100C120D140【答案】1A 2C 【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了一场表演的相关信息。1细节理解题。根据第一行“Dates: 30th July 8th August(日期:7月30日至8月8日)”可知,演出将持续10天,故选A。2细节理解题。根据Ticket prices部分中的“$35 per child or adult (evening shows)(每名儿童或成人35美元一人(晚间表演))”和Family Packages(家庭套餐)中的“$120 for 4 tickets (7 p. m. shows)(120美元4张票(下

74、午7点))”可知,一家四口购买家庭套餐较便宜,所以说如果一家四口晚上去看戏,他们至少要付120美元的票钱。故选C。2.(2024广西壮族自治区柳州市高三上学期9月摸底)Although still only 29, Chris says the 2024 Paralympics will be his “last dance”. He said,“Ive done judo for 25 years and full time for 10 years. After the 2024 Paralympics, I want to join my family to start a new ch

75、apter because they have made so many sacrifices to enable me to become the worlds best. My desire is to spend more time with them.”How many years has Chris done judo?A10 years.B15 years.C25 years.D35 years.【答案】C【解析】细节理解题。根据尾段Chris Skelley所说的话中的“Ive done judo for 25 years and full time for 10 years.(

76、我做柔道25年了,全职做柔道10年了。)”可知,Chris从事柔道25年,其中10年是专职柔道运动员。故选C项。3.(2024四川省五市联考高三上学期月考)Obviously, we cant all live as long as Dr. Denmark. But recent research has shown that volunteering provides a longevity boost similar to the effects of adding multiple servings of fruits and vegetables to your daily diet.

77、 Specifically, older adults who volunteer are at 24 percent less risk of early death. The positive impact of giving and volunteering on older people goes beyond that. According to the research, adults over 55 who give their time for others have an easier time with everyday tasks. Besides, volunteers

78、 experience 250 percent less cognitive decline leading to dementia (痴呆).How many benefits of volunteering are mentioned in paragraph 4?A1.B2.C3.D4.【答案】C【解析】细节理解题。根据第四段中“volunteering provides a longevity boost similar to the effects of adding multiple servings of fruits and vegetables to your daily d

79、iet. Specifically, older adults who volunteer are at 24 percent less risk of early death. The positive impact of giving and volunteering on older people goes beyond that. According to the research, adults over 55 who give their time for others have an easier time with everyday tasks. Besides, volunt

80、eers experience 250 percent less cognitive decline leading to dementia (痴呆).”(志愿服务可以延长寿命,就像在日常饮食中添加多种水果和蔬菜一样。具体来说,做志愿者的老年人早死的风险降低了24%。给予和志愿服务对老年人的积极影响远不止于此。根据这项研究,55岁以上的成年人把时间花在了别人身上,他们在处理日常任务时更容易。此外,志愿者的认知能力下降导致痴呆的几率减少了250%。)可知,第4段提到了志愿服务的3个好处。故选C。4.(2024青海省西宁北外附属新华联外国语高级中学高三期中)Here is the informat

81、ion about the National Parks and Federal Recreational Lands Pass Series.Annual Pass Cost: $80 annual pass Available for: Everyone How to purchase:In person: Purchase at a local federal recreation site. Online: Buy from the USGS store.By phone: Call 1-888-275-8747. Additional Information:This pass is

82、 non-transferable to another person.Senior PassCost: $80 Lifetime Senior Pass;$20 Annual Senior PassAvailable for: U. S. citizens or permanent residents ages 62 or over. How to purchase:In person: Purchase at a local federal recreation site. Online:Buy from the USGS store.Additional Information:The

83、Senior Pass may provide a 50 percent discount on some fees charged for facilities and services such as camping, swimming, boat launch, and special services.Volunteer PassCost: Free annual passAvailable for: Volunteers with 250 service hours with federal agencies that participate in the Interagency P

84、ass ProgramHow to get: Volunteers should contact their volunteer coordinator (协调员) for more information.Additional Information:The Volunteer Pass is available for 12 months from the date of issue.Access PassCost: Free lifetime passAvailable for: U. S. citizens or permanent residents with permanent d

85、isabilities. Applicants must provide documentation of permanent disability and residency or citizenship.How to get:In person: Purchase at a local federal recreation site. Online: Buy from the USGS store.Mail: Purchase using an application form that can be exchanged through mail. Note: Processing and

86、 shipping fees will be charged for online and mail orders. Additional Information:The Access Pass generally does not cover or reduce special recreation permit fees or fees charged by concessioners.Golden Access Passports are no longer sold. However, these passes are still honored according to the pr

87、ovisions of the pass.Passes may not be purchased as gifts.1Which pass can be ordered by phone?AAnnual Pass.BSenior Pass.CVolunteer Pass.DAccess Pass.2How many dollars does an Annual Senior Pass cost?A$0.B$20.C$40.D$80.3What can we learn about Access Pass?AIt can be bought and given to others as a pr

88、esent.BAll forms of purchase dont charge processing fee.CIt has replaced Golden Access Passport completely.DA discount in other related fees can be enjoyed with it.【答案】1A 2B 3B【解析】这是一篇说明文。主要介绍了美国国家公园和联邦娱乐地的通行证系列。1细节理解题。根据Annual Pass中“By phone: Call 1-888-275-8747.”(电话:1-888-275-8747。)可知,Annual Pass可

89、以通过电话订购。故选A项。2细节理解题。根据Senior Pass部分“$20 Annual Senior Pass”(20美元年度老人卡)可知,Senior Pass的费用是20美元。故选B项。3推理判断题。根据Access Pass部分中“Note: Processing and shipping fees will be charged for online and mail orders.”(注:网上及邮购将收取手续费及运费。)可推知,并非所有形式的购买均收取手续费。故选B项。5.(2024上海交通大学附属中学高三上学期期中)Apple AirPods Pro (2nd Generat

90、ion) Wireless Ear Buds with USB-C Charging, Up to 2X More Active Noise Cancelling Bluetooth Headphones, Transparency Mode, Adaptive Audio, Personalized Spatial AudioAbout this item RICHERA UDIOE XPERIENCE The Apple-designed H2 chip helps to create more intelligent noise cancellation and deeply immer

91、sive sound. The low-distortion, custom-built driver delivers crisp, clear high notes and full, rich bass in stunning definition. NEXT-LEVEL ACTIVE NOISE CANCELLATION Up to 2x more Active Noise Cancellation for dramatically less noise when you want to focus. Transparency mode lets you hear the world

92、around you, and Adaptive Audio seamlessly blends Active Noise Cancellation and Transparency mode for the best listening experience in any environment. CUSTOMIZABLE FIT Includes four pairs of silicone tips (XS, S, M, L) to fit a wide range of ears and provide all-day comfort. The tips create an acous

93、tic seal to help keep out noise and secure AirPods Pro in place. DUST, SWEAT, AND WATER RESISTANT Both AirPods Pro and the MagSafe Charging Case are IP54 dust, sweat, and water resistant, so you can listen comfortably in more conditions. PERSONALIZED SPATIAL AUDIO With sound that suits your unique e

94、ar shape along with dynamic head tracking, AirPods Pro deliver an immersive listening experience that places sound all around you. You can also listen to select songs, shows, and movies in Dolby Atmos. AMORE CAPABLE CASE Keep track of AirPods Pro with Precision Finding and a built-in speaker. A lany

95、ard loop helps keep your AirPods Pro close. Charge with an Apple Watch or MagSafe charger, USB-C charge cable, or Qi-certified charger. MAGICAL EXPERIENCE Conversation Awareness intelligently switches AirPods Pro into Transparency mode and lowers your media volumeso its easier to interact with peopl

96、e nearby when you choose to. Summon Siri with a simple “Hey Siri” or just “Siri”. AirPods Pro connect to your devices in a tap, pause music when you take them out, and seamlessly switch to the device youre using. You can even share a song or show between two sets of AirPods. A HIGHER LEVEL OF CONTRO

97、L Manage playback functions from the stem with touch control. Swipe up or down to adjust volume, press to play and pause music or mute and unmute yourself on calls, and press twice to end calls. And hold the stem to switch between listening modes. LONG BATTERY LIFE Get up to 6 hours of listening tim

98、e with Active Noise Cancellation enabled. And get up to 30 hours of total listening time with Active Noise Cancellation enabled, using the case.1How many people gave Apple AirPods Pro a star rating lower than 5?AAbout 340.BAbout 20.CAbout 36.DAbout 56.2Which of the following statements is TRUE accor

99、ding to the above information?ATransparency mode creates more intelligent noise cancellation in stunning definition.BApple AirPods Pro offers tips of 4 sizes to cater to different needs and ensure security.CYou can press to mute and unmute yourself on calls and switch between listening modes.DConver

100、sation Awareness automatically pauses music when you interact with people nearby.【答案】 1D 2B【解析】本文是一篇应用文。文章介绍了苹果无线耳机AirPods的相关信息。1细节理解题。根据图表中“Customer reviews(顾客评价)”下“401 global ratings(全球401人评级)”和柱状图所示可知,评价低于5星的人占14%。所以给苹果AirPods Pro的评分低于5星的人有:40114%56人。故选D项。2细节理解题。根据USTOMIZABLE FIT部分中“Includes four

101、 pairs of silicone tips (XS, S, M, L) to fit a wide range of ears and provide all-day comfort. The tips create an acoustic seal to help keep out noise and secure AirPods Pro in place.(包括四对硅胶耳尖(XS, S, M, L),以适应各种各样的耳朵,并提供全天舒适。耳机尖形成了一个隔音层,帮助隔绝噪音,并将AirPods Pro固定在适当的位置。)”可知,Apple AirPods Pro提供4种尺寸的耳尖,用来

102、满足不同的需求,并固定耳机以确保其安全性。故选B项。高考真题【2023新高考I卷】Bike Rental & Guided ToursWelcome to Amsterdam, welcome to MacBike. You see much more from the seat of a bike! Cycling is the most economical, sustainable and fun way to explore the city, with its beautiful canals, parks, squares and countless lights. You can

103、 also bike along lovely landscapes outside of Amsterdam.Why MacBikeMacBike has been around for almost 30 years and is the biggest bicycle rental company in Amsterdam. With over 2,500 bikes stored in our five rental shops at strategic locations, we make sure there is always a bike available for you.

104、We offer the newest bicycles in a wide variety, including basic bikes with foot brake (刹车), bikes with hand brake and gears (排挡), bikes with child seats, and childrens bikes.PricesHand Brake, Three GearsFoot Brake, No Gears1 hour7.505.003 hours11.007.501 day (24 hours)14.759.75Each additional day8.0

105、06.00Guided City ToursThe 2.5-hour tour covers the Gooyer Windmill, the Skinny Bridge, the Rijksmuseum, Heineken Brewery and much more. The tour departs from Dam Square every hour on the hour, starting at 1:00 pm every day. You can buy your ticket in a MacBike shop or book online.1. What is an advan

106、tage of MacBike?A. It gives children a discount.B. It of offers many types of bikes.C. It organizes free cycle tours.D. It has over 2,500 rental shops.2. How much do you pay for renting a bike with hand brake and three gears for two days?A. 15.75.B. 19.50.C. 22.75.D. 29.50.3. Where does the guided c

107、ity tour start?A. The Gooyer, Windmill.B. The Skinny Bridge.C. Heineken Brewery.D. Dam Square.【答案】1. B2. C3. D【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了在阿姆斯特丹进行自行车租赁和雇佣导游的操作方式,价格等细节。1.推理判断题。根据文章第二段“We offer the newest bicycles in a wide variety, including basic bikes with foot brake (刹车), bikes with hand brake and gears

108、(排挡), bikes with child seats, and childrens bikes. (我们提供种类繁多的最新自行车,包括有脚刹的基本自行车、有手刹和带排挡的自行车、带儿童座椅的自行车和儿童自行车)”可推知,MacBike的优势是它提供许多类型的自行车。故选B。2.细节理解题。根据定价表可知,租一辆带手刹和三档的自行车一天需要14.75欧元,额外增加天数每天8欧元。所以租一辆带手刹和三档的自行车两天需要14.75+8=22.75欧元。故选C。3.细节理解题。根据文章最后一段“The tour departs from Dam Square every hour on the h

109、our, starting at 1:00 pm every day. (旅游团每小时从大坝广场出发,每天下午1点开始)”可知,导游城市之旅从大坝广场开始。故选D。【2023新高考II卷】Yellowstone National Park offers a variety of ranger programs throughout the park, and throughout the year. The following are descriptions of the ranger programs this summer. Experiencing Wildlife in Yellow

110、stone (May 26 to September 2)Whether youre hiking a backcountry trail (小径), camping, or just enjoying the parks amazing wildlife from the road, this quick workshop is for you and your family. Learn where to look for animals and how to safely enjoy your wildlife watching experience. Meet at the Canyo

111、n Village Store. Junior Ranger Wildlife Olympics (June 5 to August 21)Kids can test their skills and compare their abilities to the animals of Yellowstone. Stay for as little or as long as your plans allow. Meet in front of the Visitor Education Center. Canyon Talks at Artist Point (June 9 to Septem

112、ber 2)From a classic viewpoint, enjoy Lower Falls, the Yellowstone River, and the breathtaking colors of the canyon (峡谷) while learning about the areas natural and human history. Discover why artists and photographers continue to be drawn to this special place. Meet on the lower platform at Artist P

113、oint on the South Rim Drive for this short talk. Photography Workshops (June 19 &July 10)Enhance your photography skills join Yellowstones park photographer for a hands-on program to inspire new and creative ways of enjoying the beauty and wonder of Yellowstone. 6/19 Waterfalls &Wide Angles: meet at

114、 Artist Point. 7/10 Wildflowers &White Balance: meet at Washburn Trailhead in Chittenden parking area.1. Which of the four programs begins the earliest?A. Photography Workshops.B. Junior Ranger Wildlife Olympics.C. Canyon Talks at Artist Point.D. Experiencing Wildlife in Yellowstone.2. What is the s

115、hort talk at Artist Point about?A. Works of famous artists.B. Protection of wild animals.C. Basic photography skills.D. History of the canyon area.3. Where will the participants meet for the July 10 photography workshop?A. Artist Point.B. Washburn Trailhead.C. Canyon Village Store.D. Visitor Educati

116、on Center.【答案】1. D2. D3. B【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了黄石国家公园提供的几项护林员项目。1.细节理解题。根据每个项目后的时间“Experiencing Wildlife in Yellowstone (May 26 to September 2) (在黄石体验野生动物(5月26日至9月2日))”和“Junior Ranger Wildlife Olympics (June 5 to August 21) (少年游骑兵野生动物奥林匹克运动会(6月5日至8月21日))”与“Canyon Talks at Artist Point (June 9 to Sept

117、ember 2) (在Artist Point的峡谷会谈(6月9日至9月2日))”以及“Photography Workshops (June 19 & July 10) (摄影研讨会(6月19日和7月10日))”可知,四个项目中在黄石体验野生动物开始的时间最早。故选D。2.细节理解题。根据文章“Canyon Talks at Artist Point (June 9 to September 2) (在Artist Point的峡谷会谈(6月9日至9月2日))部分中的“From a classic viewpoint, enjoy Lower Falls, the Yellowstone R

118、iver, and the breathtaking colors of the canyon (峡谷) while learning about the areas natural and human history. (从一个经典的视角,欣赏下瀑布、黄石河和峡谷的壮丽色彩,同时了解该地区的自然和人类历史)”可知,在Artist Point的简短演讲主题是关于峡谷地区的历史的。故选D。3.细节理解题。根据文章“Photography Workshops (June 19 & July 10) (摄影研讨会(6月19日和7月10日))”部分中的“7/10 Wildflowers &White

119、Balance: meet at Washburn Trailhead in Chittenden parking area. (7/10Wildflowers &White Balance:在奇滕登停车场的Washburn Trailhead举行)”可知,7月10日的摄影研讨会将在Washburn Trailhead举行。故选B。2023新高考全国卷BTurning soil, pulling weeds, and harvesting cabbage sound like tough work for middle and high school kids. And at first it

120、 is, says Abby Jaramillo, who with another teacher started Urban Sprouts, a school garden programme at four low-income schools. The programme aims to help students develop science skills, environmental awareness, and healthy lifestyles.Jaramillos students live in neighbourhoods where fresh food and

121、green space are not easy to find and fast food restaurants outnumber grocery stores. “The kids literally come to school with bags of snacks and large bottles of soft drinks,” she says. “They come to us thinking vegetables are awful, dirt is awful, insects are awful.” Though some are initially scared

122、 of the insects and turned off by the dirt, most are eager to try something new.Urban Sprouts classes, at two middle schools and two high schools, include hands-on experiments such as soil testing, flower-and-seed dissection, tastings of fresh or dried produce, and work in the garden. Several times

123、a year, students cook the vegetables they grow, and they occasionally make salads for their entire schools.Programme evaluations show that kids eat more vegetables as a result of the classes.“We have students who say they went home and talked to their parents and now theyre eating differently,” Jara

124、millo says.She adds that the programmes benefits go beyond nutrition. Some students get so interested in gardening that they bring home seeds to start their own vegetable gardens. Besides, working in the garden seems to have a calming effect on Jaramillos special education students, many of whom hav

125、e emotional control issues. “They get outside,” she says, “and they feel successful.”()24.What do we know about Abby Jaramillo?A.She used to be a health worker.B.She grew up in a low-income family.C.She owns a fast food restaurant.D.She is an initiator of Urban Sprouts.()25.What was a problem facing

126、 Jaramillo at the start of the programme?A.The kids parents distrusted her.B.Students had little time for her classes.C.Some kids disliked garden work.D.There was no space for school gardens.()26.Which of the following best describes the impact of the programme?A.Far-reaching.B.Predictable.C.Short-l

127、ived.D.Unidentifiable.()27.What can be a suitable title for the text?A.Rescuing school gardensB.Experiencing country lifeC.Growing vegetable loversD.Changing local landscape【文章大意】 本文是一篇记叙文,讲述了Abby Jaramillo和另一位老师在学校开设Urban Sprouts学校园艺项目,带领学生种菜的经历及其对学生身心健康产生的积极影响。24.D细节理解题。根据第一段中“Abby Jaramillo, who

128、with another teacher started Urban Sprouts”可知,Abby Jaramillo和另一位老师成立了Urban Sprouts,即Abby Jaramillo是Urban Sprouts的创始人。故选D项。25.C细节理解题。根据第二段中“They come to us thinking vegetables are awful, dirt is awful, insects are awful.”可知,学生们认为蔬菜很糟糕,泥土很糟糕,昆虫很可怕。因此,Jaramillo在项目初期遇到的问题是学生们不喜欢园艺工作。故选C项。26.A推理判断题。根据最后一

129、段中“the programmes benefits go beyond nutrition. Some students get so interested in gardening that they bring home seeds to start their own vegetable gardens. Besides, working in the garden seems to have a calming effect on Jaramillos special education students”可知,该项目的好处不仅限于营养。一些学生对园艺工作非常感兴趣,他们会把种子带回

130、家,开始种自己的菜园。此外,在花园工作似乎对Jaramillo的接受特殊教育的学生有镇静作用。由此可推知,这个项目的影响是深远的。故选A项。27.C主旨大意题。 通读全文并根据第一段中“The programme aims to help students develop science skills, environmental awareness, and healthy lifestyles.”和第四段中“Programme evaluations show that kids eat more vegetables as a result of the classes.”可知,该项目旨

131、在帮助学生发展科学技能、培养环境意识和养成健康的生活方式。计划评估显示,学生们由于这些课程吃了更多的蔬菜。C项“Growing vegetable lovers”一语双关,其中growing既能表明蔬菜爱好者正在增加,也可指爱好种植蔬菜的人。2023新高考全国卷DAs cities balloon with growth, access to nature for people living in urban areas is becoming harder to find. If youre lucky, there might be a pocket park near where you

132、 live, but its unusual to find places in a city that are relatively wild.Past research has found health and wellness benefits of nature for humans, but a new study shows that wildness in urban areas is extremely important for human well-being.The research team focused on a large urban park. They sur

133、veyed several hundred park-goers, asking them to submit a written summary online of a meaningful interaction they had with nature in the park. The researchers then examined these submissions, coding (编码) experiences into different categories. For example, one participants experience of “We sat and l

134、istened to the waves at the beach for a while” was assigned the categories “sitting at beach” and “listening to waves”.Across the 320 submissions, a pattern of categories the researchers call a“nature language” began to emerge. After the coding of all submissions, half a dozen categories were noted

135、most often as important to visitors. These include encountering wildlife, walking along the edge of water, and following an established trail.Naming each nature experience creates a usable language, which helps people recognize and take part in the activities that are most satisfying and meaningful

136、to them. For example, the experience of walking along the edge of water might be satisfying for a young professional on a weekend hike in the park. Back downtown during a workday, they can enjoy a more domestic form of this interaction by walking along a fountain on their lunch break.“Were trying to

137、 generate a language that helps bring the human-nature interactions back into our daily lives. And for that to happen, we also need to protect nature so that we can interact with it,” said Peter Kahn, a senior author of the study.()32.What phenomenon does the author describe at the beginning of the

138、text?A.Pocket parks are now popular.B.Wild nature is hard to find in cities.C.Many cities are overpopulated.D.People enjoy living close to nature.()33.Why did the researchers code participant submissions into categories?A.To compare different types of park-goers.B.To explain why the park attracts to

139、urists.C.To analyse the main features of the park.D.To find patterns in the visitors summaries.()34.What can we learn from the example given in Paragraph 5?A.Walking is the best way to gain access to nature.B.Young people are too busy to interact with nature.C.The same nature experience takes differ

140、ent forms.D.The nature language enhances work performance.()35.What should be done before we can interact with nature according to Kahn?A.Language study.B.Environmental conservation.C.Public education.D.Intercultural communication.【文章大意】 本文是一篇说明文。文章介绍了城市化进程使得人类与自然的接触逐渐减少,尤其是在城市中找到原生态环境的机会越来越少,而研究表明城

141、市中的原生态环境对人类的健康和幸福感极为重要。32.B细节理解题。根据第一段中“As cities balloon with growth, access to nature for people living in urban areas is becoming harder to find.”和“its unusual to find places in a city that are relatively wild.”可知,随着城市迅猛发展,城市居民与自然环境的接触逐渐减少,在城市里找到相对天然的地方是罕见的。故文章开头描述的现象是在城市里很难找到原生态的大自然。故选B项。33.D推理判

142、断题。根据第四段中“Across the 320 submissions, a pattern of categories the researchers call a nature language began to emerge. After the coding of all submissions, half a dozen categories were noted most often as important to visitors.”可知,通过对320篇在线提交的总结编码,研究人员发现了一种被称为“自然语言”的类别模式。在对所有提交的总结进行编码后,有6个类别最常被游客认为是重

143、要的。由此可推知,研究人员将参与者提交的内容编码为不同的类别是为了在游客的总结中发现模式。故选D项。34.C推理判断题。根据第五段中给出的例子“the experience of walking along the edge of water might be satisfying for a young professional on a weekend hike in the park. Back downtown during a workday, they can enjoy a more domestic form of this interaction by walking alo

144、ng a fountain on their lunch break.”可知,沿水边散步的体验对周末在公园徒步旅行的年轻职业人士来说可能是令人满足的。在工作日回到市中心,在午餐时间沿着喷泉散步也能享受到这种互动形式。由此可知,相同的自然体验可以采用不同的形式。故选C项。35.B细节理解题。根据最后一段中Kahn说的话“We􀆳re trying to generate a language that helps bring the human-nature interactions back into our daily lives. And for that to happe

145、n, we also need to protect nature so that we can interact with it”可知,在和自然互动前,我们需要保护自然环境。故选B项。【2023全国甲卷】Where to Eat in BangkokBangkok is a highly desirable destination for food lovers. It has a seemingly bottomless well of dining options. Here are some suggestions on where to start your Bangkok eati

146、ng adventure.NahmOffering Thai fine dining. Nahm provides the best of Bangkok culinary (烹饪的) experiences. Its the only Thai restaurant that ranks among the top 10 of the words 50 best restaurants list. Head Chef David Thompson, who received a Michelin star for his Loodon-based Thai restaurant of the

147、 same name, opened this branch in the Metropolitan Hotel in 2010.Issays Stamese ClubIssaya Siamese Club is intematoionally known Thai chef lan Kittichais first flagship Bangkok restaurant. The menu in this beautiful colonial house includes traditional Thai cuisine combined with modern cooking method

148、s.Bo. tanBo. tan has been making waves in Bangkoks culinary sence since it opened in 2009. Serving hard-to-find Thai dishes in an elegant atmosphere, the restaurant is true to Thai cuisines roots, yet still manages to add a special twist. This place is good for a candlelit dinner or a work meeting w

149、ith colleagues who appreciate fine food. For those extremely hungry theres a large set menu.GagganEarning first place on the lates “Asias 50 best restaurants” list, progressive Indian restaurant Gaggan is one of the most exciting venues(场所) to arrive in Bangkok in recent years. The best table in thi

150、s two-story colonial Thai home offers a window right into the kitchen, where you can see chef Gaggan and his staff in action. Culinary theater at its best.21. What do Nahm and Issaya Siamese Club have in common?A. They adopt modern cooking methods.B. They have branches in London.C. They have top-cla

151、ss chefs.D. They are based in hotels.22. Which restaurant offers a large set menu?A. Gaggan.B. Bo. tan.C. Issaya Siamese Club.D. Nahm.23. What is special about Gaggan?A. It hires staff from India.B. It puts on a play every day.C. It serves hard-to-find local dishes.D. It shows the cooking process to

152、 guests.【答案】21. C 22. B 23. D【解析】本文是应用文。介绍了一些关于从哪里开始你的曼谷美食之旅的建议。21.细节理解题。根据小标题Nahm下的段落中“Head Chef David Thompson, who received a Michelin star for his Loodon-based Thai restaurant of the same name, opened this branch in the Metropolitan Hotel in 2010. (主厨大卫汤普森(David Thompson)在伦敦的同名泰国餐厅获得了米其林一星,他于201

153、0年在大都会酒店开设了这家分店)”以及小标题Issays Stamese Club下的段落中“Issaya Siamese Club is intematoionally know Thai chef lan Kittichais first flagship Bangkok restaurant. (Issaya Siamese Club是国际知名的泰国厨师lan Kittichai的第一家曼谷旗舰餐厅)”可知,Nahm和Issaya Siamese Club的共同之处是他们都有一流的厨师。故选C项。22.细节理解题。根据小标题Bo. tan下的段落中“For those extremely

154、 hungry theres a large set menu. (对于那些极度饥饿的人来说,这里有一份很大的套餐)”可知,Bo. tan提供大型套餐。故选B项。23.细节理解题。根据小标题Gaggan下的段落中“The best table in this two-story colonial Thai home offers a window right into the kitchen, where you can see chef Gaggan and his staff in action. (在这座两层殖民时期的泰国住宅中,最好的桌子有一扇通往厨房的窗户,在那里你可以看到Gagga

155、n厨师和他的员工在工作)”可知,Gaggan的特别之处是它向客人展示了烹饪过程。故选D项。【2023全国乙卷】PRACTITIONERSJacqueline Felice de Almania (c.1322) highlights the suspicion that women practicing medicine faced. Born to a Jewish family in Florence, she moved to Paris where she worked as a physician and performed surgery. In 1322 she was trie

156、d for practicing unlawfully. In spite of the court hearing testimonials (证明) of her ability as a doctor, she was banned from medicine.James Barry (c.1789 1865) was born Margaret Bulkley in Ireland but, dressed as a man, she was accepted by Edinburgh University to study medicine. She qualified as a s

157、urgeon in 1813, then joined the British Army, serving overseas. Barry retired in 1859, having practiced her entire medical profession living and working as a man.Tan Yunxian (1461 1554) was a Chinese physician who learned her skills from her grandparents. Chinese women at the time could not serve ap

158、prenticeships (学徒期) with doctors. However, Tan passed the official exam. Tan treated women from all walks of life. In 1511, Tan wrote a book, Sayings of a Female Doctor, describing her life as a physician.Rebecca Lee Crumpler (1831 1895) worked as a nurse for eight years before studying in medical c

159、ollege in Boston in 1860. Four years later, she was the first African American woman to receive a medical degree. She moved to Virginia in 1865, where she provided medical care to freed slaves.21. What did Jacqueline and James have in common?A. Doing teaching jobs.B. Being hired as physicians.C. Per

160、forming surgery.D. Being banned from medicine.22. How was Tan Yunxian different from the other practitioners?A. She wrote a book.B. She went through trials.C. She worked as a dentist.D. She had formal education.23. Who was the first African American with a medical degree?A. Jacqueline Felice de Alma

161、nia.B. Tan Yunxian.C. James Barry.D. Rebecca Lee Crumpler.【答案】21. C 22. A 23. D【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了四位从医人员的生平与事迹。21.细节理解题。通过文章第一部分中的“Born to a Jewish family in Florence, she moved to Paris where she worked as a physician and performed surgery. (她出生于佛罗伦萨的一个犹太家庭,搬到巴黎当医生并做外科手术)”以及第二部分中的“She qualified as

162、 a surgeon in 1813 (她获得了做外科医生的资格)”和“Barry retired in 1859, having practiced her entire medical profession living and working as a man. (Barry于1859年退休,她以男人的身份生活和工作,从事了整个医学职业)”可知,Jacqueline和James的共同点是都有资格进行外科手术。故选C。22.推理判断题。通读全文,再根据文章第三部分中的“Tan wrote a book, Sayings of a Female Doctor, describing her

163、life as a physician. (Tan写了一本书女医生的故事,描述了她作为一名医生的生活)”可推知,Tan与其他从业人员的不同之处在于她写了一本书。故选A。23.细节理解题。通过文章第一部分中的“Four years later, she was the first African American woman to receive a medical degree. (四年后,她成为第一位获得医学学位的非裔美国女性)”可知,Rebecca Lee Crumpler是第一位获得医学学位的非裔美国人。故选D。【2023浙江1月卷】Explorers CampFull day camp

164、 for kids aged 5-13. Monday-Friday, July 8-26, 9am-4pm. Week 1 | July 8-12Week 2 | July 15-19Week 3 | July 22-26Register for a single week or multiple weeks. Fees: $365 per week. The last day to cancel registration and receive a full refund (退款) is June 15. Camp StructureThe day is divided into two

165、thematic sessions per age group. Campers have a three-hour morning class engaging with a morning theme (9am to 12 noon) and a one-hour lunch break, followed by another three-hour class engaging with an afternoon theme (1pm to 4pm). Snack periods are held throughout the day. All campers should bring

166、their own bagged lunch and snacks. Camp ContentExplorers Camp organizes engaging arts, history and science-related activities in every! class, and focuses on a range of topics that emphasize active learning, exploration and, most of all, fun! All camp sessions are created with age-appropriate activi

167、ties that are tailored to the multiple ways that kids learn. Camp StaffCampers enjoy a staff-to-child ratio ranging from 1:4 to 1:7 depending on the age group. Instructors are passionate educators who are experts in their fields and have undergone training and a background check.21. On which of the

168、following dates can you cancel your registration with a full refund?A. June 12.B. June 22.C. July 19.D. July 26.22. How are campers divided into different groups?A. By gender.B. By nationality.C. By interest.D. By age.23. How many hours of class will you have altogether if you register for a single

169、week?A. 15.B. 21.C. 30.D. 42.【答案】21. A22. D23. C【解析】本文是一篇应用文。文章介绍了探险家营地的相关信息。21.细节理解题。根据“The last day to cancel registration and receive a full refund (退款) is June 15. (取消注册并获得全额退款的最后一天是6月15日)”可知,你可以在6月12日取消注册并全额退款。故选A。22.细节理解题。根据Camp Structure部分中的“The day is divided into two thematic sessions per a

170、ge group.(白天按每个年龄组分为两个专题会议)”可知,露营者按年龄划分成不同的小组。故选D。23.细节理解题。根据“Monday-Friday, July 8-26, 9am-4pm.( 7月8日至26日,星期一至星期五,上午9点至下午4点)”可知,每周安排5天的活动。根据Camp Structure部分中的“Campers have a three-hour morning class engaging with a morning theme (9am to 12 noon) and a one-hour lunch break, followed by another three

171、-hour class engaging with an afternoon theme (1pm to 4pm).(露营者有一个三小时的上午课程(上午9点到中午12点)和一个小时的午休时间,然后是另一个三个小时的下午课程(下午1点到下午4点))”可知,全天有6个小时的课程。5*6=30。由此可知,如果你注册一周,你总共有30小时的课程。故选C。【2023新高考I卷】When John Todd was a child, he loved to explore the woods around his house, observing how nature solved problems. A

172、 dirty stream, for example, often became clear after flowing through plants and along rocks where tiny creatures lived. When he got older, John started to wonder if this process could be used to clean up the messes people were making.After studying agriculture, medicine, and fisheries in college, Jo

173、hn went back to observing nature and asking questions. Why can certain plants trap harmful bacteria (细菌)? Which kinds of fish can eat cancer-causing chemicals? With the right combination of animals and plants, he figured, maybe he could clean up waste the way nature did. He decided to build what he

174、would later call an eco-machine.The task John set for himself was to remove harmful substances from some sludge (污泥). First, he constructed a series of clear fiberglass tanks connected to each other. Then he went around to local ponds and streams and brought back some plants and animals. He placed t

175、hem in the tanks and waited. Little by little, these different kinds of life got used to one another and formed their own ecosystem. After a few weeks, John added the sludge.He was amazed at the results. The plants and animals in the eco-machine took the sludge as food and began to eat it! Within we

176、eks, it had all been digested, and all that was left was pure water.Over the years, John has taken on many big jobs. He developed a greenhouse like facility that treated sewage (污水) from 1,600 homes in South Burlington. He also designed an eco-machine to clean canal water in Fuzhou, a city in southe

177、ast China.“Ecological design” is the name John gives to what he does. “Life on Earth is kind of a box of spare parts for the inventor,” he says. “You put organisms in new relationships and observe whats happening. Then you let these new systems develop their own ways to self-repair.”4. What can we l

178、earn about John from the first two paragraphs?A. He was fond of traveling.B. He enjoyed being alone.C. He had an inquiring mind.D. He longed to be a doctor.5. Why did John put the sludge into the tanks?A. To feed the animals.B. To build an ecosystem.C. To protect the plants.D. To test the eco-machin

179、e.6. What is the authors purpose in mentioning Fuzhou?A. To review Johns research plans.B. To show an application of Johns idea.C. To compare Johns different jobs.D. To erase doubts about Johns invention.7. What is the basis for Johns work?A. Nature can repair itself.B. Organisms need water to survi

180、ve.C. Life on Earth is diverse.D. Most tiny creatures live in groups.【答案】4. C5. D6. B7. A【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了John Todd从小就很爱思考且好学,他建造了一个生态机器,利用自然可以自我修复的原理来净化污水。4.细节理解题。根据第一段“When John Todd was a child, he loved to explore the woods around his house, observing how nature solved problems. A dirty stream,

181、for example, often became clear after flowing through plants and along rocks where tiny creatures lived. When he got older, John started to wonder if this process could be used to clean up the messes people were making. (当约翰托德还是个孩子的时候,他喜欢探索房子周围的树林,观察大自然是如何解决问题的。例如,一条肮脏的小溪流经植物和微小生物居住的岩石后,往往会变得清澈。长大后,

182、约翰开始思考这个过程是否可以用来清理人们制造的混乱)”以及第二段“After studying agriculture, medicine, and fisheries in college, John went back to observing nature and asking questions. Why can certain plants trap harmful bacteria (细菌)? Which kinds of fish can eat cancer-causing chemicals? (在大学学习了农业、医学和渔业之后,约翰又回到了观察自然和提出问题的生活中。为什么

183、某些植物能捕获有害细菌?哪些鱼类会食用致癌化学物质?)”可知,约翰聪颖好学、好奇心很强。故选C。5.细节理解题。根据第三段“After a few weeks, John added the sludge. (几个星期后,约翰把污泥加了进去)”以及倒数第三段“He was amazed at the results. The plants and animals in the eco-machine took the sludge as food and began to eat it! Within weeks, it had all been digested, and all that

184、was left was pure water. (他对结果感到惊讶。生态机器里的动植物把污泥当成了食物,开始吃了起来!几周之内,它就被消化了,只剩下纯净水)”可知,约翰把污泥放进罐子里是为了测试生态机器。故选D。6.推理判断题。根据倒数第二段“Over the years, John has taken on many big jobs. He developed a greenhouse like facility that treated sewage (污水) from 1,600 homes in South Burlington. He also designed an eco-m

185、achine to clean canal water in Fuzhou, a city in southeast China. (这些年来,约翰承担了许多重大工作。他开发了一个类似温室的设施,可以处理来自南伯灵顿1600户家庭的污水。他还设计了一种生态机器来清洁中国东南部城市福州的运河水)”可推知,作者提到福州的目的是展示约翰想法的应用。故选B。7.推理判断题。根据最后一段“You put organisms in new relationships and observe whats happening. Then you let these new systems develop th

186、eir own ways to self-repair. (你把生物体放在新的关系中,观察会发生什么。然后让这些新系统自行发展自我修复的方式)”可知,约翰工作的基础是自然可以自我修复。故选A。【2023全国甲卷】I was about 13 when an uncle gave me a copy of Jostein Gaarders Sophies World. It was full of ideas that were new to me, so I spent the summer with my head in and out of that book. It spoke to m

187、e and brought me into a world of philosophy (哲学).That love for philosophy lasted until I got to college. Nothing kills the love for philosophy faster than people who think they understand Foucault, Baudrillard, or Confucius better than you and then try to explain them.Eric weiners The Socrates Expre

188、ss: In Search of Life Lessons from Dead Philosophers reawakened my love for philosophy. It is not an explanation, but an invitation to think and experience philosophy.Weiner starts each chapter with a scene on a train ride between cities and then frames each philosophers work in the context (背景) of

189、one thing they can help us do better. The end result is a read in which we learn to wonder like Socrates, see like Thoreau, listen like Schopenhauer, and have no regrets like Nietzsche. This, more than a book about undestanding philosophy, is a book about learning to use philosophy to improve a life

190、.He makes philosophical thought an appealing exercise that improves the quality of our experiences, and he does so with plenty of humor. Weiner enters into conversation with some of the most important philosophers in history, and he becomes part of that crowd in the process by decoding (解读) their me

191、ssages and adding his own interpretation.The Socrates Express is a fun, sharp book that draws readers in with its apparent simplicity and gradually pulls them in deeper thoughts on desire, loneliness, and aging. The invitation is clear: Weiner wants you to pick up a coffee or tea and sit down with t

192、his book. I encourage you to take his offer. Its worth your time, even if time is something we dont have a lot of.28. Who opened the door to philosophy for the author?A. Foucault.B. Eric Weiner.C. Jostein Gaarder.D. A college teacher.29. Why does the author list great philosophers in paragraph 4?A.

193、To compare Weiner with them.B. To give examples of great works.C. To praise their writing skills.D. To help readers understand Weiners book.30. What does the author like about The Socrates Express?A. Its views on history are well-presented.B. Its ideas can be applied to daily life.C. It includes com

194、ments from readers.D. It leaves an open ending.31. What does the author think of Weiners book?A. Objective and plain.B. Daring and ambitious.C. Serious and hard to follow.D. Humorous and straightforward.【答案】28. C 29. D 30. B 31. D【解析】这是一篇说明文。作者在13岁时开始喜欢哲学,随后Weiner的书The Socrates Express唤起了作者对哲学的热爱。文章

195、通过介绍了The Socrates Express这本书,倡导读者花时间去读这本书。28.细节理解题。根据第一段“I was about 13 when an uncle gave me a copy of Jostein Gaarders Sophies World. It was full of ideas that were new to me, so I spent the summer with my head in and out of that book. It spoke to me and brought me into a world of philosophy(哲学).(

196、我13岁的时候,一个叔叔给了我一本Jostein Gaarder的 Sophie的世界。书里面的观点对我来说都很新奇,所以我整个夏天都在钻研那本书。它对我说话,把我带入一个哲学的世界。)”可知,Jostein Gaarder为作者打开了通往哲学的大门。故选C。29.推理判断题。根据第四段中“Weiner starts each chapter with a scene on a train ride between cities and then frames each philosophers work in the context (背景) of one thing they can he

197、lp us do better. The end result is a read in which we learn to wonder like Socrates, see like Thoreau, listen like Schopenhauer, and have no regrets like Nietzsche. (Weiner在每一章的开头都描述了一个城市之间火车旅行的场景,然后将每一位哲学家的著作框定在一个他们能够帮助我们做得更好的事情上。最终的结果是,我们学会了像苏格拉底一样思考,像梭罗一样看,像叔本华一样听,像尼采一样没有遗憾。)”可知,作者在第四段开头描写了Weiner

198、书的内容,接着作者通过列举了几位伟大的哲学家来描写读完这本书后我们能从中学到的东西,由此可推知,作者列举了几位伟大的哲学家是为了帮助读者理解Weiners的书。故选D。30.细节理解题。根据第四段中“This, more than a book about undestanding philosophy, is a book abour learning to use philosophy to improve a life.(这不仅仅是一本关于理解哲学的书,更是一本关于学习运用哲学来改善生活的书。)”可知,作者喜欢The Socrates Express这本书,是因为它的思想可以应用到日常生

199、活中。故选B。31.推理判断题。根据倒数第二段中“He makes philosopical thought an appealing exercise that improves the quality of our experiences, and he does so with plenty of humor.(他使哲学思想成为一种有吸引力的练习,可以提高我们经验的质量,而且他在做这件事的时候充满了幽默感。)”可知,Weiners的书很幽默,根据最后一段中“The Socrates Express is a fun, sharp book that draws readers in wi

200、th its apparent simplicity and gradually pulls them in deeper thoughts on desire, loneliness, and aging. (The Socrates Express是一本有趣而尖锐的书,它以其表面上的简单吸引着读者,并逐渐将他们拉进对欲望、孤独和衰老的深层思考中。)”可知,Weiners的书简单易懂,由此可知,Weiners的书既幽默又简单易懂。故选D。【2023全国甲卷】Grizzly bears, which may grow to about 2.5 m long and weigh over 400

201、 kg, occupy a conflicted corner of the American psyche-we revere (敬畏) them even as they give us frightening dreams. Ask the tourists from around the world that flood into Yellowstone National Park what they most hope to see, and their answer is often the same: a grizzly bear.“Grizzly bears are re-oc

202、cupying large areas of their former range,” says bear biologist Chris Servheen. As grizzly bears expand their range into places where they havent been seen in a century or more, theyre increasingly being sighted by humans.The western half of the U.S. was full of grizzlies when Europeans came, with a

203、 rough number of 50,000 or more living alongside Native Americans. By the early 1970s, after centuries of cruel and continuous hunting by settlers, 600 to 800 grizzlies remained on a mere 2 percent of their former range in the Northern Rockies. In 1975, grizzlies were listed under the Endangered Spe

204、cies Act.Today, there are about 2,000 or more grizzly bears in the U.S. Their recovery has been so successful that the U.S. Fish and Wildlife Service has twice attempted to delist grizzlies, which would loosen legal protections and allow them to be hunted. Both efforts were overturned due to lawsuit

205、s from conservation groups. For now, grizzlies remain listed.Obviously, if precautions (预防) arent taken, grizzlies can become troublesome, sometimes killing farm animals or walking through yards in search of food. If people remove food and attractants from their yards and campsites, grizzlies will t

206、ypically pass by without trouble. Putting electric fencing around chicken houses and other farm animal quarters is also highly effective at getting grizzlies away. “Our hope is to have a clean, attractant-free place where bears can pass through without learning bad habits,“ says James Jonkel, longti

207、me biologist who manages bears in and around Missoula.32. How do Americans look at grizzlies?A. They cause mixed feelings in people.B. They should be kept in national parks.C. They are of high scientific value.D. They are a symbol of American culture.33. What has helped the increase of the grizzly p

208、opulation?A. The European settlers behavior.B. The expansion of bears range.C. The protection by law since 1975.D. The support of Native Americans.34. What has stopped the U. S. Fish and Wildlife Service from delisting grizzlies?A. The opposition of conservation groups.B. The successful comeback of

209、grizzlies.C. The voice of the biologists.D. The local farmers advocates.35. What can be inferred from the last paragraph?A. Food should be provided for grizzlies.B. People can live in harmony with grizzlies.C. A special path should be built for grizzlies.D. Technology can be introduced to protect gr

210、izzlies.【答案】32. A 33. C 34. A 35. B【解析】本文是说明文,讲述了美国灰熊从濒危物种恢复到2000多头,但也带来了一些问题。32.细节理解题。根据第一段中“Grizzly bears, which may grow to about 2.5 m long and weigh over 400 kg, occupy a conflicted corner of the American psyche-we revere them even as they give us frightening dreams. (灰熊可以长到2.5米长,体重超过400公斤,在美国人

211、的心理中占据着一个矛盾的角落即使它们给我们带来可怕的梦,我们也敬畏它们)”可知,美国人对灰熊既有害怕,又有敬畏,他们的情感是混合的。故选A项。33.推理判断题。根据第三段最后一句“In 1975, grizzlies were listed under the Endangered Species Act. (1975年,灰熊被列入濒危物种法)”以及第四段“Today, there are about 2, 000 or more grizzly bears in the U.S. Their recovery has been so successful that the U.S. Fish

212、 and Wildlife Service has twice attempted to delist grizzlies, which would loosen legal protections and allow them to be hunted. (如今,美国大约有2,000只或更多的灰熊。它们的恢复非常成功,以至于美国鱼类和野生动物管理局两次试图将灰熊从名单上除名,这将放松对灰熊的法律保护,允许它们被猎杀)”可推知,由于1975年起受法律保护,灰熊的数量有了增长。故选C项。34.细节理解题。根据第四段中“Today, there are about 2,000 or more gr

213、izzly bears in the U.S. Their recovery has been so successful that the U.S. Fish and Wildlife Service has twice attempted to delist grizzlies, which would loosen legal protections and allow them to be hunted. Both efforts were overturned due to lawsuits from conservation groups. For now, grizzlies r

214、emain listed. (如今,美国大约有2,000只或更多的灰熊。它们的恢复非常成功,以至于美国鱼类和野生动物管理局两次试图将灰熊从名单上除名,这将放松对灰熊的法律保护,允许它们被猎杀。由于环保组织的诉讼,这两项努力都被推翻了。目前,灰熊仍在名单上)”可知,是环保组织的的反对阻止了美国鱼类和野生动物管理局将灰熊从濒危物种名单上除名。故选A项。35.推理判断题。根据最后一段中“Obviously, if precautions arent taken, grizzlies can become troublesome, sometimes killing farm animals or w

215、alking through yards in search of food. If people remove food and attractants from their yards and campsites, grizzlies will typically pass by without trouble. Putting electric fencing around chicken houses and other farm animal quarters is also highly effective at getting grizzlies away. “Our hope

216、is to have a clean, attractant-free place where bears can pass through without learning bad habits,“ says James Jonkel, longtime biologist who manages bears in and around Missoula. (显然,如果不采取预防措施,灰熊会变得很麻烦,有时会杀死农场动物,或者在院子里寻找食物。如果人们把食物和引诱剂从他们的院子和露营地移走,灰熊通常会安然通过。在鸡舍和其他农场动物生活区周围设置电动围栏也能有效地赶走灰熊。“我们希望有一个干净

217、,没有诱饵的地方,熊可以通过,而不会养成坏习惯,”詹姆斯琼克尔说,他是一位长期管理米苏拉及其周围熊的生物学家)”可推知,灰熊数量增长,虽然会带来一些麻烦,但是如果采取一些预防措施,人和灰熊可以和谐相处。故选B项。【2022年新高考全国卷】BWe journalists live in a new age of storytelling, with many new multimedia tools. Many young people dont even realize its new. For them, its just normal.This hit home for me as I w

218、as sitting with my 2-year-old grandson on a sofa over the Spring Festival holiday. I had brought a childrens book to read. It had simple words and colorful pictures a perfect match for his age. Picture this: my grandson sitting on my lap as I hold the book in front so he can see the pictures. As I r

219、ead, he reaches out and pokes (戳) the page with his finger.Whats up with that? He just likes the pictures, I thought. Then I turned the page and continued. He poked the page even harder. I nearly dropped the book. I was confused: Is there something wrong with this kid? Then I realized what was happe

220、ning. He was actually a stranger to books. His father frequently amused the boy with a tablet computer which was loaded with colorful pictures that come alive when you poke them. He thought my storybook was like that. Sorry, kid. This book is not part of your high-tech world. Its an outdated, lifele

221、ss thing. An antique, like your grandfather. Well, I may be old, but Im not hopelessly challenged, digitally speaking. I edit video and produce audio. I use mobile payment. Ive even built websites. Theres one notable gap in my new-media experience, however: Ive spent little time in front of a camera

222、, since I have a face made for radio. But that didnt stop China Daily from asking me last week to share a personal story for a video project about the integration of Beijing, Tianjin and Hebei province. Anyway, grandpa is now an internet star two minutes of fame! I promise not to let it go to my hea

223、d. But I will make sure my 2-year-old grandson sees it on his tablet.5Why did the kid poke the storybook?AHe took it for a tablet computer.BHe disliked the colorful pictures.CHe was angry with his grandpa.DHe wanted to read it by himself.6What does the author think of himself?ASocially ambitious.BPh

224、ysically attractive.CFinancially independent.DDigitally competent.7What can we learn about the author as a journalist?AHe lacks experience in his job.BHe seldom appears on television.CHe manages a video department.DHe often interviews internet stars.【答案】5A6D7B【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者曾经是一名记者,在春节期间,作者给孙子

225、拿了一本儿童读物,孙子却以为是平板电脑,不停地戳书。5细节理解题。根据第五段中“He was actually a stranger to books. His father frequently amused the boy with a tablet computer which was loaded with colorful pictures that come alive when you poke them. He thought my storybook was like that.(事实上,他对书本并不熟悉。他的父亲经常用一台装有彩色图片的平板电脑逗他开心,当你戳它们的时候,这

226、些图片就会变得栩栩如生。他认为我的故事书就是那样的)”可知,那孩子戳故事书是因为他把它当成了平板电脑。故选A。6细节理解题。根据倒数第三段中“Well, I may be old, but Im not hopelessly challenged, digitally speaking. I edit video and produce audio. I use mobile payment. Ive even built websites. (我可能老了,但从数字角度来说,我还没有毫无希望的挑战。我编辑视频,制作音频。我用移动支付。我甚至建立了网站)”可知,作者认为自己懂数码技术。故选D。7

227、细节理解题。根据倒数第二段中“Theres one notable gap in my new-media experience, however: Ive spent little time in front of a camera, since I have a face made for radio.(然而,在我的新媒体体验中有一个明显的差距:我很少在镜头前呆着,因为我的脸是为电台而生的)”可知,作者作为记者他很少上电视。故选B。【2021全国新高考I卷】ARome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay

228、 in a hostel ( 旅 社 ). The hostels in Rome offer a bed in a dorm room for around $25 a night, and for that, youll often get to stay in a central location (位置) with security and comfort.Yellow HostelIf I had to make just one recommendation for where to stay in Rome, it would be Yellow Hostel. Its one

229、of the best-rated hostels in the city, and for good reason. Its affordable, and its got a fun atmosphere without being too noisy. As an added bonus, its close to the main train station.Hostel Alessandro PalaceIf you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome. Hostel Alessandro Pala

230、ce is fun. Staff members hold plenty of bar events for guests like free shots, bar crawls and karaoke. Theres also an area on the rooftop for hanging out with other travelers during the summer.Youth Station HostelIf youre looking for cleanliness and a modern hostel, look no further than Youth Statio

231、n. It offers beautiful furnishings and beds. There are plenty of other benefits, too; it doesnt charge city tax; it has both air conditioning and a heater for the rooms; it also has free Wi-Fi in every room.Hotel and Hostel Des ArtistesHotel and Hostel Des Artistes is located just a 10-minute walk f

232、rom the central city station and its close to all of the citys main attractions. The staff is friendly and helpful, providing you with a map of the city when you arrive, and offering advice if you require some. However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.21What is probably the major concern of

233、travelers who choose to stay in a hostel?AComfort.BSecurity.CPrice.DLocation.22Which hotel best suits people who enjoy an active social life?AYellow Hostel.BHostel Alessandro Palace.CYouth Station Hostel.DHotel and Hostel Des Artistes.23What is the disadvantage of Hotel and Hostel Des Artistes?AIt g

234、ets noisy at night.BIts staff is too talkative.CIt charges for Wi-Fi.DIts inconveniently located.【答案】21C22B23C【解析】本文是一篇应用文。文章介绍了罗马的几个价格低廉,安全舒适的旅馆。21细节理解题。通过文章第一段“Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel ( 旅 社 ).”(对旅行者来说,罗马可能很昂贵,这就是许多人选择住旅社的原因)可知选择住旅社的旅行者可能最关心的是价

235、格。故选C。22细节理解题。根据Hostel Alessandro Palace部分“If you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome.”(如果你喜欢社交旅馆,这是罗马最适合你的旅馆)可知如果你喜欢社交旅馆,Hostel Alessandro Palace是罗马最适合你的旅馆。故选B。23细节理解题。根据Hotel and Hostel Des Artistes部分“However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.”(但是,你需要支付每天2欧元的Wi-Fi)可

236、知Hotel and Hostel Des Artistes的缺点是Wi-Fi收费。故选C。【2021全国新高考I卷】BBy day, Robert Titterton is a lawyer. In his spare on stage beside pianist Maria Raspopova not as a musician but as her page turner. “Im not a trained musician, but Ive learnt to read music so I can help Maria in her performance.”Mr Tittert

237、on is chairman of the Omega Ensemble but has been the groups official page turner for the past four years. His job is to sit beside the pianist and turn the pages of the score so the musician doesnt have to break the flow of sound by doing it themselves. He said he became just as nervous as those pl

238、aying instruments on stage.“A lot of skills are needed for the job. You have to make sure you dont turn two pages at once and make sure you find the repeats in the music when you have to go back to the right spot.” Mr Titterton explained.Being a page turner requires plenty of practice. Some pieces o

239、f music can go for 40 minutes and require up to 50 page turns, including back turns for repeat passages. Silent onstage communication is key, and each pianist has their own style of “nodding” to indicate a page turn which they need to practise with their page turner.But like all performances, there

240、are moments when things go wrong. “I was turning the page to get ready for the next page, but the draft wind from the turn caused the spare pages to fall off the stand,” Mr Titterton said, “Luckily I was able to catch them and put them back.”Most page turners are piano students or up-and-coming conc

241、ert pianists, although Ms Raspopova has once asked her husband to help her out on stage.“My husband is the worst page turner,” she laughed. “Hes interested in the music, feeling every note, and I have to say: Turn, turn! “Robert is the best page turner Ive had in my entire life.”32324What should Tit

242、terton be able to do to be a page turner?ARead music.BPlay the piano.CSing songs.DFix the instruments.25Which of the following best describes Tittertons job on stage?ABoring.BWell-paid.CDemanding.DDangerous.26What does Titterton need to practise?ACounting the pages.BRecognizing the “nodding”.CCatchi

243、ng falling objects.DPerforming in his own style.27Why is Ms Raspopovas husband “the worse page turner”?AHe has very poor eyesight.BHe ignores the audience.CHe has no interest in music.DHe forgets to do his job.【答案】24A25C26B27D【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了为钢琴演奏者做翻页工作的Robert Titterton和他的工作情况。24细节理解题。根据第一段“Im no

244、t a trained musician, but Ive learnt to read music so I can help Maria in her performance.(我不是受过训练的音乐家,但我学会了识谱,这样我就可以在Maria的表演中帮助她)”可知,Titterton因为识谱,所以可以在Maria的钢琴表演中为她翻页。故选A项。25推理判断题。根据第三段“A lot of skills are needed for the job. You have to make sure you dont turn two pages at once and make sure you

245、 find the repeats in the music when you have to go back to the right spot.(这项工作需要很多技能。你必须确保你不会一次翻两页并且必要的时候确保你回到前面找到音乐重复的部分)”可知,为钢琴家翻页这项工作很需要技巧。由此推知,Titterton的工作要求是很高的。故选C项。26细节理解题。根据第四段“Silent onstage communication is key, and each pianist has their own style of “nodding” to indicate a page turn whi

246、ch they need to practise with their page turner.(无声的舞台交流是关键,每个钢琴家都有自己的“点头”风格来表示翻页,他们需要和翻页者进行练习)”可知,Titterton需要和钢琴演奏者练习识别他们的“点头”示意来翻页。故选B项。27细节理解题。根据最后一段“Hes interested in the music, feeling every note, and I have to say: Turn, turn!(他对音乐很感兴趣,感受着每一个音符,所以我不得不说:“翻页,翻页!”)”可知,Ms Raspopova的丈夫因为对音乐感兴趣,所以帮她翻页的时候总是沉浸在音乐中而忘掉自己的工作,她不得不去提醒。故选D项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1