收藏 分享(赏)

Unit 5 走进高考文化品格渗透.docx

上传人:a**** 文档编号:782598 上传时间:2025-12-14 格式:DOCX 页数:2 大小:14.30KB
下载 相关 举报
Unit 5 走进高考文化品格渗透.docx_第1页
第1页 / 共2页
Unit 5 走进高考文化品格渗透.docx_第2页
第2页 / 共2页
亲,该文档总共2页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、试题出处试题信息语篇概要文化品格2019浙江卷阅读理解A美国著名艺术家本杰明韦斯特是如何开始他的艺术生涯的学习名人精神,铸就未来栋梁Benjamin West,the father of American painting,showed his talent for art when he was only six years of age.But he did not know about brushes before a visitor told him he needed one.In those days,a brush was made from camels hair.There

2、were no camels nearby.Benjamin decided that cat hair would work instead.He cut some fur from the family cat to make a brush.The brush did not last long.Soon Benjamin needed more fur.Before long,the cat began to look ragged(蓬乱).His father said that the cat must be sick.Benjamin was forced to admit wh

3、at he had been doing.Thecatslotwasabouttoimprove.That year,one of Benjamins cousins,Mr Pennington,came to visit.He was impressed with Benjamins drawings.When he went home,he sent Benjamin a box of paint and some brushes.He also sent six engravings(版画) by an artist.These were the first pictures and f

4、irst real paint and brushes Benjamin had ever seen.In 1747,when Benjamin was nine years old,Mr Pennington returned for another visit.He was amazed at what Benjamin had done with his gift.He asked Benjamins parents if he might take the boy back to Philadelphia for a visit.In the city,Mr Pennington ga

5、ve Benjamin materials for creating oil paintings.The boy began a landscape(风景) painting.William Williams,a well-known painter,came to see him work.Williams was impressed with Benjamin and gave him two classic books on painting to take home.The books were long and dull.Benjamin could read only a litt

6、le,having been a poor student.But he later said,“Those two books were my companions by day,and under my pillow at night.” While it is likely that he understood very little of the books,they were his introduction to classical paintings.The nine-year-old boy decided then that he would be an artist.21.

7、What is the text mainly about?A.Benjamins visit to Philadelphia.B.Williams influence on Benjamin.C.The beginning of Benjamins life as an artist.D.The friendship between Benjamin and Pennington.答案C解析主旨大意题。文章从本杰明在六岁时自制画笔作画写起,到后来利用专业工具作画,再到知名画家送给本杰明书籍,都是在讲述本杰明是如何一步步走上艺术之路的,故选C。22.What does the underlin

8、ed sentence in Paragraph 3 suggest?A.The cat would be closely watched.B.The cat would get some medical care.C.Benjamin would leave his home shortly.D.Benjamin would have real brushes soon.答案D解析句意理解题。由前文可知,本杰明在没有专业画笔之前是用猫的毛制作画笔的。画线句的字面意思是“猫的命运将会得到改善”。由该段后文可知,本杰明的表兄送给了他专业的颜料和画笔。由此可推知D项与画线句的意思相符。23.Wha

9、t did Pennington do to help Benjamin develop his talent?A.He took him to see painting exhibitions.B.He provided him with painting materials.C.He sent him to a school in Philadelphia.D.He taught him how to make engravings.答案B解析细节理解题。短文第四段提到“He was amazed at what Benjamin had done with his gift.”,接着下一

10、段又谈到“.Mr Pennington gave Benjamin materials for creating oil paintings.”,由此可知,潘宁顿送给本杰明绘画材料来帮助他发展艺术才能,故选B项。24.Williams two books helped Benjamin to .A.master the use of paintsB.appreciate landscape paintingsC.get to know other paintersD.make up his mind to be a painter答案D解析细节理解题。由文章最后两句“While it is likely that he understood very little of the books,they were his introduction to classical paintings.The nine-year-old boy decided then that he would be an artist.”可知,这两本书是他通往古典绘画的入门教程,也帮助他下定决心成为一名画家,故选D项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1