1、Unit 4 Wheres my schoolbag?单元话题阅读理解练习Welcome to Class 4, Grade 7. This is our classroom. There are forty-five small desks and chairs in the classroom. Twenty-three of them are for boys and twenty-one of them are for girls. There is a desk and a chair in the front of the classroom. They are for teach
2、ers. There is a big blackboard on the front wall and a blackboard on the back wall. There are two maps on the wall. One is a map of China and the other is a map of the world. There are some photos about our school life on the wall, too. There are some flowers by the windows. What a beautiful classro
3、om it is! We all like it.1The passage tells us something about _.Aa schoolBa classroomCa libraryDa house2There are _ students in Class 4, Grade 7.Aforty-fiveBforty-fourCtwenty-threeDtwenty-one3Where is the desk for teachers?AIt is in the front of the classroom.BIt is at the back of the classroom.CIt
4、 is in the middle of the classroom.DIt is behind the classroom.4There is (are) _ blackboard(s) and _ map(s) in the classroom.Aone; twoBtwo; oneCtwo; twoDone; one5The classroom of Class 4, Grade 7 is very _.AcleanBsmallCnewDbeautifulWhoWhatWhereJackschoolbagon the chairnotebookunder the bedCDson the
5、tablecomputeron the deskGinaschoolbagon the deskkeysin the schoolbagMr. Greenbagon the sofaMs. Greenbagon the sofakeyson the table6Here are people _(人)in the family.AfiveBfourCsixDtwo7Ginas schoolbag is _.Aon the deskBunder the bedCon the sofaDon the chair8The parents _ are on the sofa.AbagsBcompute
6、r gamesCCDsDkeys9Where is Jacks notebook? Its _.Aon the chairBon the tableCin the schoolbagDunder the bed10On the chair is _.AMs. Greens bagBMr. Greens bagCJacks schoolbagDGinas schoolbagMy name is Amy. My family has a new house. This is my new bedroom. Its small but comfortable. Its also very beaut
7、iful. My father paints(油漆) it pink and I like the color pink. I clean it every Sunday. There are some beautiful pictures on the wall. My hat is on the chair. Its blue. The notebook is on the bed. My football is under the chair. On the table, there are keys, my ID card and my phone. My English book i
8、s on the dresser. I like my new bedroom very much.11What color is Amys bedroom?ABlue.BPink.CWhite.DRed12The underlined word “comfortable” means(意思是) “_”.A拥挤的B狭窄的C舒适的D阴暗的13Amys notebook is _.Aon the bedBon the chairCunder the bedDon the table14_ is (are) on the dresser.AThe hatBThe ID cardCThe keysDT
9、he English book15Which of the following(下面哪一个) is right?AAmys house is very old.BAmy cleans her bedroom every Sunday.CSome beautiful pictures are on the chair.DAmys phone is on the bed.This is our school. It is very small, but it is very beautiful (漂亮的). There are a lot of trees in it. Im in Class E
10、ight, Grade Seven. The walls (墙) of our classroom are white. Our classroom is very clean (干净的). There are 50 students in my class. Mr Green is our English teacher. He is from England. He likes China and he learns (学习) Chinese now. He can speak some Chinese. He often helps me with my English.16Our sc
11、hool is _.Anot beautifulBnot bigCbehind my homeDnot clean17There are _ in my school.Amany treesB50 studentsCtwo classesDa lot of teachers18Im in _.AClass Eight, Grade SevenBClass Seven, Grade EightCClass Six, Grade EightDClass Seven, Grade Six19Mr Green is _.Aan American teacherBmy teacherCEnglishDa
12、n English student20Mr Green can speak _.AEnglishBEnglish and ChineseCChineseDFrenchIt is Annies room. There is a bookcase, a bed, a desk, a computer, a light (灯) and a chair in it. The computer and the light are on the desk. The chair is behind the desk. There are some books in the bookcase. Annies
13、backpack is on the chair. Her cat (猫) is under the bed. Its white and nice. Annie likes it very much.21Whose room is it?AYes, there is.BIt is Annies.CIt is the cats.DI dont know.22Whats in the room?AOnly a bed.BOnly a desk.COnly a chair.DA bookcase, a bed, a desk, a computer, a light and a chair.23W
14、hats on the desk?AYes, there is.BNo, there isnt.CSome books.DA computer and a light.24Where is Annies backpack?AIts on the chair.BIts under the chair.CIts in the bookcase.DIts under the bed.25What color is Annies cat?AIts white.BIts red.CIts nice.DIts at home.Hello, Im Bill. This is my living room(客
15、厅). Its big. There is a chair and two big sofas in it. Under the chair, there is a catMimi. Its my good friend. There is a clock on the wall. There is a big desk in the room. There are six books and a computer on the desk. Oh, there is a TV on it, too. I often(经常)sit on the sofa to read books or wat
16、ch television. I love my living room.26There are/is _ in the living room.Atwo clocksBa sofaCthree booksDa computer27My TV is _.Aunder the chairBon the deskCunder the deskDon the sofa28_ is under the chair.ABillBMimiCA clockDA computer29The _ are big.Aliving room, sofas and deskBchair, sofas and cloc
17、kCcomputer, desk and catDTV, computer and sofas30How many books are there?A5.B7.C6.D8.What are in their schoolbags?Name: Daisy MillerSchoolbag: PurpleThings: A black notebook, two white notebooks, a pencil box, and her sister Sallys card.Name: Sally MillerSchoolbag: BlueThings: An English book, a di
18、ctionary, a red notebook, two pens, a pencil, and her friend Janes computer book.31Daisys schoolbag is _.ApurpleBredCblueDblack32You can see _ notebook(s) in Daisys schoolbag.AoneBtwoCthreeDfour33There isnt _ in Sallys schoolbag.AwatchBdictionaryCnotebookDpencil34The computer book is _.ADaisysBSally
19、sCJanesDBettys35Which of the following is TRUE?ADaisy and Sally are friends.BSallys notebook is white.CSally has three pens.DSallys card is in Daisys schoolbag.Hello! I am Tommy. This is my classroom. 33 desks and 32 chairs are in it. They are yellow. Look, this is my desk and chair. On the desk, yo
20、u can see my schoolbag. Its green. Whats that on the chair? Its my black hat. Its a nice hat. My mother buys (买) it for me. Where is my baseball? Oh, its under the chair.36_ chairs are in Tommys classroom.A34B33C32D3137What color are Tommys desk and chair?AYellow.BGreen.CWhite.DBlack.38Tommys _ is b
21、lack.AschoolbagBhatCcardDchair39Where is Tommys baseball?AOn the chair.BOn the desk.CUnder the desk.DUnder the chair.40Tommys _ buys the hat for him.AfatherBmotherCgrandpaDgrandma参考答案:1B 2B 3A 4C 5D【导语】本文是一篇说明文,详细介绍了7年级4班的教室的布局情况及其班级的人数。1主旨大意题。根据整篇文章内容尤其“Welcome to Class 4, Grade 7. This is our clas
22、sroom.”和“What a beautiful classroom it is! We all like it.”可知文章主要介绍的是7年级4班的教室。故选B。2细节理解题。根据“Twenty-three of them are for boys and twenty-one of them are for girls.”可知,有23名男生和21名女生,共44名学生。故选B。3细节理解题。根据“There is a desk and a chair in the front of the classroom. They are for teachers.”可知老师的桌椅在教室的前面。故选A
23、。4细节理解题。根据“There is a big blackboard on the front wall and a blackboard on the back wall. There are two maps on the wall.”可知,教室里有两个黑板和两幅地图。故选C。5细节理解题。根据“What a beautiful classroom it is! We all like it.”可知,教室很美丽。故选D。6B 7A 8A 9D 10C【导语】本文以表格的形式介绍了格林一家各自物品的所在位置。6细节理解题。根据表格的第一列信息可知有杰克、吉娜、格林先生和格林太太,共四口人
24、。故选B。7细节理解题。根据表格中Gina的信息“schoolbag, on the desk”可知,她的书包在书桌上。故选A。8细节理解题。根据表格中格林夫妇的信息“bag, on the sofa”可知,他们的包都在沙发上。故选A。9细节理解题。在表格中Jack的信息“notebook, under the bed”可知,他的笔记本在床下。故选D。10细节理解题。在表格表示地点的一栏可知,“on the chair”只对应着Jack的书包。故选C。11B 12C 13A 14D 15B【导语】本文介绍了艾米的卧室物品陈列。11细节理解题。由文中“My father paints(油漆) i
25、t pink”可知卧室是粉色的。故选B。12词义猜测题。由文中“Its small but comfortable.”可知but表示转折,指卧室虽小但是很舒适,划线单词表示“舒适的”。故选C。13细节理解题。由文中“The notebook is on the bed.”可知笔记本在床上。故选A。14细节理解题。由文中“My English book is on the dresser.”可知在梳妆台上的是英语书。故选D。15细节理解题。由文中“I clean it every Sunday.”可知艾米每个周日都打扫她的卧室。故选B。16B 17A 18A 19B 20B【导语】本文是作者介绍
26、自己的学校、班级和老师的情况。16细节理解题。根据“This is our school. It is very small, but it is very beautiful (漂亮的).”可知,学校不大;故选B。17细节理解题。根据“There are a lot of trees in it.”可知,校园里有很多树;故选A。18细节理解题。根据“Im in Class Eight, Grade Seven.”可知,作者在七年级八班;故选A。19细节理解题。根据“Mr Green is our English teacher.”可知,格林先生是作者的英语老师;故选B20细节理解题。根据“H
27、e is from England.”和“He can speak some Chinese.”可知,格林先生会说英语和中文;故选B。21B 22D 23D 24A 25A【导语】本文主要介绍了Annie的房间。21细节理解题。根据“It is Annies room”可知这是Annie的房间。故选B。22细节理解题。根据“There is a bookcase, a bed, a desk, a computer, a light (灯) and a chair in it”可知房间里面有书柜、床、书桌、电脑、灯和椅子。故选D。23细节理解题。根据“The computer and the
28、light are on the desk”可知电脑和灯在桌子上。故选D。24细节理解题。根据“Annies backpack is on the chair”可知Annie的背包在椅子上。故选A。25细节理解题。根据“Her cat (猫) is under the bed. Its white and nice”可知猫是白色的。故选A。26D 27B 28B 29A 30C【分析】本文介绍了比尔家的客厅以及屋内的物品。26细节理解题。根据“There are six books and a computer on the desk.”可知,在客厅里有一台电脑,故选D。27细节理解题。根据“
29、There are six books and a computer on the desk. Oh, there is a TV on it, too.”可知,我的电视在桌子上,故选B。28细节理解题。根据“Under the chair, there is a catMimi.”可知,Mimi在椅子下面,故选B。29推理判断题。根据“This is my living room(客厅). Its big. There is a chair and two big sofas in it.”和“There is a big desk in the room.”可知,客厅,沙发和桌子是大的,故
30、选A。30细节理解题。根据“There are six books and a computer on the desk.”可知,有六本书,故选C。31A 32C 33A 34C 35D【分析】本文介绍了黛西和萨莉各自的书包及其书包内的物品。31细节理解题。根据第一个文本框的内容“Name: Daisy Miller Schoolbag: Purple”,可知黛西的书包是紫色的,故选A。32细节理解题。根据第一个文本框中的“Things: A black notebook, two white notebooks”,可知黛西的书包里有一个黑色的笔记本和两个白色的笔记本,一共有三个,故选C。33
31、细节理解题。根据第二个文本框中“Things: An English book, a dictionary, a red notebook, two pens, a pencil, and her friend Janes computer book”,可知书包里没有手表,故选A。34细节理解题。根据第二个文本框中“her friend Janes computer book”,可知电脑课本是简的,故选C。35细节理解题。根据第一个文本框中“her sister Sallys card”,可知萨莉的卡片在黛西的书包里,D项正确,故选D。36C 37A 38B 39D 40B【分析】本文是记叙文
32、,作者汤姆介绍了自己的教室物品。36细节理解题。根据“33 desks and 32 chairs are in it”,可知Tom的教室里有32把椅子,故选C。37推理判断题。根据“33 desks and 32 chairs are in it. They are yellow”,可知汤姆的桌椅是黄色的,故选A。38细节理解题。根据“Its my black hat”,可知他的帽子是黑色的,故选B。39细节理解题。根据“Where is my baseball? Oh, its under the chair”,可知他的棒球在椅子下面,故选D。40细节理解题。根据“My mother buys it for me”,可知是妈妈给他买的帽子,故选B。