收藏 分享(赏)

Unit 3 走进高考文化品格渗透.docx

上传人:a**** 文档编号:781526 上传时间:2025-12-14 格式:DOCX 页数:2 大小:13.35KB
下载 相关 举报
Unit 3 走进高考文化品格渗透.docx_第1页
第1页 / 共2页
Unit 3 走进高考文化品格渗透.docx_第2页
第2页 / 共2页
亲,该文档总共2页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、试题出处试题信息语篇概要文化品格2019全国卷七选五我对周末野外宿营的态度变化培养亲近自然,回归自然的意识If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping,I would have laughed heartily.Campers,in my eyes,were people who enjoyed insect bites,ill-cooked meals,and uncomfortable sleeping bags.They had nothing in c

2、ommon with me.36The friends who introduced me to camping thought that it meant to be a pioneer.37 We slept in a tent,cooked over an open fire,and walked a long distance to take the shower and use the bathroom.This brief visit with Mother Nature cost me two days off from work,recovering from a bad ca

3、se of sunburn and the doctors bill for my sons food poisoning.I was,nevertheless,talked into going on another fun-filled holiday in the wilderness.38 Instead,we had a pop-up camper with comfortable beds and an air conditioner.My nature-loving friends had remembered to bring all the necessities of li

4、fe.39 We have done a lot of it since.Recently,we bought a twenty-eight-foot travel trailer complete with a bathroom and a built-in TV set.There is a separate bedroom,a modern kitchen with a refrigerator.The trailer even has matching carpet and curtains.40 It must be true that sooner or later,everyon

5、e finds his or her way back to nature.I recommend that you find your way in style.A.This time there was no tent.B.Things are going to be improved.C.The trip they took me on was a rough one.D.I was to learn a lot about camping since then,however.E.I must say that I have certainly come to enjoy campin

6、g.F.After the trip,my family became quite interested in camping.G.There was no shade as the trees were no more than 3 feet tall.36.答案D解析解本题可用关联逻辑法。空格前一句说“他们与我没有共同之处”,空格后一段讲述了作者的一次野营,前后之间存在转折关系,所以此处需要填一个承上启下的转折句,这与D项中的however相呼应。37.答案C解析解本题可用句意判断法。根据后文的描述“我们睡帐篷,在篝火上做饭,走很长的路去洗澡和上厕所”可知,这次野营比较艰难,这与C项中的r

7、ough相对应。38.答案A解析解本题可用关联逻辑法。根据后文转折副词instead后的描述“我们这次有野营车,里面有舒服的床和空调”可知,这次的野营没有帐篷,故选A项。39.答案F解析解本题可用词汇锁定法和句意判断法。根据空格后的代词we可判断所填句子中应含有复数名词,再结合空格后面一句“从那以后我们进行了很多次野营”可判断应选F项“这次野营后,我的家人都对野营相当感兴趣了”。40.答案E解析解本题可用设题位置法。根据整篇文章的行文思路来看,此处应填一个总结升华的句子,结合空格后面一句“每个人迟早都会找到回归自然的方式”可判断选E项。反复接触Reception and Repetition加深认知度 Cognitive depth运用记忆 Use to remember视觉记忆 Imaging检索效应 Retrieval practice effect亲身感受 Personal organizing启发动机 Motivation加强注意 Attention情感深度 Affective depth记忆诀窍 Mnemonics

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1