1、Unit 3 Amazing people语言应用-了不起的人巩固练习单项选择(共15小题;每小题1分,满分15分)1. at the airport,he telephoned his wife and told her what he would do when he got home. A. Once arrived B. As soon as he reached C. When he got D. Upon arriving2. They decide to take sail around the island. When will the ship set _ sail? A.
2、a; / B. /; a C. a; the D. the; /3. May I take your order now? _. OK, Ill come back in a few minutes. A. No, we need more time. B. Could you bring us the bill? C. Yes, here it is. Thank you. D. Sure, wed love to.4. Living in a city cant_ living in the country. A. be compared to B. compare between C.
3、compare with D. compare to5. Lets put off the picnic until next week, the weather may be better. A. then B. if C. as D. when6. What you said just now has the matter we are discussing. Lets come to the point. A. something to do about B. nothing to do about C. something to do with D. nothing to do wit
4、h7. By the time Einstein was 14 years old, he_ himself advanced mathematics. A. has taught B. taught C. had taught D. was teaching8. We all Yang Liwei as an example of a man who managed to live his dream. A. look forward to B. look back C. look up to D. look over9. All morning as she waited for the
5、medical report from the doctor, her nervousness. . A. has grown B. is growing C. grew D. had grown10. Here are some toys. You can one for your little son as a birthday gift. A. rule out B. pick out C. take out D. carry out11. Five people won the “Chinas Green Figure” award , a title to ordinary peop
6、le for their contribution to environmental protection. A. being given B. is given C. given D. was given12. They kept trying, and their efforts finally . A. make it B. paid off C. are made it D. are paid off13. Did you return Freds call? I didnt need to Ill see him tomorrow. A. though B. unless C. wh
7、en D. because14. Online paper-checking requires that more attention . A. be paid to spelling B. to be paid to spelling C. should pay to spelling D. and spelling be paid to15. Much to our surprise, the first performance was well . A. accepted B. received C. accepting D. receiving完形填空(共20小题;每小题1分)请认真阅
8、读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A woman in her sixties lived alone in her little cottage with a pear tree at her door. She spent all her time taking care of the treeBut the children nearby drove her 16 by making fun of her. They would climb her tree and then run away with pears. 17 “A
9、unty Misery” at her. One evening, a passerby asked to18 for the night. Seeing that he had an 19 face,she let him in and gave him a nice 20 .The next morning the stranger,actually a sorcerer(巫师),thanked her by granting(允准)her 21 that anyone who climbed up her tree 22 not be able to come back down unt
10、il she 23 it. When the children came back to steal her 24 , she had them stuck on the tree. They had to beg her. Long 25 she gave the tree permission to let 26 go. Aunty Misery was free from the 27 at last. One day another man 28 her door . This one did not look trustworthy to her, 29 she asked who
11、he was. “I am Death, Ive come to take you 30 me, said he . Thinking fast Aunty Misery said, “Fine, but Id like to 31 some pears from my dear tree to remember the 32 it brought to me in this life .But I am too 33 to climb high to get the best fruit. Will you be so 34 as to do it for me ?” With a deep
12、 sigh, Mr. Death climbed up the tree 35 and was immediately stuck to it. No matter how much he warned or begged, Aunty Misery would not allow the tree to let Death go.16. A. hopeless B. painful C. dull D. crazy17. A. calling B. shouting C. announcing D. whispering18. A. stay B. 1ive C. hide D. 1ie19
13、 .A. interesting B. honest C. anxious D. angry20. A. gift B. kiss C. treat D. smile21. A. suggestion B. demand C. permission D. wish22. A. could B. should C. might D. must23. A. permitted B. promised C. answered D. declared24. A. branch B. food C. tree D. fruit25. A. after B. while C. since D. befor
14、e26. A. it B. them C. him D. her27. A. trick B. question C. trouble D. difficulty248. A. stepped into B. 1eft for C. stopped at D. walked around29. A. so B. but C. although D. because30. A. with B. off C. upon D. for31. A. choose B. pick C. shake D. hit32. A. honor B. pleasure C. hope D. excitement3
15、3. A. 1ight B. short C. old D. thin34. A. proud B. kind C. fine D. smart35. A. disappointedly B. cheerfully C. unwillingly D. eagerly阅读理解(共1小题;每小题2分)请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A There are two basic ways to see growth:one as a product, the other as a process. People have gener
16、ally viewed personal growth as an external(外在的)result or a product that can easily be identified and measured. The worker who gets a rise, the student whose grades improve and the foreigner who learns a new languageall these examples of people who have measurable results to show for their efforts. B
17、y contrast(对照), the process of personal growth is much more difficult to determine. since it is a journey and not the specific signposts or landmarks along the way. The process is not the road itself, but rather the attitudes and feelings people have, their caution or courage, as they meet with new
18、experiences and unexpected difficulties. In this process, the journey never really ends; there are always new ways to experience the world, new ideas to try, new challenges to accept. In order to grow, to travel new roads, people need to have a willingness to take risks, to face the unknown, and to
19、accept the possibility that they may “fail” at first. How we see ourselves as we try a new way of being is essential to our ability to grow. Do we see ourselves as quick and curious? If so, then we tend to take more changes and to be more open to unfamiliar experiences. Do we think were shy and inde
20、cisive?Then our sense of fear can cause us to hesitate, to move slowly, and not to take a step until we know the ground is safe. Do we think were slow to adapt to change or that we re not smart enough to deal with a new challenge? Then we are likely to take a more passive role or not try at all. The
21、se feelings of insecurity and self-doubt are both unavoidable and necessary if we are to change and grow. If we do not face and overcome these internal fears and doubts, if we protect ourselves too much, then we stop growing. We become trapped inside a shell of our own making.36. In the author s eye
22、s, one who views personal growth as a process would . A. succeed in climbing up the social ladder B. judge his ability to grow from his own achievements C. face difficulties and take up challenges D. aim high and reach his goal each time37. About personal growth, the author advocates all of the foll
23、owing except . A. curiosity about more changes B. quickness in self-adaptation C. open-mindedness to new experiences D. avoidance of internal fears and doubts38. The best title for this passage should be . A. Facing new challenges B. Growth-product or process C. Unavoidable feeling of self-doubt D.
24、Overcoming internal fearsBThe United States is one of the few countries in the world that has an official day on which fathers are honored by their children. On the third Sunday in June, fathers all across the United States are given presents, treated to dinner or otherwise made to feel special. How
25、ever, the idea for creating a day for children to honor their fathers began in Spokane, WashingtonA woman by the name of Sonora Smart Dodd thought of the idea for Fathers Day while listening to a Mother s Day sermon(布道)in 1909. Having been raised by her father, Henry Jackson Smart, after her mother
26、died, Sonora wanted her father to know how special he was to her. It was her father that made all the parental sacrifices(牺牲)and was, in the eyes of his daughter, a selfless and loving man. Sonora s father was born in June, so she chose to hold the first Fathers Day celebration in Spikane ,Washingto
27、n on the 19th of June, 1910. In 1924 President Calvin Coolidge declared the third Sunday in June as Fathers Day. Roses are the Father s Day flowers:red to be worn for a living father and white if the father has died. When children can t visit their fathers or take them out to dinner, they send a gre
28、eting card. Traditionally, fathers prefer greeting cards that are not too sentimental(感伤的). Most greeting cards are too special so fathers laugh when they open them. Some give heartfelt thanks for being there whenever the child needed Dad. 39. The United States is special in Fathers Day because . A.
29、 many people celebrate the day B. only America celebrates the day C. America makes it an official day D. all men are honored in America40. At first, Fathers Day was fixed on June 19th because _. A. Sonora honored her father on her fathers birthday B. Sonoras birthday was June l 9 C. it was decided b
30、y the president at that time D. her mother died on June 1941. How many years has passed before Fathers Day became an official day since the fathers day was celebrated? A. 4. B. 10. C. 14. D. 24.42. According to the passage, we can infer that Henry Jackson Smart . A. was very kind to anyone B. did a
31、lot for his daughter C. was the first father honored in 1924 D. always help others by giving moneyCThe first breath-taking pictures of the Earth taken from space showed it is a solid ball covered by brown land masses and blue-green oceans. We had never seen the Earth from that distance before. To us
32、, it appeared as though the Earth had always looked that way and always would. Scientists now know, however, that the surface of the Earth is not as permanent as we had thought. Scientists explain that the surface of our planet is always moving. Continents moves about the Earth like huge ships at se
33、a. They float on pieces of the Earths outer skin. New outer skin is created as melted rock pushed up from below the ocean floor. Old outer skin is destroyed as it rolls down into the hot area and melts again. Only since the 1960s have scientists really began to understand that the planet Earth is a
34、great living machine. Some experts have said this new understanding is one of the most important revolutions in scientific thought. The revolution is based on the work of scientists who study the movement of the continents-a science called plate tectonics. The modern story of plate tectonics begins
35、with the German scientist Alfred Wegener. Before World War One. Wegener argued that the continents had moved and were still moving. He said the idea first occurred to him when he observed that the coastlines of South America and Africa could fit together like two pieces of a puzzle. He proposed that
36、 the two continents might have been one and then split apart. Wegener was not the first person t0 wonder about the shape of the continents. About 500 years ago, explorers thought about it when they made the first maps of Americas. The explorers noted the east coast of North America and South America
37、 would fit almost exactly into the west coast of Europe and south Africa. What the explorers did not do, but Wegener did, was to investigate the idea that the continents move. 43. What does the writer mainly tell us in the passage? A. The first breath-taking pictures of the Earth taken from space. B
38、. Humans recognition of the earths surface. C. The German scientist Alfred Wegener. D. The early explorers discovery. 44. Which of the following is true according to the passage? A. We didnt see the Earth from far away until we saw the picture taken in the space. B. Our ancient thought that the surf
39、ace of the earth is still. C. Alfred Wegener was not the first person to investigate the idea that the continents move. D. The coastline of India and Africa fit together. 45. The last word of the third paragraphtectonics”mean“ ”. A. study of construction B. study of architecture C. earth surface D.
40、structural geology46. What did the explorers find? A. The coastlines of South America and Africa could fit together. B. The coastlines of North America and Africa could fit together. C. The east coastlines of North America and the west coast of Europe could fit together. D. The coastlines of North A
41、merica and India could fit together.任务型阅读(共10小题;每小题l分)请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填1个单词。Searching for the truth Collecting mid writing news is like researching in history: the best information comes from those who were there at the time. So if we want to study the history of China
42、 in the sixth century AD, we look at the writings of the people who lived then. They are called the primary sources because they tell us what it was like to live then. People at a much later date who write about the same events are called the secondary sources. For example, when we read the original
43、 writings of Jia Sixie on agriculture, we are reading a primary source;when we read about Jia Sixie in our textbook we are reading secondary source because the passage was written about him and his ideas many years after he died. When we make news we use primary and secondary sources. We can see thi
44、s most clearly in TV programmes. As we watch the news on TV, the person presenting the programme in the studio is the secondary source(because he tells us about the news) and the reporter in Iraq or Washington is the primary source(because he is telling us about what is actually happening there). Wi
45、thout these reporters acting as primary sources, you would never find out what really happened in a war, earthquake, sports meeting, concert or festival. These reporters explain what is happening so we have a clearer idea of what is going on there. They often take photographers with them who act as
46、primary source by giving pictures of events. In a newspaper the position is different because these two roles are often combined. This means a reporter who investigates a story may be the same person who writes it. If this happens, the reporter is both the primary and the secondary source. But the p
47、hotographer who works with himher is still a primary source. One of the reasons that it is important to separate primary and secondary sources is that they help us to decide what is a fact and what is an opinion. A fact is something that everybody agrees has happened. An opinion is somebodys idea of
48、 what happened. So facts and opinions are often mixed in any report, whether in a newspaper or on TV. What have you learnt from the above passage?Primary SourcePrimary sources are the writings of the people who lived at (47) _ time and offered an inside view of a particular event.Secondary source Se
49、condary sources are the writings of the people who write about the same events at a much later date with explanation and analysis (48)_ on primary sources.News on TVThe TV (49)_ in the studio is the secondary source while the reporter on the (50)_ is the primary source.News in a newspaperA newspaper
50、 reporter can be both primary and secondary source if he collects the information and then (51)_ the news. But the photograpger (52)_ with the reporter is always a primary source.FactA fact is something that everybody agrees has happened. In other (53)_, it is something that is (54)_ .OpinionAn opin
51、ion is somebodys idea of what (55)_ on.ConclusionPrimary and secondary sources are both important for (56)_ the truth.语法填空The telephone is the most popular and widely used means of communication, which has really changed the world. Today, you find1in attractive designs, models and colors.2cell phone
52、s and wireless technology offer almost everyone convenience today, a wired telephone can still be found in many places. The telephone3(invent) by Alexander Graham Bell. There is no clear evidence of the origin of the word “telephone”. It is believed4the word “telephone” comes from two Greek words, “
53、tele” meaning “far” and “phone” meaning “sound”.Alexander Bell, a professor5trained instructors to teach speech andhearing-impaired(听力受损的) people, got to know about6slight differences of sound and its nature. Bell initially wanted to invent a better telegraph that could send multiple messages or sig
54、nals7the same time. During experiments, the concept of making a device that couldtransmit(传输) speech through electricity, struck Bells mind. In 1875, while experimenting, Bell heard the sound of a clock through the wire. This inspired him greatly. And along with his8(assist) and electrician, Thomas
55、A. Watson, he continued experimenting tirelessly9(build) a piece of equipment that could transmit sound. Finally, on March 10th, 1876, Bell spoke the first words through a telephone, “Mr. Watson, come here. I want to see you.” And they were clearly heard on the10side. These words have been recorded
56、in history and the date is marked as the official date of the invention of the telephone by Alexander Bell.书面表达(满分25分)假设你是李华,澳大利亚绿色环保组织将举行一次“澳大利亚环保两周游”,你希望能得到这个机会。请按要求向该组织写一封申请信。内容包括: 个人情况:年龄、身份、兴趣、健康状况 申请理由:向往澳大利亚、了解动植物、增加环保知识、拓宽眼界 注意: 词数120左右,可适当增加细节,以使行文连贯 生词:申请 apply ,application(n);- 环境 environ
57、ment视野 horizon_答案与解析单项选择1. 【解析】D本题考查状语用法。选项A中连词once表示条件,意为“一旦”,且表示“arrive与逻辑主语“he”之间为被动关系,因此不正确。选项B中reached是及物动词,后直接宾语,因题中已有介词at,故B项不能选。选项C中的get后接介词应是to,而不是at。选项D中的upon是介词,可与名词或动名词连用,表示“一就”,因此正确。2. 【解析】A本题考查冠词。take a sail=take a ship意为“乘船”。set sail是固定搭配,意为“起航、起程”,中间不加冠词,故选A项。3. 【解析】A本题考查交际用语。根据最后一句可
58、知,这位顾客可能不急于点菜,还需要等一会儿,因此选A项。4. 【解析】C本题考查动词短语。compare with意为“与相比”。而“be compared to”意为“被比作”,因此选择C项。5. 【解析】D本题考查定语从句。此处when引导的是定语从句修饰先行词next week。6. 【解析】D本题考查短语用法。根据句意此处应为“与有关/无关”,英文表达是“have something/nothing to do with”,因此D项正确。7. 【解析】C本题考查动词时态。by the time引导时间状语从句,主句中的动作发生在从句中的动作之前,故用过去完成时,选择C项。8. 【解析】
59、C本题考查动词短语。look up to sb.表示“尊敬某人”,其余各项无此含叉,根据句意应选择C项。9. 【解析】 C本题考查动词的时态。根据all morning和时间状语从句中的谓语动词可判断出应用一般过去时。一般过去时可用于表示过去经常或反复发生的动作;时间状语all morning说明动作的反复性,时间状语从句的谓语动词为一般过去时,说明发生在过去,因此选择C项。10. 【解析】B本题考查动词短语辨析。rule out意为“排除”;pick out意为“挑选”;take out意为“拿出”;carry out意为“实施”。根据题意:你可以从some toys中“挑选”一个,故选B项
60、。11. 【解析】C本题考查非谓语动词。题中a title是award的同位语,后接非谓语动词短语作定语,因此可排除B与D两项。选项动词give与名词title之间是被动关系,且根据句意give并非表示正在进行,因此用过去分词作定语,选择C项。12. 【解析】B本题考查短语辨析。make it意为“做成功、到达”,无被动式,排除选项C;选项A时态错;pay off意为“(计划等)顺利成功”时,也是没有被动式的,故正确答案为B项。13. 【解析】 D本题考查状语从句。从句意“我不需要(回电话),因为我明天就会见到他”知两句为因果关系,因此选择D项。14. 【解析】 A本题考查宾语从句。requi
61、re后接的宾语从句中要用“(should+)动词原形”形式。另外pay attention to后接名词或动名词,因此A项正确。15. 【解析】B本题考查动词词义辨析。be well received意为很受欢迎,受到认可”,是习惯用法。完形填空16. 【解析】 D crazy“非常生气的,疯狂的”;hopeless“令人失望的”,而不是“无望的”;painful“疼痛的,痛楚的”;dull“令人厌烦的,从drove以及下文making fun of her可以看出,应该是使她很生气。17. 【解析】B从run away with pears看出,应该是大声地喊,shout大声说出。whisp
62、er是低声说,call作喊叫讲不带表示内容的宾语,announce通知。18. 【解析】A从one evening以及下文的next morning可看出是请求过夜。stay for the night过夜,固定搭配。19. 【解析】B从常识可知,留宿陌生人应该考虑他是否是诚实。从下文let him in看出是允许进入,故选B项honest,与下文“This one did not look trustworthy to her呼应。20. 【解析】C上文提到既然允许过夜,接下来最有可能的应该是招待。treat招待,款待,其他选项不符合情理。21. 【解析】D从下文that引导同住语从句的内容
63、看,应该是她的一个很难实现的愿望。suggestion建议;demand要求;permission允许;均与题意不符。22. 【解析】B wish是先行词,同位语从句谓语动词用should+动词原形,另外,could不能与be able to连用。23. 【解析】A根据上下文,没有她的允许不得下来。24. 【解析】D到树上当然是偷摘果实(梨)了。branch树枝;food食物;tree树,均不符合题意。25. 【解析】D长时间的请求后,老太太才让梨树放他们下来。before意为“在之前,才” 。26. 【解析】B 当然是放偷梨的孩子走了,用them指代偷梨的孩子。27. 【解析】C这样的整治,
64、孩子们当然不敢来了,老太太自然就没有这个麻烦了。28. 【解析】C据上下文,有一个人停在她家门前请求住宿。stop at在某处停下来。29. 【解析】A看见这个人不太可信,所以要查问他了,前后具有因果关系。30. 【解析】A take sb. with sb.“带某人走”。考查介词搭配。31. 【解析】B从上下文可知,是摘一些梨作为纪念。从climb可以看出是要上树采摘,而不是挑选或摇动。32. 【解析】B从文章一开始 “She spent all her time taking care of the tree.”可知老太太与这棵梨树的深厚感情,摘几个梨应该是想记住它所带给她的快乐了。从文中
65、也没有看到,梨树给他带了什么荣誉、希望或者是什么兴奋的事情。33. 【解析】C从climb high to get the best fruit可知,是老太太以“年老爬不上树,为由诱骗“Death”上树(进入陷阱)。34. 【解析】B Will you be so kind to do sth.请求别人帮助,固定表达法。35. 【解析】C从With a deep sigh可知,Death并不愿意为他爬树摘梨,但念及快要死的人了,就答应了,但不会很乐意的,unwillingly不乐意地。disappointedly是失望的,这里death并没有什么愿望,也就谈不上失望了。阅读理解36. 【解析】
66、 C推理判断题。第二段集中阐述把个人成长视为过程的观点。从最后“In his process ,the journey never really ends;there are always new ways to experience the world, new ideas to try,new challenges to accept.”暗示C项为正确答案。37. 【解析】D细节判断题。第三段里详述了作者所提倡的有利于个人成长的东西,仅D项是作者所不赞成的。38. 【解析】B标题。文章一开始就提出了全文的关键句“There are two basic ways to see growth:
67、one as a product, the other as a process 。全文都是围绕这一命题展开讨论的,A、C、D三项范围大,此处仅为成长过程中的问题,所以B项作为本文的标题最合适。39. 【解析】C细节理解题。由文章的第一段的第一句“The united States is one the few countries in the world that has an official day on which fathers are honored by their children”可知正确选项为C。40. 【解析】A 推理判断题。由文章第二段的第五句“Sonoras fath
68、er was born in June, so she chose to hold”可推出A为正确选项。41. 【解析】C数字计算题。由第二段的最后一句“on the 19th of June,1910和第三段的第一句“In 1924 President Calvin Coolidge declared”可计算得出C项正确。42. 【解析】B推理判断题。由文章的第二段可知她的父亲无私、仁慈,她的母亲死后,是她的父亲把她养大的,因此可以推之她的父亲对她一定做了很多。43. 【解析】B主旨大意题。根据文章第一段最后一句中的however及全文内容可知,文章主要谈论人类对地壳表面的形成的认识,故答案
69、选B项。44. 【解析】A推理判断题。根据文章第一段的第一、二句可知,人们直到看到从太空对地球所拍的照片后才知道从远方看地球的情形,故答案选A项。45. 【解析】 D词义猜测题。根据其所在的句子“who study the movement of the continentsa science called plate”及地理常识可知答案选D项。46. 【解析】C事实细节题。根据文章最后一段中的“The explorers noted the east coast of North America and South America would fit almost exactly into
70、the west coast of Europe and south Africa”及倒数第二段中的“the coastlines of South America and Africa could fit together like two pieces of a puzzle”可知答案应该选C项。任务型阅读47. that/the 48. based 49. presenter 50. scene/spot 51. writes 52. working 53. words 54. true 55.went 56. discovering语法填空1. it。此处用代词it代指前文的the t
71、elephone。2. Though/Although。此处用连词Though或Although引导一个表示让步的状语从句。3. was invented。此处用一般过去时表示发生在过去的事情。用被动语态表示句子的主语The telephone是invent这一动作承受者。4. that。此处用连词that引导一个主语从句。5. who/that。此处用关系代词who或that引导一个定语从句,修饰前面的名词professor,并在从句中作主语。6. the。此处用定冠词在句中表示特指。7. at。at the same time意为“同时”。8. assistant。根据后文的人名可知,此处
72、用所给单词的名词形式assistant表示“助手”。9. to build。此处用动词不定式,在句中作目的状语。10. other。此处用the other side表示“另一端”。书面表达One Possible VersionDear Sir or Madam, My name is Li Hua. I am writing in response to the activity that you hold. I want very much to take the chance for Two-Week Eco-travel Round Australia. I am a senior
73、Two student and I am 17 years old. I have many hobbies, such as music and reading, especially sports and travel. Thats why I am quite strong and healthy. Australia has long been my dream country for travel. There are many beautiful interesting plants and animals there, which are what I want to learn in person. The travel will certainly help increase my knowledge of protection of environment and broaden my horizon. So I apply for the travel. I am looking forward to hearing from you soon. Yours Li Hua