收藏 分享(赏)

Unit 2 Cambridge is a beautiful city in the east of England. .docx

上传人:a**** 文档编号:780977 上传时间:2025-12-14 格式:DOCX 页数:10 大小:19.58KB
下载 相关 举报
Unit 2 Cambridge is a beautiful city in the east of England. .docx_第1页
第1页 / 共10页
Unit 2 Cambridge is a beautiful city in the east of England. .docx_第2页
第2页 / 共10页
Unit 2 Cambridge is a beautiful city in the east of England. .docx_第3页
第3页 / 共10页
Unit 2 Cambridge is a beautiful city in the east of England. .docx_第4页
第4页 / 共10页
Unit 2 Cambridge is a beautiful city in the east of England. .docx_第5页
第5页 / 共10页
Unit 2 Cambridge is a beautiful city in the east of England. .docx_第6页
第6页 / 共10页
Unit 2 Cambridge is a beautiful city in the east of England. .docx_第7页
第7页 / 共10页
Unit 2 Cambridge is a beautiful city in the east of England. .docx_第8页
第8页 / 共10页
Unit 2 Cambridge is a beautiful city in the east of England. .docx_第9页
第9页 / 共10页
Unit 2 Cambridge is a beautiful city in the east of England. .docx_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2Cambridge is a beautiful city in the east of England.根据句意及首字母或汉语提示完成句子1Yao Ming is a f_ basketball player in China. 2Heilongjiang is in the n_ of China. 3Many tourists visit Hainan I_ every year. 4The Himalaya(喜马拉雅) m_ are very high. 5The rising sun is _(尤其) beautiful today. 6The hill is _ (矮的

2、). Old men like to do exercise on it. 7As we all know, there are many _ (大学) in Beijing.8My father is going to the _ (乡下) to visit my grandparents this Sunday.9The warmhearted woman gave lots of money away to the children in the poor _ (地区)10Youd better take an _ (雨伞) with you. Its raining heavily o

3、utside.用方框中所给单词的适当形式填空(每词限用一次)river, high, many, wide, tour, be, visit, especial, church, coast1Teenagers like fashion very much,_ girls.2There are many beaches on the _ there.3Tom often goes swimming with his father in the _4This mountain is too_We cant climb it up.5In London, there are many old _6

4、There are _ students in Class Two than in Class Three.7Which is _, this river or that one?8Many _ come to China every year.9The population of the town _ about 37 thousand.10There are many places of interest to _.根据图片及课文内容填空Cambridge and LondonCambridge is a 1._ city in the 2._ of 3._, and it has abo

5、ut 120,000 4._. Its 5._ the River 6._. There are lots of old 7._ and 8._Its 9._ for Cambridge 10._London is the 11._ of the UK 12._ about seven and a half million people, so its 13._ and 14._ than Cambridge.It is in the 15._ of England and its on the River 16._. London is an old city.Its about 17._

6、years old.Its famous 18._ Big Ben,19._ Palace and Tower 20._.单项填空()1.Their classroom is as _ as ours.Acleaner BcleanCthe cleanest Dmuch cleaner()2.The teacher came into the classroom _ a book in his hand.Ain BwithCon Dby()3.Hainan _ its blue sky and fresh air.So it is. Thats why more and more visito

7、rs spend their holidays there.Ais weak in Bis famous forCis used to Dis good for()4.The population of Tianjin is _ than that of Shanghai.Amore Bless Csmaller Dfewer()5.The small village is only 20 kilometres _ the city. Afar Baway fromCfar away Daway()6.Tianjin is _ the north of China. Fujian is _ t

8、he north of Hainan.Ain; to Bin; inCto; in Don; to()7.My home town _ a population of six million.Aare Bis Chas Dhave()8.Its never very hot in summer _ very cold in winter.Abut BsoCor Das.根据汉语意思完成句子1在英格兰的北部,有一些湖泊和低矮的山脉。There are some lakes and _ _ _ _ _ of England.2长江比泰晤士河宽。The Yangtze River is _ _ th

9、e River Thames.3它是中国南部的一座城市,在海岸线上。Its a city _ _ _ of China. Its _ _ _4北京有许多可以游览的地方。There are lots of places _ _ in Beijing.5在俱乐部里我们学习许多课程,如游泳和舞蹈。We learn many subjects, _ _ swimming and dancing in the club.完形填空I come from Guilin. It is my_1_Its a beautiful_2_of Guangxi Zhuang Autonomous Region. The

10、_3_ of Guilin is about 4,760,000.The climate(气候) there is very good. The old like to live there. Guilin has a_4_ history of more than 2,000 years. It is a good place to_5_ your free time. You can enjoy its natural scenery. It is _6_ the Li River. There are many good places to visit. It is_7_ its gre

11、en hills and clear water in the world. It is very popular. Every year_8_ of visitors come here to spend their holidays._9_ to my home town! I will be your good_10_. You will have a good time.()1.A.village Bcountry Cuniversity Dhome town()2.A.capital BhillCcity Disland()3.A.population Bnumber Cpeople

12、 Dcity()4.A.low BlongChigh Dshort()5.A.enjoy Bchoose Cvisit Dwork()6.A.in Bon Coff Dto()7.A.famous for Bgood atCbusy with Dget from()8.A.millions Bfew Cmore Dmany()9.A.Welcome BSend CChoose DFind()10.A.teacher Bcook Cguide Dworker.阅读理解If you go to England, you may want to visit Big Ben. Big Ben is n

13、ot the name of a man but a name of the clock in London. It has a long history of about 150 years. It is at the north end of the Palace of Westminster(威斯敏斯特). The big clock has four faces. So you can read the face of the chock everywhere.The hands of it are about four metres(米)long.When the new year

14、comes, it chimes to welcome the start of the new year. There are also many fireworks over the clock tower.The big clock makes a very loud sound “Ding dong.Ding dong”the clock gives the sound every 15 minutes of an hour.()1.What is Big Ben?AA man. BA tower.CA clock. DA plane.()2.How long are the hand

15、s of Big Ben?A2 metres. B4 metres.C15 metres. D16 metres.()3.Which of the following is TRUE about Big Ben?AIt has three faces. BIts in the UK.CIt gives the sound every 30 minutes.DIt is about 200 years old.()4.What dose the underlined word “chimes” mean?A微笑 B报时 C呐喊 D跑步()5.Whats the best title of the

16、 passage?AThe Clock Tower BThe Palace of the WestminsterCClock Hands DBig Ben/ 教 师 详 解 详 析 /Unit 2Cambridge is a beautiful city in the east of England.1.famous2.north/northeast3.Island4mountains5.especially6low7.universities8.countryside9area(s)10.umbrella.1.especially2.coast3.river4.high5churches6.

17、more7.wider8tourists/visitors9.is10.visit/tour .1.beautiful2.east3.England4people5.on6.Cam7.buildings8churches9.famous10.University11capital12.with13.bigger14busier15.south16.Thames172,00018.for19.Buckingham20Bridge.1.B2B考查介词。句意:老师手里拿着一本书走进了教室。with意为“具有;带有”。故选B。3B4.C5.B6.A7.C8.C.1.low mountains in t

18、he north2wider than3.in the south; on the coast4to visit5.such as.1.Dvillage 意为“村庄”; country 意为“国家”; university 意为“大学”; home town 意为“家乡”。由后文中的“to my home town!”可知,桂林是“我”的家乡。2C由常识可知,桂林是广西壮族自治区的一个城市。3A由数字4760000并结合四个选项可推知,这是桂林的人口数。4B桂林有2019多年的历史,历史悠久,故long符合题意。5Aenjoy 意为“享受;喜欢”。句意:桂林是一个让你享受你的业余时间的好地方。

19、6B7A桂林以它的青山绿水而闻名于世。be famous for 意为“以而闻名”。8Amillions of是固定短语,意为“数以百万的”。句意:每年数百万游客来这儿度假。9AWelcome to意为“欢迎来到”。10Cteacher 意为“教师”;cook 意为“厨师”;guide 意为“导游”;worker 意为“工人”。由上下文可知,“我”会做你的“导游”。.【主旨大意】 本文介绍的是英国的大本钟,它有150多年的历史,有四个面,指针长约四米,新年到来的时候它用报时来庆祝,声音很大,每15分钟响一次。1C细节理解题。根据短文第一段中的“Big Ben is not the name o

20、f a man but a name of the clock in London.”可知,大本钟不是一个人的名字而是一个钟的名字。故选C。2B细节理解题。根据短文第一段中的“The hands of it are about four metres long.”可知,钟表的指针大约四米长。故选B。3B细节理解题。根据短文第一段中“If you go to England, you may want to visit Big Ben.”可知,大本钟在英国,故选B。4B词义猜测题。根据短文第一段中的“When the new year comes, it chimes to welcome the start of the new year.”可知,既然它是钟表,当然是用报时来欢迎新年的到来,故选B。5D标题归纳题。全文都在叙述大本钟的名字、地点、形状及声音等,故选D。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1