1、2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题5节假日活动(Festivals, holidays and celebrations) 一、阅读理解-阅读选择(共37小题;共74分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。Late that afternoon I took the train back to Sydney. There I found another surprise waiting for me. My room had been given to somebody else and they had no room for me.
2、 Harkin had known my travel plans and had arranged everything; how could he have booked the room only for three days? There was nothing to be done but to find another hotel. The waiters were happy to find me a new hotel, and when I said that I was happy to stay at the Airport, thinking it might be c
3、heaper than staying in the city, they suggested the Holiday Inn at the airport. There was one small matter: the room rate was $300 per night. The best hotel in Katoomba had wanted only$145. I asked if there was anything cheaper they might suggest but they warned that most hotels would already be ful
4、l by this time.The hotel was far from the train station, so Id best take a taxi, at $25. On the way to the Holiday Inn, we passed a hotel just two blocks from the Holiday Inn that advertised a room rate of 104. At the desk I asked if their room rate could go down a lot. No, this is a 4-star hotel, t
5、he waiter told me. In that case, I replied, Ill just walk the two blocks to the cheap hotel. But she warned me that they were probably full and that if I didnt take the room, it might not be available if I came back. Finally, I decided to take the room.The room itself was big, but the air conditioni
6、ng couldnt keep up with the Australian heat. I couldnt get to sleep until about 1: 00 am.1. Why did the writer have to look for another hotel?A.He didnt book early.B.Harkin made a mistake.C.He was short of money.D.He wasnt well received.2. How did the writer feel when hearing the room rate at the Ho
7、liday Inn?A.Nervous.B.Happy.C.Surprised.D.Relaxed.3. Why did the writer take a room in the Holiday Inn finally?A.Its a 4-star hotel.B.Its around the station.C.It was mid-night then.D.The room was in great demand.4. What was the weather like at that moment?A.Cool.B.Warm.C.Cold.D.Hot. A music festival
8、 is a community event mainly about live performances of singing and instrument playing that is often presented with a main idea. On the list are the music festivals for fans around the world. Find your favourite now!Field DayJanuary 1, 2018, SydneyField Day means New Years Day for young people in Sy
9、dney. Seen as the citys original (独特的) outdoor party, its a gathering of friends coming together for a great fun-filled first day of the year. Theres an air of hope and active energy on a perfect summers day.Envision FestivalFebruary 21 - 26, 2018, UvitaThe Envision Festival is an annual event in Co
10、sta Rica that wants to provide a chance for different cultures to work with one another to create a better community. The festival encourages people to practise art, music and dance performances. At the same time, our connection (联系) with nature is expected to be strengthened.McDowell Mountain Music
11、 FestivalMarch 2-4, 2018, PhoenixThe McDowell Mountain Music Festival is Phoenixs musical celebration of community culture. Since its founding in 2004, it is the only 100% nonprofit (非营利的) music festival designed to support, entertain and educate the community. The festival attracts thousands of vis
12、itors each year from around the country, and it is an opportunity to experience true culture.Old Settlers Music FestivalApril 19 -22, 2018, TilmonThe Old Settlers Music Festival is a nationally known music festival for American music. The festival is held in Tilmon, Texas at the height of the wild f
13、lower season. The Old Settlers Music Festival offers great music and activities for the whole family.5. In which city can people enjoy a fun New Years Day?A.Sydney.B.Uvita.C.Phoenix.D.Tilmon.6. What is special about the McDowell Mountain Music Festival?A.It encourages people to receive education.B.I
14、t is not held lo make money.C.Old provides a chance for friends to meet each other.D.If focuses on culture spread.7. Which festivals are connected with nature?A.Field Day and Envision Festival.B.Envision Festival and McDowell Mountain Music Festival.C.Old Settlers Music Festival and McDowell Mountai
15、n Music Festival.D.Envision Festival and Old Settlers Music Festival. 阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。Some adventure travel types may laugh at the idea of getting on a cruise ship, thinking of it as being too usual. They should get over that. There are places in the world that are best seen and ex
16、perienced on water, including new destinations. Check out our picks for the 4 best cruises.Antarctica and the South Shetland IslandsIcebergs, glaciers (冰川), whales, penguins and elephant seals are the big draws to the Great White Continent. In this destination list, youll dress a heavy jacket for to
17、urs exploring the cold, bare landscape, blue-lighted icebergs and other sights. Upscale French line Ponant Cruises 264-passenger ships cruise the region late November through January.The GalapagosNature rules over these islands, about 600 miles off the coast of Ecuador (厄瓜多尔), and local creatures ar
18、e surprisingly unafraid of humans. You may find yourself stepping over sea lions to cross a beach, eye-to-eye with a blue-footed bird, diving with young sea lions and getting very close to a curious iguana (鼠蜥). The 92-passenger Celebrity Xpedition cruises the islands year-round.AlaskaSeeing a glaci
19、er break brings high drama. On small ship line Alaskan Dream Cruises youll also communicate with bald eagles and seals as you quietly paddle in a remote bay. Travel routes avoid the tourist spots in favor of a Southeast Alaska wild experience youre more likely to see a leaping whale than a jewelry s
20、tore. The lines ships carry fewer than 60 passengers on spring and summer cruises.The ArcticCome for the polar bears that rule the North Pole, but stay for the astonishing event of the Midnight Sun, plus the sights of glaciers, icebergs and surprising areas of wildflowers. Keep your telescope balanc
21、ed to spot elephant seals, white whales, bearded seals, rare birds and arctic deer in an extremely beautiful landscape. Hurtigrutens 318-passenger polar discovery ship MS Fram sails her June to August.8. Comparing with other adventure travel types, the author thinks having a cruise is _.A.ordinaryB.
22、riskyC.traditionalD.interesting9. In October, which of the following cruises can offer you a water experience?A.The Arctic.B.The Galapagos.C.Alaska.D.Antarctica and the South Shetland Islands.10. What can we learn from the text?A.The Antarctica cruise line runs at least four months a year.B.Passenge
23、rs can take a beach walk in a Galapagos cruise.C.Tourists can shop jewelries on Alaskan Dream cruise line.D.The Arctic cruise is the only line for polar sights.11. In Alaska, travel routes do NOT pass through _.A.tourist spotsB.wild sightsC.remote baysD.beautiful beaches12. To get a view of seals, h
24、ow many choices do you have when making cruise tour decisions?A.1.B.2.C.3.D.4. 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。Summer Camps for TeenagersThere are many types of summer camps for teenagers to attend. Theyre a great way for teens to make friends and learn valuable lessons about life. If youre seeki
25、ng a good summer camp to attend, the first thing you should do is decide what type of camp would be most suitable to your interests and goals.Traditional CampsWhen you just want the sort of camp in classic films, a traditional overnight camp might be just what you need to grow, learn, and relax this
26、 coming summer. These sorts of camps offer more vigorous outdoors activities, yet often allow campers to customize their camping experiences.Chewonki CampAs one of the best summer camps in the country by Boston Magazine, this camp aims to help teens learn about natural history and ecology, and the c
27、ampers get treats like sailing trips and hiking excursions, besides formal instruction in such things as kayaking, swimming, field sports, and photography.Camp WicosutaAs a top-rated, traditional four-week sleep away camp especially for young ladies, Camp Wicosuta has more than 30 different activiti
28、es to help teens learn to cook and wash themselves, which aim to help young girls focus on building their self-confidence.Academic CampsMany teens like to advance their education during the summer months while also having fun. There are hundreds of academic camps for them to choose from that special
29、ize in various academic subjects like journalism, languages, law, computers, and sciences.13. You should decide what camp to attend according to _.A.camping time and placeB.your values and customsC.items and activitiesD.personal interests and goals14. Which can be the most suitable for a person who
30、likes sailing and hiking?A.Traditional Camps.B.Chewonki Camp.C.Camp Wicosuta.D.Academic Camps.15. What is the purpose of the activities that teach teens to cook themselves?A.What is the purpose of the activities that teach teens to cook themselves?B.To help girls learn practical skills.C.To help gir
31、ls build self-confidence.D.To make teens focus on science. Glastonbury Festival Time and place: 22nd26th June, Pilton, Somerse. Recognized as the best summer festival season, Glastonbury is one of the biggest and oldest festivals in the UK. Last years 40th anniversary was their best ever, even thoug
32、h the supergroup U2 canceled last minute because of Bono injuring his back. Latitude Festival Time and place: 14th17th July, Henham Park, Suffolk. Now in its sixth year, this festival is the choice for more families. It is providing visitors with all kinds of entertainment to play with the music, in
33、cluding comedy, show, theatre and literature. Shrewsbury Folk Festival Time and place: 26th29th August, West Mids Show Ground, Shrewsbury. Announced as one of the best folk festivals in the UK, this festival is only in its sixth year. It takes place over the 4 days of the August bank holiday weekend
34、, and moved to Shrewsbury in 2006. Download Festival Time and place: 10th and 12th, June, Donington Park Derby. It is a three-day rock music festival held every year. The name Download was chosen for the festival for two reasons. Downloading was a dirty work in the music industry at the time because
35、 of file sharing and rock is seen as a rebellious (反叛) type of music.16. Which festival is one of the oldest festivals in the UK?A.Latitude FestivalB.Download FestivalC.Glastonbury FestivalD.Shrewsbury Folk Festival17. When and where is the rock music festival held?A.22nd26th June, Pilton, SomerseB.
36、14th17th July, Henham Park, SuffolkC.10th and 12th, June, Donington Park DerbyD.26th29th August, West Mids Show Ground18. What is special about Latitude Festival?A.It is the best summer festival in the UK.B.It is one of the best folk festivals in the UK.C.It has a long history and is held every year
37、.D.It is attractive and joyful for many families. 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。2016 Exhibitions in the British MuseumSunken cities: Egypts lost worlds19 May27 November 2016Sainsbury Exhibitions GalleryAdults 16.50, Members/ under 16s freeSunken under the sea for over a thousand years, two lost
38、 cities of ancient Egypt were lately rediscovered. Their amazing discovery is transforming our understanding of the deep connections between the great ancient civilizations of Egypt and Greece. Their story is told for the first time in this exhibition.Francis Townes watercolours of Rome21 January14
39、August 2016Room 90/ Open late FridaysFree, just drop inCome and experience 18th-century Rome through an astonishing series of watercolours not displayed together since 1805.Sicily: culture and conquest21 April14 September 2016Room 35Tickets: Adults10, Members/ under 16s freeThis exhibition tells Sic
40、ilys fascinating storiesfrom the arrival of the Greeks and other settlers, to the extraordinary period of enlightenment (启蒙) under Norman rule in the 11th to 13th centuries.Early British exploration of the classical world14 March27 July 2016Room 90a/ Open late FridaysFree, just drop inThis small dis
41、play features a remarkable selection of drawings by British explorers and architects, who discovered and documented some of Sicilys best surviving classical sculpture and architecture.19. Which place does Francis Townes works describe?A.Sicily.B.Rome.C.Egypt.D.France.20. What art works are housed in
42、 Room 90a?A.Sculptures.B.Watercolours.C.Drawings.D.Buildings.21. Which exhibition can you attend in October?A.Sunken cities: Egypts lost worlds.B.Sicily: culture and conquest.C.Francis Townes watercolours of Rome.D.Early British exploration of the classical world. 阅读选择My daughter Alisa was born blin
43、d in her right eye and was bullied pretty severely in school. So I quit my job as a babysitter and then schooled my daughter heart and soul at home.A year ago a boy of 14 befriended my daughter on Facebook after reading something Alisa wrote about bullying. Today he messaged her and asked if she wou
44、ld like six tickets to a Colorado Rockies baseball game. They have never met in person but she said, Sure! That would be great.Then I received a call from his mother explaining why her son had chosen my daughter. She said he thought my daughter deserved them because of all the good she does in the c
45、ommunity. Her son, she explained, had experienced a similar situation and was also home schooled.What she said is true. Now my daughter Alisa continues to teach groups of girls in trouble in our community how to look within themselves for the positive and how to be their own person.Everything taken
46、into consideration, we decided to meet the mother and the boy at a local bike shop. After meeting, the boy approached my car and my daughter gave him a hug and thanked him for his generosity. She told him that she had never been to a baseball game and that she was going to take her entire family to
47、watch the game, including myself, her dad, her little sister, her cousin and an aunt who has brain cancer.We all thanked one another, got in our car, and went our way. As we drove home my daughter opened the envelope. Inside it were the tickets and $ 100 cash to buy hot dogs and pay for parking.My d
48、aughter has always been the giver and now she and our family are the receivers and I cannot tell you how incredibly honoured we feel to be on the other end. What an incredible young man to have such a kind idea! 22. What did the author once do according to the passage? A.A babysitter.B.A community v
49、olunteer.C.A baseball player.D.A computer programmer.23. How did the boy get to know Alisa? A.They met when buying tickets to a baseball game.B.They got in touch with each other on the Internet.C.They became friends after talking face to face.D.They lived in the same community and often met each oth
50、er.24. Why did the boy want to offer free tickets to Alisa? A.Because he thought Alisa was a girl to be pitied.B.Because Alisa often did good in her community.C.Because he knew Alisa was a fan of Colorado Rockies.D.Because they had experienced a similar situation.25. What can we learn about the boy?
51、 A.He was afraid of meeting strangers.B.He often helped the girls in trouble in his community.C.He was addicted to surfing the Internet.D.He received education at home.26. What does the underlined word bullied (in Para.1) most probably mean? A.惩罚 B.批评C.欺负D.报复 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。It wa
52、s 1961 and I was in the fifth grade. My marks in school were miserable and, the thing was, I didnt know enough to really care. My older bother and I lived with Mom in an ugly multi-family house in Detroit. Every night after supper, wed lie on Moms bed and stare for hours at the TV screen.But one day
53、 Mom changed our world forever. She turned off the TV, sat us down and explained that her sons were going to make something of themselves. You boys are going to read two books every week and write a report on what you read.We moaned (不满,发牢骚) and complained about how unfair it was. Besides, we didnt
54、have any books in the house other than Moms Bible. But she explained that we would go where the books were: Ill drive you to the library.So pretty soon there were these two peevish (坏脾气的) boys in her Oldsmobile on their way to Detroit Public Library.The first book I read clear through was Chip the D
55、am Builder. It was about beavers (河狸). For the first time in my life I was lost in another world. No television program had ever taken me so far away from my surroundings as did this virtue visit to a cold stream in a forest and these animals building a home.It didnt dawn on me at the time, but the
56、experience was quite different from watching TV. There were images forming in my mind instead of before my eyes. And I could return to them again and again with the flip (快速翻动) of a page.Soon I began to look forward to visiting this quiet sanctuary from my other world. Along the way a funny thing ha
57、ppened: I started to know things. Teachers started to notice it too. I got to the point where I couldnt wait to get home to my books.Now my older brother is an engineer and I am chief of pediatric neurosurgery (儿童神经外科). Sometimes I still cant believe my lifes journey ends up to this position, but I
58、know when the journey began.27. We can learn from the beginning of the passage that _.A.the author and his brother had done well in schoolB.the author had been very concerned about his school workC.the author had spent much time watching TV after schoolD.the author had realized how important schooli
59、ng was28. How did the two boys feel about going to the library at first?A.They were angry.B.They were unwilling.C.They were impatient.D.They were eager to go.29. The author began to love books for the following reasons EXCEPT that _.A.he began to see something in his mindB.he could visualize what he
60、 read in his mindC.he could go back to read the books againD.he realized that books offered him new experience30. It can be inferred from the passage that _.A.Oldsmobile was a popular TV programB.Chip the Dam Builder was a book about beavers virtue visit to a riverC.the author made improvements in h
61、is study after taking much readingD.the teachers found the author became funny31. Readers may find this story inspiring because _.A.Mom makes efforts to encourage her children to become somethingB.Mom does not allow watching TV and buys books for her childrens developmentC.the children are lost in b
62、ooks and never watch TVD.the children focus on their study to become famous Live at Leeds Festival, United Kingdom A weekend of Indie music taking over Leeds for one day in May, Metronomy, Sunara Karma and Tom Grennan will headline, but theres a focus on the citys newer bands, with the festival aimi
63、ng to bring new artists into the spotlight. Events take place across the city, with wristbands giving you access to all the places. And to go to this festival, you need to be over 14 years old. Time: 4 May, 2019 Midnight Sun Film Festival, Finland Almost a hundred miles north of the Arctic Circle, S
64、odankyla is where Finnish film-director brothers Aki and Mika Kaurismaki rock up every summer for their Midnight Sun Film Festival, a five-day-and-night celebration of new cinema. A mix of silent films, contemporary Finnish ones, recent festival hits and box-office classics are screened around the c
65、lock. Time: 1216 June, 2019 Fuji Rock Festival, Japan The first ever Fuji Rock Festival was held at the bottom of Mount Fuji back in 1997 and has brought in music and rock fans from all over the world. The festival is now held in the Naeba Ski Resort and is celebrating its 20th anniversary this year
66、. The artists who perform arent all rockers. Your wristband has to be checked at the entrance. We offer facilities for children, but they cant be left unaccompanied. Time: 2628 July, 2019 The White Nights Festival, St. Petersburg, Russia The White Nights Festival is held at the citys famous Mariinsk
67、y Theatre and shows some of the worlds best opera and ballet. Its the best time to visit St. Petersburg because its held during the magical summer period when theres almost 24 hours of sunlight a day. Time: 23 May2 June, 201932. Which festival lasts the longest time?A.Live at Leeds Festival.B.Midnig
68、ht Sun Film Festival.C.Fuji Rock Festival.D.The White Nights Festival.33. Where will you enjoy a 24-hour movie activity?A.In Leeds, United Kingdom.B.In Sodankyla, Finland.C.In the Naeba Ski resort, Japan.D.In St Petersburg, Russia.34. What do Live at Leeds Festival and Fuji Rock Festival have in com
69、mon?A.They are of the same music style.B.They focus on new artists.C.They require entrance wristbands.D.They have age limits. Music festivals in Europe Visiting a festival abroad can be a great reason to travel and a way to experience different cultures. These days there is such a number of choices
70、that its possible to spend the whole summer watching live music in exciting places. Of course, its also a chance to meet people from across the world. Melt! Festival, Germany This festival takes place on the site of an open air museum for industrial machinery. Theres also a lake which can be used fo
71、r swimming when its hot. This years line-up has over 120 different bands (乐队). Around 90% of the people attending the festival are German providing a perfect chance to practise speaking the language. Exit Festival, Serbia Set on the banks of the Danube in an old fortress (城堡), the festival began as
72、a way to show peoples dissatisfaction with the government. These days its less political (政治的) but still worries about people who are poor, ill, old, etc and tries to help them. This years festival will host many famous bands. From electronic music and dance music to hard rock, there is something fo
73、r everyone to enjoy. Belladrum Tartan Heart Festival, Scotland Set on a Scottish estate (庄园) near Inverness, this year Belladrum will welcome artists from around the world. The most enjoyable part of the weekend is the ceilidh (traditional Scottish dance and party) which is always a lively event. It
74、 doesnt even matter if youre a beginner because the band teaches you each dance. Opener Festival, Poland Held in an airfield near the northern city of Gdansk, each year Opener has a seriously good selection of bands. This is no exception, with many famous bands set to play. Not only are there amazin
75、g artists, but both Poland and the festival itself also provide very excellent value for money.35. What is Special about Melt! Festival?A.It provides German lessons.B.It is held by a local museum.C.The bands are from 120 countries.D.Most of the festival goers are German.36. Why did Exit Festival beg
76、in?A.For political reasons.B.For personal reasons.C.To help stop a fight.D.To offer help to the poor.37. What makes Belladrum Tartan Heart Festival different from the others?A.It falls in summer.B.It is a live music festival.C.It teaches people Scottish dances.D.It invites the most famous bands.答案第一
77、部分1. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。从第一段可知,Harkin明知作者的旅行计划却在订宾馆房间的事情上犯了一个错,只在酒店订了三天的客房,导致作者回到酒店时,房间已经给其他住客了,不得不寻找另一家酒店。故B选项正确。2. C【解析】正确答案是C。此题是推理判断题。从第一段的”“ and when I said that I was happy to stay at the Airport, thinking it might be cheaper than staying in the city, they suggested the Holiday Inn at the ai
78、rport”可知,作者原本很乐意在机场就近的酒店入住,因为费用可能会便宜点;又根据第一段后半段提到,作者被告知 Holiday Inn的房费要贵很多,可知作者此时感到很惊讶 。故C选项正确。3. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。从第二段的“But she warned me that they were probably full and that if I didnt take the room, it might not be available if I came back. Finally, I decided to take the room.”可知,作者想另寻别家,却被警
79、告别的酒店可能也已经住满,而且如果你现在不入住,等你回来,就可能没房间了,可见房间的需求量很大,。故D选项正确。4. D【解析】正确答案是D。此题是推理判断题。根据末段的“but the air conditioning couldnt keep up with the Australian heat”可知客房的空调没办法应对澳大利亚的高温,可知当地很热。5. A【解析】1. 考查细节理解。根据Field Day部分中的“Field Day means New Years Day for young people in Sydney”可知,Field Day是悉尼年轻人的新年节日,故选A项。6
80、. B【解析】考查细节理解。根据McDowell Mountain Music Festival部分中的第二句可知,自2004年成立以来,它是唯一一个旨在支持、娱乐和教育社区的完全非营利音乐节,即该活动的目的不是赚钱,故选B项。7. D【解析】考查细节理解。根据Envision Festival部分中的“our connection (联系) with nature is expected to be strengthened”和Old Settlers Music Festival部分中的“The festival is held in TiMon, Texas at the height
81、of the wild flower season”可知D项正确。8. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据“Some adventure travel types may laugh at the idea of getting on a cruise ship, thinking of it as being too usual. They should get over that. There are places in the world that are best seen and experienced on water 一些冒险型的旅行者可能会嘲笑登上游轮的想法,认为这
82、太平常了。他们应该克服这一点。世界上有些地方在水上看得最清楚,体验得最好”可知,作者认为巡游其实很有趣。9. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。根据The Galapagos下面的“You may find yourself stepping over sea lions to cross a beach, eye-to-eye with a blue-footed bird, diving with young sea lions and getting very close to a curious iguana (鼠蜥). The 92-passenger Celebrity X
83、pedition cruises the islands year-round. 你可能会发现自己跨过海狮穿越海滩,与一只蓝脚鸟对视,与年轻的海狮潜水,非常接近一只好奇的鼠蜥。这艘能载92名乘客的Celebrity Xpedition全年都在岛边巡游。”可知,The Galapagos可以在10月给乘客提供水上的体验。10. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。根据The Galapagos下面的“You may find yourself stepping over sea lions to cross a beach, eye-to-eye with a blue-footed bi
84、rd, diving with young sea lions and getting very close to a curious iguana (鼠蜥). 你可能会发现自己跨过海狮穿越海滩,与一只蓝脚鸟对视,与年轻的海狮潜水,非常接近一只好奇的鼠蜥。”可知,Galapagos游轮可以让乘客在海滩上散步。11. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。根据Alaska下面的“Travel routes avoid the tourist spots in favor of a Southeast Alaska wild experience youre more likely to se
85、e a leaping whale than a jewelry store. 旅行路线避开旅游景点,选择阿拉斯加东南部的野生体验你更有可能看到跳跃的鲸鱼,而不是珠宝店。”可知。12. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。根据Alaska下面的“youll also communicate with bald eagles and seals ”和The Arctic下面的“Keep your telescope balanced to spot elephant seals, white whales, bearded seals”可知,想看海豹,可以选择Alaska和The Arct
86、ic。13. D14. B15. C16. C17. C18. D19. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。根据小标题“Francis Townes watercolours of Rome”可知,Francis Towne的作品描写的是Rome(罗马)。20. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据小标题“Early British exploration of the classical world”下的“This small display features a remarkable selection of drawings by British explorers a
87、nd architects, who discovered and documented some of Sicilys best surviving classical sculpture and architecture.”可知90a房间收藏的是绘画作品。21. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。根据小标题“2016 Exhibitions in the British Museum”下的“Sunken cities: Egypts lost worlds 19 May27 November 2016”可知十月可以参加“Sunken cities: Egypts lost worl
88、ds”这个展览。22. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题,根据第一段第二句中的“So I quit my job as a babysitter.”可知“我”辞掉了保姆的工作。23. B【解析】正确答案是B。此题是推理判断题,根据第二段首句和“ They have never met in person.”可知他们是通过网络认识的,故选B。24. B【解析】正确答案是B。此题是推理判断题,根据第三段中的“ She said he thought my daughter deserved them because of all the good she does in the commu
89、nity.”可知作者女儿经常做好事帮助人。故选B。25. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题,根据第三段最后一句“Her son, she explained, had experienced a similar situation and was also home schooled.”可知男孩的妈妈解释说她儿子有相似的经历,也在家受教育。26. C【解析】正确答案是C。此题是词义猜测题,根据本句前面信息,女儿生来右眼失明,及后面的修饰副词可知,女儿在学校被欺负,所以“我”辞掉工作,专门去教育她。27. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据第一段中的“Every night
90、after supper, wed lie on Moms bed and stare for hours at the TV screen”可知,作者每天晚上都会花费很长时间看电视。28. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。根据第三段中的“We moaned (不满,发牢骚) and complained about how unfair it was”可知,这两个小男孩不愿意去图书馆。29. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据第六段中的“There were images forming in my mind instead of before my eyes. And
91、 I could return to them again and again with the flip (快速翻动) of a page”可知,作者为什么会喜欢上读书。30. C【解析】正确答案是C。此题是推理判断题。根据第七段中的“Along the way a funny thing happened: I started to know things. Teachers started to notice it too. I got to the point where I couldnt wait to get home to my books”可知,在读书之后,作者的学习成绩提升
92、了。31. A【解析】正确答案是A。此题是推理判断题。结合全文可知,在作者的母亲让作者兄弟两人读书之后,作者的成绩提升了,最后作者和他的哥哥也有了一份很好的工作,因此读者会认为这个故事很励志。32. D【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了英国利兹音乐节、芬兰午夜太阳电影节、日本富士摇滚节和俄罗斯圣彼得堡白夜节。细节理解题。根据文章中 4 个不同节日的时间 Live at Leeds Festival, United Kingdom Time: 4 May, 2019; Midnight Sun Film Festival, Finland Time: 1216 June, 2019; Fu
93、ji Rock Festival, Japan Time: 2628 July, 2019; The White Nights Festival, St. Petersburg, Russia Time: 23 May2 June, 2019 可知,俄罗斯圣彼得堡白夜节持续的时间最长。33. B【解析】细节理解题。根据 Midnight Sun Film Festival, Finland 中的 A mix of silent films, contemporary Finnish ones, recent festival hits and box-office classics are s
94、creened around the clock. 可知,芬兰午夜太阳电影节全天 24 小时播放无声电影、芬兰当代电影、近期电影节热门影片和经典票房影片。34. C【解析】细节理解题。根据 Live at Leeds Festival, United Kingdom 中的 Events take place across the city, with wristbands giving you access to all the places. 整个城市都在举办各种活动,你可以通过腕带进入所有的地方,和 Fuji Rock Festival, Japan 中的 Your wristband h
95、as to be checked at the entrance. 你的腕带必须在入口处检查,可知,英国利兹音乐节和日本富士摇滚节的共同之处是在入口处戴腕带。35. D【解析】本文是应用文。文章介绍了欧洲的四个音乐节。细节理解题。由 Melt! Festival, Germany 部分中的“Around 90% of the people attending the festival are German”可知答案。36. A【解析】细节理解题。由 Exit Festival, Serbia 部分中的“the festival began as a way to show peoples dissatisfaction with the government. These days it s less political”可知,该音乐节最初是为了抗议政府举办的。37. C【解析】细节理解题。由 Belladrum Tartan Heart Festival Scotland 部分中的“The most enjoyable part of the weekend is the ceilidh (traditional Scottish dance and party)”和“the band teaches you each dance”可知,在该音乐节,人们可以学跳苏格兰舞蹈。