1、阅读理解1Susannah was a shy but clever girl. She had worn glasses for as long as she could remember. And again, for as long as she could remember, some of her classmates had habitually picked_on her.The worst thing was that Lewis called her “Four Eyes”. She acted like she didnt mind, but in fact Susanna
2、h couldnt stand it.One day, the class went on a school outing to visit some famous caves. The children were walking towards the caves, while Lewis slipped. While falling, he grabbed onto Susannah, who walked next to him, and both fell down the hole.They landed in a dark cave. All that could be seen
3、was a single ray of light coming from the cave roof, many meters above, and some tree roots and trunks which had fallen through the hole. Susannah and Lewis shouted for help, but no one came.The next morning they still hadnt been found and Lewis continued shouting for help, but no response and he st
4、arted feeling scared.It must have been noontime, because Susannah noticed that the ray of light just landed on the floor in front of her. Quickly, she took a piece of wood that had fallen into the cave, and, using her glasses as a magnifying(放大) glass, she focused the ray of light onto the wood unti
5、l a little flame sprang up. Now they had a torch(火把). Lewis watched with surprise and excitement and off they went to explore the cave.It took them some time, and they had to burn quite a few torches, but finally they found a way out. Amid hugs and cries of relief, Lewis gave Susannah his heartfelt
6、thanks.1. The underlined phrase “pick on” in Paragraph 1 probably means _.Apick up B. catch onC. get rid of D. make fun of2. Susannahs feeling to Lewis calling her “Four Eyes” is _.Arelief B. sadnessC. expectation D. carelessness3. Lewis watched with surprise when Susannah made the torch because _.A
7、. he never thought Susannah disliked himB. he never thought Susannah could see the lightC. he never thought Susannah was so calm and cleverD. he never thought Susannah could keep him company4. What can we know from the passage?A. Susannah slipped and fell down the hole.B. Susannah was pulled down th
8、e hole by Lewis.C. They stayed in the cave for three days two nights.D. They were saved by their classmates and teachers.阅读理解2Its said that a picture is worth a thousand words. Conservation photographer Robin Moore believes this. He especially believes that the stories photographs can tell about the
9、 environment can inspire people to care for the Earth. “It doesnt matter what language you speak or what culture you come from, because a photo can speak to everyone,” Moore says.Thats the idea behind Frame of Mind. Moore cofounded the organization last year with environmental educator Deanna Del Ve
10、cchio and fellow nature photographer Neil Ever Osborne. The group is on a mission to help young people around the world connect with nature through photography workshops.In August 2011, Frame of Mind hosted its very first workshop with 20 youth journalists in Jacmel, Haiti. The workshop was held in
11、partnership with Conservation International and Panos Caribbean. Each student was given a digital camera to use for the week and was taught how to use it. During the session, the kids learned about the local environment and how it relates to their lives.Haiti is a biodiversity hotspot. This means it
12、 has a rich variety of plants and wildlife found only on the island. The countrys lush cloud forests are home to several species of threatened mammals, birds, reptiles and amphibians. But deforestation(砍伐树林) is a major problem in the Caribbean nation. Loggers have cut down many of the countrys trees
13、 to make charcoal, Haitis main source of fuel. Without proper protection, the remaining forest and its creatures are in danger of being lost. That would mean bad news for the people of Haiti, too.As the students set out to create their own photo stories, they began to gain an appreciation of nature
14、and understand the importance of conservation. “The kids are so truthful,” Moore told Time for Kids. “They would tell me about their fear of frogs and how they would throw stones at birds. But by the end of the week, they realized they shouldnt be doing these things.”1. According to Paragraph 1, Rob
15、in Moore thinks that a photo can _.A. call on people to care for the environmentB. introduce the culture of your hometownC. help you to learn a foreign languageD. draw many visitors attention2. Given cameras, students were encouraged to learn _.A. how to appreciate the photographsB. how to make use
16、of a digital cameraC. how the environment affects peoples livesD. how to make money by taking pictures3. Which of the following about Haiti is TRUE?A. It is an attractive destination.B. It has few kinds of plants and wildlife.C. Its environment is becoming worse.D. Its people are leading a miserable
17、 life.4. By the end of the week, the kids realized that they should _.A. kill all the birds and frogsB. learn to be one of the heroesC. love to read the interesting storiesD. try to protect the natural environment阅读理解3Everyone needs entertainment to take their minds away from the boring chores of ev
18、eryday life. This entertainment can be in the form of music, movies, plays and various other activities. The most common forms of entertainment are movies, which are watched by people of all ages.Movies are entertaining, but some movies can have a negative effect on their audience. Little children m
19、ay watch animated movies(动画片) on their favorite superheroes who do supernatural things, or on some other characters they admire, like Mickey Mouse who does all sorts of things that are not possible in real life. These movies can lead children into thinking that they also can do all these things.Many
20、 of the young people may like watching action movies, and the violence in these movies also has an effect on their minds. It makes them think more about violence and extremism,and may lead them into committing crimes and other acts that can hurt others. These young people may watch their favorite ac
21、tors do other things that are disliked in society. Their favorite actors and characters may take drugs, like smoking cigarettes in their shows and movies, which negatively influences the young audience and they may begin smoking too, or they may think that it is “cool” or it will raise their social
22、status.Although some movies have a negative effect on their audience, others may have a positive effect too. There are many educational movies out there that are informative. These movies are very few in number as compared to other movies that are not as informative. These movies are not liked by th
23、e young audience.1. The first paragraph serves as a(n) _.A. explanation B. introductionC. comment D. background2. The author uses Mickey Mouse as an example to show _.A. movies focus on education and entertainmentB. animated movies will gain popularity among childrenC. some movies fill childrens min
24、ds with untrue ideasD. children are usually naughty like Mickey Mouse3. Whats the main idea of the third paragraph?A. Most young people like action movies.B. Young people admire actors very much.C. Movies are responsible for the rise in crimes.D. Young people use smoking as a way to change their ima
25、ges.4. According to the last paragraph, the movies disliked by young people are _.AnegativeB. violentC. extreme D. instructive阅读理解4Facial expressions carry meaning that is determined by situations and relationships. For example, in American culture the smile is in general an expression of pleasure.
26、Yet it also has other uses. A womans smile at a police officer does not carry the same meaning as the smile she gives to a young child. A smile may show love or politeness. It can also hide true feelings. It often causes confusion(困惑) across cultures. For example, many people in Russia consider smil
27、ing at strangers in public to be unusual and even improper. Yet many Americans smile freely at strangers in public places (although this is less common in big cities). Some Russians believe that Americans smile in the wrong places; some Americans believe that Russians dont smile enough. In southeast
28、 Asian cultures, a smile is frequently used to cover painful feelings. Vietnamese people may tell a sad story but end the story with a smile.Our faces show emotions(情感), but we should not attempt to “read” people from another culture as we would “read” someone from our own culture The fact that memb
29、ers of one culture do not express their emotions as openly as do members of another does not mean that they do not experience emotions. Rather,there are cultural differences in the amount of facial expressiveness permitted. For example, in public and in formal situations many Japanese do not show th
30、eir emotions as freely as Americans do. When with friends, Japanese and Americans seem to show their emotions similarly.It is difficult to generalize about Americans and facial expressiveness because of personal and cultural backgrounds in the United States. People from certain cultural backgrounds
31、in the United States seem to be more facially expressive than others. The key is to try not to judge people whose ways of showing emotion are different. If we judge according to our own cultural habits, we may make the mistake of “reading” the other person incorrectly.1. What does the smile usually
32、mean in the US?A. Love.B. Politeness.C. Joy. D. Thankfulness.2. The author mentions the smile of the Vietnamese to prove that a smile can _.A. show friendliness to strangersB. be used to hide true feelingsC. be used in the wrong placesD. show personal habits3. What should we do before attempting to
33、“read” people?A. Learn about their relations with others.B. Understand their cultural backgrounds.C. Find out about their past experience.D. Figure out what they will do next.4. What would be the best title for the test?A. Cultural Differences.B. Smiles and Relationships.C. Facial Expressions.D. Hab
34、its and Emotions.阅读理解5Selfconfidence is an attitude which allows individuals to have positive yet realistic views of themselves and their situations. Selfconfident people trust their own abilities, have a general sense of control in their lives, and believe that, within reason, they will be able to
35、do what they wish, plan, and expect. Having selfconfidence does not mean that individuals will be able to do everything. Selfconfident people have expectations that are realistic. Even when some of their expectations are not met, they continue to be positive and to accept themselves.People who are n
36、ot selfconfident depend too much on the approval of others in order to feel good about themselves. They tend to avoid taking risks because they fear failure. They generally do not expect to be successful. They often put themselves down and tend to discount or ignore compliments paid to them. By cont
37、rast, selfconfident people are willing to risk the disapproval of others because they generally trust their own abilities. They tend to accept themselves; they dont feel they have to conform in order to be accepted.Many factors affect the development of selfconfidence. Parents attitudes are crucial
38、to childrens feelings about themselves, particularly in childrens early years. When parents provide acceptance, children receive a solid foundation for good feelings about themselves. If one or both parents are excessively critical or demanding, or if they are overprotective and discourage childrens
39、 moves toward independence, children may come to believe they are incapable, inadequate, or inferior.Surprisingly, lack of selfconfidence is not necessarily related to lack of ability. Instead it is often the result of focusing too much on the unrealistic expectations or standards of others, especia
40、lly parents and society. Friends influences can be as powerful or more powerful than those of parents and society in shaping feelings of ones confidence. Students in their college years reexamine values and develop their own identities and thus are particularly vulnerable to the influence of friends
41、.1. Paragraph 1 mainly talks about _.A. the sources of selfconfidenceB. the effects of selfconfidenceC. the development of selfconfidenceD. the lack of selfconfidence2. The underlined word “conform” in Paragraph 2 probably means “_”A. refuse B. separateC. permit D. obey3. According to the passage, s
42、elfconfident people tend to _.A. be practical B. control othersC. avoid risks D. depend on others4. Which of the following can we learn about selfconfidence according to the passage?A. Selfconfidence is usually the symbol of special abilities.B. Parents protection prevents childrens selfconfidence d
43、evelopment.C. Parents and friends matter in building ones selfconfidence.D. College students are the least selfconfident group in society.阅读理解6Chinas second female astronaut to enter space delivered a lecture to more than 60 million students across the country on Thursday, while aboard the Tiangong1
44、 space module 340 kilometers above the Earths surface, in the first attempt at this kind of lecture by a Chinese astronaut.Wang Yaping, one of the three crew members in the ShenzhouX class spacecraft, delivered the lecture through a 40minute live video broadcast, nine days after the successful space
45、craft launch.Assisted by the other two astronauts Nie Haisheng and Zhang Xiaoguang, Wang showed students how movement occurs in a zerogravity environment through a series of physics experiments to help students understand basic physics concepts.Observers say the creative lecture is not only good for
46、 science and patriotic education of the younger generation but also shows national confidence in Chinas maturing space technologies.Via the video feed system, the three astronauts interacted with some 300 curious students in Beijing on Thursday after the lecture, who raised questions about their dai
47、ly life in the space module.“Im extremely excited to see the magical effects of the experiments. I feel like Im close to space while watching the live broadcast,” a primary school student in Beijing told the Global Times after the lecture.The lecture became one of the most popular topics on Weibo Th
48、ursday, with some Web users saying this visually impressive method of education has made them interested in space science.The lecture also drew international attention. After the lecture, Wang replied to a letter of greeting from Barbara Morgan, a female US astronaut who participated in a space teac
49、hing program in 2007. “We would like to join the effort, as you have done, to bring scienceloving youth around the world closer to their dreams of exploring the universe,” Wang said in the reply, Xinhua reported.1. We can infer from the passage Wang Yaping did the experiments _.A. on her ownB. in an
50、 environment without gravityC. only to amuse the studentsD. only to show Chinas maturing space technologies2. We can say this lecture is _.A. impressive but ridiculous B. creative but impracticalC. interesting and educationalD. educational but boring3. According to the passage, we know Barbara Morga
51、n _.A. is a woman astronaut from AmericaB. once taught Wang Yaping how to deliver a speech in spaceC. was the first woman in US to be sent in spaceD. once trained with Wang Yaping4. Whats the main idea of the passage?A. The ShenzhouX class spacecraft.B. Wang Yapings space class.C. The international
52、influence of Chinas space exploration.D. Chinas outstanding astronauts.阅读理解7Cell phones have become a necessity for many people throughout the world. The abilities to keep in touch with families and business associates,and access to email are only a few of the reasons for the increasing importance o
53、f cell phones. Todays technically advanced cell phones are capable of not only receiving and placing phone calls, but storing data and taking pictures, and even can be used as walkie talkies, to name just a few of the available options.When cell phones were first introduced to the public, they were
54、bulky and expensive. Good reception was a major problem and in general, early cell phones could only be used in certain locations where the signal was particularly strong. As cell phone technology advanced, the difficulty in using them became less of a problem. Today, cell phone reception has improv
55、ed greatly due to the use of satellites and wireless services. As cell phones improved and became simple to use, the importance of cell phones increased accordingly.Cell phones are the perfect way to stay connected with others and provide the user with a sense of security. In the event of emergency,
56、having a cell phone can allow help to reach you quickly and could possibly save lives. However, the importance of cell phones goes way beyond personal safety. Modern cell phones are capable of Internet access,sending and receiving photos and files, and some cell phones are equipped with GPS technolo
57、gy, allowing for use in most locations around the world and allowing the cell phone to be found or the user located in the event of loss or emergency.The importance of cell phones has increased the competition in the wireless service provider industry, making cell phones very affordable and very eas
58、y to use. Cell phones have become almost a status symbol in addition to the convenience and security that comes from owning them.1. From the first paragraph, we can learn that cell phones _.A. disturb peoples daily life quite a lotB. are widely used in the modern societyC. benefit much from todays t
59、echnologyD. make peoples work easy and colorful2. Why didnt many people like cell phones in the past?A. The signal was too weak for them to receive.B. The satellites couldnt work properly.C. They lived in the faraway districts.D. The sound was not sweet at all.3. The author intends to tell us that c
60、ell phones are important by _.A. doing some scientific experimentsB. comparing their different featuresC. telling some interesting storiesD. listing their practical functions4. What is the main idea of this passage?A. Great changes have taken place in our daily life.B. Science and technology are bot
61、h developing rapidly.C. Cell phones are becoming more and more important.D. People cant live any longer with cell phones nowadays.阅读理解8OSLO (Reuters)Six of the worlds eight bear species are under threat of extinction after the addition yesterday of the sun bear, the worlds smallest type of bear, to
62、a “Red List” which says Chinas panda is most at risk. The sun bear is threatened partly by poachers(偷猎者) who sell its bile(胆汁) as medicine, said the World Conservation Union which runs the list of the threatened wildlife.“Things are getting worse for all the bear species except the American black be
63、ar which is unquestionably increasing,” said Simon Smart, senior species adviser for the Union.The addition of the sun bear to the authoritative Red List after a major review means the American black bear and the brown bear, found from Europe to Alaska, are the only two of eight species still consid
64、ered robust(强的). The sun bear, found in Asia from Bangladesh to Borneo and weighing up to about 70 kg, was rated “vnlnerable(脆弱的)” by experts at the Union, which consists of more than 80 governments, conservation groups and scientists. The union said there were several thousand sun bears in the wild
65、. “We estimate that sun bears have declined by at least 30 percent over the past 30 years, and continue to decline at this speed,” said Ron Steinmetz, head of the Swissbased Unions sun bear expert team.Scientists did not change the level of threat to any bear species (except sun bears). Deforestatio
66、n,loss of habitat to roads and cities and poaching are among risks. The Asian black bear, the sloth bear and the Andean bear were all proved again as vulnerable after reassessment of landliving bears. The polar, the only species not reassessed, is separately rated as vulnerable. Pandas were regarded
67、 again as endangered, one step closer to extinction than vulnerable, in spite of Chinas protection efforts for the bambooeaters.1. How many kinds of threats are particularly mentioned to bear species?A. 2.B. 3.C. 4. D. 5.2. According to the text, pandas _.A. are in greatest danger of extinction on t
68、he “Red List”B. are in less danger of extinction now with the Chinas protection effortsC. are one step closer to extinction than ever beforeD. are not among the 8 bears mentioned in the text3. We can infer from the text that _.A. the World Conservation Union is not in charge of protecting wildlife i
69、n the worldB. pandas are rated as endangered after the reassessmentC. there are several kinds of landliving bears in the worldD. sun bears remain “vulnerable”,compared with 30 years ago4. Which of the following can be the best title for the text?A. Six of eight bears in danger of extinctionB. Sun be
70、ars new to the Red ListC. Sun bears rated as endangered by the UnionD. The World Conservation Union阅读理解9White lies may seem harmless, but bending the truth can actually cause physical and mental health.People who consciously tried to tell fewer white lies were less likely to feel tense or sad and al
71、so experienced fewer sore throats and headaches.Those_who_told_fewer_porkies also had better relationships and smoother social interactions than liars, according to the study.The team followed 110 people aged 18 to 71 years old over 10 weeks. While half of the participants were told to stop telling
72、major and minor lies during the period of the study, the rest of them were given no instructions about lying. Both groups went to the lab weekly to complete health and relationship measures and to take a polygraph(测谎仪) test measuring the number of major and white lies they had told. The author of th
73、e study Professor Anita said the average person told 11 lies a week.The research showed when those in the “no lie” group told three fewer falsehoods than they did in other weeks, they experienced four fewer mentalhealth complaints and three fewer physical symptoms. This benefit was greater than when
74、 the control group unconsciously told fewer white lies in one particular week. When participants across both groups lied less in a week, they reported their physical health and mental health was significantly better that week.Participants also realized they could tell the truth about their daily acc
75、omplishments rather than exaggerate,while others said they stopped making false excuses for being late or failing to complete tasks.Kelly said, “We found the participants could purposefully and greatly reduce their everyday lies, and that in turn was associated with improved health.”The study also f
76、ound some participants learned to avoid lying by answering troubling questions with a question to make the person not fix on the questions.Coauthor Professor Wang said, “The analysis showed that this improvement in relationships significantly accounted for the improvement in health that was associat
77、ed with less lying.”1. According to the passage, telling white lies frequently _.A. is harmless both to the speaker and the hearerB. makes the speaker feel less tense in some occasionsC. can make the speaker feel bad and suffer from physical problemsD. can result in the hearers suffering from headac
78、hes and sore throats2. The underlined part “Those who told fewer porkies” in Paragraph 3 probably means _.A. those who lied lessB. those who spoke lessC. those who complained lessD. those who are less worried3. Through Paragraph 5, the author wants to show _.A. the result of their researchB. all the
79、 symptoms of liarsC. how to help people get rid of telling liesD. the method used in the experts research4. Which of the following statements is true according to the passage?A. When you are relaxed, youll lie less.B. On average, people told 10 lies a week.C. Making excuses can be harmful to your he
80、alth.D. Telling fewer white lies unconsciously has the best effect.阅读理解10Office workers who spend all day behind their desks should consider working standing up instead, according to a new research.Staying on your feet for an extra three hours a day would burn off 8 pounds (3.6 kg) of fat each year,
81、 according to exercise scientist John Buckley from Chester University. He said there is no need to sit down so much and those feeling tired would do well to push their chairs away during the day.Dr. Buckley added that people could work at desks higher than normal computer to answer emails and type d
82、ocuments. An upright working posture was championed by author Ernest Hemingway who wrote on a typewriter at a special chestheight desk. In a letter in 1950, Hemingway wrote, “Writing and travel broaden your ass if not your mind and I like to write standing up.”Dr. Buckley, from the department of Cli
83、nical Sciences and Nutrition at Chester University, said that working standing up will reduce obesity and improve circulation. Standing up for three hours will consume 144 calories, he claims. “People are sitting down at work, then sitting in the car and then sitting down in front of the television,
84、” Dr. Buckley told BBC News. Dr. Buckley is part of a group of experts working with Englands chief medical officer on ways to deal with obesity.A study late last year made a strong connection between too much sitting down and an increased risk of diabetes(糖尿病). Meanwhile, a major Australian study pu
85、blished in March 2012 found sitting down too long increases your risk of dying within a few yearseven if you are already physically active.It found adults who sat 11 or more hours per day had a 40 percent increased risk of dying in the next three years compared with those who sat for fewer than four
86、 hours a day.Dr. Buckley concluded making small changes in the workplace such as standing at your disk can make longterm improvements to your health.1. Standing for about three hours may _.A. make you very tiredB. help lose some weightC. use up most of your energyD. leave your chairs in good conditi
87、on2. The underlined word “championed” in Paragraph 3 probably means _.A. designedB. drawnC. explained D. supported3. What Dr. Buckley told BBC News suggests that nowadays people _.A. watch TV every dayB. enjoy driving to workC. like sitting too muchD. are usually very busy4. What would be the best t
88、itle for this passage?A. The Difference Between Sitting and StandingB. Tips to Work Better in the OfficeC. Some Bad Habits in the OfficeD. The Advantages of Standing阅读理解1答案解析:1. 答案:D词义推测题。根据第二段的“The worst thing was that Lewis called herFour Eyes”可以推测出是大家取笑她。2. 答案:B细节理解题。根据第二段的“She acted like she did
89、nt mind, but in fact Susannah couldnt stand it.”可以知道尽管装作无所谓,实际上她是难以忍受。3. 答案:C推理判断题。根据倒数第二段的“Quickly, she took a piece of wood that had fallen into the cave,and,using her glasses as a magnifying glass, she focused the ray of light onto the wood until a little flame sprang up.Now they had a torch.”的细致
90、描写可以看出Susannah很镇定也很聪明,因此让Lewis对她刮目相看。4. 答案:B细节理解题。根据第三段的“While falling,he grabbed onto Susannah, who walked next to him, and both fell down the hole.”可知答案。阅读理解2答案解析:1. 答案:A细节理解题。根据第一段第三句可知,他认为图片能唤起人们的环保意识。2. 答案:C细节理解题。根据第三段最后一句可知,学生们在活动中要学习和了解环境是如何影响人们的生活的。3. 答案:C正误判断题。由第四段第四句可知,那里的环境因树木被大量砍伐变得越来越糟糕
91、。4. 答案:D推理判断题。根据文章最后两句可推知,孩子们意识到他们应该保护自然环境。阅读理解3答案解析:1. 答案:B篇章结构题。本文主要介绍电影给人们生活带来的影响。第一段提到电影是一种常见的娱乐形式,主要作用是引入话题。2. 答案:C推理判断题。根据第二段第二句可知,动画片中的米老鼠能做到在现实生活中不可能做到的事情。由此可推知,作者举米老鼠的例子是想说明很多儿童影片用一些超现实的东西填满孩子的心灵。3. 答案:C主旨大意题。根据第三段第二句可知,动作电影中的暴力镜头可能会把年轻人引向犯罪之路,因此动作电影对犯罪率的上升负有一定责任。4. 答案:D细节理解题。由最后一段最后三句可知,具有
92、教育意义的电影对年轻人具有有益的影响,但不受年轻人喜爱。阅读理解4答案解析:1. 答案:C细节理解题。根据文章第一段第二句“For example, in American culture the smile is in general an expression of pleasure.”可知,在美国微笑是愉快的象征,故答案为C项。2. 答案:B细节理解题。根据文章第一段中的“It can also hide true feelings. It often causes confusion across cultures.”可知这是一个中心句,其后用例证法阐述:微笑能隐藏真正的感情。它常常导
93、致跨文化间的困惑。其中越南人讲故事的例子就是为了说明这一观点,故选B项。3. 答案:B推理判断题。根据文章最后一段中的“The key is to try not to judge people whose ways of showing emotion are different.If we judge according to our own cultural habits, we may make the mistake ofreadingthe other person incorrectly.”可知,我们在“读”人们的表情的时候,要先理解他们的文化背景,否则就会出错。4. 答案:C主
94、旨大意题。文章通篇阐述了面部表情的种种表现形式,以及文化之间的差异导致面部表情的含义不同,所以此题答案为C项。阅读理解5答案解析:1. 答案:B主旨大意题。该段主要阐述自信对人们的意义和影响。故B项符合题意。2. 答案:D词义猜测题。根据前面的“They tend to accept themselves”可推知,此处表示他们不会感觉到非得顺从他人才能被认可,故选obey“顺从,服从”。3. 答案:A细节理解题。根据第一段倒数第二句“Selfconfident people have expectations that are realistic.”可知,自信的人往往也是很实际的。4. 答案:
95、C推理判断题。根据最后一段首句“Surprisingly, lack of selfconfidence is not necessarily related to lack of ability.”可知,A项错误;根据第三段第二句“Parents attitudes are crucial to childrens feelings about themselves .”可知,B项错误;D项在文中没有提及;根据最后一段第三句“Friends influences can be as powerful or more powerful than those of parents and soc
96、iety in shaping feelings ones confidence.”可知,C项正确。阅读理解6答案解析:1. 答案:B细节理解题。根据第三段和第四段的内容可知,王亚平是在零重力状态下做这些实验,并且是在聂海胜和张晓光的帮助下完成的。这些实验可以帮助学生了解物理概念并且显示中国对太空技术的自信。由此可知选B。2. 答案:C推理判断题。从倒数第二段可知答案。3. 答案:A细节理解题。从最后一段第二句可知答案。4. 答案:B主旨大意题。本文主要讲了王亚平的空中授课以及它的影响。故选B。阅读理解7答案解析:1. 答案:B细节理解题。根据第一段首句可知,现在手机已经被广泛使用。2. 答案
97、:A细节理解题。根据第二段第二句可知,人们过去不喜欢使用手机是因为其信号太弱。3. 答案:D推理判断题。第一段和第三段介绍了现代手机的很多功能,作者是通过列举手机的一系列实用功能来说明它的重要性的。4. 答案:C主旨大意题。本文主要介绍了手机的发展及其重要性,故C项体现了本文的主旨,为正确答案。阅读理解8答案解析:1. 答案:B推理判断题。由最后一段中“Deforestation, loss of habitat to roads and cities and poaching are among risks.”可知,特别提到了3种。2. 答案:A细节理解题。由第一段中的“.Chinas pa
98、nda is most at risk.”以及最后一段中的“Pandas were regarded again as endangered, one step closer to extinction .”可知,熊猫是最濒临灭绝的熊类。因此A正确。文中没有提及和几年前相比的信息,故C项错误。3. 答案:C推理判断题。结合倒数第一段可知选择C项。A项文中没有提到;B选项是文章提到的事实。D选项中三十年前sun bears是否为vulnerable物种文章没有提及。4. 答案:A主旨大意题。因为文章不仅谈到sun bears,而且谈到所有bears的情况。故A项作为标题最佳。阅读理解9答案解析:
99、1. 答案:C细节理解题。根据第二段“tell fewer white lies were less likely to feel tense or sad and also experienced fewer sore throats and headaches”可推知答案。2. 答案:A词义推测题。根据前文“tell fewer white lies”及后面的also可推知答案。3. 答案:A推理判断题。根据第五段“The research showed that when those.”可推知该段介绍了研究结论。4. 答案:C细节理解题。A选项与本文无关;B选项不正确,根据第四段“the
100、 average person told 11 lies a week”可知。C选项正确,无论什么理由说谎或者找借口,都不利身心健康;D选项不对,根据第五段“This benefit was greater than when.”可知。阅读理解10答案解析:1. 答案:B细节理解题。根据第二段第一句可知,站立能产生减肥效果。2. 答案:D词义猜测题。根据画线词后的who wrote on a typewriter at a special chestheight desk及本段最后一句可知,海明威支持站着工作。由此可以推知,该词有“支持”之意。3. 答案:C推理判断题。根据第四段第三句可以推知,现在的人们太喜欢坐着。4. 答案:D标题概括题。本文主要讲述了长期坐着的危害,其目的是告诉读者站立的好处,故D项为最佳答案。