收藏 分享(赏)

《高优指导》2017英语牛津译林版一轮考点规范练5(模块二 UNIT 2) WORD版含解析.docx

上传人:高**** 文档编号:656509 上传时间:2024-05-29 格式:DOCX 页数:5 大小:36.63KB
下载 相关 举报
《高优指导》2017英语牛津译林版一轮考点规范练5(模块二 UNIT 2) WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共5页
《高优指导》2017英语牛津译林版一轮考点规范练5(模块二 UNIT 2) WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共5页
《高优指导》2017英语牛津译林版一轮考点规范练5(模块二 UNIT 2) WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共5页
《高优指导》2017英语牛津译林版一轮考点规范练5(模块二 UNIT 2) WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共5页
《高优指导》2017英语牛津译林版一轮考点规范练5(模块二 UNIT 2) WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、考点规范练5(模块二Unit 2)考点规范练第10页.阅读理解A(2015兰州实战考试)Almost everybody in America will spend a part of his or her life behind a shopping cart.They will in a lifetime,push the chrome-plated contraptions many miles.But few will knowor even think to askwho it was that invented them.Sylvan N.Goldman invented the

2、shopping cart in 1937.At that time he was in the supermarket business.Every day he would see shoppers lugging groceries around in baskets they had to carry.One day Goldman suddenly had the idea of putting baskets on wheels.The wheeled baskets would make shopping much easier for his customers,and wou

3、ld help to attract more business.On June 4,1937,Goldmans first carts were ready for use in his market.He was terribly excited on the morning of that day as customers began arriving.He couldnt wait to see them using his invention.But Goldman was disappointed.Most shoppers gave the carts a long look,b

4、ut hardly anybody would give them a try.After a while,Goldman decided to ask customers why they werent using his carts.“Dont you think this arm is strong enough to carry a shopping basket?” one shopper replied.But Goldman wasnt beaten yet.He knew his carts would be a great success if only he could p

5、ersuade people to give them a try.To this end,Goldman hired a group of people to push carts around his market and pretend they were shopping!Seeing this,the real customers gradually began copying the phony(假的)customers.As Goldman had hoped,the carts were soon attracting larger and larger numbers of

6、customers to his market.But not only did more people comethose who came bought more.With larger,easier-to-handle baskets,customers unconsciously bought a greater number of items than before.Todays shopping carts are five times larger than Goldmans original model.Perhaps thats one reason why American

7、s today spend more than five times as much money on food each year as they did before 1937the coming of the shopping cart.【语篇导读】本文主要介绍了Goldman发明购物车的原因、经过和结果。1.What do the underlined words “chrome-plated contraptions” in the first paragraph refer to?A.Baskets.B.Private cars.C.Suitcases.D.Shopping car

8、ts.答案:D解析:词义猜测题。根据画线词前的“.a part of his or her life behind a shopping cart.”可以得出,画线词的意思是购物手推车。2.What was the purpose of Goldmans invention?A.It was to prove him to be a good inventor.B.It was to reduce the burden of his employees work.C.It was to make shopping easier and attract more business.D.It wa

9、s to help the disabled make shopping easily in his market.答案:C解析:细节理解题。根据第三段中的“.make shopping much easier for his customers,and would help to attract more business.”可知,C项正确。3.Goldman hired a group of people to push carts around his market in order to .A.attract people to buy things in his marketB.en

10、courage people to use his shopping cartsC.make his market different from the othersD.keep the groceries from being stolen答案:B解析:细节理解题。根据第七段中的“persuade people to give them a try”可知,他雇一些人假装顾客在超市里面推购物车的目的是想鼓励人们使用他的购物车。4.What can we infer from the last paragraph?A.Goldman will become very famous because

11、 of his invention.B.Goldmans invention will be regarded as the greatest one in the world.C.Supermarket business has benefited a lot from Goldmans invention.D.There will be nothing that can replace Goldmans invention.答案:C解析:推理判断题。根据最后一段的内容可知,现今购物车是Goldman发明的购物车的五倍大,这可能是美国人今天的购物花费是购物车发明之前的五倍的一个原因。由此可推

12、断出,超市的生意从Goldman的发明中受益匪浅。BWhen a bee stings(蜇) you,it doesnt just ruin your fun.The insect puts venom(毒液) into your skin,causing pain and swelling.But a chemist in Denmark believes hes come up with a simple device that will draw the venom back out of the wound,bringing victims relief.Martin Wenckens

13、 got the inspiration for the Bee-Patch(蜜蜂膏药) from a home treatment he saw shown on a Danish television program.After getting stung,a person would put a slight wet sugar cube over the wound.The idea is that through osmosis(渗透)the movement of a fluid from an area with a lower concentration of molecule

14、s(分子) to an area with a higher concentrationfluid moves from the small hole up into the sugar cube,carrying the venom along with it.Because exposed sugar may attract more insects,Wenckens thought he could improve on the treatment.He put sugar inside a patch that can be worn like a bandage.The side t

15、ouching the skin has a thin layer through which fluid can move.“After you get stung,place the patch on the injured skin and leave it for one hour,”Wenckens says.“This will lower both pain and swelling.”He cautions that people with insect allergies should continue to use medications(药物治疗) recommended

16、 by their doctors.Wenckens designed the Bee-Patch especially for children,but he reports that lifeguards and soccer players are also using it.“In many schools in Denmark,the Bee-Patch is already a part of first aid kits,”he says.“To have invented a small patch that can be used by so many people of c

17、ourse makes me very proud.”【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了一项治疗蜜蜂蜇伤的小发明。5.Wenckens was inspired by .A.his childhoodB.a TV programC.a sugar producerD.his private doctor答案:B解析:细节理解题。由第二段开头的“got the inspiration for the Bee-Patch(蜜蜂膏药) from a home treatment he saw shown on a Danish television program.”可知答案为B项。6.Whats

18、 the advantage of the Bee-Patch over the original home treatment?A.It is much safer.B.It is more natural.C.It is much cheaper.D.It is more effective.答案:A解析:推理判断题。由第三段开头的“Because exposed sugar may attract more insects,Wenckens thought he could improve.”可推断,改进后的发明将糖包起来,不易招惹昆虫,因而比原来的更安全。7.The Bee-Patch

19、 created by Wenckens .A.is not recommended to lifeguardsB.may not be helpful for some victimsC.will protect victims from bees for an hourD.has an immediate effect on the injured skin答案:B解析:推理判断题。由第三段末的“He cautions that people with insect allergies should continue to use medications(药物治疗) recommended

20、 by their doctors.”可推断,对昆虫过敏的人被蜜蜂蜇伤后不应简单地使用这种方法治疗,而应采用医生推荐的方法。8.The Bee-Patch is widely used .A.by adultsB.in hospitalsC.by students D.on football fields答案:C解析:细节理解题。由最后一段中的“In many schools in Denmark,the Bee-Patch is already a part of first aid kits.”可知,蜜蜂膏药被学生们广泛使用。.七选五Tips for writing the college

21、 essayWhile some high school seniors begin to enjoy writing their college essay,others fail to see the importance of it.1. Creating the college essay is supposed to be a fun,and exciting task.It is a process of self-discovery.Some helpful tips:1.Have fun!2. Relax,breathe and realize that this is the

22、 time to expose a side of you that a transcript(学生成绩单) cannot.2.3. The worst thing you can do is pick and ordinary topic.Stay away from volunteer work,your dead dog and vacations.Admission counselors(入学辅导员) see thousands of essays a month;make sure your essay is distinct to your experience and perso

23、nality.Do not focus on what you think they want you to write,but what is actually significant to you.3.Dont try to make yourself a victim.Although it is effective to appeal to the emotions of an admission counselor,I do not recommend writing an essay about sad stories.Self-pity can be annoying,and m

24、ost admission counselors do not want that to be their first impression of you.The only exception to this is if you have an inspiring struggle that you overcame.4.4.Your essay is not a longer version of your resume(简历).If you sent in a resume,there is absolutely no need to restate what is on it.Many

25、students like bragging(吹嘘) about how much they do.It is amazing that you are involved,but admission counselors do not only want to hear about how much you do,especially if they already see this on your resume.5.Good luck on your college essay!A.It was received well by many.B.Dont settle for basicbe

26、creative!C.When you get upset,it is reflected in your work.D.You can talk about how a work changed your life.E.They want to see aspects of you that cannot be shown on a resume.F.In some cases,these 600 words determine an acceptance or a rejection.G.Make sure that the story is focused on your growth,

27、not on the struggle.答案与解析:【语篇导读】本文是说明文。文章是写大学申请论文的几点建议。1.F解析:F项与上文的see the importance of it相呼应。2.C解析:C项与本段小标题及下文的Relax,breathe相呼应,说明学生要让自己在心情好的情况下写大学申请论文,并从中找到乐趣。3.B解析:由下文的“The worst thing you can do is pick an ordinary topic.but what is actually significant to you.”可知,本段主要是说大学申请论文的内容要避免老套的话题,应该体现自己

28、的独特性。故B项恰当。4.G解析:G项与上文的“have an inspiring struggle that you overcame”相呼应。5.E解析:E项与上文的“admission counselors do not only want to hear about how much you do,especially if they already see this on your resume.”相呼应。.短文改错(2015山东青岛高三联考)My name is Li Hua.I was born in Qingdao,Shandong Province on February 1

29、995.I started the school in 2001 when I was six.I studied happy in Guangming Primary School from 2001 to 2007.After that I went to No.39 Middle School of Qingdao and graduate last summer.The main subjects I studied at school included Chinese,maths,English,physics,chemistry and computer.I like Englis

30、h and computer best but I am very good at it.Last year I winned first prize in the school computer competition.In my spare time I enjoy listening popular music and collecting stamp.My favorite sports is swimming in summer and skating in winter.答案:My name is Li Hua.I was born in Qingdao,Shandong Prov

31、ince onin February 1995.I started school in 2001 when I was six.I studied happyhappily in Guangming Primary School from 2001 to 2007.After that I went to No.39 Middle School of Qingdao and graduategraduated last summer.The main subjects I studied at school included Chinese,maths,English,physics,chemistry and computer.I like English and computer best butand I am very good at itthem.Last year I winnedwon first prize in the school computer competition.In my spare time I enjoy listening to popular music and collecting stampstamps.My favorite sports isare swimming in summer and skating in winter.5

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 幼儿园

网站客服QQ:123456
免费在线备课命题出卷组卷网版权所有
经营许可证编号:京ICP备12026657号-3