收藏 分享(赏)

2022-2023学年新教材高中英语 课时作业9 Unit 3 Festivals and customs Section Ⅲ Extended reading, Project, Assessment .docx

上传人:a**** 文档编号:646023 上传时间:2025-12-12 格式:DOCX 页数:5 大小:89.08KB
下载 相关 举报
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业9 Unit 3 Festivals and customs Section Ⅲ Extended reading, Project, Assessment .docx_第1页
第1页 / 共5页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业9 Unit 3 Festivals and customs Section Ⅲ Extended reading, Project, Assessment .docx_第2页
第2页 / 共5页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业9 Unit 3 Festivals and customs Section Ⅲ Extended reading, Project, Assessment .docx_第3页
第3页 / 共5页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业9 Unit 3 Festivals and customs Section Ⅲ Extended reading, Project, Assessment .docx_第4页
第4页 / 共5页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业9 Unit 3 Festivals and customs Section Ⅲ Extended reading, Project, Assessment .docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(九)Unit 3 Section Extended reading, Project, Assessment & Further study阅读理解AIn India, one of the most significant festivals is Diwali, which falls between October and November. Its a fiveday celebration that includes good food, fireworks, colored sand, and special candles and lamps.In honor of L

2、akshmi, the Hindu goddess of wealth, people make special prayers on the first day to obtain blessings for welfare, success, and wellbeing. People welcome the goddess into their homes by decorating entrances with colorful lanterns and traditional designs. In addition, many people treat themselves to

3、fine jewelry, praying for good fortune. Those who cannot afford so much, seek out cheaper items such as clothes or household goods.The second day of the festival is called Kali Chaudas. For some,the day provides an opportunity to drive away misfortune from homes and businesses. They decorate their h

4、omes with clay lamps and create design patterns called rangoli on the floor using colored powder or sand.The third day is when the biggest celebrations occur,which begin early in the morning with a visit to a temple to seek the blessing of the goddess. As the sun sets,festival observers light up the

5、ir homes with small lamps and enjoy delicious traditional foods with their loved ones.The festivals fourth day is celebrated in many different ways. Friends and relatives visit with gifts, sweets and best wishes for the season.And the final day of the festival is called Bhai Oooj. It honors the clos

6、e bond between brothers and sisters and is observed with traditional ceremonies and more delicious foods.For children in India, Diwali is similar to Christmas. They get an entire week off from school and are treated to gifts, new clothes, amazing food, and,in the past at least,a large number of fire

7、works. It is no wonder that the festival ranks high among the countrys favorite celebrations.1People celebrate the first day of Diwali mainly for _A.good fortuneBcolorful lanternsCexpensive jewelryDtraditional designs2Whats the probable purpose of creating“rangoli” on the floor?ATo design traditiona

8、l patterns.BTo produce colored powder or sand.CTo help get rid of bad luck.DTo produce an opportunity in business.3What is a man likely to do on the last day of the festival?AExchange gifts and best wishes with his loved ones.BBe busy decorating his home during the day.CGet together with his sisters

9、 and brothers.DLight up his home with small lamps.4Which of the following may NOT be a reason for childrens love for Diwali?AHaving a week off.BGetting Christmas gifts.CEnjoying amazing food.DSetting off fireworks.BLast summer, Katie Steller pulled off the freeway on her way to work in Minneapolis.

10、She stopped at a traffic light, where a man was sitting with a sign asking for help. She rolled down her window.“Hey!” she shouted. “Im driving around and giving free haircuts. If I go grab my chair, do you want one right now?”The man looked to be in his 60s. He was balding, and missing a few teeth.

11、 Hearing this, he laughed, then paused.“Actually,” he said,“I have a funeral to go to this week. I was really hoping to get a haircut.”Steller pulled out a red chair from her car and helped the man cut his hair immediately. After the work was finished, the man looked in a mirror.“I look good!” he sa

12、id.Until last year, Steller had given such haircuts to people living on the margins(边缘) around the city. She was keenly aware of the power of her cleanup job.“Its more than a haircut,” she said.“I want it to be a gateway, to show value and respect, but also to get to know people. I want to build rel

13、ationships.”Steller knew that a haircut could change a life. One changed hers: As a teen, she suffered from a severe disease, and her hair thinned drastically. Seeing this, her mother arranged for Stellers first professional haircut.“To sit down and have somebody look at me and talk to me like a per

14、son and not just a patient helped me feel cared and less alone,” she said.After that, Steller knew she wanted to have her own salon so she could help people feel the way Steller felt that day. Not long after finishing cosmetology school in 2009, she began what she now calls her Red Chair Project, re

15、aching out to people on the streets. Her aim was that by doing some kind acts, others would be inspired to spread their own.“Part of what broke my heart was just how lonely people looked,” she said. “I think maybe I should go around and ask if people want free haircuts. I cant settle their problems,

16、 but maybe I can help them feel less alone for a moment.”It all began with a belief in simple acts of kindness, such as a free haircut. “The way you show up in the world matters,” said Steller. “You have no idea what people are going to do with the kindness that you give them.”5How did Steller react

17、 to the mans words?AShe paid no attention.BShe offered a free haircut to him.CShe sent a red chair to him as a present.DShe told an interesting story to make him happy.6What did Steller mean by saying “Its more than a haircut” in Paragraph 6?AShe thought it was a respectable job.BShe had found more

18、advantages of the job.CShe could also benefit from it financially.DShe hoped her job could make a difference to others.7What did Steller expect from Red Chair Project?ATo earn a lot of money.BTo know more people.CTo pass down the kindness.DTo make herself stand out.8What would be the best title for

19、the passage?AA Cut Above BA Beautiful SalonCThe Good Belief DThe Miracle of LoveCAlmost all cultures celebrate the end of one year and the beginning of another in some way. Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways, and at different times on the calendar.In western c

20、ountries,people usually celebrate New Year at midnight on December 31st or January 1st. People may go to parties, sometimes dressed in formal clothes, and they may drink champagne(香槟) at midnight. During the first minutes of the new year, people cheer and wish each other happiness for the year ahead

21、. But some cultures prefer to celebrate the new year by waking up early to watch the sunrise. They welcome the new year with the first light of the sunrise.Many cultures also do special things to get rid of bad luck at the beginning of a new year. For example, in Ecuador, families make a big doll fr

22、om old clothes. The doll is filled with old newspapers and firecrackers. At midnight, these dolls are burned to show the bad things from the past year are gone and the new year can start afresh (重新).Other common traditions to keep away bad luck in a new year include throwing things into rivers or th

23、e ocean, or saying special things on the first day of the new year.Other New Year traditions are followed to bring good luck in the new year. One widespread Spanish tradition for good luck is to eat grapes on New Years Day. The more grapes a person eats, the more good luck the person will have in th

24、e new year. In France,people eat pancakes for good luck at New Year. In the United States, some people eat blackeyed peas for good luckbut to get good luck for a whole year you have to eat 365 of them!9Which of the following can be the best title of the text?ASeveral different New Year traditionsBTh

25、e meaning of “Happy New Year!”CWhat to eat on New Years DayDWhy people dress up nicely on New Years Day10What do you know from the first two paragraphs?ADifferent cultures celebrate the beginning and ending of a year in the same way.BThe Western people celebrate the New Year only by watching the sun

26、rise.CPeople around the world celebrate the New Year at different times.DPeople hold parties, wear new clothes and drink champagne for a whole day.11In some cultures, why do people throw things into rivers or oceans?ATo bring good luck.BTo forget everything.CTo avoid bad luck.DTo plan for the next y

27、ear.12Which of following is CORRECT if people want to escape bad luck and wish for good luck?AFamilies make big dolls filled with old clothes.BPeople say something special to each other.CSome people get up early to watch the sunrise.DEuropeans eat 365 grapes on New Years Day.课时作业(九)阅读理解A【语篇解读】本文是一篇说

28、明文。排灯节(Diwali)是印度的重要节日。在每年的这个时候,烟火和各种灯会照亮黑暗的夜晚,人们庆祝排灯节的活动持续5天。1答案与解析:A细节理解题。根据第二段中的 “people make special prayers on the first day to obtain blessings for welfare, success, and wellbeing” 以及 “In addition,many people treat themselves to fine jewelry,praying for good fortune.”可知人们庆祝第一天主要是为了祈求好运。2答案与解析:

29、C推理判断题。根据第三段第二句“For some, the day provides an opportunity to drive away misfortune from homes and businesses.”可知其目的在于驱邪。3答案与解析:C推理判断题。根据倒数第二段最后一句“It honors the close bond between brothers and sisters and is observed with traditional ceremonies and more delicious foods.”可知最后一天主要是和兄弟姐妹们团聚。4答案与解析:B细节理解

30、题。根据最后一段中的关键词或短语“get an entire week off, amazing food, fireworks,”再运用排除法即可选出答案。B【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了Katie Steller为陌生人免费理发、传递爱的故事。5答案与解析:B细节理解题。根据第四段首句“Steller pulled out a red chair from her car and helped the man cut his hair immediately.”可知,她给他提供了免费理发。6答案与解析:D推理判断题。根据后文“I want it to be a gateway, to

31、 show value and respect, but also to get to know people.I want to build relationships.”可推知D项表述符合题意。7答案与解析:C细节理解题。根据倒数第三段最后一句“Her aim was that by doing some kind acts, others would be inspired to spread their own.”中的关键词kind可得出答案。8答案与解析:A主旨大意题。全文内容以特殊的 “理发”为主要话题展开。A项A Cut Above意为 “技高一筹”,即Katie Steller

32、为陌生人提供免费理发的行为给 “理发”赋予了新的更高境界的内涵,故A项符合文章内容,作为标题最佳。C【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了世界各地几种不同的庆祝新年的传统。9答案与解析:A主旨大意题。根据文章内容,特别是第一段中的“Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways”可知,不同的文化以不同的方式庆祝新年,下文就介绍了几种不同的庆祝新年的传统,故A项正确。10答案与解析:C细节理解题。根据第一段中的“Different cultures celebrate the begining o

33、f a new year in different ways, and at different times on the calendar.”及第二段的举例可知,世界各地庆祝新年的时间不同,故C项正确。11答案与解析:C细节理解题。根据第四段中的“Other common traditions to keep away bad luck in a new year include throwing things into rivers or the ocean”可知,新年那天,人们往河里或海里扔东西是为了赶走霉运,故C项正确。12答案与解析:B细节理解题。根据第四段“.or saying special things on the first day of the new year.”可知,如果想要在新的一年里避开霉运,行好运,新年第一天,大家要说一些特别的话,故B项正确。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1