收藏 分享(赏)

2021版高考英语一轮复习限时规范练38Module2HighlightsofMySeniorYear外研版选修7.docx

上传人:a**** 文档编号:626578 上传时间:2025-12-12 格式:DOCX 页数:11 大小:2.27MB
下载 相关 举报
2021版高考英语一轮复习限时规范练38Module2HighlightsofMySeniorYear外研版选修7.docx_第1页
第1页 / 共11页
2021版高考英语一轮复习限时规范练38Module2HighlightsofMySeniorYear外研版选修7.docx_第2页
第2页 / 共11页
2021版高考英语一轮复习限时规范练38Module2HighlightsofMySeniorYear外研版选修7.docx_第3页
第3页 / 共11页
2021版高考英语一轮复习限时规范练38Module2HighlightsofMySeniorYear外研版选修7.docx_第4页
第4页 / 共11页
2021版高考英语一轮复习限时规范练38Module2HighlightsofMySeniorYear外研版选修7.docx_第5页
第5页 / 共11页
2021版高考英语一轮复习限时规范练38Module2HighlightsofMySeniorYear外研版选修7.docx_第6页
第6页 / 共11页
2021版高考英语一轮复习限时规范练38Module2HighlightsofMySeniorYear外研版选修7.docx_第7页
第7页 / 共11页
2021版高考英语一轮复习限时规范练38Module2HighlightsofMySeniorYear外研版选修7.docx_第8页
第8页 / 共11页
2021版高考英语一轮复习限时规范练38Module2HighlightsofMySeniorYear外研版选修7.docx_第9页
第9页 / 共11页
2021版高考英语一轮复习限时规范练38Module2HighlightsofMySeniorYear外研版选修7.docx_第10页
第10页 / 共11页
2021版高考英语一轮复习限时规范练38Module2HighlightsofMySeniorYear外研版选修7.docx_第11页
第11页 / 共11页
亲,该文档总共11页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、限时规范练38 Module 2 Highlights of My Senior Year核心素养关键词:培养学生人与社会、热爱音乐的素养能力意识一、阅读理解AAndrew Feldman is a student at Lawrence Woodmere Academy (LWA) in Woodmere,New York.On June 25,he took home the top prize at the National High School Musical Theatre Awards (全美高中生音乐剧奖) at Broadways Minskoff Theatre.Also

2、known as the Jimmy Awards,the awards were named to remember James M.Nederlander,a theater owner and Broadway producer who died in 2016.Feldman won the award for Best Performance by an Actor for playing Frank Abagnale Jr.in LWAs production of “Catch Me If You Can”. He and Rene Rapp each received a $1

3、0,000 scholarship.Rapp from Charlotte,North Carolina,is the winner of the Best Performance by an Actress award.The other remaining seventy-eight finalists received $3,000 scholarships.The finalists received a week of training at the New York University Tisch School of the Arts (TSOA) before the awar

4、ds event.Instructors from Broadway taught them basic skills of performing arts.Feldman also won the Carnegie Mellon Pre-College Scholarship.Carnegie Mellon University,based in Pittsburgh,was founded in 1900 by Andrew Carnegie.Feldman received an additional $7,500 to attend the universitys six-week s

5、ummer play program.He has been a Broadway lover since seeing “Beauty and the Beast” when he was young.And then he performed in his first play,a production of “Annie”, at eight.The shock of winning has still not disappeared.“Winning the Jimmy Award is not something I even imagined,” Feldman said.“I d

6、idnt think it could actually happen! Its now been about a week and a half and I still dont believe it.”In 2014,Feldman created a theater company called Zneefrock Productions.The company is run totally by teens.It was set up to raise money for NEXT for Autism,an organization helping to support autism

7、 programs.1.What did Feldman do during the week before June 25?A.He performed at the Minskoff Theatre.B.He visited Carnegie Mellon University.C.He traveled around Pittsburgh.D.He received training at TSOA.2.What did Feldman say about winning the prize?A.He was certain of it.B.He was not expecting it

8、.C.It took him a lot of effort.D.It was not a great achievement.3.Why did Feldman create Zneefrock Productions?A.To support an organization.B.To raise money for a theater.C.To help teenage Broadway lovers.D.To remember a Broadway producer.4.What is the text mainly about?A.A group of Broadway lovers.

9、B.A theater company run by teens.C.The winner of the Jimmy Awards.D.The influence of the Jimmy Awards.BThe idea of turning recycled plastic bottles into clothing is not new.During the last five years,a large number of clothing companies,businesses,and environmental organizations have started turning

10、 plastics into fabric (织物) to deal with plastic pollution.But theres a problem with this method.Research now shows that microfibers could be the biggest source of plastic in the sea.Dr Mark Browne in Santa Barbara,California,has been studying plastic pollution and microfibers for 10 years now.He exp

11、lains that every time synthetic (合成的) clothes go into a washing machine,a large number of plastic fibers fall off.Most washing machines cant collect these microfibers.So every time the water gets out of a washing machine,microfibers are entering the sewers (下水道) and finally end up in the sea.In 2011

12、,Browne wrote a paper stating that a single piece of synthetic clothing can produce more than 1,900 fibers per wash.Browne collected samples from seawater and freshwater sites around the world,and used a special way to examine each sample.He discovered that every single water sample contained microf

13、ibers.This is bad news for a number of reasons.Plastic can cause harm to sea life when eaten.Studies have also shown that plastic can absorb other pollutants.Based on this evidence,it may seem surprising that companies and organizations have chosen to turn plastic waste into clothing as an environme

14、ntal “solution”. Even though the science has been around for a while,Browne explains that hes had a difficult time getting companies to listen.When he asked well-known clothing companies to support Benign by Design his research project that seeks to get clothes that have a bad effect on humans and t

15、he environment out of the market Browne didnt get a satisfying answer.Only one womens clothing company,Eileen Fisher,offered Browne funding.5.What has happened during the past five years?A.Fabric has become much stronger.B.Plastic pollution has been less serious.C.Many plastics have been reused.D.Mi

16、crofibers have been greatly improved.6.What does Browne think of washing synthetic clothes?A.It is adding microfibers to the clothes.B.It is worsening environmental problems.C.It is making synthetic clothes last longer.D.It is doing great damage to washing machines.7.What can be inferred about Brown

17、es Benign by Design research project?A.It has achieved great success.B.It hasnt got anything done.C.It is known to very few people.D.It is facing some difficulties.8.Whats the best title for the text?A.Its important to learn to recycleB.Its never easy to solve pollution problemsC.Recycled plastic cl

18、othing:solution or pollution?D.Are human beings moving forward or backward?二、完形填空Alonzo Johnson stopped.He decided to help a(n)1 elderly man down an escalator (自动扶梯) in a Massachusetts shopping mall last week,2 the 23-year-old could never have predicted that his simple,random act of kindness would w

19、in him the 3 of thousands of people online.An old man4 at the top of an escalator and a few people started gathering 5 to get on.It was clear he was feeling 6 as to whether to step on to the escalator or not.Johnson spotted the senior citizen hesitating and 7 the simplest kindness.He reached out a(n

20、) 8 and asked with a smile on his face,“Can I help you,sir?”The old man quietly started to9 to the young man that he had gotten stuck on an escalator once and was a little 10.The young man gently offered his assurance,they 11 each other eye to eye for just a moment and the old man 12 his arm.Everyon

21、e else remained 13 and waited.Paula Picard and a friend were standing nearby and 14 to take a touching photo of the pair linking arms as they 15 the escalator together.She posted the 16 on Facebook and it spread 17 with more than 420,000 likes and 25,000 comments in just a few hours.Johnson said he

22、never18 his actions would reach so many people.“He looked very afraid and I thought maybe I could19,” Johnson said.“My mom always tells us to be nice and do the 20 thing.Its really the way I was brought up and how I was raised.”1.A.busyB.frightenedC.injuredD.blind2.A.soB.ifC.butD.because3.A.praiseB.

23、blameC.happinessD.anger4.A.stoppedB.workedC.readD.fell5.A.runningB.pushingC.shoutingD.waiting6.A.hopefulB.convenientC.unsureD.uncomfortable7.A.offeredB.soldC.wantedD.took8.A.eyeB.armC.ropeD.stick9.A.promiseB.proveC.apologizeD.explain10.A.excitedB.surprisedC.scaredD.disappointed11.A.argued withB.list

24、ened toC.looked atD.ran into12.A.acceptedB.shookC.refusedD.left13.A.anxiousB.patientC.interestedD.worried14.A.managedB.avoidedC.askedD.failed15.A.talked aboutB.walked towardsC.went downD.searched for16.A.messageB.CommentC.exampleD.photo17.A.differentlyB.quicklyC.strangelyD.completely18.A.meantB.admi

25、ttedC.understoodD.expected19.A.helpB.followC.seeD.smile20.A.easyB.famousC.rightD.perfect三、短文改错When asking about my mother,I often reply that she is perhaps the only one can understand my feelings without any exchange of words.To my view,theres nothing strong than her love for me.She knows how to mak

26、e me smile and at the same time knows how to make me behave me.Most important,she always does what she can to help me particularly when I am in the trouble.On a sad day I will always become happier,just by see her loving eyes and encouraged smile.My mother was,is and will always be my first and best

27、 friends forever.限时规范练38(选修7Module2)一、【篇章导读】本文是记叙文。AndrewFeldman获得了2018年度全美高中生音乐剧奖的最佳表演奖。1.D推理判断题。由第四段中的“Thefinalistsreceivedaweekoftraining.(TSOA)beforetheawardsevent.”可推断,在颁奖仪式之前,Feldman和其他决赛选手一起在帝势艺术学院接受了一周的培训。2.B细节理解题。由倒数第二段中的“WinningtheJimmyAwardisnotsomethingIevenimagined”可知,Feldman并没有想到自己会获得吉

28、米奖。3.A细节理解题。由最后一段可知,Feldman创办公司是为了在资金上支持某慈善组织。4.C主旨大意题。通读全文可知,本文报道了2018年全美高中生音乐剧奖获得者AndrewFeldman。【篇章导读】本文是议论文。回收旧塑料用来制成衣物,这到底是环保还是破坏环境?5.C细节理解题。由第一段中的“Duringthelastfiveyears.todealwithplasticpollution.”可知,塑料这些年被回收利用以制成布料。6.B推理判断题。由第二段中的“Soeverytimethewater.endupinthesea.”可知,洗衣服带来的超细纤维最终进入大海,污染水体。7.

29、D推理判断题。最后一段中提到只有一家公司对这个研究项目进行了资助,其他机构都不认同,由此可知这一项目面临许多困难。8.C标题归纳题。回收塑料制成衣物这个一直被认为很环保的行为最近被发现对环境有危害,本文主要就此话题进行了讨论。C项作标题最能概括文章主旨。二、【篇章导读】本文是记叙文。一位老人不敢乘坐自动扶梯,一位年轻人伸出援手,热心帮忙。1.B由最后一段中的“Helookedveryafraid”可知,Johnson看到老人时,老人看起来非常“害怕(frightened)”。2.CJohnson帮助老人下扶梯,这一小小的善举获得了网友的广泛关注,这是他始料未及的,该空前后两句话存在语义上的转折

30、关系,故填but。3.A由下文“morethan420,000likesand25,000comments”可知,Johnson扶老人下扶梯的照片获得大量的“点赞”与评论,他的善举赢得了人们的“称赞(praise)”。4.A由下文“afewpeoplestartedgathering”以及“whethertostepontotheescalatorornot”可知,老人没有走上扶梯,他身后已经聚集了一些人,由此可推断,老人此时“停(stopped)”在扶梯顶端。5.D下文“Everyoneelse.andwaited”是提示,老人停在扶梯顶端时,一些人在他后面“等待(waiting)”上扶梯。

31、6.C由下文“whethertostepontotheescalatorornot”及“theseniorcitizenhesitating”可知,老人“不确定(unsure)”要不要走上扶梯。7.AJohnson注意到老人犹豫不前,“主动提供(offered)”帮助。8.B下文hisarm是提示。9.D下文“hehadgottenstuckonanescalatoronceand.”是老人对自己犹豫不前的“解释(explain)”。10.C因为老人曾经被扶梯卡住过,因此他有点“害怕(scared)”。11.C下文eyetoeye是提示,他们互相“望着(lookedat)”对方。12.A由下文

32、老人和Johnson一起下扶梯可知,这时他“接受了(accepted)”Johnson的帮助。13.B由本句中的waited可知,在Johnson与老人交流这段时间,其他人“耐心(patient)”等待着。14.A由下文照片被上传到社交媒体上可知,PaulaPicard和朋友“成功(managed)”拍到了照片。15.C由上文中的“downanescalator”和“atthetopofanescalator”可知,这张照片展示了Johnson扶老人“下(wentdown)”扶梯的情景。16.DPaulaPicard把这张“照片(photo)”上传到了社交媒体上,它(照片)传播“很快(quic

33、kly)”,几个小时的时间便获得大量的“点赞”和评论。17.B见上题解析。18.D由第一段中的“the23-year-oldcouldneverhavepredictedthat.”可知,Johnson没有“预料到(expected)”他的举动会被这么多人知道。19.AJohnson在老人犹豫不前时提供了“帮助(help)”。20.C由Johnson的母亲教导他要善良可推断,要他做“对的(right)”事。三、第一句:askingasked;can前加who/that第二句:ToIn;strongstronger第三句:第三个memyself第四句:importantimportantly;去掉the第五句:seeseeing;encouragedencouraging第六句:friendsfriend

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1