1、限时规范练20 模块4 Unit 1 Advertising B核心素养关键词:培养学生人与科学、热爱科技的素养能力意识一、阅读理解AWhatsOn?PrintYourVoiceWe all know what our voice sounds like but what does it look like? How can the science of our voice be turned into art? Join us at the Print Your Voice workshop where your voice will be turned into personalized
2、jewellery.Step into a special room to explore the soundwaves of your voice and create an individualized recording,saying whatever you like.Each visitor will then turn a blank silver pendant (饰坠) into a unique piece of art with the soundwaves of your recording.Suitable for ages 15+.Date:Sunday 13 Aug
3、ust,10:00 am-1:00 pm & 2:00 pm-5:00 pm.Address:Powerhouse Museum,Harris Street,UltimoTickets:Adults $50,Teens (ages 15-17) $45Tel:92170222MakingYourFutureDiscover Western Sydney Universitys Maker Space and work through a 3D project in this hands-on workshop.See how 3D printing works and create your
4、future just with the technology! Suitable for ages 16 and over.Date:Thursday 17 August,2:30 pm-6:00 pm.Address:Maker Space,Building Z,Western Sydney UniversityTickets:Free with bookingTel:47360389LearntoCodewithRoboticsRobots have become our close friends.In this workshop youll learn to write comput
5、er programs with them as you mix playing with learning.You will have the opportunity to use their creative minds to program basic robotic behaviors.Suitable for ages 13 and over.Date:Saturday 19 August,10:00 am-1:00 pm.Address:Canva Offices,2 Lacey St,Surry HillsTickets:$15Tel:21791713ScienceofCakeJ
6、oin scientist Subha Nasir Ahmad in a chat about some of the science of baking and see a cake-decorating show using techniques drawn from science.Pick up tips and tricks to improve your baking game as you observe an expert in action make a Sunny Bakehouse Cake.Suitable for ages 16+.Date:Saturday 19 A
7、ugust,9:00 am-12:00 pm.Address:Thrive 360,706/2 Huntley St,AlexandriaTickets:$50Tel:338923911.What can you get if you visit Powerhouse Museum on 13 August?A.A small lovely robot.B.A 3D printed recording.C.A Sunny Bakehouse Cake.D.A piece of personalized jewellery.2.What can visitors do when they att
8、end Making Your Future?A.Play with robots.B.Have a free lunch.C.Experience 3D printing.D.Meet Subha Nasir Ahmad.3.What number could you call if youre interested in computer programming?A.92170222.B.47360389.C.21791713.D.33892391.4.What do the four activities have in common?A.All are teenagers-target
9、ed.B.All are science-related.C.All charge for admission.D.All take place on the weekend.BKath Walker is a very important figure in Queensland history.She was a leading Australian poet,writer,political activist,artist and educator.Kath grew up on North Stradbroke Island;she left school and home at 13
10、 to work as a maid in Brisbane.During World War Two Kath volunteered to serve in the Australian Womens Army Service.She had to return to domestic service work to support her young sons when her marriage ended in the 1950s.Kath had a lifelong commitment to advancing civil rights and improving the liv
11、es of her people.She was a leading member of Aboriginal (澳大利亚土著的) organisations that demanded Constitutional change to end state control over Aboriginal people.This hard fought campaign resulted in the history making 1967 Referendum (公投).Australians voted to include the Aboriginal people in the cens
12、us (人口普查) and to ensure they were covered by Commonwealth laws.In the 1950s Kath also became interested in poetry.She joined the Realist Writers Group where she was encouraged to publish her work.Her first collection,WeAreGoing,was published in 1964 selling over 10,000 copies.Determined to lift the
13、Aboriginal people out of suffering,Kath later moved back to Stradbroke Island to become an educator and cultural guardian for her people.She founded the Noonuccal-Nughie Education and Cultural Centre at her home,Moongalba.In the 1970s Kath travelled across Australia and the world on lecture tours to
14、 raise awareness of the disadvantage experienced by her people.Kath continued to be a successful writer.She wrote a series of books for young readers recreating the stories she learned as a young girl,starting with StradbrokeDreamtime (1972).She saw young people as the hope of the future with thousa
15、nds visiting the centre at North Stradbroke during the final decades of her life.In 1987 Kath changed her name to Oodgeroo Noonuccal.Oodgeroo continued to work for her people up to her death.She died at her home on Stradbroke Island on 16 September 1993.She will be remembered for her pioneering poet
16、ry and her important role in Australian political life.5.Why did Kath go to Brisbane at the age of 13?A.To take a job.B.To learn writing.C.To join the army.D.To get involved in politics.6.What do we know about the Aboriginal people before 1967?A.They had no interest in the census.B.They didnt know w
17、hat a referendum was.C.They were covered by Commonwealth laws.D.They were not included in Australias population.7.What can we learn about WeAreGoing?A.Its basically a novel.B.It contains different poems.C.It sold over 10,000 copies in 1964.D.It was published by the Realist Writers Group.8.What drew
18、Kath back to Stradbroke Island?A.Natural scenery.B.Family members.C.Outside pressure.D.Inner responsibility.二、完形填空I was a single parent,raising my four-year-old son Daniel in Perth,Australia with all my family based on the other side of the country.1the support of my sisters,aunties,uncles or grandp
19、arents,being on my own was terribly 2.Because my sons father lived in Perth,I couldnt move to live with my family.3Daniels father didnt see him often,it was important for him to be geographically close to his dad.Money was tight,and with almost no 4,I often felt 5and hopeless.One night,after a busy
20、day at work,I raced to Daniels childcare centre to6him on time.After dinner,we went outside so Daniel could ride his bicycle.7his Batman costume,he was energetic as he 8proudly through Claremont towards the river.At the same time,I walked alongside feeling weighed down.I tried to keep a cheerful fac
21、e,but inside I was 9.When we got to the river we walked down the pier (码头).There was an older man 10at the end and I had a slight 11that Daniel would disturb his 12and quiet by making noise,so I told him to be quiet.As we 13,the man turned,smiled and asked,“Hows Batman this evening?”Daniel14told the
22、 man that Batman was good,thanks,before asking about the fish.I 15good behavior,and had been afraid we might be disturbing the man.16I couldnt have been more wrong.The kind man 17with my son,and watching their conversations made my eyes 18.This lovely old gentleman was so 19and truly interested in B
23、atman,my little boy,that I just wanted to cry.It was just20how this man gave my son the time of day.I will always be thankful for that.1.A.ExceptB.WithoutC.ForD.Through2.A.goodB.funC.hardD.simple3.A.AlthoughB.SinceC.UnlessD.If4.A.troubleB.helpC.patienceD.change5.A.calmB.youngC.specialD.unhappy6.A.re
24、turnB.followC.collectD.encourage7.A.WearingB.HidingC.SharingD.Controlling8.A.walkedB.droveC.ranD.rode9.A.warmB.brokenC.excitedD.free10.A.fishingB.boatingC.sailingD.swimming11.A.hopeB.chanceC.excuseD.worry12.A.lifeB.peaceC.restD.view13.A.turnedB.startedC.leftD.approached14.A.embarrassedlyB.sadlyC.pro
25、udlyD.carelessly15.A.ownB.acceptC.expectD.value16.A.YetB.SoC.ThenD.Still17.A.agreedB.competedC.stayedD.communicated18.A.sleepyB.wideC.wateryD.bright19.A.generousB.friendlyC.independentD.honest20.A.impossibleB.uncertainC.unforgettableD.unusual三、短文改错Last Friday morning in the train station,I was witne
26、ssed something that moved me deeply.Right as I walk out into the main hall on way to my next connection,I saw a woman put something next to a sleeping homeless man.I felt curiously and I wondered if she had put some cashes there.Instead,I saw a sandwich.It made this moment so touching to me was that
27、 it was not about recognition,but to help a person with need and make his life just a bit more bearable.This made me realized it really is the smallest thing which can make a difference.Im luck to get to see such little acts of kindness.限时规范练20(模块四Unit1B)一、【篇章导读】本文是应用文。文章是对四个科学活动的介绍。1.D细节理解题。由PrintY
28、ourVoice部分的“whereyourvoicewillbeturnedintopersonalizedjewellery”和Address:PowerhouseMuseum可知,8月13日到PowerhouseMuseum参加活动的访客均可得到一份个性化的首饰。2.C细节理解题。由MakingYourFuture部分的“workthrougha3Dproject.Seehow3Dprintingworks”可知,参与该活动的人可以体验3D打印技术。3.C细节理解题。由LearntoCodewithRobotics部分的“youlllearntowritecomputerprograms”
29、和Tel:21791713可知,如果你对电脑编程感兴趣,可以拨打此电话。4.B推理判断题。由这四个活动内容介绍中的关键信息“thescienceofourvoice”,“createyourfuturejustwiththetechnology”,“CodewithRobotics”和“thescienceofbaking.usingtechniquesdrawnfromscience”可知,这四个活动都与科学有关。【篇章导读】本文是记叙文。文章是澳大利亚著名土著女诗人KathWalker的生平简介。5.A细节理解题。由第一段中的“sheleftschoolandhomeat13toworka
30、samaidinBrisbane”可知,十三岁的Kath去布里斯班工作。6.D细节理解题。由第四段中的“AustraliansvotedtoincludetheAboriginalpeopleinthecensus.”可知,1967年之前澳大利亚土著人没有被算入澳大利亚的总人口中。7.B细节理解题。由第五段中的“Kathalsobecameinterestedinpoetry”和“Herfirstcollection”可知,“WeAreGoing”是一本诗歌集。8.D推理判断题。由倒数第四段的“DeterminedtolifttheAboriginalpeopleoutofsuffering,
31、KathlatermovedbacktoStradbrokeIslandtobecomeaneducatorandculturalguardianforherpeople.”可知,是内在的责任感驱使Kath回到家乡。二、【篇章导读】本文是记叙文。作者独自一人带孩子,因经济拮据,而且没有家人的支持与帮助,感到难过和孤独无助。与一位善良的老人的邂逅点亮了作者艰难的一天,让作者的内心充满了感动与感激。1.B根据上文“withallmyfamilybasedontheothersideofthecountry”和下文“beingonmyown”可知,作者没有家人的帮忙,只能靠自己。2.C由该句中的“b
32、eingonmyown”以及下文中的“Ioftenfelt.hopeless”可知,“没有(Without)”家人的帮助和支持,独自一人带四岁的儿子是异常“艰难的(hard)”。3.A前后句之间表示让步关系,故用“尽管(Although)”。4.B由上文中的“asingleparent,.thesupportofmysisters”以及该空前的“Moneywastight”可知,“我”几乎没有任何“帮助(help)”。5.D由该空后的hopeless以及下文中的“feelingweigheddown”可知,“我”经常感到“难过(unhappy)”和绝望。6.C由该空前的“IracedtoDan
33、ielschildcarecentre”可知,在忙了一整天的工作后,“我”飞奔到托儿所去按时“接(collect)”Daniel。7.A由该空后的“hisBatmancostume”可知,Daniel“穿着(Wearing)”蝙蝠侠的衣服。8.D由上文中的“wewentoutsidesoDanielcouldridehisbicycle”可知,Daniel自豪地“骑车(rode)”穿过Claremont,骑向河边。9.B由上文中的“feelingweigheddown”和“triedtokeepacheerfulface”以及由but引起的转折可知,“我”极力想露出笑脸,但是内心却感到“很悲伤
34、(broken)”。10.A由下一段中的“beforeaskingaboutthefish”可知,有一位老人在河边“钓鱼(fishing)”。11.D由下文中的“Danielwoulddisturbhis.andquietbymakingnoise”可知,“我”有些“担心(worry)”Daniel会发出噪音,打扰这位正在钓鱼的老人的安宁。12.B由该空后的quiet可知,此处指“我”担心Daniel会打扰这位老人的“平静(peace)”和安宁。13.D由上文中的“wewalkeddownthepier”以及该空后的“themanturned,smiledandasked”可知,当我们“走近(
35、approached)”时,这位老人转过身来,微笑着问Daniel:“蝙蝠侠今晚可好?”14.C由上文中的“hewasenergeticashe.proudlythroughClaremont”以及该空后的“toldthemanthatBatmanwasgood,thanks”可知,Daniel“自豪地(proudly)”告诉那位老人蝙蝠侠很好。15.D由下文中的“hadbeenafraidwemightbedisturbingtheman”可知,“我”很“重视(value)”良好的行为,一直担心我们可能会打扰到这位老人。16.A由下文的描述以及作者的担忧可知,此处表示转折,“然而(Yet)”
36、“我”大错特错。17.D由下文中的“watchingtheirconversations”可知,这位好心的老人并没有因我们的到来而感到被打扰,反而与“我”的儿子“交谈(communicated)”起来。18.C由下文中的“Ijustwantedtocry”可知,看到他们的交流,“我”很感动,眼眶不禁“湿润(watery)”了。19.B由上文中的Thekindman以及该空后的“trulyinterestedinBatman”可知,这位可爱的老人非常“友好(friendly)”,而且对“蝙蝠侠”“我”的儿子表示出极大的兴趣,这让“我”不禁想哭。20.C由下文中的“Iwillalwaysbethankfulforthat”可知,这位老人的善举让“我”非常“难忘(unforgettable)”。三、第一句:去掉was第二句:walkwalked;way前加the 或my第三句:curiouslycurious;cashescash第五句:ItWhat;within第六句:realizedrealize;whichthat第七句:lucklucky