1、高三阅读专项拆分训练文章出处类【4】【1】 A 3-year-old boy who was lost in the woods for two days is now safe at home with his family. But Casey Hathaway told his rescuers that he was not alone in the rainy, freezing cold woods. He said he was with a frienda bear. Sheriff Chip Hughes spoke with reporters from several n
2、ews agencies. Hundreds of people helped in the search and rescue efforts, including some 600 volunteers, federal police and members of the military. Officer Hughes told reporters that at no point did he think Casey had been kidnapped (绑架). His mother Brittany Hathaway talked with reporters from a lo
3、cal news agency and thanked everyone who joined the search for her son.Where is this text most likely from?A.A news report.B.A guidebook.C.A diary.D.An advertisement【答案】A【解析】 推理判断题。本文讲述了一个小男孩失踪后被找到的事情,文中有具体的时间地点和各方人物,描述详细客观,结合最后一段中的 talked with reporters from a local news agency可以推断出,文章最有可能出自一篇新闻报道。
4、故选A。【2】 The Arctic Circlethe habitat of polar bears and decreasing sea ice at the top of the worldhit 32 degrees Celsius, last week. This was the temperature in Banak, Norway on July 30, though some Norwegian areas even reached a couple degrees warmer, according to the European meteorology site seve
5、re-weather.eu. The greater Northern Hemisphere and Europe itself have been repeatedly scorched (烤焦) by both record and near-record temperatures this summer. . Andrew Derocher, a professor at the University of Alberta who studies polar bears, said climate change is shrinking the ice bears usually hun
6、t on, making them faced with the danger of extinction.Where may you find this article?A. In a fashion magazine.B.In a news report.C.In a geography textbook.D.In a travel handbook.【答案】B【解析】 通读全文尤其是第一段The Arctic Circle.hit 32 degrees Celsius, last week.可知,北极圈是北极熊的栖息地,也是世界上海冰减少的地区。上周,北极圈温度达到32摄氏度。后文又介绍
7、了北半球温度升高以及北极熊面临的威胁。且本文具有时效性。由此推知这篇文章最有可能出现在新闻报道中。故选B。【3】 Hybrid cars, also called hybrid electric vehicles (HEVs), are cars that use more than one source of energy to run. They differ from the majority of cars on the road today in several ways. The main difference is that HEVs run on gasoline and el
8、ectricity. An HEV car has a battery-powered motor as well as an engine that runs on gasoline. A hybrid car is a bit more expensive to produce than a regular car even though its engine is smaller. Even though it is more expensive to purchase, it costs less to own than gas-powered cars. Because the HE
9、V has electric power to help it run, it uses much less fuel than most cars. Hybrid cars help the environment in other ways too. Despite the differences between hybrid cars and regular cars, HEVs offer the same feel as regular cars.Where does the passage probably come from?A. A health report. B. A sc
10、ience magazine.C. A vehicle advertisement.D. A travel journal.【答案】B【解析】 通读全文,可知本文介绍了一种新型的汽车Hybrid cars,由此可知,本文可能来自于科技杂志。故选B。【4】 The United States Department of Agriculture has a program called Wildlife Services. Its job is to help protect agricultural and other resources. Often that means helping fa
11、rmers deal with unwelcome visitors. This organization has experts from different fields and it has set up thousands of inquiry centers all over the country where farmer can explain their difficulty and get practical help. One example from Wildlife Services of its work involved a farmer in Washington
12、 State in the Pacific Northwest. Experts suggest providing secure shelter for chickens, sheep and other animals that could be attacked. They also suggest using lights above places where these animals are kept. For home gardeners, a two-meter fence might help keep out deer. Due to its effective work,
13、 ever since the Wildlife Services was started, it has been well received by farmers all over the States and neighboring countries such as Canada and Mexico.Where does the passage probably come from?A. A tourist brochure.B.A science magazine.C.An entertainment program.D.A business report.【答案】B【解析】 通读
14、全文,本文介绍的是一个组织,该组织由不同领域的科学家组成,它从科学的角度给农民提出保护家畜等方面的建议,因此文章可能来源于一本科学杂志,故选B。【5】 Perhaps you spotted them on La Cienega Boulevard, flying north by the thousands near the Westfield mall. They are called painted ladies, and these butterflies are flying by the millions across the state. . The painted ladys
15、appearance is a welcome exception to Californias current butterfly crisis. No one is certain what is causing butterflies in California to disappear, but researchers have pointed several likely factors. Scientists say the reason for this years painted ladies appearance can be summed up in one word: r
16、ain. And more specifically, rain in the desert. The more plants, the more butterflies, James Burg said.In which section of a magazine will you probably read the passage?A.Travel.B.Nature.C.History.D.Health.【答案】B【解析】 纵观全文可知,本文主要介绍了加利福尼亚蝴蝶情况。因此推断本文属于自然的范畴,故选B。【6】 Here are our suggestions for keeping b
17、usy this week. Dive in! Take to the waves in Southampton The Southampton Boat Show has plenty of opportunities for visitors to get out on the water to experience boat sailing, powerboating or taking a ride on a RIB. Discover an island on the Thames Weve discovered 21 of the rivers most fascinating i
18、slandsall of them with interesting stories to tell. Make the most of it with our map here. Catch great films in Bristol The Bristol festival provides a platform for international filmmakers, and offers a gateway to the likes of the BAFTAs, Oscars and European Film Awards. See here for full details.
19、Get scientific in London Experience the latest, best and most challenging science covering all areas of our lives and universe at New Science Live at ExCel London. Where can you find the text?A.On a noticeboard.B.In a newspaper.C.On a website.D.In a book review.【答案】C【解析】 根据文章内容尤其是Discover an island
20、on the Thames部分中的Make the most of it with our map here,和Catch great films in Bristol部分中的See here for full details可知,本文最有可能出现在网站上。故选C。【7】 Mid-Autumn Festival is the second grandest festival in China after Chinese New Year. Its a time when families come together to appreciate the full moon and eat moo
21、ncakes during the festival. In fact, besides these two traditions, there are many others.Watching the tide In ancient times, watching the tide on the Qiantang River in East Chinas Zhejiang province was another grand event of Mid-Autumn Festival.Making colorful lanterns On the night of the Mid-Autumn
22、 Festival, people usually make colorful lanterns to decorate the beautiful night. Stealing vegetables Among the Dong ethnic group in Central Chinas Hunan province, it is the custom for young ladies to steal vegetables on Mid-Autumn Festival night.Drinking osmanthus-flavored wine People gather togeth
23、er to appreciate the moon. They drink the sweet osmanthus-flavored wine to echo the festival atmosphere.Which column of a magazine does this article probably belong to?A.Science.B.Culture.C.Advertisement.D.History.【答案】B【解析】 根据文章第一段的内容可知,本文主要讲述中秋节的传统活动,故推测本文很有可能出现在杂志的文化板块,故选B。【8】 Doctors say you had
24、better use it before you lose it. The more you sit each day, the more chance you have of getting sick. . Many jobs today require sitting and working at the desk all day. James Levine works at the Mayo Clinic in the United Sates. He suggests working while standing at high table some of the time inste
25、ad of sitting at a desk. Dr. Levine also suggests standing while using the telephone or eating. Or he advises walking with the people you work with for an on-foot meeting. And he notes that if you spend more time on your feet, you may have muscle activity that helps burn fats and sugars in your body.Where does this text probably come from?A. A fashion magazine.B.A health magazine.C.A biology textbook.D.A life guide.【答案】B【解析】 本文主要讲述的是久坐影响健康,因此中心思想同健康有关,由此可推断此篇文章可能来自健康杂志,故选B。