1、模块综合测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What is the man planning to do on Saturday?A.Entertain relatives.B.Skate with friends.C.Go out with Mary.2.What are the two speakers talking about?A.T
2、he increasing crime rate.B.The coverage of newspapers.C.The impact of mass media.3.When will the man do his part-time job?A.On Tuesdays and Thursdays.B.On Mondays and Wednesdays.C.On Mondays and Thursdays.4.Who may make the phone call?A.Maria.B.Sofia.C.Jeff.5.What will the woman probably work as whe
3、n she settles in Seattle?A.A teacher.B.A director.C.A bank clerk.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面五段对话或独白。 每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What is the woman doing?A.Waiting for a tennis star.B.Watching a tennis match.C.Queu
4、ing up for a tennis match.7.Where does the woman come from?A.London.B.Berlin.C.Washington.听第7段材料,回答第8、9题。8.How long is the movie?A.Two hours.B.Three hours.C.Four hours.9.What is the man going to do today?A.Go for a cycle ride.B.Work on his school paper.C.Finish watching the movie.听第8段材料,回答第10至12题。10
5、.Whom does the car belong to?A.The mans parents.B.The mans friend.C.The man himself.11.What does the price of the car include?A.All fees but no taxes.B.Free service for one year.C.A one-month service agreement.12.What will the man do next?A.Test out the car by himself.B.Get the contract ready to sig
6、n.C.Get the car keys for the woman.听第9段材料,回答第13至16题。13.Why wont the two speakers go to Europe?A.They cant afford it.B.They dont have enough time.C.They have been there recently.14.What will the woman do tomorrow?A.Go to the dentist.B.Book the tickets.C.Arrange her work.15.How will the two speakers t
7、ravel?A.By car.B.By bus.C.By train.16.What does the woman remind the man to do before they leave?A.Fill the car up with gas.B.Check the weather forecast.C.Make a list of things to bring.听第10段材料,回答第17至20题。17.What did the speaker do yesterday morning?A.He went fishing.B.He went hiking.C.He went horse-
8、riding.18.When do the campers help with cooking?A.In the morning.B.In the afternoon.C.In the evening.19.What was the speaker in charge of yesterday?A.Preparing the hotdogs.B.Making the campfire.C.Looking for sticks.20.How long does the summer camp last?A.For eight days.B.For seven days.C.For six day
9、s.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMake Yourself at Home at These B&BsThe District of Columbia has plenty of hotels and Airbnbs.But there are still traditional bed and breakfasts around.We have found some interesting ones.Akwaaba Bed and Breakfast Inns“Akwa
10、aba” means welcome in Twi,a Ghanaian language.Guests at 1708 16th St NW start their day with a breakfast based on guests requests.Each of the eight units is named for an African American writer.The Langston Hughes room,$210 to $250 a night in the fall,is the most popular.The nearly 300-square-foot r
11、oom is as powerful as a Hughes poem,with rich coffee colors,a king-size bed,and wood furniture.Check for prices.Its best to book about two weeks in advance through .Chester A.Arthur HouseThe Chester A.Arthur House at 13th and P Street NW is a history lovers delight.The 1883 home was built for an Und
12、ersecretary of the Treasury in President Arthurs administration.Owner Donald Smith,a historical fiction writer and former journalist,can provide background on the house and everything in it.A roomthere are fouris $135 to $205 a night.The room has a high-quality leather queen-size bed.The bathroom ha
13、s imported Italian tiles (瓷砖),and an original Victorian sliding door.Book at .Malolo Bed and BreakfastMalolo at 5213 B St SE is the citys first B&B east of the Anacostia River.Malolo has four bedrooms at $189 to $283 a night this season.Co-founder and chef (厨师) George Lopez decorated each of the roo
14、ms in a tropical (热带的) style.The house also has spa-like bathrooms.Lopez prepares breakfast at guests request.Theres an additional fee.Malolo requires at least a two-night stay and offers free parking.Book at or on sites such as .21.Where can you book Akwaaba in advance?A.At .B.At .C.At .D.At .22.Wh
15、at can we learn about the Chester A.Arthur House?A.It has 13 rooms.B.It is owned by an official.C.It is tastefully decorated.D.It has two single beds in each bedroom.23.What is the requirement of Malolo Bed and Breakfast?A.Paying for street parking.B.Staying at least two nights.C.Checking out before
16、 12 am.D.Booking two weeks in advance.BAncient hutongs of Beijing are always popular with visitors to the capital city.But time has not been kind to these old neighborhoods.In the middle of the 20th century,over 3,000 hutongs could be found in Beijing.But thanks to a program of rapid modernization,t
17、he vast majority of these have been torn down.Today,unfortunately,just 500 remain.Although efforts have been taken to protect the surviving hutongs,many of the homes in these areas have fallen into disrepair and are in alarming condition.But Beijing architecture firm Peoples Architecture Office (PAO
18、) has designed a solution for repairing hutong homes while keeping their traditional character.PAO is putting prefabricated modules (预制模块) in and around the houses,consisting of panels (嵌板) made of steel and glass.The panels fit together to create bright,comfortable space for residents (居民).The modu
19、les cost $500 per square meterone-tenth of the Beijing average of $5,000 per square meterand can be installed in a day.“The units are small,” says James Shen,co-founder of PAO.“It means that we are able to bring them piece by piece into these very narrow hutongs.It also means that we can do building
20、 repairs without tearing any of the old buildings down.”The group recently performed its first installation for a resident,in the Guangcai Hutong.Resident Fan Ke says the module has been transformative,particularly for the additional light it provides.“At first when I lived here,it was always dark,”
21、 says Fan.“Now after the repairs,Im bathed in sunlight throughout the day.I no longer feel caged in.”She hopes the first installation will be followed by thousands more.The architect says such a program would breathe new life into the hutongs,which,particularly those in central areas,are already see
22、ing more interest from house purchasers.One couple recently spent over $800,000 on an 11-square-meter home in Wenchang Hutong.“This kind of solution can help make these older areas livelier,” says Shen.“It can show younger people that you dont have to move to a brand new modern apartment complex.”24
23、.What feeling does the author express in Paragraph 1? A.Curiosity.B.Concern.C.Excitement.D.Confusion.25.Which of the following is an advantage of the modules?A.They are very big and cheap.B.They use traditional materials.C.They cannot be torn down easily.D.They do not harm the ancient architecture.2
24、6.What does Fan probably think of the modules?A.They are satisfying.B.They are in great demand.C.They block out the sunlight.D.They often need repair work.27.What would be the best title for the text?A.The Last Hutongs of BeijingB.A Growing Need for Hutong HomesC.Beijings Hutongs Get a Futuristic Ma
25、keoverD.Young People Change Their Attitude to Beijings HutongsCWe usually think of archaeology as involving brave explorers and lots of tiring digging.But today,long-hidden cities are being revealed from the air,where modern archaeologists use laser beams (激光束) to spot evidence of ancient life burie
26、d beneath thick plants.Lidar,short for “light detection and ranging” (and a cousin of radio-based radar),involves directing a rapid series of laser pulses at the ground from an airplane.Software records the time and wavelength of the pulses reflected from the surface and combines the data with GPS t
27、o produce a three-dimensional map of the scene below.These high-tech explorations have revealed long-buried Mayan cities.In recent years,lidar exposed an ancient city in western Mexico called Angamuco.Built by the Purpecha,who were enemies of the Aztecs,Angamuco was a major civilization in the early
28、 16th century,before Europeans arrived.“To think that this huge city existed in the heartland of Mexico for all this time and nobody knew it was there is kind of amazing,” says Chris Fisher,an archaeologist at Colorado State University who led the team.“You are talking about 40,000 building foundati
29、ons,which is about the same number of building foundations that are on the island of Manhattan,” says Fisher.Archaeologists discovered signs of the buried city in 2007 and initially attempted to explore it using a traditional approach.But the team soon realized that with the rough road,it would take
30、 at least a decade to outline the entire city.In 2011,they began using lidar to map nearly 14 square miles,revealing an astonishing number of characteristics,from temples to road systems and garden areas.This gave them the “map” they needed to know where to explore further.So far,Fisher and his team
31、 have confirmed more than 7,000 architectural remains over a 1.5-square-mile area.All told,researchers now believe that more than 100,000 people lived in Angamuco from about 1000 CE to 1350 CE.That makes it the biggest city in western Mexico at the time.“Everywhere you point the lidar instrument,you
32、 find new things,” says Fisher.“Right now,every textbook has to be rewritten,and two years from now,theyre going to have to be rewritten again.”28.What does the author intend to do in Paragraph 2?A.To show challenges archaeologists meet.B.To introduce how lidar was created.C.To introduce a recent fi
33、nding.D.To show how lidar works.29.What is special about Angamuco?A.It was hidden very well.B.It was next to Mexico.C.It was based on the Aztecs efforts.D.It was originally ruled by Europeans.30.Why did the author talk about the process of revealing Angamuco?A.To describe the carefulness of archeolo
34、gists.B.To reveal the secret of the old city.C.To compare two lidar tools.D.To show lidars power.31.What do we know about Fishers work?A.It is traditional.B.It is trouble-free.C.It is a waste of time.D.It is highly productive.DVida Woodhull Stabler is the director of the Omaha culture center at Omah
35、a Nation Public Schools in Macy,Nebraska.She has been working for years to pass on the cultural knowledge of tribal elders for future generations.But she faces a predicament:Only about a dozen Omaha tribe members speak the language fluently today.For Kyleigh Merrick,15,learning the Omaha language as
36、 a teen today is important but also a challenge.She goes to language class every day,but outside of class,there are few opportunities to speak it.Her great-grandmother uses it at home,but among her peers,only a handful will sometimes greet each other in the Omaha language.At school,only a few studen
37、ts are taking Omaha language classes and seem deeply interested in tribal language and culture.Another big force that has worked against passing the native tribal language on over generations is boarding schools (寄宿学校).The local government began sending native students to boarding schools from the 1
38、800s to the 1960s.Students there were not allowed to express tribal culture and were taught only English.“Our language does not have access to the same types of materials that Spanish and German doyou can walk into any library and find Spanish books to read,” Stabler said.“Our community has had to d
39、evelop tangible (有形的) materials on our own.The first challenge is ensuring people want to learn.The second is making sure they have materials to learn from.”At Omaha Nation Public Schools,Stabler put tribal culture into students everyday school experiences,like hanging up a calendar with months in E
40、nglish and Omaha.In biology class,for instance,kids might make traditional tribal foods.For Stabler,the work of making sure tribal culture lives on into the next generations never stops.“If students are rooted to our landtheyll be rooted as human beings,” Stabler said.32.What does the underlined par
41、t “a predicament” in Paragraph 1 probably mean?A.A golden chance.B.A tough decision.C.A difficult situation.D.A different direction.33.What do we know about Kyleigh Merrick?A.She thinks learning the Omaha language is easy for her.B.She is able to speak some tribal language.C.She seldom takes languag
42、e classes.D.She knows many Omaha speakers.34.What do Stablers words in Paragraph 4 suggest?A.Few students have an interest in learning the Omaha language.B.Spanish and German books should be banned from libraries.C.More reading materials in the Omaha language should be provided.D.The local governmen
43、t forces students to speak only English in school.35.What efforts does Stabler make to keep the Omaha language alive?A.Setting up tribal libraries.B.Introducing tribal culture to school.C.Persuading students to learn the Omaha language.D.Encouraging tribal elders to teach the Omaha language.第二节(共5小题
44、;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Benefits of Reading to Your Child from an Early AgeReading with your child at an early age is one of the most enjoyable and memorable experiences that you can have.36 In recent years,experts have shown that reading to your child from an earl
45、y age has considerable benefits for their emotional and educational development.Here are four benefits of reading to your child.It encourages a love of learning.The experiences that children have with reading before primary school often play an important role in shaping how they approach reading in
46、the future.37 This enthusiasm will give them an unbelievable advantage throughout their education.38The Melbourne Institute of Applied Economic and Social Research published a long-term study on the reading skills of more than 4,000 children,from the ages of 4 to 11.The study showed that children wh
47、o are read to six to seven days a week are almost a year ahead of those who are not being read to in terms of literacy (读写能力) skills.It develops communication skills.39 When reading with your young child,you will often get asked,“What does that word mean?” This is an excellent thing.The more questio
48、ns they ask,the more words they will learn,and the more clearly they will be able to express their ideas in the future.It promotes (提升) creativity.Creativity is the ability to look at a difficult situation and think,“What are the different ways that I can approach this?” 40 And they will explore ide
49、as and possibilities that they have never thought of before.A.It provides educational advantages.B.It helps prevent age-related disease.C.A good book can allow your child to be imaginative.D.Have children ever thought about these advantages before?E.This experience will also help children love readi
50、ng in later life.F.One of the best ways of learning new words is through reading.G.But did you know that it is also a vital part of your childs development?第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。A year or so later,I was conducting a series of customer se
51、rvice seminars (讲习会) in New England.My client had 41 a motel for me to stay at in Glen Innes.Everything about the 42 I received at this motel was 43 what I could ever have expected.I was greeted on 44 by car,welcomed with a handshake and a friendly smile.As I 45,the owner of the motel 46 me for stay
52、ing with him and gave me an apple to eat as I 47 on to Inverell.The Central Motel is owned and48 by David and Rosemarie Bryant.It is one of the ten motels in the town.Since that first 49,I have stayed at the Central Motel on several other occasions.50,the most significant fact is that in the course
53、of that 51 I have conducted over 1,000 seminars.At nearly all of these seminars,I have told my 52 about how the great service at the Central Motel and the little extra touch of the crisp,fresh,red apple on my departure encouraged me to 53 again.I have no 54 in the Central Motel.I am just a delighted
54、 customer who likes to tell the story of how well I was 55.My story also shows that praise and popularity will follow in abundance if you just treat your customers with genuine politeness and respect.41.A.foundB.visitedC.bookedD.bought42.A.answerB.giftC.letterD.service43.A.beyondB.nearC.withinD.with
55、out44.A.telephoneB.arrivalC.busD.start45.A.checked outB.settle down C.pulled inD.looked around46.A.thankedB.praisedC.regrettedD.excused47.A.heldB.livedC.droveD.talked48.A.sharedB.runC.builtD.shown49.A.sightB.impressionC.dinnerD.visit50.A.HoweverB.BesidesC.ThusD.So51.A.tripB.timeC.chanceD.occasion52.
56、A.storyB.incidentC.suggestionD.dream53.A.rememberB.comeC.stayD.leave54.A.adviceB.hopeC.planD.interest55.A.taughtB.treatedC.shownD.thanked第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。A young inventor from Canada is making headlines after she created a specialized set of contact lenses (隐形眼
57、镜) 56. can correct color blindness.Gabrielle Masone,28,became inspired to create these contact lenses because of her own 57. (person) issues with her eyesight she experienced as a child.“When I was little,I had an eye condition 58. (call) amblyopia (弱视) and one of my eyes finally went blind,” she ex
58、plained.In 2017,Gabrielle 59. (start) Colorsmith Labs Inc.with the aim of 60. (create) corrective lenses.Less than two years later,after teaming up with 61. (scientist) from St Marys University in Halifax,Gabrielle accomplished this goal!Gabrielle is hoping that this 62. (invent) will save others fr
59、om having to wear large,unfashionable glasses.Danielle Tokarz,a professor with St Marys University Chemistry Department,is helping Gabrielle perfect the lenses.“Weve made the functional nanoparticles (纳米颗粒),and were just perfecting them,” she said.“But we are in the testing stage of 63. (actual) sta
60、rting to put them in contact lenses.”Now,Gabrielle and her team are looking 64. a $1.5 million investment (投资) to help them finish this project and bring the lenses to the masses.These lenses could change millions of lives all over the world,and we thank Gabrielle and her team for figuring out 65. t
61、o make them!第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,目前在英国留学。最近你在学校的图书馆学习时发现了一些问题。请你用英语给相关负责人写一封电子邮件,就这些问题提出你的建议。内容包括:1.很多电脑键盘有故障;2.部分杂志更新不及时。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头续写两段,使之构成一篇完整的短文。In the summer of 2002,Linda Walker was about to enter sixth grade after having recently m
62、oved.Being new to the town,her mother decided to sign her up for Girl Scouts(女童子军).The benefits of the Girl Scouts were well-known:developing leadership skills,creating a strong sense of self and encouraging healthy relationships among others.One of the most important parts of the program involved d
63、eveloping healthy relationships,often leading to unbreakable bonds,sometimes through the Buddy(伙伴) Program.Soon Walker joined Pisgah Girl Scout Camp in Brevard,North Carolina,where she was paired with a buddy named Laurie Luna in a four-person tent.At the camp,Walker and Lunas lives were closely con
64、nected together.As a Girl Scout,Walker was taught to have someone to rely on,to know where she is going,to talk over things,and to make friends.Little did she know how important that single skill would be in her life.One afternoon,a storm blew in and sent the girls all to their tents.Lightening stru
65、ck a tree outside the girls tent.As bad luck would have it,Walker had been standing on her metal bed at the time.Lightening travelled from the metal clothesline between that tree and another oneburning all the bathing suitswent down into the tree roots,which were tied up into the floorboards of the
66、tents,and hit her bed.Very soon,two-thirds of Walkers body was burned.Walker was lying on the floor badly burned and unable to move.The other three girls in the tent were frightened to death.They screamed and ran from the tent,not noticing what was happening to Walker,but Luna quickly realized her b
67、uddy was not among them.注意:续写词数应为150左右。Without a second thought,Luna went back to look for Walker,only to find her on the floor of the tent.They finally got back in touch,and together,they toured the camp where they had got to know each other.模块综合测评附:听力原文(Text 1)W:Were going skating this weekend.Can
68、 you and Mary come along?M:I dont think well be able to make it.My brothers family is coming on Saturday.(Text 2)M:Just look at this newspaper,nothing but robbery,accident and murder.Do you still believe people are basically good?W:Of course.But many papers lack interest in reporting something posit
69、ive like peace,love and friendship.(Text 3)M:Ive just managed to get part-time work at the Woof Pet Store on Tuesdays and Thursdays.Now I have to decide whether to stay on the basketball team or go to work.W:Look,Ive arranged to work at the pet store on Mondays and Wednesdays.I dont have anything on
70、 Tuesdays and Thursdays so Id have no problem changing with you.M:Jennifer.Thanks a lot.(Text 4)W:Hello?M:Hi!Is this Maria?W:No,this is her sister Sofia.Maria isnt here right now.Can I take a message?M:Sure.Can you tell her to call Jeff when she gets back?I have a question for her about our homework
71、.(Text 5)M:Hello,Mary.Is it true you are going to leave us for Seattle?W:Yes.You know,Tom has got a new job in a bank there.M:Are you going to continue as director?W:I may get a job of teaching.There is a new high school there and they are looking for teachers.(Text 6)M:Excuse me.Would you mind answ
72、ering a few questions for London South FM?W:Of course not.M:How long have you been waiting here?W:I have been waiting here since 7:00 this morning.I didnt know there was a long queue.M:You must be a real tennis fan!W:Ah,so-so.I am a student of English.Ive been in London for four weeks,and I thought
73、it was a good idea to come to Wimbledon before I go back to Berlin.M:Do you think youll get in?W:I hope so.(Text 7)W:You look tired.M:Yeah,I am worn out.I stayed up late last night.I really regret it.W:Were you doing schoolwork or just playing games?M:Neither.I was going to work on my school paper,b
74、ut a friend recommended a movie to me,so I watched it.It was a really long movie.I didnt finish it until 1:00 am.W:When did you start watching it?M:At 10:00 pm.I just wanted to watch half of it,but it was so thrilling that I just had to finish it.W:So whats your plan for today?Do you want to go for
75、a cycle ride?M:I cant go anywhere today.I have to finish what I didnt finish last night.(Text 8)M:So,as you can see,shes a beauty.My friend kept it in the garage the whole time,except when he drove it to his parents on weekends.W:Thats why it only has about 15,000 miles on it,even though its five ye
76、ars old.M:Exactly.The owner also kept all the service records,so you can tell its been taken care of.W:Does this car come with a service contract?M:All our cars come with a 30-day agreement,so you wont pay for anything within the first month,but since this car is used,we cant offer anything beyond t
77、hat.W:I see.$15,000 seems a little high for this car.Is there any way you can bring that price down?M:This car is in very good condition,madam,and based on our research of similar cars being sold in the area.We believe its a fair price.All taxes and fees are included as well.W:OK.Can I take it for a
78、 test drive?M:Absolutely!Let me just get the keys.(Text 9)M:Hi,darling!I have a one-month vacation saved up.How about a trip to Europe?We havent been there before.W:I could go for that,but Im afraid our budget is a little tight this year.M:I know,but I really need a changeI need to get out of this t
79、own for a while.Working day after day has worn me out.W:How about a visit to the countryside?There are many interesting places to see there.M:I think thats a great idea.When can we make this happen?W:Tomorrow I have an appointment with my dentist.What about next Monday?M:Perfect.Ill try to arrange m
80、y work so that I can have a couple of days off next week.If were going to drive,Ill need to fill up the tank.W:No need.I think its still plenty full,and Id actually rather travel by bus or train.It would cost much less than driving.M:We can take the train.It will be faster.Ill book the tickets tomor
81、row afternoon.W:Great!Oh,one more thing,dont forget to check the weather forecast before we go.Id hate to head out for a visit to the countryside and then have nothing but rain.M:No problem.Im really looking forward to the coming week.W:Me,too.Ill make a list of what we need to take with us.(Text 10
82、)M:This is my fifth day at the summer camp.Life isnt exactly what I expected.We have to get up early to make our beds before our teacher comes to inspect.After breakfast,we have some free time.Yesterday morning I went down to the nearby stream to fish,but the only thing I caught was a tree branch.Gr
83、eat catch,huh?In the afternoon,there are different activities like horseback riding and hiking.Theyre fun,but nothing new for me.In the evening,everyone is assigned a different task to get dinner ready.Yesterday,I was in charge of preparing the hotdogs,but I accidentally dropped them in the fire.The
84、 other kids are still laughing at me because of that.The best part of the camp is at night,when we sit around a campfire and tell stories,although one night while trying to find more sticks for the fire,I almost got lost in the forest.Well,at least the camp is almost over,and we will go back at abou
85、t 8 am the day after tomorrow.1.A2.B3.B4.C5.A6.C7.B8.B9.B10.B11.C12.C13.A14.A15.C16.B17.A18.C19.A20.C【语篇导读】本文是应用文。文章介绍了三家B&B旅馆。21.C细节理解题。根据Akwaaba Bed and Breakfast Inns中的“Its best to book about two weeks in advance through .”可知,你可以在网站上预订Akwaaba Bed and Breakfast Inns的房间。22.C推理判断题。根据Chester A.Arthur
86、 House中的“The room has a high-quality leather queen-size bed.and an original Victorian sliding door.”可知,Chester A.Arthur House的客房选用的是优质的皮质大床,意大利进口瓷砖和独特的维多利亚风格的拉门。由此可见,该旅馆装修风格高雅、豪华。23.B细节理解题。根据Malolo Bed and Breakfast中的“Malolo requires at least a two-night stay and offers free parking.”可知,Malolo旅馆要求顾客
87、至少连住两晚。【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了众建筑事务所利用一种新技术预制化模块建造系统,将北京胡同改造成为“内盒院”。24.B推理判断题。根据第一段中的“In the middle of the 20th century.many of the homes in these areas have fallen into disrepair and are in alarming condition.”和作者字里行间表达的情感可知,本段表达了作者对胡同状况的忧虑。25.D细节理解题。根据第二段中的“Peoples Architecture Office (PAO) has designe
88、d a solution for repairing hutong homes while keeping their traditional character.”和第三段中的“It also means that we can do building repairs without tearing any of the old buildings down.”可知,这种模块的优点之一是不会伤害古建筑。26.A推理判断题。根据第四段中的“Resident Fan Ke says the module has been transformative.I no longer feel caged
89、 in.”可知,居民Fan Ke在新建筑里享受到了从未有过的阳光浴,她从此再也不觉得自己被关在狭小的牢笼里,所以她对这种新型建筑模块应该是很满意的。27.C主旨大意题。根据文章对众建筑事务所利用预制化模块建造系统,将北京胡同改造成为“内盒院”的描述可知,北京胡同的改造给胡同带来了新发展。【语篇导读】本文是说明文。考古学家利用激光雷达技术在墨西哥腹地发现了失落的古城 Angamuco。28.D推理判断题。根据第二段的内容可知,激光雷达是以发射激光束来探测目标的位置、速度等特征量的雷达系统,该段主要介绍了它的工作原理,即向目标发射探测信号(激光束),然后将接收到的从目标反射回来的信号与GPS及其他
90、数据相关联,最后生成三维地图。29.A细节理解题。根据第三段中的“To think that this huge city existed in the heartland of Mexico for all this time and nobody knew it was there is kind of amazing”可知,处在墨西哥中心位置的地下古城Angamuco一直以来都没被发现。由此可见其埋藏之隐秘。30.D推理判断题。根据第四段内容可知,考古学家在2007年发现古城存在的迹象,但由于道路崎岖、技术落后,他们需要花费至少10年时间描绘出古城的轮廓,但是在使用激光雷达技术以后他们很
91、快绘出了Angamuco的地图。由此可见,作者借用Angamuco的例子是想表明激光雷达技术的厉害所在。31.D推理判断题。根据Fisher团队利用激光雷达技术绘出Angamuco古城遗迹的地图及最后一段的内容可知,他们工作高效而且收获颇丰,对考古学的发展起着至关重要的作用。【语篇导读】本文是新闻报道。文章讲述了Vida Woodhull Stabler为了传承部落语言所做的努力以及遇到的挑战。32.C词义猜测题。根据画线词后的“Only about a dozen Omaha tribe members speak the language fluently today.”可知,部落中只有少
92、数几个人会说部落语言,这是Stabler所面临的困境。33.B推理判断题。根据第二段中的“She goes to language class every day,but.”可知,Kyleigh Merrick会讲一点奥马哈语。34.C推理判断题。根据第四段中的“Our language does not have access to the same types of materials that Spanish and German doyou can walk into any library and find Spanish books to read”及“The second is
93、making sure.to learn from.”可知,Stabler的话表明社区应该提供更多奥马哈语的阅读资料。35.B推理判断题。根据倒数第二段中的“At Omaha Nation Public Schools,Stabler put tribal culture into students everyday school experiences”可知,为了传承部落语言,Stabler将部落文化引入学校。【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了亲子阅读的四个好处。36.G根据上文中的“Reading with your child.and memorable experiences tha
94、t you can have.”及下文中的“In recent years,experts have shown that reading to your child from an early age has considerable benefits for their emotional and educational development.”可知,亲子阅读会给你带来美好的回忆,但是除此之外你知道亲子阅读对于孩子的发展至关重要吗?它可以促进孩子们情感及学业的发展。G项承上启下,符合此处语境。37.E该段小标题中的love及下文中的this enthusiasm与E项中的love rea
95、ding相呼应,再根据上文的内容可知,亲子阅读会帮助孩子们爱上阅读。38.A根据下文中的“The study showed that children who are read to six to seven days a week are almost a year ahead of those who are not being read to in terms of literacy skills.”可知,研究表明有规律地进行亲子阅读的孩子会比没有进行亲子阅读的孩子读写水平高。由此可见,亲子阅读为孩子们提供了教育方面的优势。A项是对下文的总结。39.F根据下文中的“When readin
96、g with your young child.the more words they will learn,and the more clearly they will be able to express their ideas in the future.”可知,在亲子阅读时孩子们会对一些词汇进行提问,这些问题会帮助他们掌握更多的词汇,与此同时他们的表达能力也会得到提高。由此可见,亲子阅读有助于孩子们学习新词汇。下文是对F项的解释说明。40.C根据该段小标题“It promotes(提升) creativity.”及下文中的“And they will explore ideas and
97、 possibilities that they have never thought of before.”可知,一本好书会丰富孩子们的想象力,让他们放飞思绪,大胆想象。下文与C项构成递进关系。【语篇导读】本文是夹叙夹议文。文章讲述了作者有感于在英国做讲座时一家旅社里的良好的服务。41.C“我”的职员为“我”预订了 (booked) 一间汽车旅社。42.D后文的“I was greeted.,welcomed.,and shown to my room.”都是“我”到达这个旅社后所受到的服务 (service)。43.A由后文“我”所受到的服务的情况看,“我”所受到的接待是超出了“我”的预期
98、 (expectation)的。44.B“我”是在到达 (arrival) 的时候才开始受到那家旅社的良好的接待的。45.A后文的“.for staying with him”说明“我”现在要结账 (checked out) 离开了。46.A“我”结账离开,老板自然会说一些感谢的话。47.C前文的by car说明了“我”走的时候老板给了“我”一个苹果,让“我”开车 (drove)在路上吃。48.B这家旅社是归David and Rosemarie Bryant所有和经营 (run) 的。49.D第一段讲的是“我”第一次来这家旅社的情况。the first visit (to sp.)意为“第一
99、次来(某地)”。50.A前文讲到,“我”后来还在其他的场合下来过几次。这与后文的“来这家旅社后最值得一提的就是”构成了转折关系,故用however。51.B“我”在那家旅社居住期间 (time),“我”为7000多人做了不下1000场的讲习会。52.A“我”在讲习会上会把“我”在那家旅社经历的故事 (story) 讲给大家听。53.C前文说到,“我” 后来还在其他的场合下来过几次。旅社老板的良好服务及他当时给“我”的苹果使“我”以后再次光临 (stay)。54.D后文的“I am just a delighted customer who likes.”可知,“我”对这家旅社本身不感兴趣(in
100、terest),感兴趣的是这家旅社的其他方面。55.B“我”感到满意的是“我”在这家旅社受到了好的待遇 (treated)。【语篇导读】本文是新闻报道。加拿大的一名年轻女士发明了一种新型的可以矫正色盲的隐形眼镜。56.that/which考查关系代词。设空处引导限制性定语从句,修饰先行词contact lenses,且在从句中作主语,故填that / which。57.personal考查形容词作定语的用法。设空处作定语修饰issues,意为“个人的”,故填personal。58.called考查动词-ed形式作定语的用法。设空处作后置定语修饰eye condition,且call与eye c
101、ondition之间是逻辑上的动宾关系,故填called。59.started考查动词时态。由前面的in 2017可知,设空处是对过去事实的描述,应用一般过去时,故填started。60.creating考查动词-ing形式作宾语的用法。设空处作of的宾语,故填creating。61.scientists考查名词复数。scientist是可数名词,且在此表泛指,又因为其前无冠词,故填scientists。62.invention考查名词。由前面的this可知,应填invention,表示“发明”。63.actually考查副词。设空处作状语,表示“真的”,故填actually。64.for考查
102、介词。look for.意为“寻找”。65.how考查疑问词。由上文中对Gabrielle发明可以矫正色盲的隐形眼镜的描述可知,设空处所在句意为:我们感谢Gabrielle与她的团队一起想出如何制造这种眼镜。故填how。第一节Dear Sir or Madam,Id like to express my appreciation for your kind assistance as always.However,Ive found some problems recently.First,I find many keyboards of the library computers are i
103、n poor condition,which brings much inconvenience to the users.I wonder if you could fix or change them in time.Whats more,some types of magazines are out of date,so I wonder if you would find a more efficient way of buying new ones.I would appreciate it if you could take my advice into consideration
104、.Yours sincerely,Li Hua第二节Without a second thought,Luna went back to look for Walker,only to find her on the floor of the tent.Seeing Walker,Luna sped to the nurses.They then rushed her to the hospital.Walker was in pretty bad shape in the hospital as the camp ended and her parents focus was obvious
105、ly on her.So,even though they passed Luna by to see Walker as she headed home,they didnt remember to get her contact information.Thanks to Lunas quick action,Walker recovered with little health problems,and she never forgot Luna.She was determined to find her friend.They finally got back in touch,an
106、d together,they toured the camp where they had got to know each other.As they toured around the camp,they pieced together common memories of the camp.It was really fantastic and meaningful.Walkers memories of her buddy were fully realized:caring,kind,and very humorous.Walker could have a full,rich life all because of Luna and the Buddy System.She couldnt be more thankful.It was her buddy that gave her her future.