收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad Section Ⅰ— Warming UpPre-readingReading .docx

上传人:a**** 文档编号:605391 上传时间:2025-12-11 格式:DOCX 页数:5 大小:22.46KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad Section Ⅰ— Warming UpPre-readingReading .docx_第1页
第1页 / 共5页
2021-2022学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad Section Ⅰ— Warming UpPre-readingReading .docx_第2页
第2页 / 共5页
2021-2022学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad Section Ⅰ— Warming UpPre-readingReading .docx_第3页
第3页 / 共5页
2021-2022学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad Section Ⅰ— Warming UpPre-readingReading .docx_第4页
第4页 / 共5页
2021-2022学年高中英语 Unit 5 Travelling abroad Section Ⅰ— Warming UpPre-readingReading .docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5Travelling abroadSection Warming Up,Pre-reading,Reading & Comprehending课后篇巩固提升一、单句改错1.The coat is too large!It isnt fit me.答案isntdoesnt2.This is the first time that I had visited China.答案hadhave3.It was great comfort to see their son back home safe.答案was后加a4.So far,he has made full preparation

2、 for the coming exam.答案preparationpreparations5.The police are questioning those concerned about the murder.答案aboutwith二、用所给短语的适当形式填空be occupied withget losttake upfit in withadjust oneself tosucceed inrefer toget used toas far as. be concernedkeep it up1.The driver on the rainy night,without a navi

3、gation system.答案got lost2.Only in this way can you your classmates.答案fit in with3.Although you have got the first position,you should and do better.答案keep it up4.Only after you the new conditions can you begin to increase your level in research.答案adjust yourself to5.You will soon living in the count

4、ry.答案get used to6.In his lecture,he the importance of communication.答案referred to7.,I like to study in America because I enjoy the sight of it.答案As far as I am concerned8.You have the experiment and we congratulate you on it.答案succeeded in9.Mary always helps her mother even though going to school mo

5、st of her day.答案takes up10.I my lessons now,so I cant play basketball with you and dont bother me!答案am occupied with三、英汉互译1.那是史密斯先生第一次来这家酒店。答案It was the first time that Mr.Smith had come to this hotel.2.学生们正在为即将到来的考试而做准备。答案The students are making preparations for the coming examinations.3.医生竭力劝他去休假。

6、答案The doctor strongly recommended that he(should) take a holiday.4.It is usually acknowledged that he is the finest poet at present.答案大家都认为他是当今最好的诗人。5.As far as Im concerned,I would like to say I am not in favour of the plan.答案就我而言,我想说我不赞成这计划。6.She occupies herself with housework most of the time.答案

7、她大部分时间都忙于做家务。四、阅读理解AThe city of San Francisco is a wonderful tourist attraction that offers many different things to see and do.The best way for a traveller to get a good look at the city is to take one of the many different tours there.Tour the City on FootWhen touring the city by walking,you arent

8、 going to walk much.Whats more,there are far more benefits.This kind of tour allows you to see as many buildings of the city as possible.A tour of the city on foot usually focuses on a more localized neighbourhood level,which can be very interesting in a number of different ways.Hit the Waters of Sa

9、n Francisco BayThe waters of San Francisco Bay have played an important role in the citys development over the last century.Touring San Francisco from the water is a completely unique way for you to see this wonderful city.Take a Bus TourIf you want to see a wide variety of attractions from all over

10、 the city,one of the best things you could do is to book a tour through our company that offers services here.A bus tour of San Francisco is one of the most complete ways to experience the city.Tour San Francisco From the AirWhile it is one of the most expensive ways to see San Francisco,touring the

11、 city from the air is one of the most unique and thrilling ways to see the city.Seeing the city from high above allows you to get a full view of the city as tour guides point out attractions from high above.If you do decide to tour San Francisco by air,youll be creating memories that you wont forget

12、 forever.We are a travel agency providing high-quality services and discounts.For more information,please click here.1.How should you tour San Francisco to appreciate its buildings?A.By air.B.By bus.C.On foot.D.By boat.答案C解析细节理解题。由“When touring the city by walking.This kind of tour allows you to see

13、 as many buildings of the city as possible.”可知,步行游览城市时,可以让我们参观尽可能多的建筑物。故选C项。2.What can we learn about the Waters of San Francisco Bay?A.They have high quality sea water.B.They are explored on a localized level.C.They were not in use until the last century.D.They have helped the city to develop furth

14、er.答案D解析细节理解题。由“The waters of San Francisco Bay have played an important role in the citys development over the last century.”可知,旧金山的水域上个世纪在整个城市的发展中发挥了重要作用。因此可以判断水域促进了城市的发展。故选D项。3.What is the authors purpose in writing the text?A.To introduce San Francisco.B.To advertise for a travel agency.C.To sho

15、w what to do in San Francisco.D.To persuade people to visit San Francisco.答案B解析推理判断题。由最后一段“We are a travel agency providing high-quality services and discounts.For more information,please click here.”可知,这篇文章是旅行社的一篇旧金山旅行指南,是在为旅行社做广告推广。故选B项。BI was born and raised in England in a culture where privacy

16、and “keeping yourself to yourself” were valued traditions.Speaking to strangers was not encouraged.People were most hospitable(好客的)and friendlybut only once they had been introduced to new people.However,I have been lucky enough to spend some time in both Italy and the US,where I found traditions of

17、 hospitality and politeness to be very different.I experienced Italian hospitality first-hand on a crowded railway carriage travelling,one afternoon,from Genoa to Florence.Sinking gratefully into an empty seat,I was berated (训斥) in rapid Italian by a gentleman who was returning to this seatit had no

18、t been “spare” after all.I apologised in English,and got up to allow him back into the seat.The gentleman obviously had no understanding of the English language,but he,too,realised my genuine mistake.He smiled and gestured for me to remain in the seat,and he himself remained standing in the corridor

19、 for the remainder of the journey.The other occupants of the carriage smiled and nodded at me and made me feel quite welcome amongst them.I feel that if this had been in England,a foreigner who made a mistake would not always be so kindly treated.Transport also featured in the differences I noticed

20、between English and American culture.I flew to New York on a plane with mainly English passengers.We sat together in near silence.Nobody spoke to me nor,as I expected,to anyone else they did not know.They felt it was not polite to intrude on someone elses privacy.However,when I travelled across the

21、United States,whether by plane or Greyhound bus,I was never short of conversation.Conversation was going on all around me and whoever sat next to me was happy to introduce themselves and ask me about myself.They obviously felt it would have been rude not to speak to another person,whether they were

22、strangers or not.4.What do we know about the occupants of the carriage when the author was travelling in Italy?A.They all laughed at the author for his mistake.B.They were all on the side of the gentleman.C.They would not bear a mistake like the authors in public.D.They all showed their understandin

23、g of the authors mistake.答案D解析细节理解题。根据第三段中的“but he,too,realised my genuine mistake.He smiled.The other occupants of the carriage smiled and nodded at me and made me feel quite welcome amongst them”可知,车厢里其他的人都对作者点头微笑,说明他们理解作者的错误。故选D项。5.The author finally believes the Italian people are .A.coldB.rudeC

24、.hospitableD.helpful答案C解析推理判断题。根据第三段第一句的“I experienced Italian hospitality”以及本段内容可推知,意大利人热情友好。故选C项。6.According to the last paragraph,English passengers sat in near silence because .A.they were all strangers to each otherB.they were too tired to speakC.privacy was a valued tradition in EnglandD.every

25、body had their own share of privacy答案C解析细节理解题。根据最后一段中的“We sat together in near silence.Nobody spoke to me nor,as I expected,to anyone else they did not know.They felt it was not polite to intrude on someone elses privacy”可知,英国乘客几乎都不说话,因为他们国家的传统认为干涉别人的隐私是不礼貌的。故选C项。7.The purpose of the author is to te

26、ll us .A.his travelling experienceB.cultural differences to show hospitality and politenessC.the culture shock he experienced in Italy and the USD.how to adapt ourselves to a new culture答案B解析主旨大意题。文章最后一段通过两个不同的情景对比,告诉我们不同文化中人们对“好客”和“礼貌”的表达方式不一样。故选B项。五、七选五Some people describe American society as a sa

27、lad bowl while others think of it as a melting pot.In a bowl of salad,all the ingredients are mixed together.1 Together,however,the ingredients make up a unity.All the ingredients of salad contribute to the finished product.They may be covered with the same dressing(调味酱),but the green vegetables,tom

28、atoes and cooked corn can all be seen for what they are.From this point of view,America is very much like a salad bowl where individual ethnic groups mix together,yet maintain their cultural uniqueness.People may work together during the day at similar jobs and in the same companies,but at night the

29、y may return to their ethnic groups where their own individual culture directs their way of life.2 Each ethnic group has its own special customs,language,food and traditions to protect and defend.This idea of the salad bowl is referred to as cultural diversity;that is,American society is a collectio

30、n of various cultures living together in harmony within one country.3Here,society is like one large pot of soup.All cultural aspects are mixed together,sacrificing their original identity and keeping a bit of what they were to become a new reality.The longer the soup is cooked,the better the taste a

31、nd the more likely it will be for the mixture to dissolve.In this sense,America can surely be seen as a melting pot where people from all over the world come to live and work together forming one nation.There are dozens of shared symbols.4In such a culture,symbols like the flag and the nations offic

32、ial song serve to break down the walls which separate ethnic groups.Whether a salad bowl or a melting pot,America can be best described as a mixture of both.5A.Both are correct depending on ones point of view.B.They never lose their shapes,colours or tastes.C.This is why there is so much diversity w

33、ithin America.D.In other words,America is a nation where there is unity in diversity.E.Thus,one needs to abandon ones culture to be considered “American”.F.They serve to develop the various ethnic groups to create a new American culture.G.The other theory,which is also used to describe American society,is the melting pot.答案15 BCGFD

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1