收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx

上传人:a**** 文档编号:605239 上传时间:2025-12-11 格式:DOCX 页数:14 大小:34.25KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第1页
第1页 / 共14页
2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第2页
第2页 / 共14页
2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第3页
第3页 / 共14页
2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第4页
第4页 / 共14页
2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第5页
第5页 / 共14页
2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第6页
第6页 / 共14页
2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第7页
第7页 / 共14页
2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第8页
第8页 / 共14页
2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第9页
第9页 / 共14页
2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第10页
第10页 / 共14页
2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第11页
第11页 / 共14页
2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第12页
第12页 / 共14页
2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第13页
第13页 / 共14页
2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx_第14页
第14页 / 共14页
亲,该文档总共14页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第15单元检测(A)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。M:My watch runs slow for an hour every day.What should I do?W:Maybe you need to go to a watch shop.1.What does the woman really mea

2、n?A.He should have it repaired.B.He should clean his watch himself.C.He should set it from time to time.答案AW:Jack,take this raincoat with you.M:Why?Its a fine day,isnt it?W:Yes,but the weatherman said its going to rain this afternoon.2.How will the weather be this afternoon according to the weatherm

3、an?A.Sunny. B.Windy. C.Rainy.答案CW:Did you hear that Margarets plane is caught in snow in Los Angeles?M:We suggested that she take a train but she wouldnt listen.3.How did Margaret go to Los Angeles?A.By air.B.By train.C.By ship.答案AW:How was your mother feeling these days?M:Much better.Thanks.She sho

4、uld be coming home in a few days.The operation was a success and the doctor said she would recover in no time.4.What do we know about the mans mother?A.She is undergoing an operation.B.She is recovering in hospital.C.She has recovered at home.答案BW:Whats up?M:Julia wants to get married.W:Hey,thats gr

5、eat!M:No,it isnt.She wants to marry the guy from EdinburghAndrew.W:I guess,youll have to find another girlfriend.5.What can we infer from the talk?A.Julia shouldnt marry Andrew.B.Julia has married Andrew.C.Julia was the mans girlfriend.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、

6、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。W:And what seems to be the trouble,sir?M:They dont want me to go into the night club.W:Well,Im afraid there is an entrance charge,sir?M:But I am a resident! I live in Room 634.W:Im very sorry,sir,but yo

7、u see it is something of a special evening.Our guest star this evening is Sammy Davie Junior and Im afraid that the tickets do cost $100 each.I could see if there were any left if you would like one.We generally try to keep a few back for the residents.M:Good Gosh.Thats nearly 35 pounds.No,on second

8、 thought,I dont think Ill bother.Could you have them send up a bottle of Scotch to my room?Ill entertain myself instead.W:Very good,sir.That is Room 634,isnt it?6.What is the entrance charge?A.About 35.B.About 100.C.About 135.答案A7.When does the conversation take place?A.In the morning.B.In the after

9、noon.C.In the evening.答案C8.Which room is the resident living in?A.Room 634.B.Room 346.C.Room 436.答案A听第7段材料,回答第9至11题。M:Grace,which language do you speak besides English?W:I speak French.M:Ah,how well do you speak it?W:Very well.I can write it,too.M:Any other languages?W:I can speak a little German.Bu

10、t I cant write it at all.M:A little German.Cant write.Thats it?W:Yes.M:And you want to join our beginners class in Chinese?W:Yes,very much.M:Well,its not going to be easy,you know.Its very different from English,French or German.W:I know,but I want to try it.9.What is the probable relationship of th

11、e two speakers?A.Friends.B.Teacher and student.C.Job interviewer and interviewee.答案B10.What do we know from the talk?A.The woman cant write French.B.The woman can write German.C.The woman can not only speak French but also write it.答案C11.What does the man think of Chinese?A.Its difficult.B.Its easy.

12、C.It is the same as German.答案A听第8段材料,回答第12至14题。M:Listen,Fang.Im phoning because I want to invite you to a party at our new house.W:New house?M:Yes.Weve just moved.Thats why were giving this party.We know you are very busy but wed love you to come.W:Yes.Id love to.When is it?M:This Saturday evening.W

13、:Well.Ill have a test next Monday and an article to hand in on Tuesday.Will the party go on very late?M:Until one in the morning.But you dont have to stay that long.What about it?W:All right.Ill come.When does the party start?M:Come at any time after eight.W:Good.Im looking forward to seeing you aga

14、in.12.Who has just moved into the new house?A.Miss Fang.B.The man.C.The two speakers.答案B13.When will the party end?A.This Saturday morning.B.This Saturday evening.C.This Sunday morning.答案C14.How long will the party last?A.Four hours.B.Five hours.C.Six hours.答案B听第9段材料,回答第15至17题。M:Hi,young lady,can I

15、help you?W:Well.yeah.Im looking for a Fathers Day gift.M:Okay.How about getting your father a new wallet?W:Hmm.how much is that wallet?M:Huh.which one?W:The brown one.M:Oh.Its only $30.95.W:Huh?Thats too expensive for me.Do you have a cheaper one?M:Hmm.How about this black leather one?W:Umm.I dont t

16、hink my father will like the design on the outside,and it doesnt have a place to put pictures.How much is it anyway?M:Its $24.99.W:Hmm.I dont have that much money.M:Okay.How much do you have to spend?W:Im not sure.Probably about ten dollars or so.Ive been helping my mom around the house for the past

17、 week to earn some money.That is all I have.M:Hmm.How about this tie?W:Thats really pretty,but the price tag says $15.99,and I know I dont have that much.M:Well,lets say the tie just went on sale.How about $8.00?What do you say?W:Oh,thanks,Ill take it.15.Which leather wallet is cheaper?A.The brown o

18、ne.B.The black one.C.The blue one.答案B16.Why doesnt the girl want to take the brown wallet?A.There isnt a place to put pictures.B.Its too expensive.C.She doesnt like its color.答案B17.What does the girl buy for her father in the end?A.A black wallet.B.A brown wallet.C.A tie.答案C听第10段材料,回答第18至20题。M:The f

19、irst step to stop drug abuse is to know why people start to use drugs.The reasons people abuse drugs are as different as people from one to another.But there seems to be a common reason:people seem to take drugs to change the way they feel.They want to feel better or feel happy or feel nothing.Somet

20、imes,they want to forget or to remember.People often feel better about themselves when they are under the influence of drugs.But the effects dont last long.Drugs dont solve problems.After a while,people who miss drugs may feel worse about themselves,and they may use more drugs.If someone you know is

21、 using or abusing drugs,you can help.The most important part you can play is to be there.You can let your friend know that you care.You can listen and try to solve the problem behind your friends need to use drugs.Two people together can often solve a problem that seems too big for one person alone.

22、Studies of heavy users in the United States show that they felt unloved and unwanted.They didnt have close friends to talk to.When you or your friends take the time to care for each other,youre all helping to stop drug abuse.After all,what is a friend for?18.Why do some people abuse drugs?A.To feel

23、good.B.To regain their memory.C.To be different from others.答案A19.According to the passage,what is the best way to stop friends from abusing drugs?A.To help solve their psychological problems.B.To send them to the hospital.C.To make them know its harmful.答案A20.What are the findings of the studies ab

24、out heavy drug users?A.They are likely to feel guilty.B.They are mostly from broken families.C.They need care and love.答案C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A“Indeed,” George Washington wrote in his diary in 1785,“some kind of fly,or bug,had begun to eat the le

25、aves before I left home.” But the father of America was not the father of bug.When Washington wrote that,Englishmen had been referring to insects as bugs for more than a century,and Americans had already created lightning-bug(萤火虫).But the English were soon to stop using the bugs in their language,le

26、aving it to the Americans to call a bug “bug” in the nineteenth and twentieth centuries.The American bug could also be a person,referring to someone who was crazy about a particular activity.Although fan became the usual term,sports fans used to be called racing bugs,baseball bugs,and the like.Or th

27、e bug could be a small machine or object,for example,a bug-shaped car.The bug could also be a burglar alarm,from which comes the expression to bug,that is,“to install(安装)an alarm”.Now it means a small piece of equipment that people use for listening secretly to others conversation.Since the 1840s,to

28、 bug has long meant “to cheat”,and since the 1940s it has been annoying.We also know the bug as a flaw in a computer program or other design.That meaning dates back to the time of Thomas Edison.In 1878 he explained bugs as “little problems and difficulties” that required months of study and labor to

29、 overcome in developing a successful product.In 1889 it was recorded that Edison “had been up for the two previous nights discovering a bug in his invented record player.”21.We learn from Paragraph 1 that .A.Americans had difficulty in learning to use the word bugB.George Washington was the first pe

30、rson to call an insect a bugC.the word bug was still popularly used in English in the nineteenth centuryD.both Englishmen and Americans used the word bug in the eighteenth century答案D解析细节理解题。根据第一段中的“Englishmenhadbeenreferringtoinsectsasbugs.inthenineteenthandtwentiethcenturies”可知,美国人和英国人在18世纪都用过bug这个

31、词。22.What does the word “flaw” in the last paragraph probably mean?A.Explanation.B.Finding.C.Origin.D.Fault.答案D解析词义猜测题。根据画线词后面的“In1878heexplainedbugsaslittleproblemsanddifficulties”可知flaw与fault同义。23.The passage is mainly concerned with.A.the misunderstanding of the word bugB.the development of the w

32、ord bugC.the public views of the word bugD.the special characteristics of the word bug答案B解析主旨大意题。通读全文可知,整篇文章就是在向我们介绍bug一词的演变,故B项正确。BHave you ever run into a careless cell phone user on the street?Perhaps they were busy talking,texting or checking updates on WeChat without looking at what was going o

33、n around them.As the number of this new “species” of human has kept rising,they have been given a new namephubbers(低头族).Recently,a cartoon created by students from China Central Academy of Fine Arts put this group of people under the spotlight.In the short film,phubbers with various social identitie

34、s bury themselves in their phones.A doctor plays with his cell phone while letting his patient die,a pretty woman takes selfie in front of a car accident site,and a father loses his child without knowing about it while using his mobile phone.A chain of similar events eventually leads to the destruct

35、ion of the world.Although the ending sounds overstated,the damage phubbing can bring is real.Your health is the first to bear the effect and result of it.“Constantly bending your head to check your cell phone could damage your neck,”GuangmingDaily quoted doctors as saying,“the neck is like a rope th

36、at breaks after long-term stretching.” Also,staring at cell phones for long periods of time will damage your eyesight gradually,according to the report.But thats not all.Being a phubber could also damage your social skills and drive you away from your friends and family.At reunions with family or fr

37、iends,many people tend to stick to their cell phones while others are chatting happily with each other and this creates a strange atmosphere,QiluEveningNews reported.It can also cost you your life.There have been lots of reports on phubbers who fell to their death,suffered accidents,and were robbed

38、of their cell phones in broad daylight.24.For what purpose does the author give the example of a cartoon in Paragraph 2?A.To indicate the world will finally be destroyed by phubbers.B.To advertise the cartoon made by students.C.To inform people of the bad effects of phubbing.D.To warn doctors agains

39、t using cell phones while treating patients.答案C解析推理判断题。第二段举了几个玩手机导致严重后果的事例并结合第二段最后一句话可知答案为C项。25.Which of the following is NOT a risk a phubber may have?A.He will cause the destruction of the world.B.His neck and eyesight will be gradually harmed.C.His social skills could be affected.D.He might get s

40、eparated from his friends and family.答案A解析细节理解题。根据第四段的“Constantlybendingyourheadtocheckyourcellphonecoulddamageyourneck,.staringatcellphonesforlongperiodsoftimewilldamageyoureyesightgradually.”可知,说的是对脖子和视力的危害;第五段说的是对社交技能的危害,并导致与朋友家庭疏远。故选A项。26.Which of the following may be the authors attitude toward

41、s phubbing?A.Supportive.B.Optimistic.C.Opposed.D.Objective.答案C解析推理判断题。纵观全文可知,作者在本文中论述了低头玩手机的种种危害,很明显作者对这个做法是持反对态度的,故选C项。27.What may the passage talk about next?A.Measures to reduce the risks of phubbing.B.People addicted to phubbing.C.Some advice on how to use a cell phone.D.Consequences of phubbing

42、.答案A解析推理判断题。本文讲述了低头玩手机的种种危害,下面很可能是讲制止这种做法的可能措施,故选A项。CMore students than ever before are taking a gap year(间隔年) before going to university.It used to be called the “year off” between school and university.The gap-year phenomenon originated(起源) with the months left over to Oxbridge applicants between

43、entrance exams in November and the start of the next academic year.This year,25,310 students who have accepted places in higher education institutions have put off their entry until next year,according to statistics on university entrance provided by the University and College Admissions Service(UCA

44、S).That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year.Tony Higgins from UCAS said that the statistics are good news for everyone in higher education.“Students who take a well-planned year out are more likely to be satisfied with,and complete,their chosen course.Students who

45、take a gap year are often more mature and responsible,” he said.But not everyone is happy.Owain James,the president of the National Union of Students(NUS),argued that the increase is evidence of student hardship young people are being forced into earning money before finishing their education.“New s

46、tudents are now aware that they are likely to leave university up to 15,000 in debt.It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree.NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term time and the fig

47、ure increases to 90% during vacation periods,” he said.28.What do we learn about the gap year from the text?A.It is flexible in length.B.It is a time for relaxation.C.It is increasingly popular.D.It is required by universities.答案C解析细节理解题。由第一段的第一句“Morestudentsthaneverbeforearetakingagapyear(间隔年)befor

48、egoingtouniversity.”以及第三段第一句“Thatisarecord14.7%increaseinthenumberofstudentstakingagapyear.”可推知,间隔年比以前流行。故选C项。29.According to Tony Higgins,students taking a gap year .A.are better prepared for college studiesB.know a lot more about their future jobsC.are more likely to leave university in debtD.have

49、 a better chance to enter top universities答案A解析推理判断题。由第三段托尼希金斯所说的话“.Studentswhotakeagapyearareoftenmorematureandresponsible.”可推知,他认为选择间隔一年上大学的学生更成熟、更有责任心。这样他们能更好地为大学学习做好准备。30.How does Owain James feel about the gap-year phenomenon?A.Hes puzzled.B.Hes worried.C.Hes surprised.D.Hes annoyed.答案B解析细节理解题。

50、由第四段中的“hardship”“indebt”可知,欧文詹姆斯对选择间隔一年上大学的现象并不感到高兴,即感到担忧。故推知答案为B项。31.What would most students do on their vacation according to NUS statistics?A.Attend additional courses.B.Make plans for the new term.C.Earn money for their education.D.Prepare for their graduate studies.答案C解析细节理解题。由最后一段欧文詹姆斯所说的话“.N

51、USstatisticsshowthatover40%ofstudentsareforcedtoworkduringtermtimeandthefigureincreasesto90%duringvacationperiods.”可推知,根据NUS的研究,大多数学生在假期打工为自己挣学费。故选C项。DThe trouble with school is that you cant choose the people you get to see every day.If youre unlucky enough to be stuck with classmates who dont real

52、ly “get” you,youve just got to try to make the best of it.But that doesnt mean you need to “fit in”,or at least in the way that people think.If you try to transform yourself into a clone of everyone else,it wont help you make friends.Itll just make you feel like a fake.You also shouldnt shut down or

53、 refuse to be friends with everyone who doesnt like you.If you do that,youll just make yourself miserable.Instead,youve got to work on being comfortable and confident with whom you are while ignoring all the haters.Keep on speaking up,asking questions and getting to know people better.If you send ou

54、t positive energy,then people will generally send some back to you.If you feel like youre doing all that but still not getting anywhere,then dont give up.Just expand your circle.Get a part-time job at a cool-looking place,join an after-school art class or youth groupdo whatever it takes to find a co

55、uple of like-minded people to connect with.A fun book called Uncool,by Erin Elisabeth Conley,has some tips for folks like you who want to stay positive at school while being true to your personality:Be kind to your fellow misfits.Throw caution to the wind.Take chances with fashion,hobbies,hopes and

56、dreams.Dont be afraid to look strange.Have patience with people who are different from you.Dont change just because someone else thinks you should.Know that even though you may be a misfit,theres always some place where you will be welcome in the world.32.This passage was written mainly for .A.stude

57、ntsB.teachersC.doctorsD.scientists答案A解析推理判断题。根据第一段中的“Thetroublewithschoolisthatyoucantchoosethepeopleyougettoseeeveryday.”及全文内容可推断,本文主要是为学生写的。33.According to the author,what should you do if you meet people who dont appreciate you?A.Ask someone else for help.B.Try your best to fit in with them.C.Ign

58、ore their different opinions.D.Show positive attitude toward them.答案D解析细节理解题。根据第三段中的“Ifyousendoutpositiveenergy,thenpeoplewillgenerallysendsomebacktoyou.”可知答案。34.The author agrees that you should take part in more activities in order to .A.find a better place to make friendsB.get to know more friend

59、ly peopleC.get more chances of making friendsD.lay a better foundation for your future job答案C解析推理判断题。根据第四段中的“.dowhateverittakestofindacoupleoflike-mindedpeopletoconnectwith.”可知答案。35.In the book Uncool,Erin Elisabeth Conley thinks you should .A.always be kind to your friendsB.tolerate others mistakes

60、C.help improve characters of othersD.keep your own personality答案D解析推理判断题。根据“Dontchangejustbecausesomeoneelsethinksyoushould.”可推断出答案。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。FourWaystoStopEmotionalEatingPeople sometimes connect food with emotions.Although such connections are usua

61、lly normal,they can lead to poor eating habits.If all you want to do is eat up a plate of fries when you are sad,you are an emotional eater.36 The following are four ways to help you stop emotional eating and have a healthy lifestyle.Figure out why and when you eat for emotional reasons.For example,

62、maybe you only feel lonely or hungry in the evening when you are at home alone.37 It can include brief descriptions of your feelings both before and after eating,which helps you discover patterns.38 Once you are aware of them,make the necessary adjustments.If possible,limit your contact with things

63、that make you eat.If this is impossible,find healthier ways to respond to them.These could include writing in your journal,taking a walk,or calling a friend.39 Maybe you dont have enough excitement in your life,and you eat to drive off boredom.If this is the case,then go out and get what youre missi

64、ng.Make friends,try a new sport,work on your self-respect or find a job you love.Keep only a limited amount of healthy snack food in your house.40 Even after a terrible day,emotional eating is just impossible if there is nothing to eat.A.Deal with this by keeping a food journal.B.Identify the causes

65、 of your emotional eating.C.Its beneficial to have a regular and healthy diet.D.This is the fastest and easiest way to limit emotional eating.E.Find new ways to avoid eating the next time you are emotional.F.Emotional eating is harmful to both ones mental and physical health.G.Try to find a friend w

66、ho also wants to stop emotional eating.答案3640 FABED第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Every year I write a letter to my daughter on her birthday.I fill it with 41 things that happened to her on unpleasant days or happy days.I add to the letter ph

67、otos and report cards that would have 42 as the years passed.I have a small 43 in which I keep the things that I want to send to my daughter.Every week,I 44 short notes of what I can think of from the weeks events.When her birthday approaches,I 45 that box and find it full of beautiful cards and 46

68、memories.47 the letter is written and all the treasures are put into the envelope,I seal(密封) it.It then becomes that years 48 letter.On the envelope I always write:A Letter to Ann from Daddyto be opened when youre 21 years old.It is a gift of 49 from Dad to her daughter.It is a lasting 50 of her lif

69、e written as she was actually living it.That tradition of 51 her birthday letters is now one of my duties.As Ann grows 52,I can see that it is a growing and 53 part of her life,too.One day,we were talking about life in the 54.It went like this:I jokingly told Ann that on her 61st birthday,she will b

70、e 55 with her grandchildren and having fun with them;on her 31st birthday,she will be taking her own kids to school;on her 21st birthday,she will be 56 university and will be offered a good job soon.“No,”she said,“I will be too busy 57.”One of my greatest 58 is to be alive and present to 59 that won

71、derful time in the future when those letters are 60 and the accumulated(积累的) love walks into her life.41.A.strangeB.unforgettableC.terribleD.natural答案B解析由下文的thathappenedtoheronunpleasantdaysorhappydays可知,信中所记录的是一些“难忘的(unforgettable)”事情。42.A.arrivedB.increasedC.disappearedD.remained答案C解析由下文的astheyear

72、spassed可以推知,随着时间的流逝,这些相片和记录单可能就“不见了(disappeared)”,所以作者把它们附在了信件中。43.A.bagB.boxC.basketD.pocket答案B解析由下文的Ithatbox可知此处应该填box。44.A.makeB.sendC.leaveD.get答案A解析由该段的最后一句可知,作者把每周发生的事情都记录了下来。makenotes表示“作记录”,符合句意。45.A.look forB.break downC.fill inD.take out答案D解析由下文的allthetreasuresareputintotheenvelope可知,作者会把那

73、个小盒子拿出来。46.A.sweetB.shortC.magicalD.painful答案A解析由上文的beautifulcards和下文的treasures可知,盒子里盛满了漂亮的卡片和“美好的(sweet)”回忆。47.A.WhileB.OnceC.BeforeD.Unless答案B解析由下文的Iseal(密封)it可知,作者一写好信就将其密封。48.A.businessB.thank-youC.ChristmasD.birthday答案D解析由文章首句可知,作者每年会在女儿的生日之际给她写一封信,所以这里应该是birthdayletter。49.A.courageB.hopeC.love

74、D.art答案C解析由文末的theaccumulatedlove可知选用love。50.A.peaceB.friendshipC.recordD.impression答案C解析作者每年都会给女儿写一封信,里面将一直记录(record)着她的成长和生活。51.A.writingB.postingC.receivingD.answering答案A解析文中多次出现的write和written是提示。52.A.olderB.strongerC.clevererD.wilder答案A解析由下文的growing可知,安越长越大。53.A.earlyB.specialC.separateD.difficul

75、t答案B解析由上文的myduties和下文的too可知,这也是女儿生活中很“特别(special)”的一部分。54.A.schoolB.familyC.pastD.future答案D解析由下文的61st,31st,21st可知,他们在谈论“将来(future)”的生活。55.A.arguingB.meetingC.playingD.sleeping答案C解析由下文的havingfunwiththem可知选用playing。56.A.studying atB.going toC.teaching atD.graduating from答案D解析由下文的willbeofferedagoodjobs

76、oon可知是将要大学毕业。57.A.readingB.workingC.cookingD.learning答案A解析作者每年给女儿写一封信,等到女儿21岁时,她肯定得花很长时间去“读(reading)”这些信。58.A.worriesB.abilitiesC.successesD.wishes答案D解析见下题解释。59.A.makeB.enjoyC.rememberD.tell答案B解析由下文的thatwonderfultimeinthefuture可知,作者希望(wishes)自己能够活到可以享受(enjoy)那一美好时刻的那一天。60.A.hiddenB.shownC.openedD.bu

77、rnt答案C解析由倒数第三段的tobeopenedwhenyoure21yearsold可知,这里指信被“拆开(opened)”。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In order to know a foreign language thoroughly,four things are necessary.Firstly,we must understand the language when we hear it 61.(speak).Secondly,we must be able to speak it co

78、rrectly with confidence and without hesitation.62.,we must be able to read the language,and fourthly,we must be able to write it.We must be able to make sentences that are grammatically correct.There is no easy way to success 63. language learning.A good memory is of great 64.(helpful),but it is not

79、 enough only 65.(memorize)rules from a grammar book.It is not much use learning by heart long list of words and 66. meaning,studying the dictionary and so on.We must learn by using the language.67. we are satisfied with only a few rules we have memorized,we are not really learning the language.“Lear

80、n through use” is a good piece of 68.(advise)for those 69. are studying a new language.Practice is important.We must practice speaking and 70.(write)the language whenever we can.答案61.spoken62.Thirdly63.in64.help65.to memorize66.their67.If68.advice69.who70.writing第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,

81、满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Last week my parents and I took a two-days trip to Emei Mountain in Sichuan.As everyone knows,its fam

82、ous mountain with all kinds of plants and animals.The weather was fine.It is almost noon when we arrived at the foot of the mountain.The three of them were very excited.As we climbed the mountain,we fed monkeys,visiting temples and told stories.On the way up I was busy taking picture since the scenery was so beautiful.The time passes quickly.Evening came.We spent the night in a hotel at the top of the mountain.The food was expensive and the service was good.I was very tired that I fell asleep at the moment my head touched the pillow.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1