1、第13单元检测(B)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。W:Good morning,Mr.Li.Did you sleep well last night after your long flight?M:Good morning.Yes,I did.I feel totally rested and Im now
2、 ready for our meeting.1.What do we learn about the man?A.He slept well on the plane.B.He had a long trip.C.He had a meeting.答案BM:We could go to a ball game this evening or would you rather eat in a restaurant and then see a film?W:To tell you the truth,I cant really go anywhere this evening,because
3、 Im expecting an important phone call.2.Why will the woman stay at home in the evening?A.To wait for a call.B.To watch a ball game on TV.C.To have dinner with a friend.答案AW:Have you got any idea about what to buy for Marys birthday?M:Well,Ill get her a new schoolbag,and I promise to take her to a fi
4、lm.What about you?W:Oh,I havent decided yet.Ill probably buy her that new music record,as she likes it so much.3.What gift will the woman probably get for Mary?A.A school bag.B.A record.C.A theater ticket.答案BW:So,what do you usually do in your free time?M:At the moment Im spending much of my free ti
5、me learning German.I also enjoy playing the piano.W:Do you play any sports?M:Not much.But I go to the sports club and work out once a week.4.What does the man mainly do in his spare time?A.Learn a language.B.Do some sports.C.Play the piano.答案AM:Did you have a lot of friends when you were young?W:I d
6、idnt really make any close friends then because I like going off in the morning.And I mean,this was on the school holidays:riding a bike away with a few books in the basket and finding a nice place to read.5.What did the woman like doing when she was young?A.Riding a bicycle with friends.B.Travellin
7、g the country.C.Reading alone.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Well,well certainly stay here again next time were passing through.W:Good.Do let us know in advance and we
8、ll try to get you the same room.M:That would be lovely.It may be quite soon in fact.W:Oh?How is that?M:Well.We are driving to the South of Spain in the next couple of days and we may come back this way.W:Do give us a ring if you decide to.I hope youll have a pleasant trip.6.Where does the conversati
9、on take place?A.In a hotel.B.At a booking office.C.At a friends house.答案A7.What will the man probably do in a few days?A.Fly to another country.B.Come to the same hotel.C.Drive here to visit friends.答案B听第7段材料,回答第8至10题。M:Great! This supermarket has everything.I hope this comes to under 75 dollars bec
10、ause I dont have much money left.W:That comes to 75 dollars and 5 cents.M:I knew it.I knew Id be over.W:Well.Dont worry about the 5 cents.Theyll go.Have a nice day.M:Well.Thank you.See you again.8.What did the man worry about at the beginning of the conversation?A.He might not find everything he wan
11、ted.B.He might not have enough money with him.C.He might not be able to carry the shopping.答案B9.How much should the man pay?A.$5.B.$75.C.$75.05.答案C10.What did the woman do in the end?A.She charged the man a little less.B.She asked the man to pay her later.C.She made a mistake in adding up the cost.答
12、案A听第8段材料,回答第11至13题。W:John,I thought you were going to leave early today to take your son to the show.M:Im still planning to.But I cant leave until I finish typing all the letters.W:Can you leave that until tomorrow?M:No.The boss wants them first thing tomorrow morning.W:How many have you got left?M:
13、About five.W:Why dont you just go ahead,John?Ill do the letters for you.M:Thank you very much,Janet.Youre so kind.11.Where are the speakers?A.In a classroom.B.In a theater.C.In an office.答案C12.Why does the man plan to leave early?A.He is going on vacation.B.He is going to a performance.C.He is going
14、 to the post office.答案B13.What does the woman offer to do?A.Clean the office.B.Pick up the mans son.C.Finish the mans work.答案C听第9段材料,回答第14至17题。M:Customer Service.Andney Grant speaking.How may I help you?W:I cant believe this is happening.I called and ordered a 32-inch bag last Friday.But today I fou
15、nd that you sent a 24-inch one.I was planning to use that bag during our vacation in Mexico,but it doesnt seem possible any more because we will take off on Saturday.Its only two days away.What am I supposed to do?M:Im really sorry,madam.Ill check right away.Would you please tell me your order numbe
16、r?W:Its CE2938.M:Just a minute.I do apologize,madam.There did seem to be a mistake.Ill have the correct size bag sent to you by overnight mail right away.It will arrive in time for your Saturday trip.Again I apologize for any inconvenience caused by our mistake.I promise it wont happen again.W:OK.We
17、ll.Thank you.M:Thank you,madam,for choosing Linch Mail.I hope you will have a wonderful vacation.14.How does the woman feel at the beginning of the conversation?A.Angry.B.Surprised.C.Sad答案A15.What size bag does the woman want?A.A 24-inch bag.B.A 29-inch bag.C.A 32-inch bag.答案C16.When will the woman
18、leave for Mexico?A.On Thursday.B.On Friday.C.On Saturday.答案C17.Where does the man work?A.At a mail order company.B.At an international travel service.C.At the airport information desk.答案A听第10段材料,回答第18至20题。M:Juliet,you chose not to go to college.Why?Was it about money?W:Well.I dont want to sit here a
19、nd say I was too poor to go to college.But the fact is that we didnt have the money,though my mum probably could have made enough somehow.I probably could have worked harder at school and gotten better grades,so,it is really,I didnt get to go to college.I had a wish to go back to school every other
20、week.It just wasnt my path.M:At the time did you feel that you were missing something?W:My best friend went off to university and I just remember every time I talk to her.It all sounded so fun and so great.Here I was selling tennis shoes and getting on the bus every day to work in town.We both thoug
21、ht the others life was so much more exciting.I was trying hard to make enough to pay for my own flat every month and that seemed so exciting to her.And she would talk about studying for finals,and going to parties,and I thought,God,she is so perfect.18.Why did the woman not go to college?A.She didnt
22、 pass the exam.B.She wasnt interested in college.C.She couldnt afford college education.答案C19.What job does the woman say she did?A.She was a bus conductor.B.She was a shop assistant.C.She was a housekeeper.答案B20.What did the woman think of her friends college life?A.It was busy.B.It was wonderful.C
23、.It was dull.答案B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIf youre travelling with kids in London,many London hotels have special services and features to help the family holiday,offering services for kids as well as games,bike hire and free ice cream!AthenaeumThe fi
24、ve-star Athenaeum is a fantastic family hotel,particularly with the addition of its kids services.Even before you arrive,theyll be in touch to make sure your kids have their favorite DVDs,treats and anything else to keep them happy.And they can arrange your perfect family activities,from bike hire t
25、o theatre tickets.ChessingtonSafariHotelAt Chessington Safari Hotel,kids will love staying in an African adventure-themed room,having breakfast overlooking the animals of the Wanyama Reserve,watching family-friendly movies and getting into the theme park before it opens.MarlinApartmentsMarlin Apartm
26、ents operate more than 700 serviced apartments in London Apartments are all within five minutes walk of the Tube(good for tired little legs!)with flat screen TVs,fully equipped kitchen and free Wi-Fi.One or two bedroom family apartments have extra room for fold out beds in the living area too.Novote
27、lNovotels family rooms are designed to accommodate two adults and two children.Accommodation and breakfast are free for under-16s(up to two staying in their parents room).You can also enjoy a late check-out at 5 p.m.on a Sunday,and while you lie in,the kids can entertain themselves with the Cartoon
28、Network.TheRitzKids at The Ritz are treated just as well as their parents,if not better! Children can enjoy computer games and DVDs,free ice cream and their own bathrobes and slippers Under-16s can stay for free in their parents bedroom,depending on the room type.21.Before you check in Athenaeum,.A.
29、you should ask about the kids servicesB.you can buy bikes and order theatre ticketsC.you will be asked about what your kids likeD.you must arrange your family activities答案C解析细节理解题。根据文中的“Evenbeforeyouarrive,theyllbeintouchtomakesureyourkidshavetheirfavoriteDVDs,treatsandanythingelsetokeepthemhappy.”可
30、知选C项。22.If your kids love to see animals,you will choose .A.AthenaeumB.Chessington Safari HotelC.NovotelD.The Ritz答案B解析细节理解题。根据文中的“havingbreakfastoverlookingtheanimalsoftheWanyamaReserve”可知选B项。23.If you choose to stay at Marlin Apartments,.A.you can enjoy the best service in LondonB.you can enjoy fr
31、ee ice creamC.you can have an extra room for freeD.you can surf the Internet free of charge答案D解析细节理解题。根据文中的“fullyequippedkitchenandfreeWi-Fi.”可知选D项。BI came to study in the United States a year ago.Yet I did not know the real American society until I was injured in a car accident because after the ac
32、cident I had to see a doctor and go to court.After the accident,my roommate called a doctor for me.I was very grateful and determined to repay him one day.But the next day,he asked me to pay him $200 for what he had done.I was astonished.He had good reason to charge me,he said.And if I wanted to col
33、lect money from the person who was responsible for my injury,Id have to have a good lawyer.And only a good doctor can help me get a good lawyer.Now that he had helped me find a good doctor,it was only fair that I should pay him.But every day I went to see the doctor,I had to wait about 50 minutes.He
34、 would see two or three patients at the same time,and often stop treating one so as to see another.Yet he charged me $115 each time.The final examination report consisted of ten lines,and it cost me $215.My lawyer was all smiles the first time we met.But after that he avoided seeing me at all.He kne
35、w very well the other party was responsible for the accident,yet he hardly did anything.He simply waited to collect his money.He was so irresponsible that I decided to dismiss him.And he made me pay him $770.Now I had to act as my own lawyer.Due to my inexperience,I told the insurance company the da
36、te I was leaving America.Knowing that,they played for time.and I left without getting a cent.24.The authors roommate offered to help him because .A.he felt sorry for the authorB.he thought it was a chance to make some moneyC.he knew the doctor was a very good oneD.he wanted the author to have a good
37、 lawyer答案B解析推理判断题。从文章的第二段可知,作者的室友帮助他,并向他索要报酬,是因为室友觉得这是一个赚钱的机会。25.The word “charge” in the third paragraph means .A.ask as a priceB.accuseC.be responsibleD.claim答案A解析词义理解题。根据句中的“Thefinalexaminationreportconsistedoftenlines,anditcostme$215.”可知,此处意为:但是他每次向我收费115美元。故答案为A项。26.Both the doctor and the lawy
38、er in this passage are very .A.friendlyB.busyC.professionalD.selfish答案D解析推理判断题。从文章的第三段和第四段可知,医生和律师都是自私的人,他们只顾多赚钱而不认真履行责任。故本题答案为A项。27.What conclusion can you draw from the story?A.Going to court is something very common in America.B.One must be very careful while driving a car.C.There are more bad si
39、des in America than good sides.D.Money is more important than other things in the US.答案D解析推理判断题。从文章中作者描述的自己的经历来看,在美国金钱比一切都重要,故本题答案为D项。CEating chips,chocolate and cake may be damaging to a childs intelligence,according to researchers at Bristol University.Their study suggests a link between a diet hi
40、gh in processed foods(加工的食品)and a slightly lower IQ.Writing in the Journal(杂志)of Epidemiology&CommunityHealth,they suggest poor nutrition(营养)may affect brain development.The British Dietetic Association said more young parents needed to be educated about healthy eating.The eating habits of 3,966 chi
41、ldren taking part in the study were recorded at the ages of three,four,seven and eight and a half.The researchers said three types of diet found:Processed diets which were high in fat,sugar and convenience foods,traditional diets of meat,potato and vegetables,and health conscious diets of salads,fru
42、it and fish.The children all took IQ tests when they were eight and a half.The researchers found a link between IQ and diet.A diet high in processed food at the age of three was linked to a slightly lower IQ at the age of eight and a half,suggesting early eating habits have a long-term effect.Dr Pau
43、line Emmett,who carried out the study at Bristol University,said,“Brain development is much faster in early life;its when it does most of its growing.It seems that what happens afterwards is less important.”Although the relationship between diet and IQ was very strong,the impact was quite small.Proc
44、essed foods were linked with IQs only a few points lower.Experts in the field said the results had confirmed common sense.A dietician(营养学家)said,“Most people know what they should do;some people dont like to cook good meals.Im all in favour of a little bit of what you fancy,but when youre doing it ev
45、ery week its a problem.”28.What conclusion can we draw from the study?A.Traditional diets are better than processed diets.B.Diet makes a great difference to ones IQ.C.A persons IQ mainly depends on nutrition.D.Processed diets lead to a slightly lower IQ.答案D解析推理判断题。根据文章第一段最后所得出的结论可知加工的食品和稍微较低的IQ之间存在一
46、定的联系。29.It can be inferred that the brain develops fastest at the age of .A.threeB.fourC.sevenD.eight and a half答案A解析推理判断题。第三段说明对三、四、七岁及八岁半的孩子进行研究,而第五段说明早期的饮食习惯有着长期的影响。由此推断大脑发育最快的年龄应为三岁。30.According to the dietician in the last paragraph,.A.we should eat what we likeB.eating a little processed food
47、is OKC.most people dont like traditional foodsD.most people dont know what are healthy foods答案B解析推理判断题。根据最后一段中“Imallinfavourofalittlebitofwhatyoufancy.”不难看出,根据营养学家的观点,人们如果喜欢吃什么,吃一点是无碍大体的,当然包括吃少许加工的食品。31.What can we learn about the study?A.It focused on the relationship between childrens eating habit
48、s and their IQ.B.It was conducted by the British Dietetic Association.C.The childrens eating habits were recorded every year.D.Many young parents were educated about healthy eating at Bristol University.答案A解析推理判断题。从文章中可以看出这项研究重点是关注儿童饮食习惯和他们IQ之间的关系。DBeer,opera,books,horse racing.UK festivals have som
49、ething for everyone.The Hay Festival(of Literature & Arts) is a book festival.It takes place in Hay-on-Wye,a small town in Wales.Hay-on-Wye is known as “the town of books” because it has over thirty bookshops,many of them selling second-hand books.The festival is held every year,and lasts for 10 day
50、s between May and June.It attracts over 80,000 visitors and many important writers give readings or discuss their works.The festival started in 1988 and is sponsored by TheDailyTelegraph newspaper.Glyndebourne is a festival of opera.Its organised in a private house:Glyndebourne,which is on the south
51、 coast of England near the town of Brighton.The house is the home of the Christie family,and the festival is held there every summer from May to August.The operas are performed in a specially-designed theatre in the gardens.The festival specialises(专注于) in the works of Mozart.Visitors to the festiva
52、l listen to operas in the afternoon.Then,they have picnics in Glyndebournes beautiful gardens.Cheltenham is a horse racing festival.Its a National Hunt meeting,which means that the horses have to jump over fences.One of the days traditionally falls on St.Patricks Day(on 17th March)Irelands national
53、day.As a result,the festival often attracts horses from Ireland.The biggest race of the four-day event is the Cheltenham Gold Cup,one of the most important races in the horse racing calendar.During the festival,hundreds of millions of pounds are gambled(赌) on the 28 races.Finally,theres the Great Br
54、itish Beer Festival.Its held in Olympia(an exhibition centre in London) for a week every August.Over 1,000 different British and foreign beers are served.There are lots of unusual drinks to taste.But the festival isnt only about beer.Theres live music,book signings and even tutorials(专题报告) on how to
55、 taste beer.See you there!32.What can we learn about the Hay Festival?A.It is a Scottish festival.B.It is held every other year.C.A newspaper company funds the festival.D.Most books sold at the festival are newly published.答案C解析细节理解题。由文章第二段中的“Thefestival.issponsoredbyTheDailyTelegraphnewspaper.”可知C项
56、正确。其他选项均不符合文意。33.We can learn from Paragraph 4 that .A.Cheltenham is held in AugustB.gambling is forbidden at CheltenhamC.nearly 30 races are held at CheltenhamD.most of the horses at Cheltenham are from Ireland答案C解析细节理解题。由第四段最后一句“Duringthefestival,hundredsofmillionsofpoundsaregambledonthe28races.”可
57、知C项正确。34.Which festival lasts the longest according to the text?A.Cheltenham.B.Glyndebourne.C.The Hay Festival.D.The Great British Beer Festival.答案B解析细节理解题。由文章可知:theHayFestival持续10天,Glyndebourne持续一个夏天,Cheltenham持续4天,theGreatBritishBeerFestival持续一周。故Glyndebourne持续时间最长。35.Which of the following might
58、be the best title for the text?A.Life in the UKB.Welcome to the UKC.Festival fun in the UKD.Scenic spots in the UK答案C解析主旨大意题。通过文章第一段中的“UKfestivalshavesomethingforeveryone.”及全文可知,本文主要介绍了英国的四个节日,故C项正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The holiday season isnt about shopping a
59、nd gifts.36 However,holiday travel can be more expensive than gifts.Fortunately,the following tips will help keep your travel spending under control.Plan ahead.The earlier you book your travel,from airfare to hotels,the easier it is to find good deals.37 Your best prices on airfare come when you boo
60、k three weeks before the plane leaves for domestic(国内的) flights.For international flights,consider booking 30 days in advance.Many experts point out that you should book travel between one month and three months out for high-traffic holidays.Book your air travel on cheaper days.Traveling by air on T
61、uesdays and Wednesdays often costs less than on Fridays and Sundays.During the holidays,its not just about a specific day of the week.You also need to consider the days surrounding the holiday but days immediately before and after a holiday can be expensive.One of the best ways to save is to plan yo
62、ur air travel on the day of the holiday.38Consider traveling overnight.Red-eye flights and overnight flights often cost less than those at more convenient times.39 Traveling overnight can help you avoid a night in the hotel,as well as save your money on travel to your destination.40 You cant bring l
63、iquids with you on the airline,but you can bring sandwiches and other snacks.When youre on the road,you can buy food at local groceries to make your own meals,especially if you have access to(可使用)a microwave.A.Bring your own food.B.Consider affordable accommodations.C.Traveling by plane is not the b
64、est choice.D.Plus,booking earlier can save your money.E.For instance,traveling on Christmas Day might be a great deal.F.A great deal of travel also takes place during this time of year.G.Other choices include sleeper trains as well as overnight ferries.答案3640 FDEGA第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1
65、.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2019全国)Its about 250 miles from the hills of west-central Iowa to Ehlers home in Minnesota.During the long trip home,following a weekend of hunting,Ehlers 41 about the small dog he had seen 42 alongside the road.He had 43 to coax(哄) the dog to h
66、im but,frightened,it had 44.Back home,Ehlers was troubled by that 45 dog.So,four days later,he called his friend Greg,and the two drove 46.After a long and careful 47,Greg saw,across a field,the dog moving 48 away.Ehlers eventually succeeded in coaxing the animal to him.Nervousness and fear were rep
67、laced with 49.It just started licking(舔) Ehlers face.A local farmer told them the dog sounded like one 50 as lost in the local paper.The ad had a 51 number for a town in southern Michigan.Ehlers 52 the number of Jeff and Lisa to tell them he had 53 their dog.Jeff had 54 in Iowa before Thanksgiving w
68、ith his dog,Rosie,but the gun shots had scared the dog off.Jeff searched 55 for Rosie in the next four days.Ehlers returned to Minnesota,and then drove 100 miles to Minneapolis to put Rosie on a flight to Michigan.“Its good to know theres still someone out there who 56 enough to go to that kind of 5
69、7,”says Lisa of Ehlers rescue 58.“I figured whoever lost the dog was probably just as 59 to it as I am to my dogs,” says Ehlers.“If it had been my dog,Id hope that somebody would be 60 to go that extra mile.”41.A.readB.forgotC.thoughtD.heard答案C解析根据上文的followingaweekendofhunting可知,Ehlers是在狩猎回家的路上,再结合下
70、文的hehadseen可知,此处表示他想起了他看到的那只小狗。thinkabout“想起”。42.A.fightingB.tremblingC.eatingD.sleeping答案B解析根据下文可知,这是一只走丢的狗,所以trembling符合语境。根据下文的coax和frightened可排除A、C、D三项。43.A.triedB.agreedC.promisedD.regretted答案A解析由第二段的“.succeededincoaxingtheanimaltohim.”提示可知,此处用trytodosth.“试图做某事”符合语境。agree“同意”;promise“答应”;regret
71、“后悔”。44.A.calmed downB.stood upC.rolled overD.run off答案D解析根据上文的frightened可知,狗害怕了,由常识推知,它应是跑开了。45.A.injuredB.stolenC.lostD.rescued答案C解析根据第三段的“.aslostinthelocalpaper.”提示可知,此处应填lost。46.A.homeB.pastC.backD.on答案C解析根据下文的“.Gregsaw,acrossafield,thedogmoving48away.”可知,他和朋友又开车回去了,所以填back。47.A.preparationB.exp
72、lanationC.testD.search答案D解析根据空前的形容词longandcareful,结合下文的“.Gregsaw,acrossafield,thedogmoving48away.”可知,此处应为“寻找”,所以填search。48.A.cautiouslyB.casuallyC.skillfullyD.angrily答案A解析上文提到这是一只走丢的狗,结合上一段中的frightened可知,此处填cautiously(小心翼翼地)符合语境。49.A.surpriseB.joyC.hesitationD.anxiety答案B解析根据replaced以及下文的“Itjuststart
73、edlickingEhlersface.”可知,所填的词应该是和Nervousnessandfear意思相反的词,浏览选项可知B项符合语境。50.A.predictedB.advertisedC.believedD.recorded答案B解析根据下文的“Thead.”提示可知,此处应填advertised。此处为同义复现。51.A.houseB.phoneC.streetD.car答案B解析根据下文的“Ehlers52thenumberofJeffandLisatotellthem.”可知,广告上有电话号码。52.A.calledB.copiedC.countedD.remembered答案A
74、解析由于广告上有电话号码,Ehlers要告诉他们,自然要给他们打电话。call“(给)打电话”。53.A.fedB.adoptedC.foundD.cured答案C解析根据上文可知,他找到了那条狗。所以此处应是Ehlers在电话里告诉对方他找到了狗。54.A.huntedB.skiedC.livedD.worked答案A解析根据下文提到的“.butthegunshotshadscaredthedogoff.”可知,Jeff和他的狗一起外出狩猎,所以填hunted。55.A.on purposeB.on timeC.in turnD.in vain答案D解析根据上文可知,Jeff的狗走丢了,他一
75、直没有找到它,所以此处应填“invain”,表示“徒劳地”。56.A.caresB.seesC.suffersD.learns答案A解析根据上文可知,Ehlers回到Minnesota后,驱车100英里到达Minneapolis,把狗送上了去Michigan的航班。由此可知,此处填cares符合语境。57.A.placeB.troubleC.wasteD.extreme答案B解析由上题解析可知,Ehlers费了很大劲把小狗送回主人身边,此处用短语gotothetrouble(不辞劳苦)符合语境。58.A.serviceB.planC.effortD.team答案C解析此处指Ehlers为救这只
76、走丢的狗而做出的努力,所以填effort。service“服务”;plan“计划”;team“团队”。59.A.equalB.allergicC.gratefulD.close答案D解析此处讲述的是Ehlers当时的想法,他认为丢狗的人和狗的关系就如同他和自己的狗一样亲近。becloseto“和亲近”。60.A.suitableB.proudC.wiseD.willing答案D解析此处是Ehlers提出了一种假设,如果他的狗走丢了,他希望也有人会愿意像他那么做。bewillingtodo“乐意做某事”。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括
77、号内单词的正确形式。No one loves me more than my parents,especially my father.My father is stout and strong,with 61. severe look on his face and keen expressive eyes.At first sight you may feel him hard 62.(approach).In fact he is very kind and considerate.I believe my father is a 63.(talent) man.He is decisi
78、ve and efficient in doing things.By his own talents and efforts,he has secured for his family a good 64.(society) position and a relatively rich life.Besides,he lives in harmony with others and never 65.(quarrel) with anyone,so people from all walks of life come to my house,from 66. Ive gained lots
79、of social experiences.But at home he is a harsh parent who is hard on me and has high 67.(expect) of me.When Im idling away my time,I can see that it 68.(hurt) him deeply.When I am doing something great and meaningful,such as 69.(write) a book,he will be more excited than me.I always remind myself t
80、hat I must go on and on,70. never shall I give up halfway.答案61.a62.to approach63.talented64.social65.quarrels66.whom67.expectations68.hurts69.writing70.and第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该
81、加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Recently I read an article in a magazine.It was about the mother who was worried about her son just because of he always kept his hair long.The mother thought that was not right,and the son felt there was noth
82、ing unusually about it.Different generations have different opinion on the same thing.That is what is meaning by “the generation gap”.We can see them in our daily life.Most of our parents like listening to old songs when young people prefer pop songs.Every time my father finds me listening to rock m
83、usic,he always shouted,“Shut it off.Its awful!” How can we deal with the generation gap?答案Recently I have read an article in a magazine.It was about thea mother who was worried about her son just because he always kept his hair long.The mother thought that was not right,andbut the son felt there was
84、 nothing unusuallyunusual about it.Different generations have different opinionopinions on the same thing.That is what is meaningmeant by “the generation gap”.We can see themit in our daily life.Most of our parents like listening to old songs whenwhile young people prefer pop songs.Every time my fat
85、her finds me listening to rock music,he always shoutedshouts,“Shut it off.Its awful!” How can we deal with the generation gap?第二节书面表达(满分25分)请你根据以下提示介绍歌手王力宏。1.1976年5月出生于美国。2.三岁时看到哥哥拉小提琴,开始对小提琴产生兴趣,后来学习了很多种乐器。3.1999年成为第十届金曲奖“年度最佳男歌手”最年轻的获得者。4.除了音乐,近年来还尝试做演员和导演,寻找多方面的发展。提示:第十届金曲奖the 10th Golden Melody
86、Awards最佳男歌手:Best Male Artist of the Year注意:100词左右。参考范文WangLihong,whowasborninAmericainMay,1976,showedmusicaltalentfromanearlyage.Attheageof3,hedevelopedadeepinterestintheviolinwhilehisbrotherwastakingviolinlessons.Besidestheviolin,helearntmanyothermusicalinstrumentsaswell.Aftergrowingup,hewenttocollegetostudymusic.In1999,hebecametheyoungestpersonevertoreceivethe10thGoldenMelodyAwardsfor“BestMaleArtistoftheYear”.Hehasalsotriedactinganddirectinginrecentyears,makinghimamanofmanytalents.