1、Unit1LivingwellSectionWarmingUp,Pre-reading,Reading&Comprehending课后篇巩固提升一、写作词汇预习Reading部分的词汇,完成下列小对话或语段。1.Whats your (志向)?To be a pilot when I grow up.答案ambition2.Sorry,I find it hard to study in England.So it is,but you must learn to (适应) the new life there.答案adapt to3.What made you so (恼火)?His not
2、 answering my letter.答案annoyed4.These newspaper articles seem to be well written.Yes.You can (剪切) some and stick them on your notebook.答案cut out5.What do you think of this book?Its (有益的) to English beginners,and I want to buy it to learn English.答案beneficial6.We shouldnt (取笑) him for his (表现);(换句话说)
3、,we should respect him.We should not (闲坐) but do something to help him.答案make fun of;conduct;in other words;sit around二、阅读词汇预习Reading部分的词汇,并写出画线部分的汉语意思。I have a neighbour with disability 1.,who has no sense of hearing and has poor eyesight 2.He likes tortoises 3. very much.There is a tank 4. in his
4、yard with a tortoise in it.Every morning,he sits on a bench 5.,feeding and watching it with the aid of a microscope 6.Though he is a little clumsy 7.,he looks after the tortoise very well.He says his ambition is to be an expert on the tortoise.I believe he can make a living by raising tortoises.答案1.
5、残疾2.视力3.龟4.大缸5.长凳6.显微镜7.笨拙的三、用所给短语的适当形式填空cut outadapt tosit aroundin other wordsin many waysout of breathall in allmake fun ofas well asbe suitable for1. our trip to Yunnan was very wonderful,though the food there is not satisfying.答案All in all2.When you go to a foreign country,you must new manners
6、and customs.答案adapt to3.We need air when we are asleep when we are awake.答案as well as4.Tony will achieve nothing because he doing nothing every day.答案sits around5.Angelo ran so fast that he was nearly when he caught the thief.答案out of breath6.In the end the choice was narrowed down to three people w
7、ho the job.答案were suitable for7.They were afraid,of ending up in an article just like this one.答案in other words8.Its cruel the disabled.答案to make fun of9.There were some poems written down or from magazines.答案cut out10.If you can do these things consistently,you will be rewarded .答案in many ways四、翻译句
8、子1.他的志向是未来成为一名设计师。答案His ambition is to become a designer in the future.2.南希第一次看到托尼时,托尼给她留下了一个好印象。答案Tony made a good impression on Nancy the first time she saw him.3.邻居的房子和我们的一样大。答案Our neighbour has as big a house as ours.4.水有两英尺深,要把这辆车弄出来是非常困难的。答案The water was two feet deep,making it difficult to ge
9、t the car out.5.我不同意这个决定,因为它是我不在场时做出的。答案I dont agree to the decision as it was made in my absence.五、阅读理解Few acts are as cruel as making fun of the less fortunate,but many people do this because it makes them feel good to be better off or more successful than others.We are not to invent reasons for i
10、gnoring the poor.We are to respond to their needs whoever they are.The homeless have become invisible to us.We walk right by them without even looking at them.While there are many reasons why people in America are going to bed hungry and sleeping on the streets,there is no real reason for them to be
11、 homeless and hungry.Why then are people so merciless toward those in need?Maybe those rich people are completely short of compassion.Maybe they believe that all homeless people are worthless and lazy.Maybe they cant spend their time and money in looking at a homeless person.While its true that some
12、 become homeless because of drugs and alcohol,many find themselves on the street because of job loss,company downsizing,illness,or some other injuries.The biggest reason for homelessness is the inability of households to pay for housing.Kevins company put him on a 30-day lay-off.On the twenty-eighth
13、 day,he was informed that he would not be returning to work at all.At the same time,he lost his father.Between not being able to find another job right away and dealing with his fathers death,Kevins life took a downward turn.He was getting the run-around from his company and benefits were hard to co
14、me by.Alcohol finally took over,and the streets became his home.You neednt worry.The homeless can be a bit cautious until they get to know you,but they were neither hostile nor violent as you see on TV or in the movies.They also tend to be quite intelligent,and have a very good understanding of how
15、society really is.There is a kind of acceptance of their situation because they know,with few exceptions,no one is going to do much to help them.1.What does the author seem to tell us in the first paragraph?A.It is cruel of us to laugh at those in trouble.B.It is our responsibility to help those in
16、trouble.C.Laughing at those in trouble can make us feel better.D.There are many reasons for us to ignore those in trouble.答案B解析推理判断题。根据第一段末句以及本段段意可知,该段主要告诉我们:我们有责任帮助处于困境中的人们。故选B项。2.Why is Kevins experience mentioned in the passage?A.To explain that people have no choice when they get homeless.B.To h
17、elp people understand how some people become homeless.C.To make us know it easy to get some help from the government.D.To explain that people will turn to alcohol when they feel excited.答案B解析推理判断题。该题提问的是文中提及Kevin的经历的目的。例子都是为上文的观点服务的。第三段主要说明的是人们变得无家可归并不全是因为吸毒或酗酒,还有其他原因,如疾病、失业等。故第四段列举Kevin失业后没钱为父亲办丧事,
18、最后酗酒,成为无家可归的人这个例子是为了证明第三段的观点,以帮助人们理解有些人是如何变得无家可归的。故选B项。3.What message does the author mainly tell us in the passage?A.The homeless should not be ignored and they deserve our care.B.The homeless should have their situation accepted by others.C.The homeless tend to be more intelligent than we can imag
19、ine.D.The homeless understand themselves and society better than others.答案A解析主旨大意题。该题提问的是本文作者主要表达的观点。文章开头作者提出,我们应该帮助那些处于困境中的人们,也就是说,无家可归者不应该被忽视,他们应该得到我们的关心和帮助。故选A项。六、完形填空(2020江苏)Being good at something and having a passion for it are not enough.Success 1 fundamentally on our view of ourselves and of
20、 the 2 in our lives.When twelve-year-old John Wilson walked into his chemistry class on a rainy day in 1931,he had no 3 of knowing that his life was to change 4.The class experiment that day was to 5 how heating a container of water would bring air bubbling (冒泡) to the surface.6,the container the te
21、acher gave Wilson to heat 7 held something more volatile (易挥发的) than water.When Wilson heated it,the container 8,leaving Wilson blinded in both eyes.When Wilson returned home from hospital two months later,his parents 9 to find a way to deal with the catastrophe that had 10 their lives.But Wilson di
22、d not regard the accident as 11.He learned braille (盲文) quickly and continued his education at Worcester College for the Blind.There,he not only did well as a student but also became a(n) 12 public speaker.Later,he worked in Africa,where many people suffered from 13 for lack of proper treatment.For
23、him,it was one thing to 14 his own fate of being blind and quite another to allow something to continue 15 it could be fixed so easily.This moved him to action.And tens of millions in Africa and Asia can see because of the 16 Wilson made to preventing the 17.Wilson received several international 18
24、for his great contributions.He lost his sight but found a 19.He proved that its not what happens to us that 20 our livesits what we make of what happens.1.A.dependsB.holdsC.keepsD.reflects答案A解析根据上文并结合句意可知,成功从根本上取决于我们对自己和生活中发生的事情的看法。2.A.dilemmasB.accidentsC.eventsD.steps答案C解析根据下文的故事可知,对生活中发生的事情的看法也是决
25、定一个人是否成功的一个因素。3.A.wayB.hopeC.planD.measure答案A解析根据下文内容可知,12岁的Wilson当时没有办法知道接下来发生的事情。4.A.continuallyB.graduallyC.gracefullyD.completely答案D解析根据下文内容可知,因为那次实验,Wilson的人生完全改变了。5.A.directB.showC.advocateD.declare答案B解析根据常识并结合句意可知,这个课堂实验是要展示加热一个盛着水的容器是如何将气泡带到表面的。6.A.AnywayB.MoreoverC.SomehowD.Thus答案C解析根据语境可知,
26、不知怎么的,老师让Wilson加热的这个容器里误装了某种比水更容易挥发的物质。7.A.mistakenlyB.casuallyC.amazinglyD.clumsily答案A解析根据常理,容器里装的不是水,而是别的物质,那一定是出现了错误。8.A.eruptedB.explodedC.emptiedD.exposed答案B解析根据常识并结合上下文内容可知,当Wilson加热容器时,容器爆炸了,结果使得Wilson双目失明。9.A.deservedB.attemptedC.caredD.agreed答案B解析根据上下文内容可知,Wilson出院回家后,他的父母试图找到办法解决他们一家遇到的这个大
27、灾难。10.A.submitted toB.catered forC.impressed onD.happened to答案D解析根据上文内容可知,Wilson双目失明是发生在这家人身上的大灾难。11.A.fantasticB.extraordinaryC.impressiveD.catastrophic答案D解析根据句首的but可知,然而Wilson并没有把这个意外事故当成重大灾难。12.A.accomplishedB.crucialC.specificD.innocent答案A解析根据语境可知,在盲人大学里,Wilson不但是一个优秀的学生,而且成了一位有成就的演说家。13.A.deafn
28、essB.depressionC.blindnessD.speechlessness答案C解析根据下文内容可知,Wilson在非洲工作期间了解到,由于缺乏适当的治疗,很多人失明。14.A.decideB.abandonC.controlD.accept答案D解析根据上下文内容可知,对于Wilson来说,接受自己失明的命运是一回事,让这种事情继续下去是另一回事。15.A.untilB.whenC.unlessD.before答案B解析根据句意可知,在可以很容易治疗的时候,让失明的情况继续下去是Wilson不能坐视不管的事情。16.A.oppositionB.adjustmentsC.commit
29、mentD.limitations答案C解析根据下文内容可知,由于Wilson的无私奉献,数以千万计的非洲和亚洲人不再遭受失明的痛苦。17.A.preventableB.potentialC.spreadableD.influential答案A解析根据常理可知,防患于未然是最佳解决方案。18.A.scholarshipsB.rewardsC.awardsD.bonuses答案C解析根据常理可知,由于Wilson的伟大贡献,他获得了好几项国际大奖。19.A.fortuneB.recipeC.dreamD.vision答案D解析根据语境可知,Wilson虽然眼睛看不见了,但他拥有了远见卓识。20.A.distinguishesB.determinesC.claimsD.limits答案B解析根据句意并结合全文内容可知,Wilson的故事证明:不是发生在我们身上的事决定了我们的生活,而是我们对发生在我们身上的事情的看法(决定了我们的生活)。