收藏 分享(赏)

2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf

上传人:a**** 文档编号:605118 上传时间:2025-12-11 格式:PDF 页数:26 大小:263.24KB
下载 相关 举报
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第1页
第1页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第2页
第2页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第3页
第3页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第4页
第4页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第5页
第5页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第6页
第6页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第7页
第7页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第8页
第8页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第9页
第9页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第10页
第10页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第11页
第11页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第12页
第12页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第13页
第13页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第14页
第14页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第15页
第15页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第16页
第16页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第17页
第17页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第18页
第18页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第19页
第19页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第20页
第20页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第21页
第21页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第22页
第22页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第23页
第23页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第24页
第24页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第25页
第25页 / 共26页
2020年高考英语模拟卷四pdf含解析.pdf_第26页
第26页 / 共26页
亲,该文档总共26页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2020 年高考英语模拟卷及答案解析(四)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。EFP Courses provide courses in English language and British culture.Our courses are aimed at students aged between 12 and 17 who are atpre-intermediate level or above in English.The courses are held inGuildford,a historic town near London.Typ

2、ical structure of a one-week course Up to 25 hours of English run by native speakers,qualified inteaching English as a foreign language and specialist drama teachers 2 full-day sightseeing trips to London and Oxford(at weekends)Full board(全食宿)with local,English-speaking familiesWhen we run the cours

3、esEFP courses can be organized only during British state school terms.For this academic year,courses can be booked between now and 23May,2019 and between 30 May,2019 and 30 June,2019.Why choose EFP courses In addition to our standard English classes,we also run drama andexpression English classes,ta

4、ught by specialist drama teachers.We expose our students to British culture for the entire length ofthe course.We tailor courses to each groups needs,creating a uniqueexperience for our students.Note that any changes to our courses aremade within reason and only if all participants from a group shar

5、e thesame language level.Please see further details on our website.Length of a courseEFP courses run for either one or two weeks depending on thespecific requirements for your group.How to applyPleaseregisteryourinterestbysendinganemailtoinfoejpcourses.co.uk.Bycontactingusbeforeyoumakeanytravelarran

6、gements you ensure that we can put your group on the dates thatyou require.For more details,please visit www.efpcourses.co.uk.See you in Guildford soon!1.What does the leaflet tell us about EFP courses?A.Their target students are teenagers of all English levels.B.Every participant is supplied with t

7、ailored language support.C.They involve students in British cultural activities during the wholecourse.D.They are available on the school campuses in London and Oxford.2.What can students do if they are to take EFP courses this academicyear?A.They can make a reservation from 1 June to 20 June.B.They

8、 can enjoy a special series of lessons for a whole school term.C.They can experience English dramas with English-speaking families.D.They can hand in an application by visiting their website.3.Whats the purpose of this writing?A.To attract qualified teachers to EFP courses.B.To illustrate the import

9、ance of EFP courses.C.To demonstrate the popularity of EFP courses.D.To offer group students access to EFP courses.1.C 细节理解题。根据第一段的第一句EFP courses provide courses inEnglish language and British cultural activities”及Why chooseEFP courses 部分中的 We expose our students to British culture forthe entire len

10、gth of the course”可知,EFP 课程全程提供英语语言授课及英国文化活动,故 C 项正确。根据第一段的第二句Our courses areaimed atstudents aged between12 and17 who areatpre-intermediate level or above in English可知,目标学员的英语水平必须在预备中级及以上,故 A 项错误;根据 Why choose EFP courses 部分中的 We tailor courses to each groups needs可知,B 项错误;根据第一段的第三句The courses are

11、held in Guildford,a historic townnear London,可知,该课程的授课地点为伦敦近郊的 Guildford,故 D 项错误。2.A 细节理解题。根据 When we run the courses 部分中的courses can bebooked between now and 23 May,2019 and between 30May,2019 and 30 June,2019 可 知,A 项 正 确。根 据Length of acourse 部分中的EFP courses are run for either one or two weeksdepen

12、ding on the specific requirements of your group”可知,B 项错误;根据 Why choose EFP courses 部分中的we also run Englishdrama classes,taught by professional drama teachers”可知,戏剧课程由专业的戏剧老师讲授,故 C 项错误;根据 How to apply 部分中的Please register your interest by sending an email to info efpcourses.co.uk”可知,学生以通过电子邮件申请,故 D 项错

13、误。3.D 写作意图题。根据第一段,尤其是第一、二句EFP courses provide coursesin English language and British cultural activities.Our courses areaimed atstudents aged between12 and17 who areatpre-intermediate level or above i n English 和文中对课程优势的介绍可知,本文旨在面向 12 到 17 岁、英语水平在预备中级及以上的学生推广EFP 课程,故 D 项正确。BBestfriendsmaybepriceless

14、butthecostofkeepingtherelationship alive is 23,870.According to a study,a BFF(Best Friend Forever)does not comecheap with devoted pals blowing 4,679 on birthday presents aloneover a lifetime.And while it costs nothing to be a shoulder to cry on,big-hearted Britons go the extra mile and spend 168 on

15、pick-me-ups(提神物品)to get their mate through a rocky patch(艰难时刻)like abreakup of a relationship.Theres a further 242 spent on presents to show how much theymean from gifts bought on holiday to treats for no reason.And distancedoes not break up a close friendship as BFFs spend a whopping(巨大的)18,000 on

16、travel to see each other despite being miles apart becauseof university,jobs and marriage.The study by cashback site TopCashBack found on average BFFswho wed can expect 431 spent on them and a further 283 on giftswhen they have children.And they can rely on their pals to help outwhentheymovehouseast

17、heywillobtain 127worthofhousewarming presents and takeaways as well as putting in a shift withthe packing and unpacking.The survey based on a friendship lasting 40 years found more thaneight in ten adults with a BFF felt their friendships were worth everypenny.TopCashBack spokesperson Natasha Smith

18、said,“Those friendshipswhich stand the test of time are often the most important in our lives.However,they come at a cost.From train tickets once a month to flightsand a new dress for a wedding on the Italian coast,the price paid forhaving a best mate can soon add up.But when we asked people tocompa

19、re their friendship with the monetary investment(投资),only 14%thought their friendship was equal to their investment with the vastmajority thinking it was worth more.”4.What does the underlined word in Paragraph 2 mean?A.Ambitious.B.Generous.C.Troublesome.D.Energetic.5.To keep the relationship,where

20、do BFFs spend most money?A.Buying birthday presents.B.Cheering up a friend inlow spirits.C.Paying for holiday gifts and other treats.D.Going a particulardistance to visit friends.6.What is Natashas understanding of BFF friendship?A.Its costly and unaffordable.B.Its expensive butworthwhile.C.Its rewa

21、rding but hard to keep.D.Its changeable butworth possessing.7.How is the passage developed?A.By listing figures.B.By reasoning.C.By analyzing causes.D.By making comparisons.4.B 选 B 词义猜测题。画线部分后的“go the extra mile and spend168 onpiek-me-ups(提神物品)to get their mate through a rocky patch(艰难时刻)like the br

22、eakup of a relationship”就是对它的进一步说明。此处指虽然在朋友哭泣时成为朋友的依靠并不需要花费什么,但是英国人会为朋友付出更多,他们会花 168 英镑来为朋友买令人振作的物品,助其度过诸如关系破裂等困难时期。画线部分的意思应该是“慷慨的”,故选 B。5.D 选 D 细节理解题。根据第二段中的“blowing 4,679 on birthdaypresents”“spend 168 on pick-me-ups(提神物品)”以及第三段中的“242 spent on presents from gifts bought on holiday totreats”“spend

23、a whopping(巨 大 的)18,000 on travel to seeeach other”可知,为了维持一段友谊,花在旅途中的费用是最多的,所以选D。6.B 观点态度题。根据最后一段中的“Those friendships which stand the testof time are often the most important in our1ives.However,theycome at a cost”可知,Natasha 认为,经受得起时间考验的友谊通常是我们人生中最重要的东西,但那是要付出成本的。也就是说与一生的挚友的友谊很贵但很值得。所以选 B。7.A作手法题。根据

24、文中的“23.870”“4,679”“168”“242”“18,000”等数据可知,本文作者是通过列数据的方法来行文的,故选 A。CYour house may have an effect on your figure.Experts say the wayyou design your home could play a role in whether you pack on thepounds or keep them off.You can make your environment work for youinstead of against you.Here are some wa

25、ys to turn your home into partof your diet plan.Open the curtains and turn up the lights.dark environments aremore likely to encourageovereating,for peopleare often lessself-conscious(难为情)when theyre in poorly lit placesand so morelikely to eat lots of food.If your home doesnt have enough windowligh

26、t,get more lamps and flood the place with brightness.Mindthecolor1s.Researchsuggestswarmcolor1sfuelourappetites.In one study,people who ate meals in a blue roomconsumed 33 percent less than those in a yellow or red room.Warmcolor1s like yellow make food appear more appetizing,while coldcolor1s make

27、us feel less hungry.So when its time to repaint,go blue.Dont forget the clockor the radio.People who eat slowly tendto consume about 70 fewer calories(卡路里)per meal than those whorush through their meals.Begin keeping track of the time,and try tomake dinner last at least 30 minutes.And while youre at

28、 it,actually sitdown to eat.If you need some help slowing down,turn on relaxingmusic.It makes you less likely to rush through a meal.Downsize the dishes.Big serving bowls and plates can easily makesus fat.We eat about 22 percent more when using a 12-inch plateinstead of a 10-inch plate.When we choos

29、e a large spoon over asmaller one,total intake(摄 入)jumps by 14 percent.And well pourabout 30 percent more liquid into a short,wide glass than a tall,skinnyglass.8.The text is especially helpful for those who care about _.A.their home comfortsB.their body shapeC.house buyingD.healthy diets9.A home en

30、vironment in blue can help people _.A.digest food betterB.reduce food intakeC.burn more caloriesD.regain their appetites10.What are people advised to do at mealtimes?A.Eat quickly.B.Play fast musicC.Use smaller spoonsD.Turn down the lights11.What can be a suitable title for the text?A.Is Your House

31、Making You Fat?B.Ways of Serving DinnerC.Effects of Self-ConsciousnessD.Is Your HomeEnvironment Relaxing?8.B 细节理解题。根据文章第一段的内容可知,你家的房子可能会影响你的身材。你的房子的设计会使你变胖或者变瘦。下文几个段落中提到的各种建议,都是关于如何不变胖的,因此 B 项“体型”与文章的主要内容相符。9.B 细节理解题。根据文章第三段中的“.people who ate meals in a blueroom consumed 33 percent less than those i

32、n a yellow or redmom”可知,在蓝色的屋子里吃饭,要比在黄色或者红色的屋子里少吃 33%的食物。因此 B 项“减少食物摄入量”的说法是正确的。10.C 细节理解题。根据最后一段“When we choose a large spoon over asmaller one,total intake(摄入)jumps by 14 percent”可知,进餐时选择大的汤匙要比小的汤匙多吃 14%的食物,因此建议使用小的汤匙。11.A 主旨大意题。本文主要介绍了房间的环境,比如亮度、墙壁的颜色,吃饭的时候使用的器皿大小及吃饭的速度,都影响着一个人的身材。因此本文主要阐述了房间与一个人

33、肥胖的关系,A 项正确。【长难句分析】Experts say the way you design your home could play arole in whether you pack on the pounds or keep them off.专家说你设计房子的方式能够在你究竟是增肥还是减肥方面起作用。本句是一个复合句。Experts say 后面跟了一个省 that 的宾语从句,在宾语从句中 the way后面有一个省了关系词的定语从句 you design your home;宾语从句中还包含一个由 whether 引导的宾语从句。play a role in“在某方面起作用”

34、;pack on the pounds“增肥”;keep the pounds off“减肥”。DWhales,like all mammals(哺 乳 动 物),need air,and come to thesurface to breathe through a blowhole.A drone(无人机)that floats overthe blowholes of humpback whales as they are making annual journeyalong Australias east coast is being used by Australian scient

35、ists forcollecting nasal mucus(鼻腔粘液)of whales.Vanessa Pirotta,a biologist at Macquarie University says that nasalmucus indicates the health of the whale.“It is the biological mixturethat you see as a whale takes a breath as it surfaces from the water,”she said.You can hear sounds of sharp breaths as

36、 a whale breathesbecause,after all,they are animals like you and I.So as they take abreath it is a lot of lung bacteria coming out from their lungs,which wecan collect to provide a brief idea of whale health.Australian researchers have attached a special dish that is used inscientific tests to a dro

37、ne which flies through the whales nasal mist.As awhale comes to take a breathyou can actually see it coming to thesurface on really good weather days the drone then lowers,the dish isthen opened,collecting nasal mucus for later research.The research could help to solve one of the secrets of anotheri

38、mpressive creature of the deep the Southern right whale.Its numbershave recovered on Australias west coast since hunting becamesuppressed butitspopulationon theeasternseaboard remainsstubbornly low.In the past studies into whale health had to rely on examiningwhales that were either killed or those

39、whales that had been trappedon a beach.Drones allow scientists to collect nasal mucus fromfree-swimming whales to gather information in a safe way.12.What is the drone mainly used to do?A.To gather information for researchers.B.To record newspecies of whales.C.To guarantee the safety of whales.D.To

40、take photosof whales annual journey.13.How can a biologist find out a whales health condition in thestudy?A.By examining liquids from its breath.B.By checking itslungs on a machine.C.By listening to the sounds of its breath.D.By studying itssimilarity with humans.14.What does the underlined word“sup

41、pressed”in Paragraph 4mean?A.Commercial.B.Rewarding.C.Hidden.D.Forbidden.15.Why is the Southern right whale mentioned?A.To describe the difficulty to track it.B.To show the increasing population.C.To stress the urgency of doing the research.D.To indicate the potential application of the research.12.

42、A 细节理解题。根据第一段中的“A drone(无人机)that floats over theblowholes of humpback whales as they are making annual journeyalong Australias east coast is being used by Australian scientists forcollecting nasal mucus(鼻腔粘液)of whales.”可知,无人机是用来收集鲸鱼的鼻腔粘液的,也就是为研究人员收集信息,故 A 项正确。13.A 细 节 理 解 题。根 据 第 二 段 中 的“Vanessa Pir

43、otta,a biologist atMacquarie University says that nasal mucus indicates the health ofthe whale.”可知,鼻腔粘液能够反映出鲸鱼的健康情况,由此可知,生物学家在研究中是通过检查鲸鱼呼出的粘液来了解鲸鱼的健康状况的,故 A 项正确。14.D 词 义猜 测 题。根 据 画线词前的“Its numbers have recovered onAustralias west coast since hunting became”可知,自捕猎活动受到禁止以来,澳大利亚西海岸的南露脊鲸数量已经开始回升,南露脊鲸数量的

44、回升得益于禁止非法捕猎,由此可知画线词词义为“禁止”,故 D 项正确。15.D 推理判断题。根据倒数第二段中的“but its population on the easternseaboard remains stubbornly low.”可知,东部沿海的南露脊鲸的数量仍然很低,言外之意,可以利用这项研究来弄清楚东部沿海的南露脊鲸的数量低的原因,由此可知,文章提到南露脊鲸是为了指出这项研究的潜在应用,故 D项正确。第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Chalk used in school

45、classrooms comes in thin sticks.Lessons areoften presented to entire classes on chalkboards(or blackboards,asthey were originally called)using sticks of chalk.16_As found in nature,chalk has been used for drawing sinceprehistoric times.And it helped to create some of the earliest cavedrawings.Later,

46、artists of different countries and styles used chalk mainlyfor sketches(素描),and some such drawings have survived.17_Themethod was to grind(碾 碎)natural chalk to a fine powder,then addwater,clay,and various dry color1s.It was then rolled into stick shapeand dried.18_Class sizes began to increase at th

47、at time.Therefore,teachers needed a convenient way of conveying information to manystudents at one time.Not only did instructors use large blackboards,butstudents also worked with personal chalkboards,completing with chalksticks and a sponge or cloth to use as an eraser.These smallchalkboards were u

48、sed for practice,especially among the youngerstudents.An important change in the nature of classroom chalk brought wasin chalkboards.Blackboards used to be black,because they weremade from true slate(石板).While some experts advocated a change toyellow chalkboards and dark blue or purple chalk to copy

49、 writing onpaper,when makers began to shape chalkboards from synthetic(合成的)materials during the 20th century,they chose the color1 green,arguing that it was easier on the eyes.19_Almost all chalk produced today is dustless.Earlier,softer chalktended to produce a cloud of dust that some feared might

50、contributeto breathing problems20_Its just that the dust settles faster.A.Dustless chalk still produces dust.B.Yellow became the preferred color1 for chalk.C.Paper made only from rags at this time was expensive.D.Thats because this method has been proven cheap and easy.E.Chalk was first formed into

51、sticks for the convenience of artists.F.Baking chalk longer to harden it more helps to produce less dust.G.Chalk didnt become standard in schoolrooms until the 19thcentury.16.D 该空前一句说到“一般老师给全班同学上课都是用粉笔在黑板上进行”,因此 D 选项“那是因为这种做法被证实是既廉价又简单”贴切。(注意此选项的 this method)17.E 该空前面几句说的是粉笔被用于绘画,后面两句说的是绘画用的粉笔是如何制作而

52、成的,因此 E 选项“粉笔最初被做成棍状是为了方便画家”贴切。(注意上文提到的 artists)18.G 该空后面几句说到“那是班级规模开始扩大,教师们需要一种便捷的方法把信息同时传递给很多学生。不仅教师使用很大的黑板,而且同学们也。”因此 G 选项“粉笔直到十九世纪才成为教室里的标配”贴切。(注意空后的at that time)19.B 该空前面说到“出于对眼睛的考虑,二十世纪黑板的颜色变成了绿色”因此,B 选项“黄色成为粉笔的首选颜色”贴切。(本段主要讲黑板及粉笔的颜色)20.A 该空后一句说到“只不过是粉尘沉降得更快而已”,因此 A 选项“无尘粉笔仍然会产生粉尘”贴切。第三部分 语言知识

53、运用(共两节,满分 45 分)第一节(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。In the middle of town lived an old man.One day he21hiswatch in his own store.It was22to him because it was from hiswife.After searching high and low in the23for a long while,he24to ask for help from a group

54、of children playing outside thestore.He25them that the person who found it would berewarded(奖赏).6this,the children hurried inside the store,wentthrough and around the27store,but still could not find thewatch.Soon the man felt hopeless and wanted to28.A little boywent up to him and asked for another2

55、9.The man looked at himand thought,“Why not?30,this kid looks sincere(真 诚 的)enough.”31the man sent him back in the store.After a while the boy32with the watch in his hand!The manwas very33,and he asked the boy how he found it while theothers had34.The boy replied,“I did nothing but sat on theground

56、and35.Then I heard the ticking(滴答声)of the watch andjust looked for it in that36.”We usually think about our own needs,which cant bring peaceinto our mind.37,we need to think about ourselves and keeppeaceful for a while,which can produce a38result.So allow afew minutes of39to your mind every day,and

57、see how it helpsyou deal with your work and make40as you expect to!21.A.lostB.brokeC.hidD.fixed22.A.closeB.strangeC.similarD.important23.A.factoryB.libraryC.storeD.home24.A.forgotB.decidedC.agreedD.learned25.A.warnedB.taughtC.worriedD.promised26.A.HearingB.SeeingC.WearingD.Feeling27.A.bigB.dirtyC.wh

58、oleD.busy28.A.set offB.give upC.calmdownD.show off29.A.dateB.reasonC.meetingD.chance30.A.After allB.So farC.At firstD.As usual31.A.ButB.OrC.SoD.Unless32.A.ran awayB.came outC.felldownD.went back33.A.angryB.proudC.nervousD.surprised34.A.failedB.finishedC.regrettedD.doubted35.A.playedB.waitedC.listene

59、dD.watched36.A.stationB.directionC.situationD.darkness37.A.LuckilyB.PossiblyC.BesidesD.Instead38.A.clearB.goodC.heavyD.natural39.A.silenceB.exerciseC.pleasureD.talk40.A.noiseB.senseC.progressD.mistakes21.A 根据该段的searching,found,still could not find the watch可知,他把表弄“丢了(lost)”。22.D 根据该空后的 because it wa

60、s from his wife 可知,这块表对他来说非常“重要(important)”。23.C 根据上下文可知,他在自己的“店(store)”里丢了表。24.B 根据下文孩子们进店找表的行为可知,他“决定(decided)”让在店外玩耍的孩子们进来帮忙。25.D 根据该空后的 the person who found it would be rewarded 可知,他向孩子们“承诺(promised)”:谁找到了表,就有奖赏。26.A“听到(Hearing)”他的承诺,孩子们冲进了店里。27.C 孩子们为了找到表,搜遍了“整个(whole)”店。28.B 根据该空前的 the man fel

61、t hopeless 可知,他想要“放弃(give up)”了。29.D 根据下文的 the man sent him back in the store 可知,一个小男孩请老人再给他一次“机会(chance)”。30.A 根据该空前后的内容可知,这里是说:为什么不呢?“毕竟(After all)”这个孩子看上去十分真诚。31.C 老人认为这个孩子真诚,因此又让他进了店,前后是因果关系,所以填 So。32.B 根据上文的 the man sent him back in the store 可知,过了一会儿,小男孩手里拿着表“出来(came out)”了。33.D 看到小男孩找到了表,这位老人

62、十分“吃惊(surprised)”。34.A 根据上文内容可知,其他孩子都没有找到表而这个小男孩成功了,所以填failed。35.C 根据该空后 Then I heard the ticking of the watch 可知,这个小男孩坐在地上仔细“听(listened)”。36.B 听到手表的滴答声,然后朝着那个“方向(direction)”找去。37.D 正如这个找表的故事一样,我们往往只考虑自己的需求,这样就无法让我们的心平静下来。“相反(Instead)”,我们应该从自身的角度去想一想,这样才会带来“好的(good)”结果。38.B 参见上题剖析39.A 根据上文的 keep pea

63、ceful for a while 可知,这里是说给自己的大脑片刻“宁静(silence)”。40.C 根据该空前的 helps you deal with your work 和该空后的 as youexpect to 可知,这里是说取得“进步(progress)”。第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。Dr.Li Wenliang,one of the eight“whistleblowers”who tried_41_(warn)fellow medics of _42_novel coronavi

64、rus(新型冠状病毒)when it first emerged in Wuhan,died early on Friday.Wuhan CentralHospital _43_(confirm)in a statement released on _44_(it)officialWeibo account.“Our hospitals ophthalmologist(眼 科 医 生)LiWenliang was _45_(unfortunate)infected with coronavirus duringhis work in the fight _46_the coronavirus

65、epidemic,”the statementread,_47_(add)“He died at 2:58 a.m.on February 7 afterattemptstoresuscitatewereunsuccessful.”“Afteremergencytreatment,Li Wenliang passed away,”the Central Hospital of Wuhanannounced on Weibo,Chinas version of Twitter.“We deeply regretand mourn Lis _48_(die).”Dr.Li is a good do

66、ctor,_49_will live in our hearts forever.MayGod bless all the courageous doctors and _50_(nurse)fighting onthe front line.【文章大意】李文亮医生是新冠状病毒的吹哨人之一,由于在工作中感染了该病毒在抢救无效后于周五逝世了。他是一个英雄,虽然他去世了但是他永远活在我们心里。41.【答案】to warn【解析】根据句意和空前的 try,可知此题考查 try 的用法,即 try to do(努力去做)可知此空填 to warn。42.【答案】the【解析】根据空后的 novel c

67、oronavirus 可知此空填定冠词 the,特指这种病毒。43.【答案】confirmed【解析】根据句意武汉中心医院证实。可知此空填谓语动词,证实应该是发生在过去,故填动词的一般过去式。44.【答案】its【解析】根据空后的 official Weibo account 可知此处需要形容词性物主代词 its。45.【答案】unfortunately【解析】根据空前的 was 和空后的 infected 提示,可知此空应该填副词来修饰动词。46.【答案】against【解析】此题考查固定搭配,根据句意可知与新冠状病毒作斗争 fightagainst(与.作斗争)可知此空填 against。

68、47.【答案】adding【解析】根据前一句 the statement read,可知此空填 add 的非谓语动词形式,其与逻辑主语 statement 之间构成逻辑上的主谓关系,故填 adding。48.【答案】death【解析】根据空前的 Lis 提示其后应该填名词。可知此空填 die 的名词death。49.【答案】who【解析】根据空前的逗号提示,此题考查非限制性定语从句。从句中缺少主语,先行词是表示人的 hero。可知此空填 who。50.【答案】nurses【解析】根据空前的 doctors and 提示此空名词应该与 doctors 并列。可知此空填 nurse 的复数形式 n

69、urses第四部分 写作(共两节,满分 35 分)第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(/)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。When my grandfather left school,he got his

70、 first job as a office worker.In those days,he was extreme thin.He paid very little,so he could notafford to eating a lot.I have one or two photos of her from that time,and he looks just like me,but a lot thin!When he grew older,he workedat all sorts of thing,such as reporting for a local newspaper

71、and workedas a part-time salesman.He worked hardly all his life,but he alwaysfound out time for the things he enjoyed,like going fishing on weekendsor reading books at home.When my grandfather left school,he got his first job asofficeworker.In those days,he wasthin.Hepaid very little,so hecould not

72、afford toa lot.I have one or two photos offromthat time,and he looks just like me,but a lot!When he grew older,he worked at all sorts of,such as reporting for a local newspaperandas a part-time salesman.He workedall his life,but healways found out time for the things he enjoyed,like going fishing on

73、weekends or reading books at home.1.考查冠词。名词 office 是以元音音素开头的单词,前要用冠词 an,故 a officeworker 中 a 改成 an。2.考查副词。修饰形容词 thin(瘦的),要用副词,故 extreme 改成 extremely。3.考查动词。句意:他工资很低。应该是他被给很少的钱,要用一般过去时态的被动语态:was/were done;主语是 He,是单数形式,故在 paid 前加 was。4.考查不定式。固定搭配:afford to do sth.(担负得起做什么),故 to eating 改成 to eat。5.考查代词

74、。此处是指 grandfather(祖父),是男性,所以要用代词 him 代替他,故 photos of her 改成 photos of him。6.考查形容词。上文说他刚开始工作时很瘦,后来就是更瘦了。a lot 是修饰比较级 thinner 的,故 thin 改成 thinner。7.考查名词。可数名词 thing(事情)由 all sorts of(各种各样)修饰,要用复数形式,故 thing 改成 things。8.考查动名词。此处是指前面提到的 all sorts of things(各种各样的事情),要用动名词表示,与动名词reporting 是并列的,故 worked as 改

75、成working as。9.考查副词。副词 hardly(几乎不),而 hard(努力地),句意:他一生都在努力工作。故 worked hardly 改成 worked hard。10.考查动词。句意:但是他总是能为他自己喜欢的事情找到时间。词组:foundout(查明);而动词 find(找到),故 found out time 改成 found time。第二节 书面表达(满分 25 分)假定你是学生会主席李华。为提高同学们的阅读兴趣,你校将于 3 月 19 日下午2:00 在教学楼 201室举行读书交流活动,请用英语写一则通知,号召同学们积极参加。要点如下:1.活动的时间、地点;2.活动

76、的目的;3.活动的内容;4.号召大家积极参与。注意:1.词数 100 左右,标题和落款已给出,但不计入总词数2.可适当增加细节,以使行文连贯。NOTICE_The Students UnionNOTICEIn order to improve the students interest in reading,our school is tohold an activity in Room 201 of the teaching building at 2 pm on March19.All the students are welcome to the activity,where the p

77、articipantsare expected to exchange views about what they have read.Besides,you can recommend books to others.It is hoped that all the studentsshould spend more time reading during the coming summer holiday inorder to have wonderful ideas to shaare with others.Lets seize the chance and make good preparations for it!The Students Union本文要求写一则通知,内容主要有:(1)活动的时间、地点;(2)活动的目的;(3)活动的内容;(4)号召大家积极参与。注意,写作时要点要全面,尽量使用过渡性词语以使行文连贯;使用一些较高级句式,尽量避免句式单一;可适当增加细节,以使文章内容更丰富。时态方面应以将来时为主,人称则以第三人称为主。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1