收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx

上传人:a**** 文档编号:583157 上传时间:2025-12-11 格式:DOCX 页数:27 大小:40.97KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第1页
第1页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第2页
第2页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第3页
第3页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第4页
第4页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第5页
第5页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第6页
第6页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第7页
第7页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第8页
第8页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第9页
第9页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第10页
第10页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第11页
第11页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第12页
第12页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第13页
第13页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第14页
第14页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第15页
第15页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第16页
第16页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第17页
第17页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第18页
第18页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第19页
第19页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第20页
第20页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第21页
第21页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第22页
第22页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第23页
第23页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第24页
第24页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第25页
第25页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第26页
第26页 / 共27页
2020-2021学年高中英语 模块综合测评单元测试卷 牛津版必修1.docx_第27页
第27页 / 共27页
亲,该文档总共27页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、模块综合测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Have you ever read Harry Potter?W:Im afraid I havent.M:What a pity!You really should.Its very interesting,you know.I have a copy here.If you like,Ill

2、lend it to you.1.What are the speakers talking about?A.A film.B.A book.C.A record.答案BM:Look!Jack has got the ball.Oh,go on,Jack.W:That Oxford is trying to stop him.2.What are the two speakers doing?A.Playing a ball game.B.Cheering for Oxford.C.Watching a football match.答案CW:Alan,have you got a meeti

3、ng in Edinburgh?M:Yes,Im going to see some important people.Why?W:Im going to visit Glasgow on Wednesday and its quite near Edinburgh.M:Ah.Im going to drive there tomorrow,so you can go with me.3.Why will the man go to Edinburgh?A.To drive the woman there.B.To have a meeting in Glasgow.C.To meet som

4、e important people.答案CM:Did you watch the football match on TV yesterday evening?W:No,I didnt.I had dinner with a friend and didnt go back home until 8 oclock.4.What did the woman do yesterday evening?A.She ate out.B.She saw a film.C.She visited a friend.答案AM:Shall we watch TV tonight?W:All right.Wh

5、ats on tonight?M:A pop show on Channel Six is at 7:30.Then at 8:20 there is a western.5.When is the pop show?A.At 7:30.B.At 8:20.C.At 8:30.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。M:Hey,Sus

6、an.You are good at remembering things,arent you?W:Yeah,I guess so.Why?M:Im always forgetting things.Last week I went to the bank for some money,and I forgot to take it out of the machine.When I remembered and went back,the money was gone.Besides,I couldnt remember where I parked my car.W:Thats prett

7、y bad.M:Can you give me some advice on ways to improve my memory?W:Not really.Youd better let me drive you to the bank next time.6.What is the man having trouble with?A.Money.B.Driving.C.Memory.答案C7.How will the woman help the man?A.Shell give him some advice.B.Shell drive him to the bank.C.Shell re

8、mind him of money.答案B听第7段材料,回答第8至10题。M:Can I help you?W:Yes,I want to fly to Chicago on Wednesday the seventh and return on Friday,the ninth.How much is the ticket?M:Tickets are cheaper if you stay over Saturday night.W:Thanks,but I have already arranged some business here that Friday.So I have to p

9、ay the extra cost.M:What time of day would you prefer,morning or afternoon?W:Morning,because I have to be there by early evening.Is there a meal?M:Yes,they will be serving breakfast,and you will also see a film.W:Sounds good.But whats the total cost?M:Eight hundred and fifty dollars round trip.W:Tha

10、ts more than I expected.8.Where does this conversation take place?A.At a restaurant.B.At an airport.C.At a cinema.答案B9.When does the woman plan to leave?A.On Wednesday morning.B.On Friday afternoon.C.On Saturday night.答案A10.What does the woman think about the cost?A.Its cheap.B.Its reasonable.C.Its

11、expensive.答案C听第8段材料,回答第11至13题。M:Hi,Ann.Hows your new flat?W:Well,thats what Im telling you about.You see,Ive decided to look for a new place.M:Why?I thought you liked it.W:Oh,I do.But the distance is just killing me.Do you think you could help?M:OK.So,what kind of place are you looking for?W:Well,Id

12、 like to share a flat with one or two roommates within walking distance to school.M:How much do you want to spend a month?W:Uh,under 200,and Id like a flat with furniture in it.M:Well,I know there is a flat building around the corner that seems to have a few flats left.Ill go there to see them.W:Tha

13、nks a lot.11.Why does the woman want to move out of her present flat?A.It costs her too much.B.Its too far from the school.C.Its shared by so many roommates.答案B12.What kind of flat is the woman looking for?A.One with furniture in it.B.One having enough space.C.One where she can live alone.答案A13.How

14、is the man going to help the woman?A.To share his own flat with her.B.To seek a flat in the school.C.To visit a flat building himself.答案C听第9段材料,回答第14至17题。M:Help!Yeah,uh,it was really strange,I mean.W:Calm down,sir.Tell me what exactly happened.M:Well,I was driving home from a party about three hours

15、 ago,so it was about 2:00 oclock am when I saw this bright light overhead.W:OK,and then what happened?M:It was out of this world.I stopped to watch the light when it disappeared behind a hill about a kilometer ahead of me.W:Then what?M:Well,I got back in my car and started driving towards where the

16、strange machine had landed.W:Perhaps you only saw the light of an airplane,or the headlights of a car coming closer.Things like that happen,you know.M:I kept driving for about 5 minutes when suddenly,a huge animal jumped out in front of my car.W:Oh,yeah.Then what?M:Then,the animal picked the front o

17、f my car and said “Get out of the car.Im taking you to my master.” Something like that.W:Wow!An animal can speak English!Come on!M:Then,the animal opened the car door,carried me on his shoulder to this round flying machine,and well.W:OK,thats enough.14.Where was the man when he saw the strange machi

18、ne?A.On his way home.B.Behind a hill.C.At an airport.答案A15.What did the animal do to the man?A.It landed on his car.B.It damaged his car.C.It took him out of his car.答案C16.What does the woman think of what the man said?A.Its terrible.B.Its unbelievable.C.Its valuable.答案B17.Whats the relationship bet

19、ween the woman and the man?A.Wife and husband.B.Boss and assistant.C.Policewoman and driver.答案C听第10段材料,回答第18至20题。Ladies and gentleman,thank you very much.I wont take much of your time,thank you.Jayal Motors has decided to move into the export business.Now,we werent sure until late yesterday afternoo

20、n about this decision.I didnt tell you anything before that because we had to make research on the market first.Now then,I went to Australia to see if I could get us an export market.Two days ago we got word that we had got our first export order:100 bikes,delivery in two months.Now you all know the

21、 situation on the home market.Were a small company.The big companies are moving into the provinces and putting small firms like us out of business.We have got to expand,and we cant afford to lose this chance.We cant afford to make any mistakes.18.When did the company decide to do the export business

22、?A.Yesterday morning.B.Yesterday.C.Yesterday evening.答案C19.Why did the speaker go to Australia?A.To meet an important person.B.To place an order for goods.C.To market their own products.答案C20.What measure will the company probably take in near future?A.To open up new markets.B.To develop new product

23、s.C.To move abroad.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWomen have been making scientific discoveries since ancient times.Twelve women have won the Nobel Prize for science,one of the highest honors in the world.Some women scientists never married,some worked

24、 with their husbands,and others raised large families.It has been difficult for women to be successful scientists.In the early 1800s in England,Mary Anning became one of the first women recognised for her discoveries about the ancient history of the earth.Mary and her father collected fossils in the

25、ir village on the south coast of Great Britain.Fossils are parts of plants or animals that have been saved in rocks for millions of years.When she was only twelve years old,Mary became the first person to find the almost complete skeletons of several animals that no longer existed on earth.She didnt

26、 become famous for her discoveries at that time because she often sold her fossils to get money to support her family.In 1891,a young Polish woman named Marie Sklodowska traveled to Paris to study physics.She did so because she could not get a college education in Poland.She began working in the lab

27、oratory of a man named Pierre Curie.Marie and Pierre Curie got married and made many discoveries together.They received the Nobel Prize for physics in 1903 along with another scientist.Marie Curie became the first person to be awarded a second Nobel Prize in 1911,this time for chemistry.Marie Curie

28、was one of the few women at the time who became famous as a scientist.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了历史上女科学家的故事,其中有居里夫人。21.Mary Anning was one of the first women to .A.research animals and their bonesB.study the mystery of all kinds of plantsC.win the Nobel Prize for Science after getting marriedD.make achieveme

29、nts in the study of ancient history of the earth答案D解析细节理解题。根据第二段中的“In the early 1800s in England,Mary Anning became one of the first women recognised for her discoveries about the ancient history of the earth.”可知选D项。22.What can we learn about Marie Sklodowska?A.She only got one Nobel Prize during he

30、r lifetime.B.She made many discoveries after she got married.C.She studied physics in Poland and got a college education.D.She received the Nobel Prize for Physics in 1903 on her own.答案B解析细节理解题。根据最后一段中的“Marie and Pierre Curie got married and made many discoveries together.”可知选B项。23.Whats the passage

31、 mainly about?A.Different prizes.B.Ancient discoveries.C.Women scientists.D.Successful marriages.答案C解析主旨大意题。本文的主题段落是第一段,后面的几段相当于论据。故选C项。BOver the next 20 years,we are going to send more and better robots to Mars.Those robots will send back better pictures,maps,samples,and weather reports.There is a

32、limit to what robots can tell us,though,so eventually we will have to send people to study the planet.Before people can visit Mars,we need to invent a spaceship that can take us there.Mars is very far away.Depending on where Mars and Earth are in their orbits (轨道) around the sun,it could take betwee

33、n six months to a year to get there.The moon is much closer,and we were there,25 years ago.Over the next 10 years,we are going to work on building a new spacecraft that can go to the moon.Using this craft,we will practise the skills we need to go to Mars.Once we get to the moon,we are going to build

34、 a station so that people can live and work on the moon for months at a time.This is important so that we have a place to start from when we want to visit Mars,but it is also important because it gives us practice with living away from Earth.By the time you are old enough to be an astronaut,we will

35、have people spending months on the moon.By the time you are old enough to be a commander of a space mission we will be taking trips to Mars.By the time your kids are old enough to be astronauts,we may have people living on Mars.Wouldnt it be cool to get a postcard from someone who was building a hou

36、se on Mars?Wouldnt it be cooler if it was you who sent the postcard?【语篇解读】本文是一篇记叙文。本文介绍了人类对火星的探索,并对未来予以憧憬。24.We eventually have to send people to Mars because .A.the pictures that robots have sent back are not very clearB.robots cant tell us all we want to knowC.robots are controlled by us humansD.t

37、he samples robots have sent back are not good enough答案B解析细节理解题。根据第一段第三句中的“There is a limit to what robots can tell us”可知,机器人告诉我们的是有限的。25.From the first paragraph we can see the distance between Earth and Mars .A.is not always the sameB.is nearly the sameC.is unchangeableD.never changes very much答案A解

38、析推理判断题。根据第一段最后一句中的“it could take between six months to a year to get there”可知,按照火星和地球围绕太阳时的轨道,到达火星需要6-12个月的时间,由此判断,火星和地球之间的距离是不定的。26.A space station on the moon is important because .A.people can learn to adapt to living on other planetsB.people can practise planting crops in itC.the new spacecraft

39、can only land in itD.astronauts can practise skills they need to go to Mars答案A解析推理判断题。根据倒数第二段最后一句中的“but it is also important because it gives us practice with living away from Earth”可知,它可以给人们提供离开地球生活的实际经历,因此人们在此可以学会适应其他星球上的生活。27.The author of the passage .A.thinks that trips to the moon are an unrea

40、listic dreamB.encourages kids to be astronautsC.hopes to receive a postcard from MarsD.is sure peoples dream of living on Mars will come true答案D解析推理判断题。根据最后一段第一句“By the time you are old enough to be an astronaut,we will have people spending months on the moon.”可知,最后一段表达了作者对实现这一愿望的憧憬。CTerry Evanshen

41、was one of Canadian footballs greatest receivers.He played every down (进攻) as if it was his last.Though he had made great achievements,Terrys memories of his playing days have been completely lost.It was in the summer of 1988 after he retired from playing that his career in sales was taking off.One

42、day in July,Terry,on his way home from work,had a terrible car accident.He was knocked unconscious,and within minutes he was rushed to the nearby hospital.Three weeks later,he woke up.However,it became obvious that Terrys injuries were far more serious than whatever damage had been done to his body.

43、A lifetime of memories had been completely wiped clean.He had been all but reduced to the level of a baby;everything from his ability to talk and walk to his understanding of what it meant to be a husband and a father was all gone.At age 44,Terry Evanshen would be starting all over again.Luckily he

44、had the support of his family,helped by small victories and a renewed bond between him and his three daughters like when they taught him how to play football again.In 1992,his recovery really began to pick up steam.It has taken years to rebuild his shattered (破碎的) life,but today,more than 20 years s

45、ince his playing days,Terry is a popular public speaker.He tells his story of perseverance (坚持不懈) and courage.“Never forget,were all in this game of life together.We will get to the finishing line,one day at a time,one moment at a time,but celebrate the journey.Seize today,because yesterday is gone

46、and is never coming back.” As the subject of the most watched Canadian movie of 2005,The Man Who Lost Himself,Evanshen says his family has been his most important treasure.He refuses to be a victim,saying he is a survivor.【语篇解读】本文是一篇记叙文。加拿大橄榄球史上最伟大的接球手之一特里伊文森在遭遇车祸失去记忆后,在家人的支持和自己的努力下,重获新生。28.In 1988,

47、Evanshen was .A.a businessmanB.a public speakerC.a football playerD.a father of two daughters答案A解析细节理解题。根据第二段第一句“It was in the summer of 1988 after he retired from playing that his career in sales was taking off.”可知,Evanshen曾经是一名优秀的橄榄球运动员,但退役之后,他成为一名销售人员。29.After the car accident happened,what was t

48、he worst thing for Evanshen?A.He would never drive again.B.He couldnt stand up any more.C.He suffered a serious physical injury.D.He lost his memories and all his ability.答案D解析细节理解题。Evanshen 遭遇了可怕的车祸,三周后才醒过来。根据第三段可知,车祸给特里造成的影响远不止身体上的伤害。他失去了所有的记忆,甚至是倒退到了婴儿的认知水平。30.Whats the best title for the text?A.

49、Terry Evanshens LifeB.A Great Football PlayerC.The Man Who Lost HimselfD.Whats a Persevering Person Like?答案C解析主旨大意题。本文介绍的是一个橄榄球球星退役后遭遇车祸并且失忆,之后他又凭借毅力获得成功的励志故事。选项C巧妙地借用了文中的电影名来概括该故事的核心内容,是标题的不二之选,而其余几项相比较而言,内容不够全面而且标题平淡,故选C项。31.Which of the following word can be the best to describe Terry Evanshens s

50、tory?A.Admirable.B.Inspiring.C.Rewarding.D.Imaginary.答案B解析推理判断题。Terry Evanshen的故事是一个励志的故事,因此选B项。A项有一定的干扰性,但是这个词可以用来形容Terry Evanshen这个人而不是这个故事。DWhy should mankind explore space?Why should money,time and effort be spent exploring and researching something with so few apparent benefits?Why should resou

51、rces be spent on space rather than on conditions and people on Earth?These are questions that,understandably,are very often asked.Perhaps the best answer lies in our genetic makeup (基因构成) as human beings.What drove our ancestors to move from the trees into the plains,and on into all possible areas a

52、nd environments?The wider the spread of a species,the better its chance of survival.Perhaps the best reason for exploring space is this genetic tendency to expand wherever possible.Nearly every successful civilization has explored,because by doing so,any dangers in surrounding areas can be identifie

53、d and prepared for.Without knowledge,we may be completely destroyed by the danger.With knowledge,we can lessen its effects.Exploration also allows minerals and other potential (潜在的) resources to be found.Even if we have no immediate need of them,they will perhaps be useful later.Resources may be mor

54、e than physical possessions.Knowledge or techniques have been acquired through exploration.The techniques may have medical applications which can improve the length or quality of our lives.We have already benefited from other unexpected benefits including improvements in earthquake prediction,in sat

55、ellites for weather forecasting and in communication systems.Even non-stick pans and mirrored sunglasses are by-products (副产品) of technological developments in the space industry!While many resources are spent on what seems a small return,the exploration of space allows creative,brave and intelligen

56、t members of our species to focus on what may serve to save us.While space may hold many wonders and explanations of how the universe was formed or how it works,it also holds dangers.The danger exists,but knowledge can help human beings to survive.Without the ability to reach out across space,the ch

57、ance to save ourselves might not exist.While Earth is the only planet known to support life,surely the adaptive ability of humans would allow us to live on other planets.It is true that the lifestyle would be different,but human life and cultures have adapted in the past and surely could in the futu

58、re.【语篇解读】本文是一篇说明文。人类为什么要进行太空探索?随着这一问题的提出,作者从人类天性的角度深入剖析了人类进行太空探索的动机以及从中获得的益处太空探索可以帮助我们避免地球上潜在的一些问题。32.Why does the author mention the questions in Paragraph 1?A.To express his doubts.B.To compare different ideas.C.To introduce points for discussion.D.To describe the conditions on Earth.答案C解析推理判断题,是对

59、作者写作目的和意图的推断。作者提出这些问题是为了引出下文要讨论的观点,故选C项。33.What is the reason for exploring space based on Paragraph 2?A.Humans are nature-born to do so.B.Humans have the tendency to fight.C.Humans may find new sources of food.D.Humans dont like to stay in the same place.答案A解析细节理解题。由第二段第一句“Perhaps the best answer l

60、ies in our genetic makeup as human beings.”和此段最后一句“Perhaps the best reason for exploring space is this genetic tendency to expand wherever possible.”可知A项正确。34.What makes it possible for humans to live on other planets?A.Our genetic makeup.B.Resources on the earth.C.The adaptive ability of humans.D.B

61、y-products in space exploration.答案C解析细节理解题。由倒数第二段最后一句“Without the ability to reach out across space,the chance to save ourselves might not exist.”和最后一段中的“It is true that the lifestyle would be different,but human life and cultures have adapted in the past and surely could in the future.”可以得出人类的适应能力使

62、得人类居住在其他星球成为可能。35.Which of the statements can best sum up the passage?A.Space exploration has created many wonders.B.Space exploration provides the best value for money.C.Space exploration can benefit science and technology.D.Space exploration may help us avoid potential problems on Earth.答案D解析主旨大意题

63、。由全文内容可知,文章主要讲述太空探索可以帮助人类避免地球上潜在的一些问题。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Space is where our future istrips to the Moon,Mars and beyond.36 But,since our space journey started we have left so much trash (垃圾) there that scientists are now concerned that if we dont clean

64、it up,we may all be in great danger.The first piece of space junk was created in 1964,when the American satellite Vanguard I stopped operating and lost its connection with the ground center.3738 The junk varies from tiny pieces of paint chipped off rockets to cameras,huge fuel tanks,and even odd ite

65、ms like the million-dollar tool kit that astronaut Heidemarie Stefanyshyn Piper lost during a spacewalk.39 Moreover,pieces of junk may crash with each other and break into pieces which fall back to the Earth.40 Ground stations have been built to monitor larger pieces of space trash to prevent them f

66、rom crashing into working satellites or space shuttles.Future plans include a cooperative effort among many nations to stop littering in space and to clean up the trash already there.A.But how should we deal with so much trash?B.Im sure future plans will make a difference.C.To avoid this,scientists

67、have invented several ways for clearing the sky.D.Most people would think that aside from comets (彗星) and stars there is little else out there.E.The major problem with the space trash is that it may hit working satellites and damage traveling spaceship.F.It is said that there are now over 500,000 pi

68、eces of man-made trash orbiting the Earth at speeds of up to 17,500 miles per hour.G.However,since it kept orbiting around the Earth without any results,scientists became increasingly comfortable abandoning (抛弃) things that no longer served any useful purpose in space.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。介绍了太空垃圾的形成、

69、危害以及可能的应对方法。36.D根据后文的but以及后文提到太空垃圾的问题,可知此空所表达的意思应该和这个相反,所以选D项。37.G空格前提到了最早的太空垃圾satellite Vanguard,所以接下来继续谈论这个问题,因此选G项,此项中的it代指的是satellite Vanguard。38.F由后文的“The junk”可知此处特指上文提到过的太空垃圾,也就是本选项中的trash。39.E由后文的“Moreover,pieces of junk may crash with each other and break into pieces which fall back to the

70、Earth.”可知这部分谈论太空垃圾的害处,由Moreover可知此空也该表达这个意思,因此选E项。40.C为了避免上文提到的危害,科学家们发明了清理天空的方法。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。This story happened when Gandhiji was practicing law in the city of Johannesburg in South Africa.His office was three miles from his 41.On

71、e day a colleague of his,Mr Polak,asked Gandhijis thirteen-year-old son,Manilal to fetch a book from the office.But Manilal 42 forgot till Mr Polak 43 him that evening.Gandhiji heard about it and 44 Manilal.He said,“Son,I know the night is dark and the way is long and lonely.You will have to 45 near

72、ly six miles but you gave your 46 to Mr Polak.You promised to fetch his book.Go and fetch it now.”The family were 47 when they heard of Gandhijis 48.The punishment seemed far too 49.Manilal was only a child,the night was dark and the way was lonely.He had only forgotten a book 50.It could be brought

73、 the next day.This was what they all felt,but no one had the 51 to say anything.They knew that once Gandhijis mind was made up,nobody could change it.At last Kalyan Bhai gathered up courage.“Ill fetch the book,” he 52.Gandhiji was gentle but 53,“But the promise was made by Manilal.” “Very well,Manil

74、al will go but let me go with him,” Kalyan Bhai pleaded(请求).Gandhiji agreed to this and Manilal 54 with Kalyan Bhai to fetch the book.The kind and gentle Gandhiji could be firm as a rock at times.He saw that Manilal 55 his word and did as he had promised.【语篇解读】本文是一篇记叙文。通过讲述甘地在日常生活中严格要求自己孩子的一件小事,展示了他

75、言出必行的性格和诚实守信的人格魅力。41.A.schoolB.hotelC.houseD.station答案C解析由下文第二段中的内容可知,甘地的办公室离他家(house)有三英里的路程。42.A.completely B.exactlyC.hardlyD.gradually答案A解析直到 Polak 先生晚上提醒 Manilal,他才记起自己已经把这件事彻底地(completely)忘掉了。43.A.scoldedB.remindedC.invitedD.encouraged答案B解析remind sb of sth“提醒某人某事”,符合语境。44.A.came withB.caught u

76、pC.brought upD.sent for答案D解析甘地知道后就派人把 Manilal 找来。send for“派人去叫/请某人”,符合语境。catch up“赶上;跟上”;bring up“抚养;呕吐”。45.A.travelB.walkC.rideD.swim答案B解析由第三段中的内容可知,Manilal必须步行(walk)去办公室。46.A.warningB.order aidC.wordD.sign答案C解析give ones word 此处指“做出许诺”,符合语境。47.A.ashamedB.upsetC.excitedD.eager答案B解析当家人得知甘地的决定后都感到很难过(

77、upset)。48.A.decisionB.explanationC.causeD.situation答案A解析根据上文可知甘地做出了决定(decision)。explanation“解释”;cause“起因”;situation“情形;形势”,均不符合语境。49.A.gentleB.reasonableC.severeD.suitable答案C解析这个处罚对于Manilal 来说真是太严厉了(severe)。50.A.right away B.after allC.as wellD.for ever答案B解析他只是忘记拿一本书罢了。after all“毕竟;终究”,符合语境。right aw

78、ay“立刻,马上”;as well“也”;for ever“永远”。51.A.courageB.interestC.methodD.opportunity答案A解析但是没有人有勇气(courage)对甘地这样说。52.A.shoutedB.offeredC.agreedD.concluded答案B解析根据“Ill fetch the book”可知,Kalyan Bhai 主动提出(offered)去拿书。53.A.firmB.honestC.impoliteD.lucky答案A解析甘地语气温和但却非常坚定(firm)。54.A.set offB.set asideC.set upD.set

79、down答案A解析Manilal 和 Kalyan Bhai 动身去拿书了。set off“出发;动身”,符合语境。set aside“留出;拨出(时间等)”;set up“创立;建立”;set down“记下;写下”。55.A.brokeB.madeC.keptD.carried答案C解析甘地确保 Manilal 遵守并履行自己的诺言。keep ones word=keep ones promise“遵守诺言”,符合语境。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Born in Italy,Galileo Galilei,

80、was an astronomer,philosopher,and physicist.He was closely associated with the 56. (science) revolution.For his great 57. (achievement),he has been referred to as the “father of modern astronomy”.The work of Galileo 58. (consider) to be a significant break from that of Aristotle.In addition,his conf

81、lict with the Roman Catholic Church is taken as a major early example of the conflict of authority and freedom of thought,59. (particular) with science in Western society.He was a man 60. experimentednever did he take anything for granted.Instead,he despised (蔑视) the prejudice and book learning of t

82、he Aristotelians (亚里士多德学派) and drew his 61. (conclude) fearlessly.He had been the first 62. (turn) a telescope to the sky,and he had seen there evidence enough to overthrow (推翻) Aristotle and Ptolemy together.Although Galileo found 63. difficult for him to make people 64. (convince) of his theories,

83、he still stuck 65. his views.His observations showed the theory that the earth moves around the sun was right.It was only many years later that the world recognised his greatness.答案与解析【语篇解读】本文是一篇记叙文。伽利略出生于意大利,是一个天文学家、哲学家和物理学家。由于他巨大的成就,他被称为“现代天文学之父”。56.scientific考查词形转换。修饰名词revolution用形容词形式。57.achieve

84、ments考查名词的复数。58.is considered考查被动语态。伽利略的成绩被认为是对亚里士多德成绩的突破。主语the work与consider之间是被动关系,因此填is considered。59.particularly考查形容词和副词的转换。此空用副词作状语。60.who/that考查定语从句。分析句子结构可知,“60 experimented”是定语从句,从句中缺少谓语动词experiment的主语,因此填who/that。61.conclusion考查名词。根据空前的his可知此空填名词。62.to turn考查非谓语动词。当中心词是序数词或者由序数词修饰的时候,其后的定语

85、用不定式。63.it考查代词。此空it用作形式宾语,真正的宾语是后面的不定式。64.convinced考查非谓语动词。convince意为“使某人相信”,此空表示伽利略发现使人们相信他的理论很难。people和convince之间是被动关系,因此填convinced。65.to考查介词。stick to是固定搭配,意为“坚持”。stick to ones views“坚持某人的观点”。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你的英国笔友Chris写信告诉你由于他沉迷于玩手机在线游戏,学习成绩下降,而且为此和父母发生了争吵,心里很烦恼。你回信劝说他正确解决这个问题。内

86、容包括:1.表示理解;2.指出玩手机在线游戏上瘾的危害;3.提出建议,例如跟父母好好沟通等。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Chris,Im sorry to hear that youre suffering from online game addiction.Yours,Li Hua参考范文Dear Chris,Im sorry to hear that youre suffering from online game addiction.I completely understand how you feel and Im writing to h

87、elp you with the problem.Actually,long-time exposure to online games affects not only your academic performance but also your health.Id like to offer you some suggestions.First of all,start some other hobbies,such as reading and working out regularly,which will take your mind off the game and help y

88、ou resist the temptation.Besides,it is also a necessity to have a heart-to-heart conversation with your parents.I hope these ideas can help you get rid of your addiction as soon as possible.Best wishes!Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。For many years,I had a recurring (重复出现的

89、) dream.I was a little girl again,rushing about,trying to get ready for school.“Hurry,youll be late for school,” my mother called to me.“I am hurrying,Mom!What did I do with my books?” Deep inside I knew where the dream came from.It was about some unfinished business in my life.As a kid,I loved ever

90、ything about school.I loved books,teachers,tests and homework.Most of all I longed to someday march down the aisle (通道) to receive my diploma.That seemed more appealing even than getting married.But at 15,I had to drop out because my parents couldnt afford tuition (学费).My hope of getting a diploma w

91、as dead,or so I thought.Pretty soon,I married and had three children,and I thought:“There goes my diploma.” Even so,I wanted my children to be educated.But Linda,our youngest child,had juvenile arthritis (幼年型关节炎) in her hands and knees,which made it impossible for her to function in a normal classro

92、om.I felt really sorry for her and I didnt want her to live her life with regret.I didnt give up hope of her being back to school in some way.One day,I saw an ad in the newspaper for evening courses.“Thats the answer,” I said to myself.Linda always feels better in the evening,so Ill just sign her up

93、 for night school.Linda was busy filling out enrollment (入学) forms when the secretary said:“Mrs Schantz,why dont you come back to school?” I laughed:“Theres no way!Im 55!” But he persisted,and before I knew what I had done,I was enrolled for classes in English and crafts.“This is only an experiment,

94、” I warned him,but he just smiled.So,I told myself to try for just a semester and to see if it would work.Anyway,my dream was still there in my heart.注意:续写的词数应为150左右。It was exciting to go to school again butLinda and I saw each other through the time.参考范文It was exciting to go to school again but it

95、was no game.Sitting in a classroom full of kids was awkward,even if most of them were respectful and encouraging.During the day,I was still a busy married woman having loads of housework to do.In the evening,I was a hardworking student working on my courses.To my surprise,both Linda and I did very w

96、ell in night school.I went back again the next semester,and my grades steadily improved.Linda and I saw each other through the time.When I was down,Linda encouraged me.“Mom,you cant quit now!” And when she was down,I encouraged her.I have to say it was a time which was really hard on both of us.But neither of us gave up.At last,I got my diploma.To my surprise,almost all of my classmates voted for me to be class speaker,and I got a $3,000 college scholarship.The unfinished business in my dreams was eventually finished.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1