收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Unit 4 Public transport Section Ⅰ Welcome to the unit .docx

上传人:a**** 文档编号:583029 上传时间:2025-12-11 格式:DOCX 页数:7 大小:23.40KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Public transport Section Ⅰ Welcome to the unit .docx_第1页
第1页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Public transport Section Ⅰ Welcome to the unit .docx_第2页
第2页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Public transport Section Ⅰ Welcome to the unit .docx_第3页
第3页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Public transport Section Ⅰ Welcome to the unit .docx_第4页
第4页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Public transport Section Ⅰ Welcome to the unit .docx_第5页
第5页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Public transport Section Ⅰ Welcome to the unit .docx_第6页
第6页 / 共7页
2020-2021学年高中英语 Unit 4 Public transport Section Ⅰ Welcome to the unit .docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4Public transportSection Welcome to the unit & Reading课后篇巩固提升一、写作词汇检测根据每组的提示词,完成或翻译句子1.fortunate1),his mobile phone didnt work at the time.2)这个年轻人幸运地得到了这个工作。答案1)Unfortunately2)The young man is fortunate to get the job.2.owner1)The woman has given up the of the old house.2)你认识这辆小汽车的主人吗?答案1)owner

2、ship2)Do you know the owner of the car?3.architect1)This style of is usually referred to the sixteenth century.2)他作为一名成功的建筑师而闻名。答案1)architecture2)He is known as a successful architect.运用所学单词或短语造句4.drop off5.enlarge6.postpone答案略二、阅读词汇检测阅读下列句子,说出黑体词的含义1.I hope someone competent will join our section.含

3、义 答案能胜任的2.Why do we forget to call him on his birthday,or his marriage anniversary?含义 答案周年纪念日3.The government is the highest authority in the country.含义 答案官方4.The businessman undertook to give me the money.含义 答案承诺三、语法填空1.The mother wondered what led her daughters failure.答案to2.Because the heavy rain

4、,we had to stay at home all day.答案of3.The old man is living in a small village far here.答案from4.When did the man set his first company?答案up5.The young man was linked taking drugs.答案with6.The man referred at the meeting was from a town.答案to四、选词填空drop offaccelerate the pace ofchoke offtraffic jamunder

5、 the authorityfunction asin honour oflink uphave the distinction of1.Our company meeting the highest listing standards in the world.答案has the distinction of2.He bought these laptops of the school council.答案under the authority3.Ill at the corner of Zhongshan Street.答案drop off4.The bus is moving forwa

6、rd at a very slow speed because of the .答案traffic jam5.Some adjectives also adverbs.答案function as6.Shall we have a party his coming?答案in honour of7.A lot of private cars in big cities frequently the traffic.答案choke off8.The newly-built expressway the two big cities,making the communication between t

7、he cities more frequent than ever.答案links up9.They decided to construction so as to finish building the gymnasium earlier.答案accelerate the pace of五、阅读理解AIt was 7:00 a.m.in Kyoto,Japan,and the taxi company had just called a second time to say they couldnt find my house.Once again I spelt out directio

8、ns even a blind person could follow.I glanced impatiently at my watch,and waited.Only two hours remained before my flight left and it was an hour and a halfs trip to the airport.Outside,heavy rains were pouring down.My house is so far north in the city that buses pass here only times a day.The telep

9、hone rang again.“Terribly sorry,” began the man at the taxi company.Then I realized that the taxi company,flooded with calls,could only offer in-city runs.I had heard this happens when the weather gets bad.I shouted into the phone that I had a plane to catch and I would meet the taxi outside my hous

10、e.Standing in the wind-driven rain,I looked up and down the road.No taxi.A car went by,the driver and the passenger staring at the crazy foreigner in the downpour.Finally a white car appeared and pulled over.A young man threw open the door,waving to me to get in.Shaking with cold and anger,I climbed

11、 in.In the most polite Japanese,the man said he was called Mike,with whom I had spoken three times that morning.He had left his post in the office and raced here in his personal car.He apologized again,but didnt explain why a taxi would not pick me up.Delivering me straight to the airport,he refused

12、 the 2,000 yen I pressed into his hand.A few hours later,as the storm-delayed 727 took off,I opened the newspaper.On the second page my eyes caught the headline of a short article:Taxi Strike Begins This Morning in Kyoto.1.Why did the writer call a taxi early in the morning?A.He wanted to catch a pl

13、ane.B.He was unable to find the airport.C.There were few taxis in town.D.All the buses stopped because of the rain.答案A解析细节理解题。根据文中的“Only two hours remained before my flight left and it was an hour and a halfs trip to the airport.”可知答案。2.What was the reason for the taxi company not being able to pick

14、 him up?A.More people were riding in taxis on rainy days.B.The writer didnt give the correct address.C.The taxi drivers refused to work.D.The taxi drivers didnt like to drive long distance.答案C解析细节理解题。根据文中的“On the second page my eyes caught the headline of a short article:Taxi Strike Begins This Morn

15、ing in Kyoto.”可知答案。3.The writer got to the airport .A.by riding in Mikes personal carB.with the help of Mike from the post officeC.by getting a lift in a car from the taxi companyD.with the help of a taxi driver sent by his company答案A解析细节理解题。根据文中的“In the most polite Japanese.in his personal car.”可知答

16、案。4.We can learn from the text that the driver was .A.quick-minded at taking actionB.a self-employed driverC.unwilling to drive to the airportD.warm-hearted toward people答案D解析推理判断题。根据文中的“He had left his post in the office and raced here in his personal car.Delivering me straight to the airport,he re

17、fused the 2,000 yen I pressed into his hand.”可知答案。文章二次开发。结合语篇内容复习巩固本单元语法项目用动词短语改写第一段答案It was 7:00 a.m.in Kyoto,Japan,and the taxi company had just rung me up again to inform me of the fact that they couldnt find my house.Once again I spelt out directions even a blind person could make out.I glanced

18、impatiently at my watch and waited.Only two hours remained before my flight took off and it would take me an hour and a half to get to the airport.BAround twenty years ago I was going through hard times.I could not find a satisfying job.To my shame,I had to drive a school bus to make ends meet and l

19、ived in a friends house.One afternoon,while driving through a quiet suburban(郊外的)neighborhood I was so sad that I kept asking myself “Why has my life become so hard?” “Whats wrong with the world?” Then I pulled over the bus to drop off a little girl and as she passed she handed me a pretty earring,s

20、aying she found it on the floor of the bus and I should keep it in case the owner came to look for it.In the evening,the owner did come to look for her earring.When I handed it to her,she got very excited and continued saying “Thanks,youre a real gentleman.” I told her that she should thank the litt

21、le girl who had found it.She said,“Yes,and you are a good driver,too.What a lovely world it is!” Then she left with satisfaction.I was touched by her last words.I had thought something was wrong with the world just because of my poor condition.In fact,nothing was wrong with the world.I should change

22、 my attitude towards life.I should be positive about life.At first it was hard,and then it got easier.Every day I could find things to make me happy.Then one night there was a phone call for me at my friends house from a lady who was a manager in a large hospital.She said she had read my application

23、 form and asked me if I would like to work in the hospital.I said yes and got the job.Looking back at the experience I know the most important is to have a positive attitude towards life.5.We know from the second paragraph that .A.the author cried while driving that afternoonB.a girl picked up an ea

24、rring before getting offC.there was only one passenger on the busD.the girl gave the author an earring as a gift答案B解析推理判断题。根据文中的“Then I pulled over the bus to drop off a little girl and as she passed she handed me a pretty earring,saying she found it on the floor of the bus and I should keep it in c

25、ase the owner came to look for it.”可知答案。6.The author decided to have a change in life because .A.what the earring owner said moved himB.he didnt want to be a driver any moreC.his friends helped him become positiveD.he was offered a better job in a hospital答案A解析推理判断题。根据文中的“.What a lovely world it is!

26、Then she left with satisfaction.I was touched by her last words.”可知,作者决定改变,是因为被失主的话打动了。7.When the author got a call from the manager of the hospital,he felt .A.upsetB.disappointedC.shockedD.excited答案D解析推理判断题。作者当时没有满意的工作,在接到这位经理的电话后,肯定是感到兴奋,所以接受了这份工作。故选D项。8.What does the author want to show in this p

27、assage?A.Lost things should be returned to the owner.B.Life is usually hard for the young at the beginning.C.One should hold a positive attitude towards life.D.It is not easy to find a good job nowadays.答案C解析推理判断题。根据作者对自己的经历的介绍,并根据文章最后一句话“Looking back at the experience I know the most important is t

28、o have a positive attitude towards life.”可知答案。六、语篇填空Im a rock-climbing guide.Climbing the rocks and mountains in Yosemite National Park 1.(be)my lifes passion since I was 13.More than ten years ago I started seeing a lot of waste,2.(include)toilet paper,beer cans,and empty boxes,around the area.3. w

29、as beyond me why visitors started respecting the place less and treated such a beautiful home-like place this way.I 4.(try)picking up trash myself,but I would spend an hour or two on the job,only 5.(find)the area trashed all over again weeks 6.(late).I decided something had to change.I set a date fo

30、r a cleanup together with some other climbers.7.(expect),more than 300 people showed up.We collected about 6,000 pounds of trash over three days.It was 8.(amaze)how much we were able to accomplishthe park looked clean!I often hear people complain about their surroundings.I want to say the only way t

31、o change things is by doing rather than 9.(complain).We need to teach by example.We cannot blame others 10. we start with ourselves.答案与解析1.has been根据文中的“since I was 13”可知,此处用现在完成时。2.includingincluding现在分词短语作状语。3.It此处缺少形式主语。真正的主语是why引导的从句。4.tried根据“but I would spend”可知,此处用一般过去时。5.to find此处表示意想不到的结果,用

32、only to do.。6.laterweeks later几周之后。7.Unexpectedly此处意为:想不到的是,300 多人出现了。副词用于句首,修饰整个句子。8.amazingamazing 令人惊讶的。plainingrather than前后是平行结构,根据doing可知,此处填complaining。10.unless/until此处意为:除非我们自己开始,否则不能责备别人。七、选词创境运用下列写作词汇,自己创设一个语境,形成一个小语段(35句)convey,unbelievable,unfortunately,postpone,anniversary答案Their 10th wedding anniversary was approaching and the man decided to convey his love.Unfortunately,his car broke down when he went to buy some flowers.He had to postpone his appointment with his wife.It was unbelievable that when he got home,he found that his wife had bought some flowers for him.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1