收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx

上传人:a**** 文档编号:582825 上传时间:2025-12-11 格式:DOCX 页数:15 大小:49.17KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第1页
第1页 / 共15页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第2页
第2页 / 共15页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第3页
第3页 / 共15页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第4页
第4页 / 共15页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第5页
第5页 / 共15页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第6页
第6页 / 共15页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第7页
第7页 / 共15页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第8页
第8页 / 共15页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第9页
第9页 / 共15页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第10页
第10页 / 共15页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第11页
第11页 / 共15页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第12页
第12页 / 共15页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第13页
第13页 / 共15页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第14页
第14页 / 共15页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Women of achievement单元测评习题(含解析)新人教版必修4.docx_第15页
第15页 / 共15页
亲,该文档总共15页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第一单元测评(主题语境:人与自我)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:What an educational lecture the professor has given us!M:Educational?I nearly fell asleep in class.He should add in some historical stories

2、.1.What does the man think of the lecture?A.Boring. B.Wonderful. C.Educational.答案AW:You look upset,John.Your business is doing bad?M:No.But the kids drew a lot of pictures on the walls of my shop.They look so ugly now.W:Its really annoying.2.What makes the man upset?A.His kids.B.His books.C.The wall

3、s of his shop.答案CW:Werent you going to confirm your booking at the hotel?M:Yes.Id better call them.They always get quite busy this time of the year.3.What will the man probably do next?A.Confirm his booking.B.Go to the hotel.C.Book a room.答案AW:Are you interested in cars?M:No,I prefer bicycles.Theyre

4、 clean and practical.W:Cars have greatly changed the world and made peoples life easier.M:But they also produced some bad effects,such as pollution and global warming.4.What does the man say about the cars?A.They are clean and practical.B.They make peoples life much easier.C.They have caused some en

5、vironmental problems.答案CW:Hey,congratulations!I heard the news!Whens the date?M:In September.Weve got a lot to plan to do.W:Well,the great thing is that youve decided to marry.Congratulations!M:Thanks.Remember to come to our party with your family.5.What are the speakers mainly talking about?A.A fam

6、ily.B.A wedding.C.A dinner party.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:The credit card bill arrived today.Oh,no.This bill is for more than 1,500 dollars.W:I was shopping with Barbara,an

7、d the store was having a sale,so I bought a dress.She forgot her credit cards at home and asked if she could put the charge on our card.She promised to pay me back.M:A 1,500-dollar dress!W:Well,I bought a few things.A few hundred dollars in the food section and 200 dollars on that pair of shoes.I gu

8、ess the dress cost,um,600 dollars.M:Honey!W:Im sorry.I promise Ill not do the shopping for the next three months.6.How much is the dress probably?A.$200.B.$600.C.$1,500.答案B7.How does the man feel?A.Angry.B.Excited.C.Disappointed.答案A听第7段材料,回答第8至10题。M:Good morning.Id like to ask about the Master Degre

9、e course in cultural studies.W:Ah,yes.M:How long will the course last?W:Its a two-year course that involves mostly research.M:Can I study by distance learning?W:Yes,the course is designed for distance learning.You have to be here for only three weeks.M:Well,could you tell me the contents of the cour

10、se?W:Yes.It is concerned with the analysis and theory of culture.M:Oh,thats culture in general,not just British culture?W:Thats right.The course does encourage some analysis of British culture,but whats most important is the comparison with the cultures of the students in the course.You are British?

11、M:Yes,Im working as an English teacher in China,actually.8.How long will the course last?A.For three weeks.B.For two years.C.For three years.答案B9.What is the most important thing about the course?A.It is designed for distance learning.B.It is concerned with some analysis of British culture.C.It requ

12、ires the comparison between different cultures.答案C10.What do we know about the man?A.He is an English teacher.B.He has a master degree.C.He is learning Chinese.答案A听第8段材料,回答第11至13题。W:We have your application letter in answer to our ad in the newspaper.I want to talk with you about the position.So,can

13、 you tell me something about yourself?M:Well,I worked in an art school and looked for new students.I had to visit students in their homes,talk with their parents,answer their questions and perform other duties.W:Our company needs someone to sell computers.And I think your school experience will be u

14、seful.The job is to exhibit new computers and talk people into buying them.M:I see.I have the confidence that I can do the job.W:OK.You may leave your phone number in case we want to contact you.M:Sure.I hope to hear from you soon.11.What did the man do before applying for the job?A.He worked as a t

15、eacher.B.He talked with the customers.C.He visited students parents.答案C12.What does the woman think is useful about the man?A.His education.B.His job experience.C.His grades at school.答案B13.What does the woman ask the man to do in the end?A.Wait for further information.B.Give his email address to he

16、r.C.Come to work the next day.答案A听第9段材料,回答第14至16题。W:David.What happened to you?M:I was up till 2:30 last night.W:More trouble with Michael and Betty?Were they breaking dishes again?M:No,I dont think they have any dishes left after the last fight.They were quarrelling about his ex-girlfriend.W:Cant y

17、ou get the other neighbours together and complain?M:Rob and Steve were so busy holding a party last night that they probably didnt hear the fighting.Mrs.Anderson has a heart of gold.Unfortunately,shes a little deaf.Actually,shes also a problem.Her niece phones every morning at 6:30.She always scream

18、s into the phone,and it wakes me up.W:You need to look for a new place to live.M:Give up my book?Im writing another book about a guy who lives in an apartment building with some crazy people.I hope itll be a big Hollywood movie someday.14.What is the probable relationship between Michael and Betty?A

19、.Classmates.B.Neighbours.C.Husband and wife.答案C15.What did Rob and Steve do last night?A.They had a fight.B.They held a party.C.They talked on the phone.答案B16.What do we know about Mrs.Anderson?A.She has hearing problems.B.She is very bad.C.She is rude to people.答案A听第10段材料,回答第17至20题。Good evening,eve

20、ryone.Do you know at what age a child becomes an adult?The answer depends on your culture or religion.First,in some North American Indian cultures,a boy became a man around the age of 13.At that time,he would go into the woods alone,without food or water,for several days.When he returned safely,he b

21、ecame an adult man.In Japan today,young people become legal adults at age of 20.Each year on January 15,they wear traditional clothes,listen to speeches,and visit old friends.Finally,in the United States,the passage into adulthood takes several years.American teenagers can get a drivers license at t

22、he age of 16.The legal age of adulthood is 18.However,they must wait until age 21 to buy alcohol.OK,thats all for my lecture.You are required to write a summary of this class.17.What probably is the speaker?A.A writer.B.A teacher.C.A reporter.答案B18.How did a boy prove himself an adult in some North

23、American Indian cultures?A.By drinking alcohol.B.By wearing traditional clothes.C.By spending several days in the woods alone safely.答案C19.What do the twenty-year-olds do on January 15 in Japan?A.Listen to speeches.B.Go to churches.C.Hold parties.答案A20.What is the legal age of adulthood in the Unite

24、d States?A.16.B.18.C.21.答案B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe youngest of five children in a poor family,Clara Barton,was born on Christmas Day in 1821 in Oxford.Before the Civil War,Claras most famous achievement was the establishment(建立) of a free public

25、 school in New Jersey.Her only medical experience before the war was when she cared for her sick brother for ten months.During the war,Clara soon devoted herself to saving the wounded soldiers who needed medical supplies.Because of her successful operation,she was praised by the US General,William H

26、ammond,and was allowed to travel with army ambulances.For the next three years,Clara travelled along with the army operations throughout Virginia and South Carolina.In addition,she also formed a programme at Camp Parole,where she attempted to find any soldier who was missing in the war.Upon the wars

27、 end in 1865,Clara set up an information centre to aid in locating missing soldiers.Meanwhile,she gave lectures quite frequently,and as a result of exhaustion,four years later in 1869,she suffered a breakdown and went to Switzerland to recover.Clara Barton was truly a great American who devoted her

28、life to human beings.21.When was Clara Barton born in Oxford?A.In 1821.B.In 1824.C.In 1865.D.In 1868.答案A解析细节理解题。根据第一段中的“ClaraBarton,wasbornonChristmasDayin1821inOxford”可知,克拉拉巴顿出生于1821年,故A项正确。22.What can we learn about Clara Barton from the first paragraph?A.She was born in a rich family.B.She was th

29、e only child of her family.C.She established a free public school.D.She had lots of medical experience before the war.答案C解析细节理解题。根据第一段中“ClarasmostfamousachievementwastheestablishmentofafreepublicschoolinNewJersey”可知,她创建了一所免费的公立学校,故C项正确。23.What is the passage mainly about?A.Clara Bartons family.B.Cla

30、ra Barton and her achievements.C.Clara Bartons army life.D.Clara Bartons programme at Camp Parole.答案B解析主旨大意题。克拉拉巴顿是美国红十字会的创始人,本文介绍了她的生平事迹。A、C、D三项均为文中细节,B项可以概括文章整体内容。故选B项。BSome people are so rude!Who sends an e-mail or a text message that just says “Thank you”?Who leaves a voice mail message rather t

31、han texts you?Who asks for a fact easily found on Google?Dont these people realize that theyre wasting your time?Maybe Im the rude one for not appreciating lifes little politeness.But many social agreed standards just dont make sense to people drowning in digital communication.In texts,you dont have

32、 to declare who you are or even say hello.E-mail,too,is slower than a text.Voice mail is a now impolite way of trying to connect.My father learned this lesson after leaving me a dozen voice mail messages,none of which I listened to.Exasperated,he called my sister to express his dissatisfaction that

33、I never returned his phone calls.“Why are you leaving him voice mail?” my sister asked.“Just text him.”In the age of the smartphone,there is no reason to ask once-acceptable questions about: the weather forecast,a businesss phone number,or directions to a house,a restaurant,which can be easily found

34、 on Google Maps.But people still ask these things.And when you answer,they respond with a thank-you e-mail.How to handle these differing standards?Easy.Consider your audience.Some people,especially older ones,appreciate a thank-you message.Others,like me,want no reply.The anthropologist (人类学家) Marga

35、ret Mead once said that in traditional societies,the young learn from the old.But in modern societies,the old can also learn from the young.Heres hoping that politeness never goes out of fashion but that time-wasting forms of communication do.24.What does the underlined word “Exasperated” mean in th

36、e fifth paragraph?A.Worried.B.Surprised.C.Annoyed.D.Tired.答案C解析词义猜测题。根据第五段第二句中的“hecalledmysistertoexpresshisdissatisfactionthatIneverreturnedhisphonecalls”可知,作者的父亲对作者不给自己回电话很不满,由此可推知exasperated意思是“恼怒的,生气的”,故选C项。25.Why didnt the writer reply to his father?A.He liked text messages better.B.He enjoyed

37、checking his voice mail.C.He didnt receive any voice mail messages.D.He didnt want to talk with his father.答案A解析推理判断题。根据第五段中的“Whyareyouleavinghimvoicemail?mysisterasked.Justtexthim.”可推知,作者不喜欢用语音信箱,更偏爱发短信,故选A项。26.Which of the following does the writer agree to?A.People neednt learn from one another i

38、n traditional societies.B.Dealing with voice mail should vary with each individual.C.People neednt turn to Google for help when in trouble.D.Declaring who you are or saying hello in texts is necessary.答案B解析推理判断题。根据第七段的内容可推知,标准是变化的,处理方式应该因人而异,而不是一刀切,语音信箱的使用亦是如此,故选B项。27.Whats the best title of this pa

39、ssage?A.Nowadays: what should we do with text messages?B.Nowadays: do you like leaving others a voice message?C.Nowadays: what means should we use in communication?D.Nowadays: do you need a thank-you message?答案C解析主旨大意题。根据对文章内容的整体理解可知,第三段引入本文话题,最后两段点题总结,本文主要讨论的是如今(在智能手机时代)我们应该用何种方式沟通,故选C项。CShe won 4

40、World Cup titles,and got a silver medal and a gold medal in the Olympics.Who is her?Jennifer Heil.She was born on April 11,1983 in Canada.She is so good at skiing(滑雪)maybe because she started hitting the Canadian slopes(斜坡)at age two.She went to McGill University and founded B2ten,which has raised o

41、ver $3,000 to support athletes from all around Canada!Heil was able to compete in her first Olympics at the 2002 Winter Olympics.She finished in the fourth place.In 2006,she was invited to compete in the Winter Olympics in Turin,Italy.She did an amazing job!Good enough for the first place!She took t

42、he 2007-2008 season off because she wanted to build up her physical strength.Then at the 2010 Winter Olympics in Vancouver,she won a silver medal.Unfortunately for Canadians,but fortunately for everyone who wants to win the World Cup,Heil stated that she may retire sometime in the next few years.If

43、she does,Canada may go into another gold medal drought(缺乏)in skiing at home.Heil says,“My skis(滑雪板)are part of my body now.”She has spent so much time on them and she never feels bored at all!She has so much energy that when she is off her skis,she still plays a sport.She was also very good at many

44、other sports.She was very good at volleyball,but was too short.She set records in high school for junior cross-country running,but had to quit because of injuries.Heil swam for 11 years and competed in the provincials,which is like a state-wide competition in the U.S.She even did freestyle in the po

45、ol!Jennifer Heil now lives in Montreal,Canada where she skis nearby.28.Heil didnt compete in the 2007-2008 season because she.A.was injured in trainingB.intended to become strongerC.had to improve skiing skillsD.was forced to lose weight答案B解析根据第三段中“Shetookthe2007-2008seasonoffbecauseshewantedtobuild

46、upherphysicalstrength.”可知答案选B项。29.If Heil gives up skiing in the future,.A.Canada may not get any medals in OlympicsB.she will compete in swimmingC.she will recover from her injuries quicklyD.others will have a chance to win the World Cup答案D解析结合第四段的“fortunatelyforeveryonewhowantstowintheWorldCup”可知,

47、她如果不再滑雪的话,就给其他人获奖的机会了。30.By saying“My skis are part of my body now.”,Heil means she .A.likes walking on her skisB.will carry her skis everywhereC.loves skiing very muchD.couldnt rid her daily life of skis答案C解析通读全文,尤其是本句后的“Shehasspentsomuchtimeonthemandsheneverfeelsboredatall!”可知,她深爱滑雪。31.Whats the t

48、ext mainly about?A.Jennifer Heils sports career.B.Difficulties Jennifer Heil has in life.C.The 2002 Winter Olympics.D.Jennifer Heils winning the World Cup.答案A解析文章主要讲述了加拿大女子滑雪运动员JenniferHeil的运动生涯,因此A项正确。DLate last year,I needed to transport some furniture from our house to my sons flat in central Lon

49、don.I should have paid a man to do it,but foolishly confident in my driving ability,I decided to hire a lorry and drive it myself.Moving the lorry backward in my yard,I crashed into a small shed,causing serious damage.Fortunately I owned the shed.I loaded up with the furniture and set out.By now it

50、was rush hour.My nerves broke down,as I drove the huge lorry through the streets nervously.At last I arrived at Charlotte Street and found an available parking space.I moved the lorry into it only to notice three people at a cafe waving to me.I got out,trembling violently,like one who had just finis

51、hed a stormy Atlantic crossing.“Youve hit the car parked behind you,” they said.I examined the car.There were white scratches(划痕) on its front face.It bore a disabled sign.So,now I was a bad driver and a bad man.Under the serious look of the three,I left an apologetic note on the damaged cars windsc

52、reen,giving my phone number.I unloaded the furniture,dripping the sweat,wanting only to escape from the monster.I drove it back to its base at Edgware.On arrival,the boss told me I must fill it up with petrol before returning it.“Just charge me,” I cried,still shaking with fear.He stared at me with

53、understanding.No doubt hed witnessed others in this state before.“How about I drive you to a petrol station,you fill up,and I drive it back?” he asked.He danced the great lorry through the traffic so carefully that it would have shamed me if I had not been so grateful.32.The man felt to have deliver

54、ed the furniture himself.A.gratefulB.proudC.confidentD.regretful答案D解析细节理解题。根据第一段最后一句可知,“我”本应付费让别人装运家具的,但是出于对自己驾车能力的愚蠢的自信,“我”决定租一辆卡车自己装运。结合下文描述的“我”停车时撞上别人的车以及不得已让出租卡车的老板送自己回家可知,“我”对决定自己装运家具的事感到后悔,D项意为“后悔的”,符合语境,故D项正确。33.The man trembled violently because .A.the lorry was too difficult to driveB.he ca

55、used a terrible traffic accidentC.he was afraid to see the three peopleD.the furniture was too heavy for him答案A解析细节理解题。根据第三段中的“Igotout,tremblingviolently,likeonewhohadjustfinishedastormyAtlanticcrossing.”可知,“我”下了车,紧张得浑身剧烈地颤抖,就像横渡了暴风雨中的大西洋;再结合第二段最后一句“Mynervesbrokedown,asIdrovethehugelorrythroughthest

56、reetsnervously.”可知,由于卡车难以驾驶,“我”十分紧张,故A项正确。34.The man said he was a bad man most probably because .A.he shouldnt have driven the lorry himselfB.he made the traffic accident on purposeC.he shouldnt have caused trouble for the disabledD.he parked the big lorry on the pavement答案C解析细节理解题。根据第三段中的“Therewer

57、ewhitescratchesonitsfrontface.Itboreadisabledsign.So,nowIwasabaddriverandabadman.”可知,由于刮坏了带有残疾人标志的车,这可能会给其带来麻烦,因此“我”觉得自己是一个坏人,故C项正确。35.The writer intended to suggest that .A.it was thrilling to drive a lorryB.being too confident is foolishC.it was hard to avoid accidentsD.the boss was expert in driv

58、ing答案B解析推理判断题。通读全文可知,本文的主题句是第一段最后一句“Ishouldhavepaidamantodoit,butfoolishlyconfidentinmydrivingability,Idecidedtohirealorryanddriveitmyself.”;结合全文描述的“我”因为对自己的驾驶技术有信心而租用卡车自己装运家具而导致一系列问题可知,本文旨在说明“过分自信是愚蠢的”,故B项正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。One of the hardest things to

59、do when getting to know people is remembering their names.And its also a very useful skill to have in your daily life.36 Here are some tips to remember any name:Ask for their business card.When you meet someone in a working situation,ask for their business card.Write down a few notes about the perso

60、n and his appearance so you can tell him from the other people youve met.3738At the end of your conversation,ask the person youre speaking with to repeat his name just to make sure you have it right.39Use it in conversation.Say the persons name as often as you can during the conversation without get

61、ting him/her tired.For example,using the name casually in sentences like “I really agree with you,John” or “40”will do wonders for memorizing names.A.Ask again.B.Repeat it in your mind.C.Hearing it once more will help you memorize it as well.D.Create an attractive image.E.John,how do you like living

62、 in the city?F.You can always turn to the card for help if you forget his or her name.G.Showing a stranger you remembered his/her name can leave a good impression.答案3640 GFACE第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I always hear about brave people on

63、social media.If bravery is as simple as showing 41 during a time of fear,I 42 a time when I had a scary experience.My family had just arrived at our Christmas holiday house when the 43 came to drop off the keys and 44 us to watch out for wild rodents running around his house.My parents 45 and said t

64、hey would 46 the situation if they appear.The thought of 47 something like a mouse 48 entered my mind.Besides,my father always came to my 49 if I needed him.While my parents 50 our bags,I decided to watch a movie in my room.Everyone else was 51 so I had to take care of my brother.Halfway through the

65、 movie,I really needed to take a bathroom 52 so I stepped out of my room,leaving him alone in his baby bed.He disliked it,but I would only be 53 for a moment,“Whats the 54 that could happen?” I thought.When I left the room,my brother began to cry 55 he usually did.However,his crying grew louder and

66、more fearful,so I hurried back,and was greeted by an 56 furry visitor.“Dad!” I cried,“there is a rat in my room!”“Killing it!” he 57.“But Dad,I cant.”My mind 58;I was so frightened.The first thing I saw was an umbrella,so I 59 it.WACK!I began to hit the rat until it stopped moving.My parents were 60

67、 that I put my fears aside to protect my brother.That day,I felt brave.41.A.strengthB.progressC.intelligenceD.skill答案A解析如果在一段恐怖的时间内勇气像展示力量(strength)一样简单的话,“我”想起了“我”的一段可怕的经历。progress“进步”;intelligence“智慧”;skill“技巧”。42.A.wasteB.recallC.spendD.appreciate答案B解析下文讲述“我”的一次可怕的经历,故这里用recall,表示“回忆起”。43.A.neigh

68、borB.agentC.strangerD.owner答案D解析根据上文“我们一家人刚到我们的圣诞度假屋”和下文“来把钥匙交给我们”可知,这里应该是这个房子的主人(owner)。neighbor“邻居”;agent“代理人”;stranger“陌生人”。44.A.warnB.begC.allowD.encourage答案A解析根据下文中的“watchoutforwildrodents”可知,这里用warn表示“警告”更符合文意。45.A.sighedB.noddedC.coughedD.shook答案B解析根据该空后的“并且说如果它们出现了,他们会处理(handle)这种情况”可知,“我”的父

69、母点头表示了解,故用nodded。sigh“叹息”;cough“咳嗽”;shake“摇动”。46.A.ignoreB.handleC.overcomeD.challenge答案B解析参见上题解析。ignore“忽视”;overcome“克服”;challenge“向挑战”。47.A.observingB.playingC.teasingD.killing答案D解析根据下文中的Killingit可知,这里用killing照应下文。observe“观察”;play“玩”;tease“逗弄”。48.A.almostB.graduallyC.neverD.suddenly答案C解析此处表示自己从来没有

70、想过会杀死老鼠之类的动物,故选C项。almost“几乎”;gradually“渐渐地”;never“永不”;suddenly“突然”。49.A.lifeB.hand C.mindD.aid答案D解析根据下文当“我”发现大老鼠出现在房间时,“我”立即向爸爸求助可以推知,此处表示“而且,如果我需要我父亲(帮助),他总会来帮忙”。cometoonesaid表示“帮助某人”,符合语境。cometoonesmind“想起”。50.A.unpackedB.unfoldedC.unlockedD.uncovered答案A解析根据上文可知,“我们”一家人刚住进这个房子,且根据常识,进去之后,要把包里的东西整理

71、一下,故这里应用unpacked“打开(盒子、包、手提箱等)取出”。unfold“展开”;unlock“开锁”;uncover“揭开的盖子”。51.A.occupiedB.excitedC.hurriedD.frightened答案A解析根据该空后的“因此我不得不照看我弟弟”可知,此时其他人都在忙碌着。excited“兴奋的”;hurried“匆忙的”;frightened“害怕的”。occupied“忙于的,从事的”,符合语境。52.A.rideB.walk C.breakD.chance答案C解析根据下文中的“soIsteppedoutofmyroom”可知,电影看到一半的时候“我”需要上

72、厕所。break“间歇,暂时休息”,符合语境。takeabreak“休息一会儿”为固定搭配。ride“旅程”;walk“步行”;chance“机会”。53.A.availableB.braveC.lostD.gone答案D解析根据上文可知,此处表示“我只是离开一会儿”。gone表示“暂时不在的”,符合语境。available“可得到的”;brave“勇敢的”;lost“丢失的,迷路的”。54.A.leastB.worstC.mostD.best答案B解析根据下文当“我”离开房间时,“我”的弟弟就开始哭,并且越哭越大声可以判断,可能发生什么不好的事情了,四个选项中只有worst符合语境。55.A

73、.whenB.ifC.asD.until答案C解析根据上下文和常识可知,此处表示“在我离开房间时,我的弟弟如往常一样开始哭起来”。as表示“如同”,引导方式状语从句,其他三个选项不能引导方式状语从句。56.A.unreasonableB.unexpectedC.unconsciousD.unqualified答案B解析根据上下文可知,一个出人意料的毛茸茸的来访者突然出现,故用unexpected“出人意料的”。unreasonable“不合理的”;unconscious“无意识的”;unqualified“不合格的,无资格的”。57.A.complainedB.informedC.yelled

74、D.signed答案C解析根据上文可知,“我”父亲没有和“我”在一个房间,且正在忙碌,又根据祈使句“Killingit”可知,“我”的父亲应该是大声呼喊(yelled)。complain“抱怨”;inform“告知”;sign“示意”。58.A.frozeB.brokeC.wanderedD.changed答案A解析根据下文中的“Iwassofrightened”可推知,“我”当时不知所措,故选A项。break“打破”;wander“开小差”;change“改变”。59.A.kickedB.handedC.seizedD.threw答案C解析根据上文中的“我看见的第一件东西是一把伞”和下文中的

75、“我开始打那只大老鼠”可知,此处表示“我抓起(seized)那把雨伞”。kick“踢”;hand“给”;throw“扔”。60.A.afraidB.awkwardC.overjoyedD.proud答案D解析根据上下文内容可知,因为“我”无视恐惧,把大老鼠打死,保护了“我”的弟弟,所以“我”的父母为“我”感到自豪(proud)。afraid“害怕的”;awkward“令人尴尬的”;overjoyed意为“狂喜的”,用在这里太过夸张。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2019全国高考)A 90-year-old ha

76、s been awarded “Woman Of The Year” for 61.(be)Britains oldest full-time employeestill working 40 hours a week.Now Irene Astbury works from 9 am to 5 pm daily at the pet shop in Macclesfield,62. she opened with her late husband Les.Her years of hard work have 63.(final) been acknowledged after a cust

77、omer nominated (提名) her to be Cheshires Woman Of The Year.Picking up her “Lifetime Achievement” award,proud Irene 64.(declare) she had no plans 65.(retire) from her 36-year-old business.Irene said,“I dont see any reason to give up work.I love coming here and seeing my family and all the friends I 66

78、.(make) over the years.I work not because I have to,67. because I want to.”Granddaughter Gayle Parks,31who works alongside her in the family businesssaid it remained unknown as to who nominated Irene for the award.She said,“We dont have any idea who put grandma forward.When we got a call 68.(say)she

79、 was short-listed,we thought it was 69. joke.But then we got an official letter and we were blown away.We are so proud of her.Its 70.(wonder).”【语篇解读】本文是一篇新闻报道。文章介绍了一位90岁的英国女士仍然坚持工作,被评为“年度女性”的事迹。61.being解析考查非谓语动词。for是介词,后接动词时要用动词-ing形式。62.which解析考查定语从句。先行词是thepetshop,关系词在非限制性定语从句中做宾语,所以填which。63.fina

80、lly解析考查副词。分析句子成分可知,所填的词在句中作状语,所以用副词形式。64.declared解析考查时态。根据下文的“shehadnoplans”可知,此处讲述的是过去发生的事情,所以用一般过去时。65.to retire解析考查非谓语动词。分析句子成分可知,plans后接动词不定式作定语。66.have made解析考查时态。根据句中的时间状语“overtheyears”可知,句子应用现在完成时。67.but解析考查连词。分析句子结构可知,此处是“not.but.”结构,意为“不是而是”。68.saying解析考查非谓语动词。call和say有逻辑上的主谓关系,所以用动词-ing形式来

81、解释call的内容。69.a解析考查冠词。joke是单数可数名词,此处是泛指,所以填a。70.wonderful解析考查形容词。所填的词在句中作表语,所以用形容词形式。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许

82、修改10处,多者(从第11处起)不计分。Jack grew up in a poor family and his father couldnt work because of poor healthy.The family led a hardly life.So he quit school at 14 but planned to start his own business.At that time,raw material were not enough and Jack see an opportunity in used metals.He collected a large n

83、umber used metals and sold them,making a lot of money.At 30,Jack succeeded in earn his first million,with what he built a beautiful house for his family.At the last,he sold the house.The reason why he sold them was that he lived uncomfortably there.答案第一句:healthyhealth第二句:hardlyhard第三句:butand第四句:mate

84、rialmaterials第四句:seesaw第五句:number后加of第六句:earnearning第六句:whatwhich第七句:去掉第一个the第八句:themit第二节书面表达(满分25分)2012年10月9日,巴基斯坦十五岁的女孩马拉拉在放学回家途中遭到塔利班暗杀,头部中枪。康复后,马拉拉不畏威胁、积极为巴基斯坦女童争取受教育的权利。联合国将每年的7月12日(她的生日)定为“马拉拉日”(Malala Day)。请根据以下提示,用英语写一篇短文。你的短文应包括以下内容: 1.简述马拉拉的故事;2.说明教育的重要性(至少两点);3.谈谈学校教育对你的影响(至少两点)。注意: 词数10

85、0个左右。开头已经写好,不计入总词数。On October 9,2012,Malala,a 15-year-old Pakistani girl,was shot in the head by the Taliban on her way home from school.参考范文On October 9,2012,Malala,a 15-year-old Pakistani girl,was shot in the head by the Taliban on her way home from school.However,the Taliban failed to silence her

86、.After a miraculous recovery,she was committed to fighting for girls right to education.In honor of her bravery and devotion,the UN declared July 12(her birthday)as Malala Day.Deeply inspired by the story of Malala,I firmly believe in the significance of education.Education enables people to raise t

87、heir voices for rights and change the world by calling for more equality.Furthermore,education promotes the development of science and technology as well as more values and world peace.Without education,people may become weak,fearful and hopeless.When I reflect on my own experience,I feel grateful I have benefited a lot from my school education.To begin with,I have acquired knowledge and skills to prepare myself for the future.In addition,school education provides me with opportunities to broaden my horizons and better myself.Finally,I have learned to be a more caring and loving human being.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1