1、Unit 5 MusicSectionListeningandTalking,ReadingforWriting,AssessingYourProgress&VideoTime一、用适当的介词或副词填空1.I dont like her,but I will try to help her .2.The boy went a hard time during the flood.3.She is likely to deal with it the same way.4.The man found it hard to concentrate his research then.5.Im su
2、re that all your hard work will pay some day.6.She is so poor that she hasnt a cap to go her coat.二、单句语法填空1.The new hospital bought a lot of (equip) last month.2.She is very (talent) and she has won several awards.3.Its clear that the injured requires medical (treat).4.To her (satisfy),her daughter
3、did well in this performance.5.There are (vary) books for you to choose from.6.You have to learn this skill by (repeat).7.His (react) to the accident really surprised me.8.The boss had her assistant (buy) some food for us.三、完成句子1.即使我很喜欢这辆车,我也不会现在买的。I wont buy it now I like the car very much.2.原来这个女孩
4、是我姐姐的朋友。the girl was a friend of my sister.3.事实上,没有必要紧张。As a matter of fact,be nervous.4.又惊又喜,这个女人站起来接受了这个奖。,the woman stood up to accept the award.5.这个年轻人渴望参加下一届运动会的选拔。The young man next sports meeting.四、阅读理解A“Music is a moral law.It gives soul to the universe,wings to the mind,flight to the imagin
5、ation,and charm and joy to life and to everything,” the ancient Greek philosopher Plato said.This is one of Don Spencers favourite mottos that he firmly believes.“We know that music brings joy and comfort,and makes us feel happy,” Spencer says.“But research has also discovered music plays a powerful
6、 role in the mental development of children.Music inspires creativity,imagination and self-expression.It also builds self-respect and is good for memory skills.”ThepowerofmusicMuch research supports both Spencer and Plato.A Stanford University study found that musical training improves the way the b
7、rain processes the spoken word.Research from Canada found that children aged four to six years old who had music lessons had better memories,as well as higher ability to read and write and maths levels.NotinthecurriculumResearch from Australia shows its not that smart kids play music;its that music
8、makes kids smarter.It supports Spencers call for music to be a standard part of the school curriculum,like English and maths.“Music is everywhere,but not at 75 percent of public schools around Australia which dont have a devoted music teacher,” Spencer says.“Its sad that many children dont have acce
9、ss to formal musical education,particularly when it has such an effect on a childs development.”Ideally,Spencer would like every child to learn an instrument.“Kids can access cheap instruments like a ukulele,recorder or harmonica,” Spencer says.He says the Internet has a lot of free videos which tea
10、ch you how to play instruments.“I cant stress enough how important music is,” he says.“It builds relationships,unites people and,most importantly,it is fun.”1.Platos words are mentioned at the beginning of the text to show that .A.music has magic powerB.everything is based on musicC.Spencer admires
11、PlatoD.music was important in ancient times2.From the research from Australia mentioned in the passage,we can learn that .A.music can make children smarterB.children aged four to six have better memoriesC.there are no professional music teachers in AustraliaD.music is a standard part of the school c
12、urriculum in most schools3.What might be the best title for the passage?A.When Music is TaughtB.Why Music MattersC.Why We Learn InstrumentsD.How Children Learn MusicBDid you know that,in 2016,over 18 million people attended classical concerts in Germany?Thats more people than those who went to main
13、league football matches!Earlier this year,Germany continued its celebration of classical music with the opening of a new concert hall in the heart of Hamburg.Germans are incredibly proud of it and its the first thing I show to my friends when they come to visit.Known as the “Elphi” by the locals,the
14、 Elbphilharmonie is a beautiful tower of glittering glass sitting atop an old warehouse by the banks of the river Elbe.The plaza(露天广场) is open to the public and from the middle of the citys tallest building,you can gaze across the harbour,miles of rooftops and passing ships below.The main concert ha
15、ll seats over 2,000 people and is one of the most advanced music venues in the world.Two smaller concert halls are used for jazz,world and contemporary music.In addition,if youre unbelievably rich,you can buy one of the 45 luxurious apartments lying within the building.The construction began in 2007
16、 with a budget of 241 million and a two-year period.Fast forward ten years,the building eventually opened with a final price tag of over 800 million!I consider myself very lucky that the Elbphilharmonie opened during my time living in Hamburg,but unfortunately I havent yet been able to attend a conc
17、ert.Everything is sold out for six months!For now,Im content to visit the plaza to enjoy the impressive views over the docks and see the innovative architecture up close.Hopefully one day soon Ill be lucky enough to grab a last-minute concert ticket!4.What does the underlined word “it” in Paragraph
18、1 refer to?A.Germany.B.Hamburg.C.A new concert hall.D.Its celebration of classical music.5.What is Elbe?A.A hall.B.A river.C.A tower.D.A warehouse.6.What can we learn from the last two paragraphs?A.The new concert hall can hold 3,000 people at least.B.The construction of the new concert hall is perf
19、ect.C.It took a longer time and more money to build the concert hall.D.The majority of audience are likely to pay for the luxurious apartments.7.What happened after the Elbphiharmonie opened?A.I was invited to visit it.B.Few concerts have been held.C.The performance was well received.D.People find i
20、t easy to get concert tickets.五、七选五阅读理解Maybe you are an average student.1 This is not necessarily so,however.Anyone can become a better student if he or she wants to.Heres how.Plan your time carefully.When planning your work,you should make a list of things that you have to do.After making this list
21、,you should make a schedule of your time.First your time for eating,sleeping,dressing,etc.Then decide a good,regular time for studying.2 A weekly schedule may not solve all your problems,but it will force you to realise what is happening to your time.Make good use of your time in class.3 Listening c
22、arefully in class means less work later.Taking notes will help you remember what the teacher says.Study regularly.When you get home from school,go over your notes;preview the important points that your teacher is going to discuss the next day,and read that material.4 If you do these things regularly
23、,the material will become more meaningful,and youll remember it longer.Develop a good attitude towards tests.The purpose of a test is to show what you have learned about a subject.They help you remember your new knowledge.The world wont end if you dont pass a test,so dont be over worried.5 You will
24、probably discover them after you have tried these.A.There are other methods that might help you with your studying.B.Dont forget to set aside enough time for relaxation.C.Take advantage of class time to listen to everything the teacher says.D.No one can become a top student unless he or she works ha
25、rd.E.You probably think you will never be a top student.F.Make full use of class time to take notes of what the teacher says in class.G.This will help you understand the next class.六、选词创境运用下列写作词汇,自己创设一个语境,形成一个小语段。energy;classical;virtual choir;opportunity;perform;try out;satisfaction;various;aim;abs
26、orbed;performance答案:一、1.out2.through3.in4.on5.off6.with二、1.equipment2.talented3.treatment4.satisfaction5.various6.repetition7.reaction8.buy三、1.even though2.It turned out that3.there is no need to4.Surprised and happy5.is eager to try out for四、1.A根据下文说到的音乐的力量以及很多学校的课程中缺少音乐课可以推知,第一段引用柏拉图的话说明音乐有神奇的力量。故
27、选A项。2.A根据第五段中的“ResearchfromAustraliashowsitsnotthatsmartkidsplaymusic;itsthatmusicmakeskidssmarter.(来自澳大利亚的研究发现,并不是聪明的孩子演奏音乐,而是音乐让孩子更聪明。)”可知选A项。3.B通读全文可知,本文引用柏拉图的话说明音乐的重要性,通过研究证明了音乐对人的发展起到了很重要的作用,故标题为B项。4.C根据第一段内容可知,在德国参加古典音乐会的人比去看足球赛的人还要多。今年早些时候,德国继续庆祝古典音乐,在汉堡市中心开了一个新的音乐厅。德国人对它感到无比自豪。可以推断出是对新的音乐厅感到
28、自豪。故选C项。5.B根据第二段第一句话“KnownastheElphibythelocals,theElbphilharmonieisabeautifultowerofglitteringglasssittingatopanoldwarehousebythebanksoftheriverElbe.”可知Elbe是一条河,故选B项。6.C根据第三段第一句话可知A项错误;根据文章内容可知B项错误;根据第三段中的“Inaddition,ifyoureunbelievablyrich,youcanbuyoneofthe45luxuriousapartmentslyingwithinthebuildi
29、ng.”可知D项错误;根据第三段中的“Theconstructionbeganin2007withabudgetof241millionandatwo-yearperiod.Fastforwardtenyears,thebuildingeventuallyopenedwithafinalpricetagofover800million!”可知C项正确。7.C根据最后一段中的“IconsidermyselfveryluckythattheElbphilharmonieopenedduringmytimelivinginHamburg,butunfortunatelyIhaventyetbeena
30、bletoattendaconcert.Everythingissoldoutforsixmonths!”可知Elbphilharmonie开放时,“我”住在那儿,但不幸的是“我”没能去听音乐会,因为票在六个月内都卖完了。可知表演很受欢迎,故选C项。五、1.E2.B3.C4.G5.A六、My grandfather is full of energy.He likes classical music and joined a virtualchoir last year.He was glad to have such an opportunity to perform.He also advised other old people to tryout for the virtual choir,where they could get a sense of satisfaction.They were from various backgrounds,but they all aimed to be absorbed in their performance.