1、Unit 3 The world of science 单元测试一、听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。( )1. How much is the blue shirt?A. $10.B. $12.C. $8.( )2. What do we know about the mans cellphone?A. It isnt working at the moment.B. It has be
2、en borrowed by the woman.C. It is being used by his sister.( )3. What does the man ask the woman to do for him?A. To call their teacher.B. To ask for leave.C. To send for a doctor.( )4. What does the woman want?A. A visit to town.B. An English magazine.C. A dictionary.( )5. What will they order?A. P
3、ork with potatoes.B. Beef with potatoes.C. Pork and beef.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。( )6. How will the woman go to Camden Town?A. On foot.B. By bus.C. By subway.( )7. When will th
4、e speakers meet tomorrow?A. At 8:30.B. At 9:30.C. At 10:30.听第7段材料,回答第8、9题。( )8. What may the woman be?A. A restaurant waitress.B. A telephone operator.C. A hotel waitress.( )9. When will the man probably come?A. At 5:50 p. m.B. At 6:20 p. m.C. At 7:0 p. m.听第8段材料,回答第10至12题。( )10. Whos holding the par
5、ty?A. Jim Taylor.B. Hilary Evans.C. Jane.( )11. Whats the relationship between the woman and Jane?A. Classmates.B. Workmates.C. Neighbors.( )12. What does the man do?A. An engineer.B. A teacher.C. A doctor.听第9段材料,回答第13至16题。( )13. On what does the woman congratulate the man?A. Finding a good market.B
6、. Getting a higher position.C. Setting up a new company.( )14. What will the speakers do after the conversation?A. Go home.B. Go shopping.C. Go to have supper.( )15. What can we learn from the conversation?A. The woman thinks the man does an excellent job.B. It is at the beginning of a month.C. The
7、man is very proud.( )16. When will the manager take over the new position?A. Next day.B. Next month.C. Next year.听第10段材料,回答第17至20题。( )17. What is the talk mainly about?A. What people should do to protect animals.B. Whether people should keep animals in zoos.C. How people should improve zoos environm
8、ent.( )18. What do experts of Group A suggest?A. Leave animals in the wild without protection.B. Protect animals in a closed area.C. Teach people more about wild animals.( )19. What do experts of Group B say about the modern zoos?A. They do harm to animals.B. They are poorly designed.C. They can pro
9、tect animals from dying out.( )20. What is the speaker?A. A teacher.B. A host.C. A scientist.二、阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AEmily Urich 18 years old CanadaA lot of teens arent responsible, and thats where Im different. Not just about school but everyday thi
10、ngs, like being able to pay my own credit card(信用卡) bills on time.The first time I got a cartoon book was on my third birthday. From then on, I fell in deep love with it. And can you guess how many cartoon books Ive read? I dont really know the exact number. But I have three full boxes of them under
11、 my bed.Joe Miller 16 years old AmericaIm proud of doing things in my own way. So whenever somebody wants me to do something or whatever it is, I feel like theyre all other peoples thoughts, not really mine. But like others, I love reading, too.When I first took skiing lessons, I found it exciting.
12、For skiing racing, theres no question that Im better than most boys. I think its fun. I mean, it is a challenge. Its where I picked up the idea of needing a challenge always in my life. In order to improve my skiing skills, I have read many books and magazines about it.An Qi 15 years old ChinaIm dif
13、ferent because I prefer to drop out of the world to create my own world. Id like to build a house on a mountain. And I choose to live without electricity, a telephone, or even indoor plumbing(水管装置).I have many hobbies such as travelling, reading, writing and spending time with children. I love child
14、ren because they are smart and creative. They always have many strange ideas. It makes me excited.I want to do something for Project Hope and become a country school teacher.( )21. Which hobby do the three students all have?A. Writing.B. Skiing.C. Travelling.D. Reading.( )22. According to Emily,we c
15、an infer that _.A. other people trust herB. she does sports at weekendsC. she laughs at other peopleD. she gets up late on Sundays( )23. We know that Joe Miller _.A. Doesnt like to follow othersB. thinks skiing is too dangerousC. does well in drawing cartoonsD. enjoys living somewhere quietlyBWillia
16、m Kamkwamba lives in Malawi, Africa, where most people have to grow their own food and have no electricity or running water. In 2001, when he was 14 years old, there was a terrible drought(干旱) and most families, including Williams, couldnt grow enough food.Because of the drought, Williams family cou
17、ldnt afford to send him to school anymore. So one day, William went to the library near his home to study. He found a science book called Using Energy, which included instructions for building a windmill(风车). Windmills are good sources of electricity, and they can bring water up from underground. Wi
18、lliam didnt know much English, and he wasnt able to understand most of the book, but it was full of pictures. Looking at the pictures, William thought he could build a windmill for his family.When William started building his windmill, a lot of people laughed at him, including his mother. But Willia
19、m saw the photo of the windmill in the book. That meant someone else was able to build it, so he knew he could build it, too. He didnt have the parts and equipment that he saw in the books pictures. So he looked for parts in junkyards to build his machine.William changed his design little by little.
20、 First, the windmill powered only one light bulb(灯泡). Finally, it powered four lights. Then there was enough electricity for four lights and a radio. No one laughed at William after that, and people in his town started to come to his house to get power for their cell phones. Later, William built a s
21、econd windmill. This one brought water up from underground. After that, William began to teach other people how to build windmills.Now he uses his website, movingwindmills.org, to educate and give hope to people. His main message is this: “To the Africans and the poor who are struggling(挣扎) with you
22、r dreams trust yourself and believe. Whatever happens, dont give up.”( )24. What was Williams primary purpose of building a windmill?A. To set up a family business.B. To do a science experiment.C. To realize his childhood dream.D. To bring electricity to his family.( )25. What was Williams mothers a
23、ttitude towards his building a windmill at first?A. Hopeful.B. Worried.C. Doubtful.D. Uninterested.( )26. What can we learn about Williams first windmill?A. It was sold at a high price.B. It was made of thrown-away things.C. It could bring water up from underground.D. It looked the same as the photo
24、 in Using Energy.( )27. Which of the following can best describe William?A. Honest.B. Humorous.C. Selfcentered.D. Strongminded.CAs scientists in the Netherlands tried to figure out how to build a super flying robot, they learned from one of natures flyers: the humble fruit fly. And by building this
25、robot, theyve gained new understanding of how the fly carries out one of its dangerous tasks.The robot is called the DelFly Nimble. Its wingspan(翼展) is about a foot wide. It has four wings that can beat at 17 times per second, which appear very delicate because theyre made of the same material as sp
26、ace blankets.“In previous designs, they always had a tail, like a traditional airplane tail,” said the robots main designer Matej Karasek. Hes based at the Micro Air Vehicle Laboratory at Delft University of Technology in the Netherlands, and he and his colleagues published their findings on Thursda
27、y in Science.“In previous generations,” he said, “flapping wings drove the robot forward while the tail helped to guide and stabilise(稳定) it. But now the DelFly Nimble is completely controlled by the wings.” “The challenge then was actually combining the control into the wing movement, and thats wha
28、t we achieved,” Karasek said.“In the latest generation, the wings can each move individually or rotate(旋转) around the body of the robot. The robot can remain in one place in the air for about five minutes on a full battery or fly for more than a kilometre,” Karasek said, “and because the scientists
29、are controlling all the movements, they can use the robot to learn more about how fruit flies actually carry out their dangerous tasks, which has caught the attention of biologists.”( )28. Where did scientists get the creative idea of the flying robot?A. From a fruit fly.B. From the birds wings.C. F
30、rom some fruit.D. From an airplane.( )29. What does the underlined word “it” in paragraph 4 probably refer to?A. A full battery.B. A flapping wing.C. The DelFly Nimble.D. The humble fruit fly.( )30. What interests biologists most about fruit flies?A. That they are very tiny insects.B. How they condu
31、ct challenging tasks.C. Why they can be easily found in the world.D. That they have light wings and fly quickly.( )31. Where is the text probably taken from?A. A research paper.B. A travel brochure.C. A health magazine.D. A chemistry textbook.DThese days, it seems like everyone wants to go out into
32、space and live on new planets. Rather than depend on another pre-existing planet, could we make a new, proper planet ourselves?To start with, if wed want to be living on it, we should find a good place in space to put the new planet. Wed want it to be in a habitable zone, meaning the planet should b
33、e at the right distance from its star to make sure there would be perfect temperatures and most importantly, liquid(液态的) water.Wed also need the right materials to make the planet. Our earth is made up of many different elements(元素). If we made our own new planet, wed probably want it to have simila
34、r elements and a similar structure(结构). Wed also want enough water to form some oceans.But even if we get all of the materials, creating a new planet like Earth could have many troubles. It might be something more like a huge space station. It would be pretty expensive if we wanted it to be super bi
35、g.We would probably also need a lot of food, since theres going to be many scientists and astronauts out in space working on this project!According to NASA, each astronaut uses about 0.83 kilograms of food per meal, including 0.12 kilograms of packaging(包装) material. Without the weight of the packag
36、ing material, wed need about 780 kilograms of food just to feed one astronaut for a year.Putting all these together could make it possible to make our own planet one day! In reality, creating a new planet would probably require a very modern technology and there would be tons of other things to thin
37、k about. And if this is even possible, it likely wont happen for a very long time.( )32. Whats the first thing we should do if we want to create a new planet?A. To prepare enough food.B. To design its inner structure.C. To find a proper place to set the planet.D. To collect materials similar to our
38、earth.( )33. What does the underlined word “it” in paragraph 3 refer to?A. Our earth.B. Outer space.C. The new planet.D. The ocean water.( )34. How much food does an astronaut actually eat each meal?A. About 0.12 kilograms.B. About 0.71 kilograms.C. About 0.83 kilograms.D. About 0.95 kilograms.( )35
39、. What does the author think of creating a planet?A. It is a waste of money and time.B. It should be one of NASAs next plans.C. It is not a good idea for humans.D. It wont come true in the near future.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。One of my earliest memories was
40、watching my mum talk on our old phone. I was fascinated(着迷的) that she could talk to someone who wasnt actually in the room with her. 36. _ I was wondering how she managed to talk with someone she couldnt see.37. _ Later, we had mobile phones that could be carried around the room. Then came computers
41、 and smartphones. These days I can send an e-mail around the world in a second. My daughters smartphone has a hundred apps and a dozen social media accounts. She stores all of her information in a mysterious place known as “the cloud”, where she can take it out at any time. It seems that we are more
42、 connected in this world than ever before.However, what bothers me is that we rarely associate with(与来往) each other nowadays. 38. _ Instead of looking into the eyes of our loved ones, we stare at our screens. It seems as if the most connected generations are also the loneliest.Dont let technology ta
43、ke our time and ruin our life. Make time to meet, to pray and to communicate with each other. Take a walk on the beach with a friend. Have a long conversation with the phones off and the hearts on. 39. _Remember that we are here to love each other, help each other and make this world a better place.
44、 40. _ But when it cant, turn it off.A. That was a long time ago.B. Connect offline as well as online.C. Few take the time to talk face to face.D. Smartphones have both advantages and disadvantages.E. We should communicate with each other with phones off.F. When your technology can help to do these
45、things, then use it.G. When she left the room, I slowly walked over to the phone and stared at it for a while.三、语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。“A robbery(抢劫)” a voice came from the radio. John was driving home late last night from a trip, and now he was
46、having trouble staying 41 . He turned up the radio and tried to fix his attention on the 42 , but his eyes kept on closing.It was then that he noticed the hitchhiker(旅行者) by the road. Without even thinking about what he was doing, he stopped the car.“To Marilee?” “Get in.” The hitchhiker got in and
47、immediately John was 43 that he had picked him up. The young man 44 a strange face and long hair. When John asked him questions about himself, he changed the 45 .John 46 the news. He began to sweat and his thoughts 47 nervously to all the money he was 48 .At the next small town he stopped his car an
48、d said, “Im sorry. Im so 49 that I cant drive you to Marilee. I think Ill find a 50 and spend the night.”The young man slowly 51 into his pocket. “This is it!” thought John. At that 52 moment he considered shouting for help, but instead of a gun, the hitchhiker pulled out several bills. “Oh, no. I d
49、ont want your money. Just get out. Okay?”The young man looked 53 . He insisted on giving John the money. John watched until his 54 had disappeared from sight, then stepped on the 55 and drove out of town.( )41. A. asleepB. earlyC. strongD. awake( )42. A. outsideB. newsC. speedD. way( )43. A. happyB.
50、 sadC. angryD. sorry( )44. A. woreB. ownedC. hadD. made( )45. A. placeB. subjectC. questionD. face( )46. A. rememberedB. thoughtC. heardD. forgot( )47. A. gotB. arrivedC. changedD. turned( )48. A. payingB. havingC. carryingD. borrowing( )49. A. afraidB. hungryC. coldD. sleepy( )50. A. restaurantB. s
51、hopC. hotelD. station( )51. A. reachedB. forcedC. gotD. put ( )52. A. important B. veryC. longD. short( )53. A. frightenedB. puzzledC. worriedD. curious( )54. A. driverB. friendC. passengerD. thief( )55. A. doorB. gasC. windowD. motor第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Many times
52、 we spare no effort at work, 56. _ (offer) hours of overtime by ignoring our family life. We spend time with people who we have nothing in common with, and attend social 57. _ (activity) we have no interest 58. _. We always find ourselves living our lives in the way that pleases and impresses others
53、 instead of being ourselves. In fact, most of people only think about 59. _ (they) 99% of the time, and 60. _ (rare) give us a second thought, as a result of 61. _ we often end up feeling unhappy and out of place.In view of this, its time to think about ourselves, our own family, and start creating
54、a future 62. _ (base) on our own likes and dislikes. 63. _, think it over next time when we are required to work overtime. Trying to be a loving parent or good friend 64. _ (be) very likely to give us far more 65. _ (please) and a feeling of security, connection and belonging.四、写作(共两节,满分40分)第一节(满分15
55、分)假设你是某中学学生李华,在你班级留学的美国学生Bill无法适应这里的学习与生活,时常感到苦闷,他写信向你求助。请你用英文给他写一封回信。内容如下:1.深表同情;2.提出建议并给出理由(至少三条建议,如: 参加学校社团活动、与朋友交流、做些户外活动等);3.希望建议能有所帮助。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。_第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Jimmy is an automotive mechanic, but he lost his job a few months ago.
56、 He has a good heart, but he always feared applying for a new job.One day, he gathered up all his strength and decided to attend a job interview in order to support his family. His appointment was at 10 am and it was already 8:30. While waiting for a bus to the office where he was supposed to be int
57、erviewed, he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car. Obviously there was something wrong with the car. Jimmy immediately went up to lend him a hand. When Jimmy finished working on the car, the old man asked him how much he should pay for the service. Jimmy said there was no need to pa
58、y him, that he just helped someone in need, and that he had to rush for an interview. Then the old man said, “Well, I could take you to the office for your interview. Its the least I could do. Please, I insist.” Jimmy agreed.Upon arrival, Jimmy found a long line of applicants waiting to be interview
59、ed. Jimmy still had some grease on him after the car repair, but he did not have much time to wash it off or have a change of shirt. One by one, the applicants left the interviewers office with disappointed looks on their faces. Finally his name was called. The interviewer was sitting on a large cha
60、ir facing the office window. Rocking the chair back and forth, he asked, “Do you really need to be interviewed?” Jimmys heart sank. “With the way I look now, how could I possibly pass this interview?” He thought to himself.Paragraph 1:Then the interviewer turned the chair and to Jimmys surprise, _Pa
61、ragraph 2:Seeing this, the manager said, _Unit 3 The world of science 单元测试答案解析听力材料(Text 1)W: I want the blue shirt. It fits me very well. Here is $10.M: Yes, it looks very nice on you. This is your change $2.(Text 2)W: There is something wrong with my cellphone. Could you lend me yours?M: I want to,
62、 but my sister is using it.(Text 3)W: Whats the matter with you? You look pale.M: Ive got a stomachache. Ouch! Could you ask our teacher for a days leave for me?(Text 4)M: Im going to town. Is there anything I can do for you there?W: Hmm Could you buy me an English dictionary?(Text 5)W: What should
63、we order?M: Anything is OK for me. What would you prefer, beef or pork?W: Beef. And I really like potatoes.M: Then lets have the beef with potatoes.(Text 6)W: Id like to go to Camden town tomorrow. Would you like to go with me?M: Yes. Shall we meet at Camden Town Station?W: OK. How are you going the
64、re?M: By bus. I might walk there if the weather is fine. How about you?W: Ill have to take the underground. By the way, what time shall we meet tomorrow? What about 10:30?M: How about one hour earlier, nine thirty?W: That will be fine.(Text 7)W: Good morning. May I help you?M: Id like to reserve a t
65、able for six this evening.W: For what time?M: Well come between six and six thirty. And wed like a private room.W: Let me see. OK, the Dragon Hall hasnt been booked yet.M: Great. Ill take it.W: May I have your name and phone number, please?M: John Lee. My number is 362-1987.W: OK. John Lee. 362-1978
66、.M: No, its 1987, not 1978.W: Sorry. Got it!(Text 8)W: Great party, isnt it?M: Yes. Jane always has great parties.W: This is my first. I only met her last week. She and I teach at the same school.M: Oh, so youre a teacher?W: Yeah, history. What about you?M: I work for GM.W: General Motors?M: Right.W
67、: What do you do there?M: Im an engineer. My names Jim Taylor.W: Glad to meet you. My names Hilary Evans.(Text 9)W: I was really glad to hear that youre the manager of the marketing department. Congratulations!M: Thanks, Jane. I havent thought about it before. I mean there are a lot of outstanding p
68、eople here.W: Sure, but the work you do is really excellent! There is no doubt about it.M: Thanks a lot, Jane.W: By the way, when do you take over the new position?M: Next month.W: So what are you responsible for?M: Im going to manage the whole marketing department from next Monday.W: So you must be
69、 getting higher pay than before.M: Yes. And the company will also give me a 1,000 yuan bonus this month.W: 1,000 yuan? Thats great! So the supperM: OK, I know what you mean. Its my treat.W: Really? Can I order anything I want?M: Of course. Lets go.(Text 10)M: Are zoos necessary, or are they only bad
70、 to the animals? This is a question that causes disagreement among many animal experts. Some, we may just call them Group A, believe that placing animals in a zoo does harm to them. These people think that all animals should be protected from being hunted too much and left in their native land. They
71、 also advise people to be educated to know more about animals in the wild. Other experts of Group B think differently. They say that modern zoos are designed very closely to the natural environment. One of their strongest arguments is that certain species, such as the panda from China and the white
72、tiger from India, are not only protected from uncontrolled killing but can give babies under protection and in that way may be saved from dying out. OK, thats all from me and youre expected to express your opinions on this question next class.一、【答案】1.C 2.C 3.B 4.C 5.B 6.C 7.B 8.A 9.B 10.C 11.B 12.A
73、13.B 14.C 15.A 16.B 17.B 18.C 19.C 20.A二、21.【答案】D【解析】细节理解题。根据文中对三个学生喜好的介绍可知,这三个学生均喜欢读书,故选D项。22.【答案】A【解析】推理判断题。根据Emily的介绍中的第一段内容“A lot of teens arent responsible, and thats where Im different. Not just about school but everyday things, like being able to pay my own credit card(信用卡) bills on time.”可推断
74、出,Emily是个值得信赖的人,故选A项。23.【答案】A【解析】推理判断题。根据Joe Miller的介绍中的“Im proud of doing things in my own way. So whenever somebody wants me to do something or whatever it is, I feel like theyre all other peoples thoughts, not really mine.”可推测出Joe Miller很有个性,不喜欢跟随别人,故选A项。24.【答案】D【解析】推理判断题。由第一段中的have no electricit
75、y or running water可知,威廉生活的地方非常苦;再由第二段解释风车的作用good sources of electricity以及第四段描述威廉设计的第一个风车的功效powered lights可知,他做风车的初衷是给家里发电。25.【答案】C【解析】观点态度题。由第三段中的a lot of people laughed at him, including his mother可知,一开始妈妈不看好威廉能做出风车。26.【答案】B【解析】细节理解题。由第三段中的He didnt have the parts and equipment that he saw in the bo
76、oks pictures. So he looked for parts in junkyards to build his machine.可知,威廉的第一个风车是由废弃的东西做的。27.【答案】D【解析】推理判断题。由第三段描述很多人嘲笑威廉做不成风车,但他却仍然充满信心,以及最后一段中他鼓励人们不要放弃梦想Whatever happens, dont give up.可知,他是一个意志坚定的人。28.【答案】A【解析】细节理解题。根据第一段中的As scientists in the Netherlands tried to figure out how to build a super
77、 flying robot, they learned from one of natures flyers: the humble fruit fly.可知,科学家从果蝇那里得到了这款飞行机器人的创意。故选A项。29.【答案】C【解析】代词指代题。根据第四段中的”In previous generations,” he said “flapping wings drove the robot forward while the tail helped to guide and stabilise(稳定) it”可推知,it指代的是科学家们发明的飞行机器人,即the DelFly Nimble
78、。故选C项。30.【答案】B【解析】细节理解题。根据最后一段中的“and because the scientists are controlling all the movements, they can use the robot to learn more about how fruit flies actually carry out their dangerous tasks, which has caught the attention of biologists”可知,生物学家们对果蝇最感兴趣的是它们如何进行具有挑战性的任务。故选B项。31.【答案】A【解析】文章出处题。本文主要
79、介绍了一款荷兰科学家们发明的新型飞行机器人,故应来自于科研论文。故选A项。32.【答案】C【解析】细节理解题。由第二段首句To start with, if wed want to be living on it, we should find a good place in space to put the new planet.可知,想要制造一个行星,首先要在太空中找到安置这个行星的位置。33.【答案】C【解析】代词指代题。本段主旨句是Wed also need the right materials to make the planet.即制造的新行星需要有和地球相似的元素和结构,故此处
80、的it指制造的新行星。34.【答案】B【解析】细节理解题。由倒数第二段中的each astronaut uses about 0.83 kilograms of food per meal, including 0.12 kilograms of packaging(包装) material可知,除掉0.12公斤的包装材料,一个宇航员每顿实际上吃了0.71公斤的食物。35.【答案】D【解析】推理判断题。由文章最后一段中的if this is even possible, it likely wont happen for a very long time可知,作者认为制造星球即使有一定的可能性
81、,也不会在短期内实现。36.【答案】G【解析】根据下文的I was wondering how she managed to talk with someone she couldnt see.可知,作者很想知道妈妈是怎么跟她看不见的人聊天的。据此可以推断,作者当时对这个电话很感兴趣。G项(当她离开房间时,我慢慢地走到电话机旁,盯着它看了一会儿)符合文意。故选G项。37.【答案】A【解析】根据下文的Later, we had mobile phones that could be carried around the room.可知,后来“我们”有了可以随身携带的手机。Later提示时间的变化
82、,A项(那是很久以前了)与Later对应,符合语境。故选A项。38.【答案】C【解析】根据上文的what bothers me is that we rarely associate with(与来往) each other nowadays和下文的Instead of looking into the eyes of our loved ones, we stare at our screens.可知,现在很少有人花时间面对面交谈。故选C项。39.【答案】B【解析】根据上文的Have a long conversation with the phones off and the hearts
83、 on.可知,把手机关掉,用心和朋友长谈。phones off和hearts on提示了线上交流和线下交流的对比。B项(线下交流和线上交流一样要进行)承接上文,符合文意。故选B项。40.【答案】F【解析】设空处后一句中的But表示转折,提示设空处与后一句为转折关系。F项(当科技可以帮助人们做这些事情时,那就使用它)与下一句(但是当它不能时,关掉它)形成对比,符合语境。故选F项。三、41.【答案】D【解析】考查形容词辨析。stay awake指“保持清醒的状态”,由下文“his eyes kept on closing”可知。42.【答案】B【解析】考查名词辨析。收音机播放有关抢劫的新闻。43.
84、【答案】D【解析】考查形容词辨析。他立刻觉得后悔了。44.【答案】C【解析】考查动词辨析。had此处意为“长着”。45.【答案】B【解析】考查名词辨析。subject意为“谈话的主题”。他改变话题。46.【答案】A【解析】考查动词辨析。他记起了刚才的新闻。47.【答案】D【解析】考查动词辨析。思想转向身上的钱;turn to转向。48.【答案】C【解析】考查动词辨析。carry意为“携带”。49.【答案】D【解析】考查形容词辨析。 根据第一段中“he was having trouble staying _”和“his eyes kept on closing”可知应选sleepy。50.【答
85、案】C【解析】考查名词辨析。根据后文的“spend the night”来推测应是找“旅馆”。51.【答案】A【解析】考查动词辨析。reach into the pocket意为“把手伸进口袋”。52.【答案】B【解析】考查形容词辨析。very在此用来加强语气,意为“正是,就是”。53.【答案】B【解析】考查形容词辨析。looked puzzled意为“看上去迷惑不解”。他不明白为什么司机不要他的钱。54.【答案】C【解析】考查名词辨析。此空格根据his应选passenger意为“他的乘客”。55.【答案】B【解析】考查名词辨析。step on the gas意为“踩油门”。56.【答案】of
86、fering【解析】本句已有谓语动词spare,且设空前无连词,故此处用非谓语动词作伴随状语,offer与句子主语之间是逻辑上的主动关系,所以应用现在分词。故填offering。57.【答案】activities【解析】activity在此指为达到某一特定目标而进行的活动,是可数名词,此处泛指不定量的社交活动,应用复数。故填activities。58.【答案】in【解析】have interest in.是固定搭配,意为“对感兴趣”。此处we have no interest _作定语修饰activities,被省略的引导词作介词in的宾语。故填in。59.【答案】themselves【解析】
87、句意:事实上,大部分人仅仅考虑他们自己主语和宾语指同一人/物,宾语应用反身代词。故填themselves。60.【答案】rarely【解析】此处修饰动词give,应用副词。故填rarely。61.【答案】which【解析】此处as a result of _ we often end up feeling unhappy and out of place是定语从句,引导词指代前面整个主句,在从句中作介词of的宾语,用关系代词which。故填which。62.【答案】based【解析】此处应用非谓语动词形式作定语,修饰a future,base与a future之间是逻辑上的被动关系,所以应用过
88、去分词。故填based。63.【答案】Therefore / Thus【解析】句意:因此,下一次当我们被要求加班时,要仔细考虑。本句与上句之间是因果关系。故填Therefore / Thus。64.【答案】is【解析】Trying to be a loving parent or good friend是动名词短语作主语,谓语动词用单数,结合语境可知,此处应用一般现在时。故填is。65.【答案】pleasure【解析】句意:努力做一个有爱的家长或者好朋友很可能会给我们更多的快乐以及一种安全感、关联感和归属感。give后接双宾语,其直接宾语应用名词形式。根据语境,pleasure在此处用作不可数
89、名词。故填pleasure。四、第一节【答案】One possible version:Dear Bill,I am sorry to know you are having trouble with your life and study here. However, the situation is easy to change. Now, Id like to give you some advice.Firstly, join some school clubs, where you can make some friends. Secondly, communicate with t
90、he people who have the same interest with you. Maybe it can help you get rid of your loneliness. Thirdly, do some outdoor activities and they can make you relaxed. By doing all these, you can get used to your school life and live happily.Hope my advice can help you.Yours,Li Hua第二节【答案】One possible ve
91、rsion:Paragraph 1:Then the interviewer turned the chair and to Jimmys surprise, it was the old man whom he helped earlier in the morning. It turned out that he was the General Manager of the company and Jimmy was one of the applicants of his company. What a coincidence! Jimmy couldnt believe his eye
92、s! He didnt know what would happen to him, so he kept silent!Paragraph 2:Seeing this,the manager said, “Sorry I had to keep you waiting, but I was pretty sure I made the right decision to have you as part of our workforce before you even stepped into this office. I just know youd be a trustworthy worker. You have a good heart and I believe you can try your best to do your work. Welcome to my company! Congratulation!” Still surprised, Jimmy sat down and they shared a cup of well-deserved coffee as he landed himself a new job.